Sårets uppdatering v.4

Idag hade bandaget åkt upp för första gången och jag märkte att såret inte riktigt var ett sår längre, det hade ju läkt sjutusan de sista två dagarna! Svullnaden går ner mer och mer. Nu börjar såret även skorpa sig. Jag lindade nytt bandage ändå i fall att, hon kan ju lika gärna klia upp det, men sen tror jag faktiskt hon kan gå utan! Tjooohoo!
 
 
Kaera min Piraja

 
 
 
Flickorna

 
 
 Jag försökte även få med alla tre på något kort då Bitter kom och visade intresse, men det var lättare sagt än gjort, Fifa blev sur av allt stök, Kaera förstod inte och Bitter blev fjollig och gick iväg.
 
 
Reflexspray

Frääänt, någon som testat?
 
 
Fotodag

Idag fick småttingarna komma på promenad och dessutom vara modeller framför kameran. Jag kan inte påstå att Kaera är en lika linslus som Fifan. Jag ville ha ett gemensamt kort på oss alla tre. Så fort Fifan var redo framför kameran hade hon blicken framåt med spetsande små öron "come on take a picture come on!" haha hon är så grym att fota, medans man fick peppa och ropa åt Kaera för att hon ens skulle se intresserad ut haha, olika töser. Ändå tycker jag Kaera är rätt rolig och lätt att fota också men idag var hon inte alls på modellhumör. Bilderna är inte tagen med min kamera utan Solliljas ägare, så bilder kanske kommer imorgon. Haha men jag vet inte om det blev någon vidare wowbild på alla tre, antingen ser Kaera ointresserad ut eller så ser Fifa konstig ut ELLER så gör matte en väldigt ful min. ^^
 
En liten filmsnutt kunde jag bju på, jag är inte den som gillar att göra videoblogg, vet aldrig vad jag ska säga då det känns så stelt framför en kamera, men nu hade jag inga nya bilder för idag så jag tog väl och spelade in en liten snutt. Kanske ska fima lite oftare sånt är ju roligt att ha kvar.
 
 
Kaera vs Öland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaera spanar in mig <3
 
 
 
"Det bästa vi har"

Ja du Lisa, du tar verkligen upp om bra intressanta saker och det här var ett tummen upp inlägg, även om det var några år gammalt men jag är ju lite efter ;) Jag håller fullt med dina tankar och tycker det är tråkigt att de på sånhög nivå ska behöva se ut på det viset, det drar ju även genast ner "statusen" inom islandsridning om det är detta vi ska visa upp?
 
 Lisa säger:
 
"När jag var nere på VM 2009 i Schweiz i egenskap av fotograf satt jag på första parkett hela veckan, och såg allt. Många hästar presenterades på väldigt föredömligt vis, men tyvärr var det också många hästar som pressades på gränsen, eller över gränsen till vad de klarar av, ryck i munnen, hårda sågande händer, spända underhalsar och sänkta ryggar är inget som jag tycker hör hemma på ett världsmästerskap när vi ska visa upp ”det bästa vi har” Jag kan till viss del förstå den kritik som riktas mot oss islandshästryttare från ”storhästsidan” som ibland anser att vi bara flängrider och inte rider hästarna i korrekt form"
 
Vill du fortsätta läsa? Gå in HÄR
 
 
Glas islandshästmotiv

Sup till det lite finare!? Jag tycker dessa glas är görcharmiga. Det kunde också vara en bra julklappsideé eller något att införskaffa inför nyårsfesten? Finns även glas för studentfest. Ska det va så ska det! Gå in på djurdesign.se för att se de olika glasens priser.
 
 
Erkänning

Vet ni, ska jag erkänna en sak så tycker jag det är jätteskönt att ha tagit ledigt från ridningen ett tag, och då menar jag verkligen JÄTTEskönt, trots att jag är the biggest nerd inom hästeriet så behöver även en sån lite semester, och än så länge längtar jag inte så speciellt mycket efter det heller ;) Jag behöver de här viloperioderna lika mycket som Fifa om inte mer till och med. Samtidigt ska det bli kul att börja rida igen men jag tänker låta henne stå ett tag till och bara vara. Jag vill känna suget innan jag börjar igen. 
 
Men att vara utan hästarna helt DET GÅR INTE!
 
 
 
 
 
fyra veckor

Linda din fjant, onödig energi att ampa sig så! Jag borde gå i någon kurs i nedvarv. Såret såg ju jättefint ut och svullnaden hade blivit mindre. Svallköttet hade också blivit mindre så har vi tur går det till sig av sig själv. Imorgon är det fyra veckor sedan hon skadade sig.
 
 
Aaaah skönt :) åh puppan jag blir så fruktansvärt kär i henne varje gång vi donar. Tänk att få känna sig så lycklig o superkär i sin häst, jag är lyckligt lottad. Martin sa det idag att hon är så himla snäll o lättsam och att det var en häst som han kunde gå ihop med. Jag tror han blir less på Fifa många gånger haha ja hon är inte bara inte min silverfis. Han brukar nämligen få vara min medhjälpare med hästarna :) haaah. 
 
 
Världens bästa barnjulklapp

Det här måste vara den bästa julklappen/present man kan ge till den lille!! Hur gullig är den inte? Denna boddy finns på djurdesign.se och kostar endast 160:- finns i fler färger.
 
 
:´(

Dom som inte håller på med hästar med hjärtat på rätt ställe.
VARNING för känsliga tittare, kunde knappt se hela och jag kommer definitivt inte se den igen, för den är verkligen hemsk så nu har jag varnat er, men ville ändå dela för att visa ytterligare en grym sida i en av hästsportsgrenarna.
De tar unga hästar och driver dom i all fart de kan inför intresserade köpare, bara det att hästarna är inte alls mogen eller kapabla för detta..
 
 
Ja då var hon vältränad och fin minsann! Nu vill jag knappt titta på henne, hua min raggiga tunna :P Gaaah snart så, snaaart ska hon bli lika fin igen;) Liiite sugen på vintern faktiskt, men bara lite.
 
 
 
 
Tidig klippning

Jag tycker det ser så lustigt ut då vissa väljer att klippa sina hästar så tidigt. De har knappt fått nån päls alls ändå drar man fram klippmaskinen? Ibland ser det nästan ut som att man klippt sommarpälsen. Nu är jag bra nyfiken varför man/ni klipper så tidigt när de knappt satt någon päls? Någon anledning måste det ju finnas. Man klipper ju oftast i första hand för att hästarna blir så blöta av svett och det torkar sämre/segt, men har man så lite päls när de klipps så tidigt så kan det väl ändå inte ta sån lång tid för dom att torka, eller vara så fruktansvärt varm, ja menar något fjun på kroppen utan att dö av hetta må de väl klara? Eller har jag missat något? Jag funderar och är nyfiken på argumenten :)
 
Jag har inte klippt Fifa än, jag brukar vänta in i oktober i alla fall då det blivit lite mer ull. Klipper man för tidigt får man ju ändå klippa sjuhundraåttiofem gånger till. Jag klippte i oktober förra året och fick klippa en gång till någon månad efter likt förbaskat :P
 
 
 
 
Ljuslykta islandshäst

Tänk dessa söta små ljuslyktorna som lyser upp vintermörkret. Vore kanske inte helt fel att unna sig själv? Eller kanske en julklappsideé? Fler lyktor med olika islandshästmotiv finns. De finns på djurdesign.se och kostar 200:-/4 st
 
 
 
Vill bara..

Säga till er där ute, kämpa på och ge inte upp. Även om vägen är krokig och lite tokig så blir den bättre. Ingenting är omöjligt, du fixar det! Livet SKA vara hårt, tro mig jag har fått känna på, men genom det allra värsta så har jag passerat det där mörka många gånger och tagit mig upp, men nog om mig, det här handlar om er. Oavsett om vad det är, oavsett vad det handlar om, oavsett hur din livssituation ser ut. Livet är som ett enda stor kokbok med massor av recept, vi prövar oss fram, finner olika favoriter, mindre favoriter, vi misslyckas eller så skapar vi den godaste kakan vi någonsin smakat.
 
Vissa saker kan vi tyvärr inte ändra på, det kan vara sjukdomar vi inte kommer ifrån. Livet är inte bara hårt, det är också jävligt orättvist. Orättvisa som ingen önskar någon. Många far illa, mister, såras, smärtas, går sönder och får verkligen känna på att leva, men ska valet bli att sluta leva eller ge upp? Livet är hårt och orättvist många gånger men samtidigt måste man försöka vara stark och göra det bästa av det. Försök acceptera den där krokiga förbannade vägen för trots allt är det ju du, kring den vägen som tycks vara förbannelsen i ditt liv, se om den, se de små vägar som leder runt den, en liten väg kan bli väldigt stor. Man får gräva ner sig vid tuffa stunder, men man får inte försvinna, för sedan måste man leta efter en strimma ljus och försöka dra sig upp, finna den där andra lilla vägen runt den tuffa. Tänk vi är så mycket starkare än vad man tror. Se dig om, de fina du har runtomkring dig, glädjs åt den övriga omgivningen som faktiskt ger dig den där lyckan och värmen, kämpa och lev för det, den, han, hon eller dom? Jag kan lova dig, du är inte ensam.
 
Vad ditt problem, sorg, svårighet eller hemskhet det än handlar om så lovar jag återigen, med handen på hjärtat, att livet är inte värt att sluta leva eller ge upp, det finns så mycket runtom som kan ge så mycket och många gånger tar man sig igenom det värsta. Livet är meningen att vara hårt - men kom ihåg - det finns alltid två sidor av ett mynt.
 
En låt som berör mycket..
Mat till fyrbenta

Foderköp. Nu blir det glada hästar och kvigor! Köpte två lådor morötter på ica också nu när det är superpriser på rotfrukter. Det blir massa goda vitaminer det i maten ;)
 
 
 
Första promenadrundan

Vi tog en promenad i förmiddags i det lite halvkyliga höstvädret. Det var bebisens första promenadrunda faktiskt, innan har hon bara gått till och från stallet/hagen och lite kort på hemmakrokarna. Hon var verkligen jätteduktig och går så fint bakom. Inga försök till att nå gräs eller vingla på vägen, ibland går hon lite sakta men det är förmodligen att hon är lite grön ännu, vips säger det så ökar hon raskt takten.
 
Hon var inte ett dugg spänd eller tittig, inte orolig att lämna de andra heller. Hon gnäggade (ja jag räkna haha) fyra gånger. Första gången fick hon syn på ett par söta kor och var tvungen att säga hej vem är du! Nyfiken var hon och ville gärna gå fram och nosa, men serru matte ville hålla avstånd.
 
 
 
Vi gick vidare och Kaera hängde hel coolt på. Elmo låg i täten med husse. Plötsligt ser hon något och stannar till, gnäggar till lite och sedan är det som en knapp slår av och det är inte intressant längre och vi går vidare. Lill pärlan undra vad hon hörde eller såg? Går förbi ett garage med låga stora fönster där man speglas (brukar kika där när jag töltar förbi) jag tänkte på en gång att Kaera kommer att reagera på detta, och vips stannade hon till och pratade så sött med sig själv i rutan, sötnöt! Sista gnägget var nog efter gänget men det är liksom inget uppgivet eller stressande, hon är så cool och så trygg. SKÖNT. Jag har haft en häst förut som jag knappt kunde ta ut från hagen, hon gnäggade konstant efter de andra och slängde sig i cirklar som en dåre. Den här damen bryr sig inte ens. Man tycker ju att en häst som gått i sån stor flock i hela sitt liv utan människor inblandad bör ha en stark känsla att ha flocken i sin närhet, hah, ne matte verkar duga perfekt :)
 
 
 
 
 
 
Vi mötte dock ingen bil, lite synd, tänkte det kunde vara bra träning. O andra sidan har hon mött bilar flera gånger om på gården både bakom och framför, och inte ens där bryr sig ett tjota. Så det är nog inga problem alls. Vissa inlägg kanske verkar så detaljerad och tråkiga men det är mer för min egen skull, jag vill se alla Kaeras små utvecklingar nu och då är det inte dåligt att anteckna småsaker heller :)
Snällaste fisen

Gah vad snäll Kaera är. Jag är ganska förbryllad, ska de vara så lättsamma, lugna och snälla unghästarna haha? Hon är förjävla snäll alltså. Står blickstilla när man ska, följer en så snällt bredvid utan att flamsa och tramsa efter annat. Så lugn och så trygg, hon är verkligen jättetrevlig. Lyssnar när jag säger åt henne, hon flyttar undan så lätt och tar för sig så försiktigt och fint, hon varken ifrågasätter eller testar sådär småfult. Idag stod hon på stallgången när vi bytte bandage, hon rörde inte en fena eller tittade sig omkring, trots att vi bytte bandage och tvätta såret på ett nytt ställe med saker överallt, och bredvid utgången. Att vara ensam i stallet ett par timmar är heller ingen fara, hon är så lugn och avslappnad så herregud. Jag tycker hon är helt otrolig, det är en väldigt snäll och lugn häst har jag skaffat mig. Jag skulle nästan kunnat låta ett barn gå med henne. Jag är inte van detta, jag är van mitt lilla silvermonster, man kan nästan tro att det är Fifa som är ynglingen.
 
Hur är din unghäst?
 
Jag är så tacksam över den här hästen <3
 
 
 
 
Reflexväst

Jag ska införskaffa en reflexväst från djurdesign framöver - har jag bestämt. Dock är jag så kluven vilken väst jag ska välja, man kan även göra en egen men jag vill ha med så mycket text plus islandsmärke.
 
Jag vill ha med: övningsrider, unghäst, kör sakta och så märket, men det blir alldeles för mycket och så mycket kan man ändå inte beställa om jag nu vill designa en egen och märket islandshäst kunde man tydligen inte få med om man gjorde egen och där känner jag att hela grejen försvinner. Jag har funderat och funderat men neh jag kan inte komma fram till vad jag vill ha.
 
 
 
Tipsa

Ni som tipsade om medel/salva till svallkött? Tipsa igen.
 
 
 
Tjock eller tjock tjock

När jag säger att min häst är tjock så menar jag inte tjock tjock utan bara tjock. Haha ska jag ta och formulera det där bättre kanske? Tjock= Inte tjock, falsk tjock medans tjock tjock ÄR tjock.
 
Så fort Fifa får mage blir hon tjock i mina ögon, men jag vet ju vad en riktigt tjock häst egentligen är, då ska de vara tjock över hela kroppen och inte bara magen. Fifa är duktig på att äta, faktum är att hennes liv går ut på att få i sig så mycket mat som möjligt, däremot har jag aldrig låtit henne bli tjock på riktigt och skulle aldrig tillåta det heller.
 
Det som händer är att hon sväller upp och ser tjock ut, eller rättare sagt hon ser tjock ut i oerfarnas ögon och så ser hon rultig och ful ut i mina ögon men jag säger tjock. Hon har aldrig breddat sig över rumpa, rygg, hals, bog, nacke som tjocka hästar faktiskt gör. Utan hon äter så hon sväller ut magen, lite som när en annan äter för mycket om man känner sig helt plötsligt gravid. Pälsen gör att hon ser större ut också för tillfället. Hon har dubbelt så mycket päls redan än alla de andra och hon ska få dubbelt så mycket mer.
 
När veterinären var här sist bad jag henne kolla om Kaera möjligtvis hade proteinbrist då jag tyckte hennes buk var så stor. Veterinären slog handen för hakan och kikade, men hon kunde aldrig tro på något proteinbrist det lät ju konstigt, utan hon var väl.. tjock! VA?! Okej ding dong varningsklockor ringer. Alltså är det så många som inte kan se skillnad på fetma och buksvälla? Inte ens en veterinär? Då talade jag faktiskt om att min häst var då inte tjock, revbenen kände man ju tydligt och hon var ju smal över rygg, kors och hals. Jag fick faktiskt beskriva hur en tjock häst såg ut. Då tittade hon över på Fifa och sa att hon var tjock. Jag ger upp. Sedan sa hon att nej sånt hade hon ingen erfarenhet av, nej jag hör det.
 
Oftast "smalnar" Fifa till efter några ridpass samtidigt som hon får stå inne på nätterna. Det ska inte ta några få dagar för en tjock häst att bli smal igen.
 
Såhär såg Fifa ut innan vi for på en veckas semester
 
 
Såhär såg hon ut när jag kom hem precis efter en veckas ledighet från ridningen (gick ej på stort bete)
 
 
 Efter några dagar kunde hon se ut såhär
 
<3

Jag smög lite på hästarna igår och Fifan hörde ju något direkt, haha. Jag satt bakom ett par buskar och smög kameran mellan riset som en safarifotograf. Fifa stod och lurade på vad det kunde vara där borta, men jag tror hon snabbt uppäckte att det var hennes knäppa matte. Hon är ju så söt min älskade silverpuppa!
 
 
Läsarfråga: Foder

Jag har börjat försöka läsa mig in lite mer på foderfrågan och kring kraftfoder till hästen och om hur bra det egentligen är att ge, ganska intressant och det väcker ju helt klart tankar hos en, kommer läsa på ännu mer och komma in på foderfrågan i något inlägg längre fram.
 
Nu är jag nyfiken vad ni fodrar era växande unghästar med (Ge ålder)? Går de på fri tillgång till hö/hösilage på vinterhalvåret? Analyserar ni höet? Tillsätter ni med något slags kraftfoder? Exemeplvis havre/korn/miniraler? Varför? Hur resonerar ni erat val av foder? Vad anser ni medför risker? Finns det något foder ni ratar? Berätta och berätta gärna kring tidigare erfarenheter.
 
 
Sedan har jag en fråga som är lite mer ang kring min egna lillfis. Tycker hon börjar se ganska bukig ut, alla hästarna är väl mer eller mindre lite bukig då de bara går och äter utan någon motion, men jag tycker min minsta fläckiga fis är mest bukig och har fått en liten ballong mage. Hon går på stort fritt höstbete för tillfället utan något annat tillsatt foder. Är det vanligt att de blir bukiga de små? Jag brukar i första hand tänka på proteinbrist och betets näring blir ju sämre och sämre, men jag blir osäker. Kaera ser mer rultig ut nu än vad hon gjort tidigare. Kolla masken ska jag göra för det har jag inte gjort än. Ni med ett gäng unghästar? Brukar de bli bukiga eller brukar de många gånger tyda det på att något är fel eller fattas i fodret?
 
 
 
 
Rörelser

Jag tycker det är så faschinerande att se hur hästarna rör sig och hur olika de kan röra sig. Småttingarna i hagen exempelvis, Sollilja har ett rejält naturligt övertramp i skritten, det är riktigt roligt att se faktiskt, för att jag ska få det övertrampet på Fifa måste jag jobba henne dit, medans Solilja bara strosar på i hagen med dom kliven. Det är ett övertramp jag önskade åt Kaera men hon har inget vidare stort övertramp faktiskt istället rör hon sig större med säkrare gångarter.
 
O andra sidan rör sig Sollilja mer som en femgångare och Kaera som en fyrgångare (men jag ska inte säga säkert att hon är fyrgångare, det vet jag inte). Något annat jag gillar är att Kaera vinklar in haserna så naturligt fint medans Fifa exempelvis blir lite mer rakare och rätt fram. Kanske är det lite så att femgångarna generellt inte har det lika naturligt i sig att vinkla in under sig som kanske fyrgångarna har? Samma som fyrgångarna är så säker på trav och galopp och visar mindre samsidighet. Kan det också vara så att femgångarna har lättare att få ett längre naturligt övertramp än fyrgångarna pga samsidigheten? Kanske inte, men jag funderar bara runt ämnet, det är ju helt klart intressant att fråga, fundera och analysera.
 
Bitter min gamle travare har ju väldigt lätt för sig i alla delarna, rejält övertramp (travarna i sig har ju lätt för att ta långa kliv), rör sig stort smidigt stadigt med bra överlinje och vinklar in under naturligt, han är ju ingen islandshäst det säger väl en del men hans svårighet blir istället galoppen, den får han endast in vid riktigt höga farter om ens det, han travar mest, det han är skapt för. Alla har de sina svårigheter och.. lättsamheter? Haha eller vad man säger. Jag tycker det är ruskigt roligt att se i varje fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Today

Aaah nussarna <3 Där ligger det i dimman de små. Nej nu blire lite småbygge i stallet och sedan stan med min älskade sambo, det är hans och min helg!!
 
 
Mobilbild
 
 
Gummig dröm

Okej nu drömde jag en märklig dröm. Vi var ett gäng på kurs för Gummi. Lektionen gick ut på att vi skulle släppa alla våra hästar och jaga dom med fyrhjulingar - för att se hur de rör sig. Haha okej det var nog en udda lektion ;) Eller man kanske gör så på Island :O
 
 
såret

Jag tycker såret läker jättefint. Nu har lugnet kommit ikapp igen och jag är inte längre orolig eller nervig. Jag vet att kaera blir bra och jag tror det var bra att jag ställde av Fifa en stund :) Nu är allt som vanligt igen!
 
Idag
blödde lite när jag tvätta men annars kanonfint, tre veckor har gått imorgon sedan hon skadade sig
 
Fulast

Är dom på hösten. Eller jag ska rätta mig, Fifa blir fulast på hösten. De sätter en raggig päls som får de att se kortbenta och mulliga ut. Fifa har dessutom hitills bara fått varit häst på hösten, det vill säga gå på höstbetet och bara vara utan ridning eller annan form av träning, därmed matar hon i sig som en liten hamster och ser ännu mindre och mulligare ut. Hösten är ingen graciös tid.
 
 
Lite skillnad
 
 
Stolt över Kaera

Hovis var här idag. Hon blev inte riktigt nöjd över Fifas skoning sist så hon ville komma tillbaka och göra om lite, tänk SÅ ska det vara, Hon går så bra ihop med Fifa också, hon rättare sagt älskar Fifa och tycker hon är en sån mysig häst. Fifa är ju lite speciell att sko, inte dum men efter alla år tycker man att hon borde stå stilla som ett ljus, ibland händer det att hon gör det men många gånger skjuter hon upp ryggen och vinglar på sidorna och rycker lite i benen och protesterar, inget som denna hovslagare alls bryr sig om. Oavsett har hon gjort enorma framsteg när det gäller verkning och skoning.
 
Kaera då. Ja min lilla snäcka. Jag har fått lov att få lyfta fötterna hur mycket jag vill nu. Träning träning ger färdighet. Bakfötterna har varit lite svårare för henne att acceptera, men jag måste nog säga att hon har varit gudomlig från träningsdag nr ett! Så jävla snäll häst så det är inte sant. Jag har tänk att jag ska slipa och verka fötterna lite själv nu när jag har lite grejer för sånt. Fast först ville jag ha lite tydligare instruktioner från hovis så hon fick börja verka Kaera och visa och förklara för mig stegvis. Fötterna var ganska långa och börjat bli en böj på famhovarna.
 
Vi tog ut Kaera på stallgången där hon aldrig stått. Hovis drog fram den gnisslande lådan bakom Kaera som spetsade öronen bakåt och sträckte på sin hals, brydd vad det var frågan om, men mer gjorde hon inte. Hovslagaren tog upp första frambenet och började verka på en gång, gjorde ingen sak av det. Kaera stod så snällt där jag höll henne i grimman. Jisses, hon var så snäll på alla fyra fötter att jag ville gråta en skvätt. Här verkas hon för första gången och är som en liten ängel! Jag var så stolt så stolt, hon var ju bannemig (om man får säga det) lugnare och snällare än Fifa :O De gånger hon ville rycka undan benet eller gå fram något steg då hon tappade balansen eller frågade vad hon egentligen skulle göra, behövde jag bara säga åt henne en gång och vända hennes huvud mot väggen som stöd - så stod hon som ett ljus. Ja.. jag blir mer och mer faschinerad över den här hästen. Så sjukt snäll och lättsam för att ha gått som vildning alldeles nyss till detta? Hovslagaren gav mycket berömande ord och tyckte det var en himla snäll häst. Hon sa ett flertal gånger att hon blev så glad då hon verkligen såg hur Kaera litade på mig <3 Veterinären berömde också vilken hemskt trevlig häst hon var. Matte så stolt och älskar min lilla bebis!
 
Har ju lovat att jag kulle ta förebilder på fötterna men vet inte om det blev bra bilder då jag tog dom ute i hagen själv. Dumma mig borde ju ha petat bort smutsen först!! Jag tänkte faktiskt att jag ändå skulle ha tagit nyare kort inomhus, men så hade jag inte med mig kameran idag för det var egentligen inte planerat att hovis skulle verka allt på Kaera men det blev som det blev, jag tycker det gick så smidigt och bra första gången så jag tyckte hovs kunde ta allt på en gång. Aja här kommer bilderna, Bättre än inget.
 
Fram
 
 
 
 
Bak
 
 
 
 
Tävla

Jag fick verkligen smak för att tävla sist jag och Fifan var ut. Vi red V5 och T8 och gick till A- final båda gångerna, så vi var ju ändå ut på den där läskiga tävlingsbanan hela fyra gånger!! Linda?? Oj då haha. Jag som i flera år dragit mig undan sånt pga feghet men jag har ändå alltid sagt att jag tränar för att jag vill tävla o.s.v., inget trams heller utan jag vill satsa lite, men ändå tävlade jag aldrig? Jag var ju så förbannat feg, livrädd rättare sagt.
 
Så tävlade jag och Fifa vår första riktiga tävling i våras. När vi skulle in första gången på ovalbanan trodde jag att jag skulle skita ner mig, fina ord, men jag var så skakis och så nervös. Väl ute på banan så släppte all nervositet och jag tänkte - äh vafan det är vår första tävling, nu rider vi bara på. Jag menar vi hade redan vunnit för att vi ens tordes vara med, jag tordes vara med. Sedan..jag fattar ingenting.. men sedan var jag inte nervös ett ända dugg, jag kände ingenting varken när jag skulle rida T8 eller finalerna. Alla de andra i colektingring som hade lite äldre hästar och hade mer erfarenhet av tävling jämrade sig och var så nervös så de mådde illa, och jag.. jag var den som peppa och sa äh rid bara det är bara för skojs skull. JAG?? PEPPA? På tävling? Jag som var största fegisen av alla och den mest oerfarna. Jag upptäckte helt enkelt att det var så jävla kul och jag var så stolt över mig själv att jag äntligen tävlade, jag var bra brydd där just då att jag inte kände någon nervositet alls, kanske blir det mer och mer ju mer man tävar- då kanske kraven till att lyckas blir större?
 
Jag vill ut och tävla igen, skit samma hur det går, eller ne jag är en tävlingsmänniska klart som fasen man vill få en bra plats, typ etta haha ne men den största vinsten är att jag ställer upp i så många tävlingar som möjligt och får lite erfarenhet och har roligt med lillFifan, men det klart jag ska inte säga att jag inte blir besviken hur det går, för jag tävlar för två sakers skull, 1: Ha kul, 2: Vinna ;) Om vi inte vinner fine, men man må väl ha ett mål!
 
Vi kom tvåa på V5 och fyra på T8. Jag såg att vissa i min klass blev ganska brydda och besviken hur sjutton det gick till och jag var bra brydd själv. De hade sin flotta erfarna hästar, men jag kanske har något annat med min häst? Jag vet inte, vi bara kör på och försöker göra det bästa av det. Jag hade ju velat ställa upp i KM:et som var nu, men hade inte råd efter alla veterinärbesök, hästköp o.s.v. blev ganska saftig månad för mig, så himla synd för jag hade både finka, skjuts och sällskap. Vi får ställa upp på vintertölten istället, verkade vara fler härifrån som skulle dit också, alltid roligt om man åker som ett litet gäng ^^
 
 
Superglad matte supertjusig häst
 
Jag och Bitter del 1

 
Bitter - Blue Bitter som är hans fullständiga namn, född -96. Var hemsk som hingst där han blev farlig och fick kastreras vilket gjorde honom till en snäll och lugn häst. Han var vad jag har hört riktigt bra på travet och glödde framför vagn. Å.S (ni fattar) var en av de som tränade honom ett tag, men ägaren fick bara tillbaka en trasig häst där benen var förstörda och även hans livsglädje. Han fick genomgå en rehablitering och sedan fick man succesivt försöka bygga upp hans glädje och förtroende tillbaka, snart var han framför vagn igen. Tyvärr blev han halt och det blev inget mer trav för honom.
 
Såldes till en lilljänta här i byn där han fick bli ridhäst, men åren gick och jänta växta upp och intresset försvann. Bitter blev stående och blev ensam då hans hästsällskap såldes. Det blev pappan i familjen som fick sköta om honom, inget som han hade planerat göra länge då det var menat att Bitter skulle säljas eller.. tas bort om ingen ville ha honom.
 
Jag hade precis hämtat hem en kallblodstravare som skulle bli min framtida ridhäst och kompis. Året är -08. Dock behövde han en hagkompis så sökandet började på en gång. Min svärfar hittade Bitter genom lite kontaker och tyckte vi skulle fara och titta. Jag fick reda på att det var en varmblodstravare och jag kände bara uuurgh, en sån? På den tiden hade jag en del fördomar och var ganska "grön" även om jag ridit och hållt på med hästar i ca 6 år då. Jag hade heller inte den godaste erfarenheten av varmblodiga travare, nerviga, heta och otillitsfulla! Fula dessutom! Min kloka sambo bankade vett i huvudet på mig och vi for och tittade på honom ändå. En ullig långhårig ful sak, jag kan inte påstå att det var den vackraste hästen jag sett och vi var ju mitt i vintern så ulligare kunde man inte bli. Fast han såg snäll ut och jag hade inte hittat någon annan, så vi fick väl ta hem det lilla trollet, jag skulle ju ändå inte rida honom.
 
Bland de första bilderna. Foto: Elin Karlsson
 
Jag tränade och donade med min nya häst. Lycklig och uppspelt. Den där Bitter han fick inte så mycket uppmärksamhet faktiskt och idag blir jag bara arg på mig själv när jag tänker tillbaka, för han är den goaste lilla häst som finns! Fast där, just då var han väldigt osocial och det gick knappt att få tag i han, han var så fjantig och rädd för allt, man skulle vara nöjd om man ens kunde gå fram och klappa så det var väl mycket det som gjorde mig så ointresserad. Surpuppa tänkte jag men jag var aldrig dum eller orättvis mot honom då jag är väldigt mån och omtänksam om djuren, skulle aldrig falla mig in att vara elak eller behandla någon felaktig. Han fick såklart sina behov uppfyllda och blev omhändertagen lika mycket som den andra, även om det nu inte var kärlek och ridning på menyn. Ändå var han en stark ledare över den andre och styrde och bestämde i hagen så på så vis var han ganska omesig. Sommaren kom och pälsen föll av den raggiga lilla kabraten, kantig och avlång precis som en travare tänkte jag och han såg inte mycket ut för världen.
 
Bitter och min dåvarande ridhäst
 
Bitter solar och myser under solen
 
Martin, min sambo (gud vad jag har han att tacka, kloka karl) tyckte jag skulle ägna mig lite mer tid åt stackarn, varför inte testa rida honom? Jag nekade flera gånger för det hade jag då ingen lust med när han var så knäpp i bara hagen. Nu minns jag inte vad som fick mig att göra det men en dag tog jag mig upp på hans rygg, för lite nyfiken var man allt. Han var barfota och lite öm om fötterna men annars var det power i hästen. Han spetsade öronen framåt och ju mer jag släppte på tyglarna desto mer ökade han, haha wow, han var ju rätt rolig att rida, vilken fart och vilket steg! Jädrar i min låda vad vi dundrade fram upp över backen, jag ska nog vara rätt tacksam över att han var barfota ändå, för trots hans vilja att springa så höll han ändå tillbaka lite men ändå så snäll och lyhörd att rida, Linda hon fick sig en tjing på näsan hon en dagen.
 
Fortsättning följer..
Photoshopa

Någon som skulle vilja photoshopa lite fint med den här bilden :)? Fifan är såå fin där men bakgrunden förstör mycket, annars är det en favvobild! Skulle vara rätt fränt att bara ha vitt som bakgrund också:)
 
 
Annonsen

Såhär såg Kaeras annons ut. Inte för att jag fann henne där precis men hon hade en annons i alla fall bland alla andra mängder av annonshästar på kvarnbacka. :)
 
 
 
Hästpornografi

Eller vad är det frågan om när jag måste slänga upp kameran mitt framför puppa på hästen min som egentligen bör få sin privata tid i den geggiga brunsten och ständiga flirten med den ända karln i hagen som verkar duglig, men ack så ofunkbar! Hemska matte som MÅSTE uppdatera allt, finns inga gränser???
 
 
Ja den uppdatering jag tänkte ge förutom att förstöra min hästs privatliv var att hon går runt och låter som en liten gris och terrar Bitter som inte verkar fatta någonting och flyr för sitt liv.
 
Regntäcke

Bitters nya regntäcke från Ullared, fleecfodrat. Satt som en smäck! Riktigt tjusig är han i blått också :) Tyvärr hann jag inte ta några kort innan det blev smutsigt.
 
 
 
 
 
Eufori

Alltså efter en hel dags skolslit med tjejorna så var verkligen hästarnas show en guldstjärna i kanten! Fifa och Kaera har stått inne idag ett bra tag mot regn och rusk just för bandagets skull. När jag sedan kom hem efter plugget så släppte jag ut krabaterna på en gång och jävlar i min själ vad dom kan springa och busa mina hästar.
 
Fifa låg alltid i täten, hon bestämde riktning och när de skulle springa, studsade som en boll i luften och var helt tokig. Kaera efter, dansade som en guuuud ooooooh<3 studsade flera gånger om med ett antal pruppar däremellan vartefter hon stegrade rätt upp gång på gång mot minstingen och var på ett väldigt extra bushumör. Bitter dundrade fram, det låter så enormt när han springer och marken vibrerar under en, vilken kraft den hästen har, jag blir alldeles häpen varje gång. Han är så frän att titta på, bom bom bom med svansen rätt upp och världens steg, jisses, han blåste i näsborrarna alldeles som en drake och krökte på nacken som en maffig svart hingst.
 
De sprang och hoppade fram och tillbaka i sommarhagen, in i skogen, ut i skogen, uppför backe nerför backe.. det var en sådan underhållning och gud vad jag önskar att kameran hade varit till hands, men serrni den låg hemma och minnet på telefonen var full. De där smaskiga stregringarna på Kaera hade inte varit dum, och små var dom inte heller hooooh. Jag älskar att se mina hästar busa och det är inte sällan de visar mig en sådan show heller, alla tre har lätt till lek och spring.
 
Jag blir alldeles Euforisk när mina hästar visar en sådan sprudlande glädje till livet <3
 
 
Skyfall

Hua det ska vara skyfall hela natten och hela nästa dag, det ska bara vräka ner!! Jag vill hemskt gärna ta in alla tre, känner att det är i behov av det men kan ju inte för då blir minstingen själv. Måste göra lite klart för några att den minsta lusen (fuxen) är INTE min, tror det blivit lite missförstånd hos vissa :)
 
Kaera ska stå inne i natt och en del imorgon just för att bandaget inte ska vara blött hela tiden, då fanns risk för svamp och skit. Fifa vill jag gärna också ta in då hon skulle behöva vara ifrån maten lite, det matvraket, sedan tycker hon det är så skönt att få komma in och sova, hon lägger sig på en gång. Bitter vill jag ju också ta in för han är så frusen, nu går han med regntäcke på sig stackarn som sätter päls så sent. Så alla är ju beroende av att komma in, och jag vill gärna ta in dom och bädda om när det är sånt oväder  även om de överlever:P så synd att det inte funkar =/ Men längre fram är det nog inte så mycket till val så det måste lösas, planen var att jag skulle ha chansen att äntligen ta in alla mina hästar och äntligen fick jag mig ett stall :) Efter alla år, då tycker jag att jag faktiskt var värd det efter att ha bott ute med hästarna sååå lääänge :) Så det är bara såå toppen! Finally!
 
Mitt första utrymme för något alls var ett rum lika stort som en halvmeter åt alla håll. Det var det ända jag hade från början, där fick en sadel, några borstar och något täcke plats. Hästarna gick i en helt ok stor hage med ett litet vindskydd vilket inte ens var vårt. En skruttig sadel, ett gammalt träns, ett täcke och ett par borstar plus två hästar (en lånad). Det var det "ända" jag ägde ett bra tag. Sedan har man byggt upp det succesivt efter varje år.
 
 
 
 
 
Självhäftande bandage

11 :- / st på Börjes
50:- / st på apoteket
 
 
 
Sårets uppdatering

Veterinären tittade på såret idag (en ny veterinär) när hon ändå vaccinerade Kaera. Det första jag tyckte var att såret var mycket finare och svullnanden hade gått ner en aning. Dock var all bomull och bandage dyngsurt, det ska regna nu hela veckan så.. det är lite svårt att hålla det torrt. Otur. Veterinären tyckte också det var fint. När hon tvättade såret kom det svallkött som bukta ut, men inte så pass mycket att hon behövde ta bort det.
Bandaget kunde sitta i 4-5 dagar så länge benet hölls torrt, annars va jag tvungen att byta varje dag då det kan bli svampigt av all fukt. Däremot tyckte hon inte det skulle luftas mer än när jag tvättade det och lät benet torka.

Så såret har god prognos.

Precis när vi tog av bandage, innan vi tvätta.


Rena stölden!

Jag kommer i fortsättningen fara ner till min veterinär i Sundsvall framöver och vaccinera hästarna. Distriktarna är rena stölden och jag tycker det nästan är skamligt att de tar så mycket betalt.
 
Kaera håller på att grundvaccineras. Första gången spruta vi både henne och Fifa. De tar 15 minuter för veterinären att fara hit (de har en smådjursklinik i grannbyn som de brukar vara i några dagar i veckan och då tar jag hit dom därifrån). 2200:- Gick det på. Idag vaccinerades Kaera igen och hon har en gång kvar för botulism, alltså jag blir ruinerad. Ska det verkligen gå på flera flera tusen för att vaccinera en häst??
 
Nu har jag varit tvungen att ta hit dom för Kaera gå ju inte bara att slänga in i finkan och fara iväg, det blir ju sen när hon är äldre och är både lasttränad och tränad att stå uppbunden, nu har jag inget val än att ta hit distriktarna men alltså.. 2200:- ? Dom berättade att skulle jag ta hästen i finkan och vaccinera henne nere på byn i självaste transporten skulle det gå på 400:- hur sjutton kan det vara sån skillnad????
 
 
 
 
Vill säga en sak

Nu kommer jag säga något som jag aldrig sagt förut så håll i er.
 
Fy vad jag älskar dom här tre nötterna <3
 
 
 
 
 
Utkast

Hur kommer det sig att jag skriver långa åsikts- och tankefyllda inlägg och sedan lägger dom i utkast? Jag har en mängd av såna men publicerar dom inte. Jag känner bara att jag orkar inte få den där missuppfattningen eller omogna kritiken att man är dum i huvudet och snackar gojja. Jag är så trött så trött att det ska vara så fel att få tycka, känna, uppleva, uppfatta och tänka till. För är det ett känsligt ämne och en annan kliver fram och faktiskt berättar vad man tycker och upplever - då jävlar brakar det samman, och det där fattar inte jag, att det är fel av en människa att tycka och tänka annorlunda.
 
Grejen är att jag vet inte om det är värt längre att lägga sitt ord för saker och ting. Det är lugnast att hålla tyst samtidigt som det inte är jag, jag är inte den som vill vara tyst och inte stå för sin sak, jag är den som vill förändra och våga, jag är den som vill visa att man kan visst få tycka annat och våga kliva fram. Men ska man få en jävla massa personliga och orättvisa påhopp ne fyfasen då kan det vara, då är inte mitt ord, mina tankar och åsikter något som förtjänas av andra att höra eftersom det enligt mig är värdefulla. Mina texter om mitt liv här och nu och mina tankar och åsikter, det är något som folk ska förtjäna att höra, det är inget skit jag bara lägger ut som jag ska låta folk trampa på. Jag tycker att varje människas del av sig själv de ger ut är något vi omkring ska uppskatta, man ger ju något av sig själv. Men då har man gjort sitt drag och kanske förstört för andra som faktiskt uppskattade och gillade att få läsa såna inlägg, men men så funkar jag. Det fanns en blogg med mängder av såna inlägg, oerhört intressant att läsa för hon hade lite skinn på näsan faktiskt som många inte klarade av, tack vare det, de där besservissarna som inte pallar en annans tanke så slutade hon med att skriva tanke och åsiktsinlägg - tack för det- nu är bloggen tyvärr mindre intressant att följa.
 
Egentligen ska jag inte klaga för 90% av de kommentarer jag har fått är så fina och trevliga, men de där 10% med råskit och skrik det gör sitt. Och vadå det här är ju mitt hem, mitt revir i denna blogg, här ska väl ingen hoppa på bordet, klösa mattan eller rita på väggarna?? Då kan man packa väskan och åka med tåget. För jag får tycka och känna precis vad och hur jag vill. Som en av våra kloka lärare sa häromdagen "En känsla är inte fel för det är inget vi kan styra över, ingen kan rå för vad man tycker och känner och ingen annan kan sätta sig in i din situation, man tycker som man tycker och känner som man känner" thats it.
 
Hårt inlägg där hörrni och lite åsikter till och med, tänka sig! Och tänk att jag ska publicera det också, jedans mig :P
 
 
 
 
Byta hage

Nu växer betet dåligt, om ens alls. Så hagarna är mer eller mindre som golfbanor. Den lilla sommarhagen har varit orörd i princip två månader. I den finns mycket mer bete som dessutom är grönare, så dit fick flocken komma idag. Intressant uppdatering va ;) Otroligt. Har inte så mycket annat intressant att dela för tillfället..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tid och prioritering

Ligger efter med kommentarsvar igen och det finns ingen ursäkt på det mer än lathet, för tid har man alltid.
 
TID har man alltid, det gäller bara hur man prioriterar,  och så gäller det i mesta, inte bara i kommentarsvar. Mycket bortförklaringar - jag har inte tid - tid kan man alltid ta till sig, i alla fall när det handlar om att svara. Det ska inte ta dagar eller veckor att svara, det har man alltid tid för,  eller hur.  Allt handlar om prioriteringar.
 
Så jag erkänner och ber om ursäkt över min dåliga prioritering när ni så fint lägger tid och energi på mig. 
 
 
Vackert!

 
En månad <3

Oj, igår hade jag ägt Kaera snuppan i en månad. Vad tiden går fort!!
Och jag är så himla supernöjd över min lillflicka, kunde inte ha blivit bättre, hennes namn klaffar så rätt - hon ligger mig varm om hjärtat <3
Några favvobilder på lilla prinsessan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B

Han är så himla fin trots att han är skitig som en liten gris här! <3
 
 
 
 Det var någon som ville höra om min och Bitters historia tillsammans, så jag ska ta och skriva ner ett inlägg någon dag om det :)
Happy

Men inläggsnörden eller haha :) Aja här är ett till.

Någon som var glad att få komma tillbaka till flocken eller? Kaera och Sollilja är som lång och lerhalm, de hänger ihop som värsta bundisar och myser och grejar hela tiden! Myshästarna! De var så nöjda att återförenas igen! Två veckor var en lång tid..
 
 
 
 
 
 
 
 
Elmo bombar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såret idag

Hmm jaaa idag fick vi inte röra såret alls, och jag förlorade tre sorbac kompresser då hon flängde med benet, gaaah. Vet inte om hon hade ont där eller om hon bara var allmänt less. Ingen svullnad har gått ner i alla fall, lite kunde väl ändå gå ner?? Såret ser ut som vanligt men nu blödde det en del och jag vet inte hur man ska tolka detta. Idag var jag ganska uppe i varv och kände mig inte alls lugn, de omkring mig fick faktiskt säga åt mig att ta det lugnt och andas, men jag tyckte det kändes så jädra motigt och nu när vi inte fick lägga om nytt bandage heller.. så jag var en nervig dålig matte. Tillslut lyckades vi byta efter mycket om och men. Ibland pallar man inte trycket, finns inget annat än tok runt om mig just nu. Tur att man har en sambo och svärmor som ställer upp och bryr sig.
 
Det är så svårt att tolka bilden för jag tycker det ser värre ut i verkligheten, svullnaden syns ju knappt här. Jag är inte van vid sår eller skador överhuvudtaget, har liksom aldrig haft en häst som gjort sig illa ytligt så, så jag har inget att jämföra med och ingen erfarenhet heller egentligen, så man funderar ju mycket. Jag är nog mer orolig över svullnaden över kotan som aldrig går ner, men det kanske är något jag bör förvänta mig ta lång tid? Äh tankarna snurrar man blir ju knäpp snart!
 
 
Jag pratade med veterinären igår och fick ett godkännande att släppa Kaera i sommarhagen igen. Sagt och gjort så fick hon komma ut idag till de andra, suuuperglad häst!! Både Fifan och hon OCH de andra. Fifa hon fick nå cp ryck som vanligt och drog järnet med de andra efter sig, ooooh ta det luuugnt med beeeneeet :P Nu får vi hålla tummar att bandageet håller då det är en aning mer brokig terräng här och att benet inte blir sämre. Fifan då? Ja ridsuget är borta, hon kanske får en liten vila nu..
 
 
 
 
 
 
Fina hästen!

Såå fiin! <3
 
Skillnad och likheter

Kanske liiite tidigt att börja jämföra skillnader och likheter mellan mina islandsjäntor, men oj så roligt för de är helt två olika individer som samtidigt påminner om varandra så mycket, och jag verkligen älskar dom <3 Som sagt lite tidigt är det ju att börja jämföra för Kaera är ju inte så mycket hanterad än och hennes personlighet och sidor kommer man ju upptäcka allt mer framöver, men ska vi jämföra i nutid så.
 
Fifa, BUSFRÖ och klåfinger, ett litet suck däremellan men även ett leende, jag vet hon kan fasen gå en på nerverna alltså, gaaah förbannade häst som har så egen vilja och tror hon kan göra precis hur hon vill, men jag vill ändå inte riktigt ha henne på något annat sätt, det är ju liksom.. HON.. och en viss charm med det hela. Det bara lyser jävlar anamma i hennes ögon, åh jag blir alleles varm i kroppen när jag tänker på henne, FAN vad jag älskar henne, huuh ne skärp dig nu Linda tillbaka till ämnet. Fifa är som sagt klåfinger, busfrö och kaxig lilljänta med världens största hjärta. Smart, otroligt smart. Flyger mer i luften gör hon också när det ska springas och ingen koll på benen har hon heller, det är rätt fram i jävlar anamma, sedan om man går omkull.. ÄH! Haha tycker det är en bra beskrivning.
 
 
Kaera, nyfiken men försiktig. Hon är inte den som måste pilla och undersöka saker hela tiden. Hon är väldigt vaken och intresserad, det gillas ju skarpt för jag gillar såna hästar, dom ska vara allert i huvudet och ha viljan, men hon är det lite på ett helt annat sätt än Fifa. Får hon inte så får hon inte och hon nästan frågar lite först om hon får, Fifa och tar för sig och vräker sig över som värsta prinsessan, låter lite ouppfostrad men aldrig heller, den hästen daltas då inte med, jag kan vara väldigt hård på den damen, och hon vet så väl vad hon får och inte, men hon är bara som hon är, hemskt envis det är hennes personlighet oavsett. Kaera är ung och därmed säkert lite osäker på nya saker än, samtidigt har vi Sollilja i hagen som är yngst och det ÄR nya Fifa, om hon inte är snäppet tuffare till och med, den hästen har vilja och är en liten kaxprupp, det ska petas och grejas och testas på allt och alla, supersöt och frän men det är så intressant att jämföra de små, för det har ju inte riktigt bara med åldern att göra utan man kan ju se rätt mycket av deras personlighet ganska tidigt. Karea är nog inte den kaxiga typen som Fifa (vi får se), men det tror jag inte, det bruka kunna lysa igenom ganska snarligt.
 
 
Ja..Kaera står exempelvis så mycket lugnare än Fifa i grimma om man ska göra något. Som häromdagen när vi stod i hagen och bytte bandage, och vi hade korgen på backen framför henne med massor av saker som prassla och hade sig, vi grejade med benet, stod och funderade och kikade ett tag. Kaera stod som ett ljus och halvsov, man tycker ju att hon som är så grön i allt borde nyfiken kika och pilla, men hon är så hemskt snäll den hästen. Fifan kom fram tio gånger och undra vad fasen vi gjorde och vad det fanns i korgen???? Fifan ska vara med på allt och ha en hov i saken, hon ska tycka till <3 Ska Kaera titta så tittar hon mest och luktar med stora fina ögon som ett nyfiket litet barn, Det gör Fifa med OCH ska bita och knåpa och smaka haha.
 
 
 
Likheterna är dock svårt att sätta ord på, det är något man mer känner. Men mer ordagrant är att de är så otroligt snälla och vaken, mycket intresserade och vill vara med. Deras uttryck är så lika.. men ändå olika. Dom har som olika utstrålningar samtidigt som de utstrålar en likhet. Äh vad flummigt det blev men ni förstår nog. Väldigt sociala båda två, vill prata och mysa <3 Det var ju därför jag blev så kär i Kaera för hon liknar min Fifa väldigt mycket och det var liksom det största kravet, att det skulle kännas i likhet på något vis till min silverdam och det var det ju verkligen!
 
 
Rörelsemässigt SÅ olika, det finns ingen likhet alls. Inte ens i buset. Fifan hon springer ju olika på vilket humör hon är på. Springer hon bara springer så är det flams, lite orent, grisepass ibland, fyrtaktig trav och går det för fort blir det galopp och rejs rätt fram, hon är som väldigt blandad och lite.. ostadig? Är hon på ett väldigt busigt humör kan hon springa riktigt flott alltså. Så hon kan om hon lägger sidan till, annars är det lite blandat sådär ^^ Kaera är väääldigt stadig, säker på foten, ren stabil trav, SNABB trav. Minns när hon och Fifan sprang nerför en backe, fort gick det, Fifan föll in i galopp på en gång, Kaera travade snabbt som fasen hela backen ner. Samma med galopp, så stadig och även i övergångarna, mycket aktion och reslig. Så där har väl hon fördelen med sig. Busar dom har Kaera hitills spungit med svansen och benen högt högt och dansat fram, Fifa hon bockar, sparkar bakut, slänger sig och är.. mest i luften, eller som en pil rätt fram haha dåren.
 
 
Nu låter det kanske som om Fifa skulle vara snäppet roligare med större personlighet, men alltså allt är både och, jag hoppas inte Kaera blir lika tuff som Fifa, det räcker faktiskt med en sån häst. Jag älskar Fifa hon är speciellt och rolig, samtidigt som jag tycker det kommer bli skönt med Kaera (om allt går som det ska) och hon har också en väldigt stark personlighet och utstrålning, men en häst som inte behöver ha en hov i allt och pilla på everybody and everything, en ganska lugn och stillsam häst? Det kan inte vara helt fel faktiskt, men som sagt än vet vi inte hur det blir, mycket kan ändras :)
Ypsilon <3

 
Höst

Hösten är här.. ska man skratta eller gråta? Jag vet inte jag känner både och men mest emot faktiskt.
 
 
 
 
Virvlande virvlar

Kaera har hemskt mycket och lite udda virvlar. Hon har två låånga virvlar från rumpan, tvärs över kroppen och ner till magen, jag ska ta och visa:
 
 
 
Virvlarna som ni ser är tvärsöver kroppen från magen där de slingrar sig upp längs ryggen och runt flankerna till deras naturliga virvlar. Det är nästan så hennes mönster i färgen följer virvlarna upp längs ryggen.
 
 
Vet man om det, ser man det TYDLIGT.
 
 
Bollar en film

Vi har skaffat en boll åt hästarna. Så vi tog och slängde in den en kväll (kvällen till morgonen där Kaera skadade sig :/) Hästarna var väldigt skeptisk men otrolig nyfiken, i alla fall Kaera och hon var modig nog att undersöka den, ibland såg det nästan ut som om hon tänkte lägga sig på den men hon fegade snabbt ur ^^ Sollilja var bra nyfiken men hon höll sig bakom "storasyster" det var nog bäst det, rätt som det är kunde bollen flyga på och äta upp dom båda.
 
Jag hoppas och tror bollen kan komma till mer nöje när de fått "lära känna" den lite bättre, men hitills har de bara vågat kika och nosa sen hann dom inte så mycket mera. När snuttis är frisk så får hon ta och bekanta sig med herr boll!
 
 
läker?

Okej i morse var tempen normal och svullnaden hade gått ner, det var bara runt kotan det var svullet som vanligt. Jag bytte bandage och lade dit sorbac kompress som jag hoppas ska hjälpa till. Måste säga att jag har världens snällaste häst som står så lugnt och fint, mammas hjärta! Nu ska ja vänta två till tre dagar igen 'innan jag byter bandage, hoppas det gör att såret läker bättre. När bandaget var bytt kliade hon en del på såret och det tyder ju på att det är under läkning!!
 
Såhär såg det ut när jag tog bort bandage.
 
 
Jahapp

Okej. Läget med Kaera. Nu hade hon 38,2 hon brukar ligga på 37,5 så något lurt verkar det vara. Hon har blivit tjockare på benet igen vid knät och neråt. Jag känner även en tydlig svullnad under bandaget på kotan. Jag har inte bytt bandage på två dagar. Hmm jag undrar jag om detta är bra egentligen :S Magen var rätt så uppblåst också, det får vi hoppas bara är att hon jäst ut sig i hagen, men känns som att jag vill skriva ner alla detaljer och förändringar så jag har koll. Ingen hälta dock. Imorgon ska jag byta bandage och göra rent såret (om jag ens vågar kolla???) nu har jag även skaffat sorbac kompresser så jag hoppas det ska hjälpa lite iaf.
 
Ska jag vara ärlig så orkar jag inte oroa mig mera, jag har ständigt huvudverk och är så trött, och nu när skolan har börjat så måste jag lägga ner energi och tid på det. Jag får väl ta dagen som den kommer, det som stör mig mest är väl att jag inte är 100% säker på hur jag ska bete mig med såret riktigt, hur ofta man ska byta bandage o.s.v. Man skulle ha levt med en veterinär!
 
Jävla skit att hon skulle skada sig!!!
 
 
skol nörd?

 
Herregud Man är helt förstörd.  Skolstart idag, läraren har pratat i tio minuter och jag börjar i andra tankar redan, typ hästarna hahaha jag är störd.
Ett tips

Ett ganska lätt tips för att se hur mycket du egentligen rider med din kropp och vikter är helt enkelt att släppa helt på tyglarna. Be hästen svänga dit du vill, runda sig runt din skänkel och böja sig genom kroppen fram till nacken/huvud, stanna o.s.v. ALL ridning sker via kroppen, även när man vill böja hästen, det gör skänklarna och inte händerna. Man får ett ganska så bra kvitto på hur pass mycket man rider med kroppen och hur pass mycket man rider med händerna genom att släppa på tyglarna helt.
 
Är det så att det visar sig ha varit lite mer ridning med händer och hästen "inte lyssnar" får man börja lite från skratch. Det handlar egentligen inte om att lära hästen, det handlar mer om att få ihop delarna på sig själv. Är man van att rida mycket med händerna så är det inte så lätt att släppa det hux flux och bara rida med kroppen och vikter. Man måste lära sig att få kontroll på sig själv, skapa rutiner och känsla.
 
Till en början kanske man får vara lite överdriven och nästan hänga sig åt ena sidan om hästen är van att bli styrd och riden på ett annat sätt, som typ med händer, och det är så lätt att hamnar där, med händerna, även om man vet att ridning handlar om att rida med hela kroppen. Och även om man tror sig tycka rida med bara kroppen så kan nog händerna spela oss ett spratt, därför är det bästa sättet att kolla sig själv genom att släppa på tyglarna helt (alltså inte röra dom alls) och rida i de gångarter som är på plats, tölten kanske är lite svårare att bara släppa ut tyglarna på helt, det beror ju på hur säker den är i tölten och hur man ridit i tölten innan, men skritt, trav och galopp i alla fall. Se hur pass mycket man egentligen använder sin kropp och vart man verkar använda händer som mest och minst.
 
Det var ju inte så länge sedan jag började från noll med Fifa, lära henne trava, galoppa, gå på volt, flytta undan, stanna, lyssna, ja det som är basic liksom och då blir det ju lite mer handhjälp. När man sedan kommer framåt en bit ska det bli mindre händer och mer kropp. Jag kan säga att det blir en helt annan ridning och en annan häst genom att försöka skippa händerna så mycket som möjligt. Fuskar jag och latar mig med händer då försvinner hela överlinjen, rörelsen och den fina ridningen. Jag tror många använder mer händer än vad man tror, och det behöver ju inte handla om att du har kontakt med hästens mun, bara det att du leder ut på tygeln eller nuddar/petar tygeln med handen så har man ju använt händer och släppt lite av kroppens arbete. Det gäller att sätta om muskelminnet. så testa :) Kolla dig själv.
 
Jag och min Bitter när jag började utbilda honom, på filmen har jag ridit honom i ca ett år. Vi körde då western. Här BÖRJADE jag lära mig mer vad ridning var och då red jag nästan mindre med händer än vad jag gjorde när jag kom tillbaka i islandsridning. Han är så sjukt rolig att rida, sååå lyhörd. Saknar att rida honom. Men ni ser ju även här, ledande tygeltag ibland, eller lägger tygeln mot halsen, tar upp tyglarna då och då vid ryggning, även fast det inte behöver vara kontakt med munnen så använder man ju ändå tyglarna och kan tappa kroppen lite. Nu behövde jag inte röra tyglarna på den här hästen egentligen, han var så superlyhörd att jag kunnat rida utan träns, han är tio gånger mer lyhörd än min skäckdam där ute ^^
 
Vackert

På väg hem från ridplan :) Tänk vad vackert vi bor ändå, man blir liksom hemmablind, att ha denna vackra sjö som utsikt från gården är ju underbart, synd att man inte tar till vara och njuter av det omkring oftare, men nu var vi tvungen att stanna till och spara det vackra på bild.
 
 
Min svaga punkt

Något som jag blir brydd på när det kommer till mig själv är att när det gäller andras hästar, typ skador, krångel eller annat som är mindre bra, då känner jag sällan den där oron, den där hjälplösa eller desperata känslan. Jag får ett helt annat perspektiv på situationen än om det är något av mina djur. För skadar sig Elmo eller någon av mina hästar, då blir jag som.. ett hjälplöst barn? Man tänker på det absoluta värsta och man blir förvirrad och orolig vad som är det bästa att göra och hur det kommer lösa sig.
 
Det kan ju vara samma typ av skada eller "problem" som en annan haft eller har på sitt djur - men där är jag så mycket mer positiv och trygg. Jag känner mig stark och rätt säker på känslan. Jag oroar mig inte i onödan utan tänker i sunt förnuft och planerar inför det vi har framför oss med rätt god säkerhet. För jag vet att om det inte är på liv och död så är det bara att slappna av och ta dagen som den kommer, för det kommer att lösa sig. Jag är en ganska hoppfull och positiv människa, ingenting är omöjligt och det mesta löser sig och det mesta går, fast när det kommer till mig själv och mina kamrater på fyra ben låter det helt annorlunda.
 
VARFÖR kan jag inte känna så med mina djur? Varför ska jag bli så hjälplös och tafatt? Varför ska jag bli så negativ och orolig? Tro att allt är kört på en gång? Varför när det kan handla om samma sak som ett annat djur råkat ut för, ett djur som kanske råkat ut för något värre och klarat sig utan att jag varit orolig ett dugg, ändå blir man så orolig så magen blir dålig om det händer mina älsklingar något. Det är inte så att jag stressar upp mig och blir helt carzy kring mina djur när de är skadade, klart jag bli ledsen när jag upptäcker "problemet" men sedan får man ju bita ihop och vara stark för deras skull. Bryta ihop och oroa sig det gör man ju hemma i soffan, vid middagen, i bilen, när man ska sova, vid tv.n.. den där tiden då man kan och får bryta ihop, och oftast har all den energin till att vara ledsen, orolig och rädd varit i onödan.
 
Vilken vekling man är!! Hur tränar man bort sånt?
 
alexaka.blogg.se

En blogg jag gillar skarpt, en av de bättre det är Alexandras blogg. Hon skriver precis vad hon tycker och känner. Inget dalt eller pjolt, det kan vara lite jävlar anamma ;) Jag tycker hon är tuff och skriver intressanta inlägg som är lite kryddad. Hon sätter verkligen perspektiv på verkligheten. Det bästa är nog att hon är så äkta, jag kan verkligen känna känslan i texten. Det ända jag skulle vilja förändra är att det skrivs ännu mer inlägg per dag ^^ Kan inte få nog av den bloggen.
 
 
 
 
 
 
Kaera på Öland

Första filmen på Kaera. Det här är från första svängen vi tog till flocken där Kaera stod, hästarna var inte så pigga och sugna på att visa sin allerta sida om jag säger så haha, så ingen action på filmen, men senare på kvällen när vi for en till sväng var dom liiite piggare och Kaera hade sådan utstrålning!! Det var då jag var HELT fast <3 Haha det var inte direkt en bra kameraman just då, man hinner ju knappt se något så som jag flänger runt med kameran.
 
Snuttan min på Öland
 
 
Längtar!

Längtar tills jag har två töser att rida! Det kommer bli kalaskul. Roligt att ha två olika individer att jobba med. Ska bli superintressant! Och förhoppningsvis så kommer Kaera bli min framtida lillstjärna. Mina småtöser <3
 
 
Såret

Jag blir så kluven, är det verkligen bra att ha bandage hela tiden? Samtidigt har det  ju inte läkt ihop, inte hålet i alla fall så det kan ju komma in smuts och annat skit lätt, men.. hur ska det få chansen att läka när det är så instängt? Nu har det gått en vecka ju och det är fortfarande öppet. Hon är också fortfarande väldigt svullen runt kotan, undra hur länge den svullnaden kommer sitta i. Jag tvättar och byter bandage varje dag, men så var det en som undra om man verkligen ska peta och greja i såret varje dag, om det skulle försämra läkningen så att säga, o andra sidan vill jag hålla det rent då det fortfarande varar lite, om det nu inte är läkningsvätska som veterinären pratade om. Jäkla synd att jag inte får i henne penicillinet!
 
Jag har ringt och rådfrågat veterinären så många gånger denna vecka, man är väl lite mer utav en kändis, eller stalker där, och jag gör ju som de säger men.. ja sedan tycker olika veterinärer olika och jag har ju helt klart lärt mig att bara för att man är veterinär behöver man inte ha rätt. Man kan ju inte rå för att man funderar mycket på sin lilla bebis, man vill ju bara göra det som är bäst för henne.
 
Idag
 
 
Sjuka benet
 
 
Friska benet
 
 
 
 
Stickelhår

Vet inte om det uppmärksammats så mycket men har ni tänkt på att Kaera är som stickelhårig vid virvlarna på rumpis? Ganska fräckt tycker jag :) Hon har det på båda sidorna men mest på höger.
 
 
Bra med bandage?

Såret läker sakta. Jag är bra brydd om det är bra att ha bandage hela tiden? Hur kan såret läka utan att få lufta? Samtidigt kan hon inte gå utan då det liksom är ett hål och skit kan lätt nå dit. Hmmm..
 
Idag blev det rosa :)
 
 
Okej

Okej, till att börja med är jag inte förbannad eller sur, är så trött på missförstånd och folks egna tolkningar så jag måste bli överdetaljerad. Inlägget är inte riktad till någon speciell. No hard feelings.
 
En del hästar verkar gå lika fint på alla underlag, det låter ju helt fantastiskt om inte också lite mysko, då kunde vi lika gärna ha asfalt eller kanske grovgrusunderlag på ovalbanan med? Jag skulle hellre vilja påstå att det måste vara något fel om man tycker hästen kan prestera lika fint på asfalt som en mjuk fin ovalbanas underlag. Det är väl klart att det blir skillnad? Min häst har inte ont förstår inte vad folk får det ifrån? Jag antar att senaste inlägget blev misstokat annars blir jag brydd.
 
Så min syn på saken
 
Det är väl ganska normalt att det blir stummare att rida på asfalt än på mjukt fint underlag? Eller så kanske folk inte känner någon skillnad på sin hästs rörelse eller så kanske man inte är så uppmärksam som en annan, jag känner minsta detalj på min iaf. En skritt är inte bara skritt det är mycket som säger vad en god och rörlig skritt är, det skall vara steglängd, gung, rörlig, bjudning, lös, lätt, bärande o.s.v. och asfalt är inte det bästa underlaget enligt mig och Fifa iaf för att alla punkter ska klanga samman, det är både hårt och "halt" det skall tilläggas att vi gick nerför när jag jämförde hennes steglängd på asflat och sandkanten, klart hon kan ta övertramp på asfalt vid planare mark men det går ju inte jämföra skritten på asfalt som på ett riktigt fint underlag.
 
Samma är det med ett djupare underlag som en sandstrand, det blir för tungt. Det beror såklart vad det ' för typ av strand, finns ju hårt packad strand, men som våran sjunker man ner i, alldeles för djupt underlag. Ett annat exempel är när de får brodd på skorna, glidmomentet "försvinner" och det blir stummare. Det är skillnad att rida på olika underlag/skoning o.s.v det går väl inte att undvika? Annars kunde paddockar, ridhus och ovalbanor och hela kittet vara i vilket underlag som helst.
 
Min häst reagerar inte på olika underlag, en reaktion tyder säkerligen på att något är annorlunda eller fel, men Fifa går väl på som vilken häst som helst, bara att det är  olika på olika underlag och det är väl bara normalt? De går bättre och sämre på varierande typer av underlag. Vissa känner det och andra inte. Underlag underlag underlag undra hur många gånger jag nämnt det nu hah!
 
Jag tycker man ska vara försiktig med att börja prata om skador eller smärtor, det kan få folk att bli tokig och orolig i onödan, för tro mig dom finns. Folk som är väldigt nojiga över minsta lilla och att folk då börjar kommentera om att hästen kanske är felande eller har ont kan ju bara förvärra saken. jag vet att min häst inte har ont jag är bara väldigt uppmärksam som ser och känner detaljer.
 
"Det som är rörligt för dig kanske inte är rörligt för mig, det som är stumt för mig kanske inte är stumt för dig och vad är stumt och vad är rörligt? Man kräver olika man pratar olika, man tolkar olika och man känner olika"
 
  Jag pratar du-form i plural.
Ville bara ge en förklaring, är ingen bitchig hagga ^^
 
Bästa underlaget ever :)
 
Underlag

Fifan är ganska så känslig på underlag. Det bästa underlaget det är strandvägen (hårdare packad sand), inte för hård men inte för mjuk, helt perfekt, samma med plan där vi tränar, mjukhård mark (sand/grus). Asafalt däremot är inget vidare och jag har verkligen lagt extra märke till detta genom att gå vid hennes sida. På asfalten tar hon korta steg men styr jag ut henne på sidan där de mjuka gruset finns tar hon genast rejäla övertramp, och så fort jag tar ut henne på asfalten igen - korta steg. Jag känner direkt vilket underlag som inte passar, hon bir stummare i kroppen och tar kortare steg, gunget försvinner och hela rörelsen genom kroppen. Hårdare grusvägar helt ok men bäst är strandvägen och ridplan, för mjukt underlag, såsom en vanlig strand funkar inte heller, det blir för tungt. Så ett bra underlag är verkligen A och O, speciellt när man är ute efter att träna  hästen.
 
 
 
Ute

Snuffan går nu ute i vinterhagen med Fifa. Svullnaden är kvar och såret varar än, men jag hoppas det ska bli bra. För första gången på länge verkar Kaera sig själv igen, hon mötte mig i hagen och ville gosa som vanligt, tack hjärtat det behövde jag <3 Jag vill bara att hon ska bli helt frisk nu nu nu. En annan är så fruktansvärt trött efter allt och jag har ständig huvudverk, skolan börjar på måndag och jag känner mig inte speciellt pepp. Jag skulle verkligen behöva ta igen mig efter allt tok.
 
 
Håller tummarna

Längtar tills gumman få komma och ut leva igen, min fina lilla lilla. Dock har såret börjat vara lite men annars ser det ju fint ut och hon har ingen feber och haltar inte eller markerar något vid promenaderna, pigg och kry, så jag hoppas att hon blir bra snart. Skall kontakta veterinär imorgon och höra om hon får komma ut som planerat.
 
Min lill ängel <3
 
 
Puh!

Det är påfrestande när ens djur är sjuk eller skadad. Man försöker verkligen vara positiv men efter allt som hänt så är det svårt. Igårkväll skulle vi ge tredje sprutan, det gick inte, men enligt veterinären var det okej om vi struntade i det. Såret var så pass ytligt och penicillinet var mer för skydd mot stelkrampen då hon inte har fulla vaccinationen än. Kaera var snortokig när vi skulle spruta, tillslut fick vi inte ens klappa henne på halsen.
 
Igårkväll hade hon 38,4 och de får inte ha över 38,2 och den morgonen hade hon haft 36,5 så jag tyckte det hade stigit en hel del. Jag var så orolig den natten och i morse ville jag knappt upp ur sängen för att titta till henne, jag drömde mardröm att hon återigen skadade sig på samma sätt, usch, vaknade alldeles dyngsur a svett. Jag vågade nästan inte titta på tempen, jag hade så ont i magen, men den stannade på 37,5 puuuuh!
 
 
Det känns så jäkla tråkigt att hon ska behöva gå igenom all den här skiten. Så fort hon blir frisk då ska hon få gå i beteshagen med de andra ifred ett bra tag, inget träning på leda eller lyfta fötter, för det kan hon ju en del nu ändå efter allt detta och fötterna har hon börjat slipa ner själv genom promenaderna och hennes otåliga skrapningar i boxen. Så sen ska hon få leva som "vildning" och slippa allt stök med oss jobbiga människor. Fast snart är det dags för vaccination igen häääääh. Det känns nästan som om jag förstör hästen :( Vi som börjat få sådan fin kontakt där hon mer än gärna ville vara till lags, jag kan inte påstå att det är så just nu, jag känner att hon är less och jag är väl inte favoriten längre direkt. Man vill bara göra allt rätt så blir det så fel och tokigt.
 
Förstå vilka krafter det går åt på att oroa sig, och jag försöker att inte oroa mig men hur lätt är det då?? Fast det är väl som min Martin säger, det har gått tre dagar och inte blivit något värre alls, så det borde vara lugnt. Om allt går som det ska får hon komma ut på torsdag, jag ber till gud att hon får det också! 
 
 
 
 
Mitt ånglok!

Åh gosehäst, vad hon är duktig. Idag var det äntligen ett wow, fasen vad bra det går nu helt plötsligt. Tror mitt träningsupplägg inte är så pjåkigt! Fluffan. Så uppe, framme, gungade på steget, jätte jättebra takt i alla gångarter, pigg och glad- bara sådär kaonbra. Hon är så jäkla pigg. Tölten vad sååå himla jäkla bra, kex choklad! Wiiiee! Galoppen var aaasbra och traven var så jäääklans fin i båda varven, fasen fasen jag vill rida meeeer hih! Fortsätter det såhär ett tag nu ska jag nog börja testa på passen. Vill så gärna tävla KM:et också men tror inte jag har råd efter allt, uuuuurk. Tur att man kan glädjas åt Fis Lisan som går som ett tuff tuff tåg nu, fast det är ju då man ska passa på att tävla, så synd att det är lite tävlingar här omkring, nästa blir väl vintertölten i januari/februari?
 
 
 
Kaera då? Ja hitills ingen feber hon är pigg som satan, nästan för pigg, eller mer som tokig och irriterad. Jag vet inte hur länge hon pallar att stå inne nu men ibland får hon psykbryt, stackars häst. Jag försöker gå med henne så mycket jag kan men jag behöver oftast ha någon annan med mig som hjälp ifall hon inte vill gå framåt (det vill säga hemåt) Och hjälp det är inte alltid man har till hands. Bandage är bytt och benet var inte lika svullet men så pass svullet att det ser tråkigt ut, gallig dessutom. Såren såg fina ut. Hoppas hjärtat blir bra, men hon verkar inte ha ont och slö är hon definitivt inte!
 
Längtar tills alla får gå ilag igen!
 
 
Det viktigaste

Det spelar ingen roll vad för häst man har så länge man är lycklig, så länge man har roligt och älskar sin häst. Tänk vad underbart att få känna så! Tänk vad underbart att ha sin själsfrände vid sin sida och uppleva en sån enorm lycka oberoende vad det är för typ av häst. Tänk vad lyckligt lottad ni där ute är som känner så, då har man ju verkligen lyckats!
 
Det finns dom som sitter där uppe på hästryggen värd en förmögenhet men som inte har den personliga och kärleksfulla kontakten. Lyckan kan sitta i att man har en flott och lovande tävlingshäst, men det kan fortfarande saknas ett kärleksfullt band mellan häst och ryttare.
 
Jag blir så glad över dom som är så lycklig tillsammans med sin häst, de som har ett sådan personlig och stark kontakt. Tänk när man var barn, då var lyckan endast att få vara tillsammans med sin vän, det spelade ingen roll hur hästen gick eller vad den kunde, så länge man hade roligt ilag var allt helt perfekt. Jag tror att kunskap inte enbart ger lycka, jag tror att kunskap även kan släcka en del av glädjen. Ju mer man kan dessto mer kräver man oftast av sig själv och hästen, ju mer "fel" vet man och ju mer "rätt". Som barn, jag i alla fall, visste man inte om hästen gick rätt eller fel, vi bara red på och hade roligt. Det man inte vet lider man inte av, lite så tänker jag.

Man måste försöka balansera det där med kunskapen, jag tycker det är jättesvårt, jag har svårt att finna glädje om Fifa känns helt blä, ibland önskar man att man vore barn igen, men som tur är är jag ju så förälskad i min lilla häst så det är inte sant, hon ger mig sådan glädje trots att vi kan ha svackor, bara av att hon finns hos mig bringar lycka <3 och så känner jag ju både för Bitter och Kaera, och min lilla underbara finaste Elmo såklart. Så länge man älskar och trivs med sina djur så har man vunnit mycket.. tycker jag.
 
 
 
 
 
Snuffs!

Åååh puppipuppsiskruvis. Älskade lilla fishäst, hon börjar bli så fin så mammas puppsnurra. Idag blev det mest lek på plan, släppa lite krav och rejsa lite, galopp och tölt. Jisses hon är sååå pigg, hon vill bara rejsa järnet, hoho. Tölten den var så himla härlig idag, jag har inte töltat de tre sista ridtillfällena men idag tyckte jag det var dags och det visade sig göra susen. Puppsinuppan min! Hon är ju så duktig och hon är ju så speciell, älskar verkligen min lilla häst  <3
 
 
En till prommis

Blev en spontan promenad efter ridturen med Fifa då Kaera höll på att få något frispel i boxen. Jisses hon var tokig och hon var då inte den lättaste att gå in till just då. Jag kände att hon behövde få komma ut och röra på sig. Så ut på en prommis med tjejerna. Kaera var så nöjd så! Traska på frivilligt framåt och var verkligen pigg och allert. Fast, när vi väl vände hemåt fick jag i princip draaa med henne. Jag förstår att stallet inte är en favorit just nu.
 
 
 
 
Jag är så brydd hur denna lilla tjej ska palla minst tre dagar till inomhus och jag har mina aningar att sprutningen kommer bli besvärligare..
 
Dag 2

Igårkväll hade Kaera bra temp och samma i morse. Jag måste säga att det var en plåga att fara upp till stallet nu på morgonen. För det första var jag livrädd att hästarna skulle ha hittat på något hyss, man vet ju aldrig med en unghäst, hon är inte van att stå på box, sedan var jag livrädd att hon skulle vara sämre med feber. Så jag gasade järnet uppför backen med bilen och rättare sagt sprang in till stallet. Ingen feber och snälla hästar. Puh.
 
Senare på förmiddagen tog vi en promenad med ynglingarna. Kaera är väldigt snäll att gå med. En helt normal snäll unghäst. Hon är inte halt men såklart öm och mörbultad. Vi stannade till på en åker så de fick beta lite grönt och gick sedan tillbaka till stallet, och som vanligt går inte Kaera in i första taget, hon visar rena rama prostester att dit in ska hon inte, så en van häst måste visa vägen in, antingen Bitter eller Fifa som just nu byts av med varandra som sällskap åt tösa. Då går det bra och hon lunkar villigt in till stallet efter den andra. Svullnaden kring öga och mun är såklart fortfarande kvar, högst upp på benet i undersidan vid bogen är svullen men jag vet inte hur resten av benet ser ut med tanke på att veterinären rådde att byta bandage var tredje dag, fast ja kör nog varannan dag så man har lite mer koll.
 
Så var det den där förbannade penicillin sprutan. Erika hjälpte mig. Det var inte lätt kan jag påstå, inget som uppskattade av fröken Aja Baja. Usch jag måste erkänna att i detta läget var jag stressad och inte fullt avslappnad, jag kände bara hur pressen steg i kroppen på mig. Att spruta en unghäst som knappt är hanterad och som tydligt visade sitt ogillande plus att jag själv aldrig sprutat någon häst, samt allt skit som har varit och är runtomkring, min kropp säger ifrån. Jag har varit skakig i hela kroppen hela dagen och huvudvärken träninger sig in mer och mer, det är svårt att finnas där för sin sjuka häst OCH sina andra djur när man själv inte mår så bra. Jag höll och klia och Erika fick spruta, tillslut fick vi i allt. Puh, tre dagar kvar.. great! Jag hoppas tösabiten blir bra så hon får komma ut snart och leva som en normal unghäst igen, stackarn.
 
 
 
RSS 2.0