Sårets gång

Såhär har sårets läkningsprocess sett ut, tog ungefär totalt 5-6 veckor att läka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Idag är såret borta och pälsen har växt ut :)
 
Vilken?

Vilken skulle Kaera passa i tillsammans med sin färg?
 

 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
2012 - Saknar <3
Mys

I morse hade jag en urmysig stund som verkligen var guld värd. Jag satt och myste med hästarna i morgonsolen. Kaera följde mig som en hund vart jag än gick och ville bara att jag skulle klappa och klia, bara mysa. Jag hukade mig ner på backen och kliade henne sådär mjukt på bogen. Kaera blundade och sänkte sitt huvud, hon riktigt njöt av stunden tillsammans med mig <3 Så fort jag tog bort handen lyfte hon försiktigt på ena hoven som en markering att jag inte skulle sluta. Åh plutti. Vi har verkligen börjat få en fin kontakt och det känns som att hon verkligen litar på mig. Hon har utvecklats enormt mycket sedan hon kom hit.
 
 
Jag satte mig på Fifans sten, Bitter stod bredvid och halvsov. Han blev störtförtjust när jag kom och gosch vad vi myste må ni tro. Åh vad gosig han var! Såna här stunder är så viktiga för mig, det finns inget bättre, det är som att bada i choklad eller simma i ett bollhav, det är underbart. Kaera som hakat på stod nedanför stenen och "slogs" om uppmärksamheten, lillan.
 
 
 
Jag ropade ett antal gånger på silverdamen men hon var högst ointresserad, hon är väl sur att Kaera finns med i bilden, jag kan inte påstå att dom två polar, Fifa är mest irriterad på minstingen och vill vara för sig själv, tråkmåns. Det är faktiskt Bitter och Kaera som hänger ihop mest och det är väl tur att någon bryr sig om Kaera där i hagen.
 
 
 
Efter en lång stunds mys fick det vara nog - men det kliar i mina fingrar, att få vara tillsammans med mina hästar det är det bästa jag vet. Jag är så gryyymt tacksam över att jag äger tre så hemskt fina djur och jag säger som min sambo : Vi har fått till det väldigt bra som lyckats få så bra och snälla hästar.
 
 
 
 
Brukar ni sätta er hos hästarna och bara vara och mysa? :)
 
 
Kaera ensam

Lämnade Kaera ensam i hagen för första gången idag.
 
Ovisade bilder

Lite ovisade bilder dagen innan visningen. Aaah hon är så fin i sommarpälsen :) Nästa gång är det Kaera som ska visas.
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
2012 - ovisad
 
Premiär: Handhäst

Egentligen inte för jag har fusktestat lite för ett par veckor sedan, men det var bara några hundra meter, barbacka och i grimma på Fifa med Kaera bredvid i lugn skritt - så jag vill väl inte påstå att det var en riktig handhäst-tur ;)
 
Men idag tog vi tag i saken. Redan när jag tog ut flickorna ur hagen hade Karea energi och var så framåt och positiv på vägen upp till stallet, annars får man nästan dra med henne - hon är lite småseg, men idag var det fulla rullar med öronen rätt fram, hon såg hemskt glad och nyfiken ut. Band upp båda töserna som stod som två vackra änglar, mina änglar <3 Sadla Fifan och borsta minstingen som såg ut som en lerig griiis. Sedan bar det iväg. Vi stack mot skogs.
 
Jag har tidigare använt spö vid promenader för att driva fram Kaera, det är ju inte så att hon går framför en haha, men Fifa var likadan fast i ridningen när jag köpte henne, seg som tusan. Typisk unghästsak - kanske lite osäker och ovan. Så spöt har hon lärt sig betyder framåt. Idag gick det riktigt bra med att driva henne fram, hon lyssnade galant och jag var noga med att jag ville ha henne bredvid mig ungefär strax förbi min skänkel, hon fick varken gå längre fram eller längre bak utan hon sla lära sig att hålla samma position. Och vet ni.. det var sååå roligt, vi både tölta, trava och galoppa, eller ne jag och Fifa - Kaera travade på hon, men i en backe i skogen tog hon galopp bredvid Fifan och det var hemskt roligt att få se deras rörelser tillsammans, de rör sig helt olika!
 
Ibland blev det lite småhackigt, Kaera saktade in, vi hann hamna framför, då saktade vi in och Kaera travade ikapp. Så visst hon höll inte samma tempo hela tiden men jag måste säga att båda mina hästar var sjukt duktiga och Kaera började fatta grejen mer och mer så tillslut behövde jag inte peta spöt på hennes rumpa längre, hon ökade när jag visade pekpinnen och hon hade ganska bra koll när vi skulle upp i en annan gångart. Hon var väldigt positiv och framåt. Mötte bil gjorde vi till och med utan problem, det var bara att valla ner minstingen i diket. Jag var så stolt. Första gången jag har handhäst dessutom så jag tyckte det gick ypperligt! Kommer bli kanonroligt när det blivit en vana och när Kaera byggt på sig lite mer självförtroende, när det bara ska flyta på :)
 
Jag såg på Kaera hur roligt hon tyckte detta var, hon såg så himlans glad ut och Fifan hon ånga ju på jättefint!! Åh det här behövde jag, det var dunder-roligt, och att man kan bli SÅ glad över en sån här sak?! Mina prinsessor, och Fifan verkade ju absolut inte klaga på sällskapet. Mina jäntor <3 Kommer bli mer handhästridning framöver, tar nog en till tur den här veckan! Roligast var ju ändå att mina flickor verkade tycka det här var kalasroligt!
 
 
 
 
 
Att rida med vikter

Vi kör på en till fråga tycker jag. Eller vad säger ni? Det handlar om vikter. Jag rider aldrig med vikter längre, bara innan och inför tävling, men det finns ju de som har lite olika tankar kring att rida med just vikter. Vissa gör som mig rider sällan med viktboots och andra rider nästan jämt med dom. Hur ställer ni er till vikter? Vad har ni för erfarenhet kring det? En väldigt intressant fråga är: Finns det nackdelar att rida med viktboots för ofta? Vad är fördelarna? Vad vill man med vikter i träning? Den viktigaste frågan tror jag som man ska ställa till sig själv när man väljer att göra något är: Varför? Skriiiv så tangenten ryker!!
 
 
 
Varför rider inte jag med vikter? Sätter jag viktboots på min häst blir det sååån skillnad och jag måste säga att jag tycker nästan det blir lättare, speciellt med takterna. Traven och galoppen får mycket hjälp av vikterna och har hon takten så lätt på plats är det lättare att driva och jobba ihop henne. På vissa hästar kanske det inte ens känns någon skillnad men det gör det verkligen på min DÄRFÖR vill jag inte rida med vikterna mer än på tävling. För när jag väl ha ridit med vikter och sedan tar av dom så blir det sådan omställning för Fifa att allt blir hoppsan hejsan, allt blir så mycket svårare för henne helt plötsligt, svårare än vad det var innan jag tog på vikter.
 
Sedan vill jag att hon ska finna SIN balans, den där grundbalansen utan vikter. Jag red ju mycket med vikter när jag började rida Fifa men det var mest för att hon skule finna traven, och det tycker väl jag är helt okej att hjälpa dom finna en gångart för det hjälpte verkligen Fifa jättemycket och jag började få in rytmen och känslan, men sedan när vi väl kommit till en punkt där hon faktiskt kan trava, tölta, galoppera (även om det är hackigt under vissa perioder) så vill jag fortfarande träna henne utan vikter. Jag vill helt enkelt att hon ska gå lika fint med som utan vikter - den där lilla effekten med vikter får gärna vara kvar, men jag vill inte att det ska vara en sådan stor skillnad som det faktiskt blir. För rider man enbart på vikter så kan ju inte hästen gå i sin naturliga balans? Då får den ju hjälp hela hela tiden, när ska man ta bort "stödhjulen"? Eller tycker ni jag tänker och resonerar fel?
 
 
Midnattsdröm

 
2012 - ovisad
Blä

Idag är det en sån där dag då man bara har lust att sluta med ridningen. Varför håller jag ens på liksom? Jag har en tvättäkta femgångshäst det kan jag lova, och jag börjar lessna på den där trista förbannade traven. Less på hennes förbannade kors och bara allmänt less. Är det bara jag som har en riktigt sån där typisk femgångshäst? Jag får börja om och börja om mest hela tiden tycker jag, fram och tillbaka och vi kommer ju ingen vart. Jag är så jädrans negativ idag men jag blir lite putt när jag inte ens känner att jag kan rida ut på min häst. Kanske sätter jag höga krav men jag vill att hon åtminstonde ska gå rent, ånga på avslappnat och bara harmoniskt. Hon behöver inte störtjobba och hon behöver inte göra allt perfekt, inte när vi är ute för att bara lulla på, men lite kan man väl få? Det är därför jag har ridit en del på plan på sista tiden för det är nästan bara där jag kan nå in på henne på riktigt, ute är det assvårt, det är skitsvårt att rida en häst rakt fram, i alla fall traven på min fläck. Gosch.
 
Idag kände jag mig verkligen som en urusel ryttare. Varför håller jag på med ridning? Jag menar det sista året har varit väldigt mycket down, sedan har det kommit guldstunder då man flyyyyger och man verkligen inser varför man rider och tränar, men jag tycker året har varit knackigt och jag blir så förbannad på mig själv att jag inte kan bättre. Fasen man skulle syssla med inredning istället, mode, mat, motionera - ja vad som helst - för inget slår ridning, det är det svåraste svåraste svåraste jag varit med om. Nej idag känner jag bläää för ridning alltså. Hoppas på en bättre dag imorgon, jag är ju inte direkt den som ger upp precis.
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Puppylove - Elmo
 
Beställd

Nu har jag beställt Jóhann Fridgeirssons bok Islandshästen. Jag blev så inspirerad och nyfiken på artikeln om honom och hans tänk i den nya islandshästen. Jag bara slukades av texten - så jag tog och klickade hem boken på en gång. Tycker han verkar ha en kanon sund syn på hästhållning så det ska bli superintressant att läsa hans bok faktiskt.
 
 
" Jóhann Fridgeirsson är en av Islands mest kända och erfarna ryttare, ridlärare och uppfödare. Han kommer regelbundet till Sverige och undervisar sedan drygt 20 år. Han berättar om ridning, träning, hästhållning. Ger råd om tölt och övrig gångartsträning. Steg för steg förklarar han ledarskap, kommunikation, övningar för bättre gångarter. Tygelhandens viktiga inverkan och ryttarens egen utveckling. Samt isländsk ridtradition."

Jóhann Fridgeirsson är en hästmänniska och en av Islands mest erkända och erfarna ryttare och uppfödare.  uppfödare. Han har jobbat som ridlärare i Sverige i mer än 20 år och är en av våra mest populära islandshästinstruktörer.

I denna bok berättar han om ridning och träning, hästhållning och skötsel. Han ger tips och råd om gångartsträning, tölt och passridning.

Här finns även en inblick i den gamla isländska häst- och ryttartraditionen.

- See more at: http://www.yourvismawebsite.com/kauparve-islandshastar/shop/product/bok---islandshastar-enligt-johann-fridgersson?tm=webshop/ovrigt#sthash.Qtiiz4wB.dpuf

Jóhann Fridgeirsson är en hästmänniska och en av Islands mest erkända och erfarna ryttare och uppfödare.  uppfödare. Han har jobbat som ridlärare i Sverige i mer än 20 år och är en av våra mest populära islandshästinstruktörer.

I denna bok berättar han om ridning och träning, hästhållning och skötsel. Han ger tips och råd om gångartsträning, tölt och passridning.

Här finns även en inblick i den gamla isländska häst- och ryttartraditionen.

- See more at: http://www.yourvismawebsite.com/kauparve-islandshastar/shop/product/bok---islandshastar-enligt-johann-fridgersson?tm=webshop/ovrigt#sthash.Qtiiz4wB.dpuf

Jóhann Fridgeirsson är en hästmänniska och en av Islands mest erkända och erfarna ryttare och uppfödare.  uppfödare. Han har jobbat som ridlärare i Sverige i mer än 20 år och är en av våra mest populära islandshästinstruktörer.

I denna bok berättar han om ridning och träning, hästhållning och skötsel. Han ger tips och råd om gångartsträning, tölt och passridning.

Här finns även en inblick i den gamla isländska häst- och ryttartraditionen.

- See more at: http://www.yourvismawebsite.com/kauparve-islandshastar/shop/product/bok---islandshastar-enligt-johann-fridgersson?tm=webshop/ovrigt#sthash.Qtiiz4wB.dpuf

Jóhann Fridgeirsson är en hästmänniska och en av Islands mest erkända och erfarna ryttare och uppfödare.  uppfödare. Han har jobbat som ridlärare i Sverige i mer än 20 år och är en av våra mest populära islandshästinstruktörer.

I denna bok berättar han om ridning och träning, hästhållning och skötsel. Han ger tips och råd om gångartsträning, tölt och passridning.

Här finns även en inblick i den gamla isländska häst- och ryttartraditionen.

- See more at: http://www.yourvismawebsite.com/kauparve-islandshastar/shop/product/bok---islandshastar-enligt-johann-fridgersson?tm=webshop/ovrigt#sthash.Qtiiz4wB.dpuf
Avsked

Det här är de sista bilderna jag har på Kaera och Solis. Nu har den lilla fuxdamen flyttat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
My little little ponytail!
Vem är liten?

Igår passade jag på att binda jag upp Kaera på stallgången efter att vet varit här och vaccinerat. Andra gången hon stod uppbunden och hon rörde inte en fena, mysgumman. Det är sån skillnad på henne och Fifa. Hon är så..cool, medans Fifa är mitt lilla monster. Senast idag blev gav jag en djup suck då Fifa inte alls ville stå i stallgången och vänta medans matte mockade ur boxen, hon var som en unge med myror i brallan.
 
Eller när man ska ta på grimman, Kaera står alldeles stilla med sitt lilla huvud men Fifa ska få på sig grimman så fort hon bara kan och liksom fipplar med huvudet för att det ska gå så fort som möjligt (vilket det inte gör!) Kaera försöker varken nå efter mat eller saker när hon antingen blir ledd eller är i stallet, Fifa försöker varje dag, och det senaste hon gjorde var att fippla med bordet så hon höll på att riva ner det. Alltså vem är bebis här om jag får fråga?? Har jag missuppfattat det här eller :P?
 
 
Midnattsdröm

 
So similar yet so different
Vaccination avklarad!

Snuppan! Hon var ju superduktig! Hon stod som ett ljus när hon äntligen fick sin sista vaccinationsspruta. Gud så stolt jag blev. Haha och jag som förvarnade veterinären att hon kunde vara lite svår att spruta, men icke. Man blir ju verkligen paff då hon alla andra gånger fått halvt panik och trängt in en i väggen och sedan poff så går det hur bra som helst. Duktiga lilla Kaera, mammas stolthet! Men fy gröne för räkningen jag fick, ändå hade hon varit till flera här i byn och det blev lika dyrt, jag blir förbannad alltså! Aldrig mer distriktarna, nästa gång kan jag förmodligen ta med henne ner till min rätta veterinär (om hon nu inte går och gör sig illa snart igen) men vaccinationsbiten är klar.
 
 
Pladder

Hemma idag, förskyld. De små knattarna har förmodligen smittat mig, sånt ingår liksom i det här yrket med att jobba med barn, må säga att jag ändå haft det superroligt hitills. Jag har alltid så mycket olika ideér man kan göra med barnen eller inom verksamheten- kanske kan bli lite för kreativ ibland för det handlar ju både om att ha tid och budgett. I alla fall tyckte jag att vi kunde ha det lite spökligt på skolgården, så en eftermiddag tog jag och gjorde ett spöke som vi sedan hängde i ett träd utanför så barnen tydligt kunde kika på det genom fönstret. Blev hyffsat nöjd :) Buuuuuh!
 
 
 
Idag kommer distriktarna för att ruinera mig igen vaccinera Kaera sista botvax sprutan. Jag gruvar mig lite eftersom hon inte alls är lätt att spruta, sist klämde hon in mig i väggen, och jag hoppas för gudselov att jag inte får hit en grön späd lilljänta till veterinär! Jag vill ha en robust erfaren en :P!
 
Lördag (imorgon) flyttar Sollilja. Känns tråkigt, jag får lite ont i hjärtat att Kaera ska mista sin ända vän hon har här - dom andra tråkmånsar hönsar bara iväg henne. De två små leker ju som två dårar 24/7. O andra sidan så får ägaren äntligen ha eget med hästarna o andra sidan så skulle vi ändå sluta med inhyrningar så nu är det stopp med det. Detta var den sista. Däremot hoppas ja mina fina vänner med deras småpållar kan semestra här om somrarna i alla fall. Det är bara komma ni vet vilka ni är ;) Jag nästan tvingar er hit!
 
 
 
Ang frågan jag ställde kring aktion måste jag förtydliga att det var inte ett påstående av mig utan en fråga - grundat av ett rykte. Jag tror inte man kan säga att "så är det", det tror jag inte riktigt om något om saken inte är vetenskapligt bevisad. Därför tycker jag det blir intressant att diskutera med varandra kring en sådan fråga. Jag ger mig inte in på den diskussionen här i bloggen utan jag var enbart nyfiken hur andra ställde sig till "detta rykte". Roligt i alla fall de som vill lägga sina tankar och åsikter.Och Roligast är det ju med mer utvecklade svar, men det kanske är jag som är lite skolförstörd från högskolan, där får man då inte ha korta enkla svar, och visst förstår jag ju tanken. :)
 
I förrgår red jag Fifa för första gången på flera veckor. Det var faktiskt skojigt, men vilken träningsverk jag fick! Går som en gammkärring, eeellleer som om det hänt en liten olycka. Vi drog en liten kortis till plan. Jag tyckte för att ha stått så länge funkade faktiskt det mesta riktigt bra. Tölten hoppade vi. Jag fokuserar på grundgångarterna ett tag till. Jag blev mäkta förvånad att galoppen fortfarande fanns på plats :) Traven var sisådär i höger varv men det hade jag förväntat mig, jag fick klura lite på den och tillslut blev den faktiskt mycket bättre  högervarv. Man ska sluta när det går som bäst!
 
Igår fick våra fina små kvigor fara från gården. De skall gödas upp lite till men på ett "kohotell" innan de slaktas, otroligt sorgligt men vad ska man göra? Jag fick inte ha kvar dom för husse ^^ Trots att även han tycker det är sorgligt, han är ju sån djurvän han. Förmodligen kommer det hem små nya kvigynglingar framöver (som jag hoppas vi en dag ska insiminera), skall bara byggas hage och fixas med vatten och vindskydd - men det gör jag och Martin på ett kick haha ;)
 
 
 
Midnattsdröm

 
Feel
 
Midnattsdröm

 
Kickass
 
Fyrtaktig trav

Det här är jag sååå nyfiken på. Jag funderar mycket på hur andra tränar sina hästars fyrtaktiga trav. Jag har fått mina knep och knåp, jättebra knep faktiskt, men jag är ändå nyfiken på hur NI gör med era hästar? Kom igen berätta, det är en del som läser så jag har mina aningar att det är en del som har sina klyftiga metoder också.
 
 
 
Midnattsdröm

 
Moo!
 
Aktion

Jag vill enbart höra era tankar, funderingar och åsikter. Jag tänker inte gå in på ämnet själv utan jag är bara nyfiken på hur ni ställer er till det jag skriver om. Och våga skriv för jag tycker det är oerhört intressant att höra hur just du tänker och ingen tanke är fel. Ordet är fritt!
 
Fyrgångarna har generellt naturligt lättare med aktion än femgångarna?
 
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Happy girls
 
Osämja

Fifa är Fifa och jag är jag. Så idag blev det lite småbråk faktiskt. Hon låg på latsidan och hade sin egna envisa vilja. Så fort vi ska köra ELLER rida på en skogsväg (alltså inte i skogen) så blir hon lat och omotiverad, jag vet inte om det är jobbigare då det är mycket uppför eller om vägen helt enkelt är tråkig - men Fifa blir en åsna! Antingen segar hon, stannar eller går sick sack OCH försöker ta in på alla vägar som korsade oss, förbannade häst! Jag vet inte hur många gånger jag kallade henne för latko. Kallt som fan var det också och jag trodde jag skulle frysa fingrar och tår av mig på vägen hem, men då hade hon minsann bråttom så bråttom att vi till och med började småbråka pga av det. Det blev en liten osämja idag men men det ingår :P Oavsett - är hon min bäs och hon har all rätt att få känna sig omotiverad och lat ibland - bara det att matte ger sig icke ^^ Nu ska matte ut och ställa fluffen i stallet för natti natti <3
 
 
 
 
 
Praktikdags

Nu börjar min praktik i en förskoleklass i fem veckor framåt. Från att få kliva upp när man vill till att ställa klockan tidigt på morgonen huuh det är en väldig omställning, men kommer nog bli bra, djuren ska ju ändå ha mat så det är bara att pallra sig upp.
 
Jag har 1 km till förskoleklassen, min närmsta studievän ska också praktisera där och min mooor jobbar där, så det blev väl ett litet lyxpaket det! Nått sämre är att man kommer hem i skymning och det kommer vara mörkt när jag ska ut med Fifa. Alltså till verkligheten! På med pannlampa och reflexer, tuta och kör!
 
Ha en bra dag!
 
 
Midnattsdröm

?
 
Äntligen!

Jaaa! Vad skönt, jobbadooo! I över ett års tid har jag haft min rockard och den har inte funkat något vidare. Haha och ja, det var bara en ända liten detalj som fattades, ringar på skaklarna till bakselen som husse så snällt svetsade dit igår. Jag har hitills snurrat bakselens remmar runt skaklarna men det har inte funkat något vidare utan allt har bara glidit fram, så då har man liksom dragit sig för att köra. Sedan selade jag lite annorlunda idag genom att inte fästa fast skaklarna i selens ögglor utan lät dom bara ligga lös i ögglan eftersom jag ändå nu hade bakselen som satt fast i vagnen, tjooo det funkade greeaat och vilken skillnad på Fifa, hon hade det så mycket lättare för sig nu.
 
Så vi tog en liten halvlång mysig runda i eftermiddags. Vi hade det verkligen urmysigt och Fifa så ut att trivas kanon där framme. Det är riktigt roligt att köra (när utrustningen funkar så att säga) och Fifa som haft det lite hackigt med traven fram och tillbaka genom åren tror jag att körning bara är ett plus i kanten för just det. Hon travade på rätt fort emellanåt då jag tänkt ta upp i galopp men istället ökade hon bara på i traven :)
 
Sedan blev hon en dåre en bit på hemvägen. Jisses hon hade så bråttom så det blev tölt-trav tjosan i sluttningarna och bara allmänt fort. Tok ungen!! Nej ni som har chansen kör in era hästar, det är guld värt och hur mysigt och roligt som helst.
 
Imorse när Fifan myste i morgonsolen :)
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
 
My black baby
 
Latjolajban!

Hemma i vinterhagen igen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Surströmmingsfest

Glömde publicera midnattsdröm natten som var. Då blire dubbelt med bilder den här midnatten istället :)!
 
Aja, idag kommer hästarna hem, eller ner till vinterhagen men det är väl lite mer hem det. Nu är tiden slut i sommarhagarna så nu är det bara att gå i ide haha. Hoppas få lite gjort med hö, hagen och rockarden idag.
 
Igår var vi på lite kalas och middag och idag blire återigen kalas - surströmmingsfets -uuäääk! Fast det är väl trevligt med lite granngemenskap, alla som har pärer ilag här runtom samlas varje år och har surströmmingsfest, det är rätt så mysigt! Vi är ett gäng som delar och hjälps åt med pärer (potatis) här i byn. Varje år har Elmo alltid fått varit med, han älskar att vara på pärlandet, och jag tror fler uppskattar hans närvaro. Tyvärr blir vi färre för varje år, många äldre som inte klarar av eller som inte finns mer, det är tråkigt, som tur är har man lite bildminnen i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
B

Bitter Bitter. Min älskade svarte springare. Lite update om honom kanske vore på sin plats? Tjejerna tar väldigt mycket space här på bloggen, så han kan gott få synas lite.
 
Det har blivit en del promenader med grabben faktiskt, hoppas det uppskattas, han säger dock ingenting om det, väldigt tyst faktiskt, men han ser ganska så allert och vaken ut i alla fall så jag tror han gillat ;) Raspat fötterna har vi gjort ett par gånger (världens snällaste kille) och frieserat har vi ju också gjort, han såg så ovårdad ut stackarn så det var på tiden att vi gjorde något åt det. Någon ordning får det vara!
 
På dagarna går han med ynglingarna och käkar hö, nätterna får han gå med Fifa som sällskap, men han har väldigt mycket spring i benen både på mornar och kvällar. Mycket bus i kroppen. Varje morgon möts jag av en supergla kille som springer med svansen i vädret fram och tillbaka, och kastar med huvudet sådär som är så typiskt för travhästarna (att det blivit så typiskt för just dom?). Han blir så glad när jag kommer min fina prins. På kvällarna busar han också fast säkert i lite mer protester, han försöker komma undan för han vill nog gärna vara kvar i hagen med all mat, o andra sidan blir han ändå väldigt nöjd att få komma tillbaka till Fifa, men jag tror han måste sätta en hov där i alla fall, markera att han borde få äta hö 24/7. Han är rolig.. den där Bitter.
 
För övrigt pladder om honom så är det han som syns, det är han som får uppmärksamhet och det är han som får folks ögon att glittra. Den senaste veterinären som var här tyckte han var ofantligt fin och frågade om han var ett kallblod. Hon är absolut inte den första som tror det. Han är ju väldigt robust, maffig och tjusig - för att vara travare. Alla som träffar min lilla hästflock faller alltid för Bitter, både från små barn, ungdomar, vuxna och äldre. Man kan ju tycka att Fifa - med den ovanliga färgen, långa manen och de vackra ögonen- borde få all uppmärksamhet, men folk gillar tydligen stora svarta maffiga hästar. Han är fin, min kille :)
 
 
Midnattsdröm

 
My sugarbaby!!!
Nu börjar allvaret

Sex fria veckor med enbart äta, sova, dricka och busa på schemat. Det är väl inte så dåligt? Men nu är den semestern över, nu börjar allvaret igen.
 
Så Idag tog vi en premiärkörtur och det gick himlans bra. Känns lite roligt att vara tillbaka i "sadeln" igen haha fast i vagn, och det blir nog bakom vagn ett tag till innan jag börjar med ridningen!
 
Fifa travade på riktigt fint för att ha stått så länge, pigg var hon också. Himlans vilken bra grundkondis dom har, jag körde på egentligen som vanligt och hon var då inget märkvärdig trött, hon ville bara springa på mer hon. Hon gav till och med ett glädjeskutt när vi skulle ta galopp upp för en liten backe, huuua vill inte ha några hästfötter upp i ansiktet heller, jag har sett vad det kan göra så jag låter helst bli! Imorgon blir det förmodligen en körtur igen, tyvärr ska det bli snö inatt SÄGS det och ligger det kvar är det ju bara att glömma körningen, men vi får hålla tummar :)
 
 
 
Lek och stoj

Dom är så söta, de är så tajta de där små. Leker och myser om dagarna. Solis kommer flytta snart och visst det blir väl lite tråkigt för Kaera, men jag hoppas Fifa och hon kan finna varandra istället, dom är ju båda två trots allt rätt så lekfulla :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I´m gonna kick some ass

 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Lilla pinnen...
 
Barnslig

Är jag ett barn eller? Blir alldeles lyrisk när jag går här på biblioteket vid barnböckerna!! Vill bara ta med allihopa haha!
 
 
Nu är den på väg

Shit pomfritte! Det är kaaallt. Igårkväll när jag skulle utfordra en sista gång trodde jag fingrarna skulle ramla av. Det kändes som -30 men var säkert bara på 0. Den här omställningen, från sommar till vinter det är så man reagerar på kylan OCH värmen som mest. Nu när jag skulle morgonfodra låg det som vanligt frost överallt, men det var ovanligt kallt alltså.
 
Bitter han blev dunderglad när han såg matte och sprang omkring i hagen medans han kastade tokigt med huvudet "så typiskt han" Frosten låg kvar på ynglingarnas små ryggar, marken var hård och det var som vitt överallt. Okej.. liiite mysigt ändå. Hellre detta än blöta, leriga mulna höstdagar.
 
Ja nu är vintern på väg hörrni.
 
 
Midnattsdröm

 
The beautiful evening before the accident
 
 
Att ha unghäst

Vad tror jag?
 
Jag tror, att man ska låta unghästar få vara unga och bara få vara häst, precis som barn måste få vara barn men jag tror även på fostran och att vara konsekvent från dag ett. Visa vad som är rätt och fel på en gång. När jag är med Kaera och donar med det lilla vi gör som att leda från olika hagar eller till stallet, lyfta fötter, utfodra, bara vara i hagen och finnas till, de där små vardagliga sakerna, så finns alltid en fostran. Jag vill vara konsekvent och tydlig från början.
 
Kaera får inte söka efter gräs, hon får inte trampa runt, hon får inte nafsa, hon får inte trycka sig mot mig, hon får inte ignorera, hon får inte.. det är mycket hon inte får och eftersom jag är tydlig i början så vet hon om det ganska snabbt. Vill jag ha en häst som står stilla, då måste jag visa henne ganska tidigt vad som gäller. Vill inte jag ha en häst som ska ta alla chanser den får för att nå gräs, då måste jag visa henne ganska tidigt vad som gäller o.s.v. Jag tror på tidig fostran och inte  "Hon/Han är bara bebis"  det askyr jag och ser lite överallt faktiskt. Det är inte gulligt när hästen buffar eller kliar mot en, det är inte gulligt när de står nära nära och nästan trycker mot en, det är inte gulligt när de biter och fipplar i kläderna, det är inte gulligt när de skrapar med fötterna, det är ohyfs och dominans. Jag tänker mig lite hur en annan häst skulle ha acceptera ynglingens "beteende" där är det ganska klart från start vad som gäller och inte. Och en väldigt viktig sak, beröm beröm beröm när hästen gör rätt.
 
Jag har ett väldigt bra exempel på just vikten av beröm. Jag skulle ta ut Kaera från en hage en dag. Plösligt vill hon inte gå. Hon vill inte följa mig utan det blev precis som hon gjorde första gången jag skulle leda. Hon frös fast och blängde bara på mig, rörde inte en fena. Hur mycket jag än locka och pocka, mixtra mig fram skulle hon inte gå. Jag fick då göra som jag gjorde när jag lärde henne att bli ledd. Klia klia i mankammen och säga hur otroligt duktig hon är, tog hon ett litet kliv fram så kliade jag tills läppen rörde sig, och berömde massor med min röst vid varje steg, vips sa det så hängde hon på utan problem.
 
Däremot så finns det ju alltid olika slags krav. Exemeplvis när jag vill att hon ska stå stilla men jag kanske inte kan begära att hon ska stå stilla lös. O andra sidan så börjar man inte därifrån innan de kan stå stilla bunden. Ni förstår nog vad jag menar, det är en fostran att stå stilla lös men det är kanske inget jag kan begära idag? Så ni inte missuppfattar mig och tror att  jag är värsta komandoran där hästen ska göra exakt som jag säger. "Sunt förnuft fostran" med andra ord.
 
Något annat jag tror på (som jag inte trodde på förr) det är att låta dom vara ifred så mycket man kan de första åren. Träna hinner man, men längre fram, man bör väl låta dom få vara häst också, få vara små. Sedan kommer resten av deras liv att innebära massor med krav och begär från oss människor, deras arbete så att säga. Det är lite som barn som inte får bara barn, som blir vuxen för tidigt, för tidigt med krav. Leda i grimskaft, lyfta fötter och stå mer eller mindre uppbunden är kanske hyfsade "krav" när de är ynglingar, det är ju sånt som är behövligt när man måste flytta på hästen till olika punkter, verka fötterna o.s.v. Att ha som handhäst emellanåt är väl egentligen inte heller fel när de springer bredvid en del av sin flock på sidan, men mer? Så tänker jag litegrann, och ju äldre dom blir dessto mer kan man väl börja pocka och locka med, 3-4 år är väl kanske en bra ålder att börja träna och vänja dom vid saker, när det börjar närma sig för inridning. Man får tänka på att det mest simpla kan vara otroligt jobbigt och energitagande för de små.
 
Förr trodde jag på att man ska börja hantera fölet/unghästen så mycket som möjligt från start, så dom inte blir "vilda" och lite som "lära gamla hundar sitta"  men jag har insett att det alla gånger inte är det effektivaste och kan nästan ge det motsatta, jag tror folk har lite för bråttom många gånger. Det är ju så, man lär sig genom åren av sina egna erfarenheter och genom andra.
 
Nej det tror jag på faktiskt. Jag tror man får en trevligare och känsligare häst, låta dom få vara häst och låta dom få fostras av riktiga hästar. Det tror JAG på ;)
 
 
Klorhexidinschampo

Check! Införskaffat. Nu ska den eländiga raspen bort! Tror det blir suveränt. Hitills har jag tvättat med ljummet vatten och såpa samt tvättat med klorhexidinmedel så gott jag kunnat, men det blir mycket mer effektivare med detta schampo.
 
 
Apoteket 140:-
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Plats!
Lång vila

Tänk nu är Fifa inne på sin sjätte vilovecka. Såhär länge har hon aldrig fått vila. Faktum är att nu står hon inte för sin egen skull längre, jag skulle ha satt igång henne för någon veckan sen egentligen men det är lite korvigt i livet just nu och jag känner inte alls suget att börja rida. Jag får lite dåligt samvete men samtidigt får jag försöka intala mig själv att någon gång i livet får även min fläckiga lilla silverdam vara häst. Hon får bli lite rultig och ofit.
 
När jag ska sätta igång henne blir det framför vagn. Jag tror det är en bra start för oss båda. Framför vagn har jag inte samma krav heller, varken på henne eller mig. Dock måste husse svetsa några fästen till bakselen och nya skakelringar- hitills har jag lånat Ericas vagn då den sitter bättre i selen, men nu är det dags att vi gör något åt vår egna rockard, men det var ju det där med tiden, jag lever med en bonde OCH timmerförare som mer eller mindre driver företaget med sin farsgubbe, och jag kan lova det är ingen vidare kombination om man är ute efter fria tider, plus att de har skog också. Jag är ofta ensam med andra ord - o andra sidan träffar jag mina vänner nästan varje dag, men det är liksom en annan slags ensamhet när karln inte är hemma, då hoppas jag jädrar anamma att vi blir fet rika också om han ska jobba och vara borta så förbannat mycket ^^ Aja nu spåra vi ur samtalsämnet här haha.
 
SNART hoppas jag att Fifa får börja komma igång igen, och jag med dessutom.
 
 
Söttma

Det var lite sådär sockersött i morse när jag kom upp till knattarna. De låg tätt tätt intill varandra, det sötaste sötast var att Kaera gång på gång försökte lägga sig på Sollilja. Sollilja skulle vara någon fom av kudde man kunde slänga sig över hur som helst. Det såg verkligen hel-lustigt ut, men det blev nog inte riktigt som Kaera ville då Sollilja irriterat bet henne i huvudet varje gång, och det klart det där var nog liiite väl för närgånget, har aldrig sett en häst försökt bre ut sig över en annan haha.
 
Efter många gångers försök gav hon upp, reste sig och började med morgonens yoga!
 
 
Midnattsdröm

 
Between shade and sun
Rasp?

Jag tror Kaera har rasp på det benet som var skadat. Jag är nästan säker på det efter att ha undersökt lite noggrannare. Benet var ju rätt så fuktigt ett tag när hon gick med bandaget ute, vi hade väldigt regniga och fuktiga dagar, så någon form av svampbildning måste det ha blivit som sedan kanske utvecklats till rasp?
 
Märkte även ett kalare område under all hovskägg vilket det kunde bli av rasp. Hon har ju som sagt små sårskorpor lite här och där, de försöker jag peta bort så gott det fick, sedan tvättade jag hela benet noga med ljummet vatten och såpa. Det blir till att införskaffa klorhexidinschampo imorgon. Dock tycker jag inte benet ser så hemskt ut faktiskt, det kunde ha varit mycket värre så jag hoppas det går till sig snabbt.
 
 
 
 
 
Två månader

Ja tänk vad tiden går fort. Idag har jag ägt Kaera i två månder. Tänk när den lilla fisen stappla ut ur transporten här hemma. Åh vad mitt hjärta slog lyckligt! Min långbenta fina lilla fläck. Haha gud hur hon ser ut idag, raggig och tussig, skitig och rulltig ^^ Mammas lillhjärta.
 
Första dagen här <3
 
 
 
 
 
 
Hur är det med Kaera idag? Ja länge sedan jag uppdaterade om henne så, men bandage har hon inte haft på sig på en vecka typ och såret läker och fått en skårpa, all svullnad kring kotan är dock inte nere än, jag hoppas det inte är något jag bör oroa mig över. För övrigt har hon satt en hel del päls och är raggig överallt, hon ser ut som en skitig liten uteliggare haha, hon är så tussig. Jag har även märkt att hon är rätt så trött, det är förmodligen jobbigt med höstens omställningar och som liten går det nog åt mycket energi när man växer.
 
De går fortfarande uppe i sommarhagarna och jag har inte planerat något än att ta ner dom till vinterhagen, det är nog mycket för grannarna där uppe som gärna vill ha hästarna hos sig, de älskar att ha dom där och rår om dom, de tycker det är så hemskt långttråkigt när vintern kommer och när hästarna inte finns i hagarna kring dom längre, så jag har väl liksom låtit hästarna få vara kvar där lite längre än vanligt just för grannarnas skull, men sen får de nog komma hem igen :) Det är ju bara några hundra meter så.
 
 
 Verkar era unghästar lite tröttare/slöare periodvis?
 
 
Midnattsdröm

 
Among the birches - agusti 2013
 
Header hjälp!

Någon som har lust att skapa en ny header till mig? Jag vet hur jag vill ha den och kan visa en mall, men det gäller att man är kunnig där man kan beskära och mixtra, photshopa är nog ingen dålig erfarenhet. Någon som vill ge sin in på det :)? Vore ju toooopppen!!
 
Ge mig din mail så mailar jag :)
Älskar Elviras ena header!
 
 
Självklart!

Jag tycker det är självklart att SM ska vara på wången nästa år! Hur rättvist blir inte detta?:) Mitten av Sverige. Allt sker söderut och vi i norr får  oftast resa långa resor för att ta oss någonstans. Vad är det för rättvisa att allt sker neröver även om det kanske är ett mer häst-tätare område.  SM på wången, absolut, inget snack om saken och det är ju en sjutusan fin anläggning och jag tror den slår alla andra anläggningars utsikt! Heja wången!
 
 
Såret

Såret läker som sagt fint. Det har blivit en skorpa och pälsen har så gott som vuxit igen det. Däremot känner jag massor med skorpor runt benet lite överallt där bandaget suttit och jag är brydd vad detta kan vara, inte tror jag att alla dessa (sex-sju) skorpor är sår, för hon har inte några alls på de andra benen. Kan det var svamp tro? Dessa hade hon inte då jag tog av bandaget för över en vecka sedan utan det har blivit nu för ett par dagar sedan, hmm. Jag tvättar och donar hela benet i fall att. För övrigt ser allt fint ut.
 
Såhär såg såret ut då jag tog bort bandaget för sista gången. 6 oktober.
 
 
 
 
 
 
Sockersött

Socker socker sockerbomb.
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
It´s midnight - go to bed!!
 
Fifan!

Jag kanske inte har den flottaste hästen men fy vad jag älskar henne. Säga vad man vill om Fifa men åh vad jag är tacksam att jag har en lilla filuren. Vi är så lika hon och jag så det är inte sant. Hon är verkligen min bebis. Åååh jag blir så varm i kroppen när jag tänker på henne, hur fasen skulle jag kunna leva utan den hästen? Hon kommer föralltid finnas hos mig och jag kommer föralltid göra det bästa för henne.
 
Min fläckiga fläckiga sak du är så annorlunda och speciell, jag vill inte ändra något hos dig ett ända dugg! Jäklans häst som stulit mitt hjärta på det viset..
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Tripp, trapp, trull var är mitt ängsull?
Men Fifa!

Vid det gröna X står jag med maten åt Fifa. Det är där jag utfodrar för tillfället då höbalen är mittemot i den andra hagen. Däremot är Fifa vid det röda X. Nu har jag försökt rita hagen- haha jah kanske inte helt korrekt skissat men den ser typ någolunda ut så. Som ett U. De kan alltså stå på varsin sida av hagen och se varandra på långt håll även fast de är i samma hage.
 
Idag stod jag då på grön X och Fifa på röd X. Jag ropa och ropa, skramla med hinken. Fifa spetsade öronen och gick runt på sitt ställe, tittade förväntansfullt på mig, men hon tänkte liksom inte gå runt? Gaah! Såhär dumma är dom ibland, de vet att de kan gå runt men likt förbannat står de där på andra sidan och blänger sorgset på mig. Jag var lika tjurig som Fifa och stod kvar ett bra tag- i hopp om att min ponny skulle ta valet att gå runt, meeen icke.
- Koooom och hämta mig!
 
Ja det var bara för mig att lämna maten och knata uppöver där Fifa stod. Åh vad glad hon var att se mig!
- Men du din tok, följ med här nu.
Så fick JAG gå igenom hela hagen och visa vart hon skulle gå. Knäppa häst, men hon följde med bakom så glatt hon, sprang och studsade bredvid gjorde hon också när jag fick för mig att springa emellanåt, hon är ju rolig på det viset, då hon som en hund gladeligen hänger på, men att jag ska behöva gå tillsammans med henne till andra sidan genom hagen? Okej om jag måste leda henne dit men nu behövde jag ju bara gå upp till henne och tillbaka, det kunde hon inte göra själv? Toka!!! :) Min ÄLSKADE toka.

 
Herd in Iceland

Tryck på bilden
 
 
Midnattsdröm

 
Solis in a conversation
Necklace

 
 
 
Tydligen något som är vanligt på Meitill avkommorna..
 
 
Mysigast

Vem myser jag mest med? Ja den som jag talar minst om i bloggen. Bitter är den jag myser och pratar mest med när jag kommer till hästarna i hagen. Han är den goaste mysigaste lilla krabat som finns. Åh vad många gånger jag i sommar har suttit i gräset och han har stått tätt intill mig och bara myyyyst hur länge som helst. Vad många gånger jag sent sent på sommarkvällen sprungit upp till dom bara för att lukta och mysa och Bitter är den jag alltid hamnar hos. Han hummar alltid när jag kommer och går eller när han ser våran bil. Möter mig alltid i hagen och är så trevlig. Min älskade fina svarta häst. Jag kan stå hur länge som helst och luta mig mot hans hals och njuta över tillvaron. Han är så underbar, jag älskar verkligen den hästen <3
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
My little monster...
 
När man är oförberedd

DÅ händer det alltid roliga saker man velat ha på bild. Idag tänkte jag att äh vi tar lilla objektivet, smidigare om jag nu vill ta något litet kort, det händer ju inte så mycket ändå. Elleerr?
 
Jaaa, jag släpper ut Fifa i storhagen och börjar gå mot ett annat håll då jag hör dunder och brak, vänder mig om och Fifa har fnatt (ni vet de där rycken hon brukar få) så drar hon gärnet bortöver och studsar som en boll i luften. Jag drar fram kameran med miiiniobjektivet och får inte direkt några bra bilder, typsikt. Men jag tar och knatar raskt iväg mot bortre delen av hagen och se om jag kan få några bilder när hon kommer, så jag traskar bortöver.
 
Dunder och brak, Fifa har vänt om och kommer i pass bakom mig, tvärnitar och tittar sådär busig med ruffsig man och stora ögon. Jäklans ponny att lura matte på det viset, vi kom ju överrens om att hon skulle förbereda mig innan!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fri tillgång?

Jag tycker nästan det är självklart att lilla Kaera ska ha fri tillgång på hö. Hon är liten och ska växa och bli stor. Just nu går hon och Sollilja i en egen hage mittemot stora sommarhagen. I den hagen står en höbal som de kan mumsa fritt på och där står mesta dels av dygnet när jag inte låter de gå med de andra över nätterna eller några timmar om dagen då och då. Bitter är en häst som behöver äta mycket och har hitills också fått gått på fri tillgång så gott det går under alla år jag haft honom, han blir aldrig tjock, han är så fin i hullet, finast av de alla <3
 
Fifa däremot.. tittar hon på mat så bang! Det går INTE. Stackarn, hon står och stirrar på de två små surt tvärsöver vägen där de mumsar hö bäst de vill. Jag tror inte hon är så glad över det, men det finns inte på världskartan att hon kan gå där, och absolut inte som hon börjat se ut nu, finns gott om hull med andra ord nu när hon är avställd och hennes enda uppgift på dagen är att äta :) Jag säger då det - Ponnysar!
 
Hur fodrar ni era unghästar? Går de på fritillgång?
 
 
Midnattsdröm

 
The babies of a beautiful morning.
 
Väx på du!

Det kommer bli riktigt roligt att se Kaera växa. Jag är så nyfiken hur stor hon kommer bli, helt klart större än Fifa då hon redan nu växt om henne. Det är väl hur spännande som helst att se de små utvecklas! Hur ser era små ut i dagsläget? Blir de små, medel, stor :)?
 
Bitter och Kaera - inte tycker jag hon ser så liten ut bredvid min svarte springare ;)
 
 
Midnattsdröm

 
Tiny tiny babyteeth!
Vila ifrid

Vill bara skänka ett par varma tankar till Therese idag som nyss har mist sin fina Disa :( Kan inte föreställa mig smärtan, fruktansvärt! Tänker på er..
 
 
Nu äre klippt!

Tösabiten, ah hon tyckte nog det var skönt att bli klippt. Jisses hon har typ satt hela vinterpälsen. Under de soliga dagarna har hon stått och svettats enormt i hagen, hon har varit dyngsur framtill, så nu var det dags att klipp klipp. Hon rörde inte en fena (Fifa som ändå är en nyfiken och lite fipplig dam) hon stod typ och sov när jag gick igång med klippmaskinen - aaah skönt tyckte väl hon.
 
Men jag måste säga att fyfasen vad dålig jag är på att klippa. Hmm det blev inte exakt likadant på båda sidor men det kanske inte är något tänker på. Jag tycker det är skitsvårt att få det likadant sedan är det så förvirrande på en skäck med fläckarna. Och ju mer jag försökte ändra dessto värre blev det. Så äh det får vara som det är, man ska inte hålla på och ändra och dona, jag fick iaf ändra på varje sida men likt förbannat gjorde jag fel haha, man tog för mycket eller klippte lite snett, men som sagt hoppas inget som syns så väldigt - kanske mer i mina ögon :P. Hon är klippt nu iaf.
 
Mobilbilder, nu har tösa stått i en månad och bara varit häst uppe på betet, skönt för na, längre blire nog också :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bajsigt

Jag har aldrig riktigt förstått det där med att bajsa i sin vattenhink OCH sin matkrubba, och hur sjutton lyckas man pricka så bra? Ja, kan ju vara ett sätt att tala om för matte att det saknas en riktig toalett.  Vem vet han kanske tycker det är skönt när det skvätter vatten upp på rumpan! :P
 
Bitterrr!!! Absolut inte första gången han gör detta..
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Cutie
Föl/unghästmönstring

I Timrå på Kraftur. Det var riktigt intressant och roligt att se alla ynglingar. Sollilja skulle ju visas och det gick bra, hon fick fina kommentarer och var riktigt duktig, hon kom tvåa av tre i sin klass och fick 7,8 för extriör och 7,7 för rörelser och sammanlagt fick hon 7,5 hon fick speciellt  bra för hals manke och bog och fick kommentaren att vara en nätt häst med luftiga rörelser.
 
Träffade Titti gjorde jag också, och sikken fiiiin häst hon hade, jisses, blev ganska överraskad över att han var ett år, kunde man verkligen inte tro och vann i sin klass gjorde de också. Nej kul att äntligen hälsa på dig :)
 
Nu när man hade chansen att kika lite på ynglingarna och jämföra med sin egen så slår det mig nog att Kaera är ganska stor ändå. Surrade med en väldigt fin tvååring men hon var då inte speciellt hög och någon av de andra var väl inte märkvärdigt stora heller, kanske var de små hästar. Däremot så var ju de flesta väldigt fina i sin överlinje, Kaera tycker jag är lite muskelfattig faktiskt, men det blir det väl ändring på nu när jag göder upp henne och hon framöver får gå mer som handhäst.
 
Jag kände suget när jag såg alla hästarna visas, det hade varit bra roligt ändå att visa Kaera, men det får bli sen. Jag ville inte hålla på och tramsa iväg med henne efter allt som hänt, hon har varit med om nog hon för stunden.
 
Solis
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
 Oh my! My horse has mutaded!!
K på bakbenen

Kaera visade någon slags slowmotion stegringar för några dagar sedan, man kunde nästan ta en kopp kaffe därmellan innan hon landade på alla fyra igen. Den hästen har ju balans i alla fall, stor blev hon också. Pja hon blev väldigt brydd när jag sa åt henne två gånger och knacka bort bogen som hon så unghästligt tröck mot mig, hon flyttar sig snabbt och snällt fast två gånger blev hon nog brydd och då testar vi med att stå på två bakben istället och ser vad matte gör. Ja jag bara tittade på henne brytt och "drog" ner henne.
- Vad gör du där uppe din tok, Kom ner därifrån.
 
Hon är verkligen en supersnäll häst men unghästfasoner och tester det får man räkna med kring alla bebisar tror jag. Kaera är dessutom en som kan bli lite instabil - hon fryser fast och kan bli lite småskärrad, samtidigt är hon verklingen ingen som stressar upp sig, hon är väldigt cool i det mesta. Det går inte att använda samma "tuffa" metod som man måste använda på kaxliljan Sollilja, hon behöver en tuffare hand. Kaera däremot är känslig så man måste balansera den där fostran. Vara konsekvent och visa tydligt vad som är rätt och fel men på ett väldigt lugnt sätt. Kaera får mest vara ifred men någon gång får hon följa på en promenad just för att röra på sig och vänjas kring allt, och då slinker såklart lite fostran in. Hon är väldigt lättlärd och rolig att umgås med :)
 
 
Fördelen

Bloggen är till många fördelar måste jag säga. För det första så är det ju så oerhört roligt att skriva och uppdatera om sina små hästar som man sedan kan gå tillbaka och se. Ja menar hur roligt är det inte om fem år att kolla bakåt?
 
Sedan "lär man känna" så mycket trevligt folk, och otrevligt, men det hör inte hit. Jag har fått "mailkompisar" på flera håll där man har en djupare och privatare kontakt, det är ju verkligen kanonroligt! Jag har även träffat folk i verkligheten via bloggen och hoppas på att få träffa flera.
 
Mycket hjälp, råd och stöd. Otroligt mycket. Både när det kommer till råd vid hälsa när någon häst är sjuk eller skadad eller vid vardagliga saker. Mycket stöd vid jobbiga situationer. Ibland har jag fått mer hjälp här än vad jag fått av veterinärerna. Jag har till och med köpt mig en sadel av rådan hos en trogen god bloggläsare och jag är så oerhört tacksam för jag tror inte jag har hittat eller köpt den sadeln annars som jag är så otroligt nöjd med. Man lär sig mycket av varandra!
 
Jag tycker bloggen är en plats som ett slags "andrahem" här har jag ju mängder av underbara människor att vända mig till och surra med. Så jag tackar och bockar åt er som varit så trogna, hjälpsamma och trevliga. Även om jag fortfarande lurar på lösen faktiskt, för det finns även en del anledningar för det också samtidigt som det har ramlat in fler läsare i bloggen på senaste tiden, men det är ändå inte prio ett med min blogg.
 
I allafall, tack hörrni :)
 
 
Ett sånt där naturligt oplanerat personligt kort som jag vanligtvis inte vill dela med mig (för nu viker jag ut en familjemedlem också oj oj) Jag brukar annars le och inte se sådär sur ut men det är en av mina sidor det också ;)
 
Tack!
 
 
Midnattsdröm

 
Love of my life
Lyssnar

Solliljas ägare designade denna reflexväst beställd hos djurdesign, precis som jag vill ha ju! Kanoners blir ju bra, får ta och beställa en sån framöver. Vi har gått med hästarna ett par gånger och västen funkar verkligen, alla fordon saktar verkligen ner jättefint. Vad kul!
 
 
Lussa

Naaaw hitta en gamma bild från sambos mobil på mig och Fifan från i vintras när vi red på bakom luciatåget. Det var såå mysigt och titt så söt na är!
 
 
Midnattsdröm

 
Sollilja think she is funny
Tips

När vi byggde stallet och finslipa det sådär lite tjusigt så ville jag ha allt i svart och vitt. Saken är att ibland finns inte allt man vill ha i alla färger eller så är det väldigt svåt att hitta. Tjurskallen Linda kan inte nöja sig med de färger som finns, det SKA vara svarta detaljer.
 
Så det jag gjorde var att jag beställde de saker jag behövde, allt från uppbindningsringar, hingkhållare, hakfjäder o.s.v. sedan tog jag och införskaffade lite akrylfärg på sprayburk. Spray spray så fick jag allt så svart och fint!! Det finns färg för de mesta material. Enkelt och smidigt, och inte alls dyrt. Köpte min färg på bauhause.
 
Det man får tänka på är att vissa saker får man sprya två tre gånger för att det ska täcka. Att hålla till inomhus på plan mark är också ett hett tips. Blåsten kan förstöra mycket då färgen rinner och skräp lätt fastnar, dessutom så kan färgen lätt rinna om det inte är en korrekt plan spray-yta. Det mesta kan man fixa själv och många gånger är det dessutom billigare. Ibland kan man även ha grejer undanplockad som är dugligt att ta fram och måla om, jag fann ett par guldiga ramar i en låda som jag tog och sprayade svart. Man har nog mycket i sina vråer man kan fixa och trixa med till något snyggt och användbart ;)
 
 
 
 
 
 
Midnattsdröm

 
Blue Bitter in autumn
Heartland

Visste ni att Heartland finns som serie och började sändas redan 2007. Några avsnitt finns att se på youtube för den som är intresserad.
 
 
 
 
Ny grej - Midnattsdröm

Ny grej påhittad av mig, snyggt se så fint jag rimmade till det. Nej jag ville börja med något nytt och personligt så jag kom på Midnattsdröm. Vad är det?? Ja, jag tänkte till alla nattugglor där ute. Varje midnatt så publiceras en NY bild. Jag ska försöka hålla i det här, SJÄLVKLART förtidsinställer jag, för inte tänker jag sitta och vakta klockan varje midnatt haha. Så 00.00 kommer en bild ut varje natt ;)
 
 
Ett tonårsliv

Ja nu märker man att man har små tonåringar i hagen. Man kommer upp för att morgonfodra med lite hö och slänga in småttingarna i hagen där balen står, men det jag möts av är två små som ligger och sjusover i gräset. Kaera har bullat ihop sig så gott och Sollilja ligger raklång, de märker inte ens att jag och Elmo kommer. De reagerar knappt när jag ropar till dom heller. Fifa och Bitter traskar troget längs tråden bredvid mig, sugna på lite frukost. När jag väl donar och slänger in hö till dom så ligger fortfarande de små och sover längst bort. Jag ropar och ropar att nu får ni kliva upp tjejer, men nej, ingen reaktion, de vrir bara öronen mot mig men visar tydligt att det är alldeles för tidigt för att kliva upp. "Klockan är ju tio på förmiddagen!! Den där människan må vara alldeles slint i huvudet!"
 
Tillslut efter mitt eviga tjat kliver Sollilja motvilligt upp och traskar bort mot oss andra, men Kaera ligger kvar långt där borta och kikar lite lurt på oss, hon ska då inte upp, "Är matte inte riktig eller???" Sollilja går först till Fifa för hon har upptäckt att silverdamen tuggar på något intressant "la la så traskar vi bara fram" och hej och hopp så förvandlas Fifa till en drake och ben sprattlar över allt "Är du inte klok eller, har du ingen hyfs?? Skaffa dig en egen tuss odåga!" Sollilja flyger snabbt som en raket åt ett annat håll. Jag hämtar henne med raska steg och tar in henne till den andra hagen där hon kan käka på balen bäst hon vill. Kaera har hitills inte visat ett intresse av att kliva upp, hon tittar bara sådär mysigt på mig.
- Kom nu Kaera du måste upp nu!! Ropar jag. Jag ser hur hon blänger på mig i väntan på att jag ska ge upp och gå hem, men snart börjar hon till att röra på sin runda lilla kropp "Ja ja okej då"  och så rullar hon några många varv i gräset och sprattlar med benen i luften nästan för att protestera lite till innan hon masar sig fram till mig för att få komma in till Sollilja.
 
Väl vid balen börjar de knapra båda två, det låter så gott när de tuggar i sig höet. Däremor så verkar Solis vara intresserad i fem minuter sedan säger hon "Blää vad är det här för skit" och tuggar gamgräs istället.
 
Tonåringar!
 
 
Tuffa tider
 
 
Betäckningsplaner

Det blev ju ingen betäckning i vår. För det första ville jag fortsätta rida nu när vi kommit någon vart och börja småtävla lite, sedan kostar det ju - o andra sidan köpte jag mig en ny häst och det var väl liksom plan B. Jag kände att jag tar och köper en unghäst istället och sparar på Fifas livmoder, haha ne men då kan jag fortsätta rida på som jag vill och så har jag ju min bebis att vänta på.
 
MEN däremot så ska jag betäcka båda mina flickor helt klart, när vet jag inte, Fifa blir väl först (om jag nu inte blir sugen att ta fler föl och tar de sedan samtidigt något år, men vi har ju tiden på oss) jag har under snart ett år varit ganska säker på vilken hingst jag faktiskt skulle vilja välja. Jag är så otroligt sugen på att betäcka någon av tjejerna med denne hingst, om inte båda. Alfur frá Selfossi. Alltså han slår mig med häpnad, han rör sig som en gud, han är i extriör av min smak, han ser lugn och trevlig ut och är apsnygg med massor av utstrålning, MEN han ger så jäklans fina avkommor också, det bara kryllar av dom! Jag är imponerad över den hästen faktiskt. Han står i Norge men jag hoppas han kan stationeras i Sverige framöver. Dock lär det bli snordyrt, någon hade räknat på att det skulle kosta skjortan att betäcka med honom och speciellt när han står i Norge. Pengarna finns inte nu men förhoppningsvis sen. Det är en dröm man får ha. Jag var ju intresserad och skulle fara och titta på en ettåring som hade Alfur som morfar, men jag kände väl att det bara var det som lockade och det andra passade inte in i det jag sökte.
 
Tänk små Fifa-Alfur bebisar! Eller Kaera- Alfur bebisar! Ja skulle jag välja Alfur till Fifa framöver och det ploppar ut en trevlig avkomma, då skulle jag nog inte tveka att prova han till Kaera heller. Jag gillar hästen mer och mer.
 
 
 
RSS 2.0