Sadel premiär

Idag fick jag för mig att prova sadel på Kaera. Sagt och gjort. Började med att lägga den försiktigt på ryggen utan att spänna gjorden. Hon brydde sig inte så värst mycket, o andra sidan har jag lagt över filt och täcke på henne förut utan att hon gav någon som helst reaktion. När jag tyckte hon var redo spände jag gjorden. Ytters få hål så den bara låg an mot magen. Jag var faktikst förberedd på någon bockning eller liknande, men icke, ingen reaktion alls. Gick en bit, spände gjorden, gick en bit, spände gjorden. Ingen reaktion. Guuuud så skööönt! Hon var inte ens spänd eller brydd på vad hon hade på ryggen, hon bara knata på som ingenting. Jag fick lov att spänna gjorden lite till så att sadeln satt stadigare, gud vilken duktig liten ponnie jag har! Provade jogga några korta bitar så att hon verkligen kände att det fanns något på ryggen, sadelkåporna lättade upp och ner i takt med hennes gung, men nej, ingen reaktion. Hur stolt är inte jag som matte? Trodde faktiskt att hon skulle reagera lite i alla fall. Kul att hon överraskar mig mer och mer.
 
 
Saknar min prupp

Förstå vad jag saknar den här hästen!!! Nu har jag kunnat ägna mer tid åt Bitter och Kaera, och det har varit jättemysigt, men jag saknar verkligen min silverprupp, flocken är inte hel utan henne, hon är liksom hagens lilla maskot eller hur jag ska beskriva det. Min älskade lilla fis, saknar hennes små hyss, hennes söta blick, hennes godistiggeri och spontana tricks, hennes lugna goa jag, och mest av allt - våra underbara körturer!!
 
Dock hoppas jag, att hon kommer hem med en liten bebis i magen, för hur underbart vore inte det? Jag hoppas så innerligt att det är en liten där inne, eller ja, en liten kromosom, en cellklump med andra ord, men den lilla cellklumpen ska ju bli något alldeles extra, så nu håller vi tummarna. Jag hoppas på en liten hingst, inte för att jag har planer att ha just en hingst på gården, utan jag vill ha lite mer manligt kött i hagen. Undra vad det i så fall blir, och vilken färg dessutom!? Vad tror ni? Haha lite tidigt att ens fundera över det kanske, men spännande är det ju!
 
 
Tjejerna

Bebisarna förra veckan.
 
Sollilja 2 år och Kaera 3 år
 
 
 
 
Ville inte gå ut

Varmt är väl bara förnamnet. Hästarna får stå inne på dagarna, och det uppskattas verkligen. Bitter möter mig vid grinden varje dag, för in ska han. För en stund sedan var det meningen att Kaera skulle få gå ut lite tidigare, men det blev inte så, hon stannade vid stalldörren och där stod hon sedan, jag fick helt enkelt inte ut hästen, så det var bara att vända och låta henne stå inne. Det blir till att få äta hö på dagarna för att sedan gå ut på kvällarna. Jag förstår dom, för varmt är det och alla dessa jävla bromsar kan man ju få ett cp anafall på!!
 
 
 
Lastträning

Efter två dagar tappade Kaera en baksko, yeeey, suck och det var INTE lätt att få hit hovslagaren så nu är jag återigen ute på vift i sökande efter någon som kan sko min häst. Så jävla surt. Och skon, den är ett minne blott, inte direkt lätt att hitta i den där enorma hagen. 
 
Och vaccineras ska de göra också, bara det att jag har mina hästar på två olika ställen och vaccinationstiden går ut den 19 augusti, och inte vet jag när Fifa kommer hem heller. Blä, nu är det struligt. 
 
Aja idag har vi lasttränat Kaera, med det menas, få in hästen i finkan och åk en sväng. När jag och Erika skulle ta bebisarna till paddocken förra veckan var det meningen att Kaera skulle åka själv i min finka, men det var inte så lätt att få in henne, hon var ganska nervös och kastade sig bakåt flera gånger (allt ska inte gå lätt) så vi provade lasta henne i Erikas finka med Solis. Det gick bättre men hon var bra nervig, väl i finkan stog hon snällt men när hon sedan skulle ut tvekade hon en hel del och skakade enormt. Idag gick hon in i finkan utan sällskap av annan häst, det gick faktiskt bra, Erika leder in och jag driver på, hon klev in på en gång, med lite darriga ben dock, blev en aning rädd när jag petade in ena bakbenet som var för långt ut och då studsade hon lite halvt panikslaget men coolade snabbt ner sig när jag klappade på rumpan. Sedan for vi en luuuugn och kort sväng. Detta ska tränas på mera, jag hoppas att hon tar detta på rätt sätt och blir hyfsad lättlastad. 
 
 
 
Kan du rita?

Någon som är duktig på att teckna seriefigurer? Jag har en ideé och skulle vilja ha en inramad tavla efter mina önskemål. 
 
 
 
 
Dop + Fifa

Idag var jag på dop hos bästa! Underbart att träffa alla igen, de är som min extra familj <3 Och eftersom detta var bara någon mil ifrån Titti så passade vi på att hälsa på Fifan. Åh vad glad jag blev att se henne igen, min lilla lilla häst! Hon såg ut att ha det riktigt gott och mysmage hade hon fått också, det är bra det Fifan, unna dig denna semester du! Och Titti är ju lika go och glad som alltid! Fick även träffa hennes stos föl Aldinros också, jisses vilken sötnos, man blir genast sådär "åååh puttinutti!" henne har jag kunnat tagit med hem! Tack för allt Titti och för att du tar så bra hand om min ögonsten, och saften den ska vi provsmaka ikväll (KALL) ;)
 
 
 
 
Bilder del 2 - fail

Synd att jag failade på dessa bilder.
 
 
 
 
 
 
Bilder del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Film : Bebisarna i paddocken

En liten filmsnutt på bebisarna i paddocken. Kaera har äntligen skor på alla fyra :)!!
 
HD är ett måste!!
 
Idag

Vi tog hästarna till paddocken idag efter att Kaera fått bakskor, JA det blev skillnad på hästen, film och bilder kommer.
 
 
Film

Film från gårdagens träns premiär.
 
 
Träns premiär

Jag har verkligen världens snällaste lilla häst. Jag fick bara för mig att fara upp till stallet och prova träns (med bett) på Kaera för första gången. Hur reagera hon? Ja, det var ingen stor reaktion direkt, hon smaska lite och var brydd vad hon hade i munnen ett par gånger, men annars, hur cool som helst, typ "Jaja" jag har även köpt mig en slickgodisbalja som hon får vid beröm, måste säga att det är väldigt effektivt. Så den får hon slicka i så fort vi gör något. Jag blir verkligen stolt över min lilla tjej, det känns som om hon litar på mig <3
 
 
 
 
 
Saknar <3

 
Mycket på G!

Aah! Nu är det mycket spännande på gång fram över. Kaera ska ridas in och Fifan kanske väntar bebis, känns kanon roligt! Hoppas hoppas på att Fifan får en liten, det hade ju varit underbart! Lite fränt hade det varit ändå med en svartskäck, då har jag tre skäckar i olika färger haha. Jag nästan hoppas på en liten hingst, jag har ston så det räcker, lite mer maskulint i hagen vore inte tokigt, kanske Bitter skulle uppskatta *fniss*. Och Kaera får sina bakskor i veckan, ÄNTLIGEN, då blir det lite lastträning och en sväng till paddocken för lite bus och löshoppning med minstingarna. Sedan får vi hoppas att Fifan kan komma hem hyfsat snabbt så vi sedan kan påbörja körturerna igen, så Kaera kan hänga på (som jag väntat på hela sommaren) Vänja vid träns och sadel ligger inte långt borta nu heller, hoppas hon är snäll vid "inridningen" men det tror jag väl ändå ska gå bra, hon är ju så snäll överlag annars, mammas lillfis!
 
 
Aaaw!

 
B o Jag

Jag och älsklings Bitter innan helgens bondefest. Min fina fina svarta.
 
 
 
 
Dör av söthetsdöden!

Hihi och hur gulligt är inte detta? Tittis egna sto har nyss fått föl som är efter henne hingst och Fifas nya kärlekspartner Baldur. En riktig liten busunge!! Den ska jag pussa ihjäl när jag far ner och hälsar på. Fifan och de andra står nyfiket och tittar på, haha sötnötar!
 
Love is in the air

Woop Woop Fifan och Baldur hade tydligen fått till det för en stund sen. Tjoho vad det här är spännande!
 
 
 
Att få komma in

Tycker hästarna är skönt. Bitter som blir så hemskt angripen. Hua! Kaera har alltid tyckt om att komma in, oavsett årstid, hon gillar att lägga sig ner och sova en stund. Och nu när det varit så hemskt varmt och så kusigt! Haha dom ser helt förstörd ut!
 
 
 
Framsteg!

Den här bilden fick jag av Titti idag. Wooop Wooop! Duktig tjej, nu börjar brunsten sätta fart. Haha och hon som var nyduschad och allt ;) De där vita benen är INTE lätt att få ren.
 
 
Jag tycker det är så himla roligt när Titti ger mig uppdatering och med bilder dessutom. Det kallar jag lyx ;) Saknar min lilla bebis, hua, saknar våra körturer, gumman min <3 Men, men jag ska unna henne den här snusksemestern ;)
Detta med färg

Ja, nu är det ju så att jag har färgen svart och mörkbrun högst upp på önskelistan (så tråkig är jag) men tror dock chansen är större på en till fläcklig liten sak, det kan nog bli ganska spännande med tanke på att det är två färgglada föräldrar. Titti har varit så snäll (hon som kan) och kollat upp sannolikheten kring vilken färg fölet kan få. 
 
 
Jag skall översätta för den som inte hänger med ;) Ca 11 % chans är att fölets färg blir: Brunskäck, Silversvartskäck, Silverbrunskäck, Svartskäck.

Resterande är: Silverbrunkonstantskimmelskäck, Silversvartkonstantskimmel, Silverbrunkonstantskimmel, blåkonstantskimmel, blåkonstantskimmelskäck, brunkonstantskimmel, brun konstantskimmelskäck, silversvartkonstantskimmelskäck, rödkonstantskimmelskäck.
 
Och jag vill ha en mörkbrun/svart häst? Det ser mörkt ut, man kan ju tycka att jag är galen haha, men färgen för mig spelar ingen roll alls, det är exteriören och rörelsen samt psyket som jag är så nyfiken på, sedan har jag ju redan två hästar med färg så det blir väl kanske inte samma sak, men vore väl fräckt med en blåskimmelkonstantskäck haha ;) 
 
 
 
Dejtbilder

Här är lite bilder från tisdagens dejt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baldur Vom Waldhof

Lite oplanerat så fick Fifan en semesterdejt i år, himlans roligt! Hennes man är Baldur Vom Waldhof som bara står ett par mil ifrån mig. Baldur är en brun konstantskimmel (och vad jag förstått den ända avelshingsten i den färgen som finns i Sverige) femgångshingst och har 9 för pass (Tyska bedömningen). Jag tror han kan passa Fifan då han är lite grövre och är inte för stor, Jag tycker själv Fifa är en aning päcklig så en grövre karl kan vara ett smart drag. Han ska dessutom ha ett otroligt fint och lugnt psyke vilket är A och O! Tydligen så har han varit på uppvisning i globen som indianhäst med Jamila Berg (som importerade honom från Tyskland), idag ägs han av Titti och hennes blogg finner ni HÄR. Nu kommer Fifan vara borta ett par veckor, och efter redan en dag känns det konstigt, men jag tror inte hon klagar precis den lilla kåtpuppan! Nu är det bara att hålla tummarna att det blir en bebis, gud så spännande!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Han har inte jättemånga avkommor men de få jag sett hitills har jag fattat tyckte för. Speciellt Laki från Solgård -12. Gud så fin häst, han såg jag på unghästmönstringen i Timrå i höstas (där han fick jättefina poäng), han var så flott! Finaste ettåringen jag någonsin sett, han såg mer ut som en två/treåring. Detta är också Baldurs ägare Tittis unghäst som hon även delar med Jamila Berg och en annan kvinna.
 
 
 
 
 
 
 
Horatio vom Lucahof är en av Baldurs bedömda avkommor. Riktigt lik sin far dessutom. 
 
 
 
 
 
Kommer visa fler fölbilder, avkommor efter Baldur :)
Du får väl rätta mig Titti om jag skrivit något som inte riktigt stämmer!
Alla bilder är lånade! De flesta av Titti.
?

Vad nu?
 
 Foto: Erika Lundhal.
Hemlisar

Tro vad jag och Erika har gjort idag ;)!!!? Hehehe
 
 
 
 
Jag rekommenderar

Att ni kör in era hästar, fasen vad det är roligt att köra! Gah! Jag kör bara nu, rider typ aldrig, eller typ.. jag rider faktiskt inte just nu, det är bara körning som gäller. Jag ska helt klart köra in Kaera. Sedan passar kanske inte alla hästar framför vagn, men det kommer alla mina hästar göra - har jag bestämt ;) Tur att Fifa funnit något hon verkligen verkligen tycker om, det är full fart och glada öron fram! Och ja menar man behöver ju inte mysköra jämt, jag varierar mycket, Fifa får träna en hel del framför vagnen också, och det ger verkligen resultat. Vi har verkligen fått smak på körningen! De senaste dagarna har varit U.N.D.E.R.B.A.R! 
 
 
Film på min duktiga prupp!

Jag har en helt fantastisk häst. Fifan är verkligen speciell och jag är återigen så himla tacksam över att hon finns hos mig. Igår tog jag och Erika en mysig körtur på kvällskvisten. Underbart väder och trevligt surr. Fifan hon var på hugget, as usual. Pigg och glad kex choklad, den hästen gillar att ha tempo!. Vi körde en liten längre bit den här gången. Snart passerade vi en av Erikas bekanta, så vi bestämde att svänga in på hans gård och kolla på kycklingar han hade i en lada, otroligt söta och jag vågade TILL OCH MED lyfta upp några ;) Fågelfän och gnagare litar jag inte fullt på! Fifan då? Ja henne parkerade vi utanför, hon stod blickstilla där ute själv på en vilt främmande gård, och väntade på matte. Haha lite som i en westernfilm där de bara lämnar hästarna utanför baren liksom. Hon är en helt fantastisk häst! Det har jag aldrig kunnat gjort med någon av mina andra tidigare hästar, o andra sidan har jag nog inte kunnat göra så med Fifa förr heller, och absolut inte med gräs under fötterna. Hon har verkligen blivit superduktig. Kul att ha en sån pass snäll och lydig häst.
 
Tog och filmade det lite:
 
Snack och Snoppar

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med min blogg, men jag känner inte för att skriva om allt som händer, inte ens med hästarna. Det känns som att jag börjar bli mer och mer privat av mig liksom. Och det händer grejer, det gör det, det är inte dött på hästfronten på så vis men jag vill liksom inte att alla ska veta allt heller. Och det kan ju göra bloggen lite tråkig, det skulle jag som läsare ha tyckt i alla fall. Förr var jag öppen med allt, både tankar och idéer, roliga och mindre roliga saker - vad har hänt?
 
Sedan kan jag vänta med att skriva om en del, se hur saker och ting utvecklas. Och EN sak ska jag helt klart skriva om, men det blir vid ett senare tillfälle :) Ni får stå ut med min ouppdaterade och trista blogg, jag skriver när jag får lust och skriver vad jag känner för helt enkelt.
 
Något jag kände jag ville skriva nu är att FYFAN vad ÄCKLIGT att tvätta en hästsnopp!! UUUuuh! Eller ja, skapet rättare sagt för snoppen fick jag inte ut på Bitter. Fy vad det lukta, jag höll nästan på att spy, URK! Men det behövdes, det var sån där svart geggig massa. Kul va, sånt vill jag dela med mig till er! Haha någon som vet hur man får ut snoppen förresten? Den skulle verkligen behöva tvättas den med, lite svårt bara att få tag i den, känns som en meter tomrum in i skapet, bara ett långt eko! Ni snoppexperter kan ju hojta ;)
 
 
 
 
 
 
Första turen med skor

Det har blivit en stor skillnad sedan Kaera fick skor. Jag tog med henne på en kort sväng med Fifa och vagn nere på strandvägen igår (väldigt mjuk och fin sandunderlag) ååååh vad fin min häst är alltså! Gah! Hon är så frän att titta på, så mäktig liksom.. eller kan det vara att jag är så van att se Fifa, den där grisepassaren? Haha, kanske, men det spelar ingen roll, jag smälter som smör när jag tittar på min bebishäst. Hon har sån stor, stark och fin trav, och snabbt kan hon trava också. Och galoppen, jättefin takt, luftig och man får liksom en storhäst känsla när man tittar på henne.
 
 
Dock tog jag ut henne idag igen på vanliga grusvägen, men det gick inte alls bra, hon ömma och ville inte springa. Lillgumman min, det blir till att få dit skor bak, men hovis kunde inte komma förrän om en månad typ.. EN MÅNAD? Jisses jag har typ väntat halva sommaren på att få ta ut Kaera, nej jag måste flirta med någon så hon får skor snabbt. Jag upptäckte även idag att hon fått sig en spark ovanför höger framknä, det syns en tydlig svullnad och reva, så ömfotad plus en säkerligen ömhet i ena benet ingen bra kombination.
 
 
 
Det jag tycker är mest spännande det är ju framtiden, hur Kaera kommer röra sig med mer muskler, balans och kondis, när hon blivit mer riden och tränad. Nu vet inte jag om det kommer bli samma sak för Kaera som det blev för Fifan, men Fifan hon rörde sig hemskt tråkigt när jag köpte henne men blev finare med mer tränng.  Från början blev det sällan trav, och när den föll in var den väl inte den flottaste. Både galoppen och skritten var passtaktig och grisepass var ju en favorit (vilket även slängs in idag då och då) nu pratar jag om den fria rörelsen i hagen. Hon var helt enkelt väldigt huller om bullet tråkpuppa, men, ju mer jag red och tränade henne dessto finare naturliga rörelser fick hon. Det blev en STOR skillnad hur hon rörde sig i hagen. Även om hon inte är den flottaste hästen att titta på idag så är det en helt annan häst med ett helt annat rörelsemönster. DÄRFÖR tycker jag det ska bli väldigt intressant att se hur min minsting kommer utvecklas med träning, då hon hitills (tycker jag) utvecklats mycket i sitt rörelsemönster på bara ett år. Man vet aldrig men jag tror faktiskt att hon kan utvecklas ännu mer ju starkare och mer balanserad hon blir. Nu är hon ju egentligen bara en ranglig bebis, ska vara i alla fall, och ändå, ÄNDÅ rör hon sig säkrare, smidigare, stadigare och större än vad Fifa gör idag. 
 
 
Bilder på nyskodda kråkan

Det blev inte så mycket spring, Kaera såg rätt trött ut men några bilder fick jag. Ska bli så himla roligt att ta med henne som handhäst, spännande och se om hon tycker det går bättre. Rätt som det är behöver hon inga bakskor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaera skos för första gången

Jag måste vara världens stoltaste matte. Idag skoddes Kaera för första gången. Bara fram dock då hovslagaren tyckte det var en bra början, sedan kommer hon tillbaka och tar bak (om det behövs). Nej det gick kalasbra, jag var mäkta förvånad. Hästen stod stilla som ett ljus! Alltså hon var inte ens fundersam vad som hände, hon typ stod och sov. Vilken tjej!! Gaaah mamma var sååå stolt! Och hovslagaren (som är ny) sa att det här var typiskt en drömhäst för hovslagaren att hålla på med. Och på tal om hovslagaren tyckte jag hon var kanonduktig, lugn men bestämd, bra tänk och väldigt väldigt snabb vilket var tio tummar upp då jag ville att det skulle gå hyfsat fort att få på Kaeras skor. Nej jag blir bara mer och mer överraskad över den här lilla hästen, hon är verkligen en dröm!
 
 
 
Kaeras premiär skoning!

Imorgon ska Kaera skos för första gången! Varför? Därför ;) Nej men hon ömmar så väldigt så jag har omöjligt kunnat tagit med henne som handhäst, inte ens nere på strandvägen har det gått något vidare, sedan har hon ju haft en del hålväggar som bara strular. Hon är ganska stel och styv i överlinjen, tar rätt så korta steg i skritten (vilket hon alltid gjort), lite trippig sådär, så jag hoppas skoningen kan förbättra det någolunda i alla fall. Jag kan tänka mig att hon går och spänner hela kroppen när hon ömmar. Så nu blir det skor på damen och sen ska hon få vara med på massa turer! Jag har ju en go pro kamera så den ska jag använda en del. Vad jag längtar. Hela vintern blev ju blaha då det var is överallt, så då kunde hon heller inte följa med ut, så det är lite synd faktiskt, men nu hoppas jag att det ska bli ändring på det. Synd att det ska regna imorgon, ger mig fasen på att hon brallar och halkar med skorna, hon som inte är van, suck DET skulle väl vara typiskt min OCH hennes otur, vi får hoppas på det bästa.
 
 
 
 
RSS 2.0