BARA IS!!!

Haaalt eller? Ja. Hästarna HAR brutit benen förr eller senare. Jag har aldrig varit med om en halka som denna och jag har aldrig sett en sådan hal hage som min. Finns inte en snöflinga! Det negativa är att när den sluttar som den gör så rinner ju vattnet och då blir det en blank slät fin halk yta som denna:
 
 
 
 
Fifas sten till och med!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sällskap

Ja det var nog hundra år sen men guud så kul att få ridsällskap. Längtar till nästa gång! 
 
 
rea rea

Mellandagsrea!!! Äääälskar!!!
 
 
 
 
 
 
 
Att föra en åsikt inför vänner som tycker och gör annorlunda.

Erika det här inlägget inspirerade du mig till att skriva eftersom du trodde mina åsiktsinlägg riktades till folk, så därför fann jag inspiration från dig när det kommer till detta inlägg ;)
 
Ja hörrni. Det här när man kommer med tankar och åsikter. ABSOLUT inspireras jag av andra, eller rättare sagt jag gjorde det mer förr, idag kommer en tanke upp i huvudet poff och så måste jag sätta mig och skriva. Som nu. Själklart kan jag ha blivit förbannad, inspirerad, fundersam eller glädjefylld av något och måste sätta mina egna ord kring det, men varför funderar jag och lägger tiden på att tycka om saker och ting? Är det för att verka märkvärdig? Är det för att höras? Är det för att tjafsa och lägga mig i? Inte ett dugg när jag tänker och tycker utvecklar jag min egna tankeförmåga varje gång, jag utvecklas som människa och förmodligen lär jag mig något varje gång en sådan diskussion med mig själv kommer fram. Jag VILL utvecklas både som människa och ryttare och tanken den är aldrig fel att börja med.
 
Hur funkar det att framföra en stark åsikt om något som inte mina nära hästvänner håller med om eller gör helt motsatta? Om jag säger så här: Alla vi människor på den här jorden vi tycker och tänker annorlunda, gör annorlunda. Mina vänner får göra som de vill (förutsatt att de inte sätter djuren eller någon annan i skada) men varje val är upp till var och en. Jag har ett helt annat tänk när det kommer till hästar än vad många av mina andra vänner har, de gör saker jag aldrig skulle göra men jag gör säkert även saker de själva aldrig skulle göra. Vad andra gör kan jag ha en tanke om men huvudsaken jag följer min egna filosofi med mina hästar. Det är ju så det funkar. Jag tror man hellre ska tänka på vad sitt mål är och vad man vill, då tror jag det är lättare att förstå en annans tankar. Det är inte alla som kräver samma sak av sina hästar och därav har man inte samma tanke, det är ju bara en sak. Sedan kan man ju olika mycket och har lärt sig och erfarat olika saker, men vad är min mening med det här nu då? Jo som Erika nämnde en dag, om mina inlägg är riktade till folk. Nej men jag inspireras och får igång en tanke som jag vill skriva om. Jag tycker det är roligt att skriva och fundera kring saker och ting, jag har lärt mig otroligt mycket genom det.
 
Frågan är hur pass säkert det är att komma med en åsikt utan att folk tar illa vid sig? Ska jag vara ärlig kan jag inte tänka så, och speciellt när jag och mina hästvänner har ett helt annorlunda tänk när det kommer till hästar, det krockar det gör det ju men huvudsaken man själv vet vad man vill och gör och tror på. Jag är inte ovän med någon för det. Vi gör olika saker helt enkelt. Däremot kan jag som har mycket tankar bli lite irriterad när folk tycker mina tankar är fel, för ingen tanke är fel. Däremot kan det finnas bättre tankar och ju mer man utvecklas som människa och ryttare ju mer kommer man ändra sina tankar. Och det är just det jag gör, för varje år som går så har jag erfarit och upptäckt nya saker och därmed föds nya tankar och åsikter. För den som inte är intresserad av att utvecklas, fundera och prova, lära sig och lägga ner den där tiden och energin på att upptäcka nya saker - den kommer nog kanske stanna kvar i samma tanke och åsikt och tanken kanske inte blir bättre än vad den är? Även de största ryttare ändrar tankar och åsikter ju mer de lär sig och det är ju KUNSKAPEN som tar oss framåt, inget annat. Kunskap är det bästa man kan få här i livet men kunskap kan man bara få genom att se och lyssna till andra, prova själv, fundera och analysera, träna och utvidga sina vingar, intressera sig och lägga energin och kärlek på att utvecklas, ut och se världen och ta hjälp av andra - många gånger handlar det om tid och pengar, men vill man verkligen något så får man ju prioritera efter det. Tankar och åsikter kommer med kunskap och erfarenhet. Den tanke jag har idag behöver inte vara fel men den kan bli ännu bättre, men för att den ska kunna bli det så många man ju börja någonstans...
 
 
 
 
Rädd

Jag fattar inte att jag hela tiden känner mig rädd. Rädd för att det ska hända något så jag aldrig kommer kunna få uppleva stunderna med Kaera, att jag aldrig kommer få rida den hästen och utvecklas som jag vill. Jag är rädd för att hon är för bra för att vara sann. Det har varit så mycket tokerier och "hinder" för sedan hon kom. Först skadade hon sitt ben och fick stå på box i flera veckor med bandage, det tog knäcken på mig alltså. Någon månad senare sträcker hon sig ordentligt i hagen och blir stående på box i några dagar igen. Nu är det blank is överallt och alla har problem med sina barfota hästar, såhär brukar det inte vara men just i år när jag skaffar mig min drömhäst och just denna tid då hon ska gå barfota - DÅ ska det bli livsfarlig halka i hagarna, plus att där vi bor är det upp och nerför, inte plant någonstans. Sist for hon kors och tvärs och landade på framknäna som hon gled på, usch det var otäckt. Nu står de i en liten del av ena sommarhagen och jag hoppas underlaget håller sig hyfsat ett bra tag, men det känns som att den här halkan är ett tecken, något som är menat att ske nu, oturen har följt min lilla häst sedan hon kom hit men inte lyckats ta henne ifrån mig än, men det känns som att den inte kommer ge upp...
 
Jag oroar mig, för jag blir mer och mer kär i den här hästen och mer imponerad, hon är helt otrolig och nästan för bra för mig, jag har aldrig känt mig så säker på en häst förut så snabbt som jag gjort med Kaera, jag känner att hon är alldeles perfekt! Jag är helt tagen med andra ord och bildar drömmar om vår framtid tillsammans. Jag sitter och funderar ofta hur våra år kommer att se ut och hur hon kommer vara att rida. Jag är som ett uppspelt litet barn för äntligen har jag ju här skaffat min drömhäst. Hon står där uppe och är...min?! Kan man bli lyckligare? Därför är jag så rädd att drömmen ska krossas och att det här inte är mer än en.. dröm. Varför är jag så rädd? Ja otur med mina djur har jag haft sen dag ett och det kan ju fler skriva under på, och eftersom Kaera är större än någonsin i mina drömmar - varför skulle inte även det gå på tok? Det känns som att jag sitter och väntar på smällen, jag har bara en sån konstant känsla i min kropp. Hela tiden. Det är inte så att jag går omkring och gruvar mig eller så, men den där känslan den liksom följer med mig varje dag och väntar på att bli hörd liksom.
 
Jag hoppas och ber till någon där uppe att allt kommer bli bra och att jag är värd att få ha kvar denna dröm med denna underbara häst. Det får bara inte gå åt helvete, usch jag skulle bli så ledsen :/ Nej helt jävla förkrossad. Hon är min bebis Och min framtid, jag är väldigt rädd om henne.
 
 
Bilder från filmen

 
Bilder från filmen ;) Flottpuppan min och det är inte ens djupsnö.
 
 Kolla svävet här!
 
 
 
 
 
wow om denna bilden hade varit skarp och fin!!!!
 
 
 
 
 
 
Kolla svävet här med ;)
 
 
 
Hennes fin fina sväv!
 
 
 
 
 
 
Film 25/12

Efter att ha fått smugit sig fram i en isig hage i flera veckor blev minstingen såhär glad att få komma till en ny hage med bättre underlag;
 
Julen

Julen har nått sitt slut. Riktigt trist =/ Jag hade det väldigt trevligt och det är ända gången hela min familj träffas, så en gång om år får jag träffa hela familjen, förjävligt egentligen men men. Det var kalasmysigt i alla fall, mycket surr och skratt, god mat och julgodis och bara mys.
 
Nå vad fick jag för klappar? Känner mig bortskämd för jag fick riktigt fina klappar. Av Jennifer fick jag en otroligt fin välkomskylt som var en släde med söta motiv, fick även skitfräna dekorations julhinkar i olika stolekar jag tänkte ha i stallet, det kommer absolut att uppdateras med bilder framöver ;) Fick även andra små söta julskålar. TACK Jennifer du är för underbar!
 
Av Lina fick jag en lektion tjoho det var verkligen superkul att få, som jag längtat! Fick även lite god cider samt en skitfitn tjocktröja där det står Rid året om och så är det ett islandshäst motiv i mitten (Meitill frá Kjarnholtum, Kearas pappa) och längst ner står det Kvarnbacka. Jätte jätte fin, blev superglad :)
 
Mamma och pappa fick jag massa möbler, byrå, två nattugsbord, stor spegel, stor matta, stor fin lykta, lite pynt och annat smått och gott, inte dåliga klappar med andra ord, perfekt till nya sovrummet. Av Janne och Carina presentkort och massa så saker till huset. Simon och Vickan gav mig generöst ett fint fint presentkort på hööks. Tjoo vad alla är goa och snälla. Trots detta så var det inte mina julklappar jag gick och funderade på. Jag funderade enbart på hur de andra skulle reagera på det jag gav, och det verkar som att alla blev toppen nöjda, så härligt att se :)!! Elmo han var så uppspelt, skulle vara med och öppna julklappar och ville stå i centrum. Han fick lite julisar han med från diverse, hihi och öppna kan han alldeles själv.
 
Nej hoppas ni haft en god jul. Här kommer lite bilder från ikväll :)
 
 
 
Jag och lila syster
 
 
 
 
 
 
 
God jul från oss!

 
Det var droppen!

Meeen vad halt! Shit nu är det värre än någonsin i vår hage. Det är blankis mest överallt och hästarna har det inte roligt, inte Kaera och Bitter i alla fall. Idag såg jag hur minstingen min utmanade ödet och tog den isigaste vägen som dessutom sluttar neråt. Hon for som bambi på hal is, benen for kors och tvärs och hon försökte desperat finna fäste men for istället ner på framknäna som hon gled en bit på. Stackarn! Det var DROPPEN! Så nu har jag delat hagen, vilket inte var det lättaste då en stolpe behövde hackas ner och det är ju tjäle överallt. Men med lite jävlar anamma, ett spätt, varmt vatten och tid så lyckades jag ändå på något vis.
 
Så nu står äntligen Karea och Bitter i egen del av hagen där det är som mest med snö och bäst fäste (vilket säker om ett par dagar kommer trampas upp och bli halt) men för tillfället är det lugnt och det känns bra i mamma hjärtat. Hoppas de håller sig i deras varsina hagar nu!! Kaera hade skrapat upp ena framkotan och var lite svullen, stackarn. Fifan får gå i den isiga delen, hon har inga problem alls att gå där hon som har brodd.
 
Nu vill vi ha snö så spjuverfisarna kan springa och leka igen, tror Kaera saknar det...
 
 
Flott puppan

Här är några av de flottaste kort jag har på min lilla stjärna. Se och njut :)
 
Regn

Ingen ridning idag. Alltså det REGNAR, fyfan. Vad är detta för jul? Det är ju för sjutton fortfarande höst, man blir ju riktigt besviken. Nu blir det glashalt igen och man ska oroa sig att hästarna ska bryta benen. Jag som sitter och väntar på snön och att det ska bli fint underlag så jag kan ta med Kaera som handhäst, men de planerna verkar ligga långt bort. Aja kände inte alls för att dra iväg med Fifa i det här vädret och Fifan är väl inte direkt förtjust i regn hon heller. Det ska tydligen vara såhär fram till ny år, great!
 
Minstingen får stå för bilden idag :)
 
 
Jennifer

Min söta egna Jennifer tomte nissa kom över med lite julklappar. Go fian!! Hon är som vanligt för generös. Måste även visa vad hon gjorde igår, klicka på bilden nedan! :)
 
 
Hihi

Jag är lite extra glad nu faktiskt. Tror det kommer bli väldigt roligt framöver ^^!
Jag är redan sjuk som har tankar och planer i mitt huvud, men jag kan inte hjälpat! Mohhahah!
 
 
Iiiiiih!

Åååhåå aaah jag kan ju säga att det gick bra idag. Riktigt bra. Red samma lilla runda, hade fokus på samma sak som dagarna innan och red samma gångart i samma sträckor. Det blir mest trav och jag måste säga att jag är såååhääääär glad att den börjar bli såå fin. Roligt att jag kan börja öka den nu och att hon fortfarande håller kvar samma fina jobb och takt, underbart. Tölten, äh den var skitfin på den lilla sträcka vi körde, huuuuuh blir alldeles matt. Fatta vad jag kramade om min häst när jag hoppade av sista biten, vi mötte både lastbil och bilar, de må ju tycka att man är en aningen knäpp med vafan jag var så lycklig!
 
Tänkte jag skulle gå in lite mer på hur jag jobbar traven i dagsläget. Det som oftast händer i Fifas fall  när det kommer till utmaningar i traven är att hon styvar nacken och inte riktigt kommer fram, när hon blir så tappar hon takt, sväv, rygg, swung ja typ allt som en bra trav innebär. Då har jag fått jobba henne framåt genom att ställa henne en aning åt ena hållet, höjt min hand uppåt och kramat om tygeln för att få henne att höja nacken och att hon kommer framåt, så fort hon gör det så släpper jag henne rak igen men försöker bibehålla samma form och jobb.
 
Det är inte riktigt samma sak att låta hästen böja på nacken, det finns ju en risk att den enbart böjer ihop sig utan att det händer något, den måste släppa i nacken och komma fram, oftast ser man det på halsmuskeln, den blir som en fin inåtbuktad båge hela vägen fram till nacken, speciellt när man böjer/ställer. Så man får vara noga med att hon verkligen gör det också samtidigt som jag måste vara med och driva henne framåt med min kropp, annars finns risken att hon bara hamnar på bogarna och tappar svävet. Fast det jag vill börja med nu är att rida henne som i tölten och skritten, att jag bara behöver lyfta mina händer upp och fram för att nacken ska bli högsta punkt och att hon söker sig fram. I dagsläget kan jag tycka att hon tappar takten lite när jag gör så, och hon kommer lite för högt upp, men som sagt träna, träna så kommer det där funka så småningom :)
 
Det härliga nu när hon bara står rätt upp och ner är att hon har börjat plana ut korset mer och höjt upp ryggen (istället för en gunghäst) och dessutom kan hon stretcha ut korset otroligt mycket nu mer, hon blir som platt från manke till svans. Sedan syns magmuskeln väldigt väl, så det händer något med hennes kropp. Jag är supernoga med att hon stretchar länden innan jag rider och att hon får ha back on track täcket en stund också. Jag behöver i princis bara be henne ställa isär benen så långt ifrån hon kan så planar hon ut länden, vill jag att hon planar ut lite extra så lockar jag fram hennes huvud med godis. Detta har verkligen givit resultat eftersom hon har så lätt att spänna upp korset och speciellt på höger sida.
 
Här jobbas hon i o för sig i en väldigt låg form (precis i början av hennes utbildning) men här kan man tydligt se den halsmuskel jag pratar om.
 
 
Pannband by M

Hjääääälp vad fina pannband denna människa gör. Jag bara faller in i någon slags koma när jag ser alla glitterjuveler. Jisses, att inte fler skriker efter de här i sina bloggar? Bland de finaste jag sett, nej förlåt mig, det ÄR det finaste pannbanden jag sett :O! Inte är dom dyr heller, ligger på typ 300 kr. Jag kommer ett beställa en heeel del fram över, tro mig, så fort det kommer lite mer klirr i kassan. Jag ser massor jag skulle vilja köpa till Kaera, hon som har liten pannlugg dessutom woooop woooop.
 
 
Detta vita silvriga är en favorit, mmm!
 
 
 
 
VILL HA! Vita pärlor i guld, oj oj. Princess! Herregud, det ska jag ha en dag!
 
 
Det översta av dessa två pannband, det bruna blandat med vita och silverpärlor, det är en stor favorit, något som skulle vara otroligt fint på Kaera, suck :) Det vita precis nedan är också något jag gärna vill klicka efter, hua!
 
 
Pannband nr 3, 5 och 6. My god! Det bruna är ganska likt de ovanstående jag gillat, men kolla det blåa, vad fint! Undra om det skulle passa Kaera, kanske inte men till Fifa, fast hon har ju så mycket lugg :S Nr 6, det nedersta, oj Vilket kristallbling!
 
 
Oj, får man vilja ha alla här eller? Jisses. Nr 1, är skitsnyggt, svart, silver, vit och gråa pärlor - passar ju de flesta hästar, stilrent och tjusigt. Nr 4, aaah prinsess pannband! God! Samma med nr 5 aj aj stilrent och snyggt. Nr 7 oooooh!
 
 
Idag..

Dagens ridpass gick bra, inte lika bra som igår speciellt inte tölten. Vi red en liten längre runda den här gången. Jag tänkte vad fasen vi må ju utöka sträckan lite mer. Fifan kändes kalasfin från början. Både i trav och galopp, men hon blev bra brydd och kanske besviken när vi red förbi den vanliga infarten vi brukar ta som leder hemåt. Istället red vi rätt fram för att senare svänga av. Fast Fifan släppte sina besvikna tankar rätt snabbt och vi travade uppöver. Man måste verkligen RIDA henne hela tiden för att få ett bra flyt i gångarterna, går verkligen inte att slarvrida eller åka på, det blir en helt annan rörelse då, eller hur jag ska uttrycka mig.
 
Vissa bitar kändes hon sådär riktigt fin i traven alltså - tills vi kom till ett ställe där det stod ruttna höbalar, hade en lös hund på vägen och det var "nya" saker att titta på. För det första spände hon upp sig rejält när hon såg balarna, där fick vi känna på en äkta gunghäst, sedan var hon rätt så okoncentrerad under den nya biten så det var lite svårare att jobba henne lös och fin, gunget försvann och det blev mest spring och hon stelnade en del i nacken, men ja menar jag ska kunna jobba henne lika fint vart vi än är, så det är bara att jobba på och få in vanan för oss båda.
 
Tölten testade jag den vanliga töltsträckan, men det kändes inte alls lika fint som sist så den sket jag i. Förmodligen för att hon spänt sig under en del av ritten och jag kanske inte hade något flow i ridningen just då. Jag må säga ändå att sista sträckan varvat med trav och galopp var riktigt fin, då ökade vi på lite mer och jag ville få in mer sväv och bakdelsaktivitet i traven, den kändes jättefin och det är helt annat att trava när de sluttar lite uppför, man får lite som på köpet kan man säga. Nej jag är nöjd ändå! Hoppas jag får möjlighet att träna för Lina något nu när hon är hemma ett tag, vore kanonroligt :)
 
 
My pownie!

Idag ville jag bara gråta en skvätt. Jag satt med världens bredaste leende på min häst idag. Min plan och mitt upplägg verkar funka ypperligt. Hon var så fin så fin så hjärtat slog ett par volter. Red samma runda, samma upplägg och fokus. Red henne i lite högre form i skritten det var väl det ända jag gjorde annorlunda men annars körde jag på samma sak som jag gjort de senast dagarna. Traven var jättefin, och så fort hon hamnade mer på bogarna försökte jag få upp henne mer genom att ta upp handen och driva på henne framåt. Hon var jätteduktig. Ska det ha varit perfektion kunde hon ha fått vila lite mer på steget, men alltså så som hon går nu är så jäkla bra, jag måste vara smart och inte sätta för höga krav nu.
 
Det som var helt underbart idag det var tölten. Jag växlade som vanligt upp till galopp som jag alltid gör samma sträcka, när jag sedan skulle ta ner henne lade hon sig i tölt självmant, och det kändes hur underbart som helst. Hon var så äckligt rörlig, paddlade på som i smör, var framme och bara ångade på. Jag blev rätt så häpen! Så hon fick tölta på sin sträcka där eftersom kvalitén var amazing och den blev finare och finare. Det var länge sedan jag kände en sån fin tölt. Emellanåt kunde den bli något travtaktig, men det såg jag som en positiv sak då hon annars har varit väldigt bunden i tölten. Sedan drog vi järnet i galopp som vanligt sista biten! Jag hade en otroligt fin och rolig runda med min lill tjejen idag, åååh vad jag berömde min ponny, jag var så lycklig!! Tänk om detta kan hålla i sig. Känns så underbart i hjärtat att min plan funkar riktigt bra och att mina tankar kring det hela inte alls är fel, jag känner min häst otroligt djupt helt enkelt :)
 
 
 
Traven känns kanon!

Tog samma barbackatur som sist och hon gick lika fint :) Tölta gjorde vi inte men jag känner på de steg hon lägger in att kvalitén inte är den bästa, men det ska vi få till framöver, nu vill jag fokusera på det andra. Jag har varit väldigt noga med att hon släpper fram nacken, att ha nacken som högsta punkt och kommer fram, jag tycker det har gått riktigt bra faktiskt. Jag har börjat kräva lite bättre travstarter, jag vill att hon ska vara framme redan från början och det märks ju att detta är en ovana, hon vill gärna slänga upp huvudet en aning eller korta nacken när vi ska upp i trav, men jag tycker det funkade bra. Första travstarten var otroligt fin, hon var framme på en gång och tog gungande fina steg, det är riktigt roligt att det börjar lossa där nu. Kul att man kan börja kräva och arbeta med traven lite mer nu. Känns jätteroligt!
 
Galoppen är helt okej men det blir ju lite flackt på helt plan yta ibland, speciellt om vi kommer från en uppförsbacke som sedan blir plan, att fatta galoppen från plan yta funkar bättre, konstigt det där. Det är inte helt lätt att jobba galoppen korrekt barbacka men jag tror att vi kommer vänja oss vid det, något som är svårt är ju att hålla en bra form i galoppen, hon blir lite styvare och vill inte riktigt ge med sig där, det är ju helt klart lättare på volt, och i uppförsbackar är det väl såklart också mycket lättare än plant då hon (vi) faktiskt kan fokusera mer på form än takt då takten rullar på naturligt uppför och hon har lättsamt att rulla i olika tempon. Tror jag får börja fokusera lite mer på fattningar fram över, men nu rider vi på lite mer för skojs skull, just för att få tillbaka den där glädjen och då behöver man inte träna intensivt hela tiden. Blev en kort tur idag med men jag anser att man behöver inte rida längre, varför utmana liksom? Det går bra och vi har roliga korta stunder, jag skulle tro att jag bara skulle förstöra det om jag valde att traggla på ännu mer. Korta rundor med kvalité.
 
Varför jag rider barbacka är för att det är så lättsamt att bara tränsa och sedan slänga sig upp, nu när jag bara vill finna glädjen med Fifa, men också för att hon är lite rund och sadeln glider fram lättare då, känns som att det stör ridningen sedan vet jag inte men det har ju gått så bra de senaste gångerna barbacka så då vill jag hålla mig till samma sak. Hon blir ju jävligt arg när jag spänner gjorden så sadeln är väl liksom inte det underbaraste för tillfället - samtidigt tror jag absolut inte att sadeln inte skulle passa henne eftersom det är en bomlös och det finns ingen bom som skulle trycka på någon specifik punkt. Då hade det inte gått att rida barbacka heller, det som kan vara är att hon känner sig friare utan sadeln och att jag får en mer avslappnad och bättre sits. Jag tror man ofta fuskar lite mer balans och avslappning i stigbyglarna, man spänner sig nog lite omedvetet eftersom man inte behöver hålla samma balans som när man rider barbacka. Och jag vet att när jag tränade traven från början var jag tvungen att släppa stigbyglarna för att jag skulle få fram en bra trav - så det ligger ju något i det.
 
Fifan och jag en sommar under en fin barbackatur
 
 
En vecka

Tänk att det är precis en vecka kvar till julafton. Helt otroligt. Jag satt ju nyss på Fifas rygg ute i sjön och badade. Jag stod nyss på Ölands vackra slätter och såg min lilla ponny i sin silkesblanka sommarpäls. Jag sov ju nyss i bilen under en magisk resa tillsamman med min vän, jag låg ju nyss på stranden bredvid min gyllenbruna Martin, och nu ligger jag här i soffan med mörkret och kylan utanför i väntan på julen. Helt otroligt vad tiden går fort.
 
 
 
Hon är tillbaka

Jag har ju nämnt förut att jag tyckte Fifa blev konstig under hösten, efter att Svala dog. Jag tror inte det beror på Svalas död men efter just den tiden blev Fifa allt mer låg? Hon var inte sitt glada busiga jag längre och det här har jag saknat väldigt länge för hon är ett litet busfrö som alltid bjuder upp till lek, men den sidan har varit försvunnen.
 
Ikväll IIIKVÄÄÄÄLL bjöd hon äntligen upp till lek. Hon drog iväg i världens bocksprång under månskenet och studsade som en liten boll. Sedan drog hon järnet fram och tillbaka i hagen (tur att hon har brodd) och gissa om både hon och jag blev superglad när vi lekte omkring tillsammans. Jag for efter och studsade bredvid, jag behöver bara göra mig stor, sträcka på mig stolt och springa lite större så blir hon alldeles tokig. Hon travade så jävla flott så jag dog av där till och från. Hon tjöt som en liten arab, krökte på nacken och dansade fram runt om mig. Hon tog ögonkontakt med mig hela tiden och bjöd med mig i leken. Hon vill verkligen att jag ska springa och leka med henne. Huuuh ibland drog hon järnet fast jag försökte få henne att lugna sig lite pga det hala underlaget, men det stoppade inte Fifan.
 
Jag har en helt annan kontakt och lek med Fifa än med någon annan häst. Kaera har jag verkligen börjat få kontakt med och skapat ett starkare band, vi leker till och från och hon tycker det är riktigt roligt, men det är inte samma samspel som mellan mig och Fifa, Fifa och jag vi leker på riktigt och nästan pratar med varandra i leken. När jag bjuder in henne så kommer hon upp mot mig också, det gör inte Kaera riktigt än. Nej jag blev så sprudlande glad idag när jag och Fifis lekte, det var underbart!! Älskade häst!
 
 
 
 
 
 
Jul i stallet

Nu har jag pyntat lite mer i stallet. Idag blev det på jakt efter en liten söt julgran. Tog en vanlig hink som jag satte granen i, för att hålla den stadig tröck jag ner vanliga plastpåsar plus snö. Gick susen. Klädde denna med vanliga julkulor och glitter. Jag köpte även runda knäckebröd och röda sidenband som jag sedan hängde på två av stallets dörrar. Fann även ett sött julkort som skulle föreställa en tomte med häst på den gamla tiden - tyckte detta skulle passa väldigt bra i mitt lilla stall. Tycker det börjar bli riktigt myspysigt i hästarnas hem :)
 
 
Yummie!!

Åååååh SISTA HÄSTEN i denna video!! KOLLA TRAVEN!
 
Fiin ^^

Finis hästen :)
 
Går bra :)

Tog en barbackatur på snutt igen. Sist red jag också barbacka och det gick riktigt bra då faktiskt, så va tusan vi körde en till barbacka tur den här gången med. Gick riktigt bra måste jag säga. Traven var superfin och det var den sist också hmmm jag tyckte jag kunde nå in på den bättre och korrigera med bättre resultat, Kul!
 
Tölten har jag lagt åt sidan då jag inte tyckt kvaliten i den varit hundra, så jag ville fokusera på grundgångarterna, men idag lade hon i töltväxeln själv och det gick riktigt bra faktiskt, hon var framme med nacken, upp med ryggen i bra tempo, kaaanske något bunden, ja vet inte, jag kanske är kräsen som vanligt, för den HAR varit bunden ett bra tag bara från marken också, men jag tyckte mig att den kändes bra den här gången och därför lät jag henne tölta på en sträcka - men bara den sträckan och jag ska nog inte börja rida tölten än heller, utan den får komma in lite då och då men nu vill jag fokusera på resten av gångarterna, det känns som rätt just nu.
 
Sedan varvade vi vidare med trav och galopp och det kändes super - det var roligt att rida med andra ord!! Bra balans verkar jag ha också ;) Red en kort bit runt byn bara (Hea) det räckte, man ska avsluta när det går bra! Hon har börjat skumma i munnen igen nu de senaste gångerna också, något händer! Prinsessan min <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Julisklappar

NU (Pust) har jag köpt alla julklappar jag ska och igår slog jag in de flesta! Både till några av de underbara kära vänner och till min lilla familj. Jag har skithöga krav på mig själv när det kommer till att köpa julklappar, speciellt till min familj, alltså jag är vrål stressad över julen. Martin han bara köper något han, men jag måste planera och fundera i flera veckor, jag kan inte köpa vad som helst till min familj, det ska bli perfekt och ändå tycker jag inte att jag uppnår mina krav, men jag tror det blev helt okej i år. Har några klappar jag väntar med posten, är liiite orolig över det, tänk om jag inte får hem dom i tid?? Skickade efter i början av förra veckan så man tycker ju att jag ska få dom snart, men efter stormen Ivar och under julstressen och allt så börjar man att fundera. Nåja det blir nog bra tillslut, en sak är säker - nu är jag pank!
 
 
 
 
Kär

Hur kan man bli så himla kär i ett djur? Jag är såld såld såld såld. När jag stod där på Öland och såg henne blixtra med sina stora vackra ögon då small det till i hjärtat, jag hade nog bestämt mig redan där. DEN känslan hoppas jag alla går efter när de letar häst. Det SKA kännas på en gång!! Jag är tok kär i den här hästen..
 
 
Hur gick det?

Vi klarade stormen. Fast Sigbritts hus klarade sig inte lika bra då en tall rasat ner och krossat en del av taket, en rejäl skada med andra ord. Stallet fick sig en tall det med, stor stallet, men det klarade sig helt klart bättre, en planka som lossnade, hästarna oskadda. En stuga vi har på gården fick massor med tallar på sig så den ser inte heller så kry ut. Det är kvistar och skit överallt och glashalt på varenda väg. Jag och Fifa var ut på tur förut och man kan säga att sommarhagen är ganska så sönder. Runt kalvstigen ligger träd för träd, det är svårt att ta sig fram. Det ligger träd kors och tvärs över alla vägar, stormen tog i rejält. Jag var ganska rädd igår kväll, det lät som om stormen skulle ta med sig hela huset, men alla levande varelser här på gården är oskadda, hur gick det för er?
 
 
Nu ska vi snart ta och nöja oss med både vänner, middag och bio, det är ju TOPPEN!! Lördag då drar vi till stan och julhandlar, vet precis vad jag ska köpa till alla, förutom Martin, dessutom ska jag hälsa på min fina vän som nu äntligen har fått kommit till sjukhuset i Sundsvall, gud vad jag har saknat henne!! Söndag hade vi också planer men de minns jag inte nu.. vi ska i alla fall renovera om sovrummet jipppieee! Det blir nog söndag det ;) Hoppas ni får en lika bra helg.
 
 
STORM!!!

Jaaaahaa det blir en JÄVLA storm om ett par timmar. Det är 3-klass varning och ska bli upp till 29m/s. De har gått ut i kommunen att man ska hålla sig inne för denna storm blir värre än Dagmar, jag är lite rädd faktiskt. För sist det stormade här så brakade det som fan ut, helvete vad det blåste och jag var väldigt orolig och småskraj då faktiskt, var nära på att springa ut och ta in hästarna, DÅ var det bara 1-klas varning. Det gick ju bra men det var otäckt, men nuu.. ja de varnar överallt. Jag är G.L.A.D över att jag har stall. Jag har förberett ordentligt nu så jag kan ta in mina älsklingar, aldrig att de får vara ute!!!!!
 
Hörrni, ni som inte har stall, jag håller tummar för er att det ska gå bra. Jennifer med sitt tält jiisses, hoppas det står kvar! Jag tycker synd om de som inte har möjlighet att ta in sina hästar. Jag har ju heller inte haft stall på alla år men då har det inte stormat så som det sägs ska göra ikväll, så jag har haft tur, men oftast klarar sig djuren mer än vad man tror, det är väl det där med vindfällen som kan vara faran och flygande saker. Vi håller tummar och tår att allt ska gå bra med denna storm. Ett tips är att höra sig för med grannar eller så om man får låna någon box.
 
Nu ska ja iväg och hämta flera ton spån så de myser ordentligt. Fifan får stå i lillstallet då ingen av hästarna hitills kan stå ilag, surgamhästarnas fel! Glad att jag har lillstallet ändå :)
 
 
Mer bilder

Har inte så mycket att skriva om faktiskt. Fifa har fått en vila då jag tappat lite ridgnista, hoppas den kommer tillbaka snart med både snö och sol. Nu blir det lite fler bilder på K sedan sist jag fotade, hade ju några stycken :)
 
 
Ska vi ta och dö söthetsdöden??

 
 Och lite söthetsdöd igen
 
Lilla K - bilder

Tog lite bilder idag, hann med det. Faast det ÄR svårt att jaga på en häst själv samtidigt som man ska fota, speciellt med det objektiv jag hade. Lite busig men inte lika flaschig, fick något kort. Dom är ju helt klart på mer spring humör när det är kyligare, idag var det rätt varmt. Ingen av de andra tråkmånsarna hängde på, men Kaera visade i alla fall lite show. Dessutom sprang och med nosen i backen - det är ju en början till Join up det! Kul! Bilderna blir i dålig kvalité när jag laddar upp dom, det är stooor skillnad på orginalbilderna, vet inte vad jag gör för fel :(
 
Några favvosar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BBB- Beautiful Blue Bitter

Ja på den tiden var han vältränad och fin min varmblods travarkille. Huuuh saknar den tiden lite för han var otroligt rolig att jobba med. Vilken arbetsvilja och positiv inställning!
 

Martin och Bitter
 
 
 
 
 
Lite annorlunda när han kom hem till mig och innan han påbörjade ridas/ utbildas
 
Min dröm K

Jag är gryyymt sugen på att ta lite fler nya bilder på minstingen nu när det är snö och allt :) Hon är så vacker i vinterpälsen så jag spricker! Tycker nästan hon är finare på vintern än på sommaren, knäppa jag, men alla årstiders, vad ska man säga, päls-stilar har sin charm. Fifa är finast på sommaren, ingen tvekan om den saken. Kaera o andra sidan blir ju så långbent och smäcker i sin sommarpäls, så det är ju verkligen ett plus i kanten för mina ögon. Faaaast hon ser rätt långbent ut nu också med all sin ull, det gör INTE Fifa, haha hon ser ut som en shettis. Vilket babbel jag kör! Nåja det är skola till veckan och det kommer vara mörkt när jag kommer hem, så nya bilder dröjer kanske ett tag till.
 
För övrigt så sprang lillan och showade här om dagen (för matte hade sagt att hon skulle göra det) oooh den hästen har sväv och lätthet i sitt steg vill jag lova. Min lilla flottpuppa, tycker hon blir finare och finare ju mer tiden går, meeeen det lär väl sluta i bajs och skit där hon bryter benet som far sin. Det är väl bara en dröm att jag ska få rida och njuta på den hästen. Alltså seriöst jag tänker på det nästan varje dag att något ska hända så jag inte kommer kunna rida henne, jag känner en sån otroligt stark magkänsla på det. Kan det vara för att jag HAR en sån otur i livet? Eller kan det vara för att rädslan av att min drömhäst och min framtid kanske inte blir som jag tänkt?
 
Det här är mina drömmars drömhäst, jag älskar Fifan och hon kommer alltid finnas hos mig, men Kaera är en häst jag for genom land och rike efter, en plan och en dröm som sitter i mitt hjärta. Jag var så noga med vad för häst jag köpte den här gången och dessutom hade jag en hel del kunskap med mig då än vad jag hade när jag köpte Fifa. Hade jag den kunskap jag har idag när jag tittade på Fifis så hade jag inte köpt den hästen och jag känner mig lite lurad på pengarna faktiskt, för mig är hon värd miljoner, men det priset jag betalade var hon inte i värde för. Dock ångrar jag ingenting, jag älskar Fifa och jag är på ett sätt glad att jag inte hade mer kunskap då, men Kaera hon är ju den där "riktiga" hästen som jag köpte, den där som jag planerade så noggrant. En som jag vill "satsa" på och hoppas lite på. Nu vet jag ju lite mer vad jag köpte för häst än vad jag visste när jag köpte min gråa lilla sak :) De är speciella på olika sätt mina två tjejor.
 
 
 
 
Vad tror jag?

Hur tror jag Kaera kommer vara att rida? Det här inlägget kan bli riktigt intressant att läsa i framtiden. Så jag tänker verkligen fundera kring detta och gissa mig fram så mycket jag kan.
 
Ja, för det första tror jag hon är en häst som spänner sig lätt, både när vid stressade och skrämmande situationer men även vid allmän ridning, speciellt vid uteritt med andra (vilket jag inte hoppas) Jag tror hon är lite lik Fifa så att hon kan bli instabil, frysa fast i marken helt enkelt utan att göra en vink om vi hamnar i någon slags fight eller om hon blir osäker. Jag tror det är en dam som kan få fram mycket vilja och Power. Kanske för mycket vilja för mig? Jag tror det är en häst med fart som lätt taggas av de andra hästarna.
 
Gångarterna tror jag hon kommer ha väldigt lätt för sig. Traven och galoppen kommer hon förmodligen alltid välja först och jag tror inte det kommer vara några större taktproblem där, inte traven i alla fall. Jag tror hon kommer ha ganska så lätt för sig både i skritt, trav och galopp. Kanske att tölten kan bli en större utmaning där hon blir lite travtaktig? Hur stor utmaning vet jag inte om jag vågar chansa, jag vill tro att det inte är fullt "omöjligt" men rätt som det är kan det bli hard times att töltsätta henne, men när hon sedan funnit tölten tror jag den bara kommer bli finare och finare och jag tror nästan hon kommer utvecklas snabbare och mer i tölten än vad Fifa gjorde (när hon väl har tölten)
 
Jag tror dock det kommer vara svårare att få henne att länga sig, och länga steget. I dagens läge är hon väldigt reslig och väldigt kort i steget. Så jag tror man kommer få jobba jobba jobba på att länga henne. Det tror jag kan vara ett av det svåraste? Hoppas inte ;) Allt kan ju se annorlunda ut från ryggen än hur de går lös i hagen, men detta är vad jag tror. På tal om reslig så tror jag däremot att hon kommer ha lättare med formen/ högre form än vad Fifa har.
 
Jag tror ändå hon kommer bli en rätt så trygg och säker häst när hon väl ha blivit riden ett tag. Jag tror inte att hon skräms i första taget. Jag tror dessutom att hon är väldigt lättlärd och arbetsvillig, känslig men kan bli okänslig om det blir för mycket hjälper från min sida. Jag tror dessutom att hon kan ha lite humör och gärna kicka eller småskutta, piska med svansen såsom Fifa brukar göras när det blir höga krav eller när det inte passar. Jag tror däremot att hon kommer vara väldigt snäll och absolut inte dum.
 
Jag tror även att hon kommer vara ganska så säker på foten, inte lika stapplig som Fifa med andra ord. Jag tror hon är en stabil häst men som sagt kanske är mer önsketänkande än sanning ;)
 
Ska bli otroligt spännande att få börja rida henne, tror ändå det kan vara en passande häst för mig och har hon väldigt mycket vilja så får jag tuffa på mig lite.
 
 
 
Ännu fler syskon

Här kommer lite fler syskon till Kaera från hennes mammas sida.
Kongur från Kvarnbacka e: Spuni frá Midsitju som just nu ligger på annons på hestaleit.
 
 
 
 
 
 
 
Fluga fra Gjæsphøjgårde: Dugur frá Mossfellsbae
 
 
Kjalar från Kvarnbacka - också till salu eller om han var?
 
 
 
 
 
Ett till syskon..

Jag bläddrade bland en massa bilder folk lagt ut på sina hästar. Helt plötsligt ser jag en häst som jag tycker är otroligt lik Kaera och att detta må väl vara en Meitill häst? Jo då, helt rätt. Han var Kaeras halvsyskon och efter Meitill. Hur fasen kan jag se sånt?? Detta är INTE första gången jag prickar rätt på en Meitill avkoma. Jag tycker de flesta är så lik Kaera. Blidfari var riktigt lik henne på huvudet och specielt ÖGONEN! MY GOD det är ju Kaera! Hittade dessutom lite filmer på honom också. Så roligt att kunna finna släktingar såhär. Jag hittar inte en ända släkting från Fifas håll mer än några bilder på hennes syster som hon kom hit till Sverige med. Ganska tråkigt men jag är glad över att jag har en svensk född liten donna med hyfsad stam, då kan man alltid finna lite släktingar här och där :) Mängder av bilder på honom här.
 
Alltså det här inlägget gör jag mest för min skull för jag tycker det är så roligt att samla på mig så mycket fakta kring min häst och hennes släkt så mycket som möjligt :)
 
Blidfari från Kvarnbacka, visst är han snygg :) Bilderna fann jag här
 
Lolla den häääär bilden, sååå jäääkla lik min dam :O!
 
 
 
 
 
De som söker mig..

Lugnt och skönt i bloggen. Jag behöver inte oroa mig över att logga in och se tråkiga kommentarer eller vad folk ska tycka och tänka, o andra sidan så är det en del som har kontaktat mig både via mailen och facebook i hopp om att få lösen till bloggen. Jag har inte svarat en ända. Jag känner mig lite småtaskig men meningen var att jag skulle försvinna helt. Vissa har hört av sig flera gånger, och en del är oroliga att det har hänt något, men jag tror det är bra att jag bara POFF försvinner ett tag.
 
Det jobbigaste av allt är att en del av dom kanske tar illa upp och tar det personligt. Jag menar de vet ju inte om att jag inte svarar någon alls, de kanske tror att jag ignorerar just henne/honom. Ignorera är fel ord med, för jag bryr mig och blir varm i kroppen när människor söker mig på det sättet som dom har gjort, så jag ignorerar verkligen ingen, men svarar jag en kommer det snart bli att jag svarar alla och så är bloggen igång som vanligt igen. Nu vill jag ha lite julefrid. Faktum är att sedan jag låste bloggen känner jag inget större behov av att uppdatera lika mycket, men vad finns att uppdatera? Just nu går det inge vidare med Fifa, den där förbannade överlinjen, det är så fram och tillbaka. Jag ska inte säga att allt går åt skogen men jag vet vad hon kan och när jag inte får fram den sidan då blir jag lite frustrerad. Dessutom vill jag ha snö nu så det blir mjuk underlag istället för hård blankis, vad är det här??! Det är ju snart jul!?
 
Jag och Erica med Svala och Fifa för ett år sidan... :(
 
 
 
Vill ha!

Kyro riding gear har mycket smaskigt må jag säga. Och jag vill så gärna ha en engelsk nosgrimma med riktiga pärlor på (inte diamanter) nu finns en uuuursnyggt på Kyro som jag dregglar efter. Tyvärr är det achem (fast det kanske går att få bort) och sedan funderar jag på om det kanske inte är lite för brett för min smak, skulle vilja se det på en häst. Fast jag har en plan, jag funderar på om jag inte ska skapa mig en egen pärlenosgrimma. Har klurat lite på ideér kring det så får se om det blir av :)
 
 
Finns även som pannband (Vilket är onödigt för Fifas lugg)
 
 
Seeeeen dog jag lite till när jag såg detta bruna pärlepannbandet (pannband by M). Jiiisses perfeekta färger åt Kaera. DET kommer jag nog införskaffa när hon skall ridas in. Det kommer ju bli asssnyggt på henne. Det nedre var ju också förjävla fint, typ ett sådant armband önskar jag mig.
 
 
 
Den där ryggen

Efter tre dagars vila för både Fifa och mig var det dags för lite rida igen. Halt och hårt överallt, typ ingen snö kvar alls. Jag blir så less, usch det är både bökigt och trist att rida i det här underlaget. Det blir så stötigt. Vi drog till plan och tränade enbart traven i massa varvbyten, lång och låg. Fokuserade mest på takten och att behålla gunget. Hon gungade faktiskt på fint emellanåt och takten var ok men ibland blir jag misstänksam för ibland har jag tyckt takten varit bra men enligt Lina har den varit oren, och det har jag fått filmbevis på en gång, så därför blir jag osäker. Min känsla till att det är bra har svikit mig förut, vem säger att den inte för det nu? Aja jag får försöka lita på mig själv och rida på.
 
Däremot tycker jag INTE hon använde sin överlinje något vidare och det gjorde hon inte sist jag red heller. På vägen hem tyckte jag hon var väldigt svankig i ryggen och när jag sadlade av var hon som en gunghäst. Hon rätade inte ut sig ordentligt när jag ställde upp henne vid stretch heller. Jag börjar bli less på detta med, att hennes rygg och kors inte kan vara normalt någon gång utan man ska alltid behöva rida och kämpa för att hon ens ska ha den uppe naturligt. Jag börjar undra om det är normalt? O andra sidan vill jag inte påstå att det är något fel på min häst, såhär har hon alltid varit och hade det varit något fel så borde hon varken utvecklas eller gå så fint som hon gör nu och då. Förra veckan var hon riktigt duktig och lyfte mig verkligen upp i sadeln, då kan vi snacka att hon jobbade med sin överlinje. Jobbar hon inte med sin överlinje försämras verkligen allt. Energin, framåtbjudningen, flytet, känslan, takten och hela glädjen i ridningen. Men så fort hon lyfter ryggen och kommer fram vill man inte sitta någon annanstans!
 
Ryggen är uppe och fin..
 
 
Fjälls

Shiiit det stormar som fasen här i Klövsjö. Ibland tror man hela stugan ska följa med. Usch. Tydligen ska det storma såhär hemma också, blir lite nervös över hästarna. När jag själv varken har koll eller kontroll, bara de stannar i hagen, eller rättare sagt att hagen håller sig hel. Annars har vi supermysigt, ätit mycket gott och sovit, myst, tittat tv, dollar store, glidit runt och igår var vi till mammas stuga i storhogna och blev bjuden på middag. En bra helg hittills med andra ord :)
 
 
 
 
RSS 2.0