Min bebis <3

Min lilla bebis.
 
 
Toppen!!

Tänk om det kunde gå vägen, mina två stora planer. Skulle vara sååå roligt! Hoppas hoppas tio dubbla hoppas. Det är hemlis hemlis men jag hoppas så innerligt att jag får berätta nån dag om det nu blir som jag vill ^^ Åh jag dör!!!! Shites pomfrittes!!! Jag och mina drömmar/planer haha. 
 
Aja igår kväll tog jag och Martin en urmysig kvällstur i vagn bakom Fifan. Urmysigt! En kall öl fick han inne i grannbyn vid ett litet stopp, for sedan vidare och körde längs de fina grusvägarna förbi alla hus och gårdar under den guldiga kvällssolen, kunde inte bli bättre <3 Fler såna körturer!
 
 
 
 
Sedan tänkte jag och Martin fara till fjällstugan i klövsjö någon helg med Fifan. Mysköra, grilla och bara ha det gott. Hoppas tjejerna kan hänga på upp en helg också med sina krabater, vore ju toppen! Vi må bestäma en helg hörrni :)
 
Idag drog jag och Fifan på en längre körtur mot Ede. Vi är tacksamma för byborna när vi kommer, jag kan förstår att det ser riktigt mysigt ut för den som inte håller på med det i vardagen, men det är riktigt mysigt att köra och än så länge saknar jag inte ridningen. Vi ska bara mysa och ha roligt. SÅÅÅÅ underbart att hon kan gå i sommarhagen med alla de andra och hitills har hon hållit hullet kanonfint! 
 
 
För övrigt har hästarna det kanonbra, de har det verkligen toppen där uppe alla sju och nu börjar det till och bli en riktig flock, nu håller de ihop kors och tvärs. Bjartur är väldigt kär i Fifan och jag tror hela bunten är pilsk, jisses. Bitter fick ju tycke för Gumpy också men just nu går de tre minstingarna i lilla sommarhagen för att tugga ner betet lite innan de kommer tillbaka till storhagen igen. Det är verkligen kalasroligt och hästarna njuter varenda minut. De knatar genom hagen överallt, hygget, skogen, slätterna och vindskyddet, de är överallt och mår bara gott, precis som det ska vara <3 
Bara mys!

Vi kör o kör o kör för fulla muggar. Nu har det varit väldigt mycket kompis häng dessa dagar också och fått mer sällskap i vagn, gött! O hästarna har det riktigt bra, sjukt kul o se hur dom börjar till och bli en flock!! Bitter är väldigt intresserad av Gumpy, äntligen någon i hans storlek och med kulor mellan benen! Haha! Nej det är riktigt mysigt att titta på alla hästarna, de lever loppan! 
 
 
 
<3

Titta så underbart fin bild Erika ha tagit på min minsting!<3
 
 
Var rädd om era vänner

Igår var det en myyysig dag! Känns som att man bara har det just nu, härligt! Go Jennifer kom på besök med massa frukost, det var baguetter, jucie, skinka, ost, bär, kladdkaka, bullar ja hela kittet, så gör hon varje år, det är som en liten tradition vi har, hon är väl för söt <3
 
Sedan begav vi oss på en låång körtur med Fifan, attans så mysigt, tror dock Jennifer var små skraj emellanåt haha och jag bara skrattar och driver på som vanligt, schyst kompis liksom haha. Fifan var på hugget, framåt och glad, gjorde dock några tvärnit när vi saktade ner och jag och Jennifer for framåt haha, tokigt! Stannade på en fin sommaräng där vi fikade och hade det allmänt mysigt, Fifan fick beta gogräs på sidan.
 
Efter ännu mer fika och vilepaus vid tv.n så drog vi sedan ut på en prommis, Jennifer på Chanell och jag och Elmo bredvid, gick ner till sjön och plaska, U.N.D.E.R.B.A.R.T.! Tack för den dgen Jennifer, det måste vi göra om. Fast vi syns ju sen, håller tummarna för dig idag att det ska gå vägen.
 
Jisses, känns som att man är och pratar med vänner varje dag, en av dom pratar jag med flera timmar om dagen, herregud, man är som en kackelkärring haha. Det jag vill säga till er där ute, var rädd om de vänner ni har, för dom växer inte på träd. Det är viktigt att ha goda vänner. Så rå om dom ordentligt <3 Kram på er.
 
 
 
 
Islandshästar är känsliga för metacam

Jag har alltid sagt att metacam kommer jag aldrig aldrig låta mina hästar få, och det verkar bara som att fler och fler råkar ut för tragedier som denna: 
 
Klicka på bilden
 
 
Älskar <3

Hon är så himla bedårande!
 
 
Vi tog en mysig körtur idag igen, det är så hiiiimla roligt! Vi har det verkligen urmysigt och superskojigt tillsammans.
Mumsfillibabba!

Yuuuuum! Kolla in bakbenen <3
 
 
Uppdatering om flocken

Tänkte jag skulle uppdatera lite om flocken. Och lite till Erika och Jennifer också som inte ser dom varje dag :)
 
Dag ett: Kaera, Bitter och Fifa var väldigt på hugget med spring i benen. Speciellt Kaera, hon rusa direkt till nykomlingarna, varav Chanell var en väldigt intressant liten häst. Dock var väl inte Chanell lika glad och intresserad av henne utan det blev draknosen på en gång med sprattlande bakben, sedan sprattlade båda deras bakben ett antal gången, Chanell för att mota bort den lilla irriterande ynglingen, Och Kaera för att få uppmärksamhet, testa, nyfikenhet. Gumpy var väääldigt lugn, han höll sig till Chanell, dom höll sig mest för sig själva första dagen och hade inget intresse av de andra. Fifa brydde sig som vanligt inte om de nykomna, gräset lockade mer, oftast gick hon för sig själv när flocken försvann i fart. Bitter var också väldigt för sig själv, betade i lugnan ro en bit bort, kunde sätta någon nykomling på plats men hade inget vidare större intresse på de andra.
 
Solis och Bjartur var som ihop klistrade, aldrig har jag sett en häst valla en annan såsom Bjartur har gjort dessa dagar, de gick tätt tätt intill varandra och han vaktade henne med hökögon, så fort någon annan kom i närheten av Solis så kom Bjarturs huggtänder fram. Jag tror Chanell och Bjartur är lite lik varandra ;) Kaera hon ville såklart hälsa på Solis och Solis var lika nyfiken på henne och de andra hästarna, men Bjartur gick emellan så Solis fick aldrig chansen att träffa någon annan. Kaera var nog den som var mest positiv, glad och nyfiken, hon lämnade sin trygghet (Bitter och Fifa) flera gånger för att följa och hälsa de andra, hon verkligen kämpade efter uppmärksamhet men oftast kom någon surpuppa och chasa iväg henne eller så var de blyga, som Gumpy, han var lite osäker, Kaera hon var nyfiken och kåt, väldigt intresserad av Gumpy som typ flydde för sitt liv. Sammanfattat så höll sig Gumpy och Chanell väldigt ihop och lämnade inte varandra, samma med Solis och Bjartur, där var det inte ens en meter emellan, medans mina tre var utspridda överallt.
 
 
 
 
 
 
Dag 2: Hästarna rör sig mycket kring i skogen, det verkar vara ett favoritställe. Kaera ger inte upp och envisas med att följa de andra. Nu har det släppt något och hästarna accepterar varandra mer och går lite mer på samma ställe än att splittras i grupper, men de håller fortfarande till deras gamla flockmedlemar. Fifa är lugn och snäll, inte mycket väsen om någon vill komma och hälsa, det ända som kan hända är stopip, mer händer inte, hon är cool. Chanell får ingen närma sig helst, då blir det drakminen igen, men någon meters avstånd går bra. Nu har Gumpy börjat röra sig lite mer själv och utforskar omgivningen, men han är fortfarande i närheten av Chanell. Kaera får komma han närmre och hon är väldigt för att prata och humma sådär supermysigt, hon är bra förtjust i Gumpy. Bitter är densamma, strosar omkring i godan ro. Bjartur vallar fortfarande Solis och lämnar henne inte en sekund, han är nog den som hitills inte riktigt har börjat slappna av än. Han är väldigt irriterad på Kaera och jagar gärna iväg henne med tänderna framme, Kaera verkar inte vara hans favorit, men så vill båda gärna vara med Solis och det kan inte Bjartur acceptera, ÄN. Kaera skvätter och är väldigt brunstig, hon är kladdig och skitig i hela baken ner mot benen. Hon skvätter både för stona och valackerna. Mest åt Solis och Gumpy. Solis är snäll och rör sig väldigt mycket i hagen, hon gillar att kolla läget och utforska skogen, dock har hon Bjartur hack i häl och det känns nästan lite som om han vore hennes tjatiga farsa som håller handen, hon får ingen frihet, ÄN. 
 
 
 
 
 
Dag 3: Hästarna börjat slappna av mer och mer, skogen är fortfarande en stor favorit. Kaera är sig lik, följer och flirtar med alla hon möter. Gumpy och Solis är de som hon kämpar lite extra för. Bitter och Fifa är densamma, lugna och självständiga, står många gånger en bit bort själv och pular på. Bjartur vallar fortfarande Solis men det är inte lika extremt varje gång, nu är det lite utrymme och hästarna kan stå allt närmre varandra. Nu är de inte lika grupperat (även om de står närmast de gamla kamraten) så håller de ändå ihop hela flocken. De är inte lika mycket sura miner (men dom finns kvar både hos Chanell och Bjartur, men Chanell är ändå helt okej, hon gör inte så mycket mer än en varning, medans Bjartur då och då tar fram tänderna, och då bara mot Kaera, jag har inte sett att han beter sig så mot någon annan. Gumpy verkar bli modigare och går gärna med Fifa eller Kaera. Det märks att det börjar bli en mer sammanhållen flock och man ser verkligen hur hästarna njuter. De vandrar mycket genom hagen på de olika platserna. De har det väldigt lyxigt med sandmarken intill skogen där de rullar mycket en efter en. Skogen är rolig och traska runt i, över stockar och grenar, utanför skogen finns det även ett litet "hygge" som är väldigt populärt, speciellt för Fifa och Chanell. På mornarna ligger de och myser på ängen och de verkar ha det väldigt gott! Snart när de fått några dagar så kommer det säkerligen bli bus och mys mellan hästarna, jag skulle tro att Gumpy, Solis och Kaera gärna kommer hänga lite mer med varandra, bara Gumpy får lite mer skinn på näsan och att Bjartur släpper taget om Solis. Det är underbart att sitta och titta på dom, sju hästar går där uppe nu och det kan nog inte bli bättre för dom! <3
 
 
 
 
 
 
Glad, underbart, roligt, lättnad, motiverad

Aaah, det är vad jag kände idag. Fyfan vad kul det är att köra, ditiitittitiii, ååh jag vill bara ut igen med skrutt, men jag må hejda mig, jag har ju nyss satt igång lillan så jag måste anpassa mig till hennes nuvarande kondis och ork, men fasen vad kul det är alltså! Och lillfisen hon gasar på, tycker det är kanonroligt och nu NU Erika har jag kommit på vad felet har varit med att vagnen och hela helvete far fram, tjooooh! Det löste jag idag, nu ligger allt som det ska, vagnen ligger stilla, pälsen är slät och fin (inte uppruggad) efter körturen, fan vad skönt. Jo jag stod och tänkte till lite och vips slog det mig, men vad fasen det är ju draglinorna som är för kort! När jag satte vagnen, selen och bakselen som jag ville så såg jag att linorna inte räcker fram dit jag vill utan jag får dra fram dom med lite mer kraft och på så vis far vagnen och allt framåt (GANSKA LOGISKT) Så jag tog och gjorde nya hål i draglinorna så långt fram jag kunde och VIPS, skaklarna och selen ligger där det ska. TJOHOOOO!
 
Haha vad glad jag blev! Jag skulle kunna tro att draglinorna är till för en något mindre ponny, jag tror det är ponnystorlek jag har (eller hur var det Erika?) nu funkar det ju när jag gjorde flera hål, men man skulle ju kunna köpa ett par längre draglinor. Ja det känns så roligt, äntligen funkar körningen som den ska, vad jag har varit ARG många gånger, har ställt om selen och donat fram och tillbaka och skaklarna/vagn far bara fram och drar med selen och hela kittet vilket jag inte har förstått mig på då jag har baksele, problemet har bara varit att så fort jag har spännt fast draglinorna så har det redan där blivit tokigt. Och då har heller inte draglinorna varit till någon nytta då dom blir slappa fram och tillbaka (då selen och allt trycks fram) och Fifa har likt förbannat fått dra med deckeln istället för draglinorna.
 
Men nu jävla ska här köras ;) Jag och Jennifer ska redan ta en tur på torsdag med fika och allt, låter toppen! Och Fifan, hon var så glad, vi rejsade en del och tog en längre tur idag, himla mysigt (förutom när jag kände hur något kröp mellan mina bröst och när jag tittar ner har en långbent stor spindel hamnat i min bh!!!, fyfan!!!) men annars var turen hur perfekt som helst, jag kör på ganska kravlöst och låter Fifa få finna sin egna balans framför vagn än att jag ska vara och lägga mig i hela tiden, och det har verkligen gett positiva resultat. Härligt också att hon kan gå i den rätta sommarhagen nu med de andra, känns så skönt i mitt hjärta att släppa lite på mitt kontrollbehov att hon MÅSTE vara i supertrim och superslimmad och att hon måste tränas minst 6-7 dagar i veckan, neeh.. i år ska vi bara ha det roligt och mysigt och hon ska få uppleva sommaren på de bästa sätt hon bara kan <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Min plan och fokus

Idag tog jag och Fifan en körtur, det var verkligen supermysigt <3 Nu är det körning som står på schemat då jag tappat lite ridglädje (orkar inte dra upp allt här, men efter den där trängshelgen hände något tokigt med min häst som jag inte riktigt orkar gå vidare med nu, så det blir kravlösa körturer ett tag) Fokus ett är att hålla hullet i schack så hon kan gå i den stora sommarhagen hela sommaren, hon mår bäst av att gå där och med hela sin flock, dock är hon en häst som lätt lägger på sig, men hon får vara lite rund i år bara det inte blir ohälsosamt så. Flickan och jag <3
 
 
Syskon

Ytterligare ett flott syskon till Kaera som dessutom är till salu. Brenna från Wisseltofta. E: Meitill frá Kjarnholtum
 
 
 
Återförenade <3

 
Bete!

Wiiiee! Nu är dom på bete! Jisses vad mina tre sprang, Kaera hon var ju väldigt i farten kan jag säga, haha. Nu ska vi snart hämta Erikas två hästar också, ska bli sååå kul, undra vad Solis och Kaera kommer säga :D!! Var några månader seda de tajta tjejerna såg varandra. Fler bilder kommer.
 
 
 
 
 
 
Betesläpp imorgon!

Gaaah nu är jag helt slut, det blev en till övernattning i stan, sedan lite ärenden och SEN var jag hemma :) Dock blev det städning på en gång då min fina sambo inte alls har haft tid att ägna sig åt huset - nu är det vårbruk - ja vi ses om ett par veckor då! Haha aja jag tog och pallra mig upp till sommarhagen runt kvällen och lagade den efter vår stora storm vi hade här i höstas. Det tog ett par timmar och myggjävlarna bet sönder mig från topp till tå, men nu är hagen nästan hel och dessutom större då jag tog med mer skog :) Så tomorrow släpper jag och Jennifer våra kusar på betet, ska bli grymt roligt! Hoppas de går ihop alla, det är väl mer stona jag hoppas ska sköta sig, men det kommer nog gå bra. Dock har det växt väldigt lite gräs i år så jag hoppas hoppas betet räcker för dom, annars får de väl gnaga i sig bark och mossa tjockisarna! Ja tre små och två stora, det ska nog gå, fast jag tror de tre små äter för sex stora ^^ Det komiska är att vi prickar in precis dagen på ett helt år imorgon då de släpptes på bete förra gången, vi kan det där jag och Jennifer!
 
 
 
 
 
 
Massa vänskapstid!

Huh, är helt slut, det har blivit många tajta dagar med vänner här, men det är riktigt kul, fast man får ju känna att man lever haha. I onsdags drog jag en sväng till fina Jennifer, surr och massa fotografering, dessutom fetade vi på en riktigt sockerrik kaka, den var inte dum den, fast min fisiga mage tyckte väl inte riktigt att det var okej haha. Torsdag förmiddag drog jag ner till en gammal vän i Sundsvall, som dessutom har barn, så det blev fulla muggar, sedan lite mys framför film där man återigen feta på en massa osunt och magen fes vidare. Slagga över, fick sova inne med gofisen sedan var det full rulle fram till nu, trött, men suuuperskoj!! Nu väntas en riktig god middag muuums, sedan drar jag in till stan för att återigen träffa ett par andra vänner som jag och sambo ska se bio med, Godzilla (YES!) Gillar ju sånt ja ;) Huuuh så får vi se om det blir någon trevlig prommis med Ekka på söndag. Jisses känns som att man inte gör något annat än umgås med fina goa vänner - härligt <3 Hästarna får ha lite semester ;) Nu är det mattes tur att latja lite..l
 
 
 
När man kommer till insikt

Det är skönt när man kommer till insikt om saker och ting och när man bestämer sig för vad man vill lägga energi, tid och kärlek på. Livet är kort, ödsla ingen tid på komplicerade och energitagande ting. Det är det inte värt. Jag har äntligen bestämt mig för vad jag ska lämna bakom mig och vad jag ska ha framför mig. Ibland inser man att det var inte som man trodde, men o andra sidan blir man väl bara klokare. Jag tycker det är jätte jätte skönt och jag tänker fortsätta på det spåret :) Jag har mina fina vänner, min familj, min sambo, mina fina djur och mitt trygga hem och fullt av drömmar och planer i mitt huvud - det tråkiga och energitagande har jag städat undan. Gör det du också och var rädd om det fina du har :)
 
Sedan har jag fått tillbaka en viktig gammal bekanskap i mitt liv igen, och det känns som en början på något nytt och spännande <3 Och jag har planer och tankar kring en massa nytt spännande, hih, nu ska mitt nya liv börja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3

Min framtid <3
 
 
Söker hästar!!

Söker mig lite hästar att ha på vårat sommarbete, vet du om någon? Jag har för myyyycket bete för mina tre hästar och dessutom skulle jag vilja ha lite mer polare till dom i sommar. Allra helst unghäst, det vore toppen för Kaera som blir hemma i år.
 
Ett krav är att hästen/hästarna är snälla och okomplicerade som inte ÄTER täcken, samt att de bara ska gå och ha semester, alltså som inte rids eller används till något annat. Daglig tillsyn, mycket skog som är öppen och vacker (brukar vara en favorit att springa omkring och leka i), mycket bete och snälla kamrater :) Kostar nada. Vet att jag är lite sent ute men hoppas på att det finns en möjlighet ändå att finna goa kompisar till mina som kan gå på vårat fina bete.
 
Kom igen, vet ni några :D?? VORE TOPPEN!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Promenader

Gud vad jag är tråkig känner jag, gör inte så mycket med hästarna just nu mer än promenader. Fifan är TJOCK och Kaera är så smal och fin, helt sjukt vilka kontraster :P Vet inte vad jag ska ta mig till med Fifa, de går ju på portioner och hon får inget annat än hö, men likt förbannat ska hon se ut som en tunna, skönt att min andra häst håller hullet i schack ändå.
 
Idag tog jag en prommis med tjejerna igen. Kaera fastbunden i Fifa som vanligt, nemas problemas det går bara bättre och bättre. Faktum är att det går så bra att det inte kan gå nå bättre. Jag behöver inte engagera mig i Kaera alls, eller Fifa heller för den delen, dom sköter sig så snyggt så. Kanonroligt, mysigt att ta med dom sådär på en underbar kvällspromenad, det går som en dans på rosor. Och för ett par dagar sedan var hovis här och denna gången fixade hon Kaera själv (då jag låg hemma med migrän) och hon hade skött sig exemplariskt! <3 Nej hon är duktig den där lilla, blir så stolt över henne, över alla mina djur, dom är så fina!
 
 
 
 
Weirdo

Är det inte lite lustigt ändå att jag har några hästvänner som aldrig har grattat mig för Kaera, eller ens sagt om hon är fin eller något annat trevligt, och vissa har inte ens sagt ett ända ord. Känns ju lite mysko faktiskt :P Som om man skulle skita i och gratta om jag fick barn typ. Aja världen är lite mysko emellanåt.
 
 
Skitpuppa!

Aaaah skit det är grejer det ;)
 
 
 
 
Mina två <3

 
7 år

Med han <3 Tiden bara rusar iväg. Och tänk, jag känner bara mer och mer för den här människan. Jag känner en sådan otrolig kärlek till honom, vi är som gjorda för varandra :) Så idag så ska vi fira det med att äta ute, gå på bio (Divergent) och sova på hotell i stan ;) Myyyspys!
 
Älskar dig!
 
 
Kraft

 
Hur har ni tänkt göra?

Nu vill jag höra här, vad har ni för planer för era treåringar framöver? Hur ser den kommande tiden ut? Vad ska ni vänja dom vid först och när och varför? När ska ni sadelvänja? När ska ni börja sitta och smått rida? Hur ser det ut? Hur gammal kommer dom vara? Jag är nyfiken, vill höra lite hur andra har tänkt och planerat för sin unghäst.
 
Min plan var ju att Kaera ska gå som handhäst i sommar och annars bara få vara och strosa i hagen, sedan under hösten när hon är strax över tre år tänkte jag börja vänja in henne vid sadel och träns, och förhoppningsvis sitta på henne innan jul och kanske åka lite försiktigt, för att sedan ställa av henne under hela vintern och sedan börja till våren igen då hon börjar bli fyra år gammal. Shit, ett år egentligen tills jag får börja rida henne på riktigt, huh lång tid. Planer kan ändras men det är väl ungefär såhär jag har tänkt mig. Ni då?
 
 
 
Mitt svarta ånglok!

Han är frän, den där Bitter. Väldigt opassande namn, han skulle ha ett namn som förknippas med fart och energi. Oj oj, den hästen kan trava fort, nästan så man känner marken vibbrera under fötterna på en. När den här hästen går in på löp, då går det fort må ni tro! Och det ser så mäktigt och starkt ut. Han är bra fin min gamling, som nu är 18 år, jisses, vart tog åren vägen?? Min gamle vän, det kan man inte tro. Det är mycket blod i den här hästen, mycket, mycket blod.
 
 
 
 
 
 
 
Haha!

Haha men kolla Fifan! ^^
 
 
Fick mer än vad jag trodde :)

Det är ju lite kul det här med unghästens utveckling, inte bara kroppsligt och psykiskt utan även rörelsen. Kaera såg riktigt fin ut när jag var ner och tittade på henne. Och hon rörde sig jättefint också (nog för att alla hästar rör sig fint i mina ögon med tanke på hur min silverprupp rör sig). Fast ska jag vara ärlig, inte trodde jag att jag hade köpt mig en sån här fin häst som hon visar sig vara idag, nej, det trodde jag faktiskt inte. Jag visste att hon var fin och hade bättre förutsättningar till att bli en fin ridhäst än vad Fifan har, men jag har fått mig en liten suprise suprise. 
 
Här är min första absoluta favvobild på Kaera, gud jag kunde inte se mig mätt på denna bild.
 
 
Och idag är denna bild min absoluta favorit :)
 
 
Handhäst igen då :)

Att ligga med migrän och spänningshuvudvärk sedan torsdag förra veckan är pest och pina. I sju hemska år har jag fått stått ut med detta var och varannan vecka. Jag har sökt hjälp (jag vet inte huuur många gånger) men det är plågsamt och livslusten är inte på topp dom dagarna. Jag har verkligen försökt med allt, massa olika mediciner, massage, liniment, sömn, motion, sjukgymnast, nack röntgen ja.. inget som har varit till hjälp. Ska man behöva leva såhär? Imorgon ska jag ringa vårdcentralen om en akuttid, jag måste få hjälp, det måste ju finnas något som kan hjälpa mig mot mina besvär? 
 
Jag bestämde mig i alla fall för att ta ut Fifan en sväng, less på mina långa tråkiga och smärtsamma dagar, ut skulle jag! Först hade jag tänkt mig att rida silverpruppen en liten sväng, en kravlös lugn skogstur, men så blev det inte. Utan jag tog och knöt fast Kaeran vid Fifa och traskade sedan iväg på en promenad. Det går riktigt bra att ha Kaera fastknuten vid Fifa, ibland tvärnitar hon och Fifan glider lite bakåt (vad var det jag sa) Kaera ÄR stark och skulle lätt kunna dra med Fifan om hon så ville, men nu var det så att matte var med och sa hon att vi skulle gå framåt, då var det framåt. Ibland småfular hon sig, genom att få flipp i huvudet och backa, trycka sig mot Fifa, stå på bakbenen eller fjanta, men för det mesta är hon jätteduktig. Hon går så fint vid sidan och lyssnar både på mig och Fifa. Klart hon testar ibland, vilken unghäst gör inte det liksom? Och hon HAR mycket blod i sig, det gäller att man är konsekvent men samtidigt måste jag vara försiktig för hon tar väldigt illa vid sig och kan överreagera så jag måste finna den där fina balansgången. Haha hon är ju väldigt känslig för spöt, så fort jag bara visar det så piskar hon till lite med svansen, kröker med huvudet och trippar framåt, men det är ju bra att hon är så pass känslig och lyhörd ändå trots att hon måste visa sitt stoiga jag. 
 
Jaaa, jag fick för mig att hoppa upp på Fifan, så huxflux satt jag på hennes rygg och töltade genom skogen med Kaera som fick sköta sig helt själv vid sidan. Vad SKÖNT att inte behöva fokusera så mycket på henne, nu kunde jag rida och greja med Fifan istället, för Kaera hon sprang ju där hon skulle och hade full fokus på oss. Gick hur bra som helst <3 Hon är verkligen superduktig och har gjort så stora framsteg! På hemvägen fick Kaera ett sånt där cp anfall och studsade jämfota upp i luften, ibland får hon såna där ryck, som kommer från ingenstans, men den här gången så gjorde hon det bara typ två gånger sedan skärpte hon till sig efter att jag bad henne att lägga av. FRAMSTEG, sist jag satt på Fifa (för jag tror Kaera inte är riktigt nöjd med att jag sitter på en häst) så var hon pain in the ass, hon var så bråkig och jobbig och jag fick hoppa av hundra gånger den ritten, och under nästan hela ritten slog hon med frambenen, hoppade i luften, sparka bakut och slängde med huvudet, åååh då var jag bra less. Och den här gången provade hon någon gång och märkte att det gav inget, så då tralla vi på lika snällt och fint som alltid. Unghästar är bra roliga. Helt otroligt ändå att det gick så bra idag när jag hade så besvärligt med mitt huvud. Jag måste säga att det går bara bättre och bättre med Kaera även om hon blir tuffare och tuffare, men jag tycker det går riktigt bra, framgångarna är helt klart fler än motgångarna. 
 
 
 
 
Läskig bild

Hoooh, den här bilden tycker jag är lite otäck, hon har så mycket power den här bruden så jag skulle inte bli förvånad om ett ben knäcktes av..huuuhh.
 
 
Synkat

Eftersom jag var så himla hård i förra inlägget och väldigt ohästlig så kommer här ett snällare och mer hästligt inlägg :) Jag tycker dom här bilderna är så fräna, dom synkar varandra så bra ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Facebook - ohästligt

Finns det något töntigare? Jag började sitta på Facebook lite nu i vintras, mest för att jag låst bloggen och ville surra med lite människor på annat håll, men finns det något värre skit? På de få månader jag suttit på facebook så har jag bara fått det ännu mer bekräftat vilket skit det är och vad knäpp folk är?? Ja menar snälla hålla på och publicera en massa posebilder och femåriga fjantbilder kors och tvärs hela tiden, och helst HELST skriva en fin engelsk text till, (kräks) har ni tappat svenskan eller? Eller varför inte de här (synd om mig) inläggen, men snälla, måste du gå ut på internet och skriva för hela offentligheten hur ledsen du är? Eller när man frågar tusen frågor - men ring en vän eller polia! Och vuxet folk som beter sig som fjortonåringar, jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag vore deras barn. Nu ska jag sova, nu har jag jobbat klart, nu äter jag, nu åker jag hem, nu skiter jag, nu är jag ledig - vem bryr sig?
 
Och dessa gillaknappar, för mig kan det bli en mobbningknapp i en diskussion. Emma får tjugo gilla och Anna får aldrig någon. Egentligen är gilla knappar en ful sak att använda. Att gilla klipp och sådant man delar är väl okej, men egentligen, hur trevligt är det när folk INTE gillar? Det finns ingen (inte gillar -knapp) men det behövs inte, för den uteblivande gilla knappen säger sitt. 
 
Nu får jag väl mig ett nackskott på flera håll för det är så jäkla vanligt att folk använder facebook på det här viset, det är väl jag som är onormal, men helt ärligt jag skäms många gånger jag loggar in på facebook och tänker (men herregud vad har dom i skallen?) Förlåt ja vet att både släkt och vänner gör detta men jag kan inte hjälpat, jag tycker det är skitfjolligt. Ibland tänker undrar jag själv varför jag ens publicerade en bild eller delade något, facebook för mig är liksom - skit, jag sitter enbart där för att kolla in de intressanta hästgrupperna, annonserna och roliga klipp, inget annat intresserar mig, om ens det. 
 
Ut och träffa folk istället, ring ett samtal, ta en promenad, stäng av mobilen, fota naturen istället för din nuna, läs en bok, gör någon glad, plocka hundskit, få smuts under naglarna - gör något! Istället för att tönta framför facebook. (Dubbelnackskott). Sluta sök bekräftelse hela tiden för det är ingen som bryr sig mer än de där fem minuterna du syntes på deras sida, fan vad hård jag är, men det är ju sant. Vad får man ut av det? Vad vann man? Helt ärligt jag tror man hellre gör sig en björnstjänst. Jag är superduper hård, jag vet, jag är förmodligen en bitterf*tta och kärring i mångas ögon nu, och sorry för mitt hårda sätt att skriva, men när ska folk få upp ögonen på att de spolar bort sitt liv? Ohästligt, ja vet :) Nu tillbaka till det hästliga igen - för det är ju en hästblogg Linda och inget annat :)
 
 
 
 
Hon blir bara finare och finare!

Det är riktigt intressant och roligt att se hur Kaeras rörelsemönster blir finare och finare ju mer hon växer på sig, hon är riktigt flott att titta på, ibland tappar jag hakan alltså! Vilken rörelse! Och fan vad snabb hon är i både trav och galopp, fräsningen min! Nu är vissa bilder halverade då ja missar henne, lite synd men tycker dom är fräna att titta på ändå :) Lite skor och muskler på den där! Ska bli sååå spännande att rida in henne, hon är ju inte bara galet flott utan har ett sådant himla fint huvud också, hon är så trevlig och så urgo, jag fick verkligen tag på en häst med allt :)
 
 
 
Bilder på minsting

 
 
RSS 2.0