Älskade hästar

Jag blir så stolt över mina tre hästar, dom är så himla duktiga! Idag var hovis här och skulle verka allihopa. Och alla tre skötte sig exemplariskt! Älskade hästar. Just nu står dom inne och myser ett tag, Fifa tog sovläge på en gång, den feta fian! Eftersom jag inte ska rida eller köra så blev det av med skorna för tjejerna, så nu går alla barfota, de ska få vara så mycket häst man kan bli med andra ord. De går fortfarande uppe på det stora sommarbetet men utfodras såklart med hö. Jag vill att de ska gå där uppe så länge de bara kan, på stora öppna ytor, men nog kommer jag ta ner dom till vinterhagen alltid, blir lättsammare för mig att utfodra och vattna, jag som kommer bli fet och osmidig!
 
 
Roliga saker att se fram emot

Småstadsliv kommer hit till helgen. Vi, eller min sambo rättare sagt bestämde för att ta hit dom till jul istället för att åka på julbord med företagets anställda. Det blir ju kung det! Dom är ju grymt roliga. Och för dom som inte vet vad det är så är det ett gäng poplära tokstollar som far runt och gör föreställningart med sina unika karaktärer! Så vi skall hålla till i folkets hus och kanske blir upp mot 70 pers (alla är dock inte företagets anställda) Och så god mat på det, blir finnemang!
 
Ultraljud nästan onsdag, kan knappt bärga mig, är något nervös samtidigt som riskerna är väldigt små att det skulle vara något fel på bebbe, men vem vet med min otur, säger väl alla. Jag hoppas det är bra med liten :) Så kommer vi äntligen få bilder också, bilder som jag, nörden, kommer titta på dygnet runt!
 
Lyxmiddag med familjen helgen därpå hemma hos oss. Det blir som ett firande över bebbe och över det nyrenoverade köket och omgjorda hallen. Hela min familj träffas bara en gång om år, på julafton, så det här ska bli roligt!
 
Julafton, säger väl sig självt. Jag älskar jul och snart är den här. Och vi har redan fått en förvarning att det bara blir bebbejulklappar, underbart <3 Och såå mysigt att familjen träffas! Julafton is the shit, sista jul vi firar "själva" jag och Martin, nästa jul har vi vårat hjärta med oss <3
 
Bebis-shopp, strax efter jul, ja jisses vad vi kommer behöva handla, och med karlns inställning som "Det är bara att vi köper det" så kan det ju inte bli mer än perfekt ;) Gud så roligt det ska bli, tjohooo!!
 
Ja det är lite av det planerade vi har just nu under de kommande två månaderna!
 
 
 
 
 
 
Älskar Sia!!

Jag faller alltid för hennes låtar, de berör mig på djupet. Hon sjunger med sån jävla känsla, jag blir alltid så himla extra energifull när hennes låtar spelas på radion, jag blir helt tokig i bilen haha, så jävla bra! Titanium var ju en låt jag lyssnade sönder ett tag, fyfan vad den är grym! Och She Wolf! Men en låt som jag är HELT tokig i nu är ju hennes nyaste hitlåt Chandelier, jävlar i min själ, wow. Hon är verkligen en stjärna Sia, och dessutom har hon skrivit enormt många stora hitlåtar till andra artister, såsom Beyonce, Rihana, Britney Spears, Neon o.s.v. Ne hon är verkligen en av de bästa artister jag vet.
 
Min bebbe får lyssna mycket på den här låten ;) Alltså refrängen... GOSCH!
 
Synliga fosterrörelser!

Hoh. Nu börjar det hända något där inne. I helgen har jag känt av bebbe mycket mer och till och med TILL OCH MED sett sparkar som puffat ut magen. Det såg jag och min vän Kia ganska tydligt, på höger sida om magen liksom, det var ganska fränt och lite chockerande att se, för inte trodde jag att jag skulle få se fosterrörelser så tidigt, men ja det var tydliga puttar. Sedan höll bebbe igång i ett kör i morse och jag.. ja hoppade upp ur soffan vid varje puff, haha jag blir liksom så.. överraskad varje gång, och h*n verkar ha ett favvoställe, på höger sida om magen, idag var det lite längre upp än vad jag brukar vara van vid. Sedan har det varit lite lugnare under dagen, men jag känner små buffar nu och då när jag ligger och ser på tv/vilar. Fränt! Jag har gått in i vecka 18, alltså 17+1 om man ska vara helt korrekt. Två veckor på det och jag har gått halva graviditeten, helt sjukt. Och nästa onsdag är det ultrajud som gäller <3 Kan knappt bärga mig!
 
Dock har jag börjat få lite ont kring höfterna och lite i svanken, det är inte en konstant värk, men ibland håller den i sig ett par minuter och det är inte direkt skönt, foglossning jag känner av? Ja vem vet jag hoppas jag slipper dom besvären. Sedan tycker jag det är lite jobbigare nu att bära tyngre saker, jag undvek gärna att bära ungarna i helgen, även om jag var bra sugen, men jag får lite ont i sidorna av magen och tycker det känns lite, tungt, obekvämt, jobbigt. Och ÄN har jag inte fått en riktig mage heller, däremot kallade Kia mig för tjockis hela helgen, haha tack för den ;) Så lite mer mage det har jag faktiskt fått.
 
Eftersom vi var i birsta så shoppade jag lite kläder och så åt bebbe, här är en superduper mjukmysig filt som jag ska ta med på förlossningen, och så en söt lite gose- elefantis <3 Filt från babyproffsen och gosse från Ica Maxi.
 
 
 
Tomorrow

Imorgon går jag in i vecka 18, herregud redan liksom?? Ja okej då, det går fort, men ändå inte men ändå :) Lilla bebben växer <3 Jag har inte känt lika mycket aktivitet i magen, eller jag har inte känt lika mycket med händerna rättare sagt, däremot så har jag känt bebbe sparka omkring lite lite, små små puffar, och mer lär det bli, men det är än ganska lugnt. Och för övrigt mår jag bra, känner inte av graviditeten något speciellt alls, magen har blivit lite större faktiskt, det är kul, men jag kan än dölja det ganska bra. Jag är så nyfiken på om det är en pojke eller flicka, men vi har bestämt att inte ta reda på det, vi vill att det ska bli lite suprise. Vad tror ni det blir :)?
 
Imorgon bär det av till Söråker, äntligen <3 Eftersom min älskade sambo är nere i Halmstad med ett par vänner över helgen så passar jag på att hälsa på min vän i Sundsvall, alltid lika mysigt att vara där och eftersom vi vill spara på varenda timme så sover jag alltid över. Det blir myspys. Kan jag gosa lite på hennes ungar också, eftersom jag är "moster", gotjejerna mina. Nej det blir roligt. Egentligen skulle Bitter ha följt med imorgon till Söråker eftersom Rigge bor där, den häst som bodde här ett tag och som Bitter blev bästa polare med, så vi tänkte de skulle få återförenas igen när jag ändå skulle dit. Dock passade det inte så bra denna helg så vi får vänta någon vecka, men då är det meningen att grabben ska stå där ett tag, kommer bli superkul för dom var verkligen buddies, aldrig sett Bitter så fast vid en annan häst, de lekte och tjivades dagligen.
 
<3

 
Vill ha!

Något som jag tittar lite extra på just nu :) Barnvagn Emmaljunga Edge, Bilbarnstol Besafe izi go, Åkpåse i päls, Spjälsäng och skötbord från Ikea. Allt kan ändras med tiden men just dessa faller mig i smaken och i det praktiska.
 
 
Lyssnat på bebis <3

Idag var vi hos barnmorskan. Tog lite prover som visade att mitt järnvärde låg på 118 så nu har jag fått köpt mig järntabletter Niferex. Blodsockret såg bra ut och min vikt, ja den var oförändrad haha vilket jag var besviken på, haha första gången man önskar gå upp i vikt kan jag säga ^^ Nej enligt barnmorskan var det normalt och jag skulle  vara glad att jag inte gått upp i vikt än, det kommer sen. Hon kände även på magen där livmodern växt till sig upp vid naveln.
 
Det bästa av allt var ändå att få lyssna på bebisen, åh det var så roligt!! Jag fick höra hur hjärtat slog på och även alla sparkar bebis hade för sig, barnmorskan skrattade varje gång för det var full rulle i magen, det var riktigt roligt att höra, vilket liv den lille har för sig där inne <3 Vi filmade faktiskt detta så jag kunde gå tillbaka och lyssna hemma :) Jag vet inte om jag vill lägga ut den filmen på bloggen dock, har inte bestämt mig än men känns som att man vill ha nååågot för sig själv. En bild kan jag dock bjuda på.
 
Nu är UL bokad så den 5 november ska vi få titta på vår lilla skrutt, herregud vad jag längtar, gud så mysigt! Kan bebis komma ut nuuu? :) Aaah ja det här kan jag leva lite på, älskade lilla bebi!
 
 
Ett nytt kapitel för bloggen..

Det måste vara jättetråkigt att som hästtjej och ointresserad av allt vad graviditet och barn innebär att gå in i min blogg nu för tiden, men jag har inget intresse alls av att skriva om hästarna med tanke på att dom just nu bara står och det ända jag har i huvudet är bebis. Men jag vill så gärna skriva ner mina tankar och känslor kring graviditeten samtidigt som jag också vill spara minnen på en viktig plats och bloggen känns som en bra låda för det. Jag brukar inte blanda in mitt privat liv kors och tvärs i den här bloggen, det är ju ändå en sida om mina hästar, men jag gör ett undantag nu då detta är så otroligt viktigt för mig, så vi tar en liten break på häst sidan och så blir det mer fokus på vårat kommande barn istället, sedan återgår vi till hästarna igen, det är liksom bara ett litet udda kapitel mitt i allt. Självklart kommer hästarna dyka upp nu och då när jag väl har något att skriva om eller bilder att visa, inget snack om saken, men jag märker hur dött det är på den fronten och jag kan inte skriva bara för att skriva heller, det ska ju vara ett bra innehåll. Bloggen är ju som sagt i första hand för min skull, jag vill kunna gå tillbaka och minnas, ha ett litet rum med viktiga minnen och tankar. Hästblogg kommer det alltid att vara, det kommer inte förändras alls, mer än att det blir ett litet annorlunda kapitel mitt i allt.
 
 
Vecka 17 (16+0)

Shiiit, vecka 17 liksom! Tre veckor till och halva graviditeten har gått, helt sjukt. Jag tycker jag har börjat få lite mer mage, det är skillnad från livmodern och upp till naveln i alla fall, det är som en liten rutchkana där. Magen låter massor men jag är liksom inte gasig eller så. Blir såklart lite mer uppsvälld på kvällen men vem blir inte det? Det blev jag ju när jag inte var gravid också så. Men nu har jag en liten bula när jag väl ligger på rygg också, så något har ju hänt :) På onsdag ska vi till barnmorska och lyssna på hjärtljud samt boka UL. Wiiih!!
 
 
 
Alltså det står ju olika om längden på olika sidor och så är det väl, men man skriver dessutom längden på olika sätt, CRL är från huvud till stjärt där den ligger i magen som en liten räka, full längd mäts när hela barnet sträcks ut rakt.
 
Vecka 17
 
 
Puff puff!

Oj vad jag kände bebis igår, det gick inte att ta miste på. Jag hoppade upp i taket varje gång den lille puffade. Haha jag blev lite småskraj faktiskt men samtidigt hade jag ett stort leende på läpparna, fränt! Det är liksom som en skräckblandad förtjusning, man är ju inte van att något levande rör sig inne i ens mage. Idag har jag inte känt bebis alls, bara kurr- och bubbeltarmar och pulsen, trååååk! Jag vill känna bebis röra sig minst en gång om dagen, men jag ska nog vara glad att jag ens känt bebis så tidigt <3
 
I morse kurrade och lät magen otroligt mycket, lät.. konstigt kurr. Ibland var jag tvungen att stå blickstilla och lyssna om det verkligen var jag, för jag kände inget kurr i tarmarna, och kurret var.. konstigt, men men jag tänkte inget mer på det och stökade vidare. Nu läser jag detta:
 
Ja vad vet man, jag kan absolut inte säga om det var bebis som var vild där inne eller om tarmarna bara hade en väldigt udda dag, men det var lite lustigt att läsa det när jag precis hade varit så brydd på allt läte :) Någon annan som har en kurrande mage när bebis fumlar runt?
<3

Min sambo som förut varit lite smått skeptisk (rädd) till att skaffa barn nu sa något i stuk med : "Jag känner att jag skulle inte kunna tänka mig något annat nu" Han skulle tycka det var tråkigt om vi inte skulle få bebisen med andra ord. Förstå vad man känner <3 <3 <3 Han tycker det ska bli jättespännande och vi har redan lagt undan en del pengar i ett kuvert där Martin skrivit "Babyn" haha han är så gullig. Eller när han en dag bara säger "Jag är så lycklig och jag älskar dig" Gosch då blir man varm. Min kärlek till honom är enorm!
 
 
Tankar om igår..

Gud vad jag låg och funderade igår. Efter den där toutchen. Det ska ju vara rätt tidigt att kunna känna en spark med handen, men det jag kände det var.. jag kan inte förklara, det kändes verkligen som någon levande varelse i min mage petade upp på min handflata. När vi sedan gick och lade oss för natten hade jag handen mot magen ett bra tag, men det ända jag kunde känna var min puls och tarmarna som nästan slingrade sig som en orm där inne. Tarmarna rör sig ofantligt mycket, låter gör dom också, bara det är ju ganska fränt att känna, hur kroppen lever runt invändigt, men den där toutchen, som var så tydlig, en sån fick jag inte känna mer, och då tänker jag, hur sjutton skulle jag kunna ta fel på just den rörelsen? Jag känner så mycket olika rörelser i min mage, tarmar som bubblar, eller "ålar sig", hjärtat som slår, gaser/luft som tullar runt, och alla dessa olika rörelser jag alltid kännt har jag varit så säker på att det INTE är någon bebis, men det jag kände igår fick mig att rycka till, det var något nytt och något som sedan inte kom tillbaka, det borde ju ha varit en liten? Den var ju så tydlig också. Ja man kan faktiskt aldrig veta eller säga 100 % att det var bebisen, det är ganska tidigt än och vad vet jag om fosterrörelser liksom? Jag får gå på min magkänsla och leva lite på att det faktiskt var våran första kontakt :)
 
Ni som är eller har varit gravida, I vilken vecka kände ni första sparken/rörelsen? Var ni säker på att det var bebis?
 
 
 
 
Kände jag rätt???

Whaaaah! Är det vad jag tror det är??? Satt vid datorn, surfa lite, kände att magen liksom.. förde lite liv, eller det kändes som aktivitet där inne så jag lade handen över magen i hopp om att känna bebis (känner efter varje dag men har bara känt pulsen o bubbel) men den här gången, oj ja hoppade till och utbrast till Martin att jag kände bebis sparka, eller att jag tror jag kände bebis. Det var som en liten puff upp mot min handflata och jag har aldrig känt så förr, så efter ett tag känner jag det igen, inte samma styrka men det var helt klart en främmande puff. Tre gånger känner jag detta och jag inbillar mig hela tiden att det känns aktivt där inne nu när jag bara ligger här. Jag vill säga att det var bebis, det var.. skrämmande men fränt, tro om det var bebis? De flesta vet ju hur jag är, så jäkla negativ, men min magkänsla säger att det var en liten spark jag fick mot handen <3 Wow! Hoppas det var bebis, i så fall borde ja ju känna mer och mer för varje dag.
 
 
Helt otroligt..

Det är helt otroligt att jag har en liten bebis i magen, om jag nu har det för jag är ju så fram och tillbaka och tror ibland att det inte finns något där inne, med tanke på att jag känner mig så himla ogravid, guuud vilken lättnad det kommer bli efter ultraljudet, ellerrr?? Om bebis finns och om bebis är frisk och mår bra under ultraljudsundersökningen DÅ kan jag få börja slappa av lite. Är lite trött på mig själv och mitt fjoll. Det går faktiskt åt en hel del energi på allt det här nojandet hela tiden, ska bli skönt att få släppa lite på det. Nästa onsdag ska vi däremot lyssna på bebis hjärtljud hos barnmorskan <3 det kommer bli jättespännande, längtar så! Förstå vilken känsla att få bära ett barn och få vänta på sin lilla guldklimp, herregud vad jag längtar, kan inte tänka mig något annat liv just nu. ÄNTLIGEN är det min tur, som jag väntat!!
 
Kommande lördag går vi in i vecka 17 och då ska bebis vara såhär utvecklad:
 
 
Bilden är tagen av Lennart Nilsson på ett riktigt foster i vecka 17.
Film: Fifa och jag våren 2014

Här är en film på mig och Fifa när vi tränar för Lina för länge sedan, någon gång i våras. Här tränar vi mycket på just mig hur jag håller mina skänklar, snacka om att man måste träna muskelminnet. Ja jag kan ju visa den här filmen som inte är allt för speciell, men kanske lite kul med lite mer hästinlägg :) Kan erkänna att jag känner saknad efter ridningen när jag tittar på filmer och bilder <3
 
Magbilder morgon/kväll v.16

Tänkte jag skulle visa magen från morgon och kväll, det är en ganska stor skillnad. På morgonen är den väl i den storlek den är som naturligt, sedan under dagen så sväller den upp mer och mot kvällen är den betydligt större. Detta är lite komiskt när gravida personer kring de första graviditetsveckorna påstår sig ha fått en bebismage, de kan vara i vecka 8-9 och ha en rejäl kula, men många gånger är magen bara väldigt uppblåst vilket är ett vanligt symptom då tarmarna slappnar av mer och man kan få mer gaser. Och visst det är ju individuellt, en del får mage mycket tidigare, men många gånger tror jag man inbillar sig eftersom det är så pass tidigt, när man dessutom ser alla magbilder veckovis och så kan magen vara mindre någon vecka längre fram, jaha krympte bebisen då eller? Eller dessa människor som sägs känna bebisen hjärtljud under vecka 10.. whaaat? Och hur bebisen sparkar redan då... ja jag ska väl inte yttra mig jag är ingen expert på graviditet men jävligt påläst och inte fan kan man väl känna barnets hjärtljud när den är liten som ett hallon?? Det är tarmar och luft och hela kittet som rör sig och låter :P
 
Nu har jag ju fått liten liten mage, men den har inte börjat synas förren nu tycker jag, i vecka 16. Annars har jag varit helt platt.
 
 
Nu letade jag efter en exempelbild, fann denna på google så jag vet inte alls vem tjejen är och vill inte hänga ut någon, men jag tänkte jag skulle visa en bild på hur jag menar. Om man kollar på magen från vecka 9 och bak så ser ju magen betydligt rundare ut än de närmsta veckorna efter vecka 9. Jämför vecka 9 med 10. Vecka 9 ser ju nästan lika stor ut som vecka 20 eller hur? Och man ser på väldigt många bilder hur magen ser större ut i en tidigare vecka än de framför. Man luras väldigt av magens uppblåsthet.
 
 
Tjockisarna och jag

Idag tog jag faktiskt för mig att ta en långpromenad med tjocktjejerna <3 Det var ruskigt mysigt att umgås med dom igen, åh jag kommer nog sakna att både rida och köra. Och Kaera, gud jag är så sugen på att verkligen börja rida henne, hon är så fiiiin!!! Meeen det kommer jag få vänta på lääänge. Det får bli lite promenader och bus nu ett tag framöver.
 
 
 
 
 
 
 
Vecka 16 (15+0)

Idag går vi in i vecka 16
 
 
 
Mina första veckor

Hur var mina första veckor? Mina första veckor i graviditeten bestod mest av trötthet och uppsvälld mage med gaser. Jag var så jäkla trött så det är inte sant, helt otroligt vad kroppen kan påverkas. Jag sov minst en till två gånger mitt på dagen och lade mig ganska tidigt på kvällarna. Jag fick till och med gå och lägga mig när jag var hos en vän, helt sjukt trött och man började bli riktigt trött på att vara trött. Hua. Och magen, jisses, alltså den var så uppblåst att folk trodde redan att bebismagen hade kommit, jag ljuger inte om jag säger att jag såg ut att vara i vecka 20-25, magen var så stor att det blev obehagligt, och gick på toa ganska ofta, diarre för det mesta, usch jag hade så ont i magen, gasig och hemsk. Jag kunde äta hyfsat mycket maträtter faktiskt, det var väl under några få veckor som jag verkligen kände blä för en del saker, men det gick över ganska snabbt, även om jag känner mig rätt kräsen även idag, men det är ju inte så att jag spyr precis.
 
Illamående? Njaa jag klarade mig hyfsat från det faktiskt, jag mådde mest illa när jag var hungrig och sedan gick det över när jag väl fick i mig något. Åksjuk var jag väldigt kring vecka 7-9 typ, jag kunde knappt åka bil, speciellt inte långa turer, vi fick till och med fara hem från vår planerande semester, vi hann till Stockholm sedan var det bara att fara hem dagen efter för jag var så dålig. Det var inte alls kul kan jag säga men jag slapp spy i alla fall. Illamåendet slutade nog kring vecka 12 där någonting tror jag, som det ska vara då :) Tröttheten försvann också kring samma tid. Magen har varit uppblåst och gasig fram till nu, nu börjar den lugna sig men vissa dagar ser man ju höggravid ut haha. Tuttarna, eller rättare sagt bröstvårtorna ömmade som satan under en tid, usch man ville inte att någon skulle komma åt dom alls, aj aj, men nu är även dom lugna ;)
 
Jag måste säga att jag har kommit undan väldigt lätt, jag vet dom som spyr flera gånger om dagen och kan knappt känna matos. Finns dom som är inlagd på sjukhus under alla nio månader också. Så jag ska inte klaga.
 
 
 
Bebis-shopp-sug!

Åh suget på att köpa bebis saker, allt från kläder, möbler, leksaker, skötsel, bäddsett o.s.v. är enormt! Jag är ofta ute och kikar på nätet, och ibland finner man något som man känner "Det där!" meeen jag är lite feg att köpa än faktiskt. Det är så tidigt i graviditeten och jag är så rädd att något skall hända, så står man sedan där med alla grejer som bara kommer påminna smärta. Vi har faktiskt köpt lite lite kläder, så jäkla söta som jag inte kunde gå förbi, de ligger i bebis lilla byrålåda <3
 
Jag har tänkt mig att kring jul kanske jag kan börja handla lite saker, då är jag en bit in i graviditeten och det kan vara smart att handla på mellandagsrean, speciellt barnvagn och sånt som kostar lite mer. Jag är ju inte så för begagnade saker, jag vet att många många köper det, men jag har alltid haft lite svårt för sånt,  jag har väl lite fobi för sånt andra har haft i ägo, nästan så jag tycker det är lite.. äckligt, ja jag är nog knäpp men född knäpp i så fall, jag kan bara inte ha begagnade saker, att andra har det rör mig inte ryggen men jag kan inte ha gamla saker, det kommer bara inhandlas nytt till vår bebis.
 
Nu har jag ju hittat en speciell "overall" sååå jäkla söt och sååå mysig, en sån skulle en annan vilja ha. Åh jag skulle verkligen vilja se vår lilla bebis mysa i den. Hade jag varit längre in i graviditeten så hade jag nog beställt en på en gång, men jag är så feeeg, så det får väl vänta. En overall från Newheaven.se, de har även väldigt fina babypåslakan där som jag är sugen på att klicka hem. Huh vad vi ska handla sen, jisses!
 
Visst är den fiin <3
 
 

 
Haha fick nyss reda på att mamma köpt en liknande overall fast med öron på luvan, så himla go <3 Mamma har redan börjat handla saker, vilken mormor haha ;)
Fifa skulle bli en toppenhäst!

Nu tänker man ju väldigt långt fram men det vore ju fantastiskt roligt om vårat kommande barn skulle få smaken för att rida. Och då menar jag inte rida, rida som jag gör med värsta intresset, utan rida lite nu och då för skojs skull. Och Fifan hon är väl en toppenhäst att börja på. Så jäkla snäll, lugn, trygg och lyhörd. Åh jag bara längtar att se våran skatt på Fifan <3 Gud så fint! Och är det så att barnets intresse för hästar  och ridning ökar i framtiden är ju Kaera något att fortsätta på :) Haha det är ju lååångt dit men jag drömmer mig fram. Tänk att köpa små söta ridbyxor, haha jag döör! Ja här planerar vi i tid, haha.
 
Här var det lite barnridning för någon vinter sedan. Fifan skötte sig exemplariskt, så himla snäll gojäntan mig. Oooh där hade hon fin form på kroppen, det är LÅNGT ifrån vad hon är idag hahahha.
 
 
 
Jag känner mig så vacker!

Nu ska jag göra en sak som kanske de flesta inte skulle göra. Jag ska visa en görful bild på mig. Denna bild är tagen precis efter jag dragit ut tanden. Svullen, trött, blek, osminkad och ful hy med trista finnar. Ja min sambo skrattade när han tog bilden för han tyckte jag såg förjävlig ut, haha och det gör jag ju, men vadå varför ska man visa sin finaste sida jämt? Jag såg ju ut sådär igår och jag kan inte påatå att jag har blivit vackrare sedan jag blev gravid, jag känner mig äckligare än någonsin, finnar som irriterar och blir bara fler och fler, fet äcklig hy, hemskt skitigt och stripigt hår trots att jag tvättar det varje dag. Ja vissa glänser i sin graviditet och andra inte. Ne det där är ju en vinkel av mig, det är ingen annan på bilden, det är jag, och vad fan ska jag göra åt det :)?
 
 
Ja.. det bjuder jag på.
 
 
Så gick det..

Ja vad ska jag säga, tandläkarbesöket var värre än förväntat. Rädd som satan gick jag igenom bland de saker jag fruktat som mest, men jag gjorde det!
 
 
 
 
 
Det är plågsamt

Okej men då skriver jag om min graviditet här eftersom det verkar vara okej för en del. Det finns ju en risk att det tar över hästinläggen något med tanke på att hästarna bara står och fettar i hagen.
 
IDAG är det en månad tills halva graviditeten har gått. Helt otroligt. Jag tycker det går så fruktansvärt segt men ska man se det så, så verkar det ju gå fort. Jag går bara och väntar på magen och sparkarna nu, samt ultraljudet, jag har såå mycket fint att se framemot de kommande veckorna. Just nu känner jag ingenting och det syns inte ens att jag är gravid trots att jag går mot vecka 16 nu.
 
De problem som uppstått är mitt huvud. Jag har konstant spänningshuvudvärk med migrän och det stramar ner över nacke och rygg. Det blir bara värre och värre. Tänk att gå så, varje dag, vecka efter vecka, man blir lite knäpp tillslut och orken det tryter, jag klarar inte av smärtan snart. Och det är inte så lätt att stoppa i sig smärtstillande längre, man är ju jäkligt försiktigt med sånt nu när man är gravid, det ända man får ta är en alvedon typ, men efter inatt fick jag nog, jag har så fruktansvärt ont i en tand och jag var alldeles svim och gråtfärdig. Fyfan alltså vilken värk! Jag sov ingenting, plus huvudvärken. Jag sover egentligen med bettskena eftersom jag biter ihop tänderna, men inatt måste jag ha bitit ihop rejält för ena tanden var alldeles mörbultad, aldrig har jag haft sån tandvärk. Tog en alvedon men tror ni det hjälpte?? Neeej. Ringde tandläkaren och ska få komma på akuttid idag, pratade även med barnmorskan och jag fick stoppa i mig två alvedon och en ibumetin, och nu har jag inte samma jobbiga värk, men oron den sitter i magen. Tänk om bebis tar skada? Jag äter ju redan medicin dagligen och så massa värktabletter på det?
 
Fatta vad nojig man är som gravid, ända sedan jag blev gravid har jag varit orolig och rädd, vilket jag är lite trött på. Jag bara väntar och väntar på att få komma till ultraljud för att se att allt är bra med bebis, där kan man ju se eventuella hjärnskador o.s.v. Jag är asnervös, jag kommer inte våga titta på skärmen eller ens lyssna från början, det får Martin göra, jag kommer vara livrädd för jag tänker mig alltid det värsta. Och får vi tummen upp då kan jag gladeligen titta, då kommer jag titta sönder mina ögon <3
 
Ja det var väl dagens bebis-gravid-oroliga-gnälliga-förväntansfulla tankar för idag!
 
 
Vad tycker ni?

Jag är bara nyfiken hur ni läsare tänker och tycker om jag skulle skriva om min graviditet i den här bloggen eller om jag antingen ska skippa i att skriva om den eller skriva i en annan blogg? Det känns som att jag gärna vill ha en plats där jag skriver ner mina tankar samtidigt är ju det här en hästblogg, och jag har ganska mycket bebis i huvudet som jag vill pladdra om, så det kanske blir lite knäppt.
 
VAD TYCKER NI?
 
 
Cancer överallt

Fatta vad jobbigt det är att se all cancer reklam som går på tv.n nu. Förr kändes det inte så mycket, nu bränns det rejält i bröstet sedan jag själv förlorade min vän i den grymma sjukdomen. Det gör ont och jag blir uppriktigt ledsen när alla dessa reklamer dyker upp. Har man aldrig förlorat någon i cancer eller varit i med om en näras kamp i sjukdomen, då kan jag lova att det är svårt att förstå vad folk går igenom, man kan bara tänka ytligt hur hemskt det är, men aldrig känna på riktigt. Jag hoppas ni slipper.
 
Bushästarna

Lekte med Bitter och Kaera i skogen igår. Dom var rejält bussugen så jag tänkte "varför inte" Fifa den feta lilla åsnan var för lat att röra fläsket, hon som behöver röra på sig mest för nu är hon så rund att jag får lite halvt panik när jag ser henne :P Meeen dom andra två underhöll mig till max. Jävlar i min själ vad de sprang hoppa och dundra genom skogen. Bitter var helt galen han bara brakade genom skogen med snygga steg och svansen rätt upp, älskade finaste prins <3 Jag blir så himla glad att se min gamle vän visa sådan glädje, speciellt efter den här sommaren som jag trodde var hans sista. Och Kaera jäääävlar vad flott den hästen är, woow, hon har ett sånt fränt steg och hon är så stadig och smidig. Och utstrålningen, mm. Man blir helt brydd och något nervig hur de kan springa som de gör i skogen, de verkligen dundrar sig fram. Jisses, men det märks att dom älskar att vara där, de har ju en ganska stor skog att springa i som rör sig både plant, upp och ner. Ja synd att jag inte hade någon kamera, o andra sidan är det super svårt att fota i skogen.
 
 
Rida som gravid

Jag blir mer och mer fjompig, jag är så rädd om den lille jag har i magen så det är inte sant. Tänk att man redan nu kan bli så mammig? Jisses. Jag tänker mig för mycket mer nu än vad jag tidigare gjort. Jag vill ju inte ens köra Fifa längre för jag är så rädd att något skall hända och absolut inte rida. Hon är ju världens snällaste men neeh.. allt kan hända. Hon behöver ju inte fula sig eller bli rädd, hon kan ju lika gärna gå omkull, halka, göra glädjesprång eller något liknande, det har ju hänt ett par gånger. Nej jag skulle aldrig utsätta min bebis för såna risker. Att rida som gravid tycker jag personligen bara är dumt och riskfyllt. Alla gör som dom vill och jag vill inte dömma någon, men sedan jag blev gravid och var med om den där olyckan så har jag fått helt andra tankar och känslor.
 
Det är faktiskt ditt barn du har där inne, din framtid och det är bara du som kan skydda han eller hon. Är det SÅ mycket viktigare att rida sin häst än att skydda sitt barn? För det är ju ett faktum, man tar ju risker, så är det ju bara, och gör man det valet så gör man ju det, men jag gör inte det, för den här lille jag har i magen är SÅ SÅ SÅ mycket viktigare än att jag ska rida på min häst som jag annars kan göra i framtiden resten av mitt liv. Det är inte mycket att offra bort tycker jag. 9 månder, vad är det? Det mesta man gör i vardagen medför ju en viss risk, ja menar att köra bil kan ju gå fel det med MEN det är ju ofta något som är ett måste för att ta sig till olika stationer, ridning är inte ett måste, det är ett nöje. Kan man undvika saker som kan medföra risker så tycker jag personligen att man ska göra det. Det är mina tankar i alla fall. Känsligt ämne men jag har bara svårt att förstå hur man vågar riskera sitt barn, för mig är det, det värdefullaste man har/kommer få och bebisen kommer först.
 
 
 
Sedan detta med att röka och snusa i graviditeten, men vad är det för dumheter? Förlåt men de som gör det bör inte ens skaffa barn, snacka om att man utsätter sin bebis för en massa skit och kan riskera barnents framtida livskvalité/hälsa. Om man är så beroende då bör man enligt mig jobba bort det INNAN man skaffar barn. Jag brukar se programmet unga mödrar (danmark) och nästan alla gravida röker, och helst inomhus tillsammans med andra. Jag blir så förvånad och förbannad, det borde vara förbjudet. Jag är ju till och med försiktig med att ta en alvedon fast det ska vara okej under en graviditet, ja menar vi har ju en skyldighet, ett ansvar. För mig är det sinnessjukt att röka, snusa och dricka alkohol under graviditeten, enligt min barnmorska var det till och med ganska vanligt att man faktiskt dricker alkohol trots att man är gravid. Whaaat?? Jag och Martin blev ganska chockade, vad är det för fel på folk?? Hemskt ;¨(
 
 
Nej var rädd om den lille du har där inne, det kan gå väldigt fort att mista barnet eller att förstöra dess liv för allt framtid..
RSS 2.0