såret

Jag tycker såret läker jättefint. Nu har lugnet kommit ikapp igen och jag är inte längre orolig eller nervig. Jag vet att kaera blir bra och jag tror det var bra att jag ställde av Fifa en stund :) Nu är allt som vanligt igen!
 
Idag
blödde lite när jag tvätta men annars kanonfint, tre veckor har gått imorgon sedan hon skadade sig
 





Kommentarer
Titti

Bra att det blöder lite! Då renas det ju. Skönt att det ser så fint ut nu!

2013-09-21 @ 08:24:36
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Emilie

Hej! Ja, Ina var med om en transportolycka där hon trampade igenom transportgolvet med båda bakbenen. Av det fick hon en senskada och stora köttsår. Hela berättelsen i detalj finns i det här inlägget:
http://www.moteliten.blogspot.se/2012/04/berattelsen-om-inas-olycka.html

Olyckan skedde i april 2012 och hela det året "försvann", men nu är vi alltså tillbaka helt igen och håller igång både tränande och tävlande.

Vad tråkigt med din hästs skada! Vad säger veterinären att den svullna bogen beror på? Blev det lymfangit? Om du vill se "skräckexempel" på hur stora, djupa och hemska sår kan se ut (men som nu har läkt helt), kolla i mina inlägg under april-augusti 2012 i bloggen. Jag fotade Inas sårs läkande väldigt ofta för att se alla små framsteg...

Ang. svallköttet så klarade vi oss ganska bra från det och vi fick aldrig något medel. Det blev aldrig "mängder" av svallkött utan under 5 månaders konvalecent så tog jag ut veterinärer 3 gånger som fick skära bort svallkött som stack ut. De skär det rätt av med en skalpell och de behövde varken ge bedöving (dököttet har de ingen känsel i) eller lugnande, men det var ju för att Ina var så gudasnäll och ryckte inget i benet :)

2013-09-25 @ 08:14:35
URL: http://moteliten.blogspot.se



Emilie

Sv: Ina var aldrig svullen i benet (förutom under några dagar efter att jag tagit bort bandaget helt efter 4,5 månader) utan det var hela tiden senskadan och det djupa såret som var "boven". Den svullnad hon har just nu som jag skrivit om i bloggen i dagarna är från en spark hon fått i hagen, men den är förhoppningsvis över snart :)

Om din hästs sår har mycket svallkött kan det stanna upp läkeprocessen i såret. Hör med en veterinär om den kan komma ut och skära bort svallkött, det är det absolut bästa! Då kommer det döda köttet inte ligga i vägen för såret som försöker läka och skapa ny hud. Om det är mycket svallkött kanske det behöver skäras bort flera gånger för att såret ska kunna läka.

Är det bandagerat? Jag fick byta bandage ca var 3:e dag i 4,5 månader innan såret var läkt. Vid varje byte tvättade jag såret med vatten och lactasyd för att få bort varet, sen på med lph-kräm (bakteriedödande) så det täckte hela såret. Jag hade en sorbact-kompress närmast såret, sedan vanlig kompress och ett "bomulls-bandage", gasbinda och ytterst flexi-bandage. Så det blev ett ordentligt paket... Men då fick såret läka utan att bli smutsigt och utan att störas. Det tog tid, men det blev bra.

Svar: Du fick inget du kunde smörja på svallköttet? Måste nog gå in och kika igen.. min har inte så mycket svallkött och veterinären trodde att det kanske kunde växa över men jag litar inte riktigt på alla veterinärer och jag tycker inte att såret har läkt något alls på två veckor...
mittangsull.blogg.se

2013-09-25 @ 10:23:54
URL: http://moteliten.blogspot.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?