Skillnad och likheter

Kanske liiite tidigt att börja jämföra skillnader och likheter mellan mina islandsjäntor, men oj så roligt för de är helt två olika individer som samtidigt påminner om varandra så mycket, och jag verkligen älskar dom <3 Som sagt lite tidigt är det ju att börja jämföra för Kaera är ju inte så mycket hanterad än och hennes personlighet och sidor kommer man ju upptäcka allt mer framöver, men ska vi jämföra i nutid så.
 
Fifa, BUSFRÖ och klåfinger, ett litet suck däremellan men även ett leende, jag vet hon kan fasen gå en på nerverna alltså, gaaah förbannade häst som har så egen vilja och tror hon kan göra precis hur hon vill, men jag vill ändå inte riktigt ha henne på något annat sätt, det är ju liksom.. HON.. och en viss charm med det hela. Det bara lyser jävlar anamma i hennes ögon, åh jag blir alleles varm i kroppen när jag tänker på henne, FAN vad jag älskar henne, huuh ne skärp dig nu Linda tillbaka till ämnet. Fifa är som sagt klåfinger, busfrö och kaxig lilljänta med världens största hjärta. Smart, otroligt smart. Flyger mer i luften gör hon också när det ska springas och ingen koll på benen har hon heller, det är rätt fram i jävlar anamma, sedan om man går omkull.. ÄH! Haha tycker det är en bra beskrivning.
 
 
Kaera, nyfiken men försiktig. Hon är inte den som måste pilla och undersöka saker hela tiden. Hon är väldigt vaken och intresserad, det gillas ju skarpt för jag gillar såna hästar, dom ska vara allert i huvudet och ha viljan, men hon är det lite på ett helt annat sätt än Fifa. Får hon inte så får hon inte och hon nästan frågar lite först om hon får, Fifa och tar för sig och vräker sig över som värsta prinsessan, låter lite ouppfostrad men aldrig heller, den hästen daltas då inte med, jag kan vara väldigt hård på den damen, och hon vet så väl vad hon får och inte, men hon är bara som hon är, hemskt envis det är hennes personlighet oavsett. Kaera är ung och därmed säkert lite osäker på nya saker än, samtidigt har vi Sollilja i hagen som är yngst och det ÄR nya Fifa, om hon inte är snäppet tuffare till och med, den hästen har vilja och är en liten kaxprupp, det ska petas och grejas och testas på allt och alla, supersöt och frän men det är så intressant att jämföra de små, för det har ju inte riktigt bara med åldern att göra utan man kan ju se rätt mycket av deras personlighet ganska tidigt. Karea är nog inte den kaxiga typen som Fifa (vi får se), men det tror jag inte, det bruka kunna lysa igenom ganska snarligt.
 
 
Ja..Kaera står exempelvis så mycket lugnare än Fifa i grimma om man ska göra något. Som häromdagen när vi stod i hagen och bytte bandage, och vi hade korgen på backen framför henne med massor av saker som prassla och hade sig, vi grejade med benet, stod och funderade och kikade ett tag. Kaera stod som ett ljus och halvsov, man tycker ju att hon som är så grön i allt borde nyfiken kika och pilla, men hon är så hemskt snäll den hästen. Fifan kom fram tio gånger och undra vad fasen vi gjorde och vad det fanns i korgen???? Fifan ska vara med på allt och ha en hov i saken, hon ska tycka till <3 Ska Kaera titta så tittar hon mest och luktar med stora fina ögon som ett nyfiket litet barn, Det gör Fifa med OCH ska bita och knåpa och smaka haha.
 
 
 
Likheterna är dock svårt att sätta ord på, det är något man mer känner. Men mer ordagrant är att de är så otroligt snälla och vaken, mycket intresserade och vill vara med. Deras uttryck är så lika.. men ändå olika. Dom har som olika utstrålningar samtidigt som de utstrålar en likhet. Äh vad flummigt det blev men ni förstår nog. Väldigt sociala båda två, vill prata och mysa <3 Det var ju därför jag blev så kär i Kaera för hon liknar min Fifa väldigt mycket och det var liksom det största kravet, att det skulle kännas i likhet på något vis till min silverdam och det var det ju verkligen!
 
 
Rörelsemässigt SÅ olika, det finns ingen likhet alls. Inte ens i buset. Fifan hon springer ju olika på vilket humör hon är på. Springer hon bara springer så är det flams, lite orent, grisepass ibland, fyrtaktig trav och går det för fort blir det galopp och rejs rätt fram, hon är som väldigt blandad och lite.. ostadig? Är hon på ett väldigt busigt humör kan hon springa riktigt flott alltså. Så hon kan om hon lägger sidan till, annars är det lite blandat sådär ^^ Kaera är väääldigt stadig, säker på foten, ren stabil trav, SNABB trav. Minns när hon och Fifan sprang nerför en backe, fort gick det, Fifan föll in i galopp på en gång, Kaera travade snabbt som fasen hela backen ner. Samma med galopp, så stadig och även i övergångarna, mycket aktion och reslig. Så där har väl hon fördelen med sig. Busar dom har Kaera hitills spungit med svansen och benen högt högt och dansat fram, Fifa hon bockar, sparkar bakut, slänger sig och är.. mest i luften, eller som en pil rätt fram haha dåren.
 
 
Nu låter det kanske som om Fifa skulle vara snäppet roligare med större personlighet, men alltså allt är både och, jag hoppas inte Kaera blir lika tuff som Fifa, det räcker faktiskt med en sån häst. Jag älskar Fifa hon är speciellt och rolig, samtidigt som jag tycker det kommer bli skönt med Kaera (om allt går som det ska) och hon har också en väldigt stark personlighet och utstrålning, men en häst som inte behöver ha en hov i allt och pilla på everybody and everything, en ganska lugn och stillsam häst? Det kan inte vara helt fel faktiskt, men som sagt än vet vi inte hur det blir, mycket kan ändras :)





Kommentarer
Erika

Du har du haft Fifa mycket längre så inget konstigt att du känner henne bättre osv. :)

2013-09-13 @ 09:36:01
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Julia

Kul läsning!

2013-09-13 @ 12:52:01
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?