Jag är felande

Vad är det för fel på mig? Vaför vill jag inte rida? Jag har tappat suget helt, orkar inte, ingen lust, det är ju väldigt onormalt för att vara mig!! Det finns ingen mening att bege sig ut och rida om man inte känner för det, oftast så resulterar det bara i misslyckanden och tok. varje ridtillfälle ska vara i lycka. 
 
Men (i början av en mening) jag känner mig så enormt dåligt och eenoooormt stressad när jag inte rider, hon kan inte stå för länge, det går bara inte, men jag förmår mig inte att bege mig ut och rida ändå.. vad är det för fel på mig? När kan jag få tillbaka suget och slippa stressen??? Nu har det gått en vecka.
 
Det är något fel på mig.
Álfur frá Selfossi

Tänk vad jag gillar den här hästen - skarpt, så jäkla flott! Han verkar dessutom inte ha dåliga avkommor precis, hua en avkomma efter honom vore inte dåligt, dreggel!!
 
 
Alfurs högst bedömda avkomma om jag inte tar fel!
 
 
En flott avkomma - jisses
 
 
En annan flott avkomma, Fakur frá Langholti - En av Wahlbergs fina hingstar
 
 
En fjärde flott avkomma, Mums!
 
Tråk.

Jääääk. Det går inte bra med min häst nu, i veckan sto hon i fyra dagar, men mest för att jag inte varit så kry men så har det gått dåligt ett tag. Igår funkade inte traven och i tölten sprang hon bara.. skritten blev helt plötsligt väldigt fin men neeeee uuusch har faktiskt tappat lite..ridsug? Fast det blir ju inte motiverande när det går så dåligt heller, ja jag blir helt omotiverad, i varje fall om det går emot ett tag, någon dag nu och då spelar ingen roll men nu verkar det som att vi kommit i en svacka, suck vi som hade kommit ett steg fram! Tråkigt. Däremot gör jag annat som är SÅHÄR roligt just nu ;) Ska berätta om några dagar. Aja får se om jag drar en sväng på plan imorgon, om jag hinner, så ska jag be Lina om hjälp nu när hon äntligen blir hemma ett tag :)
Då & Nu

Hahahah ja det är en orättvis jämföring mellan bilderna men guuud så roligt :P Första bilden var första gången jag red Fifa sedan jag köpte henne november 2010, andra bilden är från i vinter. Måste ju försvara mig med att den där sadeln fick jag med när jag köpte henne och jag red i skiten kanske tre gånger innan jag sålde den för en liten peng, hemska sak!
 
 
 
 
My age!

Haha när jag fick första kommentaren om gissningen på 15 år blev jag rädd, haha om det nu inte var ironi, folk tror alltid jag är yngre än vad jag är men 15 liksom? Haha så jag väntade mig bara fler tokiga gissningar men de flesta hade faktiskt riktigt bra koll.
 
Jag blev 24 år, född -89. För första gången känner jag mig stressad över åldern, det har aldrig hänt förut, är det nu det ska börja gå utför??
 
Såhär såg jag ut när jag var 15 :) Jag till vänster, p.s jag är egentligen blond men lite mer rödblond.
 
Ålder?

My birthday to day. Äh det var inget nytt, jag har ju fyllt år i..... ja hur många år har jag firat min dag? Kan ju bli intressant att höra hur gammal ni tror att jag är? Ni som redan vet shyyyyy!
 
 
Kolga - The monster!!

Jag har ju några gånger nämnt om Kolgas monsterskritt,  min fina vän Tanjas häst. Det är en klass för sig alltså. Haha och vi brukar skämta lite om the mooonsterskritt haha för det är det verkligen, jag bara njuter av att se denna häst bara gå!! Ja ärligt har jag aldrig sett en häst röra sig så stort och fint i skritt förut, den du ;)
 
Enyoj!
 
 
Gullunge

Vet inte vad Fifan menade med denna stil, kanske ville hon helt enkelt styla sig inför kameran haha tokunge!
 
Lite småbusig film

Så synd att hon inte var på riktigt bushumör och tog fram sin flotta trav här i filmen, hon har ju sååån fin trav när hon är snortokig haha, men bättre lycka nästa gång :) Ska börja filma mer nu när våren är här och sommaren på väg. Som sagt inte jättebusig för att vara Fifa men busig nog att titta på! Filmen är några dagar gammal.
 
HD är ett måste att välja! ;)
 
Mys med pappsn!

 
 
Jahaaaaaa

Aaaahaaa. DÅ förstår jag varför det har varit som det varit. Ridningen har gått.. knakigt denna vecka och igår betedde hon sig ovanligt motstridig och jag var bra brydd om det verkligen handlade om något annorlunda denna gången. Hon har även skjutit upp sitt bäcken i några dagar nu så hon sett lite svankig ut. Så det har ju inte varit så prima om jag säger så.
 
Idag fick jag verkligen svaret på det. BRUNST. Hon brukar alltid gå med uppskjutet bäcken vid brunst och jädrar vad det rinner om henne den här gången och jisses vad hon terrar Bitter, hon är som en liten svans efter honom och ska kivas och ha ALL uppmärksamhet
 
"Hallå, Här är jag, titta på mig, vad med mig, ser du mig?"
 
Iiiiiiiihhh!

Jabbadabbadooo jag har hållt tummar och tår för att få ett JA och nu har jag fått ett JA!! Tjohooo, nu ska här planeras och fixas och.. hihi åh har redan börjat lite smått och det bara spir i kroppen. Jag har mina planer i huvudet och det kommer bli tummar upp. Aaaaaah! Jag säger inte vad det är en, karameller tåls att sugas lite på, hehe fast det är nog mer jag som njuter av karamellen än någon annan så det spelar väl egentligen ingen roll om jag håller det för mig själv.. fast nu är jag så jädrans tjurig så jag gört i varje fall ;) Jag tänker inte ens säga det till er mina kära vänner haha tjurLinda.
 
Film dags

Haha efter svordomar och knytnävar lyckades jag luska ihop en film, men jag är inte nöjd för jag hann inte färdigt förren redigeringsprogramet la av. I fem timmar höll jag på och strula med sk*ten. Usch jag var bra less. Så övergångarna mellan klippen är ju inte bra och musiken är inte anpassad.. så den blev ju slarvigt gjord men vad ska man göra när det kajkar ur? Så det får ni ha överseende med. Haha OCH mina kläder!
 
Filmen innehåller lek och tok från igår. Jag rider spansk skritt, ibland har hon bråttom och lite åsikter men många gånger går hon superfint, lugnt med ett gung, hon har verkligen blivit jätteduktig. Lite spansk skritt från marken men där är det bråttom fast matte slarvar man behöver inte göra allt perfekt jämt, sedan kan ni se på vissa ställen att vi utnyttjar den spanska skritten i lite mer studs uppåt, i fart, det är något som jag vill gå vidare med :) Lite lek med boll, stretch, uppställning och tok där på gården det är vad vi har att erbjuda.
 
Jag tror folk har svårt att filma med min kamera, den blir ju rätt tung med det stora objektivet, måste nog skaffa mig ett stativ ;)
 
Se i Hd för 17!
 
Det skall då jävlas

Med datorer och skit, är så less, jag har såååå dåligt tålamod på skiten, usch jag är så arg. I en timme har jag försökt få igång windows movie maker men det bara stänger ner hela tiden, VARFÖR? Detta är fjärde datorn för mig där windows movie maker inte funkar som det ska, vad är det för fel egentligen? Usch vad less jag blir.
 
Vad använder ni för filmredigerings-program?? Snälla skriv för jag är så trött på den här skiten!!
Pics

Erica tog några bilder idag från hennes mobil :)
Se så högt vi har klättrat.
 
 
 
Aktivt

Idag har vi:
 
Ridit till rankleven jag och Erica med våra islandssockor. Ett perfekt berg att bestiga hehe, hästarna fick kämpa på, ska börja klättra minst en gång i veckan nu samt börja rida mer i skogen nu när snön är borta, våååååren är hääär! Längst upp på berget, genom skogsstigen fann vi en grillplats med vääärldens vackraste utsikt, vi måste vara de första som tar oss dit med hästar haha. Nästa gång åker både kamera och fika med.
 
Borstat min skitiga Bitter. Jisses hur han ser ut, tussig, skitig och hårar något så kopiöst. Så det blev till att grovborsta med både ryktsten och borste, fin blev han. Sedan tog man cykeln och cyklade en sväng med honom, för första gången, det gick skitbra han är så sjuuukt lyhörd. mycket mer lyhörd än Fifa. Så himla himla duktig.
 
Cyklat en sväng med Elmo. Den jobbiga råttan som skäller på hästar, hundar och allt annat tok behövde få göra något. Ibland blir han jobbig alltså så jag skulle kunna hafjksdjf<jmf men det handlar oftast om understimulering och i veckan har han inte gjort så mycket. Så en sväng med cykeln och sedan däckade hunden på bron, härligt! Alla djurena motionerade och nöjda, även matte, nu längtas efter en solig kväll med gott grillat!
 
Dåren nedan, mammas finaste dåre för att vara exakt.
 
Avelsvisarkurs Island

Jahapp nu är bästaste Lina påväg till Island (om hon inte redan är där) då hon, Albin af klintberg och en till jag inte vet namnet på har fått stipendie för att fara på avelsvisarkurs på självaste Island. Inte dåligt. Blir så stolt över henne, men hon är ju skitduktig så hon är helt klart värd det. Åh jag vill också till Island, gud vad roligt det skulle vara, en dröm alltså.
 
På tal om avelsvisning, det är jag bra sugen på med Fifa, Lina har tjatat lite på mig och så man kanske ska ta sig i kragen och vara med. Det vore ju hemskt roligt att få veta vad hon har för extriör. Eller exitör som jag sagt i alla år och ingen har fattat vad jag pratat om - och jag som trott de varit så dum så dum som inte vet vad exitör är hahaha.
 
Juli 2012
 
 
Januari 2013
 
 
Synd att hon står som en gunghäst här annars hade det varit perfekt :)
Den där Fifan

Igår när vi for förbi Fifas förra hem slog det mig så starkt att GUD vilken tur att jag hittade den här hästen och köpte henne, gud vilken tur att jag bara av en slump kom in på den där hemsidan och såg att hon var till salu. Hon var inget att hurra för då men idag känner jag verkligen idag vilken otroligt fin häst och framförallt vän jag funnit. TÄNK OM jag inte funnit Fifa!? Hon är så härlig på så många vis, jag kan nog inte ha fått en bättre häst, inte för mig och absolut inte funnit en häst med bättre och roligare personlighet. Det slog mig också att vad speciell hon egentligen är, det säger ju alla om sin häst men Fifa är verkligen speciell, hon är helt utöver det normala från de andra hästar jag haft och träffat. Hon.. hon är så vaken. Hon kommunicerar och grejar och har sig, det känns som att hon pratar med en och visar så tydligt på sitt egna sätt. hon är absolut inte bara en häst, hon är så mycket mer.
 
Ja menar bara när vi var på Dilles vintertölt, det var ju en hel del hästar där men vem var det som gick runt och små pratade med alla hästar och människor, vem var det som ville gå fram och hälsa på varenda tvåbenta hon såg? Vem var det som sträckte sig så nyfiken efter hundarna? Vem var det som gärna gjorde spansk skritt och ville visa upp sig? Vem var det som ändå var så avslappnad men ville kika på allt? Hon är ju så, ska prata med alla och vara med, det älskar jag. Man kunde ju istället tro att denna beskrivning låter som en kanske vaksam,"nervös" och ouppfostrad häst, men inte, det är bara den Fifa är. Samma när vi exempelvis rider till macken för att köpa glass, de andra hästarna står så lugnt och fint på sin plats, Fifan hon frågar varenda kotte om hon kan få den där glassen och kanske om man gör lite spansk skritt eller ser söt ut? Hon tar gärna den godbit hon får och kladdar ut över hela backen som en unge, eller suger ut saften ur äpplet. Hon vill gärna prata med folket som finns i närheten, rota i soptunnor o.s.v.
 
Självklart så kan hon bli för på och då kommer ju en SMASCH och fostran från matte. Alltså jag uppmuntrar hennes nyfikenhet och henne busiga speciella sätt för det är detta som gör henne till den hon är, men samtidigt så fostras hon ganska hårt men rättvist, har jag sagt att ena foten ska stå så, så ska den göra det också, lämnar jag henne lös på gården och jag går in i huset medans någon annan ryttare rider iväg så ska hon fortfarande stå på sitt ställe och vänta på mig, vilket hon även gör eftersom jag har varit så hård kring detta. Säger jag att hon ska backa ett steg och inte två så är det så. Vill inte jag att hon ska ha glass så får hon ingen heller utan får stå på sin plats. Så ja menar hon får då inte göra som hon vill kan jag säga och jag är inte bangen att ge henne en smäll om hon fular sig och går över gränsen. Sedan tror jag dessutom att såna hästar som Fifa som är så pass busig, vaken, nyfiken och testar saker på eget intiativ måste fostras ganska konsekvent och "tufft" annars kan det istället bli jobbigt, och Fifa är verkligen jätteduktig, eller har blivit i alla fall, hon vet vart matte står och hon vet vad som gäller eller ej, men det klart ibland blir det ju småbråk vilket ingår i "alla slags förhållanden" Sedan kan jag tycka att mycket av hennes sätt att vara speglar mig själv.
 
Hon är inte dum på något vis eller gör det med orespekt, hon gör det för att hon är den hon är och för att jag tillåter henne att vara den hon är, men samtidigt får hon aldrig göra saker som gör att hon går innanför min zoon, blir för på eller gör något i någon slags dominans och orespekt, jag lovar då har hon satt sin sista pära. För det klart vilken häst går aldrig över gränsen i sitt liv?
 
Men hon är bäst min lila fis, hon gör mig så lycklig även om gårdagens pass var "hej kom och hjälp mig och när du ändå är på gång så skjut mig" Hon ger mig så mycket. Jag är så nöjd som jag kan bli!
 
Puss!

Regn gillas

 
Jaaa, hur kan man bli glad av regn och rusk? Jo jag blir det, för nu jädrar ska snön bort Bort med skitn! Nu vill vi ha vår och sommar. Började regna redan i gårkväll. Fast det får bara regna idag för imorgon ska jag rida stjärnan igen, men tydligen skulle det bli finare väder då. Här har man kanske lite flyt ;)
 
Återigen jag är så himla glad och stolt över min häst, hon har blivit så fin och vi är bara i början av vår resa, tror hon kan bli riktigt fin min fläckliga underbara lilla sak, ingenting är omöjligt! Det kommer bli en jättefin och utvecklande vår och sommar för oss, det är jag säker på.
 
Välkommen regn ta för dig, ta för dig ;)
 
 
Juni 2012
Alltså bananas!

Men men men, hon är inte klokt fin alltså min fläck, jisses, idag skulle vi ha filmat passet alltså shiiiit vad mjuk hon var, idag var hon ÄNNU lösare och ÄNNU mer lyhörd och fin. Mammamia tölten var äääckligt fin och även skritten. Idag blev det inga tempoväxlingar med rolig högre tölt men däremot den vanliga korta till mellantempot, hon är så sjuuukt fin i tölten där så det är inte sant! Vilken liten stjärna jag har, vilka framsteg hon har gjort, man var ju dum som inte filmade förra året, fast då tyckte man att det inte fanns något att filma heller.. det var ju inte så...snyggt, men det var dumt för det är ju så hemskt roligt att gå tillbaka och jämföra. Så nu ska jag börja filma lite mer.
 
Den korta skritten vad sjuuuukt fin, vad hon sög på bettet, lös och fin, lyssnade på minsta lilla vink, flytta fram, flytta bak och lätt som en fjäder, åååååh! Jag ville bara grina hahah. Sedan upp till kort tölt och muuuumms! Gud vad hon har utvecklats, helt sjuk. Hon är framme, rörlig, lösgjort, klockren som vanligt hihi, hon är bara sååå bäst! Galoppen var helt ok, den har ju varit som borta så den börjar vi försöka få tillbaka nu. Traven var också fin. Åh vad jag var stolt över min häst. Mellantempo tölt var också fin, red fram och tillbaka tvärs över plan hit och dit, gud vad mjuk hon var och lyssnade så himla bra, hon har ju alltid lyssnat så fint och varit mjuk men idag var det ju överdrivet, det börjar verkligen hända saker nu. Hon fick öka tölten lite på långsidan en gång som belöning innan vid drog hem  och hon paddla på lika fint som igår.
 
Men men men imorgon ska hon vila, hur ska jag klara en dag utan ridning på Fifa???
 
 
 
 
 
Rynkor i guld

Min shar pei?
 
Film

Titta gärna i HD
 
Om dagens pass och filmen

 Idag var det Lina träning igen. Vi tränade alla gångarter som vanligt men mest tempoväxlingar i tölt. Nu har vi äntligen lite ridning på film, så de kan man se när den är uppladdad. Det gick jättebra, Fifa var kalasduktig, min snutta har gjort så stora framsteg. Hon kan tölta snabbare men hon tappar lätt ryggen så vi fick jobba i en ökad tölt där hon kan jobba på ärligt. Jag är jättnöjd, dock red jag henne inte fullt lika bra som igår, jag hade en bättre handhållning igår, jag höll händerna mer framme då än idag, men så hade jag lite publik och kamera så då blir man lite fjompig, men det gick ju :) Traven i början av passet tyckte jag var så fin, fast den på filmen njaaa haha jag är ju en aning anti mot fyrtakt, hon var lite springig, men diagonalen är fin emellanåt och hon var ju lös och mjuk :) Vi får se om det är något ljud på filmen, jag laddade bara upp den som den är. Nu har jag tagit lite bilder från filmen som Linas mamma filmat, tack Anne du är en riktigt duktig filmare!
 
Som sagt lite bilder från filmen, nu sitter jag vid en ytterligare en annan dator och den laddar upp bilderna små och olika stora ser jag, skitkonstigt, det funkar inte riktigt som det ska heller hehe men men det får duga :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär såg det ut förra årets april, hon har gjort stora framsteg på ett år min lilla :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Tölt pics

Tog mågra bilder idag på den ökade tölten. Det var lite fram och tillbaka idag, eller hon var  superfin emellanåt även om det gick bättre igår men då arbetade jag henne lite längre också. Hon börjar verkligen bli jättefin, hon är framme och paddlar sig fram. Dock är hon inte så stark än, rollar en del i hörnen och är ganska ojämn, iaf på plan, men annars är hon verkligen superfin, lättare är det ute speciellt på vägen hem rakt fram haha. Nej det ska bli spännande och se vart tölten är på väg, imorgon ska jag träna för Lina och då ska vi fokusera mer på den ökade tölten och få henne att arbeta på mer i den. Vi ska alltså ta ett steg fram, tjohoo! Tränade för Lina idag också, och även traven var skitfin, vi tränade även kort skritt i högre form, Fifan var superduperduktig. Det blir ju roligt när hon är så pass stark att man kan jobba henne i liten finare, rundare och högre form. Beröm fick man  också för en bättre sits och handhållning, jag ska bara ta ner mina armbågar och dra bak axlarna., och ska man vara petig så ner med hälarna. Längtar till imorgon!


Mitt fula slaktföl kan hon!
 

 
 
 
 

Har fler bilder att visa men det tar en eeeevighet på denna dator.
 
 
Nya dojjor

Äsch, vår nya bärbara datorn har gått sönder, så nu sitter man vid skrotdatorn och det tar såååån tid med allt, supersegt, jag som är så otålig haha.
 
Jaah, då ska vi se om vi kan uppdatera litegrann ifrån veckan. Det har verkligen gått kanonbra med Fifis, jobbat mest på plan och tölten börjar bli så fin nu. Hovis var här i veckan och skodde om trulsa och verkade truls. Därmed tog hon bort snösulorna och ja vi har ju lite snö kvar här och där, så jag tänkte.. hehe testa en sak. Överdragstjofs till skorna på dagis tog jag och drog på Fifa. Hon brydde sig inte ett tjota och söt var hon allt. Jag tänkte att på så vis kan hon ju inte få stylor och broddarna går ju ändå igenom. Fast, de höll inte mer än ett par hundra meter hahah vad trodde jag egentligen? Linda med sina ideér!
 
 
This beautiful morning

 
 
 
 
 
Riktig kärlek!

Bland de bästa ridpassen ever! Fy vad jag älskar min häst, hon är helt underbar och helt underbart duktig, min flottefia!!! Tölten på plan idag var så.. såååå fin oj aaah mmm aaaah ihihi. Jag är så glad att jag har Fifa, jag känner i hela kroppen att hon är rätt häst för mig för vi har blivit så himla bra vänner och vi förstår varandra så bra. Jag har verkligen roligt med min häst, hon är... ja väldigt speciell. När jag går tillbaka till bloggen och ser alla sommarbilder så pirrar det till i magen, hon gav verkligen mig en av de bästa sommar jag fått uppleva och jag är ganska säker på att hon kommer ge mig fler. Huuuh min finaste häst, du är bäst.
 
Vill hem ;)

Slutar snart, vi har ett barn kvar. Lääängtar hem så jag kan rida, i solskenet på plan, jag har en känsla av att det kommer gå superbra åååh vill rida nu nu. Lite trött och sliten känner man sig efter en lång arbetsdag, men rida kan jag inte skippa, det är höjdpunkten <3
Yes!

Iiiiih. Snuttan jobbade så himla himla fint idag och helt otroligt trots efter en dags vila, ofta brukar det alltid vara knakigt direkt efter en vila. Tölten på volt var skitfin och väldigt fiiin emellanåt mmmm. Galoppen blev också fin i slutet av passet med trav som övergångar. Nu börjar det bli ett mer sväv i traven och hon är så skumpig nu mer. Traven kunde ha varit liiite renare men jag är asnöjd, hon kändes jättefin, verkligen. Ökade sedan tölten på rakorna och ibland kommer det fram guldsträckor alltså. Hon kan bli lite för på och i handen när vi går ut på rakspår för hon får så bråttom och tror lite att man kan släppa arbetet. Fast då får jag vara på en del, driva, böja när hon rollar och tappar, halvhalter och sedan fram. Hon är inte riktigt säker att tölta i högre tempo på i kurvorna än, det blir en del rollningar men det är bara att träna på. Hon var verkligen verkligen kalasduktig idag, jag är sååå nöjd. Det bara rann skumm om munnen, snutte! Läääängtar tills imorgon hihi.
 
Höja sin lägsta nivå

Det är ju det man strävar efter i ridningen, att höja sin lägsta nivå. En dålig dag blir ju ändå bättre än vad en dålig dag har varit förut och det handlar om att höja sin lägsta nivå. Fifan har verkligen höjt sin lägsta nivå, ridningen går i vågor och speciellt gångarterna MEN en dålig dag kan vara mycket bättre än vad som har varit förut. Så även om man har en riktigt kass dag så kan man på något sätt glädjas åt den, att se utvecklingen, för jag menar man ser inte bara utvecklingen i de bra dagarna utan även i de dåliga dagarna.
 
Bilderna nedan (några ovisade) är från en dålig dag, det är i början av februari 2013. Vi hade det liiite knakigt med tölten då, hon kom inte riktigt fram och det kändes allmänt.. ja.. tråkig, men hon har helt klart höjt sin lägsta nivå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tommy träning

Var på ridklubben idag och kikade på Jennifer och Silver när de tränade för Tommy Törnqvist. Fotade lite kusar så ja tänkte att fler hästar än bara Fifa kunde få synas här, kan ju få vara lite variation tycker jag än en fläckig grå liten sak på varenda sida ;)
 
 
 
 
 
Jennifer och Silver som var sååååå duktiga idag, riktigt roligt att se hur hästen blev finare och finare. Silver är 4 år och väldigt grön så jag tyckte han gick jättefint för att vara riden så liten, tummen upp!!
 
 
 
Jag är..udda?

Detta kommer nog låta helt.. knäppt? Men jag måste nästan tacka att kommentarerna minskat, det har jag väl ordnat själv då jag typ.. aldrig svarar :/ Fast jag läser dom noggrannt och oavsett vad det är, tips, beröm, åsikt eller bara prat så läser jag alltid alltid med stort intresse, jag älskar att få höra era ord jag tycker verkligen att det är superroligt och kanonintressant, men jag är så hemskt dålig på att svara, ibland gör jag något ryck och speciellt om det är något viktigt eller någon fråga, men jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag känner mig verkligen som en dålig människa,
 
Det är ett par hundra kommentarer jag inte svarat på och detta skäms jag över något så fruktansvärt, för jag själv tycker det är fel när folk inte lägger tiden att svara på kommentarerna i sin blogg, jag är då inte bättre själv! Finns inga ursäkter för det men.. ursäkta. Trots att kommentarerna minskat drastiskt så har jag kvar samma antal läsare, lite lustigt ändå men roligt med tanke på hur jag missköter mig. Så tack. Stressen har lagt sig lite, men ni får absolut fortsätta skriva, det är bara roligt för mig att läsa och är det något ni verkligen vill ha svar på, absolut säg till då svarar jag :) Men lite skönt kommentarerna lugnat sig nu när jag är inne i en konstig period tydligen, jag kanske får fart på röva framöver! Så så ligger det till, nu ska jag dra till ridklubben och kika på Jennifer och Silver.
 
Ps. GRATTIS Agnetha till en underbart söt liten kille, du är lyckligt lottad. Jag önskar er all lycka :)!!!!
 
 
Islandshäst lär sig passage

Jaaaa vad härligt att få se folk som lägger ner lite tid med högre skolor på islänningarna. Dom kan, det handlar bara om tålamod, intresse och kunskap. En häst är en häst. Fyra ben start och broms vad kan hindra dig?
 
En islandshäst som lär sig passage
 
Jag vet varför

Jag vet varför jag håller på med hästar och jag vet varför jag inte ska lyssna till andra och fortsätta med det jag gör, för jag har upptäckt och får uppleva i högsta grad precis de man vill förmedla i filmen nedan.
 
 
 
Tack för tipset Sabina!
Yesterday

Igår, rider som vanligt strandvägen hem med världens vackraste kvälls-sol!
 
Foto: Erica
Finaste Svalan

 
 
 
 
 
Tre muppar

Red på plan idag i väääärldens vackraste kvällssol tillsammans med Erica och Cecilia. Vi jobbade runt med hästarna, hoppade några hinder busa o stod och surrade. Kan det bli bättre :)? Fifan gick jättefint, tölten var såå fin, hon lyfte verkligen ryggen och rörde sig så fint, hon kändes så himla lätt och stor på volten idag, PIGG var väl förnamnet. Det var en kaaaanoooon kväll, de gör vi om!
 
Sedan red vi iväg och köpte glass. Muuummms! Imorgon blir det förhoppningsvis sällskap igen och sedan drar man på middag och teater (småstadsliv) med ett gäng, nice, blir en fin fin helg det!
 
En till trötter

 
 
 
 
 
 
 
Alltså, är man knäpp egentligen? Man tar hundra kort i olika positioner när hästen ligger ner, vart är världen på väg? Haha. Fifa måste tycka jag är helknäpp.
Trött idag?

 
 
 
 
 
 
Mys Elmo

Elmo ligger på bron och myser i solvärmen. Myspysen min, han har legat där i flera timmar. Så himla skönt att ha en hund man kan släppa lös utan att oroa sig :)
 
Grå slasch Beige

Färgväxlaren eller?
 
Höst
 
 
Vår
 
 
Fifa är superduper beige nu, ser lite lustigt ut faktiskt, men sedan kommer hennes vackra mörka silverfärg :)
Lite förändring tack!

Wiiieee. Ja gårdagens uppläxning funkade, Fifan gick på skitfint redan från start idag, tack gudselov! Red mot plan då vi mest ridit ut de senaste gångerna vilket i sig inte alls är fel för variation behövs både för mig och hästen.
 
Fast... alltid när vi har ridit på plan så har vi gjort samma samma samma sak, samma mönster, lite tråkigt faktiskt, inte bara för Fifa (som jag på senaste tiden kännt av) utan även jag själv började lessna lite på plan, även om det är ett smart mönster som börjar med lång och låg trav med massa varvbyten tvärs över plan hit och dit för att sedan gå in på volten och jobba ihop henne lite mer, övergår sedan till tölten på volt och avslutar antingen med någon galoppfattning eller tölt på rakspår. Tråk nu må vi förändra läget alltså.
 
Så vi började med tölt på volt, ut på fyrkanten med olika tempon, in på volt galopp i båda varv med trav och tölt i övergångarna. Avslutade sedan passet med lite hoppning. Det lät väl som ett förändrat mönster tycker jag.
 
Det gick verkligen skitbra ääääven om hon hade kunnat släppa efter liiite till men jag är supernöjd det var verkligen kanonroligt att rida min lilla häst idag, hon var så positiv, så framme och uppe och fiiiin. Galppen var ju otroligt bra gosch den som varit borta och nu varvade hon på volten, utan vikter dessutom för ett tag kunde hon nästan bara ta galoppsprång med vikter, men serru inte idag, som en helt annan häst. Traven emellanåt lade jag inte ner världens energi på som jag brukar men det var verkligen sväv kan jag lova. Tölten var kaalas, hon kändes mer jämn idag, inte lika rollig eller hackig alls, tjoho! Hon var så glad och positiv idag.
 
Haha men roligast av allt var ändå hennes belöning. Jag drog fram ett hinder, första gången i år. Shit pannkaka min häst brassade järnet mot hindret, hoppade av en meter före och flög en meter över hindret än vad hon egentligen behöver, shit pomfritt. Jag fick lägga henne på volt ett par gånger för hon skulle jävlar anamma rejsa mot hindret. Hon tyckte det var så roligt min fialotta. När vi kommit över är det korsgalopp och hejsan svejsan, känns mycket olustigt, men myyycker beröm. Vi hoppade tre gånger sedan drog vi hemåt. Så jävla nöjd över min häst idag.
 
Red sedan Svalan och det gick såååå bra, det börjar hända lite saker nu. Tölten är inte alls lika spänd och besvärlig utan nu funkar takten även om man emellanåt (en del) får böja och påminna men man kan släppa fram henne lika snabbt och hon töltar på, avslappnat i en lägre form och börjar ta längre steg med mer rörelse. Det är inte bara den rena tölten jag vill åt utan även lite mer arbete och rörelse. Galoppen vi tog var också fin, rund och trevlig. Hon har börjat fatta vad jag menar och vill :)
 
 
Har ni tänkt på?

Har ni tänkt på det att man tittar på skritten och töltens övertramp/steglängd på olika sett fast det har samma takt och hovnedsättning?
 
I skritten tittar man på det samsidiga övertrampet men i tölten tittar man på den paralella.
 
 
Lönar sig att bli arg?

Nej oftast inte men ibland, som idag. Fifan har under en veckas tid bara slamsat sig fram, inget påsjukt eller arbete i tölten, slarvat med skritten, lyfter inte ryggen, inget flyt.. ne bara massa trams och jag vet ju att hon kan. En veckas blaha och jag fick nog.
 
Jag var så arg gosse, jag skällde verkligen ut min häst att nu får du fasen ta och ge dig, vad är det för jädra larv? Jag var riktigt arg faktiskt, lite sådär onödigt arg, för jag tänkte i bakhuvudet att det här gör ju inte saken bättre Linda och jag visste ju att mitt humör var fel. Men jag var så trött så trött, trött på min dumma häst som jag då tyckte för tillfället, trött på hela världen och jag hade under dagen kännt mig allmänt slö och less så att ens ha tanken på att rida var väl dumt, men det gjorde man och humöret blev inte bättre precis. Här erkänner man verkligen allt, ingen människa är perfekt sitter säkert många surisar bakom datorskärmarna men är små änglar i texten haha, nepp här ska hela Linda synas brister eller inte.
 
MEN, det funka, för sedan jädrar anamma lyfte hon ryggen och töltade på med energi, steglängd och flyt riktigt fint!! En helt annan häst och en helt annan tölt, taaaaack jag visste väl att du kunde.
 
Så, ibland lönar det sig att bli lite arg.
 
Huuh skulle ha nya bilder på tölten alltså :P
 
Ponnyakuten

Jag har alltid följt ponnyakuten, men i år har jag inte gjort det för jag kan inte se svt plays avsnitt på min dator, varför vet jag inte men det är rejält irriterande. Jag kan se 4 min sedan laddar den och den kan ladda en hel dag utan att det händer något.
 
Så, kan man se avsnitten någon annanstans? Vad kan det vara för fel när jag inte kan se på svt play?
Att titta på söndagar på tv.n är meningslöst, jag missar bara och sedan ligger jag ändå flera avsnitt efter.
 
Bloggtork

Huuh, jag har verkligen tröttnat på bloggen. Och jag svarar sällan på kommentarer vilket är otroligt fult men jag är så omotiverad bara, jag orkar inte helt enkelt och det är sällan jag tar med kameran och fotar. Vilken latgris man har gått och blivit. Kanske blir pepp snart igen, kanske när den riktiga våren är här, för nu är det bara vintervår, usch så trist. Sommaren är verkligen efterlängtad kan jag säga. Ne men bloggen blir lite åt sidan för tillfället, så får det bli, men jag kikar mycket hellre på andras bloggar när jag är uttråkad och har lite att göra :)
 
Nu ska ja ut och åka med Erica när hon kör Svala, Fifan får springa med som handhäst!
Someting beautiful

RSS 2.0