Party!

Nu blir det fest tjoho, både med Erica och Lina och en del fler, härligt, skönt! Dricker go dricka! Vilken härligt dag jag har, hoppas ni får en bra kväll, ta och unna er lite trevligheter nu! Nu kör vi ;)


                                                                 Sambon har köpt hem läskeblask :D

                           

                                                                                  Linda
På tur med Lina :)

Fina Lina lastade Sjöfn i transporten och for till mig, så tog vi en lång supermysig tur till skogs med packväskor där det fanns smaskigt fika i. Gud så roligt att rida tillsammans med någon, det var kanonhärligt! Vi tog och rejsade lite emallnåt och min häst har faktiskt blivit mer framåt och snabbare, hon låg ofta i täten, vad kul! Sedan stannade vi till på ett mysigt ställe och fikade, klart hästana fick mumsa lite bulla och morötter. De är så snälla, där stod de bredvid varandra på långa tyglar och har aldrig träffats förr. Det var en sjukt underbar dag! På vägen mot fikastället kändes Fifa lite halvt energifattig och tung i tölten, men det släppte på vägen hem och hon blev sjukt mysig, testade även att lägga in pass för första gången :D!!                                                       

                                                       

                                                                                  Linda

Ärlighet varar längst

Att vara ärlig och speciellt mot sig själv när det kommer till hästarna är viktigt. Att vara rak och öppen kommer man långt på. Jag är en sån person som har väldigt lätt för mig att tala till folk och berätta att så här är det och detta kan jag inte och detta kan jag, det här är jag rädd för och så här kan jag dock göra ibland. Jag skäms inte ett dugg för jag vill så gärna komma framåt, jag vill utvecklas och göra det rätta. Kan man inte vara ärlig mot sig själv, att faktiskt kunna inse att det här är något jag kanske inte kan eller vet något om då kommer man alltid stå på samma ställe och trampa. Man kommer ingen vart.

Det kan också vara farligt att vara lite trångsynt och stängd. Att inte våga erkänna en okunskap kan faktiskt vara ohälsosamt för din häst. Att rida fel är skadligt och ju längre man rider fel desto skadligare. Hästarna är snälla dom gör oftast som vi säger, matte säger att såhär ska vi göra och då gör vi så. En skada kan komma snabbt eller långtsamt, eller så kanske man inte ens hinner se den? Eller så ser man den inte för att man har okunskap? Det behöver heller inte bli en skada men ett obehag, spänningar o.s.v Att rida fel är faktiskt skadligt, så är det, att styketräna fel gör mer skada än nytta, ridning ÄR styrketräning för hästen, frågan är om hästen får rätt eller fel styrketräning. Det brukar kunna visa sig så småningom, förhoppningsvis så ryttaren får sig en tankeställare.

Jag har dock insett att det finns inget
- Jag ska bara skrutta i skogen
För man måste plocka in lite rätt ridning där också. En häst som hela tiden, går huudet i det blå, bakom hand, tar korta steg, går i fel "gångart", har fel utrustning, går för sakta, går för fort, spänner sig  - DET är inte heller hälsosamt, man måste finna en balans, man kan inte  bara släppa allt för evigt och lufsa bäst man vill. Man kan inte leka i en styrkehall varje dag. Förstå mig rätt, man måste finna det där hälsosamma även i buset, sedan om man släpper fullt ut några gånger är väl inget att gnata om, för det måste man få göra ibland, men förstå mig rätt, vad varar bäst i längden?

Man kan inte allt och man kommer till ett stopp där man faktiskt behöver hjälp. Vissa kanske inte inser att de gör fel och faktiskt behöver få hjälp, det är ju lite synd tycker jag för ingen kan allt. Det behöver inte bara handla om ridningen utan även foder, skötsel, utrustning, hantering o.s.v Jag kan säga att jag har blivit en betydligt bättre ryttare sedan jag träffade Lina, gud så mycket "fel" man har gjort och vad jag har missat! Jag tänker på ett annat sätt och man har verkligen packat ner en hel del kunskap i ryggsäcken. Det är så roligt och jag öppnar mig mer än gärna och talar om "mina brister" för det är så man kommer framåt, vem vill bakåt? Ridning ÄR svårt och det är en hel vetenskap, en hel atmosfär, efter varje ridlektion inser man mer och mer vad ridning faktiskt är, det är så mycket mer än vad man tror och även om man trott sig förstått ridning och kännt aha så kommer man nog till en punkt att den där aha inte var så aha - Trist med personer som inte ens vågar erkänna sina brister och okunskaper för sig själv eller som inte ens vill lära sig, våga ta hjälp och våga erkänna en okunskap, men våga också tro.

Man kommer helt enkelt aldrig ifrån att man måste ta hjälp av en annan, så är det, oavsett om du är tävlingsinriktad eller bara vill mysa i skogen, ridning är ridning även om det är på olika nivåer.

                             Man vill ju sin vän det bästa (förhoppningsvis) och det bästa är att först gå till sig själv.
                                                                                Linda

WOW!

Lina träningen gick såååå braaa. Hon fick in en sån himla bra trav där alltså. Nu har vi börjat kräva lite mer från Fifa, hon är med på noterna och är redo att gå vidare, så vi krävde lite mer av traven idag och det gick lysande, så himla roligt!! Lina sa att hon aldrig sett en sån fin trav på Fifa förut, och galoppen, oj vi tränade den inte mycket men lade in den ibland och jisses vad rund och fin den var, vad hon höjde ryggen och satte in under, jävlar!

Vägen hem var magisk det går inte att beskriva. Galoppen var helt, helt, finns det ord? Alltså snacka ENERGI. Jag har aldrig galopperat så kraftigt och så snabbt på Fifa någonsin, det var häftigt, riktigt häftigt och jag bara skrattade. Vi red på strandvägen i världens kvällssol nere vid sjön, alldeles vindstilla och varmt med underbar musik! Jag var så lycklig så lycklig så jag visste inte var jag skulle ta vägen, helt jävla otroligt, jag har en helt annan häst, helt otroligt, jag är mållös. Jag har så sjukt roligt med den här hästen, gud vad jag älskar henne, det är helt magiskt nu! Kan inte ha en bättre häst.

Bitter är bra nu och fick komma ut i hagen igen, jädrar vad glad han blev. Han sprang och sprang och rulla och rulla, tjöt med näsborren och bara sprang med svansen i vädret, härliga killen!                          

                                                                                 Linda
Lägga ner blogg?

Har fått lite bloggtorka faktiskt. Har varit väldigt seg att svara på kommentarer, jag vet inte kanske dags att lägga ner bloggen?

Ska snart rida för Lina, sjukt roligt. Längtar! Har nyss firat min födelsedag, ätit mycket onyttigt, synd att man inte kan rida bort det, det funkar i alla fall inte för mig, där är det styrketräning, springa eller svält som gäller haha.

                                                                              Linda

Fifa <3

Gud vad jag har blivit en riktig hästnörd på senaste tiden, åh jag är så lycklig tillsammans med mina hästar. Ikväll var jag där 1,5 timme och bara pyssla. Mockade lite, borsta Bitter, fixa foder, borsta Fifas pälstäcke på ryggen och bara myyste. Bitter är föresten jättebra nu, en boxvila gör susen, hältan är så gott som borta men han får stå inne i natt igen.

Fifa min lilla korvhäst. Gud vad jag gillar den hästen, min fina fina fina, åh jag bara längtar att få springa ut till henne. Idag stod jag i hagen och borstade en hel del med ryktstenen. Hon stod alldeles stilla, rörde inte en fena och hade nosen i backen, hon gillade att bli ompysslad, och jag bara njöt. Gud så mysigt det var och jag kände sån värme i hela min kropp, det där är en häst för mig kan jag säga, vi hör verkligen ihop och jag känner sådan lycka tillsammans med henne, det var länge sedan jag kände så för en häst. Tibra var väl den ända men är man 14 år gammal så är det väl annorlunda, då visste man ju inte bättre heller ;) Ne Fifa Fifa mitt lilla guldkorn, jag har full av adrenalin så fort jag ska hämta henne i hagen för en tur, hjärtat slår frivolter för jag längtar så, gud vad jag har fallit för dig din.. din..din Tokhäst!
                                                                              Linda

Gneisti vårkval

Har nyss kommit in. Kom hem rätt sent men var tvungen att pyssla med mina egna hästar en stund.
Dagen har gått bra, har varit sjukt peppad alltså, ska bli lite roligt att tävla framöver faktiskt, har varit riktigt ridsugen idag, men det blir Lina träning imorgonkväll så det ser jag verkligen framemot. Såg i alla fall många fina hästar, Walhbergs fina sto Trölla Teitursdottir från Whalberg blev jag riktigt kär i, vilken trav!

Vi hade även förstaklass hingsten Hilmir - Snear frà Àrmoti. Gudomligt vacker häst, vilken man och färg. Dock inte lika fin i ridningen men absolut inte dåligt, han gick jättefint. Men man ville liksom se mer från en förstaklass hingst ;) På hans hemsida ser han ju riktigt flott ut, den sidan hade jag gärnat velat se idag!

Tanja och Lina mina kära vänner hade nerver i kroppen, en annan fick gå som terapeft och peppa, samtidigt som man själv är den största mesen haha. Dom gjorde bra ifrån sig och jag är så imponerad att de ens törs tävla, jag själv försökte sätta mig in i situationen, att vara där och tävla med Fifa, men fy jag var ju så nervös bara tjejerna skulle in, hur sjutton ska det gå när jag och Fifa ska tävla? Jisses. Det var en lång och trevlig dag, härligt att prata med hästfolk och se en massa fina pållar, jag träffade faktiskt en bloggare där också ;) Dock fanns inte så många ekipage eller publik. Bedöming o.s.v är aldrig något jag vill skriva ut, det får ryttarna själv tala om, inget jag skall sprida ut.

Jag har aldrig varit på wången förut, jag sa bara wow, oj, men gud, va? Shit! Här skulle jag ha gått! Fan vad jag míssat! Åh vad fusk! Ja jag gillade stället med andra ord, VAD STORT!


Jag blir så arg så arg, blogg.se svarar inte och kvaliten är skit, jag blir så ledsen, när man verkligen får fina bilder så ska sidan bara skita ner det, tycker det är jättetråkigt att visa bilderna, det är inte alls fina, ekipagen är fina men resten är blaha, jag vill nästan spy så pass dålig blir dom, oseriös bloggsida, börjar bli less :P Någon som kan och kan lösa detta?

                                                                    Jaja. Här är fina Lina och Sjöfn                         

                                                      Tanja och Kolga, se så fin hon har blivit i kroppen :)

                                                                      Hilmir- Snaer
                     


                                                                                     Linda
 

Mot wången!

Tjenixen. Strax ska jag fara med Lina till Gneitsis vårkval. Ska bli riktigt roligt och spännande. Huuh jag hade verkligen längtat efter helgen för att få en sovmorgon, varit så fruktansvärt trött i veckan, men det får bli imorgon för detta kan jag inte missa.

Det kommer gå så bra för Tanja och Lina, tycker det är så modigt gjort att ens tävla, varför ska en annan vara en mes? Aja nån gång ska jag väl sträcka mig över min skräckgräns. Tar i alla fall med mig kameran och hoppas hoppas att kvaliten funkar nu sen här på bloggen.

Ha en trevlig dag hörrni!

                                                                               Linda

Bloggtävling!                                                                        Bild designad av Fagerdesign.


Det som krävs för att vara med i tävlingen:

1. Lägg ut tävlingsbilden på din blogg/hemsida med länk till inlägget
2. Gilla fagerdesign på facebook

Vinnaren av pannbandet kommer att lottas fram, förmodligen i ett videoinlägg. Tävlingen avslutas 27/5                                                                                     Linda

Today

Tränade på plan idag. Hon kämpar på bra men nu verkar det som om Fifa ber om en dags vila och det skall hon få imorgon. Kanske matte har gått lite för fort fram? Man blir ju så himla exalterad när det går så  ruskigt bra, STOPP nu lilla Linda nu måste hästen får coola ner några hekto.

Idag fick Bitter en massa uppmärksamhet, kapade manen lite, borsta, linda benen, massera och gav gosaker, fast han är då INTE nöjd att stå i stallet.

Jag har kontaktat blogg.se igen med två mail men inget svar. Jag kommer inte lägga upp några bilder fören de fixar vad som är fel, finns ingen mening att visa skitkvalite känner jag, synd med tanke på att jag ska fota på tävlingen imorgon, men så är det.

                                                                      En hyfsat lugn Bitter

                       
               
                                                                           Linda                                                           

Bio hos Mittangsull.blogg.se

Här bjuder jag på filmen push, en spännande film på 1.51 h lång. Jajjemen så du som har hyfsat internet, slå dig ner, för jag ger er en filkväll hos mig ;) Eftersom jag är en stor filmnörd och detta är mitt näst största intresse så  kommer  jag ha lite "biostunder" i bloggen nu och då. Hade jag inte sysslat med hästar så hade jag lagt ner mycket pengar och tid på detta, att skapa egna småfilmer/klipp. Finns nu en kategori: Bio

PUSH: 

www.filmsmak.se. Filmen handlar om en grupp speciella människor i världen som har fötts med psykiska krafter. 1945 försökte statliga byråer som inrättats för psykologisk krigföring använda dessa människor med speciella förmågor till soldater. Efter kriget började regeringar inrätta avdelningar med agenter som tränades till att jaga dem som djur, testa och kategorisera dem. Det finns en massa olika typer av förmågor: En del kan se in i framtiden, andra kan som kan se historien av att titta på ett objekt. Vissa kan tillfälligt ändra formen på saker och en del kan sätta tankar i andra människors huvuden. Byråerna försöker utveckla ett läkemedel som skulle göra det möjligt för vanliga människor att utveckla dessa förmågor men varje test har hittills har haft dödlig utgång.

                                                                          Linda

Klättring och en bitter Bitter

Det är så roligt. Så fort jag satte mig upp på Fifa höjde hon ryggen, längde steget och skrittade i rask takt. Så himla kul! IdaG blev det klättring i skogen, vill verkligen variera träningen så mycket som möjligt. Fifa är posetiv till allt. Tölten börjar bli väldigt bra nu, den var inte som igår men den var ändå helt godkänd. Ska bli roligt att ta på viktbootsen igen. Idag stretchade hon bättre än någonsin (morotstricket) skoj skoj!


Bitter lever verkligen upp till sitt namn idag. Jag stängde in honom i vindskyddet och lutade en tugn dörr mot öppningen. Det är en kapad öppning utan dörr, dörren har vi inte fixat dit än men den finns och det var den jag drog för öppningen med. Tung som attan. Jag tog ut Fifa i hagen, hann börja borsta tills jag hör galoppsprång, jajamensan Bitter kom emot oss i full kareta i hagen, jahapp! Så jag fick helt enkelt slänga in honom i Fifas flyttbara stall, det är en liten box, örontopparna når taket. Bitter var verkligen frustrerad, snurrade runt, stirrögon, smällde med hoven i boxdörren och betedde sig som en galen hingst, men vad ska jag göra liksom? Han haltar en hel del, inte konstigt så som han springer hela tiden. Nu får han stå där och jag hoppas att han inte lyckas ta sig ut.

Iaf någonting har hänt, det går inte att få bra kvalite på bilderna längre här på blogg.se. De kanske ser klara ut för er men om jag jämför bilderna på bloggen och i min dator är det STOR skillnad, så himla tråkigt:( Så nu tänker jag inte ladda upp nå fler bilder fören blogg.se fixar detta, för jag har inte ändrat på mitt redigeringssätt eller uppladdningssätt, pang sa det och nu blir alla bilder fula. Skit tråkigt.

                                                                                  Linda

Utbrytarkungen

Jahapp. Jag förstod det men jag var ändå tvungen att testa. Bitter hade brytit sig ut från vindskyddet idag den lille rackarn. Han är extremt känslig för tråd och allt annat inhängnat, men när det kommer till att stå i ett vindskydd, box eller sjukhage så drar han rätt igen, dumma häst hur skall vi ni göra? Dåren.

                                                                        Linda
Bitter ofärdig

Igår efter ridningen med Fifa upptäckte jag en ganska så halt häst. Bitter far och flyger i hagen så fort han blir ensam, jag tror egentligen inte att han är ledsen utan han blir nog mest lite uppspelt, säkert lite nervös men han gillar att springa och här får han tillfället. Benen bara yr om honom och det går FORT, ibland blir man osäker om han skall få stopp vid grinden. Han har noll koll på sina långa spindelben och det resulterar ju till att det kan bli lite tokigt. Så förmodligen har han gått omkull eller trampat snett, för halt var han inte då vi red iväg. Så nu står han i vindskyddet och surar, för där hatar han att vara, stackarn men han fick rejält med hö som räcker hela dagen, lite tröst sådär. Högerfram är lite svullet men inte varmt. Hmm lilla Bitter, det var ju inte länge sedan du gick omkull sist och blev så halt. Mina två nötter kan tydligen inte hålla sig riktigt hela och friska, tokarna.                                                                                Linda

Absolut världens bästa födelsedag!

Men TACK så hemskt mycket för alla gratulationer, ni är så himla fina! Tack tack tack!

Idag har det varit en sjukt glädjefylld dag och jag ska verkligen försöka beskriva med så ärliga ord som möjligt och även försöka korta ner, hur det nu ska gå. För idag gick Fifa bättre än hon någonsin gått!

Först lekte vi i sjön vid stranden. Fifa var på topp humör och ville bara plaska och leka. Så fort vi kom upp på land krafsade hon och trippade, hon ville göra något!
- Kom igen matte kom igen!
Gud vad hon plaskade i vattnet, jisses och hon fick aldrig nog, och vilka plask! Jag bara skrattade och skrattade, himlans vad roligt vi hade ihop.         

        

          Hemvägen var WOW, jävlar i min själ vilken tölt, trav, galopp och skritt. OH LORD! Vilken G.L.Ä.D.J.E i min häst, det var fruktansvärt vad hon skrattade och jäklans vad hon höjde mig i sadeln i alla gångarter, aldrig kännt på maken. Hon töltade snabbare i klockren takt, mjuk, lätt och smidig. Lät henne lägga in trav-växeln emellanåt och JÄVLAR vilken trav, tog även in några galoppsteg HALLELULJA! Men skritten, tjena mannen, ja jag var mållös. Sista galoppbiten var såda power att jag nästan undrade om jag skulle få stopp på henne (nemas problemas) men saken är att Fifa har alltid varit lite halvslö, ingen fart liksom, men idag. MAMMA MIA! Jag kan säga att det är verkligen uppförsbacke på min häst. Jag ringde upp Martin och bara skrek i luren, jag var helt upp i hejsan och pladdarade på som ett barn, skrattade och var riktigt lycklig.

Fick dock inga bilder på det men här är några innan vi drar hemåt, kolla vad fin hon har blivit!


 
Hemma sprang hon lös vid min sida in till hagen, där sprang jag sedan iväg och Fifa efter i full galopp men svängde in mot mig för att leka med. Jag studsade framåt som en lilljänta och Fifa for som ett skott, tok tok tokungen min :) Best birthday EVER!

Blogg.se verkar dra ner kvaliten på bilderna sjukt mycket helt plötsligt, någon som har en aning om varför det blir så?? Skittrist, bilderna blev ju suddiga :(

                        

                                                                                   Linda

Hurra hurra

Today is my födelseda :D Hah jag kan säga att det tog ett tag innan jag kom på att jag faktiskt fyllde år. Så nu är man hela 23 år, jisses. Jag minns så starkt faktiskt när jag och en vän låg en natt och funderade, vi funderade på hur vi skulle se ut, vad vi skulle göra och hur vi skulle vara när vi blev tjugo år, och här sitter jag idag, hela tjugotre och det är bara starten på livet, får vi hoppas! Detta skall firas med ridning efter jobbet såklart!

                           PRECIS för ett år sedan när jag fyllde 22, oj här har Fifa redan blivit väldig prickig.           


                                                                               Linda

Paket på G!

Tjoho nu har vi beställt lite grejer. Både nyttiga grejer och roliga. I hästväg såklart, hehe mumma längtar! Imorgon fyller jag år så en del av sakerna är en del av födelsedagspresenten, hihi känner mig som en liten flicka! Klick klick klick. Undra vad det kan vara tro? Det får ni veta när paketet kommer ^^                                            

                                                                                Linda

Tävling till helgen!

Ne, det är inte jag som skall tävla, fegskit som man är haha, men jag skulle inte tveka på Fifa alls, tölten är ju fin.

Nej det är mina kära vänner Lina, Tanja och Ullis som skall tävla. Gneisti vårkval är på lördag och Gneisti Light på söndag på wången. Jag blir dock bara där på lördagen. Heja heja, tar såklart med mig kameran :) Lina och Tanja kommer fördmoligen att tävla mot varandra i femgång på vårkvalet, Ullis ska tävla på lighten. I can´t wait!

                                                                              Lina och Sjöfn

         

                                                                              Tanja och Kolga

          

                                                                                    Ullis och Ari

                    

                                                                                   Linda
Förändras i ridningen

Jag skulle inte sälja Fifa för allt i vääärlden, det kan jag lova er. Hon är så himla mysig min lilla häst. Idag var vi med om ännu ett kanonpass, himlans vad det går framåt, i alla fall, red jag till plan idag. Man känner direkt om det skall gå bra eller dåligt redan när man sitter upp på Fifa, idag kände jag att det var a good day!

Tränade både tölt och galopp på volten. Tölten börjar bli riktigt stark och galoppen börjar hon få mer haj på. Det var riktigt roligt. Gjorde även lite åttor i skritten, 90 graders, böjningar och lite smått och gott. Det gör jag egentligen vid varje ridpass, mycket olika rörelseövningar och böjningar men som jag inte alltid skriver i varje inlägg, det är liksom en självklarhet att göra det för att mjuka upp och ha henne med liksom. Idag kände jag verkligen hur stabil och balanserad Fifa har blivit, hon jobbar på ett helt annat sätt, hon börjar förändras i ridningen. Vi var faktiskt inte så länge på plan då jag dessutom ville rida ut en sväng. Hooh tölten var så härlig, hon har en förbannat mysig tölt alltså, en riktig liten töltmoppe.

Svettig och go häst hade jag sedan i hagen.

                                                               Min snygging för ett år sedan :)                                                                               Linda

Lycklig

Tänk vad bra jag har det som har så fina djur, en underbar sambo och bor på ett sånt magiskt ställe, utbildar mig till något jag trivs med och har bara en framtid att se fram emot. Livet ser ljust ut för tillfället och jag är så mycket gladare. Press och oro känner vi alla någon gång, det kommer man aldrig undan, det är en del av livet. Det är synd att man inte lever för alltid, för någon gång tar det slut, var tar man vägen då? Att tänka på sånt gör en tokig, man ska leva i nuet och det är exakt det jag gör! Jag är verkligen lyckligt lottad.                                                                                       Linda

Tråkigt med guldhäst

Gud så tråkigt att köpa en "färdig" ridhäst. Helt ärligt jag tror jag aldrig skulle göra det faktiskt, då är det ju någon annan som format och utvecklat hästen. Det är min klara åsikt alltså. Jag vill vara med under hela resan, det är ju vägen till lyckan som är värdefull. Ja visst kan det vara skönt att få en "färdig" ridhäst och även nyttigt för den som är grön, men ne det är inte alls lika guld värt som att ha kämpat tillsammans från start, speciellt inte om man har ridvanan och köper sig en "guldhäst". Jag tycker det är betydligt roligare och häftigare att se ett ekipage som varit ilag från start och kommit till toppen, det är vägen dit som är en kamp, och något som är ÄNNU mer imponerande är väl ändå en häst som når "toppen" men som inte hade någon speciell stamtavla eller någon "tydlig synlig potential"

Hade jag väldigt bra med pengar för att köpa en topphäst med världsklass som gjort grymt bra ifrån sig på tävlingsbanan så skulle jag nog inte köpa den hästen, DET är inte det roliga eller häftiga för mig i ridningen, jag vet inte om jag skulle kunna känna den där lilla äran, den där lilla stoltheten, för det är inte jag som format hästen, och visst det är inte BARA att rida och fortsätta utvecklingen på en superhäst heller, men jag känner ändå att kampen från början är mer imponerande, lite harder och att man varit DÄR från början med sin bästa vän, färdats tillsammans. Jag är så gryyymt imponerad på Herkules fra Pegasus, men jag skulle faktiskt inte byta bort Fifa mot den hästen, aldrig. Ni kanske tycker det låter helkorkat men såhär har jag alltid tyckt och det är så jag absolut tycker.

Sedan att andra köper sig en färdig ridhäst eller guldhäst, okej, blir dom lycklig och nöjd av det är ju det bra,  någon skall ju köpa dom också, menar inte att det är fel, utan detta är bara helt min klara åsikt :)                                                                                   Linda

Godmorgon!

Sovit gott? Det har jag gjort i alla fall. Jag sover som en riktig stock nu när jag går under praktik, man är helt slut när man kommer hem. Förr var man allt bortskämd, då klev man upp när man ville och lade sig när man ville, nu ringer klockan på fem ibland. Någon undrade vart jag praktiserade, jag går ju och utbildar mig som förskolelärare så jag praktiserar då på en förskola inte så långt ifrån där jag bor. Väldigt trivsamt måste jag säga.

Till veckan fyller jag år och jag vet redan vad jag skall få i present, gud så roligt! Trallala det är ju givet häsrelaterat, vad annars ;)? Onsdag blir jag hela 23 år gammal och är fortfarande som en liten hästjänta, gud vilken tönt man är! Tönt tönt tönt är man inte det om man rider? En riktig fet tönt är jag, gud så underbart att vara en tönt, det trivs jag med!                                                                               Linda

Mys

Ikväll myste jag och Fifa. Det var super mysigt. Älskar verkligen min lilla häst. Varmt och skönt med kvällssol. Jag hukar mig på backen och har en liten varm mule i ansiktet, tokfia. Jag har nog världens bästa häst helt enkelt.                                                                             Linda

Skav i karleden

Idag märkte jag att Fifa har fått skav i karleden baktill, förmodligen utav skyddsbootsen. Det var ju tråkigt. Stackars lilljänta, huva det blir inga boots där på ett tag. Nu har jag använt gummiboots, kanske neoprenbootsen från catago funkar bättre. Framtill har hon dock klarat sig.                                                                               Linda

Ett stort framsteg today!

Hua hua jag blir alltid så glad när jag loggar in på bloggen och möter med en drös av härliga kommentarer, bästa läsarna har jag ju helt klart :D!

Dagens pass med Lina gick, KANON. Off course! Vi tränade först lite från marken. Lina ville se Fifas trav i longering, bitvis blir den riktigt fin och ren och bitvis hackig. Tränade sedan lite förflyttningar bara för att, lite kommunikations övning mest för skojs skull. Fifa har en aning att skjuta ut vänster bog i ridningen och det gör hon även från backen men lyssnar jättefint när jag "säger åt henne" eller hur jag skall uttrycka mig. Det är ju faktiskt rätt så smart att träna det här från backen också när hon har lite hard times med vänster bog, samtidigt som det är riktigt roligt, åh vad jag älskar min lilla häst.

Idag, IDAG så testade vi galopp på volt, PÅ RIKTIGT. Jag har ju testat lite själv för någon dag sedan, något steg. IDAG galopperade vi på ett helt varv på volten, tjoho! Detta var i höger varv, lättaste varvet. Fifa sparkade bakut haha, tokunge. Jag får vara noga med att bara låta henne rulla in i galoppen från traven, släppa en del på inner och hålla lite mer på ytter, så hon blir lite mer friare, det var sååå roligt vill jag lova. Jag bara skrattade och berömde ville bara grina haha. Vänster varv är lite svårare för då sätter hon för med innerbogen, den där vänsterbogen vettni ;) Men vi fick några steg där med och rätt galopp varje gång i båda varv. Jag är HELT övertygad om att det där fixar vi på en- två veckor, no problems.

MEN det roliga med detta, traven kom fram, som om poletten trillat ner så travade hon på jättefint!! Så där har vi ju kanske funnit en liten lösning, att få fram traven efter lite galopparbete, det var riktigt roligt faktiskt.

Det ni ska veta är att det absolut största framsteget är, det som händer vid varje ridpass, är mig själv, jag blir modigare, jag släpper på kontrollen, litar mer på Fifa och försöker släppa bort de där ständiga tankarna om att vi skulle gå omkull eller flyga åt skogen. Jag, galoppera på volt? På Fifa? Jajamensan, fatta vilken lättnad i min kropp, att äntligen kunna våga. Våga testa och bara flyga fram. Lina säger att jag rider helt annorlunda nu, jag är mer avslappnad i min ridning, rörligare och vågar mer, det har liksom släppt något i mig.  Hon tycker dessutom det är så roligt att se Fifa då hon är rörligare, tar längre steg, får övertramp, går i finare form och så mycket gladare i ridningen. Så fort jag släpper på tyglarna går hon med nosen mot backen och frustar. Hon är en helt annan häst.

På hemvägen med ljuvlig musik i mina öron flög vi fram i världens skratt. Vi har så otroligt roligt tillsammans nu mer jag och Fifa, vi bara flyger fram av full glädje. Vi kommer i världens gladaste galopp med mötande fordon, traktorer, bilar med släp, folk, mitt i byn, haha gud vad blickar vi får, men jag har världens underbaraste lilla häst som bara lyssnar till mig, litar på mig, precis som jag gör till henne. Vi är liksom ett :)

Huh vad långa inlägg jag gör jämt, varje gång tänker jag att jag skall korta ner, men det går bara inte, jag har så mycket saker att säga jämt och mina känslor är så stora så de tar liksom plats!


                                                                                     Linda

Fifa inte gilla bett

Skrittade Fifa idag då det faktiskt helt otroligt inte kommit någon snö. Jag passade då på att byta till ett bett bara för att testa. Rakt med fasta ringar. Fy, vilken annorlunda häst, nej gud det går inte. Jag får verkligen inte ta i henne, usch. Jag tyckte till och med nästan att bettet snuddade hennes tänder, kan inte riktigt förklara känslan eller vad som hände, men jag kände av tänderna i tyglarna emellanåt. Nej det får bli hacket. Skall testa bomberbetten framöver. Imorgon blir det Lina träning.                                                                               Linda

Så här är det..

                                                                   
   

Nu skall jag förklara läget lite
. Jag har aldrig RIDIT islandshäst innan jag fick Fifa utan bara ridit runt i skogen på raggsockorna, alltså bara flängt runt, grisepass kunde lika gärna vara tölt för mig, så detta med gångarter var faktiskt rätt  så nytt, men jag lär mig snabbt. Så att jag då skulle töltsätta en islandshäst när jag egentligen aldrig hållt på med någon gångartsridning var en väldig utmaning.

Jag fick aldrig något stöd eller hjälp från min familj när det kommer till hästarna. Jag har alltid fått kämpa och tagit reda på saker själv. Jag fick gå på ridskola i två år men hur mycket lärde man sig där egentligen? Jag som brann så stark för detta fick istället läsa till mig kunskap och försöka ta lite hjälp av vänner. Jag hade alltid en häst jag fick rida på, men jag ville liksom mer, jag ville utvecklas och lära mig saker. Inte hade jag pengar eller möjligheter till att fara och träna. Det fanns vänner runt om som fick det dom pekade på och som i slutändan ändå inte dög. Man var bra avundsjuk men ändå levde man på deras lycka som varade just den stunden. Nu har man ju äntligen blivit vuxen och kan faktiskt börja ta till sig dessa möjligheter. Så ni som haft/har en stöttande familj och som ger dig möjligheter, var tacksam! Det gör stor skillnad!

En annan sak, ni slarvläste lite i förra inlägget. Filmen jag lade ut är på en taktren tölt, det var alltså INTE den folk klagade på. Den filmen som var så hemsk skall jag visa framöver.

                                                                                Linda


                                                                     

FRÄLST!

Oj oj jag bara älskar OneRepublic, dom är så grymma! Den här låten ligger längst upp just nu, sjuukt fin! ME LOVE!Deras låt finns även med i filmen The lucky One. Den spelas i slutet av trailern. Denna film kommer jag hett att se, kolla lilla Zac Efron som blivit stor och manlig, yummie! Ryser när jag ser trailen, det där är nog en film Linda kommer att grina till. Längtar tills den kommer ut, hua!
                                                                   Linda
- Folk som fyllt din hjärna med skit!

Detta är exkt ett år sedan, eller snart i alla fall, om några dagar. Jag tränar tölten "för första gången" kan man säga och har lektion hos Gummi som jag fick av min kära sambo i födelsedagspresent. Haha ja jisses vad jag och hästen har utvecklats och speciellt jag med min "attityd" som Gummi uttrycker det. Jag hade så dåligt självförtroende när jag kom dit och han tjatade hela tiden om att jag måste börja tänka positivare och tro på mig själv. Detta har jag jobbat med otroligt mycket och även jobbat en hel del på mitt kontrollbehov i ridningen och samt min rädsla, jag tänker på ett helt annat sätt nu, rider annorlunda och törs mer och litar främst på min häst mer, tänk vad mycket som kan hända på ett år :)

Det fanns en forum som faktiskt sänkte mitt självförtroende en hel del och jag är så glad att jag äntligen "stängde ner sidan för gott" För jag mådde inte bra alltså och ridningen var knappt rolig, jag har nog aldrig kännt mig så dålig i ridningen som då. Folk!

Jag hade ganska så svårt att känna den rena tölten på den tiden, när man sitter på bukefalos får man en jävla massa skit kan jag säga, tack och lov för att jag lämnade den sidan, efter det började jag faktiskt att tro mer på mig själv och sket i vad andra sa. Jag hade aldrig töltsatt en häst förut, Fifa är min första så det är ju inte så lätt alla gånger men man försöker ju. Minns en tjej skrev till mig en gång när jag lade ut en annan film på mig och Fifa i "tölt"

 - Rider du sådär kommer det gå käpp rätt åt helvete!

Schyst, tack, nu känns det ju ännu bättre! Ja där satt man och försökte och folk var bara trista och sa att det och det var fel och fel takt hit och dit och jag tog åt mig som en svamp. Vad sjutton gör det som hästen går lite oren tölt när man håller på att töltsätta? Jävla trams. Aja skönt atts lippa det där skit forumet.
Lite roligt när Gummi säger:

- Du har så förutfattade meningar, massa folk har fyllt din hjärna med skit

.

Jag älskar när Gummi säger - JUST DET! hela tiden haha, tänk det där kör min sambo med idag, suck ;)

                           

                                                                                 Linda
Cartoon dog!

Vad häftigt! Som taget ur en tecknad film. Jag och Martin stod vid fönstret i vardagsrummet. Så ser vi hur Elmo kommer (för han är ute) på baksidan med något stort svart i munnen. Han lägger denna svarta sak i en grop han grävt sedan tar han sin nos och fyller igen hålet, noggrant och fint, sedan sprang han iväg. Haha aldrig sett något liknande, eller ja vargar och vilda djur gör väl så men annars har jag aldrig sett det hos ett husdjur, kan vara att det finns fler såklart som gör såhär men det var lite roligt att vi inte alls hade någon aning om detta och stod och lurade på honom i fönstret, och han gjorde det här som han gjort det hela sitt liv, han är så smart våran hund. Stod kvar och tittade lite mer på honom senare och då sprang han tillbaka till sitt gömställe och kollade så allt var lugnt, haha vilka djur jag har!


Linda

Dagens ridpass

Vad ska jag säga om dagens ridpass? Mittemellan, inte wow men inte dåligt heller. Vi jobbadet tölten på volten idag men önskar jag hade lite mer power, hon känns lite trög men jag antar att hon sätter en del muskler nu och det kan ju ta emot lite. Hon skjuter även ut vänster bog i höger varv vilket inte är lätt alla gånger att rätta till för då tappar hon energin fram, i vänster varv känns tölten lite lättare men där låser hon vänster bog istället, den är liksom i vägen, när man väl fått den på plats då töltar hon mjukt och smidigt men den hamnar tillbaka efter bara några steg så där får man ju jobba hela tiden också.

Testade faktiskt lite galopp på volt, i höger gick det bäst, nu ska ni inte tro att hon galopperade runt en hel volt utan detta handlar om ett - två steg, och jag vill inte tro att hon tog rätt galopp alla gånger, Vänster varv gick inte lika bra för där kom nog min feghet fram, hon lägger sig innåt väldigt och vänster bog är liksom i vägen, så jag är rädd att vi skall tippa omkull innåt, jag är väldigt feg att galoppera på volt men vadå, jag har galopperat på volt endast två gånger under hela min ridtid så jag menar har man inte vanan så kan det bli lite otäckt på en otränad och obalanserad häst.

Helt sjukt men det är sant, jag har aldrig hunnit så långt med mina hästar att galoppera på volt, antingen så har dom blivit såld innan vi nått dit eller så får jag inte ens in galopp som på Bitter exempelvis, inte ens på raksträcka i full fart, det är bara slängtrav, han är verkligen en utmaning och knappt de tränare jag låtit testa honom har klarat det, så det är inte bara där inte
.

Aja som sagt, vänster gick inte riktigt bra men ändå tar hon mest vänster galopp när vi rider ut. Haha men gud vad hon har börjat sparka bakut, och rädd blir jag inte som jag blev lite förr, hon är bara tokig! Kul ändå att hon klarar av ett till två galoppsteg på volt, det är faktiskt ett stort framsteg!

Det har snöat idag men som tur är har det inte stannar kvar utan smällt bort, men imorgon ska det snöa otroligt mycket sägs det så Fifa får ta sin vilodag då, synd men så är det. Sedan skall hon faktiskt få en veckas viloperiod framöver, det kan hon behöva.

                    Jag och Fifa för exakt ett år sedan om fem dagar, en liten barbacka galopp på min födelsedag :)

                           

                                                                                    Linda

Aprilväder gör mig störd

April är verkligen en skitmånad, det går inte alls att planera sin ridning, det är så himla tröttsamt och jag kan verkligen inte hjälpa det menjag blir skitförbannad alltså jag kan gå och sura en hel dag om det har kommit snö, vintern är verkligen tummen ner för mig och är våren på väg så ska det tammesjutton inte komma någon snö! Jo men visst från och med idag och hela helgen, vitt vitt vitt vitt, men vad kul när man är ledig, då får hästen stå IGEN.

Saken är den att Fifa kan inte stå och vila för ofta, har hon hållts igång två- tre dagar på raken så blir hon bara finare och finare, det känns alltid lite knökigt efter en dags vila och ännu sämre efter flera dagar. Hon går väl inte dåligt så, men det tar ju någon dag innan hon känns så där riktigt på G och fräsch. Nu hinner jag ju nästan aldrig få henne dit för det snöar ju typ varannan dag. Åh jag borde gå i terapi för detta alltså. Jag känner verkligen en stor press, stress och agrission :P

Kan sommaren komma eller???


Linda

Spansk skritt - bilder

Idag har jänta fått manen på andra sidan och detta enbart för att halsen skall börja luta lite mer åt höger, haha hon ser ut som en liten pojk för tillfället, tokjänta.

                                  

Tog och testa lite spansk skritt (på stället) lätt som en plätt, jag stog några meter bort och pekade, hon lyfte och lyfte. Fick några kort på detta. Hon är jätteduktig men jag längtar tills hon börjar fatta till att GÅ i spansk skritt, det går väldigt segt med det.

Dock sprang jag efter Martin för jag ville ha lite nya spansk skritt bilder, sagt och gjort! När vi sedan var klar stod och hon gjorde spansk skritt för sig själv i hopp om något gott skulle dyka fram, aaaw stackarn.

                                                                                   Linda

Hjälp oss?

Älskade kära läsare, jag behöver faktiskt alla tips jag kan få nu. Jag har bra hjälp av Lina och jag vet att vi så småning om kommer fixa det men jag behöver höra från fler folk som har varit med om samma sak och som också har erfarenhet av de "problem" vi har. Jag behöver få höra lite vad som funkade för er och hur resan var, behöver liksom lite stöd OCH mer tips.

Fifas trav är lätt att få in men den är inte lätt att få något vidare ren eller med action, det som händer är att hon landar med framfötterna före bak och det blir en väldigt stötig och tung trav. Vi kan böja, driva och låta henne söka sig ner en hel del så kan den fortfarande vara lika oren och tråkig, ibland brukar de första stegen vara finast men mer är det inte, jag grinar inte över detta för jag vet att traven kommer lösa sig och jag vet att hon har en fin trav, men jag vill ändå höra lite solskenshistorier från er och få mera tips som jag kan prova.

                                                                        

                                                                                 Linda

Fruktansvärt :*(

Tårarna trängde sig ur ögonen på mig när jag såg denna film, vad hemskt. Jag blir så arg och jag fattar absolut ingenting, vad i helvete rent ut sagt är det för jävla fel på människan? Är vi den stördaste "rasen" på denna jord eller? Helt klart, vi gör så sjuka saker så det är inte klokt. Här är en film jag hittade på Annas blogg och jag blev riktigt berörd.

Hur kan man göra så mot ett oskyldigt djur? Alltså, hur kan man ha ett sådant samvete? Jag fattar inte, ne jag fattar faktiskt inte, jag tror hjärnan är outvecklad på dessa personer, dom är inte riktig i huvudet helt enkelt och behöver söka hjälp, människan är inte skapad till att bli så funtad.

Här är lilla Tiger, en vanvårdad häst som en får andra chans i livet. På ena filmen hämtar dom honom och på den andra får man se hur han utvecklats.

                                                                        Linda

Frågestund!

Nu är det många anonyma som skrivit kommentarer med en del frågor som jag faktiskt har tänkt svara på i något linlägg men glömt bort, de kommentarerna ligger långt bak nu så jag tänkte att det är väl ett bra tillfälle att göra en frågestund då :) Fråga vad ni vill, inga frågor är dumma. Avslutar frågestunden när jag känner för det ;)                                                                                  Linda
Good horse!

Arbetade på plan idag med skruvis. Hon är riktig rolig att jobba med nu för hon försöker verkligen göra vissa övningar själv innan jag bett om det, hon vill liksom göra något, samtidigt som jag känner att det säkert har blivit lite jobbigare nu, det brukar ju kunna bli det att man får en period där i mitten när man kommit igång med träningen som blir lite trög. Haha nu jävlar har hon till och med börja kicka när det blir jobbigt, sparkar lite bakut, tok fia!

Töltade på volt idag med både låg och högre form men focuserade mest på förflyttningar, korsa bak i skritt och tölt, det där har hon ju verkligen fått haj på nu, riktigt roligt faktiskt! Dock har hon börjat spännt sig lite (hon som aldrig spänner sig) så emellanåt fick jag låta henne gå med nosen i backen och slappna av, lite som belöning.

Red en liten omväg när vi skulle hem just för att rida ut lite, snuttan! Det var så mysigt och tölten var jättemys, märker dock att tölten blir mer power med viktbootsen vilket jag inte hade idag, vill inte använda dom för mycket. Traven sket vi i, jag testade den någon gång och den var dööööd och frytaktig, inte alls rolig, funderar på att tömköra henne i traven emellanåt, kan ju vara klokt, men som sagt man är ju kass på tömkörning. Fifa fick sträcka ut i snabb galopp ibland, så himla härligt, haha fast inte för min höft för helt plötsligt slängde hon sig åt sidan av någon anledning och jag vill lova att det kändes, uuuuh.

Ne vackert väder hade vi idag men det ser inte ljust ut för de kommande dagarna, synd.

                                                                                  Linda

Bettlöst och tryckpunkter

Bettlöst. De finns de hästar som helt enkelt inte trivs med bett, då finns ju bettlöst som alternativ. Fifa går för tillfället inte på bett och jag vet inte alls hur det kommer gå i framtiden om hon kommer kunna gå så pass bra på det igen eller om det verkligen är bettlöst för den damen. Min tanke blir då - hur sunt är det? Ja menar man växlar mellan olika bett och nosgrimmor för att det inte skall bli samma tryckpunkt hela tiden, men hur gör man då med bettlöst? Hästen får ju samma tryck på samma ställe konstant. Jag skulle nästan vilja höja och sänka hacket fram och tillbaka bara för att förändra tryckpunkten. Hur tänker ni?                                                                               Linda

Börjar bra NOT!

Meeen! Jag känner att detta blir en kass dag. Det vrålsnöar ute, vad är det för fel på vädret?? Kan det bestäma sig eller? Jag tror inte det blir någon ridning för mig efter jobbet i alla fall, det lär nog vara mycket snö och Fifa får ju bara snöstyltor. Piss då, hoppas hoppas hopaps det börjar regna under dagen!

                                                                              Linda
Vår klubbs hemsida :)

Nu har jag skapat och designat en hemsida åt islandshästklubben här i trakten, härligt nu skall vi sätta fart på den! Vad jag ser framemot alla aktiviteter och annat skoj här i sommar, härligt! Hoppas det är fler som öppnar ögonen för klubben och hänger på!

                                                                                Linda
Ett steg bak och ett litet fram

Alla dagar kan inte gå bra och efter en hel veckas utveckling så var det våran tur att backa tillbaka idag. Fifa hade inte samma power så hela ridturen blev liksom lite halv tråkig, tölten var dötrist. Förmodligen har hon träningsverk från helgens arbetspass, får vi hoppas, men jag är som jag är och skall analysera och grubbla en massa. Har hon inflamation någonstans? Har hacket börjat ge obehag? Är det någon smärta? Ja jag är som jag är, jag kan liksom inte acceptera riktigt att det finns dåliga dagar utan då måste det vara nått allvarligare, knäpp jag är. En vilodag kanske inte räckte för Fifa denna gång.

Det vi lyckades med idag var i alla fall att våga trava mitt ute i skogen, jag har tänkt träna traven på det viset ett tag nu men har varit rätt så feg att låta henne gå i den sämsta och mest obalanserade gångarten över stockar och sten. Till en början var jag feg och tordes enbart låta henne trava några steg, usch jag tänkte
- Detta kommer aldrig att gå, vi kommer gå omkull!
Meeen så försöker jag höra Linas röst och vips så travade vi på där i skogen med slappa tyglar och med en avslappnad Linda på ryggen. Det är väl ett lyckat framsteg idag, resten var blaha men vi får hoppas att det är träningsverken :)

                                                                           Linda
God morgon!

                                                                                 God morgon på er.

Ny lång arbetsvecka, härligt va! I morse vaknade man upp till ett alldeles vackert sken, det borde man få göra varje morgon tycker jag. Hoppas på ett fint väder, jag slutar nämligen tidigt idag och kommer sticka ut och rida på en gång. Hoppas ni får en trevlig dag!

Ryttare attackerad av hundar

                                                               Klicka på bilden för att komma till sidan.                                                                                 Linda
Vår vårpromenad! Bilder

Snuvan har fått jobbat på hårt de senaste dagarna så hon var helt klart värd en vilodag. Dock ville jag gärna skritta av henne fast för hand så vi tog oss en promenad ner mot sjön till vår lilla strand där man både får bada med häst och hund.

Det var underbart väder, supervarmt och soligt. Här talar vi riktigt vårväder och vi bara njöt jag och Fifa. Jag ledde henne ut till sjön där hon fick plaska lite och äta sjögräs. En annan låg platt ner i gräset och tittade upp mot den blå himlen. Såna här stunder är guld värt!                                  

                            

                                                                                     Linda
Viktboots

Viktboots är ju ett väldigt smart sätt att använda sig utav om man exempelvis vill stärka takt, balans, styrka och aktion. Fifa travar helt klart bättre med viktboots, hon får både en bättre balans och takt. Tölten blir också bättre men den är även bra utan och därför är vi inte lika beroende av viktboots i tölten som i traven. Skall ta och skaffa några G boots framöver men dessa läderboots från Jacson får duga så länge. 

Man kan även säga att viktboots är som små hantlar - styrketräning som för oss människor. Det är ju inte meningen att man skall sitta med hantlar hela dagarna resten av sitt liv och det är ju samma med ridningen, man rider ju inte med bootsen "livet ut" utan detta är ett "provisoriskt" hjälpmedel för att stärka hästen. Sedan märker man ju själv om det verkligen hjälper eller stjälper sin häst med bootsen. Det finns mååånga olika meningar kring viktboots, man hör det ena efter det andra.

Vad har du för erfarenhet av viktboots?
Hur ofta rider du med viktboots och när?

      

                                                                          Linda

Lina och Sjöfn bilder

Detta är alltså då min tränare Lina. Tänk den här hästen satt jag på nyss i världens tölt action! Gud aldrig töltat på en sådan häst förut, jävlar i min själ vilket häftigt sto! Lina är så duktig som ridit in och tränat upp denna häst själv, hon är som sagt en liten naturbegåvning. Sjöfn frá Forsaeti -01.

Tydligen skall hon inte vara riktigt i form här heller, hua, inte form här? Oj oj det är en riktigt fin häst det där :)             
                                                                            Linda
Träning för Lina - Kommit fram till en sak!

Det gick bra som vanligt idag, tölten är ju Wow. Vi tränade på en ny sak idag så vi har lite olika saker att göra på plan. Denna gången focuserade vi välidgt på att korsa bak, ja framdelsvänding men i rörelse (skritt) hon har välidgt lätt för höger varv och hon fattade direkt och utförde övningen precis som jag ville, sjuka duktiga häst :) Vi gjorde detta i tölt men nöjde oss bara med ett-två steg. Vänster varv är lite svårare då hon sätter för bogen liksom, men hon puttar tillbaka den i rätt läge så fort jag ber om det men har väldigt lätt att slänga in den igen, den liksom bromsar upp. Så vänster varv var lite svårare och det kom en del protester men hon kämpade på så det glödde om hovarna och utförde det kanonfint ändå. Så detta skall vi träna en hel del på, Lina tyckte det var så roligt för det är inte många hästar som lär sig så himla snabbt som Fifa faktiskt gör, hon är speciell min lilla häst.

Sedan tränade vi traven men den funkar inte alls, javisst får vi in trav fast den blir ju liksom fyrtaktig och hon latar på sig, hon skjuter inte på ordentligt med bak så fram hinner landa innan bak, speciellt i vänster varv har hon väldigt svårt med traven, höger fram landar väldigt långt före innan vänsterbak. Vi testade att ta av bootsen och då blev traven ännu sämre, så skall jag träna trav blir det med tyngboots. Jag vet ju att hon kan och att hon har en väldigt fin trav så jag har inga ledsna miner för detta. Lina kämpade där med hennes trav, Fifa var lat och ville inte alls men fick in fina steg där ibland, så traven kommer bli en väldigt stor utmaning för oss.

MEN! Jag och Lina lurar lite på att Fifa inte har någon muskelkramp för det stämmer inte riktigt in på ridningen, hon är svag och bär sig inte rätt med vänsterbak, hon bär sig mycket bättre med högerbak och enligt veterinär skall ju detta vara tvärtom då hon skall ha en muskelkramp på höger bak skinka. Dock sade min veterinär att han var inte expert på detta område och TRODDE det var muskelkramp ELLER så kunde det helt enkelt vara så att hon var mer musklad på ena sidan, men han ville behandla henne för muskelkramp först och se om det blev något resultat. Så jag tror mer på att hon är mer musklad på höger sida faktiskt då hon har lättare för traven i höger varv och dessutom har lättare att bära sig med höger bak i olika övningar. 

Jag har fått ett helt annat ridtänk och både känner och ser annorlunda, det är inte bara Fifa som utvecklats otroligt mycket den senaste tiden utan även jag, så himla skönt.  

Inga bilder än tyvärr, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :) Fick rida Linas stjärna Sjöfn förut, MAMMAMIA, bilder kommer (dock när Lina rider) vilken häst, vilken häst!

                                                                             Linda

Ett gammal inlägg från i vintras.

                                        

ORKAR INTE: Fick svar av min veterinär. Hon tyckte det var trist att Fifa fortfarande var halt och tyckte INTE jag skulle arbeta henne i någon högre gångart, men dock i skritt. Suck jaja, det är fan kört med den här hästen. Jag orkar inte med det här, vad sjutton är det för fel??? Jag fattar inte är det gud som jävlas eller vadå? Hon har blivit behandlad i alla ben från topp till tå, samt höfter samt rygg, jaha?? Och fortfarande halt? Detta låter inte bra i mina öron, hur sjutton kommer den här hästen kunna bli frisk egentligen? Min tro och mitt hopp är väääldigt litet och jag känner mig mer och mer förbannad över allt kring denna värld. Idag brast det för mig och tårarna bara forsade, jag var arg över en ovesäntlig liten skitsak men kom ut i all vrede, dock hade det inte att göra med denna skitsak utan om Fifa, och gud jag kunde då inte hejda min gråt, jag har så mycket skit inom mig just nu, alla hemska känslor, oro, tankar och frustation kring detta med Fifas jäkla skada, bägaren fylls och den börjar tippa..

2012-1-23Ja gud vad ledsen jag har varit, det har ju enbart varit sorgliga och ledsna inlägg under ca ett helt år. Huh jag vill inte tillbaka dit, jag var verkligen nere på botten och min häst var heller inte den gladaste, fan om jag kommit till rätt veternär från början, men nu vet jag vart jag skall vända mig om det strular sig med Fifa igen. Jag trodde faktiskt där ett tag att Fifa inte skulle bli frisk igen, ja herregud det har varit ett ruskigt jobbigt år vill jag lova.

                                                      En väldigt ledsen och hängig häst

         

Ett hett tips från mig: Kolla upp väldigt noggrannt med vilken veterinär du skall fara till, hör runt med andra, det finns allt för många oseriösa och okunniga veterinärer. Känns magkänslan minsta lilla osäker så skulle jag fundera på en annan veterinär. Är behandlingen lång utan resultat, eller finner inte veterinären självaste felet så fundera starkt på att fara till en annan innan det gått för långt, det är väldigt oekonomiskt och kanske till och med ohälsosamt för skadan om det dröjer för länge innan resultat. En veternär skall lyssna på hästens ägare för det är DU som känner och vet bäst om hästen.

Säger din magkänsla att tänderna skall kollas, att en röntgenbild behövs på något ben o.s.v så stå på dig, vissa veterinärer drar verkligen ut på en del undersökningar, vill dom inte kolla upp så byt, då är det en oseriös veterinär. Var även uppmärksam på hur din veterinär svarar på dina frågor och förklarar kring skadan och behandlingar som görs, får du en logisk och väl genomförd förklaring? Var även uppmärksam om de bara gör sig blind på en sak, exempelvis leder och tar spruta efter spruta, det finns tusen olika andra saker att undersöka. Men det hetaste tipset av all: GÅ EFTER MAGKÄNSLAN!

                         

Här är en bild från vårat absolut första veterinärbesök av alla hundra, här började alltså våran mörka resa, en resa som varken jag eller Fifa var förberedd på. 

        
Men jag har alltid följt min magkänsla och den har alltid alltid jag menar verkligen alltid varit rätt. Jag är så glad att jag faktiskt följde den och trodde på mig själv vad som kändes rätt och fel. Från att tron till att hästen kanske måste avlivas eller ställas av som kanske avelshäst till världens gladaste och härligaste ridkompis där vi utvecklas stort varje dag :)                                                                                  Linda
Släng er i väggen här kommer vi!

Finns det någon mening att skriva inlägget? Jag kan ju ändå inte uttrycka mig på det ärligaste och bästa sätt hur ridningen har gått idag. Jag fattar ingenting och jag vet inte om jag ens ska fatta. Jag har ännu en gång inga ord för passet mer än att jag bara vill skryta så in i h*lvete om min häst, jag kunde inte få en bättre häst och tycker synd om de som missar henne haha ;) Ne men helt ärligt, jag har så jäkla ont i huvudet och nacken just nu bara för att jag varit så himla spräng-glad, min häst gick ÄNNU bättre idag och jag tror nästan detta är en dröm för hur fan kan en häst utvecklas så mycket varje dag på en vecka? Det har jag aldrig varit med om förr.

Idag kunde vi göra fina galoppfattningar på plan helt plötsligt. Lina galopperade till och med på en volt med Fifa - en annan feg som man är stod på sidan och gapa. Klart att hon inte orkade hålla en rund och klockren galopp runt en hel volt, men vadå detta är ju verkligen ett stort steg fram, och dessutom ett stort steg fram för mig som vågade vara lite galen och busa fram galoppen på plan rätt fram. Tölten är magisk, äckligt magisk. Lina slängde in en mening att det kanske var dags för tävling. Ohåjaja skulle hon gå som hon gjorde idag på hemvägen så skulle vi vinna hela sk*ten haha ne men, jag är ingen dryg människa, jag är bara så fruktansvärt glad och paff, denna dag har varit en upplevelse, fast någon tävling törs jag ju inte ställa upp på - fegpropp. Lina tyckte även Fifa såg så mycket större ut och hade mer power i kroppen, I KNOW! Hon känns jättestor haha.

Tyngdboots, Jackssons läderboots 190 g hade vi på Fifa idag. Både tölten och traven blev bättre. Nog för att hennes trav har blivit lite sämre igen men blev helt klart bättre med bootsen. Hon fick bättre balans och takt, tölten ska vi inte ens snacka om, fy jädrans säger jag bara på hemvägen, vilken power, vilken tölt och här är det inte med någon näsa i vädret vill jag lova, här kan vi samla ihop oss, klart att tölten blir lite snabbare om jag släpper fram nosen lite mer, men ja om någon vecka då sitter även det som ett smäck. Sedan växlade vi hur lätt som helst från tölt, till trav till galopp, fram och tillbaka med helt taktrena gångarter. Nej så fort som hon utvecklas har jag aldrig varit med om faktiskt, hur är det möjligt? Sånt här ska väl växa fram sakta men säkert? Nej då PANG är det för Fifa. Jag känner ju på hela hästen vad lycklig hon är när vi rider, jag har aldrig kännt eller sett den lyckan hos henne, det är helt magiskt och vi har ett sånt sjukt samspel.

Alltså det jag är mest imponerad och så chockad över är hennes extremt snabba utveckling, det är den jag är så jäkla "dryg" över, helt sjukt :)
 
Imorgon är det mer Lina träning, tjoohoo, hon är en naturbegåvning alltså, verkligen en förebild.                                                                          Linda

Dags igen :D

Tjohoo snart Lina träning, fan vad peppad jag är. Vackert väder är det också, hoppas hoppas det håller i sig. Idag skall vi testa något nytt på min donna faktiskt, vad folk tycker och tänker om det är deras sak, men vi ska i alla fall prova oss fram. Ska bli så roligt, åh jag vill bara tölta mig fram nu på min fina häst, tänk vilken sommar vi kommer få nu, hoppas jag.


                                                                           
                                                                                Linda

Questions for u!

Gud jag är så pepp med ridningen just nu. Härligt härligt. Imorgon tränar jag för Lina igen, det kommer gå sjukt bra :) Titta vilken inställning jag har, haha. Nu är jag lite nyfiken på er och era hästar, som kanske de flesta förstått så har Fifa väääldigt lätt till tölt och är en gångart som är väldigt älskad av oss båda, hur är det för er?


1. Vilken är din hästs starkaste och bästa gångart?
2. Vilken är den svagaste/svåraste gångarten?
3. Var någonstans i ridningen ligger ni nu?
4. Vad är ditt focus i ridningen idag och vad är dina mål denna sommar?


Mina svar:

1. Jag vet egentligen inte vilken hennes starkaste gångart är, för tillfället är ju tölten den som är lättast att få fram och den som både jag och Fifa trivs bäst med, men i framtiden kan det lika gärna vara traven som är den starkaste och bästa gångarten, men på grund av skadan och den svaghet hon för tillfället har vågar jag inte yttra mig så mycket om vilken gångart som är starkast.

2. Samma svar här som ovan fast då traven för tillfället är den svåraste gångart att nå in på just nu, men när den dock kommer fram och hon trampar på hyfsat bra så är den riktigt fin.

3. Oj vad svårt, ja vi har ju egentligen börjat med ridningen från ruta ett sedan några veckor tillbaka, men hon är bra mycket starkare och balanserad idag än vad jag trodde hon skulle vara. Hon kan gå samlat i kort tölt och börjar jobba på riktigt bra där, vi har även börjat få ett mer tempo i tölten. Traven är på G, hon skall bara finna balansen och viljan att ta fram den och försöka bära sig bättre. Galoppen har vi inte börjat med på plan än men skruttar runt utomhus. Hon lyssnar lätt på hjälper, är väldigt mjuk och smidig, har börjat länga steget i både skritt och tölt väldigt fint. Men vi är bara i början trots det enorma framsteget. Från ingenting till detta på bara några veckor, wow :)

4. Min focus i ridningen idag är främst att Fifa skall länga steget och alltid ha med sig energi, jobba mycket på grunderna. Att jag skall försöka tänka bättre och kunna kontrollera mitt inre, jobba mer på mitt självförtroende. Mina mål är att få till alla gångarter balanserat och stabilt på plan. Att hon skall ha lätt att få fram traven med ett bättre bärande. Tölten ställer jag lite högre krav på och vill ha ett ännu längre steg och högre tempo. Att hon skall hålla sig frisk och hel!                                                                              Linda

En rubrik med så mycket glädje!!

Jag finner inga ord. Jag har länge tänkt ut vad jag skall skriva om dagens ridpass men jag får inte fram några ärliga meningar. Jag, jag.. är mållös. Detta är varken inbillning eller något som är överdrivet, det är av ren sanning och verklighet. SÅHÄR BRAA har hon aldrig någonsin gått och jag lovar och svär, det var helt fantastiskt. Fanimej! Fan vad hon utvecklas fort, helt sjukt! Ja nu svär jag mycket men jag kan inte hålla det inom mig. Det är var det bästa ridpasset jag någonsin ridit med Fifa, jag tror hon instämmer.

Tölten den, den. Huh oj oj. Ne jag vet inte vad jag ska säga. Den var helt magisk, snacka om att hon kan tölta i ett snabbare tempo nu hur lätt som helst, och vad hon jobbar, lätt lätt, glatt, glatt, energi, energi, lufitg, luftig. Ne det är lika bra jag är tyst, det är sjukt, det är så sjukt, så sjuuuukt, nu är jag tyst för jag spricker av lycka. IIiiiih!!!

Mötte Erica och Svala  i det vackra kvällsvädret. Vi red en ny väg på andra sidan, det var riktigt mysigt och det blev ju ännu mysigare när min häst var så... ne nu säger jag inget mer för då blir jag tokig. Tyckte dock lite synd om min Erica, tror inte hon svävade på samma moln som jag. Svala är en riktig krutbrud och det är ju verkligen kanon med en sån framåt häst, men jag kan förstå Erica att när man faktiskt vill ha den där lugna turen så kan allt krut vara irriterande, fast jag tror att de där kommer de att fixa så småning om. Svala är en grymt trevlig häst, Erica har verkligen hittat ett litet fynd, dom är så fina tillsammans, hon måste bara inse det själv ;)

                                                         Baby nöjd för dagens tur :)                                                                              Linda

Vi KAN!

Jag kan säga som så att det har aldrig någonsin under alla mina hästår gått så sjukt bra med ridningen varje dag under så lång tid. Det går bara framåt där både jag och strumpan utvecklas. Jag är så sjukt glad att jag har Lina, henne släpper jag aldrig, hon har verkligen varit till stor hjälp.

Vi red på plan idag och tränade precis på samma sak som jag har gjort på Lina träningarna. Tölten på volten var superbement! Hon jobbade på som tusan, frustade med jämna mellan rum som:
- Skööönt, kuuul!
Traven var lite svårare idag faktiskt, hon ville helst bara tölta och när väl traven kom in var det inte ett helt varv på volten, det fattades dessutom en del energi, men jag grämade mig inte över detta, det kommer alltid vara lite så upp och ner med gångarterna. Sedan HAR jag lite svårare att träna traven på skruttis då den för tillfället inte är den lättaste gångart på henne att nå in på.

Efter passet var hon bra svettig, hon luktade riktigt go svetthäst! Mumma. Vägen hem var fantastisk, "utomhus" kommer det ju alltid fram lite mer energi och jag vill lova att tölten var WOW! Hon kan helt klart tölta i ett snabbare tempo med längre steg nu. Gud vad hon utvecklas, även om det är i myrsteg så är det ändå elefantsteg för oss. Min skrutt är så töltsäker, har inga problem alls att tölta på slappa tyglar där inte.

Tjoho :D Jag är så glad! På fredag ska jag förmodligen träna för Lina igen!

                               Det här är för ett år sedan, tiden då Fifa töltsattes, det var då det :)                                                                                    Linda

Hello!

Godmorgon på er :)

Nu får jag nog lägga benen på ryggen om jag skall hinna med mig. Ville bara slänga in några trevliga morgonsord åt er och hoppas ni får en fin morgon. En annan ska förmodligen dra till plan i eftermiddag, får se hur det går om vi flickor är på humör för sånt. Ha det bra så länge!

                                                                   Linda
Hahahaha trallalaa :D

Hahahaha. Mmm, jaa. Det är väl underbart va? Åhåjaha vilken dag :D Egentligen så vreeed jag mig lite för att rida idag, mulet och regn är väl ingen höjdare att rida i? O andra sidan behöver Fifa hållas igång regelbundet nu, fast jag får ju verkligen ingen trevlig inställning vid skitväder, o andra sidan så kan jag ju göra sånt som inte kräver så mycket. Aja jag hade inte så stora förhoppningar om vi säger så. Åhåjaja trallala, vilken da :D

Puuh hela ryggen lyfte upp mig redan från början, Fifa kändes pigg och glad, väldigt framåt, trodde nästan hon skulle studsa upp i luften. Första tölten - yummi yummi. Galoppen - woooh, power!! Lyhördheten, oj oj oj är det min häst? Arbetet över lag - jävlar du! Vilken glad liten jänta jag hade och vad hon har utvecklats ridmässigt på denna korta tid. Mammamia, känslan att rida henne är helt fantastisk, jag vågar faktiskt säga att hon töltade inte ens såhär bra förra våren. Vi hade verkligen en bra dag i skogen! 

Vägen hem går alltid sämre, varför vet jag inte, det är inte dåligt, inte alls, men det är ju absolut inte samma Wow. Kanske är det min inställning- att jag vet att det skall gå sämre på vägen hem? Kanske är det Fifa som har lite bråttom hem och spänner sig en aning? Kanske är hon nöjd för dagen? Ja vem vet. Dock gick hon med nosen i backen nästan hela vägen hem, det är så sjukt, detta har vi tränat på två gånger och nu gör hon det självmant.

Hemma stod som lös på gården medan jag sadlade och tränsade av, sedan hade jag henne lös vid min sida då vi gick upp till hagen igen. Alltså förstå känslan jag har inom mig, jag är så lycklig just nu så det går inte att beskriva, lycka lycka lycka. She´s something!                                                                               Linda

Godmorgon!

Nu ska jag äntligen iväg på praktiken igen efter den här långvariga förkyldningen, men jag ser att det snöar ute och tittar man på smhi så ska det regna här precis hela dagen och hela veckan, usch vilken skitväder, mitt humör som styrs så av vädret, blir ingen ridning denna vecka då? Förmodligen kommer iaf regnet ta bort den lilla snö som kommit, men vem vill rida i regnväder egentligen? Såna här gånger önskade man att det fanns ett ridhus till hands.

Ne nu ska jag ge hästarna hö och sedan drar jag, får se vad som blir i eftermiddag, hoppas ni har det finare än oss!

                                                                             Linda

Fynd fynd fynd!

Tjohoo idag har Erica varit så snäll att hon fann ett eksemtäcke i stolek 145 för endast 200:-, dubbelrea på hööks :) Nu kanske ni undrar vad jag ska med ett 145 till? Fifa drunknar ju nästan i 125 till och med, men det är inte hon som ska ha täcket, hon har redan ett, nej det är kära Bitter. Han blir så fruktansvärt angripen om sommrarna av bromsar, knott och mygg, han mår riktigt dåligt av detta och jag måste alltid täcka honom med flugtäcke och massa spray. Fifa har ingenting på sig, men min svarte Prins får hela svärmen.

Det flugtäcke han har sitter inte bra, jag tycker nästan inget flugtäcke är bra, det täcker liksom inte allt och speciellt inte vid bogen, sedan dras det bakåt och ser så obekvämt ut, bogarna blir liksom inte fria utan sitter trångt ut av täcket, så jag har faktiskt tänkt att fixa fram ett eksemtäcke till honom denna sommar och nu fanns ett 145 kvar för billig peng :D Fan vad bra! Äntligen kan han få börja njuta av sommaren som en riktig alien.                       

Nu kan han få gå och se ut som sin syster ^^ Fifa har ingen eksem men jag täcker henne ändå för säkerhetsskull.

            

                                                                             Linda

Kommunikationen i hagen var wow!

Åh, jag säger bara det, ååh. Jag har en sån häftig häst, gud precis den jag letat efter, hon är hel perfekt för mig. Idag tränade jag lite på kommunikation i hagen, jag bad henne följa efter mig in i en liten skogsdunge som egentligen inte är en skogsdunge utan mer små täta träd i en klump, men jag ville se om hon litade på mig och tränga sig igenom dessa trånga träd. Så jag lade handen under hennes haka och låssades dra henne framåt mot träden, hon hängde på. Jag gick då in i dungen före henne och lockade, hon följde efter mig som en hund, jag knatade mig igenom alla träd och fortsatte locka, här blev det lite svårare för träden var så tät och för att komma igenom måste Fifa pressa sig igenom, det är väldigt trångt med andra ord. Fifa hon trängde sig igenom de träd som kramade om hennes kropp och följde efter mig utan problem. Dumma goa häst! 

Jag fortsatte att "leka" och sträckte min hand under hennes haka och låssades styra henne fast i luften, hon hängde på! Jag svängde hit och dit i hagen, sprang, stanna och backa hon lyssnade på minsta lilla vink, det var häftigt! Hon följde till och med mig upp på stenen. Gud vilken bra kommunikation vi hade, mitt hjärta bara bultade av glädje, min fina fina lilla häst, vilket samspel!

Många blir så imponerade över när hästen följer efter en i paddocken, fast det impar inte riktigt på mig, det gör ju de flesta hästar, alla jag haft i alla fall, vad ska dom göra och ta vägen liksom? Men det är annat få hästen att följa en i hagen och även förflytta sig hit och dit och lyssna på minsta lilla vink där alla hästkompisar finns "på deras hemmaplan". DET är en betydligt ärligare kommunikation enligt mig, jag har aldrig lyckats kommunicera med någon häst i hagen på det sättet som jag gjorde/gör med Fifa. Ett mål jag har är faktiskt att kunna kommunicera med hästen på deras hemmaplan kring flocken och att hon väljer mig istället för allt annat. Det här ska vi verkligen träna på, kommunikation är något som jag är väldigt väldigt intresserad av och som jag har sysslat med sedan jag började med hästar, vad kul att jag har en sådan pass lyhörd och vaken häst! Jag är så glad att jag har min lilla Fifa.

         

                                                                        Linda

Sensation ride sadel - feedback

Nu har jag gett Helene lite feedback om sadeln på hennes hemsida och jag är verkligen inte den förste som gör det, väldigt många verkar vara supernöjda med denna sadel och det förstår jag, det är den bästa jag haft, en lite mirakelsadel helt enkelt. Har du problem med att finna en passande sadel eller har du en häst som inte riktigt är färdigutvecklad än så rekommenderar jag denna otroligt härliga sadeln. Tack tack Agnetha igen för ditt tjat, jag är dig evigt tacksam. Helene på softsaddles är dessutom väldigt hjälpsam och ger snabba svar. Du som tar hem en sensation sadel kommer inte att ångra dig. Det här är en sadel som formar sig precis efter hästen. Gör som jag, ge bomlöst en chans!

Kolla feedback HÄR

From this..To this..                                                
                                                   

Snart sommartider!                                                                                Linda
Todays today!

Red ut till skogs idag, vi hann rida i det skinande solvädret. Jag tänkte att vi skulle mest ha roligt idag med mycket galopp och mycket fart. Hon känns så underbar min lilla fis, åh vill rida igen, ny dag tack!

Vi galopperade fram genom den vackra skogen, jag satt och tjoa och berömde hela tiden. Fifa var lika lyhörd och fin, galoppen blev kraftfullare och bättre ju mer vi galoppa. Tölten kändes riktigt fin emellanåt, kort tölt = inga problem men vi vill inte att hon skall gå som en "symaskin" som Lina kallar det, utan mer fart och mer framåt om vi skall utvecklas i tölten, så nu rider vi så för det mesta och jag tror hon kommer få fram en ännu finare tölt rätt snabbt.

Det jag mest focuserade på idag var mig själv, att inte ha så mycket kontroll, släppa på det och lita mer på min häst, och visst går hon betydligt lösare och finare, och jag känner mig så mycket mer friare och gladare. Iatället för att bromsa så böjer och svänger jag henne.Älskar min lilla skrutta.

Att stretcha ut henne från ryggen är en enkel sak, jag behöver inte göra mycket för att hon ska gå med nosen i backen, min fina lilla häst, jag testade även att få nosen i backen stillastående, hon fatta direkt och lyssnade till minsta lilla, mammas kicka!

                                Galoppa bild från förra våren :) Dags att ta lite nya busbilder snart.
Idag har jag och Martin gått runt i hagen och bytt ut trasiga isolatorer, Fifa ska förstås vara med och sätter nosen i nacken på en, puttar omkring på våra verktyg och ska vara med. Trasdockan min. Bitter han vill helst vara ifred men är bra nyfiken och står en bit bort och kikar, den lille lurven. 


                                                                        
                                                                           Linda

Sail - awolnation

                                   Me like :) Hela gänget är coolt men diggar främst Nanalew

                                                                      Linda
Ly ly ly lycklig :*)

Alltså ni får ursäkta att jag varit dålig att svara på kommentarerna igen under de senaste dagarna, jag har bara haft fullt upp och varit så in i verkligheten istället för bloggen, de här dagarna har verkligen lyft upp mig! Det går ju så sjukt bra nu och även om inte de bilderna jag visar är så glamorösa så lovar jag vad min lilla ponny arbetar i dagsläget, jag trodde faktiskt inte hon skulle arbeta så pass bra i det tillstånd som hon är i, men det känns så fy bubblans underbart och jag är så lycklig just nu, fan jag tänker inte på något annat :D Jag vill bara att det ska bli en ny dag så jag kan få rida min underbara lilla häst. Jag är så stolt över henne och hon är så förbannat mysig att rida.

Det märks så tydligt vad hon gillar att få arbeta, skummar i munnen, frustar hela tiden och är med på noterna, det går bara framåt och det känns faktiskt som att det är något som har släppt i hennes kropp, det känns som om hon tycker det är bekvämare på något sätt. Veterinärbesöken släng er i väggen ;) Ne jag tror faktiskt inte jag behöver åka iväg något mer till veterinären, fast saken är den att nu betalade jag en ny självrisk så jag kan fara några gånger till på det, vore ju inte dumt, så jag far nog och kollar upp henne om en månad igen så får de gå igenom henne för säkerhets skull!

Tänk vad bra det går för oss nu, en passande sadel som sitter där den sitter, ett "bett" hon trivs med, genomgådd av en duktig veterinär och har nu tillgång till en duktig tränare regelbundet. Tack, och Tack till er som stöttat, peppat och hjälpt mig så sjukt mycket under detta mörka år, jag lovar det har verkligen hjälpt, så tack! 

                     

                                                                             Linda

Bilder 7/4-2012

Några bilder under en del av dagens ridpass. Vi gjorde så mycket olika saker så allt finns inte på bild :)

                                                                             Proooteeeest!

           

                                                                                Linda

Träning för Lina dag två :)

Det gick så jävla braaa tralalallaa :)

På vägen till plan hade jag en helt annan häst, en med energi, glädje och en som verkligen längde steget. Åh jag var så himla glad och det var min lilla häst också. Hon har dubbelt så mycket energi utanför plan, tänk om hon kunde ta med den när vi tränar, inte för att hon är seg där heller men lite mera framåtbjudning skulle hon ha som hon får "utomhus"

Det första Lina säger när jag sätter mig upp på hästen och går ut på volten är att det är så roligt då hästen ser helt annorlunda ut, hon jobbar på en gång och länger steget jättefint.

Idag focuserade vi på hennes egna balans och få henne att söka sig ännu mer neråt. Det gick kanon och jag kom på mig själv flera gånger att jag spännde låren, då tappade Fifa allt, hon är grymt känslig, men jag sitter och spänner mig när det går så bra, typ: tappa inte tappa inte yes yes yes. Jag blir så exalterad.

Vi gjorde samma sak i tölten och jobbade på en högre form. Gick kalasbra emellanåt:D Fast hon fick för sig att dra sig utåt rejält till Erica och Svala där ett tag, vi hade våra diskussioner men det spelar ingen roll, lite utmaning behövs och ja menar det är ju liksom Fifa, hon ska vara så.

Lina blev återigen överraskad, inte bara av att Fifa fick en bättre aktion i tölten där ibland utan också att hon skummade i munnen trots att hon reds på hack. Det är så roligt just nu, det går bara framåt och Lina är så bra för mig, och pratar och förklarar precis hela tiden, det behöver jag, hon är en perfekt tränare för mig.

Lina tyckte även det var roligt med Fifa på så vis att det tar inte bara en dag för att få förändring från hästen vilket det faktiskt gör med Fifa, hon ger resultat och förändringar hela tiden, men hon är ju otroligt lättlärd och villig, superrolig att arbeta med på plan, så himla tacksam

På slutet stretchade vi genom att låta Fifa söka sig neråt så långt hon kunde med nosen ända ner i backen, gud vad jag älskar min lilla häst, hon känns helt annorlunda efter de här dagarna och hon är ju så glad och pigg, allert, orkar och har så himla mycket lättare för sig nu. Jag är så glad så glad!

                                                                              Linda
Dags igen!

Nu ska vi snart dra iväg på träning igen för Lina. Först ska Erica rida så jag skall agera som fotograf. Hitills är vädret fint och jag hoppas det håller i sig! För övrigt är jag fortfarande sjuk, mår skitdåligt om nätterna och kan inte andas genom nästan, snorar snorar snorar. Ont i halsen och allmänt slö, men nej nej det stoppar inte mig, här skall ridas :D!!                                                                             Linda
Bilder från idag

Fick några skapliga bilder iaf av Erica :) Jag tycker Fifa gör väldigt bra ifrån sig för att enbart ha blivit riden rätt fram hejsan svejsan i 3-4 veckor efter egentligen snart ett års skadevila, jag är stolt över lill snuppan och jag tror att med rätt ridning och regelbunden hjälp så kommer vi båda utvecklas med ilfart!

                                                                            Linda

Träningen för Lina idag :)

Det gick så jävla bra idag. Jag kände redan när jag satte mig på hästen och red iväg på plan att det här skulle bli en bra dag, hon töltade som en liten gud full av energi och jag satt och var så överlycklig.

På plan focuserade vi mycket på att hon skulle tänka innåt i volten och inte utåt. I höger varv drar hon sig extremt utåt, mycket av svaghet men också av lathet och vill gärna komma undan jobbet. Med detta fick hon korsa fram innåt i volten hela tiden, detta gav resultat, hon fick jobba på detta sätt i tölten också och Lina sa att hon aldrig sett Fifa gå i sån fin tölt förut!! Hon fick en jättefin överlinje och jobba på jättebra! Traven blev finare och finare, hon längde steget och fick ett bättre sväv.

Dock ville jag gärna komma ett steg längre när det kom till tölten. Det Fifa gör är att hon töltar på jättefint i klockrentakt och lättsamlad, MEN hon måste länga steget lite mer och få mer energi i bak-kärran, så Lina hoppade upp och red omkring på skruttan med energi, fram fram, det gjorde inte så mycket att hon blev passtaktig, tölten fanns där och hon tog fram den rena takten emellanåt. Som Lina sa
- Få med bakbenet först och sedan takten. Jag har en tendens till att bromsa upp Fifa och vågar inte riktigt rida rajtantajtan som hon behöver lite just nu för att länga ut steget, det jag måste göra när jag tränar på detta är att istället för att bromsa upp, sväng och böj. Lina är så duktig, gud hon är verkligen en förebild.

Imorgon ska jag träna för henne igen, man ska passa på! Det är så grymt roligt och givande, alla proffstränare släng er i väggen här har ni en ny begåvning!

På vägen hem kände jag direkt skillnad på tölten, nog för att Fifa har mer energi utanför plan men det var riktigt roligt, vilka resultat man får efter Lina träningar. Traven var ju också super, fram fram. Det här kommer ju gå lysande och under hela ridpasset kände jag så tydligt hur hon lyfte upp mig med sin rygg. Lyckligast just nu!

Min sambo kom för att ta kort, hah, ja en person som inte kan nått om hästar skall inte fotografera hästar, jag hörde hur han fotade då Fifa lade in grisepass, tjura och innan hon fick in den rena traven, haha inte ser han när hon töltar eller travar han bara knäpper, dessutom precis när vi satte igång, sedan stack han hem och jag fick inga bilder när Fifa töltade så fint =/ Jag fick inte ens en travbild :O Haha kändes lite surt faktiskt. Åh fast Erica var kvar och hon tog något kort så får se om hon fick med nått.


                                                                                 Linda

Fredag: Träning för Lina

Tjoohoo Lina träning idag. Det är stråååålande väder. Underbart vackert ute vill jag lova, hoppas det håller sig så ett tag för tolv då är det våran tur. Hoppas jänta och jag är på gott humör idag. Vi får se vad vi focuserar på den här gången, kanske mitt eget inre? Vore ju passande haha. Vore himla roligt att utveckla tölten, min lilla töltloppa.

Glad påsk på er föresten :)

Just nu utanför mitt vardagsrumsfönster, jag älskar våran utsikt. Måste försvara den lite för berget är utzoomat, det är mycket närmre och större mot vårat fönster, det är helt magiskt egentligen!                                    Såhär stort och nära är det egentligen, fint va :) Tänk vad en bild kan göra!

                                                                               
                                                                               Linda
Film - Fifa in action

Hah! Fann en kameran i vrån. Nu kan jag äntligen filma lite, härligt. Fifa var på bushumör idag. Husse sprang med en sväng med ledsnade snabbt och gick hem för att göra eld istället, men Fifa fortsatte leka och försökte få igång matte istället, åh mammas pärla, lite svårt bara att leka med kameran bara. Det här visar verkligen hennes rätta jag, min fina fina häst, haha hon är så söt när hon springer emot mig - lek med mig matte! sötnöt: .

 

                          

                                                                             Linda

Tänk rätt Linda!

Min inställning just nu är inte bra, så ridningen idag var väl inte heller nått att hurra för. Red i skogen och Fifa låg på handen hela tiden, gick ner på knä gjorde hon någon gång också. ÅH jag försökte verkligen tänka bra och goda tankar, focusera på det som gick istället för det som inte gick, precis som Cecilia skriver i sin bok den inre ryttaren, men det var inte lätt. Jag var mest irriterad på mig själv och tryckte ner mig i mina sämsta tankar.

På vägen hem struntade jag i traven (som jag hade tänk) och lät henne tölta som hon tycker är roligt istället. Hemkring fick hon brassa uppför en backe medans jag tjoa och tjima och gick sedan hem sista biten. Bara för att vi skulle avsluta i god stämning. Jag måste börja träna mer på mitt humör och inställning, annars kommer det aldrig att funka hur pass "dåligt jag mår" för tillfället, jag måste kunna stänga av de där när jag rider.

Sedan var det bara pyssel och mys sista timmen hemma på gården. Borstade med ryktstenen (som by the way är kanon vid pälsfällning) på pälsbiten som finns på hennes rygg, där hon fäller en hel del.  Även ansiktet tog vi och öronen vilket hon tyckte var supermysigt. Till detta lyssnade vi på musik och njöt av stunden tillsammans. Sedan fick jag för mig att dela manen. Halsen hänger åt ena sidan så jag tänkte försöka förbättra det lite genom att lägga hälften av manen på andra sidan, får se hur länge det håller, lär väl vika över. Tog och klippte bort skägget också, tänkte hon skulle få känna sig kvinnlig för en gångs skull.

Fifa får en ändå att le, hon är tokig. Nu har hon fått för sig att mineralbaljan är godis och hon har nästan ätit upp hälften :O Den är till fem hästar och dom fick den förra helgen, jisses. Såhär go ser Fifa ut efter ett par slick (och bit) i mineralmumset:

         

                                                                              Linda

En bild som gör mig glad

Det spelar ingen roll att det är pass-galopp-pass- hejsan svejsan, jag älskar bilden! Fifa hos sin förra ägare, titta små tissarna! Tiden då Fifa blev mom! Bild tagen av Ulrica Norlander.


 
                                                                                Linda
Bilder från gårdagen

Jag typ lovade bilder från gårdagen och jag tänkte visa the reality, varför bara visa "gå bra" bilder, ne för igår gick det inte bra, det gick inte alls och det är verkligheten! Men jag vet ju vad hon kan så man skall inte grina floder även om jag ville göra det igår, vi hade en ruskigt dålig dag men det är sjukt ändå att det kan vara så stora skillnader, rätt upp eller rätt ner, igår var det rätt ner det vill jag lova och jag tappade känsla, tålamod, humör och grinade inombords hur jävla dålig man var, men så läser man boken den inre ryttaren och det är exakt detta författaren tar upp som är sååå vanligt och att det är inte BARA att försöka tänka positivt, det är så mycket mer, jag försökte igår, det gjorde jag.

Jag satte smilebandet till en början och focuserade bara på att hon skulle tänka framåt, nedåt i trav och inte dra sig till Svala, jo hej du jag orkade med ett bra tag men efter noll resultat så kände Fifa att matte blev mer och mer irriterad.

Erica skrattade så åt mina miner på bilderna, jag förstår henne, så jag ville inte utsätta er för sådana hemskheter hahaha                                                           Så här kändes mestadels av passet!
 


Visst något ögonblick, någon sekund så kunde det väl kännas.. liiiiite bättre, men Fifa var tung och ovillig, hon ville hellre bak än fram. Man skall inte sätta för höga krav, men efter vad jag kände i lördas under träningen så vet jag vad hon klarar av och dett var långt ifrån det. Hade jag haft Lina med mig hade det säkert gått bra, jag behöver någon peppnade vid min sida som flinker in vad jag måste korrigera och göra, såna här dagar.

                                                                                Linda
En smak av citat

"En vanlig uppfattning är att en choach är en tränare som står bredvid och hejar på en ryttare med glada tillrop - tänker du bara positivt "så blir det bra", men så enkelt är det inte. Tyvärr fungerar inte människor som av- och påknappar, att nu slutar vi tänka negativt och börjar tänka positivt istället. Vi kan naturligtvis tvinga oss att tänka positivt men det kommer inte leda till en varaktig förändring. När vi tvingar oss till något är risken dessutom stor att det skapar ett spänt tillstånd i oss och som ryttare behöver vi snarare hitta det avspända" 

"Kom ihåg att du inte ska tvinga dig att tänka positiva tankar, utan tillåt dig själv att ersätta de negativa tankarna med positiva tankar, sakta och successivt. Lyckas du få med en positiv tanke är det en framgång. Om du inte lyckas, konstatera bara att det är så. Det är okej ändå. Du får göra ett nytt försök. Att förändra tankesätt innebär träning - ibland fungerar träningen och ibland inte"

"Allteftersom du tränar ser du dina tankar precis som de är. De kommer och går, precis som molneb på himlen. En tanke är bara en tanke, inte ett faktum. Låt den bara passera."

(Cecilia Löfgren, Den inre ryttaren - tänk rätt och rid bättre)


                                                                        Linda

Sjukt väder :O Bilder..

Ridpasset på plan idag gick fruktansvärt dåligt och jag var så arg så arg. Jag visste att det blev inte bättre över min ilska men jag kunde inte hålla den inom mig, jag var rentutsagt förbannad på Fifa. Hon skulle bara dra sig till Svala och ville inte lyssna och gick på framdelen och tung i handen.
- Liiiinaaaa var äääär duuu? Vi tog kort men det finns inte så mycket att visa, kanske lägger ut några imorgon, det ser förjävligt ut.

Usch o andra sidan så har jag varit väldigt väldigt ledsen de senaste dagarna och riktigt arg, mycket på grund av Elmo så jag kan inte påstå att jag är glad i allmänhet, stackars Fifa, jag borde väl inte ha ridit idag när jag är i det här skicket. Ja alltid har man något att skylla ifrån sig på. På vägen hem haltade hon rejält och försökte bocka av mig, jag blev livrädd och tänkte nu fan har jag ridit hästen för hårt!!! Hoppade av och upptäckte de enorma styltorna, jag hoppas hoppas det var orsaken, gick hela vägen hem.

Vädret var, konstigt, vacker och sedan vrålfult på bara några sekunder, jag har aldrig aldrig sett något liknande!! Jag var helt mållös.

Först var det som i ett sagoland nere vid stranden, helt magiskt, allt var i guld, jag var bara tvungen att stanna för att fota. Det var så vackert.. aaaaah!

Samtidigt kom ett mörkt stort moln med fart mot solen, jag lova er det gick skitsnabbt, det var hur läskigt som helst, först trodde jag nästan det var en tornado hahaha:P Aldrig sett något liknande! Det är endast några få sekunder mellan bilderna..

Efter någon minut blev allt grått, jag såg bara biten framför fötterna, det vrål snöade och blåste något så fruktansvärt, det var vitt överallt och det stormade rejält!! Jag var i chock :P När vi kom hem var Fifa en aning snöig.Det snöade ungefär en kvart och ni ser ju på backen vad mycket snö det hann komma, vi som hade just fått tillbaka den bara marken igen! Efter den kvarten slutade det snöa, molnen försvann och en blå himmel började kika fram. Sjukt, helt sjukt.

                                                                             Linda

Gamla gapiga kärringar!

Jag har i omgångar stött på äldre gnälliga kvinnor/kärringar (både inom ridsporten och arbetsplatser) som "trycker" ner oss ungdomar för att vi inte kan något? Jag hade exempelvis en diskussion med en kvinna för ett tag sedan vad jag tyckte om hantering av unghästar, jag gav min åsikt helt enkelt och kunde se diskussionen från bådas håll. Till svar fick jag:
- Ja du, jag lyssnar hellre till dom med erfarenhet!

What? Du känner inte mig men har mage att tilltala mig så? Jag tycker det är fruktansvärt fult och våran diskussion var inte lång utan vi delade bara några korta meningar, men eftersom jag stod fast vad jag tyckte så verkade detta vara lite som "du säger inte emot de äldre" attityden.

En bra diskussion är personer som respekterar varandras åsikter och kan tala i lugn stämma med varandra utan att bli upprörd. En bra diskussion är när man kan se från bådas håll och inte allt i svart och vitt.

Jag har flera gånger varit med om liknande saker, äldre kvinnor och gubbar med för den delen "med mer erfarenhet av livet" Jo tacka ja, lever man på stenåldern så. Ibland känns det som att man inte kan ta en diskussion med en äldre person, det är fult att komma med strikta och egna åsikter som en ung individ, vi skall veta våran plats och lära av de äldre. Jag tycker det är tragiskt, vilken syn man har på ungdomarna, givet så lär vi ju oftast från de äldre, dom har generellt mer erfarenhet än en annan men så behöver det inte alltid vara.

Alla har vi våra olika erfarenheter, intressen, fått in olika intryck o.s.v. Ett barn kan veta mer om playstation än vad jag själv kan, man skall inte göra sig blind på åldern, jag tränar exempelvis för en yngre tjej och hon har kommit bra mycket längre i ridningen än vad jag har gjort.

Förr var det väl lite så, givakt för de äldre och du ska veta duga. Jag kan väl känna lite så hos de äldre i min egna släkt, där får man nog vakta tungan lite, man är inte van att ungdomar idag kan öppna käften och ha en egen åsikt, det fanns inte i deras värld och de har väl inte hunnit med världens utveckling riktigt heller, man lever kvar i det gamla. Dom kvinnor och tanter jag pratar om behöver inte vara i en allt för hög ålder, vi kan till och med dra oss ner till 40 års krisen.

Idag har vi ungdomar fått mer plats i samhället, vi kan och vi duger till, vi har en hjärna bakom allt smink och vakna sinne. Vi har en vilja och en drift i livet. Många gör stor karriär i redan ung ålder. Hela världen har utvecklats till ett mer våga, förr kunde en grej som är häftig idag då vara en skam.

Ung och dum var det inte så? Fast jag kan se det som att då har vi yngre en fördel, vi kan ta in världen på ett helt annat sätt.

                                                 
                                                                        
                                                                    Linda = Ung och dum

Söker rockard

Kanske, det beror på om jag får mina sadlar såld snart men jag är i alla fall ute på annonsmarknaden och kikar efter en begagnad rockard för jag har länge velat köra in Fifa och går det som jag tänkt så var min plan att börja nu i vår.

Dock vet jag inte riktigt vilken stolek på rockarden (skaklarna) jag ska söka efter, hur mäter man och hur vet man vilken typ av stolek min häst behöver ha?

Är som sagt ute och kikar lite. 

Här fann jag en gammal bild när vi kör Lillen. Lillen (Ior) är en minishetland som stod tillsammans med Tibra - den häst jag red och skötte om för många år sedan. Han är väl bedårande! Undra var han hamnade? I alla fall här har vi en snygg Grafströms rockard, den ultimata, men inget jag har råd med i nuläget.

        

                                                                       Linda
Grundlurad av min egna häst!

Nu vet jag varför min kära kära lilla ponny aldrig går ner i vikt!! Hon är för smart och har överlistat mig TOTALT! Strömmen på tråden funkar tydligen inte och Fifa hänger då mot trådarna till höbalen. Höbalen är som sagt I hagen men den är inhängnad så att hästarna inte skall komma åt den. Varje morgon har jag stött på tråden till balen som är uttöjd men jag har inte funderat så mycket mer kring detta än att hästarna förmodligen har försökt nå balen. Tråden är alltså inte sträckt på mornarna som den är varje kväll när jag går därifrån efter kvällsfodringen, jag får alltså sträcka tråden varje kväll då någon har hängt emot den, höm höm.. någon..

Varje dag är hästarna i sin hage och jag stöter aldrig på någon häst vid balen, på dagen ja, men på natten då tar Fifa igång med sitt Uppdrag:höbal! I morse fann min kära sambo båda hästarna vid höbalen och trådarna låg på backen, konstigt nog.

Min tanke: Under alla nätter har Fifa stått emot tråden eller krypit emellan och tuggat hö, morgonen där på har hästarna inte varit lika intresserad av morgonfodringen vilket har förvånat matte. MEN INTE LÄNGRE! Fy på dom!! Matte måste komma på en lösning, jag tror jag får ta och spika fast plankor, även om jag fixar strömmen så tar det inte på täckena som de har på sig, så jag måste göra något mer än det. Fy vad Fifa har lurat mig hela tiden!

                                

                                                                           Linda
Fifa uppklädd - my princess!

Fifa sa att hon ville vara lite fin idag, hon bad om en inbakad fläta men sånt kan inte jag, så det fick bli det orginella:

          
                                                                            Linda

Fifas utrustning

En bomlös sensation ride G3 med G4 sits. Ganska "dyra sadlar" men jag ångrar inte en krona. Den sitter som en smäck på Fifa och den glider inte fram som alla andra sadlar har gjort. Den är bekväm och känns precis som en bomsadel om inte skönare, man får en kanonsits och känner verkligen hästens rörelser! Äntligen en sadel vi båda trivs med. Lite som en mirakelsadel.

                                

Eric le tixerant dressyrgjord. Ja vad ska man säga? En dyr gjord men man får ju verkligen en bra sadelgjord för pengarna. Denna fördelar trycket under magen på bästa sätt, förhindrar dessutom en del att sadeln skall glida fram och ökar blodgenomströmningen mm. Är verkligen supernöjd och Fifa verkar trivas! Det är också viktigt med en bra gjord!

                                   

Hackamore från hööks, har hon för tillfället då hennes tänder har varit vassa och gett sår i gommen, med detta har hon förmodligen fått smärtminnen av självaste betten, blir fruktansvärt tung i handen och stretar emot på alla vis, med hacket blev hon mjuk, rörlig, glad och positiv.

                                   

Gummi skyddsboots från hööks har hon alltid på framfötterna, även runt alla fyra när det är dags att träna traven då hon har en förmåga att slå i bakfötterna i framfötterna pga skadan och svagheten. Med bootsen skyddar hon sig själv såklart från onödiga sår och skador men även för att våga ta för sig mera.

                                          

                               

                                                                             Linda

Vaknar upp i nedstämning

Jag vaknar och känner mig fortfarande så ledsen. Jag har sjuktanmält mig från praktiken då jag fortfarande inte mår bra, och bättre lär det inte bli med den nedstämning jag har.

Jag tittar på min fina hund som är överlycklig för att matte vaknat. Jag påminns om hans hemska ögonsjukdom och jag vill bara gräva ner mig, det känns så fruktansvärt, det var ingen dröm, jag fattar inte, jag kan inte riktigt förstå det här.

Jag kliver upp och ser att det fortfarande snöar, det har kommit en del snö på backen och jag känner mig så fly rasande över den äckliga otur jag har hela tiden, den snön lär ligga kvar ett tag och min kära lilla häst har inga sulor under fötterna längre. Det går inte att rida utan sulor, hon får styltor på en gång, kanske är det lättare att det packas fortare och mer snö under små hovar än stora? För vi tar oss inte ens från gården utan snöklumparna. Tittar man på vädret skall det vara kallt och snöa emellan i två veckor.

Jag börjar känna stress inför skolan då jag har en hel del arbete att utföra men känner ingen ork. Migränen gnistrar i huvudet på mig och helt plötsligt har någon stor besvärlig finne dykt upp som om jag vore i tonåren. Jag är ständigt täppt i näsan och snoret rinner. Jag har så ont i halsen, känns som knivar. Jag har ännu inte tagit tag i kommenstarsvaren och det stressar mig.

Motgångarna var tydligen inte slut, min tid var tydligen inte här och jag vågar inte tro något annat längre.

                                                                                 Linda

Första aprils sämsta skämt!!

Från bar mark, värme, solsken och tussilago i diket till detta just nu:Linda

Fruktansvärt ledsen :( Elmo

Jag är fruktansvärt ledsen och besviken idag, i chock. Elmo ögonlystes idag och vi fick resultatet gråstarr. Alltså får han inte gå i avel, det var det som var hela tanken med min lilla vän, jag var så noga med vilken kennel jag tog honom ifrån och vi for ända till Åhlesund i Norge, han har en jättefin stam. Han är grymt snygg och har ett psyke som är helt underbart. I tre år har jag pratat om att jag ska ta valp efter Elmo, jag vill så gärna ha något efter honom, det var jätteviktigt för mig, så fick vi detta besked. Ett slag i magen.

Saken var den att en kennel hade hört av sig till mig och ville ha Elmo till sin tik nu i vår, det är därför jag både höftöntgat och ögonlyst honom. Tiken var fin och hade en jättefint stam med mycket champions, likaväl som Elmos stam har. Vi trodde verkligen på det här och eftersom han är från Norge så blir det ju ingen inavel precis, det är så få isländska fårhundar i Sverige så det kan lätt bli inavel. Tydligen var det fler som var intresserad av att använda Elmo till deras tikar, så det här känns förjävligt. Jag är fruktansvärt ledsen och i chock.

Gråstarr kan leda till blindhet, dock trodde veterinären att det var lugnt i Elmos fall men vi skulle kolla ögonen om två år. Han sa även att Elmo var väldigt väldigt fin för sin ras, och det är han, fruktansvärt fin.
Sedan berättade han att grå starr var övanligt på den isländska fårhunden, men vafan great!!

Nej jag vet inte hur jag ska smälta det här, det känns som en mardröm, jag kan inte riktigt fatta än att det är sant, jag vill bara vakna!!!! Utställning kommer jag skita fullt i finns ingen mening med det, varför skall jag ha sån otur med mina djur hela tiden för? Jag tror jag ska sluta med djur. Det spelar ingen roll hur folk tröstar mig med att jag har i alla fall kvar min fina friska Elmo, för det är jag oerhört glad över och det är det viktigaste, men jag kommer vara grymt ledsen ett bra tag, finns inga tröst som funkar i dagsläget, jag tänker äta mig fetare på godis ett tag.

                                                        Här har jag nyss hämtat min dröm i Norge                                          

                      

                                                                      Elmo här i veckan                                                                                      Linda

Silversvarta damen

Det blev ingen träning idag, jag mår inte bra alltså och sedan snöar det för fullt ute så det hade nog inte gått ändå. Igår Fick Fifa styltor på bara några meter, vilken tur att snön smallt bort så fort igår ändå, hela plan var i alla fall upptinad, nu lär det bli vitt här igen.

Tänk jag har inte sett Fifa i hennes rätta färg på länge nu, jisses. Hon har ju en sådan vacker mörk silverfärg om somrarna. Längtar tills den kommer fram :)

Vad tycker ni om silversvarta färger och vilken silverfärg tycker ni är finast?                                                                                 Linda
RSS 2.0