Puh!

Det är påfrestande när ens djur är sjuk eller skadad. Man försöker verkligen vara positiv men efter allt som hänt så är det svårt. Igårkväll skulle vi ge tredje sprutan, det gick inte, men enligt veterinären var det okej om vi struntade i det. Såret var så pass ytligt och penicillinet var mer för skydd mot stelkrampen då hon inte har fulla vaccinationen än. Kaera var snortokig när vi skulle spruta, tillslut fick vi inte ens klappa henne på halsen.
 
Igårkväll hade hon 38,4 och de får inte ha över 38,2 och den morgonen hade hon haft 36,5 så jag tyckte det hade stigit en hel del. Jag var så orolig den natten och i morse ville jag knappt upp ur sängen för att titta till henne, jag drömde mardröm att hon återigen skadade sig på samma sätt, usch, vaknade alldeles dyngsur a svett. Jag vågade nästan inte titta på tempen, jag hade så ont i magen, men den stannade på 37,5 puuuuh!
 
 
Det känns så jäkla tråkigt att hon ska behöva gå igenom all den här skiten. Så fort hon blir frisk då ska hon få gå i beteshagen med de andra ifred ett bra tag, inget träning på leda eller lyfta fötter, för det kan hon ju en del nu ändå efter allt detta och fötterna har hon börjat slipa ner själv genom promenaderna och hennes otåliga skrapningar i boxen. Så sen ska hon få leva som "vildning" och slippa allt stök med oss jobbiga människor. Fast snart är det dags för vaccination igen häääääh. Det känns nästan som om jag förstör hästen :( Vi som börjat få sådan fin kontakt där hon mer än gärna ville vara till lags, jag kan inte påstå att det är så just nu, jag känner att hon är less och jag är väl inte favoriten längre direkt. Man vill bara göra allt rätt så blir det så fel och tokigt.
 
Förstå vilka krafter det går åt på att oroa sig, och jag försöker att inte oroa mig men hur lätt är det då?? Fast det är väl som min Martin säger, det har gått tre dagar och inte blivit något värre alls, så det borde vara lugnt. Om allt går som det ska får hon komma ut på torsdag, jag ber till gud att hon får det också! 
 
 
 
 





Kommentarer
Erika

Usch va jobbigt, men samtidigt så får du tänka attbdu gör detta för hennes bästa. :)

2013-09-03 @ 09:19:18
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Erikaa

jag minns inte vad hon hette som fota den bilden tyväre

2013-09-03 @ 09:49:16
URL: http://minsvala.blogg.se



Elli

Usch ja de e jobbigt när skruttisarna gör illa sig :( Freyja har en tendens att göra illa sig själv utan hjälp av andra och hon är verkligen ur less på en när man fixar med såren men de tar bara en vecka och sedan har hon "förlåtit" en för att man har varit där och pillat ;) Tror inte de ligger i hästarnas natur att vara långsinta så din söta lilla Kaera "förlåter" dig nog ganska snabbt för att du "stängde in" henne :)

2013-09-03 @ 10:28:45
URL: http://wirrie-bell.blogspot.com



emma

Vet precis hur du känner. Min bebis fick kolik när hon kommit hem 8 mån gammal o nu är hon 2. Strax därefter skadade hon sig under ögat. Ett rejält jack så va bara att ta ut vet igen för att kolla så inte ögat var skadat. Hon var inte heller så hanterad när hon flyttade hem till mig så hon var inte heller så glad på mig. Men tiden läker alla sår. Vi har haft våra duster men nu är vi så otroligt tighta. Det är det som är så fantastiskt med djur de kan förlåta. Mvh emma

2013-09-03 @ 12:50:52




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?