Varför jag inte svarar

Jo just ja, det finns vissa bloggar jag inte kan svara i. Jag kan skriva in en kommentar men sedan kan jag inte skriva in min egna bloggadress och skicka, ni har några konstiga inställningar/bloggtyper ;) Så det är därför jag inte har svarat på just DIN kommentar, för jag svarar på alla jag får!

Linda
Paint teckning :)

Här har ni en paint- ritad liten pålle från mig haha :PLinda

Det dög..

Kom nyss hem från pluttan. Har ni det lika varmt som vi? Igår var det 20 grader här, man dör ju jisses, jag som plockat fram vinterkläderna, Fifa med. Varmt!

Tog skruttis i paddocken, longerade lite först mer som en ledarskaps och kommunikations övning, hon är ju betydligt lättare att longera nu än när vi var till veterinären, det var ju en mardröm! Tog och jobbade henne lite från marken också, hon lyssnade jättefint.

Hoppade sedan upp på ryggen och jisses vad mjuk och fin hon var! Det blev mycket skrittarbete på volter, sidoförflyttningar, böjning, korsa fram o.s.v tog och testade lite tölt och idag var den ju helt klart bättre. Dock har hon betydligt svårare att tölta i höger varv än vänster.

Ja, dagen dög iaf. Känner fortfarande att jag inte kan rida henne lika bra utan sadel, barbackaridningen förstör så mycket :( Min sits blir katastrof!

Men men, söt som socker är min donna iaf, gud hon är ju så himla mysig :) Min gofia!

Linda
Jag orkar inte..

Ta upp hela historien med Fifa, när hon kom till mig, hennes dåvarande problem, vad hon kunde, hur hon var, hur hon har blivit, vad vi tränat på, hur hon utvecklades, när skadan upptäcktes, hur hon gick då, hur hon har blivit behandlad, vad för rekommendationer jag fått av veterinär och kiropraktor, hur hon har förbättrats, utvecklats o.s.v

Den historien orkar jag inte ta upp igen, den är alldeles för lång. När jag får kommentarer som att jag kanske inte bör rida, göra si eller så- vet man inte hela historian så tänk efter lite innan man kommenterar. Såna kommentarer orkar jag inte svara på, inte för att jag blir arg, nej nej utan för jag orkar inte förklara hela historien.

Om min veterinär och kiropraktor har gett mig ett schema hur jag ska hålla igång Fifa i ridningen så att hon ska bli bättre, om min kiropraktor säger att jag måste rida henne för att ryggen ska bli starkare och stabilisreras, räta sig där den ska vara, om min häst har blivit sjukt mycket bättre pga av profersionella råd så lyssnar jag till dom :) Har man missat detta och så mycket mer är det inte lätt att veta men jag orkar inte ta upp hela historien och kanske därför vissa inte får ett riktigt klart svar. Jag vet vad jag gör och jag vet vad jag kan :)

Jag ÄR en person som tänker och oroar mig mycket i onödan, sån är jag bara. Jag oroar mig över att hunden ska skälla i lägenheten efter mig när jag går, jag oroar mig att jag ska missa bussen, jag oroar mig att jag ska ha en jäkla tumör i hjärnan för migränen. Jag oroar mig över saker som jag ändå innerst inne vet är onödigt, för jag vet att hunden skäller väldigt sällan och mår bra trots att jag går, jag vet att jag inte missar bussen om jag gick i tid, jag vet att jag inte har en tumör i hjärnan om symptomen inte är mer än lite migrän. Jag vet men oroar mig ändå. Jag oroar mig över att Fifas tölt inte är bra men jag vet att tölten kräver mycket samling, mycket jobb, mycket ridning, mycket spelar in som kanske barbackaridningen, pälsfällning, dålig dag, träningsverk, brunst, kvav dag o.s.v och jag misstänker att traven har "förstört" tölten lite, jag vet att tölten kommer att komma tillbaka. Ändå oroar jag mig hela tiden för TÄNK OM.

Jag måste även tillägga en sak som många kanske missuppfattat: Fifa rygg är inte katastrof! Den har blivit sjukt mycket bättre, den är inte så pass illa att man inte kan rida, hon är bara under en fortsatt rehablitering, den där stora behandlingen av rygg och ben är över, nu är det mer att ryggen ska bli ännu starkare, ännu friskare- en fortsatt behandling som bara är nyttig och säkert. Om jag väntar med ryggbehandling 1-2 månader gör inte det något, så illa däran är hon inte. Hon kommer få behandling av ryggen regelbundet, kollas kanske 1- 2 gånger om år just för att hon haft en skada, man skall vara på den säkra sidan. Detta är ord från mina kiropraktorer och veterinär.

Skulle jag inte rida Fifa skulle hon inte bli bättre.

Linda

Ny header :)

Ny header :) Lite höstig sådär. Ridbilderna har fina Ulrica tagit och porträttet har jag tagit med Ullis värsting kamera!

Som vanligt, bilder från idag, ni får ursäkta för mina enormt skitiga kläder, inte lätt när man rider barbacka på en skitgris, sen vill jag inte rida i mina nya bruna ridkläder barbacka så det får bli skitkläder ett tag framöver^^

Linda

Åh :(

Jag är en person som verkligen får starka känslor och jag lever verkligen på dom länge. Som i måndas, gud det där ridpasset, jag var så lycklig, så underbart det var! Jisses.
Idag gick det käpp rätt åt helve.. Fifa var suuuperseg, stel, ingen aktion, ingen bakbensaktivitet och ryggen var som en banan.

Tölten var gräslig, hon var banan i nerförsbacke :( Tölten har faktiskt inte varit bra de senaste gångerna, jag lurar lite på att barbacka ridningen gör det svårare för oss båda att få fram den fina tölten, men visst hela hästen var en rispåse idag. Jag sitter och tänker hela tiden på den här trista dagen, den var verkligen botten och då kommer ju såklart mina tankar fram..så mååånga tankar..
- DU TÄNKER FÖR MYCKET! Sa Ullis.
Jo jag vet =/ Men tänk om något är fel?

Vi tog iaf och stack ut en sväng för att fota lite i det fina höstvädret. Fifa blev såklart piggare men ridningen var fortfarande kass. Tölten den.. åh den som har varit så fin, jag vill inte ens kalla detta tölt. Hur kan det PANG bli så dåligt helt plötsligt? För några veckor sedan töltade hon ju på jättefint..

Vi mötte iaf en joggare, min häst blev tokig, haha idiot ^^ Hon flög och studsade, blev superbusig och jag höll på att flyga av, hua!

Fick iaf fina bilder som jag sedan skall visa :) Kommer sakna Ullis i stallet :(

Linda
Lik min Fifa?

Vadå lik Fifa? :D

KLICKA HÄR!

Hingsten var väldigt lik min skrutta, speciellt i all den ulliga vinterpäls. På tal om vinterpäls hittade jag några av myspysiga bilder på skruttis från i vintras! (inte för att man vill se vinterbilder nu egentligen men)Linda

Ursäkta!

Ni får ursäkta alltså att jag inte svarat på kommentarer men mitt mobila bredband är kasst! Har 3 och det verkar ha varit strulit med det i veckan runt hela landet. Sedan har min hastighet gått ut så nu sitter man på det sega istället. Varje film jag laddade upp på youtube tog över en timme, nästan två timmar för 11 sekunder, då kan ni ju tänka er. Blir så less.
Så att gå in på era bloggar och svara tar superlång tid, men ska försöka ta tålamodet och tiden för det. Får kanske ta och köpa lite mer hastighet- vilket går åt så fort!

Linda
Busfilm!

Nu ska ni få se busfilmen på jäntan Fifa Diva när hon fick springa lös efter måndagens ridpass :)

Här har ni brallarn!

Löshoppning!

(Mitt internet funkar inte alltid och när det funkar är det verkligen pensionärhastighet!! Måste byta mobilt bredband! Så jag kan inte svara på kommentarer nu, får sätta mig i biblioteket imorgon kanske vid nätet!)

Ikväll blev det löshoppning med Fifa skruttan, hon var jätteduktig och Ullis (hoppmänniskan) tyckte att hon hoppade jättefint och var jätteduktig som inte hade hoppat särskilt mycket. Vi hade iaf 65-70 cm. Ibland spurtade hon verkligen mot hindret fast hon stannade direkt hon kommit över för att beta gräs på sidan, suck :P

Dock hade hon inte lika mycket energi mot slutet och då hade vi inte hållt på så länge heller, vi avslutade efter något till hopp då jag inte vill släcka elden. Ska bli spännande när jag får hoppa med henne, dock vill jag inte gå för fort fram!

Men men hon var så dutti så, detta var andra gången hon löshoppade i sitt liv och första gången var det ju ingen vacker syn direkt haha. Jag kan inget om hoppning men jag förlitar mig på Ullis, säger hon att det var bra gjort så är det så :)
Linda

Ang Fifas trav!

Ang Fifas trav för er som missat.

Ända sedan jag köpte Fifa har hon inte haft någon ren gångart, förutom galopp i hög fart. Traven har varit den sämsta. Den har aldrig varit ren någonsin under ryttare. Det har då blivit både fyrtakt och rollning. Det känns alltså som att sitta på en haltande häst med noll energi, det fanns alltså ingen glädje eller fart när Fifa skulle till att "trava" hon undvek gärna den gångarten.

Jag har hitills fått hjälp av tre olika tränare varav ingen lyckats få in en riktigt bra trav, antingen har den varit fruktansvärt oren eller så har det blivit rent något steg men thas it.

Kanske svårt att se på de gamla filmerna men hon rollar väldigt mycket och det blir en hel del fyrtaktstrav. Jag kan lova att ingen skulle missa den hemska haltande traven på hennes rygg.

PANG så travar hon rent med energi, lyfter ryggen och trampar på ordentligt med GLÄDJE! Utan att jag ens tränat den. Hon väljer helst traven nu mer. Behandlingarna har gjort susen och jag misstänker gott att jag köpte mig en skadad häst..

P.s kommentarer jag vet, jag ska svara :) Nu är det skoldags igen. Ska bjuda på en busfilm sen ikväll!Linda

Fifas trav NU och DÅ- filmer

Slänger in lite nu och då filmer på Fifas trav.
Dock är de nya filmerna under uppvärmning, så vi fick inte den superfina traven på film, men jag tycker det gott duger med att visa de andra ändå :)
Börjar med DÅ filmerna.


NU /IDAG


Linda

Bilder från dagens ridpass! Super!

Bilder från idag tagna av Ullis

Lite galopp! (Hon tog den rätt alla gånger och jättefint, höjde verkligen ryggen och med bra bakbensaktivitet)
Linda

Kanondag!!

Idag har det varit en bra dag :)

Jag och Ullis var till stallet idag. Fifa Diva har fått mycket päls vill jag lova. Min lilla fluffboll!

Det blev iaf ett pass på plan idag, det gick jättebra, Fifas trav är verkligen urfin nu, visst är det mycket balansträning som står på schemat och mycket styrkeövningar, men för en häst som inte travat rent så är det här bara kanon!

Ullis tyckte även jag skulle testa galoppera lite, hmm jaja okej jag testar väl då. Till min förvåning gick det ypperligt bra, Fifa lyfte ordentligt fram till ett par gånger, något vi inte fick med på bild såklart. Dock blev det bara några få steg men jag hade inte räknat med något annat heller. Men det bästa var väl traven, nu var hon riktigt uppvärmd och traven blev ju helt magnifik! Oj oj, min lilla gooo jänta!! Det fick vi dock inte med på film bara på bild.

Nu försöker jag ladda upp filmerna men det går inte bra, internet jag har här i lägenheten är jättesegt. Men bilder ska jag väl försöka få in.

Nej en bra dag må jag säga. Fifa fick rejsa lite i paddocken som belöning, det uppskattades kan jag lova!

Imorgon står det löshoppning på schemat :)

Fler bilder kommer när internet är på min sida!

Linda

Har kontaktat ET

Idag har jag kontaktat Fifas ET. Det var inte alls omöjligt eller dumt att försöka hitta en ny ET här omkring, de kan absolut ta kontakt med varandra ang Fifas fall och problem, nu är det ju inte en equiterapeft Fifa behöver utan en kiropraktor, så jag skall ta och kontakta en karl jag blivit tipsad om, bor här i härnösand, gud så skönt!

Frågade även vad ET tyckte om de bomlösa sadlarna. Det hade hon inget klart svar på mer än att det är olika för olika hästar. Kanske att en bomsadel vore mer trivsamt för Fifa då hon haft problem med bröstryggen och kan då få en liten friare rörelse i ryggen med en bredare kanal. Dock tyckte hon jag absolut skulle testa mig fram, rätt som det är funkade en bomlösa för Fifa med men då skulle den såklart även vara trivsam för mig.

Så ET hade väl inga större åsikter kring bomlöst.

Jag och Ullis ska sticka till stallet sen, får se om det blir nå foto/film :)

Linda
Gapiga bloggare!

Nu ska jag vara likadan.

Dryga, gapiga bloggare som skall lägga sig i allt och peta i allt är bland det värsta jag vet, nej nu ljög jag det finns betydligt värre saker i världen, det där är ju bara en fis i rymden! Nu kommer även ett sådant från mig.

Det finns bloggare som enligt mig uttrycker sig väldigt omoget, en gapig attityd, vill gärna klaga på allt och alla. Jag får en känsla av att bloggaren då i fråga har en attityd som- kan och vet allt bäst.
Varför lägga sig i småsaker? Hur kan denne person leva ett lugnt och harmoniskt i den vanliga världen om det skall tjötas och gnötas i bloggvärlden? Det kan inte vara bra alltså.

Åsikter och diskussioner får man ha, det är bara intressant.  Dock hur man uttrycker den var en annan femma. En vuxen person skriker inte ut sina åsikter i vrede, en vuxen person kan argumentera lugnt och smidigt.

På en av de föreläsningar vi haft (nu minns jag inte allt) så tog de upp tre steg/nivåer en människa kan ligga på. Den första nivån var de som bara såg allt i svart och vitt, den andra nivån var de som kunde ha en djupare syn/förståelse, allt blir inte svart och vitt längre men som ändå håller sig till sin åsikt och är blind att höra andras, det tredje steget (det bästa) var de personer som kunde se två delar i en diskussion, kunde acceptera den andres åsikt och allt är inte svart eller vitt. Man som människa kunde utvecklas framåt genom dessa steg, men vissa står kvar på steg 1 eller 2 hela livet.

En person som gapar i en dålig attityd är inte på steg tre enligt mig.

Varför de gapiga inläggen? Ja, kanske en jobbig människa? Kanske får fler läsare? Kanske vill visa sig duktig/kunnig? Vem vet, det måste i alla fall gå åt oerhört mycket onödig energi. Kanske personen inte mår bra helt enkelt?

Ja, jag lockas av de gapiga inläggen men läser inte av god ro med samtycke (man läser väl om de hemska morden i tidningarna också) det lockar oavsett om det är rätt eller fel. Det blir intressant att läsa sådana inlägg samtidig som man tycker att det är oerhört fjantigt och onödigt.

Diskutera är bra, men på ett bra sätt. Att uttrycka sina känslor bör man också få göra- måste ändå punktera att det finns gränser.

Så nu lade jag näsan i blöt jag med :) Ha en trevlig kväll hörrni!

Linda
Presentation av familjen

Tänkte jag skulle presentera mig och min familj så man får en liten bättre bild utav oss :)

JAGLinda Lundin var namnet. Född 89 alltså 22 år idag. Kommer ursprungligen från småland men flyttade upp med mamma till Norrland när jag var fem år gammal. Bor tillsammans med min sambo Martin i ett hus på landet. Har en hund, två hästar och två katter. Har precis börjat på mittuniversitetet i Härnösand där jag går förskolelärarutbildningen, jag älskar verkligen barn så jag har helt klart valt rätt utbildning/yrke! Jag har även köpt en lägenhet i härnösand som jag bor i på veckorna men åker oftast hem på helgerna. Är en väldigt glad och öppen tjej, har lätt att ta kontakt med folk och är för övrigt ganska en så lättsam person. Älskar lakrits och chips. Fotografering är en av de stora intressen jag har förutom mina djur. 

Martin Min stora kärlek som jag träffade 07 och förlovade mig med 09, ett liv utan honom finns inte. Han är född 90, driver ett eget litet företag/jordbruk. Jobbar som timmerförare i sin pappas företag som han en dag skall ta över. Hockey och fotboll är hans största intresse utanför arbetet och när tiden räcker till. Är en väldigt smart och härlig kille som alla gillar. Generös till max, känslig och rolig. Ställer alltid upp för mig, nästan lite för mycket! Är inte så förtjust i bloggar och allt offentligt skrivande på nätet, därför avslutar jag hans info här ;)


Elmo av YlveliMammas bebis ;) Det är verkligen familjens guldklimp. En fruktansvärt snäll och trevlig hund. Elmo skaffade vi hösten 09. Hämtade honom i Ålesund som ligger i Norge. Har en väldigt fin stamtavla och därav var det tänkt att vi skulle ställa ut honom- vilket inte har blivit av så mycket än. Social till max! Vill helst sitta i knät om man ska bli nöjd. Älskar mat. Väldigt lättlärd och kan en del tricks. En lugn hund men samtidigt med måttlig energi. Att ligga i soffan och sängen är A & O för denna kille. Flinar genom att dra upp överläppen! Alltid alltid glad!


Blue BitterMin trogne gamla varmblodstravare född 96. Jag FICK honom sommaren 08. Det var meningen att han enbart skulle lånas som en sällskapshäst till min dåvarande kallblodstravare. Dock sålde jag den hästen och eftersom ägaren inte ville ha tillbaka Bitter behöll jag honom. Bitter har jag tränat en hel del i western, en super lyhörd och känslig kille, kanon rolig att jobba med. Snällaste hästen jag träffat, blir aldrig sur eller irriterad. En väldigt lättsam häst men mycket häst att rida. Är oftast ledaren i en flock. Lite osäker på människor ibland. Är väldigt travsäker och väldigt väldigt fartglad. För tillfället har han fått blivit en promenadshäst/lättare ridning och står hos en vän till mig.


Fifa frá EnniskotiHär har vi stallets lilla prinsessa, född 05 importerad från Island till Sverige 09. Köpte henne november 2010 och började då ridas in/utbildas. Är en mycket lyhörd och känslig häst som gillar att arbeta. Är dock inte lättsam, hon har mycket vilja och humör, alltså väldigt mycket sto. Dock aldrig elak, en väldigt trevlig och orädd häst. Är tänkt att jag främst skall ta föl efter henne, vi får se hur det blir på tävlingsfronten men det är väl även tänkt att det ska bli lite utav det också.


KattmammaHon heter kattmamma på riktigt. Är en hittekatt. Vi fann henne under en bro tillsammans med sin tre veckors kattunge oktober 2010. Vi tog in både henne och kattungen och började därefter att leta efter matte/husse. Ingen hörde av sig på annonserna, tillslut blev hon officiellt våran. Är en supersocial katt, aldrig stött på en sådan gosjuk kisse. Är dock jobbigt under nätter och mornar då hon pratar alldeles för mycket. Fick en till kull med fyra kattungar i vintras, är nu kastrerad.


NilssonNilsson är efter kattmamman och är den kattunge vi hittade tillsammans med henne. En ganska så speciell katt, rätt så skygg, bara matte som får vara med, men är en trevlig och go kille även om kanske inte alla fått upptäcka det ;) Är en STOR katt. Är förtillfället försvunnen sedan i sommras!!

Linda

Bomlösa sadlar??

Aaaj ja om sanningen ska fram så kikar jag faktiskt lite på sådana nu med (nätet) läser lite för att få mer information om dessa sadlar. Jag är inget bomlös-fan precis. De är otroligt fula sadlar och jag själv tycker inte de är så bekväma att rida i, men ska jag vara ärlig, jag är riktigt spyless på sadlar just nu, jag orkar verkligen inte med strulet!

Så nu vill jag att ni ger mig information om dessa bomlösa sadlar och skillnaden mellan dessa och bomsadlarna. Jag kanske får offra mig under en tid.

Star trekk har några tipsat mig om vilket jag faktiskt blev lite mera nyfiken på, berätta gärna lite mer om dessa du som har kunskap!

Vad är för- och nackdelar med bomlöst? Har hört mycket surr om att det kan vara skadligt för hästryggen (men även så en icke-passbar bomsadel såklart)

Haha jag fick med en hemsk bomlös sadel när jag köpte Fifa, tycker ni den passar ^^??När vi ändå är inne på bomlöst. Denna hemska och vidriga sadel av dåligt kvalite lade jag ut på blocket för 1000:-. Över 50 stycken hörde av sig och var superintresserad, jag sålde till den första som hörde av sig, många tyckte jag var dum som sålde den så billigt. Jag förlorade ju inget på det då jag fick den men hua jag ville bara bli av med skiten!!

Linda

Hur hade ni gjort?

Jag blir lite klyven på hur jag ska bära mig åt med Fifas ryggbehandling. Nu har vi ju flyttat så resan till Frösö gård där Fifa alltid behandlats är lång, vi kommer få övernatta hemma en natt i så fall. Och vem vet hur många fler behandlingar hon behöver?

Skulle man ha kontaktat en ET här hemma kring istället? Jag har hört rykten om att det ska finnas en grymt duktig ET här
- Sveriges bästa!
Men så kallas mycket folk för proffs som enligt mig är rena amatörer eller utan någon vidare kunskap! Så vem ska man lita på liksom?

Eller ska jag ta den där långa lite besvärliga resan till min gamla ET? Han vet ju ändå hennes problem sen förut. O andra sidan kanske den nya ET kunde ta kontakt med min gamla för att höra hela historien?

Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra. Det känns tryggt med den gamla ET men resan är så lång och den blir rätt så dyr och även besvärlig med min svårlastade häst.

Hur gör man?Linda

Ego pics in autumn

Jag har varit dålig på att uppdatera, jag vet. Har väl tappat lite sug helt enkelt. Lite sadel-less och lite bil-less, ja lite less överhuvud taget. Fast jag är väldigt glad att gå till skolan faktiskt, jag trivs som fisken i vattnet, det är superkul. Har träffat jätte trevliga nya vänner och livet som student är inte så tokigt.

Idag är jag hemma. Igår blev det en 13 timmars umgänges dag med min finaste Erica :) Det är väldigt typiskt oss, man kan inte bara träffas nån timme lite nu och då utan vi tar hel dagars sällan istället. Det blev en tur till skogs med hundarna och självklart tog vi med kameran.

Det var främst vovvarna vi skulle fota men eftersom dom var så yrsig och inte alls intresserad att vara modell gav vi upp efter ett tag och fotade oss själva istället, jag är inte den som "poserar" framför kameran, det är liksom inte jag, men guuud hösten är så vacker så äh man gjorde ett undantag :) Dock är det nog den första och ända gången jag lägger ut bilder på mig själv ^^

Titta så vacker hösten är! Man bor ju i ett sagoland!

Linda

Trafikolycka + ett kanon ridpass!

Min dag har inte varit bra.

Jag har gått med migrän under hela skoldagen, mått riktigt dåligt. Efter skolan låg man i soffan halvt död och önskade att den där sadelprovningen kunde bli en annan dag. Meeen så släpade man sig till bilen ändå.

Jag måste börja förklara att jag är en väldigt rädd bilförare, många gånger under vintern jag har grinat i floder när jag ska ha begett mig ut på de hala vägarna. Har även varit nervös att köra i stadstrafik, är ganska så åkrädd när andra kör, alltså jag är en mes MEN kör därmed bra, försiktig och lugn i trafiken.

Idag krockade jag. PANG! sa det och jag snorde runt ett halvt varv så bilen pekade i motsatt riktning. Högerregeln LINDA!! Jag körde rätt fram när en annan bil på höger sida smällde rätt in i min bakdörr. Mitt fel. Dock är ett stort hus i vägen så man såg ju ingenting, fast det spelar ingen roll!!
Karlarna i HYRbilen var lugna och var mest brydd om jag gjort mig illa. En annan blev orolig över hunden men han såg mest brydd ut där bak. Ingen gjorde sig illa alltså, men en fet räkning kommer vi få, bakdörren är ju totalt förstörd. Vi har trafikförsäkring så självrisken täcker ju den andres bil skador, men inte våran. Jag mår bra, kändes knappt men lite darrig i benen är man.

Linda, den skötsamma och försiktiga trafikanten- eller? Det känns hemskt, jag skäms över mig själv, stackars min sambo dessutom även om han tog det coolt, min älskling, och hur kommer detta påverka min körrädsla framöver? Jag kan säga att jag var på HELSPÄNN vägen hem.

Fortsatte sedan till stallet och provade en massa sadlar på Fifa, INGEN passade. En sadel provred jag efter att dom tyckte den låg bra på henne.  Fifa protesterade till MAX! Hon slängde sig förbannat hit och dit. Suck.. sedan blev jag väl inte klokare den här gången heller. Jag tror jag får ta sadel-letandet i egna händer.  Jag är grymt trött på det här alltså. Dock tyckte jag en liton passade henne perfekt enligt ögonmått, fast detta var en hoppsadel 15" och tydligen har det blivit något tok med det märket, man får tydligen inte tag på det för tillfället? Men en dressyr lipon Vid 16," kanske?

MEEEN jag har en bra sak att tala om iaf. Fifa travar till 100% rent. Jisses jisses jisses jag var som ett litet barn. Red i paddocken, det är helt otroligt, hon travade på jättefint och oj vad hon tyckte det var roligt! Snacka balans en annan har, ööökad trav och man satt som en smäck! Haha jag bara berömde och skrattade, det här var dagens höjdpunkt alltså! Hon sökte sig så fint ner och riktigt längde på steget, jag kände verkligen hur ryggen lyfte upp mig. Hon höll ju för fasen traven i hörnen till och med!!! Förr rollade hon extremt eller kom upp i någon slags passgalopp så fort det svängde lite. Ååhåhååhå jag längtar till nästa gång!!  Vi ska nog ta och trava lite mer imorgon också ^^

Ja så min dag har varit upp och ner.

Linda

Lite svar på kommentar!

Tänkte svara på lite kommentarer här i ett inlägg. Jag har så många att gå igenom då jag ligger efter i flera dagar och det känns som om jag bara kommer svara samma sak åt de flesta.

Header: så var det en som inte trodde att det var Fifa på min header, men det är det :) Hon är dock bara rakad och har blivit mörk-fläckig då hennes silversvarta sommarpäls är på väg, så det är MIN lilla Fifa på headern hehe.

Karin åberg: känner jag till och har haft ut förut. Hon har INTE globus clic inne för tillfället.

Bomlöst: är inte min grej så det är inget jag är intresserad utav eller kommer söka efter :)

Graviditets kommentarerna: Intressant att höra andras åsikter, det var ju det jag var ute efter, helt klart får man tycka som jag vill- dock står jag fast vid min åsikt.

Fifa är väldigt bred: och behöver vid- x-vid i sadel, tro eller ej men många har blivit väldigt häpnade då de lägger en bred sadel som är alldeles för smal för min dam. Sedan är det ju så olika från modell till modell.

Ang Fifas trav: Många trodde att traven inte funnits pga sadeln, detta stämmer dock inte helt. Jag red Fifa barbacka i ett halvår när jag fick hem henne, traven var som haltande lotta och väldigt rollande, den var förskräcklig. Våren kom och det gjorde även min nuvarande albionsadel, då lade vi traven åt sidan och focuserade enbart på gångarten tölt vilket gick med trevliga framsteg! Sedan blev hon "dålig" och har stått under hela sommaren fram till typ nu.
Alltså: Sadeln är INTE den största boven i dramat då jag knappt hann använda den, men givet förbättras ju inte ridningen med en dåligt anpassad sadel!! 
Traven var hemsk i vintras (då jag red barbacka)- Fifa behandlas i alla fyra ben och rygg- rids därefter igång (barbacka igen) och traven är betydligt bättre. 


Visar lite bilder på Fifa hur hon såg ut som rakad innan sommarpälsfläckarna började träda fram!

Linda

Globus clic - populär?

Här vräker regnet ner. Lite lustigt att det alltid regnar så fort jag är i härnösand, suck jag som tog på Fifa eksemtäcket igårkväll, hon lär ju vara dyngsur nu lill snuttan. Jag får kila dit sen och torka om henne!

Sadelprovaren kommer imorgon med en massa sadlar, vi skulle ha provat idag men eftersom regnet öser ner så ändrar vi det till imorgon istället..

Jag är väldigt nyfiken på globus clic faktiskt,  det var faktiskt mellan den eller albion sadeln jag funderade på att skicka hem och prova, men så blev det albion istället, kanske gjorde jag världens misstag. Dock verkar de gå åt väldigt snabbt. Jag har ögonen öppna på blocket hela tiden men så fort en vid/x-vid   16"/16,5" kommer ut till ett rimligt pris försvinner den samma dag. Jag törs inte köpa någon fören jag vet att den passar Fifa Diva. Dock hade inte sadelprovaren denna sadel på lager, så det var synd, får se om hon har nått annat men jag tvivlar alltså.

Jag vill ju gärna provrida sadeln innan jag kan känna mig trygg att denne faktiskt passar, men vem vill rida i ösregn och speciellt i en sadel som är under försäljning?

Bor du eller vet någon som inte alltför långt ifrån härnösand och har en globus clic så.. blink blink.. kanske man vågar låna och prova ;)?


Jag lovar att jag ska svara på kommentarerna!!Linda

Stallmöte avklarat och Fifa går bara framåt!

Så, kom typ nyss hem från stallmötet, blev där hela kvällen :) Vi ska ta och beställa jackor med stallets logga, blir fint det, sedan får jag se om jag hänger på någon hoppträning (som de har regelbundet) de brukar ta ut tränare rätt ofta, men det blir som sagt framöver när Fifa är hel. Jag har även tagit på mig att göra en hemsida åt stallet :) Nej det var en bra kväll och alla verkar trevliga!

Meeen det bästa idag var ridturen, för här händer det verkligen grejer! Fifa känns suuuperfin, jisses, nu börjar jag samla och jobba henne mera i tölten, hon är mjuk och fin och framåt. Jädrar, jag känner även att hon sååå gärna vill gå upp i trav, dock ville jag enbart focusera på tölten idag, jag tar en gångart åt taget vid varje ridpass, annars blandar hon bara ihop dom huller om buller. Hon jobbar jättefint med ryggen och är verkligen på gott humör!
Haaah jag njuter! Härligt härligt.

Jag shoppade även lite idag, det blev lusern mix, ett fleectäcke och ett par billiga vantar åt mig själv. Det där fleecetäcket är inte så dumt, har jag tittat på länge! Det matchande vintertäcket lär nog också införskaffas!Linda

Bitter har flyttat

Far snart mot härnösand igen. Vill så gärna vara kvar hemma, suck men men. Skall ta och svänga in i birsta för att köpa lite kraftfoder åt Fifa skruttan, sedan skall jag väl rida eller hitta på något innan stallmötet.

Det gick bra att flytta Bitter igår, han är så sjukt snäll. Hagen och deras tält verkar super! Innan han for tog jag faktiskt en liten ridtur. Jag måste säga att rida storhäst igen kändes annorlunda, jisses vilket steg och rörelsemönster, det var riktigt myspysigt, han är ju så sjukt lyhörd och känslig. Sedan tog även husse i akt och red rätt ut i skogen med gammgubben, mina små pojkar <3

Det var någon som var brydd över att jag hade två hästar, skall göra en liten presentation om min lilla familj tror jag :)

(Seg i svar på kommentar, jag vet, ursäkta för det)

Linda

Herkules Frá Pegasus!

Jag vet att jag har skrivit om han förut men jag kan inte rå för det- jag är storm förtjust i den här hästen, inte alls omöjligt att betäcka honom med Fifa ;) Dock vill man gärna veta hur han är i psyket också, någon som kanske vet mer om denna magiska häst? Herkules frà Pegasus!!

            
Imorgon flyttar Bitter. Bilder.

Jag, Martin och Elmo tog en prommis i detta höstväder med Bitter. Martin fick givetvis rida ^^ Lilla Bittergubben. Imorgon flyttar han, usch det känns tråkigt, min älskade svarta springare. Ska jag ta ifrån honom det här hemmet?
Jag längtar redan tills jag tagit examen och kan bo här hemma hela tiden igen, med mina djur :) Jag vet såklart att han kommer få det bra hos Jennifer, inget snack om saken, men det är alltid lite tråkigt att behöva flytta dom!

Prommenaden var mysig, Martin fick känna på Bitters skumpiga trav, haha det såg bra roligt ut. Nej det var mysigt att få vara med sina pojkar <3

Sedan var han grymt busig i hagen, svansen rätt upp i vädret full fart i världens trav!! Haha han älskar verkligen att springa! Kanske man ska ta en tur imorgon innan han far?

Jag älskar verkligen min svarting! Ska visa lite betydelsefulla bilder.


Jag och en vän med mina två hästar en vinter, Mille och Bitter. (Mille såld)
                                            Jag och Bitter tränar buga :) Han är så duktig!


Våran första kurs :)Första och enda gången jag galopperar på honom :)Lite tokig en fin vårdag :)Älsklingen hösten 2010 :)Min snygging i vintras!

I sommras tillsammans med Jennifer o Summa :)Matte som säger godnatt till sin strumpa :)Jag har grymt med kort på min lillgubbe men dock på en annan dator, jag har nog fler på honom än Fifa ^^

Linda

Vilken stolek?

Jag tänkte skicka efter en ny hjälm faktiskt. Den blåa som jag haft sedan 13 års åldern bör bytas ut haha!

Jag tänkte på hjälmen Safe ride DL. Men hur sjutton ska jag veta vilken stolek jag bör skicka efter? Alla modeller har ju olika stolekar. Den hjälm jag har nu var på 56 som nästan är för stor, var jag in på hööks och testade en hjälm på 56 var den alldeles för liten. Så hur ska man veta? :)Linda

Rida under graviditet?

Ja hur ställer ni er till den frågan? Tycker ni det är värt det? Tycker ni det är säkert nog?

Jag vill säga att jag idag tycker det är rätt så onödigt och riskfullt. Varför egentligen utsätta barnet för den risken? Allt kan hända, även den snällaste gamla skrutthäst kan bli skrämd och dra iväg eller slänga sig åt sidan, det går snabbt att falla av och kanske får vara med om ett missfall. Då var det försent, man valde den där ridturen som man kan ta flera gånger om i flera år, men barnet kan man aldrig få igen.

Tänkt dig själv den tanken, OM det skulle hända- Skulle du förlåta dig själv? Skulle du ångra? Skulle detta påverka ditt liv? Tänk om du inte kan få barn igen? Var det värt det? Kanske barnet klarade sig men fick medfödda fel?

När man väljer att rida vid graviditet prioriterar man sig själv först och barnet blir i andra hand. Ridning ÄR ett intresse även om det är en livsstil så är det inget grundBEHOV en människa behöver för att leva, alltså ett intresse som hon väljer att ha.

Blir intresset viktigare än barnet? Vågar man chansa om den lilla individens liv som ligger där i magen? Man väljer att själv uppfylla sin "lust" sitt intresse genom att sitta på hästryggen, det är vikigare att uppfylla sina "lek/intresse-behov" än att vara mån och rädd om de lilla barn som faktiskt bara ligger i magen i nio månader.

- Hästen vantrivs om den inte får stimulans, aktiveras. En häst dör inte av att få en liten längre vila, det kan tvärtemot vara nyttigt. Men det finns faktiskt val här i livet. Sälja, lämna ut på foder, skaffa en medryttare.  Man kan även aktivera den med annat.

Även om man såklart inte vill barnet illa så har man ändå gjort ett val, ett val där man sätter sig själv först medvetet eller omedvetet.

Jag tycker det bara är dumt att rida när man är gravid. Jag anser att barnet är betydligt viktigare än mitt intresse.

Det är vad jag tycker. Aj aj det känns som om många kommer reagera på detta inlägg för det är inte så ovanligt att rida under graviditet, men jag måste ju få säga och stå för vad jag tycker :)

Linda

Okej vad händer?

Nu har vi verkligen kommit i en sån där BRA-period igen.
Det blev ingen sadelprovning idag men nästa vecka kommer en med en drös sadlar, spännande.

I alla fall blev det samma tur som igår dock blåste det något så fruktansvärt idag, man fick hålla hårt i manen så att säga haha. Fifa bryr sig dock inte ett skvatt.

Min plan var att utöka töltsträckorna. Det är inte lika lätt att tölta bra barbacka, jag tappar lite känsla faktiskt. Så var det undern en sträcka jag samlade upp henne och förberedde för tölt- vips sa det så travade hon!

Jag satt där på ryggen under den skumpiga gångarten, rätt så paff. Jag tänkte att detta kan inte vara sant:
- Har hon verkligen fått in ren trav??

Till 90 % är jag säker på att den är ren vilket typ aldrig har hänt förut. Tankarna snurrade som vanligt i mitt huvud och varje gång jag tänkte få in trav hoppades jag på att den skulle vara så obekväm och skumpig som möjligt- för de visar en ren trav ^^ Hon tog till traven självmant flera gånger där jag lät henne söka sig lång och låg men ändå med mitt stöd. Glappade tyglarna för mycket blev traven sämre. Uppför funkar dock inte, där blir det rollning, var tvungen att testa i alla fall.

Något som stör mig är att hon vinklar/tittar åt höger hela tiden, det spelar ingen roll vilket håll du rider åt, hon tittar åt höger hela tiden, så min innertygel blir väldigt stram då jag försöker hålla henne rak.

Jag kan med 100 % säkerhet säga att traven är betydligt BÄTTRE än förut. Det är svårt att säga om den är helt ren för hon har ju ingen bra kombination med sina ben och hon slänger fram traven, den är inte direkt i takt. Det blir dessutom svårare att känna barbacka, hade jag haft en sadel hade jag kunnat prova ridit lätt. Dock red jag henne barbacka i ett halvår när jag fick hem henne, då kändes traven väldigt som halta lotta och galopp framtill, nu har jag dock lite svårt att känna om den verkligen är ren eller fyrtaktig vilket jag bara tycker är bra för då har gångarten blivit betydligt bättre- om jag inte längre tydligt kan bedöma.

Har det att göra med ryggen hennes tro? Mycket möjligt och mycket intressant.

Jag blev i alla fall så himla glad att jag hoppade ner och kramade om henne, sedan fick hon beta på en åker som belöning. Min tjej har verkligen förändrats både fysiskt och psykiskt!!

Nu är jag hemma, ska tillbaka på söndag igen på stallmöte, sedan blir det skola skola skola.

Bild från när jag var på kurs för Gummi i april.Linda


Här arbetas ryggmuskler :)

Måste även berätta om våran lilla uteritt. Den var supermysig, barbackatur, gud så skönt att slippa dra bak en sadel hela tiden. Vi tog en rätt så plan grusväg bort en bit. Det var så underbart! Höst, löv, frisk vind, porlande bäckar, gula färger, mm det gillar Linda.

Det blev mest skritt och lite tölt emellan. Jag jobbade henne lång och låg i både mindre och högre fart i skritten. jag har faktiskt varit väldigt dålig på tempoväxlingar, speciellt i skritten, det är något jag kommer börja med. Jag kände verkligen då jag drev på henne hur ryggen lyftes, det är en häftig känsla faktiskt att känna det så tydligt. Nej en myspys tur var det allt :) Jag och Fifa njöt av tillvaron till MAX!

Go snuttan min efter ridturen :) Med mattes favvoträns och självklart Fifas favvo!Linda

Sabla sadlar!! Vill du hjälpa?

Ny header, mer min smak än de två sista. Får se om det blir några läckra nytagna höstkort framöver.

Min lill jänta var go go go idag. Hur snäll som helst i stallgången, jisses vad har hänt egentligen? Det är ju verkligen supermysigt för vi får verkligen våran mysiga lilla stund tillsammans.

Idag kikade A på sadeln också, utan att jag talade om vad L hade sagt verkade som de båda höll med varandra. Sadeln är helt klart lite för smal, och definitivt för lång om den ska ligga på det ställa där jag vill placera den.
Enligt våra tankar: Så glider den fram pga att den är för lång när jag placerar den på det ställe där jag vill ha den, på så vis blir den för lång och med min vikt skjuts den fram, den vill alltså lägga sig där den ligger bäst. Dock ligger den inte bra för Fifa för då ligger den alldeles för långt fram men blir istället inte för lång baktill. När den dessutom inte ligger HELT an längst fram vilket resulterar med att sadeln höjs lite uppåt så skjuts den därefter lättare framåt istället om den skulle vara så pass vid, att den ligger an kring hela hästen och på så vis stoppar den lite.

Hur f*n okunnig är man (läs jag) egentligen om sadlar? Nu hade ju min saldeprovare rekommenderat denna sadel och utav bilder tyckt att den låg jättebra. Men det är såklart inte lätt att se på bilder, dock kanske man inte ska rekommendera så mycket om man inte är säker. Jag kan ju inget om sådant här så jag lejer ju då utbildade folk, hitills har jag haft ut två olika sadelprovare, varan ena var en katastrof och den andra osäkert.

Så nu är det barbacka som gäller, inte en sekund till med den sadeln. Snuttan min. Jag måste lära mig själv om sadlar vilket jag självfallet efter allt detta strul har gjort, men oj det krävs så mycket mer kunskap och förståelse innan man själv kan titta på en häst och dömma därefter.

Nu behöver jag ER hjälp! Den sadel jag behöver till min skrutt är: En vid om inte x-vid till och med. Väldigt RAK sadel men mycket kort där bossorna går under sätet (albionen hade passat perfekt om bossorna var under sätet och hade en vidare bom) Jag vill HELST att det är av läder/fuskläder, alltså inte syntet, MEN visst kan jag göra ett undantag om man inte finner något bättre.  Det är nästan ett måste att det skall vara en dressyrsadel, INTE islandssadlarna med planksäte!!! Har ni några tips??

Jag har inte bestämt mig än om jag ska sälja albion sadeln (min älskling) kan ju vara till användning på en annan häst i framtiden, för det är en grymt bra sadel av kvalite! Den bästa jag haft! Meeen jag kanske måste ta det beslutet ändå om pengar fattas till den nya sadeln. Så ha det i åtanke om du är intresserad ;)

Linda

Bara tillfälligt.

Headern är tillfällig! Inget som skall bevaras:P

Linda
Bilder från tömkörningen!

Här har ni bilder från dagens tömkörning. Det är L som tömkör :)


Jag älskar verkligen min lilla flicka, nu slår min hjärta lite extra! Inte för att hon jobbade på så fint idag utan för att hon är så glad och med på noterna igen, att hon och jag funkar i vardagen, hon är harmonisk och nöjd med tillvaron tillsammans med mig, haha kanske ska jag vara tyst så det inte vänder igen.Linda

Jag Älskar min häst - har tömkört

Ååååh min pluttiplutt! Jag är KÄR. Nu har jag och Fifa funnit varandra igen!! Idag när jag kom till stallet ropade jag på Fifa, hon vände sig om och kom emot mig i full galopp. Jag kunde inte annat än att slänga armarna runt hennes hals, min lilla lilla ponnyskrutt. Sedan gick hon med raska steg till grinden:
- Ska vi ut nu!!?

I stallgången stod hon som en ängel, helt ljuvlig! Min älskade fis.

L kom och kikade hur sadeln låg. Jag vet inte vem man ska tro på för jag har anförtrott mig till sadelprovare och "kunniga" människor förr men då det visat sig att de inte var så duktiga ändå. Enligt L var sadeln för lång och något för smal. För smal har jag nääästan funderat på jag med, jisses vad vid min jänta ska vara då!

Som tur är FÅR L ta hem sadlar och prova på hästar, jag vet inte vad det är för förmåner hon har men det är ju bara att tacka och ta emot, så troligtvis ska vi åka och kika på sadlar på torsdag. Buuuhuu min albion sadel :( Ska be ytterligare en som ska kika på den iaf.

Min beeebis var i alla fall helt helt HELT underbar idag, jag är så stolt över min häst.
Vi tömkörde nämligen idag och det var första gången för min fislisa. Dessa kommentarer fick vi av L:
- Gud vad lyhörd hon är! Vad känslig hon är! Gud vad rolig hon är att jobba med, och vad hon jobbar fint med ryggen! Ända gången jag jobbat med en sådan här känslig häst var med de AR- hästarna.

Ja så blev det mycket beröm hur fint hon lyssnade och vad hon lärde sig otroligt fort!

JAA JAG VET JU DET :D Hon ÄR helt otrolig att jobba med, bara man vinner hennes förtroende och att gumman har en bra dag är det ju heeelt underbart. Men då har jag lagt ner mycket jobb på henne också, ingen dans på rosor där inte. Hon skulle få se Fifas dåliga dagar :P

Ne min lilla lilla fislis, de senaste dagarna har varit helt fantastiska! <3

Bilder på tömkörningen kommer snart...
Myyysunge :)

Åååh min jänta var så gooo och snäll idag. Hon stod vid grinden och tittade nyfiket på mig när jag kom. I stallgången stod hon som ett ljus vilket INTE är vanligt, hon brukar typ kasta sig från vägg till vägg. Nej då hon stod med halvsänkt huvud och vilade så fint där på gången medan matte borstade och gjorde i ordning. Mysunge!

Så red vi ut en sväng. Från början var hon spännd och lite osäker på vart vi var, men det släppte alleftersom jag bad henne söka sig neråt. Dock blev inte turen lång, sadelj*veln glider fram, jag blir så sjukt trött på det!! Jag måste verkligen be någon titta på den och kanske börja testa andra sadlar? Suck. Testade trava Fifa faktiskt, mjo då men den hölls inte kvar länge och jag fick nog bara in något rent steg. Det blev inte mycket trav på den lilla biten så jag törs inte yttra mig så mycket om den gångarten.

Jag gick hem hela vägen för det sluttade bara nerför, vad kul! Skit sadel :( Eller vad det nu beror på..

Linda
Imorgon börjas det..

Imorgon åker jag tillbaka till härnösand igen och börjar igångsättningen på riktigt. Så förbered er för kanske roligare inlägg, hitills har det ju varit dött på träningsfronten.

Så antingen blir det tömkörning eller ridning imorgon. Tjobbadooo!

Linda
Synen på bestraffning

Jag funderar mycket kring detta med hästhantering och hästkommunikation. När är det rätt att bestraffa? När kan man göra undantag? När ska man ta till vänskapen istället för ständig makt och ledarskap?

Jag tycker (som det är även med hundfostran) mycket mycket makt, man strävar ständigt efter att vara en ledare och ibland känns det som om människan faller i blindo, i ett mål, den där makten och ledarskapen.

- Detta är min bubbla och mitt område. Kommer du nära den får du en smäll!

Okej detta hör man av hundratals personer. Visst stämmer detta men NÄR och till vilken GRÄNS?
Om vi tar mina hästar tillexempel, vi kan börja med travaren. Det tar oerhört lång tid att vinna hans förtroende, han är osäker på människan och omgivningen vilket inte leder till en farlig eller oberäknelig häst utan det är svårt att ens komma honom nära, han tar då hellre beslutet att dra åt andra hållet än att stanna och lukta på den framsträckta handen. Den såkallade flyktinstinkten.

Efter mycket om och men börjar min häst att bli mer säker på människan. Han tränas mycket på självkänslan och självförtroendet. Min häst börjar bli modigare. Tillslut upptäcker han att:
- Shit, det här var inte så farligt, det var ganska så mysigt och roande att stå och prata med en människa.
Han går fram till en person, duttar lite med mulen i famnen och PANG!
Hästen drar järnet åt andra hållet av smällan han fick.
- Det här är min bubbla. Säger personen i fråga.
- Jag tog fel, människan är inte så mysig och roande ändå

Har man handlat rätt?

Jag tycker man ska tänka till lite extra innan man handlar, ta och LÄS djuret innan du bestraffar.

Det är samma med min Fifa som var totalt ointresserad av människan. Alla andra hästar kom fram medan hon stod i ett hörn. Detta tyckte jag var skit tråkigt, jag vill ha en social och nyfiken häst. Om jag då lär henne till att bli det med tiden så anser inte jag att det är bestraffning som gäller när hon lägger mulen på min axel, jag anser att det var mitt mål. Att då klappa till henne pga nyfikenhet och kärlek till att umgås är totalt fel. Blir det en obehaglig känsla kan man då enkelt mana bort hästen eller gå därifrån, "våld" tar man inte till om det inte behövs. LÄS vad hästen vill och vad den är ute efter.

Man ska inte handla om man inte kan läsa en häst.

Beter sig en häst hotfullt mot mig blir det absolut självförsvar. Men man måste vara snabb att läsa hästen innan det är för sent. Men vad är och inte är hotfullt?

Människan söker ständigt efter makt och ledarskap, man ska göra si och så. Valpar som man ska trycka ner i deras urin bara för att de som bebisar inte kan hålla sig. Man skrika en extra gång åt hunden om denne inte gjorde tricket människan bad om, ska inte tricks vara roligt? Hunden skall göra exakt som matte eller husse säger annars blir det nackryck!

Jag kan inflikna att jag har ALDRIG någonsin tagit tag i Elmo eller gjort honom illa som bestraffning, det behövs inte. Visst har jag skällt på honom och varnat men där också min gräns, jag går aldrig över den.

Vi måste finna gränserna. När är det ok att bestraffa? Hur ska bestraffningen vara? Hur hård ska den vara? Vad kan min bestraffning leda till? Gav min bestraffning lyckad resultat? Vad vill man uppnå med sitt djur/intresse?


Linda
Bill Dance!!

Alltså det här har inget med bloggens syfte att göra, hahah men jisses detta är verkligen min humor. Jag och sambon satt igårkväll och kikade på massor av klipp från denna programledare i ett fiskeprogram, vi skrattade så tårarna rann, att man kan vara så fruktansvärt klantig??

Måste bara dela med mig!! Det bästa är från 3.50 in i filmen!! Hahahaha!Linda
Ny bloggdesign

Ny design! Jag är inte riktigt nöjd med headern men ville ändra bloggen lite snabbt. Den var så sommrig och jag ser inte en gnutta sommar här ute.
Vad tycker ni? Helt ärligt.

Det är Alexandra som har hjälpt mig att lägga in bilderna till den nya designen, jag har ju inte lärt mig än. Så TACK så hemskt mycket, du är guld värd!! Verkligen!!

Linda
Fick en kommentar..

Jag fick en fråga i en kommentar för ett bra tag sedan (glömska mig) varför jag valt just islandshäst och vad jag gillar med rasen. Tänkte jag skulle svara lite på den nu då!

* Ja för det första, islandshästen, en jävla bra fallhöjd! Haha, ne jag gillar faktiskt inte att ramla av trots att jag dessutom har en stor långbent varmblodstravare. Men visst är det smidigt och skönt att ramla av från en liten häst även om smällen kan vara hård ibland! ;) Ne skitbra fallhöjd!

* Jag gillar dessutom den konstiga gångarten tölt där det knappt känns att hästen rör sig. Jag menar vem vill inte sitta i en gosig bekväm soffa ute i naturen??

* Dom är vackra att titta på, ingen snack om saken, det är ju som att gå till en färghandel, peka ut en häftig färg och voila så har du en häftig färggrann häst!

* Psyket är helt fantastiskt, även om det finns speciella ston som mitt, så i grund och botten ÄR rasen en snäll och trevlig i häst. Jag vet inte om de gör det än idag, men förr på Island avlade man bort /avlivade lynniga hästar, hästar som fick stämpeln elak eller oberäknelig. Just för att avla fram och bevara den trevliga islandshästen.

* Allroundhäst till max! En häst som tar sig fram överallt, syns på dressyrbanor, ovalbanor, western, hopp.. äh behöver jag nämna mer? Tänk när man vill äventyra lite över hyggen, berg eller över floder, vad vore inte lämpligast om inte islandshästen? Ta packväskan med lite cider och mackor i och sedan ut på en tur!

* De absolut finaste och värdefullaste hästminnen jag har kommer just ifrån tider med islandshästen.

* Varför jag egentligen rider islandshäst beror ju mest på ridskolan. Mamma bokade in mig på en islandsridskola och sedan har jag bara liksom hängt på där, så tror jag det är för de flesta faktiskt. Man fortsätter på samma lina liksom :)

Hoppas du fick svar på din fråga!

Jag och Jonsmessa år 2002 eller 2003. Min första sköthäst och favorithäst från ridskolanLinda

Bilder från ihopsläppet

Bilder från idag. Världens mulväder så det är inte direkt jättefina bilder. Måste säga att Fifa har aldrig valt traven så mycket som hon gjort de senaste dagarna. Härligt :)


Fifa hälsar på hag-grannen, tinkern Noah

Fifa in action!!Fina traven igen :)Linda

Så gick ihopsläppet..

I morse släppte vi ihop hästarna i paddocken. Okej det blev inget spring precis, båda tjokisarna dök ner i gräset. Det blev något skrik från lillan (andra islänningen) och en viftande framhov, Fifa gick bara lugnt undan, kloka tjejen.

Vi släppte dom sedan i beteshagen och där blev det däremot mer spring. Fifa är så jävla söt, då kan hon stå helt oberörd och beta sen PANG drar hon iväg allt vad hon kan. Haha hon gav oss goda skratt idag.

Så de där två kommer gå bra ihop.  Man ser verkligen vad valpig min häst är när hon står bredvid Lillan, då är Lillan 4 år och min 6 år, man skulle kunna tro att det vore tvärtom. Nu ska jag hem igen så kommer jag tillbaka troligtvis på måndag.

Kommer lite bilder från ihopsläppet ikväll!

Bild hemmifrån.Linda

Imorgon blir det ihopsläpp!

Imorgon ska vi släppa ihop Fifa med Lillan (den andra islandshästen). Vi släpper dom först i paddocken och sedan ska dom få gå i en liten mindre beteshage.
Jag kan ju säga att våra sommarhagar hemma är rena lyxen!!

När dom gått en stund tillsammans far jag sedan hem så får L ha lite koll på dom under helgen. Sedan till veckan ska vi börja tömköra Fifa, L ska hjälpa mig med det, kuligt :) Men först ska jag skriva klart min uppsats, huuh kul helg hehe.

Nu ska här byggas på muskler igen!Linda

Fifa dansar i paddocken! Bildbomb*

Släppte Fifa i paddocken idag så hon fick springa av sig, det kan jag lova att hon gjorde också. Jisses, haha hon var riktigt rolig att titta på ibland, vilke gester och hopp liksom! Vilken kraft i galoppen! Men traven, den, den var finare än någonsin!! Hon bara dansade fram!

Galopp :)

Så lite busbilder på, jag vet inte vad hon ska föreställa hahaha!Ne nu får det räcka, jag har massvis med fler men det går inte att bomba alldeles för mycket :P Ena damaskern satt inte på sin plats hela tiden, men jag har nog spännt lite för löst..

Linda

Sackar neråt =/

Just nu känns allt bara trist och jobbigt. Jag känner att jag inte pallar fler motgångar. Jag är helt utmattad och riktigt less. Jag vet inte vad jag ska göra och jag vet inte hur jag ska orka göra något åt det.

Vi får se hur det blir med bloggandet i veckan, jag har varken lust eller tid just nu. Tack för alla kommentarer det är så roligt att läsa varje gång! Svarar så fort jag har ork och tid. Men just nu går det lite utför..

Linda
Fifa har kommunicerat med en "djurpratare"

Fifa blir så glad så fort jag kommer. Hon följer mig i hagen och ska bara stå och vara med, sedan gnäggar hon efter mig  då jag går. NU Ja haha, sen blir det annat när hon får vara med sin kompis. Nu duger man :P Haha.

Var i stallet idag där jag plockade upp mina saker, fyllde massa höpåsar och donade lite med Fifa Diva.

Ägaren till det andra islandstoet är tydligen en djurpratare, eller ja.. hon kan kommunicera med djur. Jag tycker sådant är superintressant men hur vet man vad och vem man ska tro på? Jag behöver nog bevis för att jag skall kunna tro på någon om något sådant fantastiskt.

Tydligen hade Fifa kommunicerat med henne. Jisses det första jag tänkte på när hon talade om detta var hur Fifa hade beskrivit mig, vi som haft våra duster på senaste tid, hua. Dock sa L inte om något sådant, däremot talade Fifa om (om det nu är sant) sin skada. För ca tre år sedan rullade hon av olyckshändelse på en stock (träd, hon får en bild av något stockliknande som ligger emot varandra) där några kotor ska ha farit illa och även fått ärrbildning.

INTRESSANT var ju det bästa ordet för detta och inte helt omöjligt! Vad tror ni?

Lilla gumman, om det verkligen är sant, tänk vad ont hon ska ha haft så länge :( Tänk vad jag har utsatt henne för under de här månaderna, lilla lilla snuttan!!Linda

Framme på den nya stallplatsen!

NU står Fifa på sin nya stallplats :) Det gick bra. Men hon var brydd vart hon hamnat, gick efter matte hela tiden och när matte gick gnäggade man lite osäkert. Snuttan då!

Hennes nya islandskompis fick stå i hagen bredvid. De släppt ihop om fem dagar, eftersom Fifa är behandlad och vaccinerad bör hon inte släppas ihop med någon ny häst.

Hoppas hon kan sova gott, nu kommer lite bilder!StalletEn del av stalletFifa med sin nya kompis Pokadis (stavning?)RidplanSamma internetproblem nu med, svarar kommentarer en annan gång!

Linda

Så gick det på kliniken..

Jahapp, fjärde gången på veterinärstationen. Fifa behandlades även för fjärde gången i ryggen. Hon hade helt klart blivit bättre, men det behövs fler behandlingar, det går sakta men säkert framåt. Fifa skötte sig snyggt. Dock gillade hon inte vaccinationen men men det får hon ta. Hon blev nu även vaccinerad mot botulism.

ET trodde inte Fifa hade ont i ryggen, dock inget han kan till 100% garantera för vem kan prata med en häst liksom? Men han trodde absolut inte det var någon fara vid ridning och vise versa.

Lastningen gick si sådär, tills Tanja och hennes syster kom. De hade en liten udda metod haha, men Fifa kom in i transporten bara efter några sekunder.

Nu får jag rida rätt ut i skogen där hon ska bygga lite ryggmuskler och arbeta mera. Så ridningen kommer bli betydligt roligare nu framöver :)

Så återbesök om en månad.

Linda

God morgon!

God morgon på er!

Jag hade hellre legat i sängen och myst men, ne nu ska man iväg här snart. Jag är egentligen försenad enligt min planering så varför sitter jag här? Äsch, kan alltid kika lite vid frukosten säg :)

Ne men håll tummarna för oss idag så hoppas vi på det bästa!

Linda
Packat och klart!

Nu har jag packat ner alla Fifas grejer i stora Ikea påsar, hoppas jag fått med mig allt, ska bli kul att packa upp sedan hihi :) Har ju egen hylla, sadelhängare och dessutom eget omklädningsskåp Känns lite konstigt. Kommer faktiskt sakna att ha hästen på gården även om det kan vara roligt att ha henne någon annanstans där det händer lite.

Vi far halv åtta imorgonbitti till "kliniken" och kollar igenom Fifas rygg, förmodligen en till ryggbehandling. Sedan bär det direkt av till den nya stallplatsen. Svärmor kommer följa med mig till ET och sedan kommer Martin få skjutsa Fifa till stallplatsen, saken är den att vi behöver två bilar för jag ska stanna kvar i lägenheten ett par dagar.

Haha ibland tänker jag: Vad har jag gett mig in på? Jag blir lite skraj. Ja menar det är inte bara att testa plugga lite och se hur det går, nu måste jag verkligen lägga manken till när man köpt lägenhet och tagit hit hästen. Puuh lagomt pressad eller vad? Haha.

Ne vi får se hur det går imorgon, det blir ju en hel del spännande saker!

Linda


Min sista tur här hemma gick..

Bra :) Samma väg. Fifa var trevlig att kratsa och sadla och hela köret. Ok först ville hon inte gå in i stallet men med lite övertalning så traskade hon in, måste ju testa iaf!

I skritten känns hon faktiskt lite tung i handen. Men det där är från dag till dag. Oftast har jag behövt galoppera lite med den här hästen för att hon ska mjukna och bli lösgjord vilket jag inte kan göra nu, så jag bryr mig för tillfället inte om det så länge.
Tölten kändes riktigt fin emellanåt. Jag har i alla fall konstaterat att sadeln är BOVEN ibland, den glider gärna fram en aning men det räcker för att hon ska bli väldigt tung och seg i tölten. Drar jag bak den blir tölten lättare med mer energi. Hon töltar rent och fint men så fort sadeln åker fram blir den inte alls bra, förståendligt. Sadeljä... ja jag måste be någon titta på den iaf, jag förstår ju såklart att hennes lilla kula till mage skjuter fram den, sadeljorden vill ju gärna lägga sig på det lite mer planare stället.

Det finns ju en jord (Le Tixerant) som sägs ska vara himla bra att hålla sadeln på plats, en fransk jord. Sedan ska den fördela trycket väldigt bra så det finns ju absolut fler fördelar med den. Dock kostar denna kring 2000 :- och det har man väl kanske inte bara sådär rakt av i bakfickan! Men passar sadeln och det är enbart magen som orsakar detta så får man väl punga ut de där pengarna.

Sambon har fått sorkpest så det har blivit lite tokigt nu då han var min chaufför! Imorgon ska vi ju fara både till frösön 12 mil sedan tillbaka hem och mot härnösand som är 14 mil. Så totalt ska vi köra 50 mil imorgon.  

Jorden:

Linda

Lite lördagsgodis!

Dagens bilder på mina två stjärnor!
Detta blir förmodligen de sista bilderna på mina två tillsammans på ett bra tag, lite sorgligt faktiskt, kommer sakna min vackra svarting! Vilken tur jag har som kan hälsa på när jag vill!Linda

Underbar dag!

Viilken härlig dag! Höst höst höst, kan det bli bättre? Jag älskar verkligen den här årstiden, den bästa av alla!
Jag och Jennifer tog en tur med hästarna, jag på Fifa och hon på Bitter skrutten. Det blev en lugn tur i den fina naturen med lite töltsteg nu och då och lite små travsteg för Bitter.
Fifa kändes som alla andra gånger, lite svårt att orka tölten ibland, helt förståendligt. Dock blev den trevligare på hemvägen :) Inte tjurig eller något vidare stum i munnen. Väldigt pigg och framåt. Damaskerna funkade fint!

Men BÄST av allt var ändå att vi funkade så himla bra ihop idag. Till att börja med kom både Bitter och Fifa i full fart så fort jag klivit ur bilen. Fifa stod och väntade vid grinden med öronen spetsade rätt fram
- Ska vi ut snart?
Hon var trevlig att borsta, kratsa hovar, tränsa och sadla. Dock tränade jag MIG SJÄLV idag. Jag är en person som stressar till 90%. Idag gjorde jag allt i slowmotion, andades lite extra och borsta lite extra. Inget bråk med andra ord.

Även efter ridturen var hon lovely! Följde gärna efter en för att gosa och se vad man hade för sig. Jäkla go jänta. Hon har blivit grymt mer social på sistone, när jag köpte henne var hon inte ett dugg intresserad. Idag var hon så himla framåt och glad, ville vara till lags mest hela tiden, haha man ser verkligen att hon fortfarande är bebis, mmmm det är min häst det!

Det kommer ett inlägg sedan med en del bilder från idag.

L.Y.C.K.A.D. D.A.G <3
Linda

Tjuvkika lite på stallplatsen ;)

God morgon allesammans.

Man är knäpp som vaknar tidigt på morgonen vid ledig tid medan man halvt legat död under skolmornarna.
Idag blir det ridning i alla fall, ska testa benskydden dessutom, se om de ens passar.

Min nya stallplats har faktiskt en blogg, eller ja, småtjejorna :) Så kika HÄR
Jag kommer göra en utförligare förklaring kring hästarna på gården, de andra djuren, personerna och stallet när jag flyttat dit på måndag. Men nu kan ni ju tjuvkika lite i alla fall.

Linda
Kattmamman!

Kattmamman som fortfarande är lite groggy och besviken över att ha en konstig sak kring huvudet. JA hon heter kattmamma ^^ Det fick bli så då hon egentligen är en hittekatt men som ingen verkade sakna trots annonser kring hela kommun, så hon fick fortsätta bo hos oss såklart, världens snällaste och gosigaste!
Vi fann henne förra oktober med en kissunge på tre veckor, honom döpte vi till Nilsson. Idag är han stor som en tiger! Dock har vi inte sett Nilsson på en månad men hoppas att det beror på frieri! Kattmamman har även gett oss fyra till små kissungar som idag har jättefina hem. Dock (trots att de var så gudomligt söta) ville vi inte ha fler kissungar, att hon sedan inte klarade av förlossningen själv var också en stor orsak- så det fick bli så, kastrering rakt av!
Linda

Hos hästarna..

Var och hälsade på pållarna. Fifa lyfte huvudet sedan dök hon fort ner i gräset och åt som om hon aldrig fått mat tidigare. Bitter kom först, trogen vän. Sedan kom Fifa i världens grisepass. Detta skrämde mig lite, hon la heller ingen ren galopp i hagen. Fan!
Tog ut henne för att springa vid hand. Dock var hon väldigt hungrig, det var ju mat överallt! Haha hon är inte riktigt klok!

Jag fick in trav dock inte ren men den har aldrig varit ren så jag kan inte bedöma något där. Dock var hon busig och pigg, full koncentration på mig, härligt, vad har hänt? Semester från matte? Hmm kanske :D

Jag är fortfarande lite orolig över om hon verkligen är bra. Ja visst hon känns inte hemsk i ridningen men jag har ju inte hunnit rida så mycket heller. Ryggen tycker jag känns som förut om man är där med händerna, hmm jag har ju ingen erfarenhet av detta så jag kan inte yttra mig så mycket.

Egentligen hur ska jag veta att behandlingen på ryggen ger resultat?? Nuuuu funderar jag igen. STOPP LINDA!

Det var kul att träffa lillsnuttan igen, jag tog ingen ridtur idag då hon faktiskt var intresserad och vaken på mig för en gångs skull, lyssnade fint och verkade koncetrerad på det vi gjorde, varför riskera bråk? Nee det får vi göra imorgon istället ;) Synd att vi trillar efter i igångsättningen.

I hagen sprang hon iväg till de andra och dök sedan ner till gräset,  jäkla matvrak ;)
Linda

Hemma + benskydd

Nu är jag hemma!!

Fy sjutton vad skönt, visst känns det lite trist att inte få vara i lägenheten för den ÄR verkligen mysig. Men o andra sidan så är det skönt att vara här hemma och skrutta, med både djur och sambo. Ååh vad jag har saknat dom, fick massor av pussar från båda två.

Nu är kattmamma kastrerad och chipmärkt dessutom. Hon är inte nöjd med den lilla tratten som hon nu ska ha i tio dagar. Lite groggy än också, lill gumman.

Hästarna har jag inte hunnit hälsa på en, men jag antar att jag kommer mötas av en skitgrisig icke svart häst och en tjockis :P Ska snart dit.. 

Var in på hööks och köpte ett par damasker till Fifa, endast fram än så länge. Ska bli så kul på måndag!! Spännande med ryggen och spännande med stallplatsen. Jag får se vad Inge- Björn säger om hon skall stå ensam i hage, box eller om man kan släppa ihop, det där vet han bäst. Det känns nästan som om man inte bör släppa ihop dom efter en behandling, vi lär nog komma dit sent dessutom så då vill man ändå inte heller släppa ihop dom pga mörker.

Iaf.. dessa damasker köpte jag idag, dock ett par svarta, så vi får se hur de sitter och funkar:Nu ska jag änga lite tid åt djuren och sambon så svarar jag på kommentarerna sedan, det var lite att gå igenom så svarar jag inte på DIN kommentar har jag helt enkelt missat den!

Gud vad skönt att vara hemma!!

Linda

Nu är det bestämt!

Nu är det bestämt att Fifa ska flytta på måndag. Tjoho! Jag och Ullis var till stallet igår. Tjejerna hade lite hoppträning med sina små ponnysar, haha gud så sött, jag måste säga att jag blev bra hoppsugen :D
Ne det kommer bli så himla bra där, hoppas jag ;) Stället är ju underbart och även så ägaren. Men man vet aldrig man känner inte alla inhyrda och aaallt kan hända. Vi får hoppas att det blir bra :)

Idag var vi på ridskolan och kikade, där det också var hoppning, vi båda kände ett stooort sug efter ridning.

Det kommer bli en lång dag på måndag, först till frösögård och sedan till härnösand, jisses.. men men det känns bättre att passa på nu när man hyrt finka och karln har tid, eller tid och tid han är tvungen ^^

Imorgon far jag hem, skööönt. Funderar på att svänga in på hööks först och köpa ett par benskydd, får se vad plånkan säger.

Så snart kommer bloggningen bli mer normal :)

Linda
RSS 2.0