Stolt över Kaera

Hovis var här idag. Hon blev inte riktigt nöjd över Fifas skoning sist så hon ville komma tillbaka och göra om lite, tänk SÅ ska det vara, Hon går så bra ihop med Fifa också, hon rättare sagt älskar Fifa och tycker hon är en sån mysig häst. Fifa är ju lite speciell att sko, inte dum men efter alla år tycker man att hon borde stå stilla som ett ljus, ibland händer det att hon gör det men många gånger skjuter hon upp ryggen och vinglar på sidorna och rycker lite i benen och protesterar, inget som denna hovslagare alls bryr sig om. Oavsett har hon gjort enorma framsteg när det gäller verkning och skoning.
 
Kaera då. Ja min lilla snäcka. Jag har fått lov att få lyfta fötterna hur mycket jag vill nu. Träning träning ger färdighet. Bakfötterna har varit lite svårare för henne att acceptera, men jag måste nog säga att hon har varit gudomlig från träningsdag nr ett! Så jävla snäll häst så det är inte sant. Jag har tänk att jag ska slipa och verka fötterna lite själv nu när jag har lite grejer för sånt. Fast först ville jag ha lite tydligare instruktioner från hovis så hon fick börja verka Kaera och visa och förklara för mig stegvis. Fötterna var ganska långa och börjat bli en böj på famhovarna.
 
Vi tog ut Kaera på stallgången där hon aldrig stått. Hovis drog fram den gnisslande lådan bakom Kaera som spetsade öronen bakåt och sträckte på sin hals, brydd vad det var frågan om, men mer gjorde hon inte. Hovslagaren tog upp första frambenet och började verka på en gång, gjorde ingen sak av det. Kaera stod så snällt där jag höll henne i grimman. Jisses, hon var så snäll på alla fyra fötter att jag ville gråta en skvätt. Här verkas hon för första gången och är som en liten ängel! Jag var så stolt så stolt, hon var ju bannemig (om man får säga det) lugnare och snällare än Fifa :O De gånger hon ville rycka undan benet eller gå fram något steg då hon tappade balansen eller frågade vad hon egentligen skulle göra, behövde jag bara säga åt henne en gång och vända hennes huvud mot väggen som stöd - så stod hon som ett ljus. Ja.. jag blir mer och mer faschinerad över den här hästen. Så sjukt snäll och lättsam för att ha gått som vildning alldeles nyss till detta? Hovslagaren gav mycket berömande ord och tyckte det var en himla snäll häst. Hon sa ett flertal gånger att hon blev så glad då hon verkligen såg hur Kaera litade på mig <3 Veterinären berömde också vilken hemskt trevlig häst hon var. Matte så stolt och älskar min lilla bebis!
 
Har ju lovat att jag kulle ta förebilder på fötterna men vet inte om det blev bra bilder då jag tog dom ute i hagen själv. Dumma mig borde ju ha petat bort smutsen först!! Jag tänkte faktiskt att jag ändå skulle ha tagit nyare kort inomhus, men så hade jag inte med mig kameran idag för det var egentligen inte planerat att hovis skulle verka allt på Kaera men det blev som det blev, jag tycker det gick så smidigt och bra första gången så jag tyckte hovs kunde ta allt på en gång. Aja här kommer bilderna, Bättre än inget.
 
Fram
 
 
 
 
Bak
 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Vad kul att hon är snäll!! :) De flesta riktigt flockfostrade och nästan orörda hästarna är i allmänhet det.... Ang Fifas ryck, har du provat en annan hovis? >:) Jag avskyr hovslagare som gör illa hästarna ....!! :-o
Vad fint såret läker!! Snart är det ett minne blott! :)

I helgen ska jag sätta igång med skrivandet! ;)

Svar: Ja det är lite skillnad på de små här hemma faktiskt. Minstingen är inte dum men bra mycket tuffare, jag tror man kommer få vara ganska hård mot henne, hon är född i liten flock här uppe och är hanterad av barn och vuxna sen föl.Ang hovis tror jag du missuppfatta, ja HAR hittat en bra hovis nu, alla andra gick inte ihop med Fifa och bråkade bara med henne den här är lugn och bryr sig inte om Fifas små stök utan hon grejar på i sin takt.Fifa kommer alltid att vara lite fram och tillbaka med hovslageri, men sedan tror jag hon spänner korset så jävligt så det blir obekvämt för henne. Hon måste lära sig att ha tålamod och slappna av, men vissa gånger är det bara sååå bra :)Förr band de alla fyra benen på henne när hon skulle verkas och de var flera stycken som höll i henne, detta var innan hon kom till mig. Sedan har hon varit ett litet as men det har blivit mycket bättre genom åren och idag är det bara småstök, hon går bra ihop med den nya :)

Åh spännande ;)
mittangsull.blogg.se

2013-09-21 @ 09:28:20
URL: http://agnethagothe.se



Agnetha

Ook! :) Ursäkta missförståndet. Jag har precis bytt hovis själv eftersom jag flyttat, och nya var ... mm... ja jag ska inte klaga men jag har lyckats tjata mig till en annan ... Låter ju som fifa gjort stora framsteg ang. hovslageriet!
Jag har börjar skriva men jag hade en liten mekaniker med mig som försökte stoppa olika sladdar i eluttaget så koncentrationen var inte på topp!! ;))

2013-09-21 @ 22:32:21
URL: http://agnethagothe.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?