Nuuuu!

Gud vad jag längtar att riiiiiiiiiiidaaaaaaaaaaaa!!!! Och trääääänaaaa!! :D
Nu blire film med älskling men lär nog somna för är helt slut.
 
 
Blä!

Jag är verkligen ingen vintermänniska men USCH för södra Sverige och leran. Att dom står ut? Äckligt och tråkigt. Man blir ju helt deprimerad av de gråa, bruna, geggiga, blöta. Så JA hellre vackra norrland i vinter. Jag tycker lite synd om folket neröver, jag kan förstå om en del tappar all motivation, nej jag hade nog gått och deppat ihop, tycker till och med munjiporna far ner när jag bara tittar på bilder. Huh, neh tacka vet jag Norrland, här är alla årstider som dom ska vara (för det mesta)
 
 
Min bus!!

Idag har jag haft en underbar dag! Eller ja den startade lite jobbig då vi var på läkarbesök igen, vilket egentligen slutade bra men ändå något jag oroat mig över länge, nog om det. Det som var bra idag var promenaden med Fifa, Elmo och Martin. Vi tog en liten sväng ner till strandvägen och GOSCH vad jag och Fifa lekte. Hon studsa, slängde med huvudet, spansk skritt, nån form av piaff, galopp, sparka bakut ja det var fullt av bus. Jag kommer nog aldrig få en sån fin kontakt med en annan häst som jag har med Fifa, vi har så roligt ihop när vi båda mår bra. Jag mådde bra av att hon var så glad och framåt, det påverkar mig mycket. Hon har ju annars varit så grinig, seg och jag har fått dragit med henne på senaste tiden, inte varit så själv med andra ord, men nu var hon framåt och busig, ville bara busa och tjoa längs vägen. Mammas fis <3 Önskar jag haft kameran med mig, men givetvis hade jag det inte. Hoppas det fortsätter så här, det verkar ju som att behandlingen påverkat så mycket som den psykiska delen, och förhoppningsvis den fysiska :) Längtar tills jag får rida!
 
 
 
Film: Mys i stallet

 
Planer för Fifan

Mina planer för Fifa är följande:
 
Fredag - Måndag : Lagoma promenader vid hand.
 
Tisdag - Torsdag: Långa skritturer uppsuttet, lång och låg, lösgörande.
 
Därefter vill jag inte lägga upp planen allt för strukturerat då jag vill ta dagen som den kommer, känna lite hur hon känns, men planen är att enbart fokusera på skritt, trav och galopp till en början, mycket lång och låg och enkla saker på rakspår. Succesivt börja på lättare volter. Jag kommer vara supernoga med att rida med mina vikter, mycket böjningar, varvbyten och övergångar. Tölten lägger jag på is ett tag (om inte testar den någon sträcka, men inget fokus i den gångarten) Jag kommer förmodligen fara en del till ridhuset och träna henne där så den som vill haka på och fara upp samtidigt hojta till! Sällskap är alltid roligt.
 
När jag börjar tycka att allt känns grönt och det går framåt, kommer jag ställa lite högre krav och bland annat varva in med tölt. Förhoppningsvis är hon så pass bra här att jag kan börja rida på normalt igen.
 
 
Natti natti!

 
 
 
 
 
 
 
 
Mys i stallet

Nu är det cosy i stallet, mysimys. Älskar att vara där och dona. Älskar mitt stall, det är så mysigt och fint, och precis designat efter mig hur jag ville ha det ;) Ska dock till våren måla det som är omålat samt skrubba rent väggar. Vitt är väl inte det mest praktiska i ett stall, men sååå snyggt, så det är bara att ta fram skrubb-borsten i sommar. Idag fick stallet vädras i det vackra vårvädret då massa nytt spån lagds i boxarna.
 
 
Stallets underbara utsikt. Klockan är strax fem här och fortfarande så ljust och fint <3 Våren är på väg!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag blir det spånigt + jämförelse bilder

Idag blir det en tripp till ljunga. Det ska inhandlas lite spån till hästarna. Jag vill helst att det är så mycket spån i boxarna att man själv bara kan kasta sig ner i det haha, nej det ska vara mys och fluff :) Vad ska ni göra idag? Haha ni få som läser vill säga.
 
Jag gick igenom bloggen lite förut och blev ganska så förvånad när jag tittade på gamla bilder av Kaera. Oj hade hon en sån mage? Jag är så van att hon har så slank och fin mage, jag hade helt glömt att hon sett ut så. Ja menar inte att hon är tjock eller så, hon får gärna ha bebismage, men jag hade bara glömt att hon haft en. Det KAN ju vara så att eftersom hon hade proteinbrist i höstas så var bukmagen kvar ett tag efteråt också, med tanke på att hon får mer mat nu och är helt slank. Så förmodligen var den magen mer bukig från i höstas ett tag. Ja då vet jag iaf att mitt hö har bra med protein ^^ Annars skulle hon haft den där bukmagen kvar. Det verkar som om jag har en häst med bra fettförbränning, hoppas hoppas hoppas, orkar inte med en till häst som knubbar på sig lätt, men det ser ju ljus ut ^^
 
 
 
 
Mer ovisade

Hitta lite fler. Något som jag tycker är bra med att lägga upp mycket bilder i bloggen är att då har jag ytterligare ett säker ställe att hämta dom på. Tre datorer har gått sönder för oss och varje gång har man formaterat datorerna. Som tur är har jag lyckats sparat de mesta bilderna på externa hårddiskar, men vissa har gått förlorad, men då har jag dom här i bloggen istället. Det kan bli ganska tjatigt med alla spring bilder, men jag vill på något vis spara dom här, o har jag inget annat att visa så läng så...
 
 
 
Öland nostalgi

Kan ni se Kaera? :)
 
 
Här tar Kaera täten av flocken och följer nyfiket efter mig, då kan jag säga att jag var såld!
 
 
Veterinärens tankar och ord

Fifa ÄR sne i korset, och det har vi ju vetat, men däremot är hon väldigt sne. Jag har haft långa och intressanta diskussioner med vår veterinär, han är så sjukt duktig när det kommer till hästar och deras rörelsemönster. Han fokuserar inte på benen som de flesta veterinärer gör, han kollar hästens rörelsemekanism och kollar efter eventuella rörelsestörningar o.s.v.
 
Enligt min veterinär så har Fifa en tydlig snedhet i korset samt att hon krampar den muskeln (vilket nu är bättre) varför hon har denna snedhet kan man aldrig veta, är det en gammal skada? Har hon någon gång slagit i höften? Är det en födelsesak? Missbildning? Man vet inte men nu är läget som det är och det viktiga är hur vi kan blicka framåt och få det att funka. Alla hästar har en höger och vänster sida, och de flesta hästar har någon form av snedhet, dock är det olika HUR sne dom är. Enligt min veterinär så resonerar han att 5 % är jävligt sne, helt galet sne, 10-20 % är tydligt sne, 50% är lite sne o.s.v. Fifa ligger på de där 10-20% sne.
 
Denna snedhet går inte att ta bort, utan hon är sån, min veterinär menar att man kan inte räta till en snedhet, det vet jag ingenting om men däremot tror jag aldrig att Fifa kan bli helt rak, hon kommer nog alltid vara högre i höger kors, varför, vet inte men så länge hon inte krampar i muskelerna inom det området så funkar ju ridningen galant. Måste jag kolla upp henne ofta? Det vet man inte heller, kanske, våran plan nu är att blicka framåt och ta dagen som den kommer. Man kan spekulera i mängder, men några rätta svar kan vi nog aldrig få, utan vi får göra det bästa av det här och nu. Denna snedhet är ju i alla fall en orsak till krampbesvären i musklerna inom det området vilket gjort det besvärligt i ridningen, så ja hon är både svår gångartsmässigt och fysiskt kan man säga. Men jag tror på den här lilla hästen, hon är en fantastisk varelse och jag vet att vi kommer fortsätta ta oss framåt, även om det blir lite knackigt på vägen.
 
 
Hos hästarna

Hästarna har alltid fri tillgång till saltsten och mineraler/vitaminer. Dessa lägger jag då i ett badkar nu när de går uppe i sommarhagen. Kaera har en tendens till att tömma mineralen så fint genom att krafsa hovarna i baljan, men i badkaret får det vara ifred från krafs.
 
 
 
Lucern är dessutom införskaffat igen. Nu när våren börjar komma och hästarna börjar fälla päls (Kaera har redan börjat småfälla) så är det extra viktigt med protein och energi, de behöver mer näring än normalt då kroppen arbetar med pälsfällningen, och eftersom Kaera dessutom är under en växtperiod blir det såklart ännu viktigare att hon får i sig mycket näring. Det finns ju de hästar som stannar i växten och hinner inte utvecklas som de ska om de inte får den näring de behöver, så det är väldigt viktigt att ha ett bra foder som täcker deras behov. Jag är så brydd om det kan ha varit så i Fifas fall, att hon inte fått den näring hon behövt under växrprioden med tanke på hur hennes hals är, den hänger och sladdrar mer än vanligt, det kanske har att göra med dåligt foder under uppväxten, eller inte jag har ingen aning.
 
 
Jag har även gjort om öppningarna lite i till hagarna. Jag har nämligen bara ett handtag men en över och under tråd. Jag har helt enkelt fäst under tråden och övertråden i ett och samma handtag. Jätte smidigt att öppna och stänga och det har funkat kanon.
 
 
 
Fler ovisade

Har inte så mycket nytt att visa, så jag lägger upp lite ovisade bilder på minsting. Många med rätt dålig kvalite och därmed inte visad heller, men här kommer lite nygammalt från mig...
 
 
 
 
 
Alltid kul med fler

Det är så jäkla kul att ha unghäst, och speciellt nu när jag funnit min lilla drömhäst. Iiiih är som ett litet barn fortfarande. Och något annat jag tycker är extra kul är ju att min vän Erika också har en unghäst, det är ju alltid lika roligt om man har vänner med samma intresse och speciellt inom samma område, hennes islandshäst är dock ett år yngre men ändå, jag tycker det är helskoj. Blir roligt sedan när vi tränar våra bebis islandshästar tillsammans, och även tävlar ;)
 
 
 
 
En bild

En ovisad bild
 
 
En bild

En ovisad bild
 
 
En blogg jag gillar

Är Tyra Sjösteds hästblogg. Till en början var jag väl inte så intresserad av den, kikade in lite då och då när det blev en massa skvaller om henne i andra bloggar. Fast det blev att jag kikade in mer och mer efter alla jäkla skvallertjafs och till slut började jag fatta tycke för den här tjejen och nu är jag fast, nu kikar jag på hennes blogg varje dag och läser med stort intresse trots att det är hoppning hon håller på med, men jag fastnade helt enkelt. Hon har ju trots allt Svergies största hästblogg.
 
 
Återbesök

Nu har vi varit hos veterinären igen. In med busan i finkan och iväg. Per tyckte hon såg mycket bättre ut, nu rörde sig höger kors/ länd bättre. Den sidan har som sagt krampat och den höften har liksom inte velat tippat ner riktigt i rörelsen, men nu såg det betydligt bättre ut enligt Per, men vi körde en till behandling i samma område med tre olika sprutor i muskelavlappnande syfte. Samma som sist, dock körde vi ingen shockwave då Per inte trodde detta behövdes. Nu ska stumpan vila i en vecka sedan får jag börja rida succesivt, förhoppningsvis ska det gå vägen, alltså inga fler återbesök. Känner jag dock att det inte går som vi vill riktigt ska jag kontakta Per igen, men nu får vi hoppas på det bästa helt enkelt, längtar redan till att börja rida och träna. Nu kan jag ju fara till ridhuset också så det kommer absolut underlätta träningen. Inatt får tösa sova inne, min lilla tuss <3
 
Gaaah idag var det halt! BLANKIS. Och våran backe dessutom. Men det var nemas problemas, våran bil spann inte ens, den rullade upp hela vägen upp till sommarhagen utan problem, bara lasta av och kila hem :) Så jäkla skönt med en sån säker bil, det är ju nästan A och O tycker jag. Fast trots att den är en liten pärla så ska den bort, bort, bort och en volvo ska hit, hit, hit. Audin har ju krånglat till och från med glöggningslampan och det är vi bra less på nu, ingen mer audi trots att det är fina bilar. Nu blir det förmodligen en volvo, det har det ju pratats om i ett års tid så det kan det säkerligen pratas om i ett år till haha :P Nej men det är faktiskt skönt att ha en bil som tar sig fram i alla väglag, speciellt när jag ibland kan vara en stor mes bakom ratten.
 
Nej nu hoppas vi att allt går framåt, både med mig och med Fifan
 
 
Den bästa tiden

Det var faktiskt våren/sommaren 2012. Det var ett underbart år för mig och Fifa. Det var precis efter hennes sista behandlingar och ridningen började ta fart. Vi tränade för Lina regelbundet, många gånger blev det två pass i veckan. Vi utvecklades med stormfart och det gick så jädrans bra. Jag fick uppleva saker med min häst jag tidigare aldrig gjort, gud så roligt vi hade tillsammans. Jag började mer och mer förstå vad ridning egentligen innebar och det var som om en helt ny värld öppnades framför oss.
 
Jag saknar den där wow känslan, det är länge sedan jag fick känna på den :( Sist jag kände det var gången då jag tränade på Timrå banan för första gången, det var riktigt wow det. Sedan har det bara gått utför. Jag saknar den där tiden med Fifa, jag vill så gärna uppleva en sån lycka igen. Jag hoppas det här blir vårat år, och jag hoppas att våren kommer ge många glädjefyllda träningsdagar. Måndag blir det som sagt veterinären, jag hoppas på positiva besked, men jag är lite orolig faktiskt. Känns jobbigt i magen. Jag vill att hon ska bli braaa!
 
 
 

 
Duktig Kaera

Dagens uppdatering lyder: Promenad med Elmo och Fifa i finvädret. Fick dock som vanligt DRA med min häst, hon är verkligen seg och inte alls sig själv, suck ja, hoppas det här går vägen. Jag tycker inte korset är förändrat men det kanske jag inte kan förvänta mig efter två veckor heller. Det var i varje fall underbart väder, och på byn var det skidtävling för barn så det var full rulle, lite mysigt :)
 
Efter detta tog jag ut minsta lill tösa, verka lite fötter där hon är oerhört duktig, en annan blir däremot sååååå slut, jag orkar inte raspa länge kan jag säga, usch skulle aldrig orka vara hovslagare, men det där är väl en teknik sak också. Sedan tog även vi en liten promenad. Till en början var hon lite spänd och skrek ett par gånger, men hon var ändå fortfarande lyhörd och lyssnade på minsta lilla, inte virrig och stressig som en del kan bli. Jag ignorerade iaf detta och gick på oberörd, det var länge sedan jag tog ut henne själv så lite rop på de andra kunde jag ta. Men det dröjde inte länge förrän hon lugnade ner sig och snart började hon frusta, tugga, sänkte huvudet och gungade mer i steget. Skönt med en häst som inte gör sån stor sak av allt. Mitt minsta lilla hjärta <3 Det har verkligen gått framåt med den hästen, det är så mycket lättare att leda henne nu och att dessutom få henne springa vid hand, det var omöjligt i höstas, nu ökar hon upp takten så fort jag gör det, väldigt vaken och lyhörd :)
 
 
Hästar <3

 
Brunt

Min minsta flicka skulle vara så fin i brunt, jag skulle gärna vilja ha brun utrustning till henne men jag tycker det är svårt när det kommer till den färgen då den har så olika nyanser. Svart är ju alltid svart, men det finns så många olika bruna färger och det är absolut inte bara att finna rätta bruna matchande nyanser. Bruna träns verkar det finnas lite av och även där är det olika bruna nyanser. Det kan bli svårt att hitta träns i samma färg som sadeln. Det mest praktiska är att köpa en svart sadel, men jag vill inte vara praktisk, jag vill ha brunt till lill jäntan, jag vet att hon skulle vara så snygg i det!!
 
 
 
 
Lugnt

Nu är det lugnt i hagen. Inga hästar på vift. Det var elen som gjorde susen, Bitter har väl fått sig en kyss så nu har han gett upp rymningsplanerna! S.K.Ö.N.T. MEN, vad jag har ryckt till så fort hemtelefonen har ringt de senaste dagarna, jag förknippar det med hästar på rymmen så jag har alltid varit spänd och orolig när Martin ska till att svara. Fast nu börjar ja lugna mig igen och hästarna står ju där de står. PuH.
 
 
Stall, häst, finka

Det har hänt mycket under det senaste året. Jag har "utvecklat" eller vad ska man säga, eeeh..införskaffat? Nej det är inte heller det rätta ordet jag letar efter, men jag som brinner så starkt för hästarna och ridningen så vill jag ju utveckla den livsstilen och det intresset. Så på under ett år har det hänt mycket med tanke på att jag nu har ett stall, jag köpte mig en lovande fin unghäst och nu har jag en välfungerande egen finka. Stall, häst, finka.
 
Det är ganska stora nya saker som hänt på mindre än ett år. Man bygger ju upp något mer och mer för varje år, sånt tar tid eftersom det både kostar och tar tid. Jag har verkligen lagt ALLA mina pengar på mina hästar. Jag köper sällan kläder till mig själv eller annat som jag kanske egentligen behöver, men mitt liv kretsar kring hästarna och de är dom som gör mig lycklig. Och jag ska skatta mig lycklig som har allt det där trots min ekonomi, jag har haft tur, även om det har kostat så har det kostat betydligt mindre än vad det brukar göra. Vill man något så går det oftast, man får kämpa lite för det och det har jag verkligen gjort. Efter sex år har jag kommit hit, det tycker jag ändå att jag är värd.
 
Vårkänslor

Åh! Vissa dagar känner jag av riktiga vårkänslor. Idag när jag gick ut för att ge hästarna frukost så kom en vallande känsla och doft av vår över mig.Jag älskar våren, det är nog min bästa årstid. Mörkret och kylan som allt mer börjar dra sig undan och istället kommer ljuset, värmen, marken, knoppar, kvitter och den friska luften fram. Jag påverkas otroligt mycket av väder och vind, idag känns som en riktig fin vårdag! Dessutom brukar våren vara den bästa ridtiden för mig och Fifa, det är då massor brukar släppa och det bara rullar på, hon måste bli bra snabbt nu!
 
 
Rymmarn!

Inatt var det tredje gången den där svarta saten gjorde otyg och ett par timmar senare, fjärde gången. BITTERRRRR. Strax innan tre på natten ringer telefonen och jag fattar ju på en gång vad det är frågan om. Hästarna är på rymmen och jag vet precis vem som är den skyldige. Bitter. De hade tragit bortöver till ett "grannhus" och som tur var så varnade hans jakthundar med världens skall. Så han klev upp för att se vad det var frågan om. Där står tre förvånade hästar. De beger sig dock ut i mörkret igen ute på en åker. Jag (som haft en jobbig natt) ropar och visslar. De ståt stilla mitt ute på åkern och tittar sig brydd omkring. Lyckas få tag i Fifa och Kaera, Kaera kommer på en gång, hon var nog mest bara fundersam vart de var någonstans. Tjejorna fick komma tillbaka till hagen och Bitter kastade jag ordagrant in i stallet, så jävla skönt att jag har stall kan jag säga, det räddar många situationer. Nu är jag Så jävla less på honom. Han puttar på tråden med mulen så haken åker ur, sedan är det bara att traska över. 
 
Elagrigatet funkade inte lade vi till märke igår men hann inte/glömde att fixa ett i stan, men inte trodde jag han skulle rymma just den natten. Jo då det gjorde han, och även morgonen därpå när han fick komma ut igen, förhoppningsvis (trodde jag) att han skulle vara kvar i hagen mitt på dagen i alla fall tills vi fixat elen, men nej då. Grannen ringer efter tre timmar och säger att hästarna är ute igen. Fjärde gången det svarta lilla aset tar sig ut. Då var jag ARG. Han är livsfarlig! Han kan ju ta hela lilla flocken ut på faror som finns kors och tvärs!! Nej ska han rymma får han fan rymma själv.
 
Elen är fixad så nu hoppas jag att det ska vara lugnt, men inatt får hästfan stå i egen hage för säkerhets skull, han ska inte dra med småtöserna på några farliga äventyr. Så nu får vi se om strömmen håller honom inne, annars vet jag inte vad jag ska göra. Tur att tjejorna har lite mer vett och etikett. Rymmer han nu så behöver jag inte vara rädd att hela flocken drar härirfrån, utan då är han själv på vift och inte kommer han våga lämna tjejorna, Men jag ber till någon där uppe att detta var det ända som behövdes! Hoppas han får sig en jävla kyss av tråden. 
 
Sur matte. Retsam häst.
 
 
 
 
Längtar!

Nästa måndag är det dags för veterinären igen. Åh jag hoppas det går framåt!! Själv tycker jag inte att jag ser någon skillnad på korset men man vet ju aldrig vad som händer där inne. Jag börjar känna ett träningssug nu och speciellt när de där soliga dagarna dyker upp även om de är väldigt få. Finkan börjar ju bli riktigt fin nu också så nu är det ju bara att tuta och köra så fort min ponnybus blir bra. Det ska bli riktigt intressant att köra igång igen, för hon har kännts si så där ett bra tag nu, så det ska bli himla kul att kanske få börja känna på min riktiga Fifa snart igen <3
 
 
 
 
En bra dag!

Idag har varit en UNDERBAR dag. För idag har det varit strålande väder och jag fick vara med mina bästa tjejor. Gud vad dom är medicin för mig, jag kände sådan lycka när jag hade dom två, sida vid sida ute på en mysig promenad i byn. Kaera var så framåt och så glad, hennes små öron var framåt under hela promenaden och ögonen lyste som hos ett litet barn. Det här tyckte hon var roligt! Så underbart med en sån positiv liten unghäst. Fifa var väl mindre positiv, lite seg och små loj, men det får hon vara, hon är ju inte riktigt hel och frisk heller och matte har all förståelse och sympati för det. Gud jag ville verkligen inte gå hemåt, inte Kaera heller, hon ökade takten så fort vi tog in på en ny väg, men segade på när vi vände hemåt. Om det var för hemresans skull vet jag inte men hon var otroligt positiv till att få komma ut, och vädret gjorde ju sin del kan jag säga! Jag älskar verkligen de här tjejorna, jag är så lyckligt lottad som fått chansen att äga dessa två tussar.
 
Bitter min gamle vän, vi tog egen tid i stallet för lite frisering. Han blev så tjusig så! Lite havre och äpple på det sedan i boxen var inte helt fel. Dock var han ofräsch i traven, inte riktigt bra. Däremot verkar han för övrigt pigg och kry. Han var inte varm eller svullen någonstans heller, kan ju bara vara någon streckning eller annat, o andra sidan vet vi ju att han inte håller fullt ut, i alla fall inte som ridhäst, han är ju lite sliten från travet och det är ju ingen hemlighet att han verkar ha dåliga knän. O ena sidan så har han varit halt till och från, inte så pass att han har mått dåligt och haft det besvärligt, men ibland har han ju markerat och sedan har det gått över. Så vi får hoppas att det är samma denna gången. Jag är inte klar med den grabben än, några år till tack. Han är ju mattes pälskling även om han inte syns så mycket i bloggen, men åh vad han ligger mig varmt om hjärtat ska ni veta. Den dagen han får somna in den dagen kommer en bit av mitt hjärta försvinna. Det är ju trots allt den häst jag haft längst.
 
Nu har jag skaffat lite mer färg till finkan också, så imorgon ska jag göra den färdig (om jag har en bra dag) det ska slipas lite på yttersidan och sedan är det bara att måla på. Dekaler ska jag skicka efter ikväll också hoppas jag. Det kommer bli finnemang, men sen ska man väl oroa sig att folk ska få nys på detta och börja be om att få låna den, aaaaah... neeeeh, helst inte. Nej det vill jag inte. Då slipper man krångel. Som sagt, har haft full förståelse till de som nekat en och inte vill låna ut sin finka, klart det varit besvärligt för en annan, men jag är inte heller så förtjust i att låna ut mina saker faktiskt och speciellt inte när det kommer till hästarna. Jag blir som en liten katt haha. I vår ska jag se till att fara en del på ovalen i timrå, absolut. Fifan ska bara bli bra nu, fick en FET räkning från veterinären nyss. Hua, men det är hon värd. Det är inte billigt att ha häst, jag har aldrig råd att köp något till mig själv, men det som glädjer mig är ju hästarna, så det är det också värt! Hoppas jag får en lika bra dag imorgon med <3
 
Lite bilder från idag
 

Fifan har i alla fall gått ner i vikt, tummar upp.
Elmo älskar verkligen snön <3
 
In och mys

Jäntorna fick komma in en sväng från snöstormen. Kaera tycker om att ligga och sova, Fifa behöver komma in och vila emellanåt med back och track täcket och Bitter han vill inte alls stå inne (bara på sommaren). Så då får flickorna komma in en sväng i mysstallet och grabben får stå ute och käka hö. Det är verkligen görmysigt med stall alltså, älskar att vara där och pyssla <3
 
 
Bomber bett

Nästa inköp kommer bli ett bomber bett. Jag har en gång för några år sedan testat ett sådant på Fifa, happy tounge tror jag det var vilket hon faktiskt gillade. Jag har länge velat skaffa ett men har prioriterat annat först. Dom är ju rätt dyra dessa bett och ligger mellan 800-1000 kr men man får valuta för pengarna. De är handgjorda samt ett speciellt material som får hästarna att vilja suga på bettet. Nu blir det veterinär kostnader först och främst men framöver ska jag absolut införskaffa ett bomber bett. För den som är mer intresserad kan man läsa här.
 
 
Ett halvår <3

Jag har fått nå flipp på att räkna tiden tillsammans med min minsting, men jag tycker det känns som om hon kom till mig igår, min finaste lilla ärta <3 Idag har hon varit min i precis sex månader. Tiden går fort, och snart sitter jag på hennes rygg :) Älskade lilla minibus!
 
 
 
Trött ponny

Min lilla flicka låg och sov mitt i snön när det var lunch dags. Och inte hade hon bråttom upp heller. Gäspade sådär gosigt och såg trött ut. Så hon fick krypa till sängs i stallet hon. På med back on track täcket, och så gotta lite havre och hö. Mammas lillfis, behandlingen tog nog rejält på hennes krafter, och jag vet ju själv att man blir oerhört trött och även öm i musklerna om de fått sig någon slags massage eller annan typ av behandling. Skönt att få komma in ett par timmar. Tur att jag har en snäll svärmor som hjälper mig med hästarna, jag har ju svårt att göra allt själv.
 
 
 
 
Hos veterinären

Jag mår inge vidare så ska snart lägga mig under täcket igen. Men jag kände att jag ville uppdatera lite här inne om dagen medan det fortfarande är fräscht.
 
Som sagt har jag tyckte Fifa kännts konstig, i ridningen arbetar hon inte korrekt och speciellt inte i tölt och skritt. Tölten har ju varit våran grej förut men den har blivit jätte tråkigt, hon kan varken paddla på i stora rörelser, långa steg eller snabbt, det blir en kort stel svag tölt. Skritten där har hon ju mest sänkt ryggen. Traven och galoppen har varit ok. Jag har länge länge trott att det är samma ländmuskel (höger) som spökar, tycker hon skjuter upp den ordentligt, och jag har ju tidigare visat detta på bild. Sen har vi tänderna, hon har ju blött ur munnen två gånger och jag har varit så fundersam för inte har jag tagit i henne så värst mycket, faktiskt mindre på sista tiden, så där har jag varit lur på om det är några tänder som spökar. Dessutom har hon varit så grinig ett bra tag,
 
Eftersom min finka äntligen är fixad och påställd var det bara att fara ner till kliniken med min lilla häst. Dock mådde jag jätte jätte dåligt och hade haft en tuff natt, men jag kände att jag måste försöka hålla ut och hjälpa Fifan nu. Så in i finkan och iväg. Per kände igen oss direkt och han kom ihåg allt om Fifas krumbukter och historia. Det första vi gjorde var att skritta längs en korridor där Per tittade på hennes rörelsemönster. Sedan gjorde vi samma sak i trav. När vi trallat klart i korridoren sa han med stor säkerhet att han såg var felet satt : Höger länd/kors. Han förklarade att hon skjuter upp den sidan och liksom rör sig inte symetriskt. Han sa att detta syntes väldigt tydligt, dessutom erkände han att så fort jag visade henne i skritt tänkte han för sig själv "åh herregud hur skall detta se ut i trav!" då han såg en sådan tydlig "rörelsestörning" men faktum är att hon såg bättre ut i traven och med detta förklarade han att hästarna rör höfterna olika i de olika gångarterna. De rör mer fram och tillbaka i höfterna i skritten än vad de behöver göra i traven och därför syns det mer i skritt. Här klingar det återigen bra på min beskrivning då jag tycker tölten och skritten har varit riktigt dålig - och dessa gångarter har ju samma rörelsemönster, så det är ju inte så konstigt.
 
Så det blev till att droga ner min lilla häst och köra shockwave på detta område. Sedan blev det tre olika muskelavslappnande sprutor. Per trodde på den här behandlingen och det gjorde även jag, det kändes så himla skönt i hjärtat att allt jag kännt och där jag trodde felet satt var korrekt. Skönt i mammahjärtat. Men jag känner ju den här hästen i minsta detalj, jag vet direkt när något är fel. Om två veckor skall vi på återbesök. Så det blir fyra dagars vila för Fifa och resten promenader med massage och stretch. Det passar ju mig utmärkt, för som jag är nu klarar jag inte av att rida, så den planen var ju ypperlig. Idag höll jag till och med på att svimma där mitt i allt så jag fick sätta mig på golvet, tur att dom på kliniken är så gulliga. Egentligen hade jag inte ork nog att fara iväg idag då jag är så pass dålig, men jag kände att jag ville få detta gjort nu, så slipper jag ju fundera något mera på detta.
 
Så ville jag såklart att han skulle kolla tänderna också då jag misstänkte något tok. Jajjamenjsan, hon hade vassa kindtänder på båda sidorna, jag fick själv känna och det gick inte att undvika. Så det var bara att raspa och sedan var det lent som en babystjärt. FAAN vad härligt att jag har kännt och trott rätt hela tiden, fatta vilken skön känsla att få den bekräftat men också att det VAR något fel på min häst, nu kan det ju bara bli bättre, oooh vad jag längtar tills jag får börja arbeta henne igen, det här kommer ju bli bra det! Så har jag ju min egna finka nu också så det är ju bara att fara överallt vart jag vill när jag vill. Martin tycker vi ska sälja den och köpa en bättre boggie vagn istället haha han är så gullig han, men det känner jag mig inte alls stressad med, nu har jag ju en finka i alla fall och det känns toppen! Vi får förnya oss senare, nu vill jag bara kunna ta mig någonstans :)
 
 
 
Blod

Det känns inge lysande med Fifa och när hon har haft blod i munnen två gånger under ridturerna på en och samma vecka blir man ju högst orolig. Jag tar ju inte i henne mer än vanligt, mindre faktiskt så jag är bra brydd. Och det kan ju ha samband med ryggen/ korset. Ringer kära veterinären imorgon och ska få be och komma så fort ja kan sen blir det på jakt efter finka då min förmodligen inte hinner bli klar. Det är inte lätt just nu.  
 
Tog bilder idag på korset. Här är höger sida och man ser ju tydligt hur uppskjuten den är:
 
 
Här är vänster sida, inte lika uppskjuten
 
 
Såhär ska hon se ut :
 
 
Och såhär ser hon ut idag, tagen efter ridturen:
 
 
önskar

Några nosgrimmor jag funderar till Kaera. Inte långt kvar nu faktiskt ;) DET lutar ju mer åt de som är mot brunt och guld. Silver blir nog också fint. Ska bli så roligt när jag få börja arbeta med Älsklingen, ska bara gå igenom en magisk sommar sen så! Och vad jag förstod är jag inte ensam om att rida in sin unghäst då, eller hur var det Jennifer ;)?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tur

Jag hatar denna telefon. Den bara förstör hela tiden. Vare sig det är sms, filma, nätet osv. Den tog just bort ett långt inlägg. Jädra skit. O båda datorerna funkar inte och då har vi nyss hämtat ena från lagning. Ja ens underbara tur förföljer en... ELLER?!! 
 
Fifa var duktig idag. Återigen en barbacka tur med galopp o trav, denna gången mer fokus på traven o måste säga att det gick bra. Lite super galopp rejs sen då ^^  jahaaa till veckan låter det som om finkan blir klar. Nu står den där den ska stå också så jag hoppas verkligen det händer nått. Kan ja fara till ridhuset när och hur mycket ja vill!!! Åh som ja längtat! 
 
 
 
RSS 2.0