Ultraljudsbilden..

Ja nog ser man att det är hon alltid!
 
 
 
Mitt hjärta blöder..

...när min dotter gråter så tårarna sprutar. Speciellt om hon gjort sig illa. Huga. Igår råkade jag, HENNES MAMMA, göra henne illa, fyfan då mådde jag dåligt. Hon slängde huvudet rakt i käften på mig, och jag, mitt fula tryne hade munnen öppen som en jäkla hästkäft, (jag flinade väl som vanligt) och där far hennes ömtåliga lilla lilla huvud in i mina framtänder. Men hua vad ledsen hon blev, usch usch usch, det känns inte alls rolig, det gör ont i mamma hjärtat. Jag kände mig så hemsk. Och hon HAR blivit kingigare, jag tror hon är i en fas nu, för hon har lättare till gråt och blir riktigt riktigt ledsen. Underläppen far fram som en gädda och hela ansiktet skrynklar ihop sig, sedan skiftar ansiktet till rött, och ett hjärtskärande skrik vrålar från hennes lilla hals samtidigt som tårarna blöter ner hennes mjuka kinder. Usch, aldrig har jag känt så när ett barn gråter, aldrig har det gjort ont på det viset. Jag känner mig lite smålarvig men det gör faktiskt ont när min Linnéa är ledsen. Mammas lilla flicka <3 Hur är det för er? Är ni lika blödig eller är ni en hard killer?
 
 Mamma älskar dig så det gör ont. Du är det finaste i hela världen, det viktigaste för mig och pappa, och vi ska göra allt för att du ska få en sån fin uppväxt och bra framtid som möjligt <3
 
 
Gissa fölet

Det närmar sig, ca fyra veckor kvar mer eller mindre tills en liten Fifa bebis tittar ut. Gud så spännande! Undra vem det är som ligger inne i magen. Huga, Fifas lilla bebis <3
 
Jag hoppas på ett sto, det är lättsammast. Dock tror jag det är en hingst, skäck och i någon silverfärg, färgväxlare kanske? Haha tänk en Fifa i miniformat, gosch, hon är ju speciell min Fifis, en riktigt rolig häst med stor personlig, aldrig träffat en häst som hon, så det vore ju roligt om fölet kunde få ärva just den biten :) Så ska man börja kika lite efter några namn också! Blir det ett sto, svartskäck, då vet jag precis vad denne ska heta.
 
Vad tror ni? Blir det en hingst eller ett sto? Vad tror ni det blir för färg? Det här är ju så roligt och så spännande! Så kommer det ju kalvar i samma veva. Vilken bebis sommar! Fifa är silversvartskäck och Baldur brun konstantskimmel.
 
 
 
 
Följer mina drömmar

Tänk, tänk om min dröm kunde få slå in. En stor dröm, den största, har slagit in och det är lilla Linnéa. Hon är det finaste jag någonsin kunnat få och det är så enormt mycket kärlek!
 
Det finns dock en till stor dröm och jag hoppas att denne ska slå in. Jag hoppas det blir som jag tänkt mig. Det skulle bli en stor besvikelse annars, men vad annat kan man göra än att försöka och hoppas. Skulle det bli så, att den drömmen slår in, oooh jisses, det vore.. wow.. toppen. Det är lite jobbigt att ha en sån stark dröm som man ska vänta på, och så kanske det inte ens blir som man tänkt sig? Jag vågar nog inte tro att det blir som jag vill, även om man har sådana stora förhoppningar. Usch.. denna ovisshet är skitjobbig. Alltså mentalt blir jag utmattad av sånt här, när man vill något så pass mycket och att tankarna cirkulerar kring detta dag som natt, jag blir en aning knäpp alltså och önskar att jag inte hade så pass mycket vilja. Den där glöden till det man drömmer om är så jäkla stark, och slår inte drömmen in, ja då jävlar blir det en jäkla tjock, svart, hemsk rök istället. Ja hur kan man orka vara sån? Och vad mer kan man önska? Ja, mycket vill ha mer, är det inte så? Fy tänker man kring allting så är man ju bortskämd, när de finns dom som inte ens har tak över huvudet. Jag måste ha någon bokstavskombination, ärligt ibland tror jag nästan det. Kan vi spola fram tiden och få detta överstökat? Snälla snälla låt det bli som jag tänk mig.
 
 
Betessläpp 2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomorrow

Imorgon släpper vi hela gänget på sommarbete. Kameran ska med i högsta hugg så håll utkik här sedan ;)
För övrigt har jag tagit ut Fifan några gånger och longerat. Skulle vara himla roligt att få ner kulan lite lite så jag kan ta någon liten körtur, men som det ser ut nu vet jag inte ens om selen kommer runt henne haha. Annars har hästarna fått kommit ut för att beta och vänja sig vid grönt. Nu hoppas jag på att få börja med Kaera på ritkigt snart och jag må ju sko henne här framöver också. Jippie ska bli sååå kul! Och båda mina vänner som kommer hit med sina hästar imorgon har också varsin unghäst som de ska rida in och vänja vid en massa, så vi kommer ha riktigt kul ihop i sommar! <3
 
 
Idag

En lugn dag har vi haft. Var ute en liten sväng i finvädret, dock har värmen gömt sig verkar det som! I skrivande stund ligger dotra sovandes i famnen med nappis i mun. Pappa är ute och sår och mamma gosar bebis och surfar runt på internet. Varm go dusch nästa!
 
 
Sjukt jävla taggad!

Gaah jag är astaggad att börja jobba med Kaera nu, shit vad kul det ska bli! Ska börja redan lite imorgon när jag får tid. Ho ho, och när man ser alla flotta, fina hästar på youtube blir man ju ännu mer taggad, är såå ridsugen, förstå vad jag saknar att tölta <3 Nej den här sommaren ska bli sjukt spännande!
 
 
Att sova med bebis

När Linnéa föddes så sov hon med mig i sängen den första veckan ganska mycket, och det händer att vi har somnat i vår säng sida vid sida nu med vid mysstunder på mornarna. Och jag är lika förvånad över hur pass säker jag är att ha henne vid min sida, att jag inte ska rulla över henne. Ja menar i sömnen har man ju inte en aning om vad kroppen gör, men på något sätt vet jag att Linnéa är trygg bredvid mig och att jag på något vis har kontroll. Väldigt märkligt. Det är som något inbyggt, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men något så slår igång i min kropp när lillan sover bredvid, jag rör inte en fena utan ligger i samma position under hela sovstunden, men har jag inte henne bredvid så flänger jag runt i sängen sida till sida. Detta är jättekonstigt men o andra sidan väldigt skönt.
 
Så, jag läste då en kommentar på någon sida att mamman har en biologisk medfödd medvetenhet att inte lägga sig på sin bebis, vilket papporna dock inte har (vilket i sig låter rätt logiskt), men visst är det fränt om detta stämmer? Ja menar det klart, djurvärlden, där ligger ju ungarna tätt intill sin mamma, så det ligger ju någonting i det. En sådan naturlig grej borde ju inte vara farligt.
 
Hur är det för er? Hur känns det att sova bredvid eran bebis, funkar det bra?
 
 
Mot Gissjö!

Idag ska vi hälsa på mormor och morfar, samt gammel- mormor och morfar för första gången. Ska bli så mysigt! Så nu laddar vi innan avfärd. Linnéa fick sova lunch lite tidigare idag så vi orkar vara vaken sedan med familjen. Själv ska jag nog också ta en liten powernap innan det är dags att packa ihop allt. Det är inte bara att fara iväg hur som helst längre. Skötväskan ska med där blöjor, våtservetter, salvor, handdukar, ombyte, nappflaskor, ersättning, napp, filt, varma kläder och annat viktigt ska finnas. Vagnen ska plockas in i bilen, samt hund och unge. Linnéa ska få ny blöja och äta innan vi far så det är inte bara längre, det skall planeras och donas innan. Dock har vi kommit in i det där rätt bra, det flyter på rätt snabbt och har blivit utav en vana. Och jag tycker bara det är roligt :)
 
 
 
Kingkig

Åh, mammas plutti har blivit kingkig. Lill fisen min. Igår var vi hos en vän till mig, jag och Linnéa, men lill gumman var inte riktigt nöjd. Hon märkte att vi inte var hemma och det blev lite jobbigt för tjejen. Hon har blivit känsligare helt enkelt. Och visst gör det liite ont i mamma hjärtat när hon är så ledsen då tårarna bara rinner och ansiktet skiftas till illrött. Hon är inte otrötslig, tack och lov, men blir hon ledsen, ja då blir hon verkligen ledsen. Och ligga på mage, glöm det! Hon är oftast lite kingkigare mitt på dagen. Så det verkar som att hjärtat genomgår ett utvecklingssprång (säger man så?) Samtidigt så ler hon mer och mer för varje dag, skratta försöker hon göra också, jisses man smälter!
 
Nussan, inte lätt att vara liten ibland..
 
 
She is killing me!

 
 
<3
Utvecklingssprång

Jag tror Linnéa är eller har i alla fall varit i ett utvecklingssprång. För ett par dagar sedan så var hon lite mer kinkig när hon var trött. Ville vara mig nära mer än vanligt och hade lite svårare att komma till ro vid vilostunderna. Idag har hon varit ledsen till och från men lugnat sig så fort hon fått mat, sova eller närhet, men jag märker att hon är känsligare så något lurt är det. Hon är nu sex veckor. Lill gumman min! 
 
 
Den självständiga stunden

Jag tycker det är viktigt att Linnéa får vara lite självständig och inte bara klänga på mamma vilket vi inte har några problem med alls. Hon har alltid kunnat legat för sig själv och donat på sedan hon kom till världen. Det klart att det inte passar henne alltid, men många gånger så ligger hon i babysittern/babygymmet för sig själv och donar på. Hon kan ligga där över en timme sprattlande och jollrande och jag försöker verkligen att få in detta som en rutin varje dag.
 
På mornarna har hon en typisk sådan stund. När hon är matad, nybytt och påklädd så brukar hon få ligga i babysittern medan jag gör i ordning mig själv, äter frukost och plockar lite i huset. Sedan kan hon ha små stunder för sig själv då och då under resten av dagen också men det brukar inte hinnas med då det ska lunchsovas, promenad o.s.v. Sedan under kvällen innan läggdags har hon också en sån där lång egenstund. I skrivande stund har hon legat i babysittern i en timme, och än är hon nöjd och sprattlar på. Ibland kan mamma bli lite mys sugen och bryta den där egenstunden, då är det mamms som är klängig ;)
 
Hur är det för era bebisar, har de sina självständiga stunder och hur tänker ni kring detta?
 
 
Snart så!

Ja, det börjar närma sig. Snart släpps hästarna på bete och i år blir de några stycken igen. Sju blir flocken, plus fölet som väntas. Härligt! Vi har nu spritt ut kväve så att betet sätter fart och växer. Sedan ska stolp och tråd kollas, annars är det inte så mycket mer än att vänta på den dagen då vi släpper havremopparna! 
 
 
Let´s begin!

Sent igårkväll kilade jag ut till hästarna, Linnéa hade lagt sig för natten och pappa hade kommit hem, så då passade jag på att dona med mina ulltussar. Gud så härligt det var! Kaera var först ut. Hon fick på sig tränset för att vänja sig vid det igen och så tog vi oss en liten promenad blandat med allmän lydnad. Hon var jätteduktig. Tog och longerade få varv i skritt också vilket gick galant. Sedan longerade jag Fifan, oh hej vad vi studsade i luften haha, min lilla köttbulle! Och vilken skillnad ändå mellan henne och Kaera. Kaera är väldigt lyhörd och känslig häst hon med men det märks ju vem som verkligen kan och fattar grejen. Det är liksom inte förrän då man verkligen fattar (när man först arbetar med en grön unghäst) vad Fifa kan och vad "lätt" det är på så många saker med henne. Hur som helst, en toppenkväll och jag hoppas på att kunna gå ut till dom ikväll med. Nu är hästsuget framme!
 
 
Att få vara med

Jag vill att Linnéa ska få vara "med" och inte hamna utanför som kanske kan bli lätt vid vissa situationer. Så vid stunder i köket har vi babysittern på köksbordet vilket vi tycker funkar ypperligt. Linnéa har då bra översikt och blir på så vis "med" även om hon än inte kan sitta i en egen stol vid bordet, men då får man sitta "på" bordet istället! Att ställa ner babysittern på golvet känns inte riktigt bra, om det inte är vid soffan framför tv.n, det känns som att det blir ett helt annat läge då. Annars vill vi ha henne i våran höjd, även med babygymmet, den ligger på divanen.
 
 
Smile :)

Älskade unge, hon ler mer och mer. Ibland försöker hon även skratta, gofis, mamma smälter varje gång! Så fort hon kommer i någons "ny" famn så ler hon massor, snacka charmtroll!
 
Linnéa med hennes gammelmorfar - supernöjd!
 
 
 
 
Dagen i birsta

Det gick hur bra som helst att ta med Linnéa till birsta. Vår snälla lilla jänta. Inte ett pip sa hon. Och vi behövde enbart mata och byta blöja en gång och de gjorde vi inne i amningsrummet på birsta city. Pappa körde vagnen och mamma tittade på kläder, så nu har Linnéa en hel nyköpt hög här hemma, och hon är gör söt i plaggen! Jisses man skulle kunna handla ihjäl sig alltså, och alla newbie kläder på Kapphal, herregud vad mycket fint. Jag köpte det mesta i storlek 62 nu, en del av det kan hon redan ha och en del får vi vänta lite på. Känns onödigt att köpa massa kläder i storkel 56 när hon snart växt ur de kläderna. Dock kan hon ha byxor i 56 ett bra tag för de är fortfarande rätt så stora på henne.
 
Kapphal - Newbie
 
 
Kapphal - Newbie
 
 
Kapphal - Newbie
 
 
Ett favoritplagg! Kapphal 
 
 
 
Ett favoritplagg! Kapphal - Newbie
 
 
 
Favoritpyjamas just nu! Lindex
 
 
Åhlens
 
 
Favoritplagg som hon hade på sig dagen jag fotade kläderna. Kofta från Lindex, Boddy och Byxa från Kapphal
 
 
Kärlek kan vara skrämmande

Hur kan man älska någon så mycket? Jag är L.I.V.R.Ä.D.D att något ska hända henne, jag skulle inte klara av det. Usch, jag bara går och tänker att hon är för bra för att vara sann, livet kan inte vara såhär fint. Ibland blir jag faktiskt lite rädd av den tanken, att vi har våran älskade dotter, hur är det möjligt? Ja det har hänt att hjärtat slagit extra hårt, lite av en panik/ångest känsla i bröstet att detta bara är en dröm och inte på riktigt. Hon är mitt allt <3
 
 
Personlig tavla

Linnéa har fått massor med fina gåvor av nära och kära, men det finns en sak som hon fick som är lite mer personlig. En tavla. Där står hennes födelsevikt, födelsedatum, vilken tid hon föddes, hennes första längd och såklart hennes fina namn. Jag bara älskar den! Tack Kia för den fina presenten!
 
Är du själv intresserad av en sådan tavla? Besök då elisabethstavlor.se
 
 
 
 
Nattning

I allt jag gör med Linnéa försöker jag alltid tänka ett steg framåt, jag tänker långsiktigt. De rutiner och vanor som finns nu kommer att krävas längre fram, därför vill jag få in rätt rutiner och vanor. Exempelvis vill jag att hon ska kunna sova i sin säng utan några problem, det vill säga att hon inte får sova i våran säng. Detta var jag noga med på en gång och det har funkat jättebra hitills, hon verkar sova lugnt och tryggt i sin egna säng.
 
Jag har under de första veckorna nattat henne tills söms genom att vagga i famnen, eller så har hon helt enkelt somnat där av sig själv. Nu vill jag att hon ska kunna somna utan att jag ska behöva sussa och vagga för jag vill helst inte att detta ska bli till en vana. Så även om hon är vaken när det är dags för att sova, så lägger jag henne i sängen, bäddar om ordentligt, släcker ner och tassar ut ur rummet i förhoppning om att hon ska somna av sig själv Även det har funkat jättebra hitills, hon somnar rätt snabbt, eller så ligger hon och pular på lite tills hon slocknar. Självklart kan jag vagga och sussa henne till söms de gånger som hon har svårt att somna, men det blir väldigt sällan nu mer då det har funkat så bra. Hon verkar vara en rätt så trygg bebis. Fast jag vet att det där kan vända framöver då det kommer kläng och kingkig perioder, allt det här med barnets anknytning o.s.v. men då får man göra det bästa av det den dagen. Allt man gör nu har betydelse för "framtiden".
 
 
Träna nacken

Vi försöker ligga på mage och träna nacken varje dag. Linnéa är jätteduktig och så positiv. Vi brukar dock vara snabb med att avsluta innan det börjar bli alldeles för jobbigt, jag vill att hon ska fortsätta se det som en spännande och positiv stund. Eftersom hennes rumpa och ben for upp i luften från början då huvudet är en aning tyngre så lade jag en kudde under hennes mage så hon fick bättre stöd. På så vi hade hon lättare att lyfta sitt huvud. Nu har hon fått lite mer styrka så det går bättre att träna utan kudden, men vi använder den vid mer trötta stunder.
 
 
 
Här får hon stöd av kudden
 
 
Hur jag förbereder maten

Jag ammar inte längre, Linnéa slarvar med tutten och mjölken rinner bara åt sidan, så nu pumpar jag och ger på flaska istället, men ärligt talat får hon mer ersättning än bröstmjölk då jag inte producerar så mycket och har aldrig gjort. Så det blir till att koka vatten och blanda ersättning i flaska rätt ofta och jag vill verkligen inte ta vatten enbart ur kran och värma på i micron, utan jag vill ha uppkokt vatten. Fast det blir ju rätt besvärligt om man ska koka vatten stup i ett som sedan skall svalna. Så det vi gör är att vi kokar upp en kastrull vatten och använder detta under flera omgångar som vi sedan värmer på i micron. 
 
Hur jag förbereder maten är att jag fyller en eller två flaskor med vatten till de mått Linnéa dricker per gång. Sedan använder jag nappflaskornas lock, vänder dessa upp och ner och måttar upp ersättningen i dom. På så vis kan vi enkelt kliva upp på nätter/mornar, tippa i ersättningen smidigt i flaskan och bara värma på i micron. Något annat som vi tyckte var behändigt när vi for till stan med Linnéa var att vi kokade upp vatten och lade i en termos, då höll det sig varmt och vi kunde enkelt blanda till hennes mat var vi än var någonstans.
 
 
 
Name it

Nu har Linnéa en del riktigt söta kläder. De mesta är från Newbie som jag bara älskar! De har verkligen fina kläder. Hon har även en jättesöt klänning från name it som mormor har gett henne. Jag älskar fjärilar och jänta är ju gör fin i den :)
 
 
 
Jag läste någonstans att...

Man kunde värma upp bebisens säng genom att lägga dit en uppvärmd vetekudde innan det är dags för läggning som värmer upp platsen där bebis ska sova. Något som kan underlätta nattning, speciellt om de har lätt att somna i famn men vakna när man lägger ner dom i sängen. Man tror detta har med temperaturskillnaden att göra. Jag har ju själv märkt på Linnéa att hon blir väldigt sömnig om hon ligger i en väldigt varm famn. Jag brukar kunna linda in henne i filten och vagga henne till söms om hon är lite för pigg för stunden. Där inne är det varmt och gosigt och bebisar gillar ju både värme och att bli ombonad. Jag ska dock testa det där med vetekudden, det låter intressant. 
 
 
Mot birsta!

Idag blir det shopping!! Mest till Linnéa, första gången jag får handla till henne sedan hon kom, ska bli riktigt roligt! :)
 
 
Hjärtat

 
 
 
 
 
 
 
En intressant artikel om sömn

Jag läste en jätte intressant artikel om små barns sömn som jag gärna skulle vilja dela med mig, därför har jag fotat i tidningen och visar bilderna här så får ni läsa själva :)
 
 
 
 
 
 
 
En månad

Hipp hipp hurra för Linnéa är en månad idag! Hjälp! Vad fort det har gått! För en månad sedan låg jag och krystade mig rödsprängd och överdoserade på lustgas. Och ut kom den mest fantastiska lilla varelse jag någonsin skådat. Än har vi inte riktigt fattat att vi är föräldrar, att Linnéa är vår. Jag säger som Martin: det känns som att hon bara är till låns och ska lämnas tillbaka snart. Fast hon ska ju inte lämnas tillbaka, hon är ju vår och kommer vara hos oss för alltid. Helt otroligt. Vi kunde inte bli lyckligare. Jag älskar att vara mamma och vara med Linnéa under dagarna. 
 
Idag for vi till bvc för att väga skruttan och nu ligger hon på 4,3 kg. Hon hade även växt 4,7 cm, så nu är hon 54,7 cm lång. Barnmorskan blev dessutom överraskad hur pass medveten Linnéa redan var. Hon fäste och följde med blicken, samtidigt som hon svarade med leenden vilket var rätt tidigt för att vara fyra veckor gammal "Ni har ett mycket medvetet barn" det var roligt att höra. 
 
Mycket har ändå hänt med Linnéa under denna månad. Hon kan som sagt fästa och följa blicken mer, bjuda på leenden och näst intill skratt (hitills har hon skrattat mest i sömnen). Hon har även börjat lyssna lite till min röst, ligger hon och grinar efter mat så kan jag prata henne lugn innan hon får flaskan, det vill säga att jag finns på bra avstånd så hon ser mig. Jag pratar mycket med Linnéa, även om hon ligger själv i sin säng och börja grymta så kan jag säga åt henne att det är bra och vi ska vara tysta och sova, och jag tycker faktiskt jag får respons många gånger, men det klart hon är fortfarande väldigt liten för att kunna lyssna helt till rösten, men jag märker att hon blir lugnare ju mer jag pratar med henne. Hon har blivit mer stadig i kroppen och sprattlar med både armar och ben för fulla muggar. Hon pratar dessutom mer och mer, det är inte så att hon ligger och jollrar en massa men hon surrar till emellanåt, så jäkla sött <3 Sedan kan hon även ge ifrån ett kaxigt gap om hon vill ha uppmärksamhet eller blivit uttråkad, haha det är också så jäkla sött, hela hon är en sötnöt. 
 
 
 
 
 
Inte långt kvar nu..

Idag känner jag ett sånt där riktigt hästsug. Jag känner mig redo och vill börja träna Kaera igen! Dock är det vårbruk nu så karln kommer inte synas till här hemma på ett tag kan jag säga. Han jobbar från tidiga mornar till sena kvällar då han har både ett åkeri och jordbruk att sköta. Så det är lite synd, men jag hoppas det blir bättre framöver så han kan ta lillan och jag kan gå ut till hästarna. Tur är väl ändå att det är ljust ute så länge och snart dygnet runt.
 
Idag var hovslagaren här så lite tid med hästarna har jag haft. Tog en kort promenad med tjejorna innan det var dags för verkning. Åh jag bara njöt, att bara gå med dom längs vägen var så mysigt, och då REGNADE det också. Kaera, hon är så himla fin och trevlig, det ska bli så kul att få börja träna henne igen och se vad hon kommer ihåg från i somras. Jag hoppas att hon (trots sin energi) är en hyfsat lugn och trygg häst att rida. Jag ska försöka se till att få lite kunnig hjälp också, det kan behövas. 
 
Ni får dock vänta lite till på hästfronten, just nu finns inte så mycket att skriva om då de bara går i hagen i väntan på att få komma upp på sommarbete, men jag lovar att skriva så fort jag börjar med något. Fifan må ju snart börja röra lite på fläsket också. För övrigt njuter jag med min Linnéa för fulla muggar, det finns inget bättre just nu kan jag säga <3
 
Härliga sommar, kom nu, du är efterlängtad!
 
 
Oj då!

Vi skulle bara sova en sen liten lunch jag och Linnéa. Klockan var väl kring fyra när vi slocknade. Dock fick jag mig en chock då jag klev upp och tittade på klockan, halv nio på kvällen! Hej och hå nu måste vi kliva upp Linnéa haha, herregud vi är verkligen sjusovare vi två! Hitills har tösa faktiskt sovit bra på nätterna även om hon sovit rejält under dagarna, skönt.
 
 
Napp

Det finns många blandade åsikter ang napp/snutte och tumme. För min del är jag bara glad om Linnéa har något att "ty" sig till, att gosa ner sig med. Är hon snuttig eller lite kinkig ja men då finns ytterligare ett alternativ, då kan den där nappen trösta och lugna när kanske något annat inte duger. Att man sedan ska försöka vänja bort nappen när hon är lite äldre ser inte jag som något problem och det får man ta den dagen. 
 
Hon har precis börjat tagit nappen mer och mer. Från början spottade hon ut den, rynkade näsan och kunde kvälja. Hon tog den bara korta stunder på vagnpromenader förut, och då var man tvungen att röra vagnen samtidigt som man stoppade nappen i munnen och höll den där lite försiktigt med handen nära kinden. Så det var lite trixigt, men som sagt nu tar hon den och till och med ber om den. Det ser så mysigt ut när hon snuttar, man vill själv nästan bli barn igen, ligga i en gosig vagn ombäddad och snutta. 
 
Dessutom ser jag att hon hellre suger på napp än tumme. När jag var liten sög jag på tummen och den sög jag på väldigt, väldigt länge, nästan onormalt länge. Jag hade jätte svårt att sluta och det klart, tummen fanns ju där hela tiden och frestade mig. En napp kan man ju ändå plocka bort. Dessutom blev min tumme ful efter sugandet.
 
Sötast i världen <3
 
 
RSS 2.0