Lufta!

Jag har börjat låta Linnéa få lufta puppis varje dag då hon har blivit lite röd här och var. Så nu luftar vi för fullt, både i vagnen (om det är varmt och fint ute) och när hon ligger i babygymmet. Hon har även fått varit utan blöja när hon sover i sängen men det tycker jag är något besvärligare.
 
Det jag gör är att lägga ett kissunderlägg och sedan en handduk över (som jag byter emellanåt då hon kissar) det funkar ypperligt och jag tror hon tycker det är ganska så skönt att få lufta. Det blir så instängt när de har blöja på sig dygnet runt och speciellt när det är sommartid med varma dagar.
 
Hur gör ni? Låter ni era små få lufta sig emellanåt?
 
 
 
Från igår

Charmtroll <3
 
 
Hos mormor

Idag har vi spenderat hela dagen hos mormor. Det är så himla härligt där "hemma", jag verkligen älskar att fara hälsa på mamma, vi har det alltid så mysigt och trevligt. Blev mest mys och prat. Vi gick även ner en sväng till gammel- mormor och morfar som har sommarstuga alldeles nedanför. Linnéa har verkligen varit i centrum idag! Vilken dag är hon inte det? Och med all rätt <3 Vi tog också en tripp till Erikshjälpen för att kika efter lite fynd, Linnéa fick hänga på i bärselen där hon så småningom somnade, min älskade lilla fis, hon är verkligen mitt allt <3
 
Såhär ser jag oftast ut till vardags, den bjuder jag på ;)
 
 
Linnéa och mormor <3
 
 
 
 
Gult

Har lite nya favoritbilder <3 Boddyn och koftan är från Next och byxorna från newbie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad jag älskar dig trollunge!

 
 
 
 
 
 
Utveckling..

Gojäntan utvecklas mer motoriskt nu. Och är väldigt för att dra i sina kläder, och nu får hon tag i saker - fast hon har ingen riktigt kontroll på det än. Hon har även börjat kråla och ha sig så hon hamnar längre ner i sängen mot fotändan. Det är mycket rörelser på den lilla fröken. Huvudet håller hon upp mycket bättre nu och det är intressant överallt, nu är det inte bara ansikten som fånger hennes intresse utan även saker i omgivningen. Idag fick hon tag i fjärilen på babygymmet för första gången, även om hon inte har kontroll på det hon gör än så vet jag att hon försöker greppa saker, det dröjer nog inte länge förrän hon faktiskt kan styra det till sin egna vilja och utforska saker på ett närmre sätt.
 
 
Min smak

Det kommer bli riktigt roligt att göra iordning Linnéas framtida barnrum. Jag har så mycket idéer och vet ganska klart för mig hur jag skulle vilja ha det. Nu kommer ju lillan vara så liten så hon själv inte kan bestämma, det får väl bli mer när hon är större, men så länge hon är pyttis så får mamma bestämma! Vitt är ju något jag kör på, så kan man lägga i lite färgklickar på det :) Jag kan tycka att mönstrade tapeter blir för plåttrigt och svåra att dekorera på, därför har jag hellre en vit grundfärg och sedan kanske dekorerar med fina tavlor och väggdekor. Kids concept gillar jag, råddjuren är jag väldigt kär i. Det finns mycket mycket fint.
 
Här kommer lite exempel på vad för typ av rum och färger/dekoration jag gillar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer exempel som jag INTE gillar. Jag har svårt när det är så PANG massor av färger, hello kitty och liknande, leksaks sängar o.s.v. det blir för rörigt. Inte min smak helt enkelt, men inte kan jag neka Linnéa Hello Kitty om hon nu vill ha det i framtiden, men som sagt uuuurk.
 
 
 
 
B

Bitter, Bitter, Bitter. Att han aldrig lär sig. Återigen blev han riktigt halt, så halt att han knappt ville använda sitt högra bakben. När vi släppte hästarna uppe i kohagen sprang han jävligt snabbt, han blir ju så lycklig och förvandlas till en stor svart vildhäst, och då ska det springas trots att han inte håller för det. Så redan samma dag vi släppte dom i den nya hagen såg han ofräsch ut i gången. Jag tänkte dock att det där går till sig som det brukar göra, förmodligen hade han sträckt sig igen när han dundrar fram som han gör. Fast med dagarna blev han sämre och sista dagen ute var han så dålig att han höll upp benet emellanåt, det var bara att hämta finkan och ta hem honom på boxvila. 
 
Jag blev faktiskt lite rädd att det kanske var dags att låta honom somna in. Han är ändå 19 år gammal. Usch det gör ont i en att tänka på det men samtidigt ska han inte få lida så den dagen då han inte har ett värdigt liv längre så ska han få resa till himlen, hur ont det än kommer att göra, MEN, som tur var blev killen bättre!! Mycket bättre! Så imorgon ska han få komma ut igen, dock i vinterhagen tillsammans med Fifa. De andra hästarna ska nog få komma ner om ett par dagar igen så han får vänta med att vara med flocken, för dit upp törs jag inte släppa honom ^^
 
 
Fifas status

Neh, inget händer. Ingen skillnad på juver och inget föl som kikar fram. Åh nu är det ju så nära (förhoppningsvis), och det är ju så spännande! Älskade Fifa, hon är en sån fin häst. Vad jag verkligen känner för den flickan, hon är en sån trygg och lugn häst, samtidigt som hon har en sådan utstrålning och lekfullhet - det gillar jag. Min myspysponny <3 Igår hängde hon med lös till stallet och töltar lös bredvid en gör hon "på kommando" och även trav o galopp. Hon är rolig den där hästen och jag kommer aldrig att sälja henne, hon är perfekt. Hoppas hennes föl blir lik henne, då kommer det bli en riktigt trevlig häst!
 
Jag tycker inte alls Fifa är så TJOCK. Jag har känt igenom henne och hon är bra i hullet. Jag tycker inte ens hon är så himla stor om gravidmagen - och hon kanske inte får större kula heller. Jag tycker hon håller sig riktigt fin för att gå på bete dygnet runt. Jag tror man blev väldigt lurad av vinterpälsen, för hon får en rejäl vinterklädnad och detta var första hösten/vintern som jag inte klippte henne.
 
 
 
 
Jag och Linnéa

Jag konstaterade att det fanns nästan inga bilder på mig och Linnéa tillsammans. Bara på Martin och Linnéa med tanke på att det är jag som tar fram kameran och fotar. Det i sig är ju väldigt tråkigt, ja menar ska det inte finnas några kort på mig och jänta som jag sedan kan visa henne när hon är större? "Neh men det fanns ingen mamma, bara pappa" Så kan vi ju inte ha det och nu när hon växer med stormsteg dessutom! Så den sista tiden har jag faktiskt varit noga med att ge Martin kameran och låta honom fota mig och jänta nu och då. Det blir mest "poseringsbilder" och jag skulle väl vilja ha lite mer vardagsbilder, men bättre detta än inget alls. Nu finns ju en mamma med i bilden när fotoalbumet skall skapas. Jag och min lilla tjej <3
 
Så här har ni oss från idag, en riktig bildbomb! Vilken bild tycker ni är finast på oss? Jag tycker nästan näst sista, Linnéa ser så glad ut där också <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår midsommar

Haft en riktigt mysig midsommar, bara vår lilla familj. Imorgon blir det mer "festligheter" så ikväll tog vi det lugnt. Under dagen har vi klippt gräsmattan och rensat ogräs på gården, ätit goda jordgubbar ute i solen, sovit lunch med Linnéa, handlat och kollat till djuren. Sedan gick vi på en jätte härlig kvällspromenad ner till sjön. Åh vad man njöt fulla muggar! Första gången för i år som jag hade sommarkänslor. Linnéa myste och var så nöjd i vagnen så, Elmo hade roligt både i lerpölar och i sjön, och vi föräldrar njöt av den underbara kvälls solen. Nu sover lillan, mamma dricker lite vin framför en film bredvid pappsen, hoppas ni också haft en härlig midsommardag!
 
Måste bara få säga det, livet som mamma blev helt klart som jag hade föreställt mig, fast ännu bättre <3 Jag är så lycklig!
 
 
 
 
 
Glad midsommar!

 
Tio veckor

Vi var hos bm i tisdags med lillan. Vi både vägde och mätte henne. Strax över 5 kg och 60 cm lång. Hon hade tydligen växt med raketfart! Inte för att jag tror denna lilla flicka blir lång då hon har två korta föräldrar, men just nu hade hon växt på längden fortare än vad som är vanligt. Och bara muntra miner hade vi. 
 
Nu är Linnéa strax över 10 veckor gammal. Hon är mer bebis nu tycker jag. Hon har mer koll på omgivningen och ser på ett ganska bra avstånd. Hon kommunicerar massor med leenden och jollrar på. Ibland gopratar hon som jag brukar kalla det. Då ligger hon verkligen och total stirrar på personen hon pratar med, och så försöker hon så gott hon kan "prata" i olika läten med en mjuk och fokucerad ton. Det är grymt gulligt alltså, borde försöka filma det någon gång för då försöker hon verkligen prata med en. Hon kan hålla upp sitt huvud riktigt bra nu men kan fortfarande vara lite vingligt. Hon har även börjat suga på sina händer som är väldigt intressant, och hon får dessutom tag i sina kläder som vi också gärna suger blöta. Hon blir allt mer självständig (även om hon alltid varit mycket självständig redan från början) men det märks att hon är äldre och tycker det är riktigt roligt att ligga i babygymmet, hon pratar och sparkar för fulla muggar med figurerna som tittar ner på henne, hon verkligen älskar att ligga där.
 
Hon sover lika mycket och lika bra som alltid, det vill säga massor. Dock är hon lättväckt nu, förr fick vi inte ens liv i henne, nu får man försöka vara lite mer tyst och försiktig så man inte väcker henne. Däremot somnar hon om väldigt lätt. Hon kan ha lite svårare att somna vid lunch, och jag har märkt att har vi brutit på rutinerna under dagen så har hon svårare att komma till ro, men somnar gör hon alltid efter ett tag. Hon är en väldigt glad och nöjd bebis. Och jag, jag blir bara mer och mer förälskad i vår dotter. En sådan enorm kärlek man känner, jisses, jag älskar verkligen att vara mamma till Linnéa! Jag njuter för fulla muggar och allt jag gör med och för henne är en ära. Och helst vill jag göra allt själv också. Ja vilket fint liv jag, vi har framför oss med den här tösen, åh jisses vad jag är tacksam, tack tack tack för att jag fått en sådan kärleksfull och fin liten flicka som förgyller våra dagar!
 
 
Presenter kors och tvärs!

Min flicka blir bortskämd. Hon har så mycket kläder nu, hemskt fina kläder att jag undrar om hon hinner använda alla! Min vän Jennifer kommer med presenter till lillan hela tiden, jisses, både kläder, gosedjur och annat fint. Idag kom hon med två fina klänningar varav en var en lila blommig en, så söt! " Ja nog skämmer du bort jänta alltid Jennifer <3 " Sedan råååkade mamma klicka hem en liten gul kofta från nextdirect också :O Såg att den gick att beställa igen så jag kunde inte låta bli. Älskar baby gult <3
 
 
Finkoftan som jag hoppas snart skall komma!
 
 
 
Imponerad

Jag är imponerad över nextdirect. Beställde kläder i förrgår, fick dom idag levererat vid dörren. Fri frakt, åtta plagg för över femhundringen bara. Och kläderna är uuunderbara! Jag kommer helt klart fortsätta beställa kläder därifrån!
 
 
Sedan hade mormor köpt detta söta ljusrosa newbie plagg åt lillan, I lööve it <3
 
 
 
 
Ny hage

Eftersom betet här hemma börjar ta slut så flyttade vi upp hästarna till kvigornas sommarhage så länge. Den hagen är DUBBELT så stor, med maasssor av skog och en liten bäck som de kan dricka ur. Så jag och Jennifer tog alla sex hästarna (Fifa får bli kvar hemma) och gick upp mot kossorna (3 km). Haha måste ha sett roligt ut, tokiga som vi är. 
 
Väl framme möttes vi av ett nyfiket kogäng, men som sedan drog till skogs när hela hästflocken stormade in i hagen. Jajamensan de ska gå tillsammans koan och hästan. Det är nog inga problem alls det. O hästarna blev självfallet överförtjust i sin nya hage, sprang och lekte och invigde sitt provisoriska hem på bästa sätt. Våra djur är väldigt väldigt bortskämda, går på STORA öppna ytor, med massor av olika terräng och massor med kompisar. Man ser verkligen hur de trivs och hur lyckan glänser i ögonen.
 
 
 
 
Dom här två turturduvorna trivs verkligen i varandras sällskap <3
 
 
 
 
 
 
Klick klick!

Jag är totalt såld på nextdirects barnkläder! Tack snälla du som tipsade om den sidan! Nu har jag klickat hem lite plagg till snuttan. Det var väldigt utsålt, typ allt, så jag blev lite besviken för det var massvis med kläder som jag blev totalt förälskad i. Fast jag klickade hem en del fint som fanns kvar, gud vad jag längtar tills jag får hem det! Här är de kläder som jag beställt:
 
Här är den absoluta favoriten! Faktiskt det finaste plagget på hela sidan enligt mig <3
 
Uuunderbar sommarklänning! Älskar färgerna!
 
 
Lite matchande rompers! L.O.V.E
 
 
Så lite somriga boddys! Jag är ju frälst i ljustgult, de mesta gula kläderna var utsålt, lite trist men dessa fick klickas hem i alla fall!
 
 
Så beställde jag hem världens sötaste solhatt! Finaste jag sett faktiskt <3
 
 
 
 
Såhär har dagarna sett ut

Jag är jättedålig på att blogga, jag har väl tappat lite motivation helt enkelt. Jag spenderar tiden med min underbara lilla familj, vänner och djur för fullt, men jag ska ta och skriva lite kortfattat om det som hänt hitills.
 

Vi har varit på en del festligheter jag, Linnéa och Martin. Både på överraskningsfest med vänner, middag med åkeriet och bröllopp. Linnéa har skött sig exemplariskt och alla är så faschinerad över vilken lugn och tillfredsställd dotter vi har. Ja hon gör mig stolt min lilla, hon finner sig i det mesta och "skrattar"/ler åt alla som hon träffar, snacka att charma! Sedan har vi varit mycket hos min familj och myst.
 
Det går jättebra med vår lilla tös, hon växer så det knakar och utvecklas massor, både kognitivt och den motoriskt. Dock har hon lite svårare att komma till ro när hon ska sova, speciellt vid lunchtiden. Det händer att jag får gå in till henne ett par gånger för att ge nappen som hon spottar ut, och kan hon verkligen inte komma till ro får jag lyfta upp henne och låta hon somna i famnen för att sedan lägga henne i sängen igen. Jag antar att det är detta utvecklingssprånget som spökar. Annars går det kanoners med det mesta!
 
 
 
Jag har även fått kommit ut och vara lite ledig från mamma rollen. Jag var liite skeptisk att åka ifrån dotra min, men jag hade rusktigt roligt med mina tjejor, så som vi alltid har tillsammans och jänta hade det så bra med pappsen. Det blev en tripp till stan där vi åt en riktigt god middag och sedan bio på det. Bilderna har jag snott :)
 
 
 
 
 
Kaera har jag dessutom börjat rida in. Det går jättebra, nu behöver jag ingen som leder mig längre. Dock är hon inte sååå styrbar än men det kommer. "Problematiken" vi har nu är framåtbjudningen, hon fryser fast i backen emellanåt så jag kan inte dra iväg med henne själv utan behöver alltid med mig någon som kan leda fram henne de gånger hon blir osäker och stannar. Så kunde Fifa också vara när jag köpte henne, det är väl det mest naturligaste hos en unghäst. Så vi får ta en sak i taget, mycket beröm och korta stunder. Imorgon ska hon få skor då hon ömmar så väldigt om fötterna. Jag önskade jag kunde ha henne barfota men det är inte rättvist mot henne om hon får ont på grusvägarna. Så kanske blir hon lite mer motiverad när det känns skönt under fötterna. Fifa ska väl snart föla, så det är nog dags att sätta henne i en egen hage. Det tråkiga är att de flesta hästarna mobbar henne vad jag förstått av grannarna som bor vid sommarhagen, och hon går ju mycket för sig själv också. Lite trist, undra om det handlar om färgrasist, eller kan det bli så pga att hon är dräktig tro? Ja det ska bli himla spännande när fölis kommer ut till världen.
 
Dessa bilder har jag också snott!
 
 
 
 
Ja det var lite vad som hänt de senaste dagarna. Nu har vi midsommar framför oss och andra spännande planer. Man lever livet helt enkelt <3
Hjärtat växer!

 
 
<3

 
 
 
Familjen <3

 
Tipsa om klädsida!

Någon som kan tipsa om bra klädsidor för barn? En sida som kanske inte är så vanlig som HM, Lindex, Jollyroom o.s.v Jag är jättekräsen och vet inte hur mycket jag har googlat och "ratat" sidor. Jag tycker om kläder som newbie, men även från molo som är mer fantasifulla. Kom igen, tipsa!
 
 
Inspiration!

 
Två månader <3

 
Hur ser eras bebisars dygn ut?

Hur länge är era bebisar vakna under dygnet och hur länge orkar det vara vaken åt gången? Linnéa sover väldigt mycket på dygnet, hon orkar vara vaken i ca två timmar åt gången, kan slumra till något där emellan också. Max tre timmar sedan är hon bokstavligt talat dödstrött, men i genomsnitt så är det två timmar hon brukar palla som mest. 
 
Ungefär såhär ser hennes dygn ut: Vaknar halv åtta- halv nio och då får hon mat och ny blöja, sedan kan hon få ligga i sin säng där hon sprattlar, sparkar, pratar och halvt skrattar, i ca en timme eller mindre. Detta beror på om vi orkar kliva upp eller inte, vill mamma sova lite till så får Linnéa dona för sig själv i sin säng tills hon slutligen somnar, annars kliver vi upp. Nu har det blivit att vi gärna somnar om igen och då vaknat halv elva (halv tolv!!!) vilket inte är meningen haha men är man trött så är man. Upp och hoppa, äta lite mat, byta blöja och på med kläder. Här är vi vaken i ca 2-3 timmar innan det är dags för lunch sovandet, vilket brukar bli kring halv ett-halv två, beroende på när vi klev upp. Då brukar hon sova mellan fem-sex timmar, ja en riktig sjusovare, oftast vaknar hon kring fem- halv sex på kvällen, ibland får jag faktiskt väcka henne då jag tycker det är dags att kunna vara vaken lite innan det är sovdags för natten. Och från och med att hon klev upp från lunchsovningen försöker jag hålla henne vaken till ca nio då det är natti natti. Sedan brukar hon vakna vid tre på natten för att äta och sedan vid halv sex- halv sju på morgonen. Ja ungefär så ser hennes dygn ut. 
 
 
 
 
Hängdes i cykelhjälmen

En fruktansvärd tragedi har inträffat. En bekant till mig har precis förlorat sin tolvårige son då han hoppade ner från en lekställning och hängdes i cykelhjälmen han hade på sig. Fyfan vad hemskt! Gud, vad jag lider med dom! Helt ofattbart, orättvist och grymt. Kan inte ens föreställa mig deras smärta. Jag kan inte annat än skänka mina varmaste tankar till familjen och hoppas att den här olyckan blir uppmärksammad på ett sätt som kan rädda andra barn från liknande olyckor.
 
Jag beklagar sorgen Linda <3
 
Delar artikeln här, tryck på bilden.
 
 
Framkallning

Nu har jag skickat in massor med bilder för framkallning hos Fuji film. Har ett fint fotoalbum som jag ska fylla upp med Linnéa bilder. Jag tycker att riktiga framkallade kort är mer värdefulla än digitala, dessutom kan ju en dator och hårddisk krascha när som helst och då står man sedan där utan livsviktiga kort, så alla bilder ska framkallas och sedan ska jag eventuellt skicka efter en canvas tavla på lillan också <3
 
 
Linnéa har blivit större

Den som inte tycker jänta har blivit stor...!! Det är lustigt, jag trodde faktiskt fler skulle se att Linnéa blivit större. Det är väl ändå jag som ser henne varje dag som borde bli hemmablind? Haha. Hon är inte den där lilla päckliga längre, nu är hon ju mer bebis istället för nyfödd :) Herregudars mammas stortjej!
 
Idag var vi hos barnmorskan. Fisen hade gått upp i vikt och låg perfekt på kurvan, strax under 5 kg. Huvudet såg jättefint ut, hon var inte sne eller platt utan det såg bra ut. Barnmorskan tyckte Linnéa var som en tremånaders bebis, kommunicerar med leenden, blick och prat på ett sätt som en äldre bebis brukar göra. Hon pratade, flinade och försökte skratta åt barnmorskan, jisses jag smalt <3
 
Ca 1 vecka gammal
 
 
 
 
8 veckor
 
 
 
Massor med kärlek!!!

 
 
RSS 2.0