Update om Linnéa

Den här lilla tösen är inte så liten längre, hon blir snart elva månader. Jisses, vi firar snart hennes ettårsdag, det är ju otroligt. Jag minns det som igår när hon kom till världen. När vi var på bb och allt var så nytt, läskigt och spännande. Ibland kan jag längta tillbaka dit, det var ju en väldigt speciellt upplevelse och tid.
 
Linnéa är det full fart i. Hon springer runt i sin gåstol och pladdar (se gapar) hela dagarna. Jag kan säga att hon har en hög ton. Det är sällan tyst här hemma och det känns mer och mer att vara mamma, men det är underbart. Hon är en pratglad och social tjej och det gäller även hos främlingar. Hon är inte den rädda och blyga typen. Klart hon kan bli lite sådär småblyg, flinar lite gulligt och vänder bort blicken lite, men det släpper väldigt fort och hon låter vem som helst få bära, gosa och leka med henne, vilket är väldigt skönt. Vi är ganska mycket hos olika folk. Jag umgås en hel del med mina vänner och familj så Linnéa får träffa folk rätt ofta.
 
Fast mamma är ändå bäst. Ibland är det bara jag som duger vid jobbiga nattningar, och ibland blir det faktiskt lite jobbigt. Hon sover rätt mycket i vår säng vilket inte är jobbigt i sig, för jag sover lika bra ändå och pappan i huset trivs på soffan, för det blir inte mycket plats kvar då både jag och Linnéa brer ut oss över hela sängen. Det är inte ovanligt att jag vaknar med hennes fötter på min rygg. Det som kan vara jobbigt vid nattningar är att jag ofta måste ligga bredvid henne och vänta tills hon somnar, bara det att fröken vill inte alltid sova utan hellre leka. Dock sover hon fortfarande hyfsat bra och lika mycket som hon alltid gjort. Hon vaknar till några gånger och gnäller/grinar efter nappen men somnar i samma stund som hon får den i munnen igen, dock kan det vara svårare när hon drömt mardröm vilket det har blivit mer av i vissa perioder, då är det bara en runda i huset fram och tillbaka samt välling som hjälper, annar är hon otröslig. Det händer att vi än kan kliva upp halv elva på förmiddagen, men oftast handlar det om halv nio - halv tio.
 
Hon är så med nu mer, och har verkligen blivit en liten person. Lättroad och leker på ett mer "avancerat sätt" som får oss vuxna kanske inte är så avancerat, men hon utvecklas ju i alla punkter och att leka med Linnéa blir allt roligare. Hon har humör också, jo då, ibland kan även hon bli förbannad. Speciellt om man vill gå fast en vuxen säger annat. Hon kan inte gå själv men går väldigt bra (nästan springer) när man håller hennes händer. Och det där med att krypa det är totalt ointressant än. Så nej, än tar hon sig inte fram själv utan sin gåstol och jag ska väl kanske vara tacksam så länge det är "lugnt" i huset. Fast det klart vi försöker motivera henne. Hon har blivit lite mer mammig, visar mer att hon vill upp i min famn eller bara ha mig där, ändå är hon fortfarande rätt så självständig.
 
Tänderna har bara vält fram. En hörntand i övre käken är nere, även två framtänder är halvvägs klar och ytterligare en hörntand uppe håller på att träda fram. Händerna är i munnen hela dagarna och diareé har hon haft i flera veckor pga av detta. Fast just nu är hon väldigt hård i magen och det kan ta flera dagar innan det kommer något, stackarn. Jag matar på för fullt med plommonpuré men det verkar hitills inte ge med sig.
 
Vi försöker komma ut så mycket vi kan, men det har varit skapligt halt här, eller så har det varit superkallt. När vi är ute har det varit pulkan som vi tagit. Linnéa sitter där och bara tittar, gör inte sån stor sak av det. Nu äter hon nästan allt vi lagar, vilket är riktigt kul för hon var ju så kräsen. Dock är det pasta och sås som är favoriten just nu, både hemlagad och på burk. Ersättning har vi slutat med och gått över till välling istället, kanske är det jag som är seg men jag har inte ansett att detta varit något problem. Och välling, de tröstar alla lägen!
 
Livet rullar på och det är helt enkelt underbart <3
 
 
En update

Tänkte kika in här och berätta lite kort hur det går med hästarna. Kaera står fortfarande på vila men den 29 kommer hovslagaren så då ska jag äntligen få rida henne igen, som jag längtar! Tror dock jag kommer ta med henne som handhäst först så hon får upp flåset lite. Det ska bli sååå kuuuul!! Längtar massor massor massor!
 
Och Fifan får komma ut mer eller mindre varje dag. Och det går faktiskt bra. Jag har mest kört henne då jag kommer åt henne på ett annat sätt samt att det är ju riktigt kul att köra. Alla gångarter har varit rätt så ojämna och takten har inte riktigt suttit hundra, men nu har träningen verkligen börjat ge resultat! Gårdagens körpass var så underbar! Fifan gick som en klocka. Vi tog en ganska lång tur och vädret var kanon, även om både tår och fingrar ropade efter värme. Eftersom Fifan gick så fint framför vagn igår så var jag bra sugen på att rida idag, och det gjorde jag med all rätt. Hon var suuuperfin! Gud vad roligt det var! Klart det finns massor att träna och slipa på men nu ångade hon på riktigt fint med en ärlig och bra framåtbjudning, fin takt och bra tryck. Snacka om att motivationen gick upp i topp. Nu sitter jag bara och längtar efter nästa ridtillfälle.
 
Jag ska gå in mer på detaljt kring Fifan och vår träning tillsammans men jag måste få lite mer skrivmotivation först för att det ska bli riktigt bra skrivet. För övrigt ska jag tävla både Fifa och Kaera nu i mars. Fifan i V5, T8 och safttölt, Kaera i V5. Vi får se hur det går ;) Någon ville att jag skulle förklara i ett inlägg hur jag lär Fifan tricks, och även där måste jag få motivationen till att skriva, så det blir så utförligt och bra förklarat som möjligt, men det kommer!
 
Jag är mest aktiv på insta för den som vill se lite mer av oss, harhardulinda.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nytt trick: Bilder

Har lärt Fifa ett nytt trick, stegra. Och jag som INTE skulle lära henne det, men jag anser att hon mognat på sig genom åren så jag valde att lära henne stegring ändå. Det tog en dag sedan satt det, lättlärd häst det där :)
 
 
 
 
 
 
 
Mammas pratkvarn!

Jag och Linnéa drog en sväng till stallet där det var Lina kurs hela dagen. Mitt lilla busfrö tittade på allt med stora ögon, sedan var pladdret i full gång, så pass att folk knappt hörde vad man sa ^^ Ja Linnéa är en väldigt social tjej, hon pratar och pratar och pratar så ibland kan det bli lite genant när vi är på vissa offentliga ställen, som tillexempel något mysigt café som folk sökt sig till för att få en lugn och mysig stund. Och inte ska ni tro att det är en låg ton jänta använder heller, helst gapar hon rätt ut, hon ska bli hörd den lilla ;)
 
Idag är lillan tio månader, hurra hurra!
 
 
Foto: Erica Lundhal 
Snart får vi leka igen <3

Min fina fina fina häst, vad jag längtar tills vi är igång igen <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rätta instagram

Jag skrev fel insta namn förut. Inte undra på att ni hade svårt att hitta mig. Det ska vara harhardulinda = Här har DU Linda. 
 
Ursäkta för missen!
Instagram och update

Fan vad det är tyst här, men livet är inte speciellt tyst, det är full rulle, speciellt med Linnéa. Nu har jag skaffat instagram också, där hittar ni mig på harhardulindaMin sambos reaktion: Men vad är det för namn du har på insta??? Haha det ska vara här har du Linda.
 
Fifan har jag hållt igång så gott jag kunnat. Har även kursta för Lina, då tömkörde vi vilket var givande. Vi rider mest ut men jag sätter henne i arbete, jag kan inte bara lulla jag. Rockarden gick som sagt sönder och än är den inte lagad, annars tycker jag bäst om att köra Fifan faktiskt. Nu har hon fått en oplanerad vila, jag tappade väl lite motivation sedan har jag inte haft samma chans att ta mig ut heller, men har jag verkligen verkligen verkligen velat så har ju det löst sig. Dessutom har både jag och Linnéa varit bortrest ett par dagar så då har jag inte sett skymten av hästarna. Jag känner faktiskt mer och mer hur jag längtar efter Kaera, jag älskar Fifan, men det är ett faktum, Kaera passar mig helt klart bättre som ridhäst, hon ÄR roligare att rida helt enkelt. Känner mig taskig, men det är dagens sanning. Fifan är absolut rolig att rida när det tuffar på bra, men med den hästen är det så otroligt fram och tillbaka och hon är svår att rida. Så körningen har ju liksom blivit en roligare grej med just henne.
 
Kaera har stått i över en månad nu, och en månad till ska hon få vila, men jag bara längtar tills jag får börja rida henne igen. Jag kan inte minnas en ända gång som jag tycker det har varit tråkigt med Kaera eller att det har gått riktigt riktigt dåligt. Hon är verkligen min drömhäst. Nu har jag även anmält oss till hennes allra första tävling som är i mars, det är mest för miljöträningens skull, men det ska bli kul. 
 
Bitter min gamle vän han håller sig fräsch och fin fast han är tjugo år nu. Han och Kaera funkar bäst ihop, de är verkligen bra kompisar. Tjivas, följer varandra, äter från samma hög och bara accepterar varandra hur bra som helst. Fifan funkar han också bra med, men det är liiite mer sura miner mot henne och hon får helst inte äta från hans mat. 
 
 
RSS 2.0