Korgur frá Ingólfshvoli!

Jag bara måste visa en hingst som jag är nyförälskad i TACK vare Tanja som visade honom i sin blogg. Jävlar vilken hingst! Korgur skulle helt klar vara ett alternativ för fröken Fifa, JA han slår Herkules, haha utan tvekan på det, han är min nya favorit ;) Så himla himla synd att jag faller för fyrgångare, för jag är ju mer inne på att betäcka Fifa med en femgångare, men titta så fin han är! Kom till Sverige!!! 

Tölt: 9.0
Galopp: 9.0
Trav: 9.0
Skritt: 9.0

9,5 för samlad galopp :D!                                                                         Linda

Första skrittrundan

Jag KAN inbilla mig att Fifa verkar bättre? Kan vara inbillning för jag såg inte många travsteg i hagen, men KANSKE att hon redan ser bättre ut i gången, vem vet glad och pigg är hon ju i alla fall. Skrittade en runda idag, hon rör mycket på höfterna och länger steget fint, men jag säger inget mer för det är oftast i en högre gångart som man märkt det luriga, vi hade i alla fall en trevlig runda. Avslutade med att strectha, jädrans vad vig min häst är! Hujeda mig. Vi stretchar på massor olika vis, ska ta och fota det någon dag. Hon får göra de vanliga morotstricken, nosen mot bakhovarna, en slags buga, nosen mot svansen, spansk skritt. Ja vi gör ju lite olika stretchövningar och det syns ju verkligen vad kroppen "töjs ut"

                                                                      Bild från nu i vår                                                                                 Linda

Pinsamt!

Efter skolan gick vi ner till stan och handlade, jag gick in på systemet för att handla lite likör och vin till helgen. När jag kom fram till kassan bad de om legg, jajamen och jag tog upp mitt myntfack, INGET KÖRKORT?! Var är det?? Inget legg heller! Faan vad pinsamt, DET var pinsamt, där stod jag nu i full förvåning och fann inget körkort, letade genant i väskan och mummlade att det var borta, både kunder och kassörska väntade, undra hur det måste ha sett ut, guuud så pinsamt! De trodde väl förmodligen att jag var under tjugo och försökte bortförklara mig, men serru det gick inte, det var bara att gå därifrån tomhänt. Som tur var sprang en kompis och köpte mitt vin i alla fall, men körkortet gone gone.

                                 

                                                                            Linda

Flower Power

                           

                                                                                   Linda
Last-träning

Idag lasttränade jag Fifa då vi fortfarande har finkan hemma. Jag gjorde en Tobbe a la carté! Haha ja men ni vet, använd spö, få hästen rak, beröm, backa tjosansvejsan ja man fattar nog om man sett ponny akuten. Det gick förvånadssvärt bra. Fifa lyssnade och gjorde exakt som jag sa, hon tvekade inte ens och slängde sig aldrig  bakåt. Bad jag henne gå fram ett steg gjorde hon det, bad jag henne backa gjorde hon det. Jag använde inte spöet särskilt mycket faktiskt, bara när hon stod på backen då jag ville räta upp henne, annars använde jag mitt kroppsspråk och röst. 

Jag var noga med att låta henne gå ett steg fram, godis, backa ett steg, godis, ett steg fram, godis, backa ett steg, godis, två steg fram ja o.s.v, två gånger tog jag in henne fullt i transporten, nemas problemas hon följde med utan tvekan. Fifa har en tendens att kasta sig bakåt när vi ska leda ut henne ur transporten, det spelar ingen roll hur beredd du är och försöker få henne att gå lungt, du flyger med bakåt. Så denna övning med att gå ett steg fram samt backa ett - två steg MED beröm var ju kanonbra för oss. Nu tog hon det lugnt när hon skulle backa ut, i väntan på något gott. Vi höll på i ca 10-15 min sedan avslutade vi. Dutti tjej!

Jag tog även en promenad idag innan lastträningen. Till en början var skritten väldigt passtaktig men den mjukades upp allteftersom och blev renare.

    

                                                                             Linda

Egoblogga ett tag

Jag kommer bli ego med min blogg ett tag, kanske inte lägga så mycket energi på kommentarsvar o.s.v. Jag tänkte först att jag skulle lägga av att blogga ett tag för sanningen är att bloggen påverkar mig lite negativt också, förstå mig rätt jag menar inte att någon som har varit elak, orättvis eller dålig på något vis, men jag kan inte få någon ro i kroppen känner jag just nu av en massa tankar och åsikter av andra utan jag måste släppa allt och försöka känna efter och tänka själv, finna ro i kroppen, andas ut. Jag tänkte som sagt sluta blogga ett tag för min egen skull men o andra sidan vill jag fortfarande uppdatera om Fifa, OCKSÅ för min egen skull, så nu blir det egobloggning. Sen kommer jag tillbaka men just nu är det väldigt rörigt i huvudet på mig och ett antal nära personer har påminnt mig om detta, det är mycket kring Fifa, slutet av skolan och en massa annat. Jag har helt enkelt kännt mig förvirrad ett tag så nu ska jag slå på break-knappen för mig själv, men ni får hemskt gärna fortsätta följa oss genom bloggen och släng in kommentarer om ni vill, men som sagt jag slänger bara in uppdateringar sen är det nog inte så mkt mer.

                   

                                                                           Linda

Hos veterinären

Jag tänker först förklara varför jag for till veterinären så snabbt. Jag hade tio dagar kvar på min självrisk som jag redan betalat, så detta besök skulle alltså bli gratis och det klart man utnyttjar det. Hade jag inte haft någon dag kvar hade jag lika gärnat kunna vänta och se vad som händer.

Jag vet att det är långt inlägg men är ju värt att läsa allt.

Fifa gick i alla fall lös efter mig i transporten, så det var ju skönt. Väl hos veterinären fick hon springa lös i paddocken. Hon var lika hackig och släpig i traven idag med. Hon behövde inte springa mycket för att veterinären var nöjd.

Ingen hälta, men det trodde jag inte heller, utan det är ju som det varit förut, lite bökigt med traven där som vanligt, en svaghet, alltså hon släpade och hackade med höger bak. Hon kortade liksom stegen och drog upp sig baktill. MEN detta kunde aldrig komma från min ridning, aldrig aldrig det var han 100 % säker på. Utan hon måste ha gjort något i hagen helt enkelt. Det syntes även att hon inte hade ont. I Fifas fall var detta vanligt, veterinären sa att han fick in många hästar som gick "orent" och hade därmed kanske någon låsning eller streckning. Han sa även att Fifa kommer nog se hackig ut i traven (i hagen) ett bra tag, kanske upp till 2 år till och med.

Vi tog in Fifa till stallet där han kände igenom henne. Höger sida var mycket mycket lösare och finare nu, så där hade vi gjort ett bra jobb! Jag talade om precis som jag kände med ridningen, att hon kändes stum och att det fanns motstånd, speciellt att böja henne åt höger, hon slängde ut rumpan väldigt i ridningen, jag fick liksom inte med hela hästen utan bara huvudet, han lyssnade till detta och började klämma på vänster sida, mycket riktigt Fifa reagerade vid länden korset, det såg till och med jag hur hon höjde och röck i ryggen. Så det blev shockwave där och även på höger sida mest bara för att.

När jag talade om att allt började gå utför hennes längre vila berättade veterinären att i Fifas fall kan det faktiskt bli sämre, hennes muskler och kropp måste hållas igång. Det är bättre att hon rids regelbundet än får en massa vila. Han tyckte även att jag inte skulle vara rädd att rida ordentligt, att inte mesa på helt enkelt. Han berättade även att Fifa verkade vara en dam med vilja och humör, sådana hästar kunde vara väldigt känsliga när det kom till lite motstånd, det blir liksom dubbelt av allt, så mycket av det inre styr en hel del.

Så nu ska hon skrittas i 10-14 dagar och sedan börja arbetas som vanligt igen. Han trodde heller inte att jag behövde komma tillbaka, det beror på hur jag tyckte hon kändes men han tror det skulle vara lugnt.

PUUUH! Ja men det känns ju skönt i hjärtat, och ännu bättre att jag o Lina har varit på rätt spår. Lina och veterinären bytte ord med varandra och pratade på, de var helt överrens och Lina berättade hur Fifa hade varit i ridningen o.s.v kändes riktigt tryggt. Jag är så glad att jag har Lina, hon är tammesjutton helt otrolig med hästar. Jag har en väldigt bra veterinär också, hujeda mig det var en bra dag.

Sedan for vi till hööks en sväng där jag köpte en varsin huva till Bitter och Fifa samt flugsprayet Ultra sheild.

                               

                     

                                                                         Linda

Några tankar innan vet-besök

Klockan två ska vi vara hos veterinären. Jag känner mig inte så orolig faktiskt, jag vet ju att Fifa kommer att klara sig men jag ser att hon går nu likadant som hon gjorde i höstas och jag tycker hon släpar och slänger ut med högerbak när hon ska försöka trava i hagen, fast det ser inte ut som att hon har ont mer att det verkar vara lite småjobbigt, fan, o andra sidan så känns det inte som att hon ska behöva vila en massa som hon gjorde förra sommaren, min magkänsla säger att jag kommer få fortsätta stärka henne, fast kanske måste fokusera på annat nu, jag vet inte detta är bara vad jag tror.

Eller så har hon fått sig en spark med tanke på att jag upptäckte en gammal sparkskada på högerbak, men nja jag vet inte alls, jag känner mig som sagt inte orolig inför veterinärbesöket, Fifa är ju pigg och glad och jag vet ju att det tidigare inte varit så allvarligt som jag trodde hos gamla veterinären, men jag är så trött så trött att fara hit och dit, att hamna i samma hjulspår och inte veta klart hur det kommer bli och att hela tiden lägga fokus kring en skada, man önskar att vi bara kunde få köra på och ha roligt tillsammans för en gångs skull. Det är mentalt jobbigt detta, inte alls roligt, man får bara kämpa och kämpa, det är väl det som är meningen med ett intresse, fast jag önskar vi kunde kämpa från ett annat håll.

Ja det ska bli intressant vad veterinären säger men jag tror han kommer upptäcka samma sak som han gjorde sist =/ Önskar han enbart kunde upptäcka en slags sträckning eller annat "enkelt" för är vi tillbaka på samma spår, har all träning varit förjäves? Hon som utvecklades så, man blir bara förvirrad. Lina ska följa med, det känns tryggt. Återkommer ikväll.

                                                                             Linda

Uppdatering om Bitter

Älskade älskade Bitter. Den hästen håller mig varmt om hjärtat, trots att vi inte alls har samma connection som mellan mig och Fifa så är han verkligen min stora varta kluns, han kommer för evigt få vara här. Det är så synd att han inte riktigt håller för ridningen, kanske någon lugnare tur, o andra sidan så har väl inte jag fulla tiden eller intresset längre heller, tyvärr, men jag törs inte ens låta någon av mina vänner rida honom, för jag tror att hans ben är inte riktigt fräscha. Han är glad och munter, ja herregud, han springer han i världens fart med glimten i ögat och svansen i vädret, men jag märker att han har gjort sitt. 

Igår var det sååå mycket knott och flugor kring hästarna uppe i sommarhagen så det gick inte att vara i närheten, det var sjukligt alltså, värsta insektssvärmen jag varit med om! Gick man nära hästarna hade man små flugor i öra, näsa, hår ja fulla ansiktet. Bitter har sitt eksemtäcke men ingen huva, hans gamla är sönder och jag har tänkt att jag skall köpa en ny till veckan, men igår var det bra synd om honom, han som blir så angripen. Ögonen rann, han hade bett och blod i ansiktet och såg riktigt matt ut. Ja jag tog och slängde mig i bilen och for efter hans gamla huva och sydde och sydde och sydde, den är ju riktigt sliten och han må ju knappt se nått i den längre, men gud han kunde inte gå sådär! På med den, på med flugspray och sedan tog jag ner både han och Fifa till vinterhagen, där var det knappt någon fluga. Så nu har de stått där sen igår kväll, jag tror det var väldigt uppskattat, så Bitter fcik någon ro! Imorgon blir det definitivt ny huva till herrn. Såg även att han var rejält sparkad på sitt högra bakben, tre sår på raken och ett som var lite djupare med början till varigt :( Gubben! Mina djur må ju vara olycksfåglar. För övrigt verkar han må som en gud där uppe, det är en stor hage med mycket spring yta och mycket skog, han leker och tjoar med sin nya flock och äter smaskigt grönt, han verkligen njuter- när inte kusarna är på! Fina prins.

I morse stod jag bra länge och bara myste med min svarta prins. Åh vad han myyste, han som inte är en myshäst hade det verkligen jättemysigt, Fifa kom några gånger och ville vara med men tji då nöp han till henne! Nu var det hans matte för en gångs skull, som den gamla goda tiden. Lilla Bitter killen.
 
                                                                     Bilder från i våras.

                                                                                 Linda

Bio: The lost valentine

Gud jag grinar i floder, den här filmen måste måste måste ni se, så fruktansvärt vacker film! Gud man blir alldeles upprymd, jag rekommenderar denna starkt, den är sorgligt, väldigt men så fin så se den!

Handling: Ett ungt par (Caroline och Neil) blir förälskad under kriget på 1940-talet men tvingas skiljas åt när Niel skickas ut i flottan. Hon blir kvar och får aldrig mer se honom igen då han rapporteras som försvunnen, under 60 år besöker Caroline tågstationen samma dag som de skiljdes åt, alla hjärtans dag, utan några svar på var henne älskade tog vägen. En ung repporter tar sig an historien och vill hjälpa Caroline.

                                                                 Se fulla filmen nedan.                                                                           Linda
Orkar inte just nu

Jag måste slinka in ett inlägg att jag ber om ursäkt för att jag aldrig svarar på kommentarerna, nu ligger jag efter ruskigt mycket men jag orkar bara inte ta i tu med det, det har varit lite halv jobbigt den senaste veckan och igår sa det liksom stopp. Men ni får ha tålamod för jag vet inte om jag kommer orka svara på alla på ett tag, men ni är så goa och fina, helt underbara som stöttar och vill hjälpa. Tack tack tack!

                                                                         Linda
Ger aldrig aldrig upp om dig!

                    

                                                                            Linda
Veterinär nästa

Nu är en veterinärtidbokad, så imorgon far vi till farbror doktor med Fifa igen. Jag fick panik i igårkväll och grinade så jag vet inte vad, det var bra länge sedan jag var så. Det kändes precis som förr med alla jädrans veterinärbesök hit och dit, förhoppningar, besvikelser, oron. Jag är så fruktansvärt rädd att hamna där igen. Ni kanske tycker att jag överdriver men Fifa var ännu sämre igår och då när jag ledde henne, nått är fel och det är lika bra att kolla upp! Jag är så rädd om den där hästen så ni anar inte. Jag brukar vara väldigt för att:

- Äh låt han stå i någon vecka så blir det nog bra, eller äsch det där lilla såret är väl inget.

Jag är inte daltig om man säger så, jag är till och med hård med mig själv och min hälsa, men nu känns det tokigt i magen igen och eftersom hon bara har blivit sämre de senaste veckorna så.. jag vet inte hur länge jag vågar vänta. Det kommer vara skönt att fara iväg med henne samtidigt som jag har väääldigt svårt att lita på att folk kan få fram vad som är fel på min häst, jag har väldigt lite förhoppningar kring ett svar imorgon, jag kommer nog alltid ha svårt att lita på folk fastän jag vet att denna veterinär är sjukt duktig och eftertraktad, men islandshästar är inte så lätta..

                     

                                                                            Linda

Bad-premiär!

Idag blev det massage för snuttan och sedan tog vi och badade lite i sjön. Tänkte att det kanske kunde vara nyttigt för henne att simma lite om det nu skulle vara någon låsning eller liknande i någon muskel, vad vet jag? Vrålhett hade vi ute i alla fall. Nu är det sommar. Fifa min lilla flicka ska få en break iaf och mellan denna break så ska jag ta henne till en massör, så vi får hoppas att den planen löser "allt".                                                                                    Linda
Vinnaren av bloggtävlingen är..

                       

                                                                           Linda
Bloggtävling avslutad

Nu är bloggtävlingen avslutad och jag har lottat fram vinnaren i en videoblogg. Haha ja herregud jag gillar inte alls att höra mig själv, det låter ju väldigt wierd haha och väldigt andfådd haha, men men jag bjur på det, jag gör ju så här så att det ska bli så rättvist som möjligt och att ni ser att jag inte fuskar. Filmen kommer sedan! Ni som inte vann jag ska ha fler smaskiga bloggtävlingar, så ni får fler chanser, annars rekommenderar jag er att besöka Fager Designs hemsida och faktiskt köpa ett eget! De är ju otroligt snygga pannbanden men men lycka till.. :)

                                                                              Linda

Åh :(

Mitt hjärta verker. Trots att jag har haft en himla trevlig kväll med familjen, gott grillat, gott vin och trevligt sällskap med eurovision song contest med vinst så gör det ont i mig, vad är det för fel på min Fifa? Jag har flera gånger ikväll sprungit ut i hagen som ett barn och bara kramat om och pussat sönder min lilla häst, min lilla min lilla. Jag vet inte varför det har tvärvänt men en sak är säker och jag sak verkligen ta henne till en massör så de får gå igenom henne, nått måste vara fel. Jag har tyckt att hon har förändrats ganska mycket sedan vilan, hon har inte riktigt varit säg själv, mer eller mindre i ridningen.

Ända sedan vilan har hon gått annorlunda, hon har inte velat arbeta riktigt. Hon går inte att samla i tölten utan det är nosen i vädret, det går knappt att böja henne i tölten och hon är väldigt stum i sin vänster sida. Hon blir liksom hård och stum att ta i vid ökad gångart. Skritten rätt fram är hon mjuk och fin och taktrena gångarter men annars.. jag fattar inte hur kunde det vända så tvärt? Och jag känner ju verkligen hur vänstersida spökar, det är som att jag får kämpa med min vänstra tygel extra mycket, som jag fått göra förr när hon var dålig. Det är verkligen att hon stretar emot. Hon blir inte arg eller irriterad, försöker inte komma undan eller säga ifrån, utan det går bara inte, som om nått tar i.

Vad händer? Jag är rädd, mår dåligt och kan inte slappna av en sekund, det här får bara inte ske, jag var så lycklig, sprang på rosa moln och hade inget annat i huvudet, den glädje och energi jag hade har jag inte haft på länge och nu blir min häst sämre och sämre..  vad händer? Vad är fel? Min lilla lilla häst.

                                                                            Från idag

                    
   
                                                                           Linda

Vill bara grina

Jag vill slänga mig på knäna, gräva ner mig i jorden och skrika så högt jag kan. Nu ger jag snart upp, jag ger mig jag vet vad syftet med det hela är, jag ska inte ha häst, så är det bara. Mitt hjärta verker och mitt hopp är verkligen på sniskan, jag förstod det, jag förstod det, klart som fan att vi skall vara tillbaka där igen. Jävla skit, nu svär jag, ja fan jag är så arg så ledsen så orolig och så besviken. Jag trodde, jag trodde att vår tid var inne, att detta skulle bli vår sommar, jag trodde vi var värd det, men tydligen inte, för det är något som inte stämmer med Fifa.

                                                                            Linda

?

Finn fem ett fel!Linda

Ridtur nr 2

Jag följde med Erica på en ridtur nu på kvällskvisten. Alltså Fifas andra ritur för idag, hon gick betydligt mycket bättre nu! Det verkar som om två pass på en dag funkar riktigt bra på den hästen, sist gick hon också bättre på sitt andra pass på samma dag. 

Vi hade det supermysigt, red vår skogsrunda i kvällssolen. Red Svala lite också för att hjälpa Erica, testade en del övergångar och hon får fram en riktigt bra tölt och mycket bättre trav, himla roligt att rida någon annans häst ibland, är ju nyttigt också!

Imorgon ska vi ta en långtur på förmiddagen :) TJOHO vad kul! Då ska jag också premär bada med Fifa, då menar jag att vi skall simma ^^ P.s nu ligger jag efter som tusan igen på kommentarsvaren, ursäkta men jag kommer nog alltid vara så, nu ska jag äta hämtmat och umgås med sambo framför en film!                                                                                 Linda
Att åka islandshäst är inte lätt!

Ridpasset idag gick blaha, eller i alla fall från början, usch börjar tölten försvinna eller? Jag vill ju uppleva samma ridpass som jag gjorde förr, då jag var helt mållös, nu är det mer: Ja men det här får duga. Idag fick jag verkligen ÅKA häst, verkligen verkligen åka för att hon ens skulle ha ren tölt. Nej blaha blaha.

Det dumma är att man egentligen heller inte bara kan ÅKA islandshäst, inte på min flicka, att ens bara få fram en ren gångart är ju en del arbete i sig. Bitter kan jag ju bara sitta på och öka farten precis hur jag vill, jag kan ju släppa på tyglarna och bara åka, men det är inte riktigt samma sak på lilla Fifa. Att låta hästen tölt-trava,grisepassa eller trav-galoppera är inte bra, det är inte att åka häst utan detta blir ju både ohälsosamt och dåligt för gångarterna. Det är lustigt det där med folk som har den synen på islandshästen, att det bara är att åka. Jag måste säga att åka i sig på en islandshäst är ett arbete, speciellt med en häst som inte har styrkan eller balansen för rena gångarter än. Då är det ju betydligt lättare att åka på en stor brun.

Fifa har en bra trav, tölt och galopp men det kommer i perioder och när det är dåliga perioder blir även åka häst väldigt krävsamt för en annan. Nu töltade hon väldigt rent och trevligt på slutet, men det är absolut inget att jämföra med som det har varit förut och man får hela tiden sänka kraven på arbetet av hästen och höja på sig själv för att hålla den rena takten. Det är verkligen nosen i vädret nu.

                                                                           Linda

Hassela hästrally

Någon som ska vara med på detta? Jag kanske ska anmäla mig faktiskt, vet inte än men det vore ju ruskigt roligt alltså! Klicka på bilen för att komma dit.                                                                                  Linda
Idag..

eller ska jag säga igår (torsdag) nu när vi passerat tolvslaget? Eller ja för några timmar sedan fick jag hjälp av Jennifer med att fortsätta inkörningen med Fifa. Det gick bra, vi gjorde precis som förra gången. Trädde rockarden löst i selen samtidigt som en försiktigt höll ena skakeln för säkerhets skull och den andra ledde hästen. Hon är sjukt duktig Fifa, bryr sig inte ett dugg och svänger kanonbra, det vill säga att hon korsar benen och går som sidledes.

Efter detta tog jag Fifa och Jennifer sin Silver ner till sjön där de fick bada. Jag släppte Fifa lös i sjön så hon fick knata på lite djupare, men jag badade faktiskt upp till midjan. Gud min häst är underbar, hon plaskar som en liten unge och simmar mer än gärna, hon älskar verkligen att bada, till helgen ska vi göra en längre ritt så vi får hoppas på riktigt bad med hästarna då :)

         Så här rund och go ser Fifa ut efter några timmar i sommarhagen, det är märkligt vad magen kan blåsa ut!Bitter blir så sjukt angripen av insekter, hela bogen och mellan frambenen och ända bak till skapet är han full av sår och svullnad. På Fifa är det INGENTING, men Bitter lider verkligen av krypen så idag fick han inviga sitt eksemtäcke, jag tycker det måste skydda och sitta betydligt mycket bättre än ett vanligt flugtäcke, jag tror han tyckte detta var skönt faktiskt.                                                                                Linda

Bushästarna!

I morse tog jag upp Fifa till sommarhagen. Onej hon får inte gå där dygnet runt, jag brukar ta ner henne till vinterhagen på eftermiddagarna eller kvällarna, sedan får hon komma upp på mornarna eller mitt på dagen igen. I morse var hästarna full av bus! Så fort jag släppte in Fifa i hagen hördes det dunder och brak i skogen, hela flocken kom i all världens galopp med glimten i ögat. Fifa drog efter och sedan sprang de och busade fram och tillbaka i hagen. Vi har en ganska så stor och avlång hage så de har ganska mycket yta att springa på. Fifa var i täten och tog i allt vad hon hade. Den dundrade i backen när hästarna kom, de fick aldrig nog de bara sprang pch sprang full av glädje. Det var verkligen en vacker morgon, solen sken och värmde min rygg. Nästan alla träd är fullt utslagna och det är grönt överallt, en annan stod i shorts och linne. Jag njöt för fulla muggar och tittade på den vackra flocken som sprang i harmoni. Dom lever verkligen livet där uppe! Tyvärr hade jag inte kameran med mig denna gång men detta gjorde min dag :)

                                                                        Bild från betessläppet                                                                             Linda

Det vore väl inte dumt

Med en sån här träff:)?                                                                        Linda
A piece of me                                                                             Linda
Snyggare hackamore!

Vill man köpa lite snyggare hackamore så är ju house of charisma ett alternativ. Det var någon som tipsade mig om den sidan och jag måste säga att det är ju betydligt stilrenare hackamore där än på... hööks. SÅ dyrt är det ju inte heller, det är nog allt värt pengarna och kvaliten må vara betydligt bättre. Jag har kikat på denna sida många gånger, men det får bli ett sådant snyggt hackamore när det blir lite tyngre i plånkan. Sedan finns det andra snygga grejer på denna sida som färgglada träns o.s.v, gå in och kika! Bilder tagen från House of charisma!

      

                                                                                Linda

En UnderbAr dag!

Det här var ju en kanondag alltså. Jag njöt av fulla muggar och hade så himla roligt. Jag älskar min häst till tusen, hon är verkligen bäst, vilken kärlek jag har till den prutten!

    Erica kom över och så bar vi oss iväg på våra skrutthästar, idag tyckte jag att Fifa kändes riktigt fin, woho :D!Vi red mot macken! Där stannade vi och köpte lite glass. Fifa var bra rolig hon, glassmani eller? Gud vad hon tiggde, lillskruttan, klart hon ska få glass mysfisen.          Det måste ju ha sett bra dumt ut men vi gick och satte oss vid en rastplats, med hästarna på släp, haha.                                          Fifa tog min glass så fort hon hade chansen, den lilla lurisen!                                     Haha charmsnuppa. Mindre charmig bild på mig, men glassen var god!                                Svala var nog inte lika förtjust i sin glass, men smaka måste man ju göra!Att öppna soptunnor, brevlådor och annat med lock på har Fifa inga problem med, det kan ju faktiskt finnas mat där i! Man får inte vara dum!

                                       På vägen hem tog vi och badade lite i sjön, det är ju så mysigt!                            Svala som tidigare varit lite skeptisk till vatten hade inga problem med att bada idag!                                                                                   Linda
Att rida med skor

Det går ju inte!!! Herregud. Idag ville Lina att jag skulle sitta upp på Fifa en sväng och testa henne. Jag som gick i gympadojor och mjukisbyxor slängde mig upp en sväng i sadeln. Men hjälp! Jag kunde inte rida min häst! Min skänklar for hit och dit, det gick inte att rida i skor! Jag hade ingen koll på mina ben och kände inget stöd heller. Herregud hela min balans försvann och jag kunde knappt rida min häst. Jag har alltid ridit i skor förut, inte brydde jag mig vad jag hade på mig när jag red heller, men sedan har jag börjat rida i ridstövlar då jag tycker det är så bekvämt, idag skulle jag inte kunna rida i annat, jisses vilken skillnad. Trodde det inte kunde rubba ridningen så pass mycket. Ridstövlar 4-ever.

                                               Haha mina strumpor, tur att hästen är snygg iaf :)                                                                            Linda

Hingst med potential

Jag tyckte bara det var lite halvlustig rubrik till den bilden ^^ Han är skitsöt! Huva ja, men jag tyckte annonsen såg lite lustig ut med den bilden och den rubriken hehe.                                                                                           Linda
Black hack

Nu har jag skaffat fram ett svart hackamore. Min sambo undra varför detta hacket skulle vara så mycket bättre än det jag hade. När jag talade om att skillnaden var enbart färgen och att syftet var bara för ögats skull, suckade han djupt och skakade på huvudet.
- Så önödigt!
Nej, gud så nödvändigt tycker jag :)                                                                                  Linda
Ännu en gång

TACK till världens bästa läsare. Ni är så himla fina, ni gör mig så glad och varm. Hur kan jag ha så snälla läsare? När ska jag få de där elaka tråkiga kommentarerna? Ni är för goa vet ni det? :) Tack tack det känns så bra att ha er vid sin axel, ni är världens bästa!


Det Är Fifa. Det är hon som inte har kännts hundra. Hon har inte haft samma power och har varit svårsamlad i tölten. Jag får ju mörka tankar på en gång. Så jag bad Lina komma idag för att rida ut på henne en sväng, men Lina tycker hon känns jättefin. Hon har aldrig ridit Fifa så bra, hon länger steget, har tryck, power och vilja, MEN hon är ju ganska stel i sin vänstersida, lossar den så blir det SÅÅÅ bra men så stelnar den till igen och då går allt till blaha.

Så det är inget fel på Fifa, men jag kan tro att hon har tagit ett kliv bakåt och detta gör att en annan tror att något skall vara fel, att hon ska ha ont. För hon har haft mer power förut, kanske har hon hamnat på latsidan och jag har blivit feg att faktiskt rida henne ordentligt? Jag har ju trott att hon ska ha haft någon slags överansträngning eller nått, men ne tydligen är det inte alls fel på henne. Jag ska ta och boka en lektion för Lina nu snart, det var ett tag sedan, jag kan kanske behöva få lite hjälp med Fifas vänstersida.

Det är iaf SUPERVARMT ute, klarblå himmel och sol, riktigt sommar vill jag lova. Jag gick med Elmo, han sprang lös kring oss alla, Jennifer var med på sin Chanell och så Lina på Fifa, myspys! Så vill man alltid ha det. I eftermiddag ska jag och Erica rida ner till sjön en sväng, det tror jag hästarna kommer uppskatta. 

Ännu en gång, TACK!

                                                                            Linda

Något som är fel?

Det kanske märks att jag tappat bloggsuget igen? Jag lägger inte precis så mycket energi på inläggen eller bloggvärlden alls, huh, tröttnat, det kommer väl tillbaka förhoppningsvis, dock är det något som kanske inte står rätt till, man blir orolig men hoppas att jag kanske kan få svar på det imorgon.. eller inte. Jag vet inte jag hoppas allt blir bra igen.

                                                                           Linda

My horse think she´s a bird!                                                                                  Linda
Välkommen Svala!

Nu är svala med i flocken också, välkommen Svalis! Nu är dom fem i flocken.

                                                                                 Linda
Bio: Dreamer- Inspired by ta true story

                                        Handling: Ben Crane och hans dotter Cale tar sig an en skadad galopphäst för att de tycker att den är värd en andrachans. Genom arbetet med stoet stärks det skadade bandet mellan far och dotter. De ger stoet namnet Soñador, som betyder drömmare.

 FULL FILM NEDAN!

                                     
Linda

Fifas man

Nu har jag äntligen tagit ur flätorna i manen. Den har varit flätad sedan över en månad tillbaka till andra sidan. Hennes hals ligger en aning till vänster, det syns ganska tydligt när hon går avslappnat, lite som en hingstnacke, därför ville jag lägga manen på motsatta sida för att stabilisera halsen. Nu får vi hoppas att den ligger på sin plats, det finns en risk att jag får fläta om. Manen är just nu väldigt väldigt risig men förhoppningsvis puffar den till sig snart igen. Tror dock att manen längst fram kommer vara lite mörkare nu när jag vände på den :)

                                                                            Fifa i flätor                                                               Fifa äntligen utan flätor, rismanen!

                                                                         Linda

Sjöridning :)

Ridturen idag gick bättre, bättre tölt där det var lättare att samla henne utan någon travtakt. Traven kändes fin emellanåt också, galoppen var lite tung men det kan vara att hon har träningsverk och att det har blivit mycket jobb för tillfället.

Vi red som sagt i sjön en del av ritten, skritt, trav och galopp. Jisses jag kan knappt hålla mig kvar på henne i traven, vill man ju att det alltid ska kännas haha, galoppen är så himla lätt att sitta ner i också, annars är det jäkligt skumpigt, men här i sjön blir den rund och fin där hon måste lyfta fram så mycket. Fin fin träning med andra ord.

                                                           Jag o skruvan igårkväll :)

       

                                                                        Linda

Rider du i sjön?

Men det är väl en riktigt bra "förmån" att ta till sig? Att rida i sjön? Ni som har den möjligheten tar ni till er den? Hästen får ju jobba så naturligt som möjligt att ens bara skritta i sjön, man får ju så mycket gratis!

Nu har vi en strand där man kan trava och galoppera MEN man får egentligen inte hålla till där med häst eller hund, dock är vi aldrig där på sommartiderna, utan bara nu vid vår och höst-tid, då det inte är värme nog för att bada. Det kan ju vara förståendligt. Man blir less på andra här i byn som har ridit där på stranden och inte tagit reda efter sin häst, det var efter alla skithögar som de satte förbudet, fan, kan de inte sköta sig eller?

I alla fall så tycker jag man ska ta vara på de olika träningsmöjligheter man har. Varje gång jag galopperat eller travat i sjön med Fifa går hon så sjukt mycket bättre uppe på land, det är tänk att jag ska rida lite i sjön idag faktiskt, vi får se vad som blir. P.s jag ska svara på kommentarerna jag lovar, nu är jag efter igen.                                                                         Linda

Var tog samlingen vägen?

Usch idag gick det blaha blaha. Jag vet inte men hon är så svårsamlad i tölten nu mer, hon liksom bara töltar sen är det inget mer med det, jag vill att hon ska länga hela sig men så fort jag vill få henne ner och mer framåt så kommer den förbannade travtakten, det är svårt jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det där. Hon har ju varit så lätt att samla i tölten förut, detta har blivit efter den där längre vilan.  
 
Sedan är hon ju rätt så stum och hård när jag vill samla henne just i tölten så man blir liiite brydd, är det bara en dålig svacka just nu eller finns det någon spänning? Hon ställde sig lite till höger ibland också, men det är inte överdrivet och det är något som jag bara kännt idag. Jag kan annars liksom inte känna att det går emot utan det är just i tölten. Jag får ge det en tid så får vi se vad som händer, det var i alla fall blaha idag men vi må ju ha såna dagar också.

                                        Hon har iaf blivit sjuuukt fin i kroppen, mammas pudding!

                     
                       

            
                                                                               Linda

Passa på, bara några platser kvar!                                                                         Linda
Har helt klart valt rätt!

Visst har vi helt sjukt underbara hästar ändå, det är så synd med de som har sådana fördomar, vad de missar, hooooh, ja man har ju helt klart valt rätt spår inom ridningen :) Någon som vet vilken skimmeln är i den sjuka passen :9??

 

                                                                             Linda
Till plan :)

Ja då tog vi och tränade en sväng på plan idag. Fifa började redan tjivas med mig, efter den där veckans vila har hon blivit lite små jobbigare vid hanteringen, inget problem alls hua nej men hon har väl lite svårare att stå still vid sadling o.s.v annars är hon väldigt lyhörd och med.

Först tränade vi mycket förflyttningar i skritt,*svordom* vad lyhörd och duktig hon är, vi flytta fram, bak, böjde, sidvärters och hon var med hela tiden, gud så roligt!! Hon kändes så uppåt och mjuk, villig!

Sedan focuserade vi mest galopp på volt, blandat med trav. I höger varv har galoppen blivit en väldig stor skillnad, vänster är det fortfarande lite knackigt med, galoppen blir väldigt passtaktig men det svårare är väl att ens få in en galopp i det varvet, eller svårt och svårt är det väl inte heller men absolut inte lika lätt som i höger varv, man får kämpa lite extra med vänster.

Fifa har ju verkligen kommit på att man kan sparka bakut och det gör hon en hel del i galoppen nu mer, speciellt i vänster varv haha, när det blir jobbigt för fröken, sedan hänger inte bakbenen med alla gånger så det blir lite jämfota hopp, haha ja idag höll jag faktiskt på att "flyga" när hon gjorde ett studs med en bakut, tokjänta! Traven var ok men inget att applådera över, fast jag la väl inte så mycket energi på den heller, jag vill bara att hon skall ta galoppen från trav och gå ner till trav.

Vägen hem blev det plask i sjön och sen, oj.. OJ vilken trav! Meeen, varför visar du den aldrig på plan?? Hon har en bra trav den ska bara fram också, tölten var också väldigt trevlig, uppåt med energi, dock var hon svårsamlad för då kom travtakten igen, meeen jag känner att det inte är nå vidare större hinder, det känns som om vi ligger på en kant till en utveckling framåt faktiskt. Galoppen blir ju bättre och bättre, fattningarna blir så mäktiga nu mer, tjoho :)! Jag har en sån fin pålla!

                                                       Skitdåliga mobilbilder från idag, hon har blivit så fin :)

                        Här är Fifa den 16 mars från i år, mobilbild. Det är alltså precis två månader mellan bilderna.                                                                                Linda

En blogg flera bloggare

Som rubriken säger så verkar det ju vara ganska så populärt att ha en blogg och flera bloggare, vad tycker man om det? Jag har faktiskt funderat på att kanske blogga i lag med någon annan, men då skulle jag nog inte välja vem som helst, eftersom jag är så aktiv i min blogg så skulle jag ha en som var av samma skrot och korn, en som skriver mycket och bra inlägg med mycket bilder, fina bilder. Det vore ju roligt, att bloggen blir fylld med lite andra hästar än en silverfläcklig liten skit och mitt drös av pladder ^^

O andra sidan känner jag att detta är MITT space, min blogg och mina tankar, min plats! Haha nu börjar jag nästan snacka lite revir här men det är ju min blogg och jag vet inte riktigt om jag skulle vilja "förstöra" det genom att bjuda in någon annan, att skapa en ny och ha kvar denna: glöm det, det skulle jag aldrig, orka, ska det vara blogg ska det vara EN. Tänk om vi inte kommer överrens med desginen och annat? Hur vet man vems läsare som är vem? Nu ska ju inte läsarantalet spela roll men det kan ju vara roligt att se vilka som följer just dig eller mig. Ju fler bloggare man har i en blogg desto större sannolikhet att man får fler läsare eftersom alla bloggare slår ihop sina, när jag följer en blogg med flera bloggare följer jag sällan alla, det brukar kunna vara EN som jag intresserar mig mer för.

Ja det är svårt det där, men jag tror jag håller för mig själv ett tag, det är väl lättsammast så, inget krångel eller "tjafs" man vet aldrig vad det kan bli, det behöver inte alls bli dåligt, tvärtom det kan ju bli kanonbra, men nja jag är ändå väldigt skeptisk, bloggen blir ju inte min personligen, en "del av mig" ges till en annan, låter kanske skitlöjligt men det är nog lite så jag tänker :)

HUR TÄNKER NI KRING DETTA? Gillar ni bloggar som har fler bloggare? Varför? Varför inte? Vad är för- och nackdelen med att dela en blogg med en annan? Varför har du din blogg som du har ensam/ej ensam?

Isbitarna är tre bloggare i en blogg, men det är Josefine och Herkules som drar mig dit, jag tycker  hon skriver ärligt och bra och det är så intressant att följa henne och Herkules utveckling tillsammans. Det blir så mycket mer personligt i hennes skrivande när det faller just kring hon och hennes häst. Dom är så fina och duktiga tillsammans!  Ett exempel :)

                                    

                                                                                  Linda

Ritten idag :)

Det blir mycket uteritter nu, men man skall ju göra det man känner för :) Vi har i alla fall riktigt sommarväder, man bara njuter! Grönt överallt och varmt. Jag sadlade Fifa hoppade upp och tog Bitter som handhäst upp till sommarhagen. Fifa var bra avund när han sprang full av glädje till de andra, jag kan säga att hon har verkligen väntat på att få komma dit, men men lite motion först och sedan semester!

Turen med Fifa gick bra, vi varva lite med tölt trav och galopp men focuserade mest på tölten. Utmaningen just nu är att få henne att söka sig mer ner och mer fram i tölten i högre tempo, men för tillfället tror hon att det är trav som skall läggas in, så vi klurar lite på det där under turerna just nu, men det går :) Man får bara kämpa lite och vara konsekvent och nogrann. När tölten väl blir oren hamnar hon oftast i travtakt och det är väl mest för att vi focuserat på traven så mycket nu denna månad, sedan har hon nog insett att det är rätt skönt att trava ändå ^^ Annars är hon väldigt lätt att få in ren tölt, det är bara när man kräver lite mer som hon kan blanda.

Vi har börjat tölta väldigt mycket i nerförsbackar, vi gör det varje gång på turerna och tölten blir ju himla häftig, jag rekommenderar verkligen att träna utför, det är en stor hjälp till ökad tölt! Det blev dessutom lite skritt i skogen över stockar och stenar, man skall ta tillvara på det man har och här hemma har vi en underbar natur, perfekt för ridning!

Hemma blev det en liten dusch för att få av all svett och sedan upp till sommarhagen en stund. Jag slängde mig upp barbacka med grimma och grimskaft och töltade iväg, mys mys ponny!

Idag kom dessutom hovslagaren och fräschade till fötterna på dom, härligt!
                                                                          Linda

Filmdags!

Här har jennifer skropat ihop en liten film från betessläppet igår. Inte så mycket fart i filmen men lite :) Fifa däremot bjöd inte på mycket, haha hon är knäpp, hon blir aldrig sur eller grinig, aldrig, hon måste vara udda? Trots att den lilla bruna hästen Chanell lägger till bitchsidan så rycker Fifa bara på axlarna, går därifrån och går sedan tillbaka igen med ett muuunter leende, tokhäst. Hon tjuter ju inte ens som normala ston gör, hmm. Bitter o andra sidan som är en rätt så stark ledarhäst gav sig då inte!

För att ge en presentation av de nya hästarna är den bruna lilla stoet Chanell, korsning mellan welsh och arab. Den gråa är lilla Silver som är korsning mellan Arab och knabstrupper

Bilder kommer!                                                                      Linda
Min räserhäst!

Igår var det som sagt betessläpp, det blev lite spring och tjivs men inte så mycket som fröken Linda hade hoppats haha, men Bitter, oj oj han är ju verkligen uppskattad att titta på och fota. Gud vad han showar den hästen! Han blir så mäktig, svansen rätt upp i luften, travar fram i världens fart med vackert sväv och glansen i hans päls. Han är snabb, min lilla Bitter, riktigt snabb, han är så travsäker och travar lätt förbi hästarna som är under galopp, han har alltid sånt fart att man skall tro att han ska gå omkull och bryta benen, men han verkar ändå ha stenkoll, för det mesta. MEN det var vid just en gång som han kom i världens fart och jag har aldrig sett en häst trava så fort i hagen, det var sjukt och jag skrek
- Jennifer Jennifer kolla!!!
Herre i min själ vilken jävla fart häst kom med, först kom Jennifers hästar i galopp och Bitter låg en bit efter och fick in tävlingsinstinkten på en gång, han låg efter dom som en rak pil alltså! Man riktigt såg hur han siktade in sig på dom, ja det skulle vi ha haft på film, herregud vad snabbt det gick, självklart kom han ikapp ;)!! Jag fick det på bild men för det ser man ju inte farten, fast ni kan ju föreställa er istället, ja det var en upplevlese för sig!
                                         
                                                                                  Linda

Inkörning del 2

Ikväll kom Lina och hjälpte mig med inkörningen på Fifa. Tammesjutton vilken duktig häst jag har. Den här gången gick vi med vagnen löst bakom henne, tränade att bara ha den bakomför och att hon skulle kunna svänga med skaklarna. Först gick hon emot dom och fattade inte riktigt, Lina fick hjälpa och visa att hon var tungen att korsa och gå från trycket och inte emot, tillslut fattade hon det och svängde perfekt åt båda hållen! Vi trädde dessutom skaklarna i "en rem?" så hon fick dra vagnen, dock var den inte fastspänd, Fifa brydde sig inte ett dugg, hon gjorde lite spansk skritt där emellanåt haha tok häst.

Sedan fick hon träna på att stå stilla på gården bredvid mig och Lina när vi stod och pratade lite, för idag var Fifa hopplös och kunde inte låta bli mig, upp i hela tiden, jag vet inte hur många gånger hon fick några drämmar, alltså jag blev riktigt förbannad på henne ibland, hon är ju söt och härlig men o andra sidan så får hon inte vara upp i fast jag sagt ifrån, det blir för mycket, översocial gaaah! Hon stod och darra med läppen, vagga med huvudet, vinkla in öra och frågade gång på gång om hon inte kunde komma in, den hästen kan prata! Smarta smarta översociala fåntratt! Men huva vad duktig hon var idag, älskar verkligen den hästen!

                           

                                                                    Linda

I skogens gömma

                             
                                                                        Linda
Måste ge min hund beröm!

Jag ska snart fara till Jennifer och hjälpa henne med lastningen, men jag måste bara kika in här och beröma min fina fina HUND. Han är verkligen den bästa, usch att han har gråstarr, fan, han hade verkligen varit perfekt i avel. Har fortfarande inte riktigt kommit över det där, har lite svårt att prata om det så jag byter mening.

I ALLA FALL så har folk sagt till mig här i byn vilken otroligt snäll och lydig hund jag har. De berättar då att ibland brukar de ta en promenad förbi våran gård och där brukar Elmo sitta lös för sig själv, han gör inte ett knyst, säger ingenting och rör sig inte. Då kan det till och med gå förbi folk med hundar och även grannen som han så väl känner igen.

Idag tog han två flugor i en smäll. Jag kikade ut genom fönstret och där kommer grannen. Elmo sitter bara och tittar där uppe på sin lilla kulle. Sedan kommer nästa, en kvinna med en hund. Elmo tittar nyfiket men gör heller här ingenting. Han är så duktig och jag blir så stolt! MEN visst har han gått fram till en person och hundar ibland, det har han allt, men oftast sitter han där på sin kulle, som ferdinand och bara tittar, luuuktar på gräset :) Precis som när han var valpis!

                                           Elmo uppe på sin kulle de första dagarna han var här!


                                         Elmo har blivit en liten kalv men kullen är fortfarande hans :)                                                                              Linda

Gammal film på Fifa

Haha åh herregud, minns ni denna film? Jag är inte med i bilden på den tiden utan här är hon hos sin förra ägare och "rids in" blir insutten rättare sagt. Mammas gonänta haha, vad bebis! Detta är den 9/4-10 och den 6/11-10 köpte jag henne :) Ja hon kunde inte mer än detta när hon anlände här på gården, jisses vad hon har utvecklats!

                         

                                         
                                                     Här har ni Fifas halvsyster Fina samma dag


                                    

                                                                             Linda
Tölmaskinen ^^

Min häst gick så fint så fint idag, töltade som en riktig töltmaskin. Till en början var tölten lite travtaktig emellanåt, hon ville verkligen lägga in traven, tokfia, men mot slutet av våran tur var det bara att njuta för fulla muggar, fyfan vilken häst jag har :) Idag sparkade hon dock bakut väldigt mycket i galoppen, haha hon är för rolig, tur att man har en bra balans. Gud vad snygg hon har blivit i kroppen nu, det är en väldig skillnad på halsmuskler, bog och lår! Jag känner muskler kring hela hästen, bilderna gör henne inte alls rättvis, ni får komma hit personligen och träffa min gök! Känna och klämma lite ^^                                                                               Linda

Imorgon gäller det!

Imorgon är det betessläpp, tjoho! Det ska bli riktigt roligt, då kommer även två nya hästar hit, två små ponnysar. Sedan kommer Ericas Svala hit lite senare. Jag ska verkligen ta med mig kameran och hoppas att få mång busbilder, min tokFifa lär ju mest flyga. Dock kommer jag ta ner mina två nötter efter några timmar, de är inte riktigt van att gå fullt ut på bete än sedan ska Fifa ändå inte få gå på bete dygnet runt, hon blir ju så rund den där hästen.

Igår lagade vi hagen då en del träd efter stormen rasat samman över tråden. Idag ska vi väl ta och knacka ner några stolpar, dra tråd, fixa vatten och ström. det kommer bli hur kul som helst imorgon!

            Bjuder på lite ovisade bilder som Ullis ha tagit på skruttis sommaren innan hon blev min :)                                                           Fifa med sitt fölis Jodis :)                                      

                                                                            Linda

Smög ut en kväll till prinsessan!

Men tror ni jag kunde låta bli min häst igårkväll eller? Nej, jag var bara tvungen att ta ut henne igen för att träna lite från marken, kommunikation. Usch fy och usch vilken fin häst jag har, jag är skrytsam nu mer men hon är en riktig pärla! Hon är så himla lättsam och rolig att jobba med, lyhörd, villig och lättlärd. Hon lyssnar till minsta vink. Vi tränade förflyttningar, på volten, pressening och spansk skritt. Presseningen fick hon gå över och även stå på medan jag röck och slet i den så det prassalde i all färd. Inte en min från prinsessan. Jag slängde och svingade den allt vad jag kunde bakom henne, över henne och framför- inte en min. Jag lade den även över huvudet så hon inte såg något, då fick jag en liten reaktion faktiskt men inte av panik, så det där ska vi träna mer på så det blir: INTE EN MIN! Spanska skritten går bara bättre och bättre, om en månad kan hon det där kanon. Hon är ju med på precis allt jag gör. Fina fina häst jag är så glad att jag har dig.

                            Hur ofta tränar ni kommunikationen och hur bra är den mellan dig och din häst?                                                                              Linda

Islandshästnyheter.se

                                                                    Klicka på bilden för att ta dig dit!                                                                                Linda

Beröm din häst!

Beröm är väldigt viktigt. Utan beröm brukar både läran och viljan försvinna. Vi människor söker ständigt beröm även om det ibland är omedvetet, ett beröm behöver inte vara ord från en person:
- Vad duktig du är!
Beröm kan vara något bekvämt, ett lyckande, en vinst o.s.v Beröm är något som man tycker om personligen.  Ett beröm för mig är att ha jobbat en lång dag och sedan få komma hem och upp på hästryggen. Det är samma för hästarna. Dom kan ha ett speciellt kliställe, en speciell godbit, lek ja vad som helst. Hästarna strävar alltid efter berömet, eftergiften.

MEN (i början av en mening) Så tycker jag att eftergift och beröm är två olika saker samtidigt som de har samma syfte och värde. En eftergift kommer efter ett korrekt svar och utförande från hästen, ett beröm kommer efter en längre sträcka/tids arbete. Fifas beröm är då att få skritta på helt utsläppta tyglar med nosen i backen, hon får en liten break emellan arbetssträckorna. Hon hinner finna lugn och frid i kroppen och känna sig belåten. Att utesluta beröm är lite grymt, jag skulle nog inte känna mig nöjd om Fifa aldrig fick det där berömet som hon verkligen söker. Så fort jag släpper på tyglarna dyker nosen rätt ner i backen och hon frustar i stort behag. Det är skönt för henne att få sträcka ut och slappna av, hon vet precis vad det är hon jobbar för. Vet hon att beröm kommer efter arbete blir hon villigare till att arbeta. 

En häst måste få ta en break ibland, att sitta och traggla på hela tiden (även med eftergift) kan funka, men för mig känns det lite orättvist i längden. När skall hästen hinna slappna av och sträcka ut alla muskler? När ska de få sin lilla stund i ritten? Känner du att din häst kanske är lite spänd, trippig, het, borta? Prova släpp tyglarna ibland, för man fastnar lätt där uppe, det kan vara väldigt tröttsamt att hela tiden känna ryttarens kontroll. En smart sak är att faktiskt lära hästen att söka sig så lång ner till backen som det bara går, så långt att nosen nuddar marken. Hästarna lär sig faktiskt att just den stunden så får de slappna av och ta en paus, andas ut och skaka av sig arbetet en stund. Fifa lärde sig efter en dag, hon blir en helt annan häst när hon får gå "med nosen i backen" emellanåt, det är så jag börjar och avslutar en ritt samt mellan arbetsvarven.

Sedan får man ju känna själv hur pass mycker beröm hästen ska få och när. Det är ju inte så att jag låter Fifa gå där nere i flera minuter varje gång, ibland kan det handla om bara ett par sekunder, det beror helt på hur kravet och arbetssträckan har sett ut. Så beröm din häst, låt den slappna av for god´s sake!

        Se till att inte ha för korta tyglar så du lätt kan låta hästen söka sig neråt, här har jag nog snäppet för korta.                                                                           Linda

En ritt värd att berätta!

Att rida är en konst, det är svårt och det krävs en hel del känsla och förståelse men främst VAR LYHÖRD! Jag vet mitt tjat om denna lyhördhet men det är så otroligt viktigt att man har en hörstyrka. Lyssna till din häst och döm inte på en gång. Det kanske krävs lite till i början av ridningen för att du ska nå fram till hästen, så var det för oss idag.

Jag tog ut min otåliga dam på en tur (hon ville nämligen inte vänta på att få komma iväg denna gång) mot skogs! Jag kände direkt att hon inte alls var på hugget och gångarterna var väl si sådär, galoppen kunde jag faktiskt sätta tummen upp för. Nå varför inte ta och använda den då? Så jag tränade lite galoppfattningar i en lång lagom uppförsbacke, här krävde jag lite bättre form och hon fick inte dra ner till grisepass efter varje galoppfattning, det var mycket jobb vill jag lova, hon låg på handen en del (en annan hade nog inte alls tyckt det men jag vet att Fifa är en fjäder att rida)

I skogen blev det mycket tölt och galopp, vi har en fin skogsrunda med kanon underlag så jag red runt den ett par varv. Fifa kändes inte alls sådär lätt och fin men heller inte tjurig eller ovillig, det fanns något att plocka fram, så vi tragglade på ett tag, och efter varje krav jag ställde lät jag henne få skritta på långa tyglar. Sedan plockade jag upp henne igen och varvade mellan tölt och galopp. Nu började hon komma igång lite, sparkade någon bakut där i en galopp också. Tillslut kände jag att hon var redo för att växla in till trav. Sagt och gjort så travade vi, här körde vi mycket övergångar med mycket energi i gångarterna, tölt, trav, tölt, trav galopp, tölt, trav o.s.v o.s.v Emellanåt fick Fifa som vanligt skritta på fullt utsläppta tyglar och hon sökte sig genast neråt med nosen i backen, frustade gott och hade en otroligt trevlig skritt. Sedan körde vi på igen, traven var riktigt flott måste jag säga, jag har nog aldrig travat så bra på den hästen faktiskt, det var nästan så man knappt satt kvar i sadeln.

Övergångarna gjorde verkligen resultat och Fifa tog gångarterna och arbetet väldigt väldigt bra. Hon är väldigt lätt att växla över mellan gångarterna, inga problem alls, dom är taktrena och fina och hon lyssnar himla snabbt, det behövs inte alls mycket från min sida och hon rör sig luftigt och framåt! Eftersom traven är den lite svårare gångart att få fram fick hon trava både i en ram (kortare tyglar) och ibland på väldigt långa som ett beröm. Traven skall vara rolig och därför är det så viktigt att man inte kräver för mycket och ger beröm i rätt tid och i rätt mängd. Fifa hon ville ibland inte alls sluta trava, det här tyckte hon var riktigt skönt och roligt! Hon gick gärna upp i vilken gångart jag än bad om.

När vi tränat övergångarna i ett par varv tyckte jag att det var dags för hemfärd. Jag töltade då väldigt myckert nerför just för att träna en mer ökad tölt och att hon skall länga och sätta in under bättre. Det är ju verkligen en lyckad metod. Jag måste säga igen att hon rör sig väldigt fint när man väl får fram det! Jag känner verkligen att det ligger en hel del där inne att plocka fram från denna häst - måste jag säga. Hon är häftig alltså! Det krävs bara en lyhörd och duktig ryttare att få fram det också och jag måste nästan börja beröma mig själv lite att jag faktiskt rider henne riktigt bra nu för tiden, men titta det tar sig, jag lär mig att sätta beröm på mig själv ibland! Vi har utvecklats väldigt väldigt mycket på så kort tid, det är sjukt roligt, jag vill inte rida hem, jag skulle kunna rida hela dagen! Men verkligheten funkar inte så. När vi hade en liten bit kvar tog jag en liten kort töltsträcka och sedan till trav, WOW! Ja, hon kan trava! Som ett beröm fick hon trava på långa tyglar och sedan som ytterligare ett beröm släppte jag på allt och lät henne gasa iväg i full galopp- det hon absolut älskar! Sista biten blev skritt på helt utsläppta tyglar med en frustande nöjd häst och en glad matte.

Det jag gjorde under den här ritten var att vara lyhörd, att lyssna till sin häst, jag var konsekvent och tålmodig, jag gav beröm i rätt tid och i rätt mängd samt RÄTT slags beröm. Jag testade olika saker för att få ett lyckat resultat och ställde lagomt med krav i rätt tidpunkt,samt att jag trodde på mig själv, vad som är och funkar bäst för mig och Fifa. Jag tycker jag själv faktiskt lyckades väldigt bra under detta ridpass, från en lite halvdan tråkig ridtur till ett WOW? Då tycker jag vi kommit någon vart :)

                                                       Gud vad jag älskar dig min lilla tok häst!

         

                                                                            Linda

Grattis till Mini-Rosa!

ÅÅååh jag måste bara Gratta Rosa och Jenny till en underunderunderbar liten fölunge. Jag har följt Jenny och Rosa sedan de möttes och man får såna personliga känslor när något sånt här underbart uppstår. Jag blev helt kär i den lilla fölisen, tänk en mini Rosa, kan det bli bättre? Oj oj nu är jag bra avis vill jag lova, till tusen! Tänk om min underbara magiska vackra bästa Fifa kunde få en liten bebis hoooh gud vad jag får vänta tills det händer.

Nej men Grattis Jenny och Rosa till den magiska lilla undret :D Bilder lånad av Islandstokan

                                                                                         Linda

En hästig dag! Bilder

Ridningen för Lina idag gick BLAHA. Första gången det gick riktigt dåligt med andra ord. Fifa ville inte jobba alls, hon tjurade, kastade sig åt sidan och kändes mest motvillig. Hon hade ingen bakbensaktivitet överhuvudtaget, kändes tung och bara flamsade framåt. Till en början trodde vi det var av ren lathet men sedan började vi fundera om Fifa kanske faktiskt sa något, hon var inte sig själv då hon inte ens hade viljan till att arbeta. Lina undrade hur det var med karleden sedan bootsen, så vi kikade. Jo hon har fortfarande skav kvar med skorpor OCH vi funderar på om det kan vara mugg? Jag är inte säker men skulle inte bli förvånad då hagen är en stor gyttjepöl. Så om hon kanske är så pass känslig pga det i karleden? För idag gick ingenting, det var något steg ibland som blev bra, men i helheten var det tummen ner. För ja menar det är en stor skillnad på när hon är lite tjurig men ändå villig än nu när hon verkligen säger ifrån och inte har någon vilja alls.

                                                                                   Jo då                                                                                  Nja

Linas häst brukar snubbla (knäcka till) ibland under ridningen när hon har haft obehag och mugg i karleden, det stoet är väldigt känsligt av sig och ridningen brukar tydligen inte alls funka om karleden inte är fräsch och fin. Detta med knyckande/ snubbla till har jag märkt att Fifa gjort de två senaste gångerna när jag skrittat. Ibland har jag hoppat av för att kolla om hon inte har någon sten under fötterna, men icke. Så det låter ju väldigt likt Linas häst när den har haft mugg och obehag i karleden. Kan vara man vet aldrig. Nu är hon tvättad och smörjd, men vad hjälper det när hon ska ut i lerhagen igen liksom? Jobbig tid. Nej man måste vara lyhörd! Lyssna till din häst, vad vill den? Vad säger den? Jag vet att Fifa har humör och är väldigt smart att slingra sig undan jobb, men både Lina och jag var väldigt brydd och tyckte att det måste vara något slags obehag, Fifa var inte bekväm.

          

Men annars är Fifa glad och go, vägen till plan gick ju faktiskt riktigt bra och hon är ju pigg och framåt :) Hemma igen fick hon bli fotomodell samt träna att ha bett i munnen, snuffan min!                       

                       

                       

                        

                        

Sedan fick hästarna komma ut en sväng i en provisorisk hage där det finns mycket grönt, jag brukar släppa dom där för vänjning av bete. Det är ju uppskattat vill jag lova. Idag förlängde jag tiden med en halvtimma, jag är så sjukt noga med övergången till bete, fång är jag livrädd för!När de gått sin tid med gräset tog jag på Fifa körselen och tömmarna, sedan tömkörde jag henne på gården med en skramlig kratta som jag släpade bakom mig, hon brydde sig inte för fem öre. Tror det kommer gå kanonbra med inkörningen faktiskt, hon är så villig och orädd den hästen så det blir inga problem, längtar :)                                 

                                                                               Linda

Vinkväll med tjejorna!

Huuuh, oj ja igår hade man vinkväll med tjejerna. Oj jag mådde riktigt riktigt dåligt inatt och i morse, det är inte bra, inte alls bra. Jag har druckit mycket vatten under de hundraelva gångerna jag vaknat bara för att jag ska bli pigg, det är ju Lina träning idag för sjutton! Då måste jag vara i form. Det är ju inte så att jag dricker oförskämt mycket, men jag blir alltid bakis oavsett och det är väl det värsta med att festa. Förr mådde man aldrig dåligt men nu på "äldre" dar så kommer jag aldrig förbi det, usch hua! Haha och ändå är det JAG som är uppe nu medans min nyktra sambo ligger och sover, aja är man hästmänniska så är man, upp och hoppa och ut och fodra :)

Ja vi hade ruskigt roligt ihop i alla fall. Här är en del av min studiegrupp nämligen, härliga härliga grupp! Synd att inte alla kunde komma. Haha ja jag bjuder på bilden, man kan vara i skick varje gång, jag försöker verkligen se normal ut! Haha men jag vet nog sanningen kring den bilden. Vad har katten släpat in? :D 
         

                                                                               Linda

Skaklar till rockard förlängd!

Kära kära Martin, hur skulle jag klara mig utan dig? Igårkväll höll han på länge med min rockards skaklar, han är så noggrann så det tar ju sin tid. Han mätte och dona för att det skulle bli rakt, svetsa, slipa och måla. Han är så händig min sambo! Nu förlängde vi med hela 30 cm, dom var väldigt korta med andra ord. Man kan knappt tro att han har förlängt skaklarna!

                       

                       

                                   

                                                                                Linda

Prickiga hästkorven is back!

Vackra vackra lilla häst. Mitt hjärta slår så stark för den där skäckdamen. Det spelade ingen roll att regnet blötte ner oss, vi tog en skrittur ut i vår norrländska vackra miljö.

Min tjej hon känns så himla stor att rida nu, helt otroligt, hon är en helt annan häst. Hon länger steget så himla lättsamt och fint nu, lyfter ryggen som aldrig förr och frustar i all belåtenhet. Min fina fina skäckdam tänk om jag inte hade dig, du har verkligen tagit mitt hjärta!

Nu har jag i alla fall fått en prickig korv häst, helt otroligt ändå att hon kunde bli så mycket mer fläckig och mörkare i pälsen på bara fyra dagar.
                                                                                 Linda
 

Home sweeeet home!

HEMMA!

Lyckliga jag, äntligen säger jag bara, gud så skönt. Jag var riktigt less på härnösand och skolan, nog för att det kommer vara fruktansvärt mycket skolarbete nu i all stress, men jag är i alla fall hemma. Hemma hos sambo och hemma hos djuren. Nu är jag sjukt trött med en fet migrän, men imorgon skall jag ta och sköta om bloggen min och svara på mina fina läsares kommentarer.

Aja, jag sprang direkt till hästarna när jag kom hem, såklart. Oj vad de har ändrats i utseendet på dessa dagar. Bitter har blivit mörkare och även Fifa, hon har fått mer mörka fläckar. Tycker hon blivit så fin i kroppen nu lilljänta, nog för att hon har en mage att handskas med men, fin är hon, huva och jag har en känsla av att ridningen kommer gå bra.

Idag har Martin förlängt skaklarna också med 30 cm, så har han slipat och målat, fy vilken kille jag har alltså!

Snutt och Prupp fick komma ut på gräsmattan och beta lite ikväll.

Prins Bitter                         

                                                                                                        Linda
Skolan tar knäcken på en!

Fina läsare. Jag har helt enkelt ingen tid alls att lägga så mycket energi på internet överhuvudtaget. Jag pluggar och står i, jag känner mig hela klart överstressad, denna skola matar på så mycket uppgifter och annat strunt så jag blir helt färdig, har nyss sovit i två timmar för jag orkade verkligen inte hålla ögonen öppna och det har jag fått göra nu under dessa dagar, lägga mig en stund efter skolan. Ikväll ska jag försöka hinna läsa en bok på 150 sidor som vi skall ha examination på imorgon, jag har inte ens hunnit klart mina arbeten kring praktiken så jag känner mig superduper stressad, jag orkar inte plugga 24 timmar om dygnet helt enkelt, denna sista tid kunde dom väl ha varit lite schyst? Icke sa nicke.

Aja imorgonkväll åker vi äntligen hem! På fredag förmiddag blir det Lina träning så det ser jag verkligen fram emot. Att få komma hem till mina djur och min fina sambo som jag föresten varit i lag med i fem år igår. Våran femårsdag! Min fina prins :) Vi ska lägga till en nolla på det.

Ne nu ska jag gräva fram nå bilder på min svarte prins.

                                                                             Linda

Vidir frá Saefelli

En "ny" snygg homozygot skäck hingst att sukta efter kanske? Ne han slår fortfarande inte min favorit hingst Herkules fra pegasus, men Vidir är himlans fin må jag säga och avkommorna verkar inte heller vara fy skam. Så himla synd att han inte är ridbedömd, är det någon som kan berätta lite mer om denna snygging? Ser ju jädrans flott ut och traven är väl att dö för!

                                                             Bild tagen från www.ishastar.se

           

                                                             Lite fler avkommor från Vidir

                                                                                Linda

Vårkänslor!

                        

                                                                                                     En favvobild :)

                                                                                                      Linda
Fotodag :)

Nu sitter man här i härnösand igen, känns inte alls roligt men kommer hem på torsdag kväll igen så det är skönt. Min fina Ullis är här också, vi har varit och rotat i alla hästaffärer som finns i Sundsvall idag, nördarna som vi är, men innan det tog Ullis med sin superkamera och fotade Fifa in action.

                                                   Ett smakprov från dagens fotografering


                      

Svar på frågestund

Jag hade typ glömt att jag ens hade en liten frågestund, måste ju ta och svara på frågorna tycker jag :) Hah men vad är det jag INTE skrivit här? Jag totalt öppnar mig fullt i den här bloggen haha. Aja då börjar vi:


Vad jobbar du med? (har jag säkert läst men minns inte nu :p)

För tillfället jobbar jag inte alls, jag pluggar på mittuniversitetet i härnösand som förskolelärare. Är inne på min andra termin, 2, 5 år kvar nu! Jag har en lägenhet i härnösand som jag bor i de veckor jag är där, går distans så jag är på skolan en vecka i månaden. Bild nedan lånad av google. Staden härnösand. 

    

Vad har du för framtidsdrömmar?

Jag drömmer om en stor gård (kan väl säga att jag redan har det) med stall, ridplan och inackordering. Hoppas på ett trivsamt jobb, har barn, och att jag fortfarande är lag med min nuvarande sambo. Med Fifa hoppas jag komma så lång hon/vi klarar av, det är ju vägen som är det viktiga men jag hoppas som sagt att vi skall vara aktiv på tävlingsbanorna, fortsätta med islandsridning såklart! Sedan hoppas jag på att ta ett fint föl efter Fifa som jag sedan kan satsa lite på.

Tre saker du inte klarar dig utan?

Oj, det är mycket, men datorn, mina djur och sambo! Sambon är väl den jag håller mest hårt i. Han gör det omöjliga möjligt Utan han hade jag inte haft något av det jag blir lycklig av idag, han gör mig så lycklig.
 
                                                                 Martin på min bal 2008 
                                         

Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?

Glad, omtänksam och djup.

Har du haft islandshästar innan?/Hur länge har du ridit?

Jag har inte ägt en egen islandshäst förut men jag började på ridskola när jag var tolv år gammal
och då var det just en islandshästridskola, sedan var jag skötare på en islandshäst, lilla Tibra en av de bästa hästar jag någonsin mött. Men jag har aldrig ridit gångartsridning innan jag skaffade Fifa utan det var bara skrutt i skogen.

        

Vilka bloggar läser du?

Oj ja det är olika faktiskt beroende på hur mycket tid jag har men de jag tittar på först är:

Islandsbloggar:
 
http://alexaka.blogg.se
http://islandstokan.bloggplatsen.se
http://isbitarna.se (Josefin o Herkules)
http://semtegensis.blogg.se/
http://fotopaulina.blogg.se/
http://islandspower.webblogg.se

Stora bruna bloggar:

http://minfux.blogg.se/
http://ohjuliet.blogg.se/
http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Jag kan ha missat någon, kollar ju väldigt många bloggar då jag har tid, men har jag lite tid så är det
dessa bloggar jag tittar på först.

Vad gillar du att göra på fritiden när du inte är i stallet?

Jag umgås gärna med vänner, fotar, film, bloggen, sambon, tar en sväng till stugan i klövsjö, pluggar, har nån
härlig grillfest, äter godis :)
 

Tips när man har en trotsig hund? ;D

Det beror på vad du menar med trotsig. Men var konsekvent, aktivera hunden med något den tycker är roligt, ge snabba och ärliga beröm, ha tålamod och träna! Min Elmo var a pain in the as när han var valp, jag grina och var helt färdig! Han körde verkligen slut på mig, och idag är han världens underbaraste! Det är bara att hålla ut och fortsätt träna.

                                  


Vad är din absolut största dröm?

Att leva med mina djur och min sambo, att lyckas med det man vill lyckas. Vinna sjukt mycket pengar. Något som jag absolut vill göra är att jobba med lite film, skapa natur-djurfilmer med vacker musik, det är en av de drömmar jag har som jag faktiskt bara drömmer om, jag är en väldigt djup och känslig person, gillar det vackra, jag har uttrycker mig bäst genom film och musiken.

Min första lilla egna naturfilm som jag gjorde för många år sedan med en vanlig gammal digitalkamera. En liten sketen film men betydde mycket för mig, slutet av filmen vid stranden minns jag att jag blev väldigt nöjd med.


                         

Hur gammal är du?

Jag är 23, född -89

     

Tävlar du? Isåfall, i vilken/vilka grenar? (T5, V5, T8 osv)

Jag har aldrig någonsin tävlat, har för det första inte haft islandshäst fören nu och sedan har jag varit alldeles för feg att tävla, men det ska det bli ändring på framöver!
Gräsmani!

Idag fick hästarna komma ut och beta lite grönt igen. Fifa hon är väl ett jädrans matvrak, hon sliter sig mot gräset och drar hårt i grimskaftet, det är verkligen: mat mat mat mat mat. Bitter är lättsammare, vill jag att han ska förflytta sig behöver jag inte göra så mycket, men Fifa får man verkligen dra med krafterna, jisses vad tokig hon är i gräset! Snacka om att hennes mage blåser upp som en ballong, hua snorunge! Hur skall denna sommar gå?!

                                                                           Mattes små älsklingar!

                      

                                                 Det blev ett väldigt konstigt väder mitt i allt!                                                                                 Linda

Ingen ridning :(

Jag har inte ridit Fifa sedan i onsdags, vädret har inte varit lovande för det. Igår regnsnöa det och idag har det bara vräkt ner regn hela dagen, så jag låter Fifa få sin långvila från och med i torsdas. Längtar tills nästa helg då man får rida igen :D Hoppas på finväder då, hatar sånt här blask, grått och rugg. Tur är väl det att det inte stannat någon snö i alla fall!

Nej det blev till att svara på kommentarerna idag yeeey och plugga huuuh jag ligger efter! Jag har pluggat sedan nio i morse fram till nu och jag är då inte klar vill jag lova, är helt slut. Men nu har man gjort sig i ordning och skall snart ut och äta med svärmor, en annans sambo har varit borta sedan igårkväll, det blev tydligen en sväng till boden med familjens karlar för att göra affärer åt företaget, detta jädra företag :P!!

Hur har ni det i resten av Sverige, har ni fint? Längtar till det vackra vädret!

                    

                                                                       Linda

Tävlings samlare = FY!

Ja jag stör mig faktiskt på "bloggare" om jag nu ens vill kalla dessa personer för bloggare, som bara samlar ihop en massa bloggtävlingar i sin "blogg" varför? Snacka om att utnyttja. Det är skittragiskt, nu kommer ju jag LOTTA ut pannbandet bara för att det skulle bli så rättvist som möjligt, alltså inte partiskt, jag ville dessutom att mina vänner skulle kunna få chansen att vara med så därför bestämde jag mig för lottdragning, men hur kul är det om en oseriös bloggare som anmält sig till tio andra tävlingar redan och vinner detta pannband? Ne fy! Jag blir nästan lite sur här alltså. Det finns så många som så gärna vill ha just det där pannbandet, det blir lite mer personligare, så kommer en annan och förstör för "hey ett pannband, fan vad kul att vinna, blir ju gratis, fint de!" Nej jag tycker det är jättetråkigt för det drar verkligen ner chanserna för de seriösare att vinna.

Jag tycker man skall vara VÄRD att vinna, aja det är nått jag inte kan styra nu, vi får hoppas att slumpen blir bra. Haha sen är det ju en del stora bruna som är med i tävlingen, det är ju ganska mycket islandshästpannband om jag säger så, det blir ju liksom väldigt personligt för en person med islandshäst att vinna detta, men det klart jag kan väl inte säga nej till er heller, alla måste ju få vara med!

FY på dig som samlar bloggtävlingar, jag hade aldrig aldrig aldrig valt en sån person att vinna. Jag har ställt upp i en ända bloggtävling, isbitarnas bloggtävling om hööks islandsträns, och det vann jag till och med :) Men detta behövde jag då min fis hade tagit sönder sitt ända islandsträns och ekonomin var ju väldigt begränsad då vi besökte fabro doktor en hel del på den tiden, jag tycker det är fult att utnyttja bara för att man vill ha något som är gratis.
 
                                                                            Linda

Bio: Lying to be perfect

Lying to be perfectFilmbeskrivning från filmtipset
: Nola jobbar som redaktör på en tidning. Det ingen vet är att det är hon som skriver tidningens populära krönika under ett påhittat namn. Hon ingår en pakt med sina vänner, som innebär att de ska gå ner i vikt, i ett försök att kunna passa som den populära krönikören hon egentligen är och vill vara. (En kanon härlig tjejfilm enligt mig!)

Se hela filmen nedan:Linda

Skaklar för korta/sommarbete?

Ja hörrni jag är hopplös med svaren, tiden räcker inte till just nu. Jag skriver här på min rast för när jag kommer hem lär jag nog vara helt slut. Det var ju tänkt att jag skulle rida Fifa ordentligt i helgen nu när hon sen ska stå i en hel vecka, men tittar man ut vräker snö och regn ner och imorgon skall det visst komma två dm snö, helt sjukt! Ja man blir less helt enkelt.

Vi provade selen på Fifa igår jag och Lina, vagnen satte vi ihop och kollade så att den skulle passa henne, men icke skaklarna var för korta precis som jag trodde, återförsäljaren trodde inte alls de skulle vara korta men det såg jag så fort jag såg vagnen, aja vi ska förmodligen förlänga dom själva, tur att man har en karl som är duktig på sånt. Annars såg det förjädra mysigt ut måste jag säga när vi backa henne bak mot vagn och hade selen på, hon såg ut som en fin fin körhäst ;) LÄNGTAR!

Nästa helg kanske det är dags för betessläpp, vi får se men gräset har börja gro fram här nu i hagarna och jag skulle tro att det smäller till snart, men o andra sidan måste jag hinna vänja dom också. Vi får se :) När släpper ni era?

                                                         Fifa från förra sommarbetet                                                                         Linda

Kraftur - sista ritten

                                                                                                                                     Linda
Dags att skruva?

Snart nu ska jag och karln skruva ihop rockarden, får se hur det går, jag har verkligen inte tålamod för sånt haha. Dock är min kära kära sambo fortfarande på jobbet, ne men visst du började bara halv fyra i morse, ibland blir man bra less alltså, ska bli sååå roligt när han tar över företaget, hmm, jag kommer aldrig få se honom igen, och på detta är han bonde om somrarna också, fan vad jag gör det bra :P!

Vi får se om Lina dyker upp nått, hur mycket klockan blir och om vi får till detta, för då börjar vi med inkörningen redan ikväll, men vi får som sagt se. Det ska bli så sjukt kul att köra i sommar, jag har redan bestämt att köra runt byn på midsommar med blommor på både vagn och häst, det vill säga att inkörningen går som vi tänkt, men det ska nog inte vara några problem med den hästen!
  
                                               Titta är det inte underbart? Film lånad från youtube.
                                                                                    Linda

Så snart jag kan!

Kära läsare, jag lovar att svara på era kommentarer så fort jag kan! Är så stressigt nu med praktiken och massa skolarbeten som ska vara inlämnat snart, men förmoldligen får jag lite mer tid framöver. Idag stänger jag och sen ska jag väl rida så vi får se om jag hinner svara nått :)

                                                                          Linda
Första gräset!

Jag och Fifa tog en skrittur i skogen idag, det var vackert väder men blåste lite. Äsch det var mysigt ändå jag och prinsessan. Hon är verkligen min prinsessa, vill inte ha någon annan häst, gudars vad jag gillar henne.

Hon och Bittergubben fick följa med till gräsmattan en sväng då det kommit upp en del grönt gräs, lika bra att börja vänja dom tills det är betesdags, jag är så himla noga med sånt, livrädd för fångrisken! Men snacka om att min lilla ponny kastade sig över gräset, jisses jag har aldrig sett nån äta så fort, har film på det nedan också. Bittergubben var också glad att äta grönt men han åt med sunt förnuft, önskar sommaren kunde komma lite snabbare nu för hans skull, han lever verkligen livet uppe i sommarhagen!! Nu är det hans tur att njuta, tyvärr tror jag inte han håller riktigt som ridhäst =/ Kanske någon lugn tur men.. ne han har nog gjort sitt. Så dags för lite sommarsemester för killen! Fifa däremot ska inte få nån jädra semester ;) Det fick hon förra sommaren haha.

Film från idag, inget speciellt, dock är detta en av de låtar jag brukar lyssna på när jag rider, magiskt! Speciellt till en tölt och galopp

                                                                        
                                                                              Linda

Min födelsedagspresent är:

En sprillans ny globus rockard :D!!! Nu skall Fifa äntligen köras in! Man känner sig inte liiite bortskämd heller? Fick den av Martin och hans familj/släkt. Dom är väl för gullig. Dock är inte mina säten av tyg som på bilden utan läder (möjligt fuskläder) har ingen aning om det.Linda

Snart skola!

Hoppas nu att vi beställer .... som vi funderar på. Har väntat länge nu på min födelsedagspresent och det vore så roligt att få den nu.

Känner mig totalt stressad med skolan, jag har inte riktigt satt den i första hand om jag säger så, måste komma ikapp. Det är så tyspiskt jag, att börja några dagar innan det ska vara inlämnat och ändå har jag haft tid på mig, jag är ganska skol less om jag säger så, usch. Ska till härnösand nästa vecka och jag gruvar mig för jag vill inte fara, jag vill vara här hemma med mina djur, min sambo och min gård. Fifa kommer få vila en hel vecka, good for her, men jag vill ändå inte vara borta en hel vecka =/ Värsta veckan!

Hoppas ni får en bra dag!

                                                                                Linda

Det Dåliga var Bra enligt mig :D!

Idag gick det både bra och dåligt. Ne det gick inte dåligt, inte alls, det var ett PERFEKT och lyckande ridpass, skall berätta varför.

I vänster varv har vi velat kontraställa Fifa i traven för att se om det kan hjälpa till lite. Vi har du börjat med skritten såklart och detta har hon fattat snabbt. Att dock få fram henne i traven kontraställd var en utmaning, blev det ökat tempo valde hon hellre tölt. Man fick vara snabb och avsluta så fort det var NÄRA till trav. Hon sköt ut rumpis flera gånger om, kicka och kicka och kicka, haha hon var lite rolig, detta besvärde mig inte alls. Vi fick kämpa på lite extra den här gången, Fifa hade nog inte riktigt fattat vad det var vi ville och dessutom blev det väldigt jobbigt, men puuuh på slutet fick vi in något travsteg kontraställd och uuuut med tyglarna och nosen i backen, pusta ut! Duktig tjej. Vi har alltså tränat traven idag och bitvis jobbade hon riktigt riktigt fint på volten! Så himla roligt att vi bara utvecklas framåt precis hela tiden.

"Men" så blev damen tjurig. Här ville vi fatta galopp från traven och hejsan svejsan vilken tjurig tjej jag fick helt plötsligt, hon hoppa jämfota, tvärnita så jag for framåt, skulle inte gå fram, slängde sig åt sidan, kicka, haha vilken tok tjej, snacka om att hon hade kommit på en lösning till att smita undan, smart, fruktansvärt smart. Blev jag arg? Besviken? Less? Frustrerad? Inte ett jädra dugg heller, jag gillar utmaningar och det skall vara lite jävla anamma i hästen, så himla tråkigt med hästar som bara är. Det här blev en utmaning, en rätt rolig utmaning faktiskt, ni tror nog att jag är knäpp men jag älskar min häst så fruktansvärt mycket och tror verkligen på henne, vi har fått ett sånt starkt band ihop och vi är så glada när vi är med varandra och kommer bara framåt, att då få tjura till lite och testa gör mig inte ett dugg, här får vi träna hårt på kommunikationen, samtidigt som hon var tjurig var det även lite glimten i ögat, fröken bus. Det ända vi focuserade på just då var att få henne framåt och lyssna till mig, när hon väl gjorde det, avslutade vi passet, kanonbra, där hade vi också lyckats!

Inget dåligt pass alls, jag tycker ridning inte bara är "trava på volt" utan även den där kommunikationsfrågan, att kunna "lösa problem" jag tyckte inte detta var ett problem, jag tyckte Fifa nästan gjorde lite rätt ifrån sig, man ska ifrågasätta och när hon har gått så sjukt bra vid varje pass kunde hon gått få "jävlas" lite ;)

En annan helt otroligt rolig sak var den spanska skritten. Vi tog den från ryggen idag och det gick kanon! Hon gick medans hon lyfte benet, och en gång gick hon två steg i spansk skritt själv, lyfte höger och lyfte vänster. Haha jag bara skrattade och berömde. Lina blir lika glad som jag varje gång, hon står själv på tårna och hoppar som en lilljänta, haha men vi är riktiga hästnördar båda två och lever verkligen för det här. Hon blir så glad av att se mig och Fifa för det går så himla bra hela tiden och är alltid en sån stor förändring, uppskattade elever med andra ord. Lina är bäst!

Vägen hem gick kanon, lätt att få in trav och galoppen är verkligen stabil och bra nu, jag får till och med börja ta i henne i galoppen och jobba den mera, kanon! Vi hade en uuunderbar dag och kväll, nu är våren här, det kommer ingen mer snö nu kan jag lova, snart smäller det och det dröjer inte länge förren betesdags!                      

                       Min häst är så trött på att ha rak-färg, nu vill hon ha tillbaka sin vanliga mörka silverfärg!

                                                  

                                                                                Linda

Linaträning på G :D

Varmt, soligt, inte ett moln på himlen. Kära vänner som sitter ute på utemöbeln och en bakfylla =/ Huuh, men det stoppar inte mig, nej nej snart ska det bli Lina träning idag, gud så kul! Jag ser på hela min häst att hon är redo. Tyvärr har jag fortfarande ingen som kan fota mig, har ju inga inhyrda kvar här längre så det blir liksom brist på fotografer, men till sommaren hoppas jag att det blir lite mer folk här :) Så ridbilder kommer det lovar jag! Åh det är verkligen nästan som sommar här idag, helt fantastiskt!!!

Vad ska ni göra idag :)??                                                                                  Linda

RSS 2.0