Träna ögat: Hela bilderna

 
1.
 

2.
 
 
3.
 
4.
 
 
5.
 
 
6.
 
7.
 
8.
 
 
9.
 
 
 
10.
 
 
11.
 

 
 
Vila

Jag kände att Kaera behövde få ett break, och kanske jag också? Jag har en förmåga att vilja så mycket att det nästan blir, för, mycket. Och jag fick känslan av att Kaera måste få vara ifred ett tag. Det har hänt mycket för henne de senaste veckorna. Från att bli ledd i sadeln till att trava och galoppera på volt liksom. Hon är ung och behöver få andas. Så jag bestämde mig för att låta henne vara i en vecka, inga promenader ens utan bara låta henne skrota i hagen, det tror jag gör henne gott.
 
Det var tänkt att jag istället skulle fokusera lite på Fifan, men hon gick och blev ordentligt halt. Jag vet inte vad som har hänt men hon hade skapligt ont i vänster fram. Nu ser jag ingen hälta alls längre men ska försöka ta mig ut och känna lite i ridningen. Fast nu är det ju den säääämsta tiden ever då Martin håller på med tröskningen, sedan ska det tas en andra skörd, och det ska köras skit på åkrar åt andra bönder och så ska han plöja och gud vet vad. Nu är det ju mörkt om kvällarna så när han kommer in känns det inte så roligt att gå ut och rida, speciellt inte Kaera. Barnvakt kan jag nog ordna men har haft det en del nu på slutet (korta svängar) så det känns inte heller roligt. Hade Fifan varit i skapligt hull har det väl känts bättre men hon är ruuuund och behöver röra på sig, så jag KAN INTE känna mig lugn att ha henne ståendes.
 
Hur som haver hästarna är hemma från betet och det känns väldigt skönt. Nästa år kommer vi byta hus med svärföräldrarna och då kommer jag ha hästarna utanför dörren, DET känns härligt, även om jag bara har 100 m nu, men jag kan inte se dom från vårat hus vilket jag saknar.
 
 
Gladast i stan

 
 
ZzzZ <3

Jag älskar att titta på Linnéa när hon sover. Hon är så fruktansvärt söt! Och det ser så rofyllt ut. Tänk om en annan kunde sova sådär djupt. Älskade unge.
 
 
 
Unghästkurs 4

Unghästkurs idag och det kändes bläää. Wow tänker ni, gick det dåligt? Haha tycker bara jag skrivit inlägg där det gått bra för oss, men idag blev det ett sämre pass och det var helt mitt fel. För det första gick det superbra inne i ridhuset INNAN Lina och de andra kom in. Fan vad bra det kändes. Sedan när lektionen startade så började allt spåra ur. Jag hade noll fokus, kände mig stressad invändigt och hade höga krav på mig själv. Det där lugnet, det där säkra och harmoniska jag kände igår med Kaera, det var totalt borta ikväll. Kanske för att man hade ögon på sig? Ja bra gick det inte, longeringen gick mycket svårare då Kaera avbröt i varje varv, och någon galopp var inte ens att tänka på. Och jag kunde bara inte tänka, jag bara gjorde och tänkte inte, och någon känsla hade jag inte heller.
 
Vi tränade även på att gå för hand med hästen, ge efter för tygeln, böja, och gå fram. Kaera lyssnade till andras smackningar, jag gjorde snabba rörelser, Kaera tröck sig mot mig, jag blev lite för frustrerad och hon blev förvirrad. Det var kaaaos. Fast emellanåt gick det ju bra, när jag klarade av att andas och fick fokus på min häst. För hon gick riktigt fint när jag gjorde rätt. Heelt slut var jag, svetten rann och jag var trött i armarna. Uppe på ryggen gick det faktiskt bättre. Hon är duktig min lilla häst. Det gick bättre att styra, gå på volt, böja och hon kändes allmänt mjuk och fin. 
 
Det jag skulle ha gjort den här gången var att stanna upp och ta ett break. Bara låta hästen vara i tio minuter och titta på dom andra. Landa lite, men det är nog lättare sagt än gjort när man är mitt i allt. Sen har man sina dåliga dagar, och det är något jag måste börja acceptera, men man vill ju göra rätt och visa sin braiga sida. Jag skäms ju nästan inför Lina när det går så dåligt. Sedan är jag ju lite bortskämd från helgens alla privatpass, man får ut så mycket mer av träningen när man är ensam. Det kan inte vara lätt att som tränare försöka hjälpa alla elever samtidigt. Idag kände jag att jag hade behövt lite mer hjälp än vad jag fick, men jag dömer ingen alls, som sagt det är nog väldigt svårt att hinna med och ge alla den tid de behöver. Jag hade nog inte klarat det. Nej nya tag, träna, träna och så går det bättre vid nästa kurstillfälle. Hur som haver helt mitt fel.
 
 
Träna ögat

Det här med vart huvudet är någonstans betyder vad form är och inte för vissa, men det är inte huvudet som avgör vad en form är, det är HELA KROPPEN på hästen. Egentligen skulle man klippa bort huvudet på hästarna och börja träna ögat på kroppen, men det är ju lite svårt i verkligheten haha, men kanske skulle det vara en bra övning via bilder? Lägger ut hela bilderna imorgon.
 
Vilka tror/tycker ni går i en avslappnad, trevlig och arbetad tölt?
 
1.
 

2.
 
 
3.
 
 
4.
 
 
5.
 
 
6.
 
 
7.
 
 
8.
 
 
9.
 
 
10.
 
 
11.
 
 
Film på en knas häst

Hihi min söta häst, första gången hon undersöker en sjö <3
 
 

 

 

Tänder på G

Mammas lilla bäbis börjar få en tand, tror jag i alla fall. En vit liten prick där i tandköttet och så har vi börjat dregla lite mer. Hon börjar bli en stooor tjej, hua vad tiden går fort, snart ett halvår. Dock kan hon ännu inte vända på sig till mage, eller sitta själv. Hon är nog lite sen men det gör inget, då är hon "bebis" lite längre och mamma kan myyyysa och pussssa massor <3 Vi har det så himla mysigt om dagarna hon och jag, helt underbart!
 
 
 
 
Pigg fläck

Fröken fläck har fått vilat i två dagar. Det har hon verkligen förtjänat efter helgens träning. Idag drog vi till strandvägen för att träna lite lång och låg som vi har gjort tidigare samt galopp på volt, och då i lina. Min lilla fläckis var så jädrans duktig så jag ville hoppa jämfota! Ah kan det verkligen gå såhär bra liksom?? På volten var hon super pigg och ville helst bara galoppera, haha hon har fått smak för det där nu. Fast jag vill ha en lugn och avslappnad häst, så jag fick vänta ut henne tills hon hamnade i en lugn och lång trav. Det är något som jag har blivit bättre på, att vänta ut hästen. När hon faktiskt började sansa sig så bad jag om galopp, och så fort hon fick lite brått så lät ja henne trava på tills hon började varva ner, DÅ får hon återigen komma upp i galopp. Även om hästen har energi framåt så ska det vara avslappnat och harmoniskt, inte som en sladdande volvo haha. Sista fattningen var så jäklans perfekt så vi avslutade där. Det känns som att jag börjat få ett sådan himla fint band till den här hästen och det är så otroligt roligt. Och allt vi gör tillsammans är så roligt. Imorgon är det unghästkurs igen och jag är såååå taggad!
 
Gick till sjön som avslutning av dagen.
 
 
 
Mer häst kräver mer kunskap

Här är några ridbilder från ena passet under helgens kurs. Det roliga med Kaera är att hon är så balanserad och stadig, samt att hon går i form så lätt. Hon jobbar på så naturligt, på ett sätt som är jätte ansträngande för Fifan. Vad det kan vara så olika på olika hästar. Och det är inte alls samma diskussion, Fifan kunde ju bli super sur och ett helt ridpass kunde gå åt till att få henne på bra humör, typ haha. Kaera är det inte så mycket diskussion med, hon kan protestera när hon inte förstår men det går ganska fort för henne att ta sig igenom det. Fifan över lag är helt klart en svårare ridhäst, i alla fall gångartsmässigt.
 
Fast det klart, jag har lärt mig så extremt mycket tillsammans med Fifa under åren, hade jag inte haft dom så hade det nog inte gått lika "lätt" med Kaera. Kunskap kommer man mycket på och jag känner mig betydligt säkrare och är mer konsekvent nu med Kaera än vad jag var när jag red in och fostrade Fifa. Och Kaera är ju så mycket mer häst, mer explosiv och känsligare, så det kanske har gått rent åt helvete om jag köpt henne på den tiden då jag köpte Fifa. " Hon är svår och kan bli dum om du gör fel, men än så länge har du gjort rätt " säger Lina och det värmer i hjärtat att höra det. Samtidigt sätter ju det lite mer press på en, för blir det fel då kan det bli jävligt fel. Fast det är ju spännande, jag gillar utmaningar, ge mig!
 
 I så många år med hästarna har man ju fått träna på självförtroendet, och intala sig att man kan. Jag har varit så extrem självkritisk och satt väldigt höga krav på mig som ryttare, och det gör jag väl än, men jag har börjat fått en mer positiv tanke om mig själv och det har hjälpt mycket på vägen. Tror man inte på sig själv, hur ska då hästen kunna göra det? Och det måste jag tacka Fifa och Lina för. Utan dom har jag inte kunnat det jag kan idag. Samt även om man lärt sig så otroligt mycket genom åren så är det en piss i milen jämfört med vad man har framför sig. Kunskap kräver tid, tålamod och engagemang. Så jag hoppas att jag fortsätter på samma spår med Kaera så jag inte sabbar något, för den är en väldigt fin och trevlig häst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kurs dag 2

Jaha där försvann texten, orka! Nåja dag två på kursen gjorde vi samma sak och det gick ÄNNU bättre. Den här gången var Kaera inte lika osäker och hon bockade inte en ända gång. Ibland var hon väldigt framåt och laddade i kurvorna, och jag kände att hon faktiskt tyckte det var rätt roligt. Vi fick mycket beröm under helgen och många fina lovord om min häst. Lina tycker hon är superfin och tror det kommer bli en väldigt fin ridhäst i framtiden. Jag var minst sagt stolt över min lilla häst. Hon är verkligen toppen! Fick faktiskt några filmklipp på sista lektionen. En trött pownie men ändå så himla duktig! Här kan ni se vad vi bland annat tränat på under helgen.
 
 
Ja vi hade otroligt roligt!! Vilken helg alltså och vilket gäng vi var! Underbart. Vi har redan planerat en till kurs till nästa månad. Ska bli riktigt spännande och se Kaeras utveckling och vad vi ska träna på då. Det är ju upp till mig hur mycket vi övar hemma, men det brukar jag vara flitig på så det blir nog nemas problemas :) Unghästkursen nästa nu på torsdag då, wiiiiee!
Kurs dag 1

Första passet gick jättebra. Det blev fokus på longering där hon travade på huuur fint och avslappnat som helst. Det börjar hända saker nu, fasen vad roligt! Sedan tränade vi på att få in galopp vilket gjorde Kaera rätt fundersam. Vi använde oss av ett hörn i ridhuset som hjälp och så fort hon kom mot hörnet så drev jag på. Det funkade fint, men ibland kände hon sig lite trängd och förvirrad så hon inte ens ville gå på volten. Då fick vi backa och låta henne i lugn och ro finna tryggheten i trav på volten igen, när hon då blev lugn provade vi på galoppen på samma sätt som tidigare. Och så där fick vi hålla på och avslutade när det gick som bäst. Körde även en stund uppe på ryggen och tränade på att förflytta henne in i volten och ut i volten. Och det gick också väldigt bra så länge jag var tydlig.  
 
Andra passet gjorde vi samma sak igen. Började med longeringen och gav fokus på galopp. Sedan skulle jag göra samma sak uppe på ryggen. Det gick, men hon blev bra fundersam vad fasen vi höll på med. Så hon stannade ibland, backa och bockade, huuuh där kom hjärtat i halsgropen när hon slängde sig i luften. Jag som har så obalans och tappat så mycket ridning. Här fick jag vara lite hård mot henne men samtidigt blev jag osäker, för hon har ju använt sig av stegringar när hon blir sur eller inte förstår, och något sådant ville jag inte trigga fram. Samtidigt måste man ju bryta sig igenom det där, men Lina hjälpte mig och drev på Kaera. Jag fick mer eller mindre åka runt, jag låter bilderna tala för sig själv! :)
 
Nu bombar jag med bilder, eftersom jag aldrig har några ridbilder att visa, så nu visar jag ALLA som inte är super suddiga. Varse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vemodigt

Imorgon är det kurs för Lina och det ska bli riktigt roligt. Det har jag sett framemot länge, MEN nu såhär under kvällen så känner jag mig lite plupp, jag ska lämna min Linnéa imorgonbitti! Vad konstigt det känns, att inte få vara med henne. Ja menar, hon har varit med mig varje dag sedan hon grodde i magen min, och nu ska jag kliva upp och fara ifrån henne en hel dag! Hah vadå töööönt?! Ja jag lär nog känna annat sen när jag väl är på kursen, men just nu känns det lite vemodigt, min älskade lilla flicka. Hon gör verkligen mina dagar, hon är så otroligt charmig, rolig, gullig och helt underbar. Tänk vad man kan bli så galet kär och tagen i sitt barn <3
 
 
 
Fölet

Varför jag aldrig nämner honom är för att jag tycker det är jobbigt. Och jobbigast är väl när jag ser alla andra föl som fick chansen till ett liv eller dräktiga ston. Det tog hårdare på mig än vad jag trodde.
 
Här är han
 
 
Några timmar efter vi fått ut honom..
 
 
 
 

Ja vi kommer aldrig få veta vem den här lilla krabaten var, och det känns bara så förjävligt och sorgligt.
 
Vilken liten päckelfis!

Haha skrattade lite när jag såg dessa bilder. De är två år gamla. alltså hade Kaera varit min i ca tre månader. Här ser man ju verkligen vad ung hon var. Nu är det väl lite orättvisa bilder då hon är så blöt, men såhär ser hon inte ut idag när det regnat ^^
 
2 år gammal
 
 
 
Hrimnirs nya träns

Okey det här var helt klart i min smak, fan vad fint! Och speciellt på en vit häst, helt klart. Aaah något sånt här är jag sugen på framöver. Fast passar det Kaera? Hon har fel färg för det tycker jag, eller? Vad tycker ni? Ärligt?
 
Dom två översta är jag mest förtjust i!
 
 
 
 
 
Skulle hon passa i något av dessa pannband eller är det bara att sikta på något annat?
 
Jojjo

Jag önskar att jag kunde visa mer än bara text här i bloggen om Kaeras uppdatering. För det går verkligen framåt och det vore ju roligare om ni fick se det på film, men kanske kan bli någon framöver, man ska ju ha en kameraman också, och oftast är jag ute själv.
 
Idag tog jag ut henne på en promenad och vi tränade som vanligt på lång och låg samt eftergift (varvar mellan tyglar och lina). Idag började jag springa med henne också och bad om en låg form, och det går riktigt bra faktiskt. Nu vill hon nästan självmant gå lång och låg även när jag inte kräver någonting alls. Jag tror hon tycker det är rätt skönt för hon är mycket mer avslappnad i sin kropp nu, och det är ju det som är meningen.
 
Som sagt det går framåt och nu är väl nästa mål att hon ska hålla sin långa form jämn, för det blir lite fram och tillbaka än, hon sänker sig och sedan tar hon upp huvudet lite, så det blir liksom som en jojjo. Dock tar hon inte upp huvudet helt utan det handlar bara om några dm, så det i sig är bra, att hon fattar att hon ändå ska vara där nere, men som sagt vi ska sträva efter att få bort jojjandet. Tio tummar upp för dagens träningspass.
 
 
 
 
<3

Jag älskar dig mest av allt i världen, du är helt otrolig och jag är tokig i dig <3
 
 
Ser framemot helgen!

Till helgen är det dags för kurs, två dagars! Och jag är så förväntansfull, det kommer bli super roligt. Och jag har ju världens bästaste hästar också. Båda ulltussarna ska med, men jag måste säga att det är nog Kaera som jag är mest förväntansfull över. Och hon är ju så fin min älskade lilla brunfläck, en helt underbar individ som jag tror kommer bli en jättefin och jättetrevlig ridhäst. Jag är totalt förälskad i mina hästar, dom är så himla fina och jag känner mig så otroligt trygg med dessa tjejer. Och Kaera hon är ju min nyaste förälskelse, två år har ju jag haft henne i ägo, men det är ju inte förrän nu som jag får börja dona och greja med henne på riktigt och det är ju så sjukt roligt! Hon är en helt fantastisk häst, både på insidan och utsidan. Hon har liksom hela paketet och det har inte kunnat blivit bättre. 
 
Aaah den här hösten kommer bli toppen med massor av kurser och träningstillfällen, sedan är tanken att hon ska få vila över de värsta vintermånaderna, HUR ska jag klara det?! Fast jag tror på en längre vila för de yngre efter en mer intensiv träningsperiod. De behöver landa, tänka och pausa, jag inbillar mig att man får ut mer av träningen efteråt. Fast vi kommer i alla fall stöka på ända fram mot jul då unghästkursen sträcker sig ända dit.
 
Ni andra som har unghästar, hur går det för er? Vart är ni nu? Hur ser eran plan ut? Kommer de få någon vila? OCH har ni tips på bra islandshästblogg, skulle vara roligt att få följa fler med unghästar i träning :)
 
Min fina prinsessa <3
 
 
 
 
Två dagar med fläck

Det går verkligen jättebra med Kaera, vi tar framsteg vid varje träningstillfälle. Igårkväll tränade vi på hemläxan, att ge efter på tygeln och gå framåt. Detta tränade vi på en promenadsväng. Hon lyssnar ju jättefint nu, lägger sig inte alls i handen, fasen vad roligt! Dessa ynglingar är ju så lättlärda, det liksom klickar så snabbt. Och därför är det väl ännu viktigare att man gör rätt från början också. Det känns väldigt bra att vi går regelbundet på kurs, där tar vi inga genvägar heller så det här kommer nog bli riktigt bra. Något som var svårt var att gå på volt, och det var ännu svårare att svänga i inner än ytter, det var alltså lättare att få henne att gå "ifrån" mig runt volten än "till" mig på volten och Kaera har alltid varit lite svårare att få in än att få ut. Det här är något jag ser framemot att få hjälp med.
 
Longerade lite på en åker också och hon travar så fint runt mig, drar sig inte åt något håll utan linan är slak och fin. Det händer att hon kan dra lite åt ena hållet ibland men den här gången var det helt lätt i handen. Och hon travade i en fin och avslappnad gång. Jag kräver mer och mer när det gäller lång och låg och det går bara bättre och bättre. På hemvägen ville jag ha henne lång i längre stunder, jag går bredvid med linan i handen och hon strax snett framför där jag ber henne söka sig neråt med mulen mot backen och försöker hålla henne där ett tag. Det är mycket tankeverkstad kan jag lova, men vilket resultat på våran relation! Det ÄR riktigt roligt att jobba från backen och väldigt viktigt, att slarva med det tror jag inget på, varken för en senare ridning och relationen mellan häst och ryttare. Det är så mycket som ska sitta från backen med för att man ska få en bra och trevlig ridhäst.
 
När vi kom hem hämtade jag Fifan (Med bilen haha) och så ställde jag henne lös i gången och Kaera bredvid, för här skulle det klippas! Fifa står typ och sover, henne är det aldrig några problem med, hon står där jag har ställt henne och matte får dona på bäst hon vill. Kaera hade jag bredvid så hon skulle vänja sig vid ljudet, för även hon skulle klippas. Jag satte bomull i öronen på henne för säkerhets skull, sedan slog jag igång trimmern. Kaera slängde upp huvudet, backade skärrat och hon fick rullande koögon "Hell nooo!!" skrek det om henne, fast "Hell yeaah" skrek det om matte. Jag hade lite morötter i fickan som både muta och beröm. Det tog inte lång stund förrän även hon stod och halvsov när klippmaskinen gick som hetast. Min inställning är: Du har inget val det skall göras helt enkelt. Och den inställningen funkar väldigt bra hittills. Jag tyckte klippningen blev väldigt bra, nu tog jag bara hals och bog på båda hästarna, känns som att det räckte. Sedan var det natti natti för både mig och hästarna.
 
Idag tog jag och Erica en ridtur med våra små. Det gick också jäkligt bra, med en smula trots. Först skulle vi möta Erica och Solis någon kilometer bort, så vi red ensam en bit vilket gick förvånansvärt bra. För min anrras så kallade snigel hade väldigt bra framåtbjudning och var riktigt positiv. Det var inte ens någon konst att få in trav. Wooop wooop det är framsteg. Vi rider sällan själv men när vi väl gjort det då har det inte gått fort och att öka upp till en annan gångart än skritt har varit väldigt svårt, men nu kändes hon mycket säker och framåt, och ännu mer när vi red med Solis och Erica såklart. Försökte växla till galopp, jag lyckades en gång, men det var den gången och sedan blev hon för osäker. Och ännu osäkrare när Erica och Solis galopperade före, då ville nästan Kaera stanna. Märkligt det där. Det brukar ju vara tvärtom, att de vill följa flocken och få bra draghjälp.  Nej Kaera blir väldigt tillbakadragen, saktar in och drar mot kanten. Så det är lite svårt om man vill få lite draghjälp, för det ger ju motsatt effekt. Nåja vi ska nog få bukt på det där, hur som haver har hon ju fått en betydligt bättre framåtbjudning i det stora hela.
 
På hemvägen var hon dock billig. Hon var väldigt snubblig och slarvig, och eftersom hemvägen var mycket nerför så blev det ännu mer slarvigare och flamsigare. Och att sakta in eller göra halvhalter det var inte lätt, det var inte det att hon var pigg för att vi skulle hem, utan hon var bara flamsig och trotsig, hon hade inte alls någon lust att lyssna på mig. Från att stanna för säte till att nästan dra sönder munnen, nej men det kändes inte roligt, hon var skit tjurig! Jag hoppade av och tränade för hand istället och det gick bättre, men hon var fortfarande i sin egna lilla värld. Kaera blir lätt upprörd om man börjar "bråka" med henne, så jag hade en stressad och trippig häst bredvid mig. Och visst, hon får bli hur upprörd hon vill, men hon ska banne mig inte få göra hur hon vill, och så är det ju, man kommer alltid komma till situationer när man inte är överens. Det blev diken, snubblingar, högt huvud, spänd kropp, snabba rörelser och stressad häst. Tur att matte inte påverkas av fläckens trams och tur att matte är snäppet tjurigare, för resten av hemvägen hade hon världens avslappnade och lyhördaste lilla fläck  <3  Det gäller att bryta sig igenom det där och övertyga hästen att det är meningslöst och onödig energi till att bråka och det känns så himla bra när man väl lyckas med det också.
 
 
 
 
 
 
 
En sån ska Linnéa ha!

Två bilder

 
 
Klick klick

Har klickat hem lite kläder åt lillan från HM och Kappahl! Jag är ju lite halvt galen att köpa kläder till Linnéa, tycker det är super roligt och hon behöver höstkläder, så nu väntar vi förväntansfullt på paketen!
 
 
 
Feber

Eftersom tösabita har blivit hela fem månader för några dagar sedan så fick hon sin andra vaccination igår. Plutti, hon blir ju helt förtvivlad när de sticker henne, gumman vår, men det gick över rätt snabbt. Däremot blev hon dålig den här gången och fick feber. Så inatt har pluttan sovit i sängen bredvid mig <3 Och hon är så tapper vår lilla tjej, trots febern så bjuder hon till leenden och skratt, mammas älskade lilla fis. Just nu sover hon, hon slocknade rätt snabbt kan jag säga, vi får hoppas febern går över snart.
 
En febrig liten tjej  <3
 
 
Unghästkurs 3 -Bilder-

Det gick jättebra på kursen idag! Och vi har mycket nytt smaskigt att träna på till nästa gång. Det är liksom såhär jag vill att en kurs ska vara, som en trappa liksom. Man lär sig och tränar på en sak, åker hem och övar, kommer tillbaka med resultat och så får vi lära oss och träna på något nytt som vi sedan far hem med och övar. Det liksom går framåt. Sedan spelar det väl ingen roll hur fort framåt man tar sig, det är ju olika från häst och hästägare, men att man ändå följer trappan genom kurstillfällena.
 
Vi kollade igenom hemläxan som vanligt, och Kaera skötte sig snyggt. Hon är en helt annan häst nu att longera och söker sig fint ner mer och mer. Det var ju våran hemläxa denna gången, lång och låg. Det vi började med idag var att träna med träns. Att hästen ska ge efter samt gå framåt på fyrkantsspåret. Detta har vi tränat väldigt lite på Kaera och jag, just det här med att ge efter, dit har vi liksom inte kommit än, däremot har jag gått "bakom" med träns så det var inget nytt, men vi får helt klart träna en del på det där med eftergiften, hon är lite svår att nå in på faktiskt vilket Lina också tycker. Hon kan bli lite nonchalant och instängd. Även om hon böjer och sänker huvud på saknas eftergiften, sedan kan hon ligga på rejält i handen. Så jag fick lite hjälp av Lina som visade hur JAG skulle göra, med Kaera får man vara lite hårdare. Såhär upplevde jag ju aldrig Fifan, hon var betydligt lättare på den här punkten, så detta är en liten utmaning för oss, men ju mer vi tränade desto mer släppte hon och ute på fyrkantsspåret gick det betydligt lättare. Jag antar att det är "motorn" som hjälper till då. Nej en toppenkväll! Här kommer lite bilder som finaste Jennifer har tagit.
 
Här ville Lina checka av oss när vi sprang med hästarna, Kaera var hur duktig som helst, höll en bra position till mig, väldigt lyhörd och kvick i det vi gjorde.
 
 
 
 
 
 
 

Även lite longering checkade vi av och det här med lång och låg. Det tar sig. Än driver jag på lite försiktigt då hon fortfarande är lite osäker på vad vi gör. Så nu är det mest jogg, men ju mer vi tränar på lång och låg desto mer kommer hon fatta, och då kan vi säkerligen öka farten också.
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten vilopaus för bebis
 
 
Sedan började vi träna på eftergift med tygeltag, och som sagt det var en utmaning för mig och Kaera som inte riktigt ville släppa efter. Så jag fick vara rätt hård på henne och Lina fick komma och känna efter och demonstrera. Hon är rätt tuff tycker Lina, man får vara rätt sträng mot Kaera, hon är inte dum men envis och nonchalant. "Dra och krama du matte, I don´t care" Fast när man väl börjar få resultat då går det fort och det blir riktigt bra, och ute på fyrkantsspåret gick det bättre då hade jag inget i handen alls, så jag tror det är lättare att driva fram henne till bettet på det sättet, men det är helt klart något vi ska träna mycket på nu tills nästa kurstillfälle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad matte???
 

Klassfoto ;)
 
 
Galopp!!

Igår kom Lina hit med Sjöfn för en liten ridtur med oss här i Erikslund. Det var två år sedan vi red sist, jisses två år!! Tiden går fort. Kaera var nyfiken på den nya snygga hästen som gick bredvid, och jag tror det var en fördel, för tjooohooo jag galopperade på henne för första gången!! Ååååh vad mysig galopp!! Nu känner jag mig som världens lill flicka men det var SÅ KUL! Hon är helt fantastisk min lilla häst. Hon var verkligen framåt  och jag tror det var Sjöfns förtjänst. Vi lät Kaera gå snett framför henne så det blev lite utav en tävlingsinstinkt, och det funkade tydligen. Och hon galopperade på riktigt fint alltså med bra energi och vilja! Oooh, rund, stor och fin, oj, jag som är så van Fifas lilla flacka svåra galopp och här var det bara att sitta, åka och njuta. Trots att vi rejsade på så var det inga problem alls att sakta ner eller stanna, hon lyssnade ju kanonfint! Haha jag var rätt paff kan jag säga. Åååh nu längtar bara jag till nästa gång. Fan vad roligt det ska bli att rida och träna den här hästen framöver, hon är perfekt för mig. Ikväll är det unghästkurs igen tjohoo fasen vad härligt! Flum inlägg I know men är så jäklans glad :)
 
 
 
 
Gofis

 
Jag älskar verkligen när vår dotter har benen rätt upp i vädret, och det har hon typ jämt. Så jävla söt!
 
 
 
Det ska börjas i tid <3

 
 
Då och nu

Jag har alltid sagt att det inte syns sådan stor skillnad på Kaera genom åren, men oj det måste jag ta tillbaka, hon har under det här sista året helt klart blivit både större och grövre! Man blir hemmablind.
 
 
 
Nu
 
 
 
 
Nu
 
 
 
 
Nu
 
 
 
 

Nu
 
 
 
 
 
Stor och liten

Det är lite skillnad på damerna!
 
 
Mot ridklubben!

Idag tog jag islandstjejerna till klubben med Erica och hennes hästar. Det är ju jätte roligt att man bara kan dra iväg sådär till ridhuset och träna. Förr hade inte jag dom möjligheterna då vi inte hade en egen hästtransport, det gör väldigt mycket. Det är inte roligt att låna av andra hela tiden, och nu kan jag ju dra iväg när jag vill liksom.
 
Kaera var först ut. Vi tränade lite från marken vilket gick kanonbra. Det tar sig. Sedan hoppade jag upp en sväng och red runt lite. Hon var jätte duktig men trögastistan.nu. Hon var suuuper trött idag, hon orkade inte ens springa när vi släppte och jagade på. Så idag hade Kaera en seg dag. Det kan ju vara allt möjligt, pälssättningen, varmt, växer, allmänt trött.
 
Fifan var tvärtom. Rääääserhästen. Hon ville bara springa och det fick hon, jag satt där och åkte med, medans Fifan rusade runt som en tok, bästastehästen. Jag hade inte så stora krav på henne mer än att vi provade alla gångarter lite fram och tillbaka. Hon tyckte verkligen det var super roligt att få komma iväg. Hon känns faktiskt rätt fin emellanåt, fast ska jag vara ärlig så känner jag mig lite förvirrad, jag vet nog inte riktigt vad jag gör där uppe på ryggen längre. Så september kursen som är om några veckor kommer bli jättebra för oss.
 
Erica tog några kort, det är ordning på henne i alla fall!
 
 
 
 
Panik!

Nu börjar jag på allvar känna lite panik över hur fort Linnéa växer. Hon är snart fem månader. Förstå, fem månader!! Snart ett halvår!! Det är inte lång tid innan min bebis inte kommer vara bebis längre. Jag tycker det känns jättejobbigt. Trodde inte att det skulle kunna kännas såhär. Jag vill att min söta, goa och lilla fisprinsessa ska vara liten föralltid! Mammas lilla bäs. Jag vill bäbisgosa. Huuh, bebistiden är så kort, för kort. Stoppa tiden brukar många föräldrar säga, jag håller med. Det känns lite som att "snart är det slut, snart är det över" men det är det ju inte, Linnéa kommer ju alltid finnas hos oss, och ändå känner jag såhär, som om sommarlovet snart tar slut liksom. Konstig känsla. Samtidigt ser man ju framemot att se henne växa genom åren, men det kunde vi ju vänta lite med, hon kan få vara bebis ett bra tag till, tills mamma tycker att hon är redo att släppa bebistiden. Det händer så mycket nu, hon utvecklas för varje vecka.
 
 
Minsta kofösarn!

Idag har vi försökt få hem några kor från sommarbetet. Dom är ganska skygga och hagen är stor, så vi har försökt fånga in djuren genom att bygga en provisorisk hage runt dom. Och Linnéa var självklart med. Hon satt där i selen så snällt. Det ska börjas i tid!! Och när man är bönder och har massa djur som ska skötas då kan man inte ha barnvakt så fort man ska ut, så då får lillan börja följa med istället, och det verkar hon bara tycka är roligt! Nu börjar värmen försvinna också, så höstkläder har plockats fram. Min lilla isbjörn <3
 
 
Kaeras mamma Kylja

Jag har fått kontakt med den tjej som avlade fram Kaera. Nu står inte hon som uppfödare utan det gör ju Johan men det var tydligen hon som fick fria händer med aveln under den tiden och parade då ihop Kaeras mamma och Meitill.
 
Kaeras mamma ska tydligen vara varit rätt tråkig och osocial men noll tölt. "Kall och distanserad, stor och tung" Låter långt ifrån vad Kaera är så hon fick nog mycket pappa i sig. Däremot så ska Meitills avkommor vara väldigt flotta och trevliga, och det stämmer verkligen in på min lilla älskling. Kaera var social redan som föl, hon kom fram till en i hagen medan mamman höll avstånd.
 
Den här tjejen skulle leta om hon hade fler fölbilder på Kaera (har fått två stycken som jag visat i bloggen för länge sedan) så det ska bli spännande! Nedan kommer bilder på Kaeras mamma (silversvart) och med Kaeras halvbror Kappi. Och på ena bilden ska tydligen Kaera "bli till" haha!
 
 
 
 
 
Film på Linnéa

 
Min lilla vildning <3
RSS 2.0