Lite förändring tack!

Wiiieee. Ja gårdagens uppläxning funkade, Fifan gick på skitfint redan från start idag, tack gudselov! Red mot plan då vi mest ridit ut de senaste gångerna vilket i sig inte alls är fel för variation behövs både för mig och hästen.
 
Fast... alltid när vi har ridit på plan så har vi gjort samma samma samma sak, samma mönster, lite tråkigt faktiskt, inte bara för Fifa (som jag på senaste tiden kännt av) utan även jag själv började lessna lite på plan, även om det är ett smart mönster som börjar med lång och låg trav med massa varvbyten tvärs över plan hit och dit för att sedan gå in på volten och jobba ihop henne lite mer, övergår sedan till tölten på volt och avslutar antingen med någon galoppfattning eller tölt på rakspår. Tråk nu må vi förändra läget alltså.
 
Så vi började med tölt på volt, ut på fyrkanten med olika tempon, in på volt galopp i båda varv med trav och tölt i övergångarna. Avslutade sedan passet med lite hoppning. Det lät väl som ett förändrat mönster tycker jag.
 
Det gick verkligen skitbra ääääven om hon hade kunnat släppa efter liiite till men jag är supernöjd det var verkligen kanonroligt att rida min lilla häst idag, hon var så positiv, så framme och uppe och fiiiin. Galppen var ju otroligt bra gosch den som varit borta och nu varvade hon på volten, utan vikter dessutom för ett tag kunde hon nästan bara ta galoppsprång med vikter, men serru inte idag, som en helt annan häst. Traven emellanåt lade jag inte ner världens energi på som jag brukar men det var verkligen sväv kan jag lova. Tölten var kaalas, hon kändes mer jämn idag, inte lika rollig eller hackig alls, tjoho! Hon var så glad och positiv idag.
 
Haha men roligast av allt var ändå hennes belöning. Jag drog fram ett hinder, första gången i år. Shit pannkaka min häst brassade järnet mot hindret, hoppade av en meter före och flög en meter över hindret än vad hon egentligen behöver, shit pomfritt. Jag fick lägga henne på volt ett par gånger för hon skulle jävlar anamma rejsa mot hindret. Hon tyckte det var så roligt min fialotta. När vi kommit över är det korsgalopp och hejsan svejsan, känns mycket olustigt, men myyycker beröm. Vi hoppade tre gånger sedan drog vi hemåt. Så jävla nöjd över min häst idag.
 
Red sedan Svalan och det gick såååå bra, det börjar hända lite saker nu. Tölten är inte alls lika spänd och besvärlig utan nu funkar takten även om man emellanåt (en del) får böja och påminna men man kan släppa fram henne lika snabbt och hon töltar på, avslappnat i en lägre form och börjar ta längre steg med mer rörelse. Det är inte bara den rena tölten jag vill åt utan även lite mer arbete och rörelse. Galoppen vi tog var också fin, rund och trevlig. Hon har börjat fatta vad jag menar och vill :)
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?