Film

Titta gärna i HD
 





Kommentarer
Rebecca

fina :D

2013-04-13 @ 19:17:17
URL: http://rebmj.blogg.se



Sara

Brukar hoppa in och läsa din blogg då och då och vet hur mycket du kämpat med din häst efter div skador och rehab. Så jättekul att se att hon börjar bli i mer ridbar form. Nu var det här ju en kort snutt och jag vet inte hur du rider annars.....MEN.....

Några saker jag tänker på är :

att hästen INTE är redo för att gå i ett högre tempo. Man ser att hon inte använder kroppen rätt, hon blir bara lång, och försöker springa ifatt sin egen balans, både i tölten och traven. Visst ska man fräsa på lite då och då för att behålla glädjen i hästen, men personligen tror jag att nyckeln till att utveckla hennes tölt (och även traven) är att få henne mer ridbar i det lägre tempot, i båda gångarterna. Det ser också ut som att hon stretar i munnen och inte riktigt vill ta halvhalterna, och där tror jag att man måste rida henne mer med benen, flytta henne undan för skänkeln tills hon då börjar trampa förbi med bakbenen och då höjer ryggen bättre, och förhoppningsvis lättar i munnen. Nu när du rider i det högre tempot så blir det att du korrigerar henne med tyglarna, vilket leder till att hon tjafsar emot i munnen, inget händer och hon bara paddlar framåt utan att aktivera bakbenen eller ryggen. Så det jag såg av filmen tycker jag tyvärr bara visar en häst som springer på i sitt eget tempo varv efter varv utan att något händer liksom. Tycker att hon var mer ren i tölten på den filmen du visade när du red för Gummi, visserligen var tempot mkt långsammare men hon var klockren i takten och därifrån kan man börja flytta henne, få henne att forma överlinjen bättre för att kunna bygga muskler i överlinjen. I det högre tempot nu ser det tyvärr inte ut som att du får någon kontroll och därmed använder hon inte rätt muskler alls.

Hoppas du inte tycker jag är elak, det ÄR svårt med gångartsridning men du har en jättefin häst som har talang. Men DU måste bestämma över henne i ridningen....hon verkar tuff och tar kanske kommandot ibland? All lycka till!! :-)))

Svar: Ja det är roligt att Fifa har blivit mera ridbar :) Det är klart att vi inte rider såhär varje dag. Den här filmen är bara några minuter från dagens pass, detta var ju bara en minimal del av det vi tränar på som man fick se. Vi pratade dessutom om att Fifa är svag i att gå i högre tempon men någonstans måste man börja, detta var ju bara små små tempoökningar och inte ökad tölt, nu töltade vi ju inte ens i det högsta tempot hon kan. Vi värmde så klart upp henne i kortare tempon i både trav och tölt. Den här filmen visar första gången vi på lektionen lekte med tempot i tölten och traven. Fifa gjorde det super bra då vi nyligen har börjat gå ut på fyrkantsspåret och jobba där också, inte "bara" på volt. Fifa jobbar fint i kortare tempon i både tölt och trav. Fifa är och var även på filmen lätt och fin i munnen. Hon lyssnar jätte fint och tar hjälperna bra och man får en eftergift så fort man ber henne. Det är roligt o rida nu när hon förstår tygeltagen, ledande, halvhalterna m.m. vi ville att hon skulle paddla på frammåt o det gjorde hon fint! :) Jag har tittat på filmen och kan inte riktigt se det du ser.
Jag håller med, gångartsridning är svårt. Fifa är en tuff brud men hon har inte tagit kommandot i ridningen. Hon är världens bästa och roligaste att rida! :) Hon lyssnar jätte bra, det som är lite annorlunda nu är att hon börjar få mer vilja att springa frammåt så ibland får man hejda henne lite ;) för ett år sen ville hon inte springa alls ;P Det här funkar jättebra för mig och Fifa och jag kommer fortsätta trän såhär. Lina kunde inte ha blivit én bättre tränare för mig, vi tänker så lika :) Det finns olika vägar att gå och denna väljer vi för att det passar oss :)



mittangsull.blogg.se

2013-04-13 @ 23:21:35



Julia

Kul att se film på er!

2013-04-14 @ 00:01:04
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Sanna - Islandshästblogg

Du som har islandshäst och verkar kunna mycket, skulle du kunna hjälpa mig med en sak? Inläggen är längst upp på bloggen och det skulle betyda guuld för mig!

Kramis

2013-04-14 @ 13:53:16
URL: http://tautas.blogg.se



Jossan

Fasen vad kul med film!

Jag tycker att hon ser fin ut, börjar bli riktigt trevlig ser det ut som! Tänkte på kommentaren ovan här om tempot. Jag håller inte med. Okej fine, hon kanske inte orkar MEN jag red också på i ett högre tempo, behålla glädjen, komma lös i kroppen och inte rida i ett undertempo utan hela tiden ha action i hästen. Jag tycker man får ut mycket mer av det att kanske ha ett lite högre tempo (inte hela passet såklart) än att rida i ett undertempo och traggla.

Det funkade för mig och min häst. Herkules är skolad i högre tempon och jag tycker han börjar bli riktigt flott (För att vara partisk?). Nu behärksar han alla tempon. Men för oss var det enklast att börja med ett högre tempo än ett lägre. Fast än att han kanske inte riktigt var helt redo för det.

Svar: Jag håller med dig jag Josefine, känns som att vi har samma tänk. Ska man lära sig simma så måste man ju ut i sjön och simma,och som sagt jag rider mest kort till mellantempo när jag tränar Fifa men man måste ju gå vidare, hon är sååå fin i kort till mellantempo..mmm, så nu är det dags att öka på lite. Och så är det att folk kommer alltid tycka och tänka, det gör ju även jag, men man måste tänka steget längre vid kommentarer :) Jag tycker att vi gör helt rätt med Fifa och vi kommer köra på samma rejs :) Jag tror hon kommer utvecklas med stormsteg nu i vår och sommar tjohooo

Hon är ju skifin nu ju, jag är så stolt över henne, jag tror inte folk riktigt förstår vilka stora framsteg den här hästen har gjort på så kort tid!!
mittangsull.blogg.se

2013-04-14 @ 14:37:21
URL: http://Isbitarna.se



Jenny

Nu känner jag mig inte alls kvalificerad att spekulera i huruvida tempot är för högt för henne eller inte, så jag tänker bara inflika att det ser trevligt ut och hon ser väldigt positiv ut :)

Svar: Ja eller hur, hon har blivit supefin nu :)
mittangsull.blogg.se

2013-04-14 @ 17:54:27
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Frida

Vad roligt att få se lite film på er och dessutom lite av en Linalektion. Hon ser så fin ut. Den där diskussionen om tempot här ovanför, när man tränar upp tölten tror jag man ska hålla sig i det tempot som fungerar bäst för hästen, men sen måste man prova att öka och sänka tempot ibland när det går, annars kommer man ju aldrig kunna tempoväxlingar :) Ska snart lägga ut en film på mig och Guffi från idag, du får gärna titta :) Tycker det är otroligt att Fifa kan gå så lång låg, jag som tycker Guffi börjat sänka sin "form" i tölten, men jo tjena i jämförelse :)

2013-04-14 @ 19:15:58
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



zuzanna

Så sjukt fin blogg ! Älskar headern ! :D Kram !

2013-04-16 @ 15:35:28
URL: http://nattstad.se/isponnyn



lina

Åh vad kul att se film på er :) Fin sits du har! Mjuk och fint ser det ut =)

Svar: Tack vad glad jag blir, det var en riktigt bra dag :) Sitsen har helt klart blivit bättre men jag som är så självkritisk har mkt att klaga på så den är långt ifrån riktigt bra ;)
mittangsull.blogg.se

2013-04-19 @ 14:39:28




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?