Unghästkurs 3 -Bilder-

Det gick jättebra på kursen idag! Och vi har mycket nytt smaskigt att träna på till nästa gång. Det är liksom såhär jag vill att en kurs ska vara, som en trappa liksom. Man lär sig och tränar på en sak, åker hem och övar, kommer tillbaka med resultat och så får vi lära oss och träna på något nytt som vi sedan far hem med och övar. Det liksom går framåt. Sedan spelar det väl ingen roll hur fort framåt man tar sig, det är ju olika från häst och hästägare, men att man ändå följer trappan genom kurstillfällena.
 
Vi kollade igenom hemläxan som vanligt, och Kaera skötte sig snyggt. Hon är en helt annan häst nu att longera och söker sig fint ner mer och mer. Det var ju våran hemläxa denna gången, lång och låg. Det vi började med idag var att träna med träns. Att hästen ska ge efter samt gå framåt på fyrkantsspåret. Detta har vi tränat väldigt lite på Kaera och jag, just det här med att ge efter, dit har vi liksom inte kommit än, däremot har jag gått "bakom" med träns så det var inget nytt, men vi får helt klart träna en del på det där med eftergiften, hon är lite svår att nå in på faktiskt vilket Lina också tycker. Hon kan bli lite nonchalant och instängd. Även om hon böjer och sänker huvud på saknas eftergiften, sedan kan hon ligga på rejält i handen. Så jag fick lite hjälp av Lina som visade hur JAG skulle göra, med Kaera får man vara lite hårdare. Såhär upplevde jag ju aldrig Fifan, hon var betydligt lättare på den här punkten, så detta är en liten utmaning för oss, men ju mer vi tränade desto mer släppte hon och ute på fyrkantsspåret gick det betydligt lättare. Jag antar att det är "motorn" som hjälper till då. Nej en toppenkväll! Här kommer lite bilder som finaste Jennifer har tagit.
 
Här ville Lina checka av oss när vi sprang med hästarna, Kaera var hur duktig som helst, höll en bra position till mig, väldigt lyhörd och kvick i det vi gjorde.
 
 
 
 
 
 
 

Även lite longering checkade vi av och det här med lång och låg. Det tar sig. Än driver jag på lite försiktigt då hon fortfarande är lite osäker på vad vi gör. Så nu är det mest jogg, men ju mer vi tränar på lång och låg desto mer kommer hon fatta, och då kan vi säkerligen öka farten också.
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten vilopaus för bebis
 
 
Sedan började vi träna på eftergift med tygeltag, och som sagt det var en utmaning för mig och Kaera som inte riktigt ville släppa efter. Så jag fick vara rätt hård på henne och Lina fick komma och känna efter och demonstrera. Hon är rätt tuff tycker Lina, man får vara rätt sträng mot Kaera, hon är inte dum men envis och nonchalant. "Dra och krama du matte, I don´t care" Fast när man väl börjar få resultat då går det fort och det blir riktigt bra, och ute på fyrkantsspåret gick det bättre då hade jag inget i handen alls, så jag tror det är lättare att driva fram henne till bettet på det sättet, men det är helt klart något vi ska träna mycket på nu tills nästa kurstillfälle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad matte???
 

Klassfoto ;)
 
 





Kommentarer
Erica

Ni har verkligen gått framåt det ser man ju i longeringen! Jättekul :) Måste få någon som fotar mig nån gång oxå. Det var en rolig dag nu får man längta tills nästa gång!

Svar: Ja eller hur :) Och det ser man ju hos er med, vilken skillnad! Du ska få bilder av mig från igår, men de är ju så stora filer och det är en bunt så de tar tid att skicka, bättre vi för över på din dator :)
mittangsull.blogg.se

2015-09-11 @ 05:56:36



Ida klausner

Men titta så fint de ser ut och gå för er! Kul! Låter som en så otroligt kul grej att samlas flera stycken med sina unghästar sådär. :)

Svar: Det är underbart roligt! Vi är en fantastiskt härlig grupp och har alltid kul :) Ja det är ju så roligt nu när man har kommit igång och det faktiskt börjar hända något, motivationen är på topp! Hur går det med Eitill :)??
mittangsull.blogg.se

2015-09-11 @ 10:00:10
URL: http://idaklausner.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?