Lördags kursen

Jah! Då har man varit på andra helgkursen med Kaera, en dag, och det gick både och. Vi började med att longera för jag skulle då visa hur lätt hon var att få in i galopp, men det ville hon ju såklart inte. Så fort vi kommer till klubben så blir hon vrång som en åsna! Så hela den lektionen blev enbart longering för sedan ville hon inte ens springa på volten. Hon är så jäkla tjurig. Gah! Fast lite utmaning det ska vi ha. Så jag höll Kaera i linan och Lina drev fram henne med hjälp av spö. Kaera hon skulle inte gå fram, vände arslet mot oss, slängde med huvudet och drog sig utåt så jag fick sätta ner hälarna i backen. Här var hon riktigt dum och var väldigt utmanande Så vi stod där i mitten och hon sprang runt, runt, runt och protesterade genom en stark dragkamp. Jag kramade då in henne fram och tillbaka för att det tillslut skulle bli en helt slak lina, och det tog tid innan det faktiskt blev det också, men hon blev trött och gav sig och hux flux fanns inga protester.
 
Hon joggade på jättefint och var uppmärksam, fatta galopp kunde vi också utan problem. Dock vinklade hon in huvudet mot mig i mitten med uppdragen näsborre vid fattningarna för hon inte var helt med på noterna, men bara av att jag sa till en eller två gånger så gav hon sig även där. Sista galoppen sökte hon sig neråt fint och då avslutade vi. Sedan blev det träning på förflyttningar och backa, så hon skulle få ännu mer respekt och uppmärksamhet. Jag var lite otydlig från början, men när jag väl pusslat ihop delarna så flöt det på hur bra som helst. Detta är något vi ska träna lite mer på hemma.
 
Nästa pass började vi med longering igen. Börja där vi sluta. Och här fanns inga protester. Slak fin lina och en avslappnad trevlig häst som lyssnade och var med på noterna. Jag behövde inte göra så mycket där inne i mitten. Så det var bara att hoppa upp i sadeln och det gick lika bra där. Hon fattade galopp och visade verkligen sin duktiga sida, Lina behövde inte jaga på någonting utan Kaera lyssnade enbart på mitt kommando, älskade häst, vilka framsteg hon gör <3 Det fick bli avslutningen för den kursen och jag är supernöjd, lärde mig mycket nyttigt.
 
Bilder från andra passet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Men nu kan jag inte hålla mig; varför all denna longering? Det är fysiskt ansträngande och psykiskt död-tråkigt, jag har lite sympati med Kaera måste jag säga! ;) fast mest är jag imponerad av ditt fina jobb med henne- du trollar ju fram en kanonridhäst! :-*

Svar: Longera gör vi för att checka av, inte för att träna, och nu är det ju mer galoppen vi fokuserar på och som vi gärna vill att hon ska kunna från marken. Men nu tog hon fram tjursidan och blev väldigt dominant, och då måste man ju bryta igenom det där även om det inte var meningen att det var longering vi skulle göra hela passet. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig :) Ja men hon blir riktigt fin hihihi :)
mittangsull.blogg.se

2015-10-19 @ 12:53:50
URL: http://agnethas.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?