Galopp och funderingar

Idag fick Kaera bara vara häst för att smälta gårdagens kurs. Fifan fick istället komma ut och röra på sig och den här gången blev det en hel del galopp med energi i skogen. Och vad pigg hon var! Jisses hon ville bara springa innan det var färdigt, lill tjockan min. Mitt mål med henne just nu är att viktminskning, så därför blir det mycket skogslull. Jag vet inte om jag har någon motivation till att träna henne på någon ridplan. Jag har ju märkt allt eftersom jag ridit Kaera hur svår Fifa faktiskt är. Man får ingenting gratis utan man får svettas igenom varje steg typ. Medans man typ kan åka och glassa på Kaera, och då kan hon till och med gå ännu finare. Det känns lite surt på något vis, för Fifas skull. Vad hon får jobba sig igenom något som Kaera bara redan har där hur lätt som helst.
 
Och det klart har man en häst som har förutsättningarna och kapaciteten så blir det på ett sätt lite roligare, i alla fall vad jag tycker. Jag trivs ju inte att enbart rida i skogen och skrutta, det är liksom inte jag. Mitt starka intresse ligger i träningen och att utvecklas med sin häst och där tycker jag Kaera passar in bäst, hon har det så naturligt i sig. Förstå mig rätt, jag har haft otroligt roligt med Fifan på ridplan också. Hon är en fantastisk häst som kan ge så mycket mer med tid och tålamod, men nu har jag en häst som kan ge ännu mer och som jag kanske kan utvecklas mer på. Och Fifan kan få bli min mysiga skogshäst där jag  fortfarande lägger omsorg över hennes gångarter.
 
På ett sätt känns det som att jag sviker Fifa. För som vi har tränat och kämpat. O andra sidan skjuter jag henne inte undan henne bara för att jag vill fokusera på Kaera i träningen, Fifan får ju egentligen bara ändra riktning som ridhäst. Hon får tuffa på mer i skog och mark istället. Och jag tror inte hon fäller tårar över det precis. Hon älskar ju att vara ute och tuta på, vilken häst gör inte det? Sedan kostar det ju att ha häst och man är inte gjord av pengar, så jag måste ju välja vem av dom jag tänker "satsa" på med kurser, tävling o.s.v. och då är valet ganska enkelt.
 
Ni får ursäkta de urtråkiga mobilbilderna (jag som var så flitig med kameran förr)
Titt så söt hon är min älskade Fifa <3 <3 <3
 
 
 
 





Kommentarer
a n n i k a

Fin!

2015-10-10 @ 13:24:13
URL: http://blogofphoto.webblogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?