Unghästkursen

Så var det den rätta torsdagen igen. Enbart två gånger kvar nu av tio. Det känns faktiskt bra, Kaera har gjort så sjukt bra ifrån sig på den här kursen så jag vet inte vad. Både hon och jag har lärt oss massor.
 
Vi startar alltid med att checka av hästarna från marken innan vi sitter upp och i mitt fall blir det longering då Kaera har varit lite lurig och småful där, men den här gången gick det så himla bra att vi inte behövde hålla på något vidare länge alls. Det är ännu lite motstånd i grimskaftet emellanåt men som jag generöst försöker krama in och det blir bättre för varje gång. Och galoppfattningen sätter hon som en smäck, jag behöver inte svettas fram den längre utan nu behövs bara små signaler, utmaningen denna gång var att hålla galoppen mer än en fattning, men jag fick bra verktyg till hur jag skulle arbeta med det.
 
Upp på ryggen och här red jag lång och låg i både skritt och trav fram och tillbaka. Fan vad fin hon kändes! Arbetade jättebra med ryggen, mjuk, rörlig och smidig. Jag sitter där som världens fån, leende upp till öronen, hon är förjävla duktig min pålla. Hon frustade på och verkade tycka att det här var riktigt mysigt. Sedan blev det lite galopp runt ridhuset med mer energi, fokus är mycket fram med fart och fläkt. Även när jag saktade ner till trav skulle hon ha samma energi framåt och den behöll hon så himla fint! Alltså ibland får hon såna där riktigt fina wowsteg! Åh hon är så frän att rida! Och den här gången tyckte jag själv att jag reda henne hyfsat bra. Jag kände mig lugn, sansad och fokuserad. Och vad jag märker på min häst att hon är så positiv och glad i det vi gör. Det här är ju ett litet ånglok som är gjord för att arbeta, fasen vad tacksam och glad jag är som lyckades finna den här hästen, min älskade Kaera <3
 
Nej det var sjuuukt kul den här gången, jag som inte hade sådana förväntningar och kvällen hade minst sagt varit stressad, men lektionen var ju helt klart tio tummar upp. Nästa aktivitet blir en privatlektion för Lina då jag har lite pengar över i klubben, och så är det dom två sista gångerna på unghästkursen, sedan blir det inget mer förrän till våren.
 

<3 Bilder från en av helgkurserna
 
 
 





Kommentarer
Erica

Hejja! Vad härligt :)

2015-11-20 @ 11:33:38



Erica

Hejja! Vad härligt :)

2015-11-20 @ 11:33:39



Erica

Hejja! Vad härligt :)

Svar: Ja det var ruskigt kul :)
mittangsull.blogg.se

2015-11-20 @ 11:33:41




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?