Unghästkurs med fokus FRAM

Det gick jävligt bra ikväll på unghästkursen. Kaera var fräck och vi arbetade oss igenom det med fina resultat. Innan vi satte upp tränade vi från backen, även här var Kaera lite fräck och förvirrad, så arbeta igenom, och gör om gör rätt. Sedan upp på ryggen och här blev Kaera en jävla fuling. Hon "tog tag i bettet" och drog sig åt eget håll, helvete vad stark hon blev! Vid dessa situationer gjorde jag one rain stop men tyckte inte att det hjälpte. Då förklarade Lina att när hon dummar sig på det sättet så ska jag inte bryta det mönstret genom att "stanna" henne så som jag gjorde, för då kommer hon ju undan arbetet. Det jag istället skulle göra var att fortsätta driva henne framåt och liksom krama/dra/tippa in henne på volten. Det funkade ju betydligt bättre! Tog ingen lång stund innan hon slutade med dumheterna och sprang på jättefint med mig dit jag ville. Vilken skillnad liksom.
 
Sedan har jag ju alltid tyckt att hon har bromsen i, och detta ville Lina att vi skulle få bukt med, för det handlar bara om fräckheter, för hon är ju egentligen en väldigt pigg och framåt häst. Så egentligen handlade det om att hon har övertaget där. Jag fick mycket hjälp med hur jag skulle driva fram henne och hålla farten uppe. "Dampa" kallade Lina det. Och det gjorde jag, tillslut var det något som släppte, Kaera sprang på självmant med fin energi och tog upp galopp flera gånger självmant. Här RED Man ju verkligen, fan vad kul, hon tuffade på som ett ånglok, nu var det riktigt roligt att rida, fart och fläkt med bus. Och vilket bättre steg hon fick, och vad hon arbetade fint med ryggen! JAAA det är ju SÅ det ska kännas! Nu ska det här bli riktigt intressant att prova hemma. Kaera känns och ser så nöjd ut så fort vi kommer igenom dom här små hindren, och mycket handlar om ledarskapsfrågan. Hon är tuff och pallar mycket, så jag måste vara rätt hård mot henne dom gångerna. Lilla fis häst <3 Jag är supernöjd med lektionen, bäst hitills..
 
Med mer framåtbjudning och energi kan jag nog så småningom plocka fram hennes fina stora steg :D
 
 





Kommentarer
Agnetha

Heja heja! :D Blir min sista kommentar nu för du svarar ju inte. ;)) Heja på, ser fram
emot bilder på dig och Kaera från tävlingar i framtiden! :D

Svar: Hahah jag är seeeg att svara på kommentarer, och när ja väl skulle ta itu med det igår så lagga dator jäveln haha, sedan sket jag it ;) Har några att svara på :O dumma mig
mittangsull.blogg.se

2015-11-06 @ 04:55:42



Erica

Ja, det lät väldigt roligt när du skrek å härja dig. Sollilja tvärstanna hon och blev brydd :)

Svar: Haha det kan ja tänka mig, och Kaera lyssnade till dina smackningar haha
mittangsull.blogg.se

2015-11-06 @ 05:54:03
URL: http://solliljans.blogg.se



Agnetha

jaaaa faktiskt. ;-p det är lite trist när man går och kollar efter svar också kommer det aldrig. ;) jag har väntat tålmodigt du har ju ett liv och annat. ;)) men blogga för det är spännande att läsa! :)

2015-11-06 @ 11:32:26



Agnetha

jaaaa faktiskt. ;-p det är lite trist när man går och kollar efter svar också kommer det aldrig. ;) jag har väntat tålmodigt du har ju ett liv och annat. ;)) men blogga för det är spännande att läsa! :)

Svar: Jag får bli bättre på det :) Ju mer kommentarer som ligger och väntar desto latare blir jag att svara, jag borde svara på kommentarerna så fort de kommer in istället :)
mittangsull.blogg.se

2015-11-06 @ 11:32:51



Erika Pettersson

Men va härligt o läsa!! :D
Lina är de henne du tränat förut för med Fifa? :)

Svar: Ja det är samma Lina, hon är duktig :)
mittangsull.blogg.se

2015-11-07 @ 12:25:40
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?