Vecka 38 (37+0)

Nu kliver vi in i vecka 38 och två veckor kvar tills vi kliver in i slutspurtsvecka 40! Och endast tre veckor kvar tills beräknad födsel. Jag tror dock vår lille plutt kommer gå över tiden, så vi får väl kanske räkna med fyra veckor till i alla fall, men vem vet nu kan faktiskt bebis komma när som helst för nu är liten så gott som färdigbakad där inne och de alla flesta svenska barn föds mellan vecka 37+0 och 41+6. Vi är däremot så redo som det går att få en liten bebbe nu, allt är fixat och klart, det är väl bara den mentala biten som ligger i obalans haha, jag är skitnervös, samtidigt ganska rädd inför förlossningen, men jag hoppas man får en sån där adrenalinkick och bara vill köra på. 
 
Jag får skapligt ont i fötterna efter en aktiv dag. Att gå på birsta är rena mordet, fossingarna skriker efter en säng/soffa. Jag är inte svullen i händer eller fötter, men just det där med att jag är uppe i farten lite mer än vanligt får mina fötter onda. Jag kissar mycket mer nu också, inte konstigt med tanke på att blåsan ska vara alldeles platt nu, haha och jag som klev upp 2-3 gånger varje natt för att kissa INNAN jag blev gravid. Jag kissar normalt ganska mycket med andra ord, så nu har ju det fördubblats, man är som en tant hah. Jag känner av i fogarna varje dag, inget som gör ont eller stör mig, men som får mig att vanka lite extra? Jag blir rätt fort trött också, men det tar jag för givet. Blodtrycket har varit en aningen bättre denna vecka, men ibland kommer de där låga vipparna. Något annat jag känner till och från är en surrande/vibbrerande känsla i underlivet, det är inget som gör ont alls men det känns lustigt, undra vad det kan bero på?
 
Ja, det var väl det jag känner av. Annars är det ju hur lugnt som helst, ingen som helst känning i ryggen eller någon annanstans. Jag ligger dock tokigt på nätterna tror jag, för varje morgon så känner jag mig väldigt stel i rygg och nacke, som om man har legat fel. Om det har med graviditeten att göra vet jag inte för så har jag haft det en del förut också, jag har liksom alltid haft lite små problem med sömnen och kroppen, men det skulle dock inte förvåna mig om det har med tjockmagen att göra för tillfället. På tal om magen har den sjunkit något nu :) Nu väger jag 70 kg, har alltså gått upp ca 9 kg under hela graviditeten. 
 
Bebis beräknas nu vara kring 3 kg och 49 cm lång.
 
 
 
 





Kommentarer
Jannica Lindmark

Fin du är! Jag var också skitnervös inför förlossningen, men när jag väl låg där försvann det helt. Adrenalinet kickade in och jag bara körde på för fullt :)

Svar: Tack snälla du :) Åh ja jag hoppas det kan bli så för mig med! Hoppas hoppas :)
mittangsull.blogg.se

2015-03-11 @ 23:14:44
URL: http://janlin.blogg.se/



Emma

Otroligt fin mage du har! Håller tummarna att förlossningen kommer gå galant! :)

Svar: Tack vad gulligt sagt :) Ja jag kan behöva alla tummar jag kan få ^^
mittangsull.blogg.se

2015-03-12 @ 08:59:58




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?