Rutinkoll sista besöket - besviken

Ja då har man varit på sista besöket hos barnmorskan. Känns lite tråkigt faktiskt för hon är bra himla härlig. Det blir nog till att skicka blommor som tack sedan när bebis kommit ut, för jag har nog inte kunnat få en bättre barnmorska.
 
Ja allt såg ut och lät bra idag. Fast jag är så besviken efter det här besöket, känner mig som en liten surpuppa faktiskt. För det var nämligen så att hon ville prova göra en hinnsvepning. Jag var förstås livrädd och jätte nervös, då jag inte gillar att bli undersökt, och nu skulle hon upp i livmodertappen och skruva. Sagt och gjort, ner med byxan, upp på britsen och i med fingran. Fyfan vad obehagligt det var och det kändes emellanåt som mensvärk också. Jag låg och totalspände mig hela tiden, jag kunde verkligen inte slappna av och släppa på kontrollen. Ibland tog hon en paus och bad mig att andas, och det var verkligen jättejobbigt att bara släppa på vader och muskler, psykiskt. Tyvärr var tappen så bakåtliggande och livmodermunnen så pass omogen, så barnmorskan valde att inte pressa på något mer, så det blev ingen effektiv hinnsvepning.
 
FAN. Och att jag var så pass omogen också. Suck. DET var en besvikelse, jag vill verkligen inte bli igångsatt. Den 11 april har bebisen på sig att komma ut annars åker vi in till förlossningen och gör en öb, där man bedömer om jag skall sättas igång eller inte. Det bästa tipset barnmorskan kunde ge oss nu var att ha sex, det har samma effekt som en igångsättning (sperman har samma, vad ska jag säga, effekt som den gelen barnmorskan lägger på tappen för att förlossningen ska gå igång och funkar inte det så tar man ju hål i hinnorna, vilket jag INTE vill, uuuusch otäckt) och sex är man väl inte direkt jätte sugen på just nu, hah men hellre det än att folk ska in och peta på min livmodertapp!! Den här sista tiden kommer vara grymt jobbigt psykiskt för mig. Så himla synd att det inte blev någon riktig hinnsvepning nu när jag ändå låg där och "led".
 
Ja det känns som att man kommit in en jobbig och gnällig bubbla, men det kanske inte är så konstigt när man under nio månader inte tänk på annat än på detta varje, varje dag. Och hela graviditeten tar ju på en väldigt mycket psykiskt. Man ska vara orolig över allt, man ska gå igenom nya saker, fundera, grubbla, planera, ordna och fixa, skratta och gråta. Nu är vi så nära men inget händer, jag har väl för höga krav, vi har ju inte nått BF än heller, men det känns som att detta kommer ta tid och gå emot mina önskningar. 
 
 
 
// Surpuppan





Kommentarer
Anonym

:( fy faaaaan vad snopet! Usch!!!! Men ang ta hål på hinnorna- gjorde det båda gångerna och det var ingen grej. Grejen med medel på gjorde LITE ont.
Ge inte upp! Rätt som det är går vattnet! ;)

Svar: Jaa jag är suris. Jag har på känn att jag kommer bli igångsatt och jag som är så extremt rädd för undersökningar och sånt där nere, det bästa har varit om det fått gått igång helt själv.
mittangsull.blogg.se

2015-03-25 @ 18:18:42



Anonym

Gissa tre gånger vem som skrev ovanstående?? ;-D

Svar: Hehe tomten kanske ;););)
mittangsull.blogg.se

2015-03-25 @ 18:19:09



emma

Har följt din blogg då jag oxå har en isis född 2011. Fick en son i aug förra året:) gick 2 v över tiden och blev igångsatt så vet precis hur du känner just nu. Det enda jag kan trösta med är att man får tänka attlängre än igångsättningsdatumet bbehöver man inte gå. Sen får man träffa sin plutt. Får tänka att två v är inte så länge för man kommer få mysa med sitt barn hela livet:) ska bli så spännande att få se eran plutt. Finns inget som slår när man får upp bebisen på bröstet:) allt kommer att gå bra ska du se:) mvh emma

Svar: Hej Emma, åh vad kul :) Tror vi har pratats vid här en del förr kanske? Om det är samma Emma så att säga :) Åh grattis till din lille pojk! Underbart! Går det bra? Jasså du fick sättas igång, gjorde de bara en hinnsvepning eller fick de ta hål på hinnorna? Gjorde det ont :/??
mittangsull.blogg.se

2015-03-25 @ 20:07:43



Andrea Müller

Hej! Jag vill gärna vara med på listan över islandshästbloggar! :) kram Andrea / andreamuller.blogg.se

Svar: Okej ska fixa det något :)
mittangsull.blogg.se

2015-03-25 @ 23:29:06
URL: http://andreamuller.blogg.se



Ida klausner

Lugn lugn skulle jag vilja säga, du har inte passerat bf ännu :) Jag gick över 8 och 9 dagar med mina döttrar och de va aldrig tal på igångsättning eller hinnsvepning. men förstår till fullo den jobbiga väntan och ovissheten den sista tiden. Önskar all lycka till när det är dags!

2015-03-27 @ 11:40:51
URL: http://idaklausner.blogg.se



emma

Ja vi har pratat en del innan:) va jag som oxå funderade på att köpa kaera:) har jobbat på kvarnbacka. Ja allt går bra med vår lille plutt:) el liten o liten är snart 8 mån o 9 kg tung:) fick åka in o sättas igång på förlossningen. De tog hål på hinnorna men det gjorde inte ont. De har full koll på vad de gör så du behöver inte oroa dig. Det jobbiga var att det tog 3 dagar innan han kom ut. Tänkte att det går säkert snabbt men tog tid. Så det ska du vara förberedd på om du blir igångsatt. Men det vet du ju inte förrän den dagen. Så kan ju lika gärnakkomma igång själv. Ska bli spännande att följa dig o din lilla plutt:) vi får prata förlossningar sen:) man är rädd att man inte ska fixa förlossningen men jag kan säga att man är miljoner gånger starkare än man tror.:) kroppen är helt otrolig. Mvh emma

Svar: Du har inga kort på Kaera :)? Åh 8 månader, då har det hänt mycket :D! Oj du hade en lång förlossning. Ja jag fixade ju förlossningen ;) Även om den var jobbig, och tiden efteråt. Men det är som du säger.. kroppen är otrolig.
mittangsull.blogg.se

2015-03-27 @ 20:27:48




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?