Vecka 29 (28+0)

Nu klev vi in i vecka 29, oj oj, helt sinnes, ska vi bli föräldrar om ca elva veckor?? Samtidigt som jag är så förväntansfull så är det också lite skrämmande faktiskt. Pirrigt och tankarna i huvudet snurrar massor. Nu börjar det hända något med min kropp i alla fall, jag är jättekänslig. Ibland skulle jag bara vilja skrika och grina, få ut alla känslor! Jag känner mig lite nedstämd ibland och på dåligt humör. Och man funderar på hur det kommer gå med allt, både med förlossningen och efteråt. Det är så mycket tankar och känslor så det ibland skrämmer mig, vad är det med en liksom? Ibland slår tanken att "tänk om jag blir knäpp och stöter ifrån mig mitt barn?? Tänk om jag får förlossningsdepression?" Och jag var inte speciellt orolig över förlossningen från början, kanske för att den låg så långt bort, men ju närmre man kommer desto mer funderar man ju på det. Och så lever man i stunder då man är hel cool och världens lyckligaste i världen, jisses. Kissar mer gör jag och sover rätt så länge. Har fått känna på en rejäl halsbränna också men det är inget som kommer regelbundet.
  
Ja nog börjar graviditeten kännas av, men mest på den mentala biten. Kroppsligt tycker jag det är helt okej faktiskt. Jag har inga problem med andning, det känns inte så tungt, jag har inte ont i ryggen, jag kan ligga och sova på sida och rygg utan problem, ja det känns helt okej med andra ord, jag hoppas jag inte behöver få sämre humör och tokigare tankar ju längre fram jag kommer, det räcker med det som är :P
 
Idag var jag hos barnmorskan. Hon kan verkligen grejen med att lugna en, hon är kanon! Kurvan låg perfekt! Alla värden var också perfekt! Bebben lyssnade vi på och det lät också superb. Hitills har jag gåytt upp 5 kg under hela graviditeten vilket är helt normalt. Hon kände även hur liten låg och nu ligger h*n med huvudet neråt, ryggen mot höger sida av min mage. Det var som jag trodde då :) Jag verkligen kände när liten vände och vred på sig neråt, det gick inte att ta miste. Fixeringen blir längre fram i graviditeten, det finns fortfarande utrymme för bebben att vända och vri sig. Vår älskade lilla bebis, inte såå långt kvar nu ändå <3
 
Lite fakta om vecka 29
 
 
 





Kommentarer
Pamela

Hej. Hittade din blogg via gravidbloggar.se och jag är endast tre dagar efter dig i graviditeten. Imorgon går vi in i vecka 29. Det är så roligt att läsa då man är i samma sits. Jag skulle ha kunnat skriva detta inlägg själv, för allt stämde in på mig..

Försöker dock att inte fundera så mycket på förlossningen, för att ingen förlossning är lika och man kan inte påverka den före. Det blir som det blir och det tar vi då och om alla andra klarar det så måste ju jag också göra det, tänker jag lite!

Förlossningsdepression har jag också varit rädd för. Men det är bara att hoppas på att allt går bra! Jag brukar be att både jag och barnet (och min man) ska få må bra före, under och efter förlossning. Jag är kristen och det får jag kraft i. Jag blir lugn av att lägga allt i Guds händer!

Dessutom hade jag också gått upp fem kg sist jag var till rådgivningen ;)

Jag kommer absolut följa med dig i bloggen och jag är glad att jag hittade din blogg. Det stärker en att läsa om att man är inte ensam om sina funderingar och drömmar :)


Svar: Hej Pamela, vad roligt att du hittade hit. Jag tycker också det är kul när man finner människor som är i "samma situation" och speciellt om man ligger ganska lika, som du och jag på veckan :) Jo jag försöker också tänka så att: kan alla andra kan jag, och jag vet att jag kommer klara det men man skräms ju liksom ändå av smärtan som väntar sig. Min största fiende är min rädsla, jag blir lätt rädd av mig som kan övergå till panik och det är rätt jobbigt, så jag är nog mest orolig över min rädsla till allt, men jag hoppas hoppas att det ska kännas som "jaha var det inte värre än såhär" OCH att man får bra trygga barnmorskor. Vet ni vad det blir för kön :)?
mittangsull.blogg.se

2015-01-09 @ 16:34:41



Pamela

Så är det. Fast de flesta barnmorskor är bra på det de gör idag, så förhoppningsvis så kan de hålla en lugn :) har du läst boken ' föda utan rädsla'? Om inte, så rekommenderar jag den. Jag håller på med den som bäst. Sedan ska vi också på en profylax kurs runt vecka 35 och det sägs vara riktigt bra! Vi har frågat om kön och de påstod att de var en kille, så de har vi ställt in oss på :) har ni kollat kön?

Svar: Nu har jag beställt den boken :) Känns som att jag behöver dämpa min oro så det ska bli spännande att läsa den! Tack för tipset :) Nej vi har inte kollat, vi vill att det blir en överraskning :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-09 @ 18:23:51




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?