Snuttelukten

Jag har funderat på en sak. Det här med snutt, är det smart att man själv kanske har den bredvid sig i sängen någon natt för att snutta? Haha ne jag skoja! Nej men jag menar givetvis att snutten får en bekant lukt av oss. Lite så som man kan göra med valpar, att den får med sig en pläd eller leksak från kenneln där den har sin trygga doft. Jag tänkte kanske det kan vara en lika smart sak att göra till bebisen? Inte för att dom har samma luktsinne som en hund haha men lite må dom ju känna? Eller det här kanske bara är en galen tanke? Vad tror ni?
 
Vår bebis kommer få snutta på en snutt från Summerville som är i ekologisk bomullstrikå, köpt ifrån babyland.
 
 
 
 





Kommentarer
Tove

Vi har gjort så :) En av bebisens filtar får vara i vår säng nu tills den ska användas så luktar den förhoppningsvis lite mer som oss och inte bara "nytt" för bebisen sen :)

Svar: Ja det låter ju faktiskt smart :)!!
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 14:45:45
URL: http://larssontove.blogg.se



Agnetha

Ingen av mina har haft nån snutte. Blev tipsad att undvika att ha en speciell eftersom det oftats leder till att barnet ska ha den i många år och det är bara Just Den trasan/nallen som gäller - och om man då tappar den ....... :s
Ett annat tips var att Om man ska ha, så ska man köpa på sig ett gäng exakt likadana och variera mellan så det inte blir fixering vid "the one".

Annars tror jag bebisen har helt egna ideer om vad som doftar bra.... ;)) ha den i BHn.... ;))


Svar: Det finns SÅÅ många olika åsikter och tankar kring snutt, napp och allt sånt där som barn tyr sig till, men jag tycker ändå att man får ta den smällen om nu barnet har svårt att sluta med den, jag tror det mesta hänger på föräldern faktiskt. Och att köpa EN snutt är nog ganska osmart, någon gång behövs den ju tvättas, eller som du säger att man kanske tappar bort.
Sedan tror jag hellre på snutt o napp än tummen, du ska veta hur lång tid det tog för mig att sluta med tummen, nästan lite sjukt hur länge jag sög på den faktiskt. Men det klart, det var ju inte lätt.. den fanns ju där och frestade hela tiden. Snutt och napp kan man ändå plocka bort..:P
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 15:36:20



Agnetha

:) Jag sög också på tumme osunt länge! Därför fick båda barnen ha napp! Med Li fick vi springa och passa för hon föredrog tummen.. men det gick. I början alltså, första månaden.
Du tänker klokt!

Svar: Jasså du var också en tumsugare? Det var som knark för mig haha! Jag har fortfarande en knöl ovanpå tummen efter all år av sug :P
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 16:35:12



Tanja

Jag har haft någon förälder på jobbet som köpt ett jätte stor snuttisfilt, haft den i sängen precis som du beskriver och sedan klippt den i delar. På så sätt kan man byta ut och ha flera snuttar. Tappar man bort eller att de går sönder finns det alltid att klippa en ny del:). Då kan de bli besatta av sin snuttis utan att de blir panik :)

Svar: Ja det är ju smart :) Snutt tycker jag verkar effektivt, en trygghet för barnet både utanför och i hemmet :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 21:59:24
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Jossan

Hej Linda! Jag hoppas du kommer ihåg mig ;) det var länge sedan jag var inne här eller faktiskt läste eller höll på med någon blogg överhuvudtaget.
Jag ville i alla fall ge dig ett stort grattis till att du ska få barn! :D Spännande!! All lycka till dig <3
Kram!

Svar: Ska jag glömma dig får jag nog bli 80 år och dement haha. Tack så mycket Jossan :)!! Vi är jätteglada över det. Hur går det med dig och Atli då? Han såg ju sååå flott ut sist jag såg honom :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-12 @ 20:26:09
URL: http://semtegensis.blogg.se



Karin Antonsson

Absolut! De känner oxå mammas goa lukt! 😉

2015-01-12 @ 21:52:43
URL: http://fruantonsson.blogg.se



Jossan

Haha man vet ju aldrig men det är kul att jag har gjort ett av tryck ;D
Det kan jag förstå att ni är!
Tja.. Liite upp och ned som alltid ;) just nu går det framåt med storm steg men för en månad sedan var vi tillbaka på inridnigstadiet och lärde oss hur man gick framåt typ... Jag hjälper ju till på en gård i Danmark nu så jag kan få all den hjälp jag behöver av en jätte duktig tränare så det vore ju om det inte gick framåt! Haha!
Hur går det med dina två då? Väntas det något föl på Fifa? :D

Svar: Men vad kul för dig, då måste du ju lära dig massor :)!! Får du lära dig lite danska också kanske ;)? Han är ju bra fin Atli, ni kan gå bra långt tror jag. Mina två är under vila nu när jag är gravid :) Jag hoppas jag ska kunna ta mig upp i sadeln fort till våren för då vill jag börja med Kaera :) Jag har faktiskt inte kollat om Fifa har föl i magen men hoppas :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-13 @ 19:35:32
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

Ja jag lär mig hur mycket som helst! Har just nu 8 hästar att rida på om dagen så det enda jag gör är att rida :) jag kan förstå danskan väldigt bra nu men det går trögt på tala-fronten... Det är verkligen hur svårt som helst!! :'D
Tack! Idag behövdes den komplimangen :)
Spännande, spännande!! Jag måste börja kika in här lite oftare ;)

Svar: Ja men det är ju jättenyttigt :) Så länge man inte dödar intresset genom att rida för mycket. Haha danska som jag tycker är så fult dessutom ^^ Men jag antar att vi svenskar inte låter klok i deras öron heller! Har du inga nya ridbilder på din stjärna :)?
mittangsull.blogg.se

2015-01-14 @ 19:00:17
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

Jag kan inte för mitt liv finna eller komma ihåg vilken hingst du valde till Fifa tillslut.. Vem blev det?? :D

Svar: http://mittangsull.blogg.se/2014/july/baldur-vom-waldhof.html#comment :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-14 @ 19:20:49




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?