Rädslan inför förlossningen

När jag var på första RUL så fick jag fylla i en blankett. (Vilket var valfritt) det handlade om tankar och känslor kring förlossningen. Här var jag i vecka 20 och kände mig otroligt stark och peppad, så jag fyllde i med positiv anda, med resultat att jag INTE var så orolig över förlossningen. Man skulle dessutom skriva ner sitt telefonnummer så att en barnmorska kunde kontakta en om hon "ansåg" att man var en av de som hade hög oro inför förlossningen. Även om jag kände mig så "tuff" när jag fyllde i den där blanketten så hörde faktiskt en barnmorska av sig till mig och ville höra hur jag kände inför att föda då hon tyckte jag verkade orolig enligt de svar jag gett. "Neeeh, jag har väl en normal oro men det är inte så att jag funderar på det varje dag" Så frågade hon om jag kände att jag behövde stöd och prata med någon om förlossningen. "Neeeh då" sa jag och så var det samtalet över.
 
Nu sitter man här, biter på naglarna och har just klickat hem boken "Föda utan rädsla". Snacka om en tvärvändning! Jag antar att det beror på hur nära jag faktiskt är nu. Att föda har ju liksom varit något jag gruvat mig för i hela mitt liv, jag har liksom tänk att det kommer ju aldrig att gå, det kommer jag aldrig att klara. Sedan blev jag gravid och tuff helt plötsligt, satt och tittade på serien en unge i minuten och andra förlossningsprogram. Just nu känner jag inte för att titta på några sådana program, även om mitt hjärta smälter när bebben väl kommer ut och föräldrarna får sin skatt i famnen <3
 
JA jag är lite rädd inför förlossningen. Jag börjar mer och mer känna "hur fan ska det gå? hur kan jag klämma ut en unge och i de smärtorna?" Ja jag vet att det är det naturligaste som finns och att kroppen vet vad den ska göra, men det lugnar inte mig. Så jag hoppas den här boken ska kunna lugna mina tankar lite, för samtidigt skulle jag inte vilja göra kejsarsnitt, nej jag vill ändå vara med om det här, uppleva att föda ut vårat barn och att sedan äntligen få höra den lilles skrik som sedan läggs mot mitt bröst där vår första kontakt uppstår utanför magen <3 Jag vill att jag och Martin ska uppleva det. 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Det är helt normalt att vara rädd och nervös.
Sen är det jättebra att du tar tag i det- läs på, prata med Bm, gör studiebesök på förlossningen med Martin - skaffa kunskap. Om allt.
Och läs inte en massa fl-berättelser. De är ju allt från "jag kände mig som urmoder och kunde fött fem barn på raken" till "jag nästan dog, jag ska aldrig göra om det". Ganska värdlös
info egentligen som antingen ger en massa förhoppningar eller skrämmer skiten ur en.

Kolla praktiska grejer också; finns det en säng åt Martin om
han ska sova på förlossningen? får han också äta sjukhusmat eller är det bra att ha med nåt? (Johan fick inte end en jävla macka och det blev ju ett rätt långt pass utan mat för han kunde inte gå ifrån mig när jag födde ;))

2015-01-10 @ 09:37:37



Tove

Känner absolut igen mig. Och jag tycker att det växlar för mig varje dag nästan. Ena dagen känner jag mig orolig och skrämd av det jag har framför mig, nästa dag är jag kaxig och känner att det väl inte kan vara så svårt när "alla andra klarar det". Jag ska precis börja skriva på mitt förlossningsbrev, jag tror att det kommer kännas skönt att få ner lite tankar och önskemål på papper, det blir mer ordning i mitt huvud med lite konkreta funderingar liksom :)

Svar: Ja men eller hur! Det är som en berg och dalbana. Usch. Visst hade du också lite dippar och toppar nu? Alltså med humöret och känslor? Det är en del som sett brydd ut att jag har fått humörsvängningar o blandade känslor nu och inte tidigare.. men samtidigt läser jag ju att många har precis som jag kring dessa veckor..
mittangsull.blogg.se

2015-01-10 @ 10:49:44
URL: http://larssontove.blogg.se



Agnetha

nämnde detta för Johan (det fick mig att tänka på
mina förlossningar) och då påminde han mig om
en sak: Blåbärssoppa!!! Jag hade med mig kexchoklad till första förlossningen, du vet snabb proviant under förlossningen- jag kunde inte tugga! hahahaha, man bränner ju hur mycket energi som helst. Och de bjöd inte på nåt här på FL. Jag vet att de har blåbärssoppa och sånt på andra - men här får man ta med själv.
Supersnabb energi som man lätt får i sig.
Om de inte har det.
Se till att göra studiebesök och ta med en lista med frågor om
allt möjligt praktiskt.

Svar: Ja det ska vi göra, vi ska besöka två sjukhus nämligen och se vilket som känns bäst.. För mig är det jätteviktigt att Martin också får ha det bra, att han ska kunna vila bekvämt, äta om han blir hungrig och så. Annars kommer inte jag kunna känna ett lugn, han måste ha det bra om jag ska kunna ha det bra. När ja blödde ur tarmen och låg på sjukhus i två dygn så fick Martin EGENTLIGEN inte vara där mer än under besökstiden, men sjuksystrarna var så snälla så han fick till och med sova där på stolen, fast han sov dock nere vid mina fötter. Jag kan inte vara lugn utan honom, han är min trygghet och mår jag dåligt eller det är något måste jag ha honom vid min sida, och hitills så har jag ju fått ha det också :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-10 @ 20:33:43



isabell

Min fostermamma sa en sak som är rätt skön att ha i bakhuvudet, att ut kommer de alltid :-)

Svar: Hehe ja det är sant, men iiinte lugnande haha
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 06:09:06



Tove

Ja, så har jag haft det senaste veckorna också! fast jag känner att det har blivit lite bättre senaste tiden, jag hoppas det fortsätter så :) Kan handla om att jag inte känner mig lika stressad längre över en massa småsaker. För det där med stresstålighet har jag inget kvar nu under graviditeten åtminstone. Ja jag tror att dipparna är helt normala, det handlar ju trots allt om hormoner, plus många tankar om det som komma skall :)

Svar: Ja jag hoppas det är normalt, för det är ju nu man ska vara lycklig hela dagarna och typ hoppa jämfota ju större bebben blir och ju närmre man kommer till att träffas tycker man. Man får ju lite dåligt samvete över att känna sig loj och nere som man gör emellanåt.
mittangsull.blogg.se

2015-01-11 @ 16:10:50
URL: http://larssontove.blogg.se



Titti

Klart man är nervös,speciellt första gången. Men det kan jag lova,att oavsett så kommer du inte mer än få upp bebisen på magen förrän du tänker på nästa :) Ont gör det,jag har fått
Mina två utan bedövning,men man vet att det är en övergående smärta så man härdar på :)

Svar: Ville du inte ha bedövning eller hann du inte :)? Ja jisses.. den dagen kommer nog vara enormt med blandade känslor!
mittangsull.blogg.se

2015-01-12 @ 07:24:04
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Karin Antonsson

Kände precis som du! Men så läste jag den boken och blev mycket lugnare!! Den hjälpte mig massor! Och kom ihåg, du är kvinna, du är STARK!! Det är det häftigaste du kommer uppleva i hela ditt liv!!! Du bara måste uppleva det!! 😃😃 jag längtar till nästa gång!! 😉 Det gör ont, men vi är starka och vi klarar allt!!!

Svar: Ja jag hoppas att jag ska få nytta av boken :) Det är fler som säger att den är bra! Ja jag vill ju verkligen uppleva det, synd bara att det ska göra så ont :O
mittangsull.blogg.se

2015-01-12 @ 21:58:03
URL: http://fruantonsson.blogg.se



Titti

Jag hann inte med nån bedövning :/. Med julia var jag inne på sjukan vid 17 draget,å hon är född 18.37,Hugo var jag inne vid 01.45 å han är född 03.00. Jag bönade om knark i luckan med icke...

Svar: Oj vad snabbt! Huuuh och jag som har en bit till sjukhuset, det är jag ganska nervös över, att det ska gå så fort så vi inte hinner fram :O!!
mittangsull.blogg.se

2015-01-14 @ 21:54:15
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Karin

Ja men det är ju en smärta som går att klara av! Det är ju oftast inte en enda lång värk utan många många mindre värkar så det gör ont en liten stund och sedan får man pusta. Jag hade ganska glest mellan mina värkar så hann nästan somna mellan dem. ;) Dessa små pauser gör att man orkar mer än man tror! Jag minns innan min förlossning att jag var så rädd för jag hade magknip någon gång som gjorde förbaskat ont och jag tänkte då att hur i hela friden ska jag klara föda barn om jag inte ens klarar av att ha magknip. XD Men det är ju inte ens samma typ av magont haha! Mina värkar kändes inte alls i magen utan i sidorna och i ryggen. :P Oroa dig inte! Du kommer klara det galant... LÄNGTA och njut när din lille bebbe är här! :D
(Ps. Min gamla blogg är www.nupur.blogg.se och innan hade jag bosi.blogg.se ifall du undrar vem jag är ;) hehe)

Svar: Jaaaa! Det är ju du, hehe kände igen när du skrev nupur ;) Tack din kommentar var väldigt lugnande och peppande :) Ja har nog inte riktigt tänkt så att värkarna kommer och går, jag tänker mig en ständig smärta hela tiden. Jag har börjat läsa föda utan rädsla och måste säga att jag är positiv till det jag läst hitills :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-14 @ 22:27:12
URL: http://karinstarkenberg.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?