Att veta könet eller ej

När jag blev gravid då bestämde jag mig direkt att vi skulle ta reda på om det var en flicka eller pojke. Jag var så inne på att köpa alla kläder och saker i "den rätta färgen", för om jag inte visste vad det var för kön, hur skulle jag då kunna handla? Vad tråkigt med neutrala färger. Ja så kände jag från början. 
 
Veckorna gick och när det inte var så långt kvar till RUL så började tankarna gå i andra banor istället. VARFÖR måste jag veta könet? Och VARFÖR måste jag kunna köpa "rätta färger" just nu? Jag måste även tala om att det där enormt stora köpsuget efter bebis grejer det svalnade lite, eller jag lärde mig att kontrollera det där suget med tiden, så tillslut var det inte lika viktigt längre. Jag och min sambo kom slutligen överrens om att det blir roligare och mer spännande om vi inte tar reda på om det är en flicka eller pojke där inne. Det blir ju en väldigt stor överraskning vid förlossningen och den som spar han har. Så det kändes bara så rätt, vi ville inte veta helt enkelt. 
 
Jag inbillar mig också att OM man vet vad det är för kön så kanske man föreställer sig lite hur bebisen ser ut och får en liten bild av det barn som ska komma till världen. Men om man inte vet någonting alls, då är ju den där föreställningen tom, ett tomt blad som kommer fyllas på efter förlossningen. Och jag vill nog ha det så, helt tomt, jag vet bara att vår bäbis ligger där inne och sparkar men vi har inte aning om "vem" så det ska bli super spännande. Och jag vill ju liksom höra det där "Det blev en pojke/flicka!" Fränt. De flesta idag tar ju reda på könet och då är jag nyfiken på varför man ville veta :)? Jag har förklarat varför jag INTE vill veta men ni som vet, vad var det som gjorde att ni ville ta reda på könet? Jag är jättenyfiken! 
 
 





Kommentarer
Agnetha

För att man är nyfiken kanske? Jag tror dottern fick sitt första rosa plagg när hon var ett år. ;)
Sonen fick vi veta vare sig vi ville eller inte- gjorde
flera UL på honom, det var rätt uppenbart. Det har inte påverkar min syn på barnen att veta det. Hur de betett sig i magen hae skvallrat om personlighet som stämt väldigt bra senare iallafall, men det har inte haft med kön att göra. ;)

Svar: Ja jag vet inte varför du ville veta det kan bara du svara på :) Alla har vi våra olika orsaker. Jag är ganska säker iaf att jag skulle ha fått en större bild av bebisen om ja visste könet, det blir ju som "vår lilla flicka" "vår lilla pojke" o.s.v. Jag vet hur jag är med andra ord sedan om andra kan känna likadant vet inte jag :) Men du ville veta könet för att du inte kunde hålla dig?
mittangsull.blogg.se

2015-01-01 @ 21:17:33



Carro

Vi anade pojke då jag läste mycket om hur dom jämför mellan pojkmage och flickmage, mående och allt. Så när vi skulle på Ul så tog vi reda på könet fast vi behöll de för oss själva och var de nån som undrade så sa vi att vi inte visste. Va roligt att höra hur folk spekulerade om de va en pojkmage eller flickmage ☺ men de första plaggen vi handlade va neutrala färger, tror första blåa plagget kom vid 2 månader.
Jag hade inte föreställt mig hur han såg ut innan. Även om vi visste könet så var spänningen olidlig, och de va fanatiskt att se hur lillen såg ut 😊

Svar: Okej stämde det bra in på pojk och flick mage :)? Självklart är det fortfarande spännande även om man vet könet, man ska ju få sin skatt för tusan ^^
mittangsull.blogg.se

2015-01-01 @ 21:58:13
URL: http://carrocarolineedlund.blogg.se



Agnetha

haha, det var framförallt Johan som ville veta. ;) Jag var mest intresserad av att det verkligen var en bebis där inne.

Skulle det vara negativt på något sätt om man såg på bebisen i magen som en person av ett visst kön tror du?

Om du skulle göra ett till LU innan förlossningen- skulle du avstå att få veta om de frågar då? :)
Ska ni gå nån föräldrautbildning förresten?

Svar: Okej :) Ja jag vet många som inte kan hålla sig, min syster förstår inte hur vi klarar av det haha men hon var ju den som smög ner på mitt i natten och tittade på alla julklappar under granen medans jag blundade om jag skulle gå ner på toa eller så mitt i natten, för jag ville att det skulle vara en överraskning på självaste julafton. Haha så¨jag har ju alltid varit såhär :)
Nej jag tror inte alls det skulle vara negativt :) Men som för mig så förminskas överraskningen lite.. jag vill få bygga en bild av bebben när den kommer ut och inte i magen :) Som på julafton när man var liten antar jag :) Det där är ju en fråga om individuellt tycke, för andra kanske det skulle vara tvärtom, att de VILL kunna skapa sig en bild av bebben i magen :)

JA haha de får INTE säga :) Jag vill ha de där traditionella, en överraskning när man har legat och kämpat där på britsen :) Nej vi ska nog inte gå på någon föräldrautbildning.
mittangsull.blogg.se

2015-01-01 @ 22:46:03



Erika Pettersson

Det är ju en viss spänning för alla att inte veta innan vad det blir.
både för föräldrar och anhöriga att invänta samtalet vad blev de eller så. :)

Och köpa på sig bäbis kläder hinns ju efteråt dessutom brukar de rulla in ett o annat paket med kläder när barnet cäl är fött. ;)
Då kommer de ju i färger till tjej eller kille.

jag skulle knte vilja veta iallafall :)

Svar: Ja den där överraskningen är liksom viktig på något vis, det är ju som med julklappar, man vill inte veta vad det är i dom, det vill man se när man öppnar :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 09:01:11
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Agnetha

Varför ska ni inte gå på föräldrautbildning?
Hahaha, alltså om folk fantiserar ihop en bild av vem bebisen är så lär man ju iallafall bli förvånad för man har ju ingen aning- alla människor är unika! Risk finns väl att folk blir besviken kanske. Man bygger upp en bild av en liten grabb i hängslen och keps som är lite busig och upp i famnen får man ett skrynklgt, kladdigt människobarn som bara skriker och vill till bröstet. ;-))

Viktigaste är väl att man gör det som funkar för en själv.
Att få träffa dottern första gången av det största, mest magiska och vackra ögonblicket i mitt liv. Sen fick jag uppleva det en gång till. ^^ och det bara fortsätter för de utvevklas ju vartefteter de växer..... Underbart är det!

Svar: Ja alltså nu är det ju inte riktigt så ja menar, personligheten växer ju med tiden. Detjag menar är att man får en bild av vad som finns i magen, man vet
att det är en han eller hon och kallar då bebisen automatiskt honom eller henne vilket
gör bara det till en " person" man vet att det är en liten
snopp eller puppa, man vet att det kommer bli en
"Fredrik" eller "Lisa" och en del har ju redan bestämt namnet så då vet man att Lilla Lisa ligger där inne. Och förmodligen vet man att det kommer bli mycket bilar o traktorer eller dockor o ponnys. Man har fått en föreställning redan, vilket är svårare att få om man inte vet könet
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 14:24:23



Anonym

Jaaaaa kanske det.
mina barn gillar varken bilar eller dockor.
En burk med (pyssel) ögon i, dammvippan, soffan... eh... en mjukis gädda (!!) och allt som har med matlagning att göra- är det som är kul. ;)
och allt detta trots att jag visste könet. ;))

Svar: Heh du är bra tjurig ;) Tror du inte riktigt förstår vad ja menar men det spelar ingen roll. Det var väl inte det som var frågan heller :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 18:03:45



Agnetha

varför inte föräldrautbildning??
och har du börjat fundera kring förlossningen? :)

Svar: Vill inte :)Ja jag funderar på den mer och mer, ska prata med min barnmorska vid nästa besök om det!
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 18:05:52



Agnetha

varför vill du inte?

Svar: Varför e du så nyfiken om det?:)
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 20:44:32



Agnetha

Därför att det är en så bra grej och jag känner ingen som
väntat första barnet som inte gått det! :)

Svar: Och jag känner ingen som gått på den :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 22:26:31



Carro

Signalementen stämde mycket bra in på en pojkmage, och de flesta hade ju rätt då de tyckte de såg ut som en pojkmage oxå var de det;)
Läste ang föräldrautbildning, vi gick inte på den och vi klarade oss fint ändå. Jag köpte ett jätte bra bok som jag läste och sen pratade jag massor med min barnmorska ☺

Svar: Vad fränt :) Usch jag drömde inatt att barnmorskan råkade säga vad det var för kön, snacka besviken vi blev haha.Ja jag tror vi klarar oss vi med, har goda vänner att rådfråga och känner mig inte helt bakom flöte, jag har världens bästa barnmorska så jag kommer prata med henne med :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-03 @ 01:14:55
URL: http://carrocarolineedlund.blogg.se



Tove

Vi var aldrig helt säkra på om vi skulle ta reda på det eller inte. Men för oss var det så oerhört svårt att förstå att vi skulle bli föräldrar och att det verkligen var en bebis där inne, att vi till sist kände att vi ville ha reda på allt som går att få reda på :) Och nu är det ju inte så mycket som går att få reda på och dessutom absolut ingenting som säger något om bebisens personlighet eller egenskaper, men all information som gick att få reda på ville vi ha. Så vi fick ju helt enkelt veta att allt såg bra ut och vilket kön bebisen troligtvis har :) Könet är ju totalt ointressant på ett vis, eftersom det inte säger något om personen där inne egentligen, men jag kände att om vi hade kunnat få reda på andra (onödiga) saker, t.ex. hår- och ögonfärg eller andra utseendedrag, då hade vi nog gärna gjort det också. Så för oss handlade det nog om ett försök att göra allt lite mer verkligt. Vettetusan om det blev det alls, men har inte ångrat mig i alla fall :)

Svar: Ne men det är ju många som vill veta, man kan inte låta bli att tjuvtitta lite i paketet, typ ;) Haha jag vill inte veta något, varken hårfärg eller vem han/hon är lik, jag är typisk sån som vill dra ut på det goda liksom:) Jag tycker man ska göra det som känns bäst för en själv för inget av det är fel, överhuvudtaget :) Och det är ju som du säger, det blir mer verklighet ju mer man vet och ju mer man få se liksom.. men fan jag tror inte man fattar ändå förrän den där lilla godingen är ute, man får sig nog en slags chock en god sådan när man får se och hålla sitt barn för första gången :)
mittangsull.blogg.se

2015-01-03 @ 16:41:33
URL: http://larssontove.blogg.se



Lina

Vi tog reda på könen på våra, var alldeles för nyfiken för att inte veta. Sen kollar man alltid könen på tvillingar då det är en del av att fastställa om det är enäggs eller tvåäggs (man behöver ju dock inte få veta själv om man inte vill) Plus att vi var på ultraljud varannan vecka där jag såg tydligt vad det var mellan benen :) om jag får fler barn ska jag försöka att inte ta reda på könet tror jag. Tänk vad spännande att inte veta förrens bebis kommer ut :)

Svar: Ne men precis och det är väl lite speciellt att bära tvillingar också va :)? Man måste ha mer koll på kurvorna och kanske kolla upp dom mer? Ja min syster sa att hon aldrig skulle kunna låta bli att inte veta könet för hon är alldeles för nyfiken, och det är man ju, väldigt! Men ne det känns roligare att få veta när liten kommer ut för oss :) Man ska ju göra det som känns bäst för en själv och att veta och inte veta är inte fel, så länge man inte gör något dumt om man fick "fel kön" så att säga, för i vissa länder får man väl inte ens ta reda på könet va?
mittangsull.blogg.se

2015-01-03 @ 20:07:38




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?