Vecka 34 (33+0)

Vecka 34 välkomnar vi idag. Jaha, sex små veckor kvar då, mer eller mindre. Härligt. Haha och nu när jag ligger här i skrivande stund vid datorn så har jag en rund och go kula framför mig, det är så oundvikligt nu som det kan bli, jag har fått mage och den syns! Jag tycker det är mysigt med stor mage, haha kanske en av de få gångerna jag faktiskt kommer tycka det i mitt liv också. Faktum är att har jag ork, tid och motivation kommer jag börja träna efter förlossningen. Inte direkt efter såklart men mot sommaren så hoppas jag kunna vara lite hurtig och på tå.
 
Något mindre mysigt är väl många av bebbens rörelser, nej det är inte skönt längre, och jaf kan väl inte påstå att det gör ont heller men det är obehagligt när det trycks på vissa ställen. Om jag ligger ner så trycker det ofta uppåt mot bröstkorgen, och det gillar jag inte. Ibland blir det så jobbigt så jag måste sätta mig upp, så lättar trycket. Nu tycker jag det kan vara väldigt skönt när bebisen sover, jag får en viss lugn och ro jag också då, men oftast så tumlar ju liten runt när jag väl ska koppla av lite, haha typiskt ;) Trycket neråt blygdbenet blir allt tätare och kraftigare, inget som håller i sig hela tiden, men det kommer och går allt oftare. Sedan är jag nu mer öm där också, igår hade jag som en jobbig mensvärk, det var länge sedan jag kände något sånt. Allt tyder bara på att det börjar närma sitt slut som ska bli en början på något nytt!
 
Fiser något så fruktansvärt äckligt gör jag också. Martin håller på att svimma av varje gång, det luktar ju förjävligt det måste jag säga haha. Fast ja ser det som att han får tillbaka sin skit som jag har fått stått ut med i snart åtta år! Hah! Så lite fisar kan han allt ta. 
 
För övrigt så har jag gått upp 7 kg under hela graviditeten, det är ju ingenting, tänk dom som går upp över 20 kg!! Men som sagt så har jag ju inte lagt på mig något överhull utan det är kulan som väger, och det är ju skönt. Fast nu får jag ofta höra "Men gud vad tjock du blivit!" förut var det liksom "Men vad liten mage du har" Haha svärfar fick sig en chock här igår när de var hos oss på middag, han hade verkligen inte hängt med och tyckte magen var enorm ^^ Fast den är ju alldeles lagom, det är väl att folk är så ovan att se mig så rund, jag själv tycker inte magen har växt särskilt mycket  de sista veckorna här, det är mer att det känns större och tyngre.  
 
XL på denna sporttröja ^^ Tagen igår. 
 
 
Och på denna tröja är det Medium. Här var jag i kring vecka 18
 
 
 
Mentalt mår jag mycket bättre. Lite tungt emellanåt på kvällarna bara, samtidigt som jag har sån hög puls då också, jag vet inte, kanske är normalt att man kan känna så i slutet av dagen? Eller så kanske det är struma? Jaja jag lägger inte så stor vikt på det just nu faktiskt, med tanke på hur jag mådde när jag började halvera medicindosen min. För DÅ var det jobbigt, om sanningen ska fram så kände jag inte så mycket för bebisen då, jag var liksom likgiltig och kunde varken känna glädje eller sorg, och det skrämde mig. För jag visste ju innerst inne att det här är bland det största och finaste jag får, men att inte kunna känna något, det var jobbigt, men nu känner jag baaaara kärlek och längtan igen <3 Våran älskade bebis. Så ni som känner er nere, deprimerad eller likgiltig, prata med din barnmorska om det och se till att få hjälp, för faktum är att det KAN bli värre och risken blir större för förlossningsdepression. Ibland behöver kroppen lite hjälp på vägen.
 
 
Alltså ni får ursäkta fotografen, han är ganska värdelös på att ta bilder ^^ Och snabbt ska det tydligen gå haha, så det kan bli lite snett och vint ibland.
 
 





Kommentarer
Johanna

Jag tycker du har en jättefin mage! Bra att du inte gått upp så mycket, då rinner det fort av dig och du återhämtar dig fortare efteråt. Men på mig kom det mesta sista månaden (födde dock i vecka 37) och slutade på plus 15kg!

Svar: Ja jag ska nog uppskatta den vikt jag har, tycker lite synd om de som blir enorm så man nästan tror det är två där inne, hua det måste vara tungt och besvärligt. Gick du upp 15 under hela graviditeten eller hade du 15 + över? Mysig blogg du hade förresten :)
mittangsull.blogg.se

2015-02-11 @ 12:59:19
URL: http://johannaarntzen.se/



Agnetha

Jag tycker fotografen är jätteduktig! :) Och du är så vacker!
Det är rätt skönt att inte gå upp så mycket under själva grav. Det njöt jag av båda gångerna, går man upp så mycket som
20+ är det väl frågan om man ens bryr sig? eller får vajsing på ämnesomsättningen eller nåt.
Jag hamnar dock i gruppen "går upp efter avslutad amning"- haha, tror fler går upp då.

Jag blir jätteglad att du mår Ok! Du är jätteklok och gör det bra! <3

nu jävla är det nära Linda!!!! Som du längtat och väntat så länge!

Svar: Haha ja jag brukar ju ha lite höga krav på fotograferingen ;) Men jag är nöjd så länge jag får några bilder! Haha han gör ju sitt bästa.. kanske ;) Läste någon som hade gått upp 30 kg, fyfan vad tungt, måste knäcka ryggen! Ja nu är det nära woooh! Jag 'är lite nervös, tänk om jag hamnar hos otrevliga o dåliga barnmorskor :( Det är ja mest rädd för.. det har pratats så mycket om Sundsvalls förlossning på sista tiden..
mittangsull.blogg.se

2015-02-11 @ 14:12:00



Marina

Jag har gått upp ungefär 12 kilo hittills och är i vecka 36. Det känns som en lagom viktuppgång, får se vad den landar på innan bebis tittat ut. :)

Under förra graviditeten gick jag upp 22 kilo trots bra matvanor, motion och träning så det är nog väldigt individuellt. Jag kunde liksom inte göra något åt det men det mesta försvann efteråt :) blev lite stött av en av de tidigare kommentarerna att frågan är om man ens bryr sig så kände att jag ville försvara min stadiga viktuppgång på 22 kilo hehe.

Svar: Ja det är ju så olika i varje graviditet, och man kan gå upp rejält utan att äta speciellt mycket. Det är egentligen helt otroligt hur det kan väga så mycket, fostervatten, bebis, blod, moderkaka ja man tycker det borde ju inte väga SÅ mycket egentligen. Kroppen är unik :)
mittangsull.blogg.se

2015-02-11 @ 19:15:36
URL: http://www.langtansfull.blogg.se



Agnetha

Jag har inte hört nåt om de i S-vall? Här i Hudik är de inte kloka i huvudet. Jo, de som var med på själva förlossningen. Men sen alltså vilka j-a nötter. :-( Men!!!! Hem kom jag med två friska barn! Man får inte låta idioter styra runt med en! ;)
Hur tänker du annars kring förlossningen? Några planer? Det är skithäftigt att föda! :) <3

Svar: Nja det är väl utbrända i sundsvall och det har stått mycket i tidningen att barnmorskor "flyr" därifrån. Det sägs att en del ska vara lite otrevliga. Vi kan ju fara till Östersund med, det 'är lika långt dit, bara att det känns som att fara till urskogen och sen är inte det "hemma" för oss.. i sundsvall finns ju familj o vänner iaf om de vill skicka hem en igen
mittangsull.blogg.se

2015-02-13 @ 19:21:00



Johanna

Sv: Jag gick upp +15 kg på hela graviditeten och det mesta rann av mig efteråt, men de sista tre kg är nog ett resultat av den extra mysmaten jag stoppade i mig och kräver nog att jag börjar på gymmet igen för att det ska ramla av. Det sitter bara på magen som förövrigt också behöver tränas för att bli fast igen! Tack för fin kommentar om min blogg :)

Svar: Ja tre kg är ju ingenting :) Så länge man lever hälsosamt och det inte blir en ohälsosam övervikt så tycker inte jag det är något att peta i :) Och vill man ändå gå ner till sin normalvikt så är ju inte det heller fel :)
mittangsull.blogg.se

2015-02-16 @ 15:15:48
URL: http://johannaarntzen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?