Vecka 33 (32+0)

Vi kliver nu in i vecka 33 vilket betyder ca 7 veckor kvar! Två månader innan BF. Och vi går ju mot ljusare och bättre tider så det kanske kan gå hyfsat snabbt ändå! Nu vill man ju bara träffa den här lilla personen som busar runt i magen. Samtidigt trivs jag att vara gravid, jag tycker det är vackert. Haha kanske inte att få finnar/dålig hy och allt annat som är mindre kul man kan få på köpet i en graviditet, men jag tycker självaste gravidmagen är vacker och som utstrålar en massa kärlek. Ja, jag trivs med att vara på tjocken helt enkelt, det är mysigt och fint. Kanske känner jag mycket så för att min graviditet har varit hyfsat lättsam också? Kanske har man inte levt in i det här fina och härliga om man bara gått och mått dåligt hela tiden med krämpor överallt. Ja jag kommer faktiskt sakna att vara gravid, det kommer bli lite tomt, men så kommer vi ju ha något annat vackert på sidan att titta på <3
 
Som sagt tycker jag att graviditeten är ganska enkel. Jag har inte ont i rygg eller så som många andra verkar ha. Under hela min tid som gravid har jag fått höra "vänta du" ja, jag väntar och väntar och känner inte ett dyft i ryggen. Och jag har heller inte svårt att sova eller ligga i olika positioner, jag tycker det går bra och känns som vanligt, kan ligga både på sidan och på rygg utan problem. Har inte haft något vidare svårt att andas heller. Klart att magen är lite ivägen emellanåt, som när jag ska böja mig ner, plocka ved osv. och lyfter saker gör jag ju inte heller, men det är ju ganska logiskt med tanke på den där kulan som finns. 
 
Jag känner som sagt bebisens huvud mer och mer, hur det vrir och rör sig. Tryck mot blåsan har blivit mer vilket resulterar till fler toalettbesök. Nämnde jag också att det är svårare att frisera sig nu? Haha ja jag ser då ingenting, jag får gå på känsla, blir säkert supersnygg ;) Tuttsen har fortfarande inte läckt på ett tag vilket är skönt, trodde faktiskt det skulle läcka hela tiden när det väl började, men icke sa nicke. 
 
Hur mår jag annars då? Ja jag tror faktiskt att jag börjar må mentalt bättre nu sedan jag fick öka min medicindos till det vanliga. Vissa dagar har ju varit lite tunga men jag har fler normala dagar nu. Så det var nog bra att vi bestämde för att fortsätta med medicineringen. Och tack ni som har stöttat här inne i bloggen <3 Något som har blivit lite annorlunda är mitt blodtryck, det ligger lite lågt ibland. Min svärmor har en egen blodtrycksmaskin som vi aktivt använder nu och då. Så i måndags när jag var extremt yr, trött och andfådd tog vi blodtrycket vilket visade lågt, samtidigt som min puls (som vanligt) var hög, låg på 118. Så jag har väl mindre krafter emellanåt, men det funkar ju, inget som ska vara farligt. Den höga pulsen känns däremot kanske mindre bra, får ta det med barnmorskan vid nästa rutinkoll. 
 
Bebis ska nu väga kring 2 kg och vara 45 cm lång - mer eller mindre. Huden ska ha blivit mer rosa från den röda färgen. Vikten hos bebisen ökar nu ca 225- 250 g i veckan och kan nu svettas. Alla sinnena är nu utvecklade så bebisen kan känna när den tar tag i sin fot och smaken av fostervattnet mm. 
 
Jag tycker inte magen blivit så mycket större, men den kanske har sjunkit en aning? Eller är det för tidigt?
 
 





Kommentarer
Agnetha

Vad skönt att du mår lite bättre! <3 Jag tycker magen ser lägre ut, och den är så fin!!!
härligt också att du mår bra i kroppen! För mig är ju graviditet så förknippat med värk så jag tror alla ska ha det! ;))

Svar: Ja jag minns hur jobbigt du beskrev din graviditet, o ändå satt jag här avis som inte fick skaffa mig en bäs! Det fick liksom göra hur ont som helst i kroppen, för inget kunde slå hur ont hjärtat hade det. O andra sidan var det nog smart att vi väntade lite :) Nu får vi ju vår perfekta bebbe!
mittangsull.blogg.se

2015-02-04 @ 12:59:41



Agnetha

jag gissar att du väntar en flicka förresten! ;) Det var nån som sa tiill mig att man känner sig vacker om man väntar en flicka..... Gammel-skrock, lite småfånigt.
det stämde på mig men det var inte så lätt att känna sig fin i rullstol heller (när jag väntade pojken)- men jag tyckte magen var fin. ;)

Svar: Och jag har hört tvärtom, att flickor stjäl skönheten ^^ Jag tror dock inte på sånt skrock hihi.
mittangsull.blogg.se

2015-02-04 @ 13:01:34



Titti

Heja heja! Skönt att du mår bra! Snart får ni träffa den lille/a. Finns det nå mysigare än att snusa bebis 😍

Svar: Jaaa vad jag lääängtar!! Jag är så extremt nyfiken vem som bufflar runt i min mage <3 Åh bebis fötter, jag dör! Och lill näsa, lill mun och gos gos.. jag kommer gosa ihjäl min unge!
mittangsull.blogg.se

2015-02-04 @ 18:50:06
URL: http://livetpavischan.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?