Inga blöjor?

Nu har jag en liten fråga. Det här med att packa ner blöjor i bb-väskan. Gör man inte det? Jag har kollat på så många "packa bb väskan" listor och det står aldrig något om blöjor. Varför? Tar man inte med det till bb?
Vad packade ni i er väska?
 
 
 





Kommentarer
Marina

Jag tror att det är vanligast att man får blöjor på BB under tiden man ligger där, så var det iallafall för oss och jag misstänker att det är så på de flesta ställen. :)

Jag har tänkt att packa bekväma kläder och underkläder till mig, hygienartiklar som schampo, balsam, duschkräm, hårborste, tandborste, tandkräm och stora bindor. Det sistnämnda har de också på BB men jag vill nog ha egna iallafall. Några ombyten kläder till bebis, kamera, mobil och något ätbart. Vi har inte tänkt ligga kvar längre än max något dygn om förlossningen går bra utan komplikationer så behöver inte så mycket egengligen :)


Svar: Okej :)!! Jag är så brydd hur mycket kläder man ska ta med till bb åt bebis och vilken storlek o.s.v. känns som att man vill ta med hela byrån ifall att ^^
mittangsull.blogg.se

2015-02-19 @ 20:19:20
URL: http://www.langtansfull.blogg.se



Anonym

Blöjor finns där som man får under tiden man stannar, och även stora bindor till mamman så de behöver man inte ta med :)

Svar: Okej :)!
mittangsull.blogg.se

2015-02-19 @ 21:47:06



Agnetha

tog med blöjor första gången men här får man två goodie bag från pampers och libero där det bla. finns blöjor.
Godis till eftervårdstiden, blåbärssoppa till förlossningen, mat till mannen om han inte får det, sköna kläder (mjuka resårer). Kläder till bebis, tog med flera ombyten första gången, andra bara etr- hade bebisarna i filt nakna på bröstet 99 % av tiden (J och jag turades om). Mjukaste babyfilte kom med.
Mobilladdare (!!) rolig bok om det tar tid och man har tråkigt.

ett tips är att kolla om de har studiebesökstider på "erat" BB så ni kan åka dit och reka hur det ser ut och fråga om praktiska saker som det ang mat / blåbärs-nyponsopp osv.

Svar: Okej :) Ja jag tycker det är svårt med att packa bb väska, man vill inte missa något men man vill ju inte ta med hela rummet heller :P Ja vi ska nog besöka bb, samtidigt är jag lite nervös över att göra det, tänk om jag får en dålig känsla vid besöket, och då kanske de bara har en dålig dag/slumpen. Mat kan man ju köpa på sjukhuset vet jag iaf.
mittangsull.blogg.se

2015-02-20 @ 11:32:43



Agnetha

Kolla så det är öppet på sjukhusets servering. Ursäkta stt jag tjatar på om detta men det kändes så uselt att det första Johan fick lov att göra när vi var installerade på BB var att behöva åka ner på
stan för att få tag på frukost. :/ Ingen big deal egentligen men. ;)
Jag tycker verkligen att ni ska åka dit. Och OM det känns dåligt så har du möjligjet att ta kontakt och fråga mer eller prata med din BM
osv.
Sen ang listor: det borde finnas massor på föräldraforum osv. och egentligen är det bättre att ha med för mycket, bara att ta med hem igen! ;)

Svar: Vi har pratat med våra vänner som fött på det sjukhuset :) Så lite koll har vi, men vi borde åka ner o titta men det känns så konstigt, man bör ju vara i vägen? Bara komma dit liksom och: Tjena visa oss runt! Hur vanligt är det att man åker och besöker på bb?
mittangsull.blogg.se

2015-02-23 @ 08:36:47



Johanna

Blöjor får man där, men jag tror ändå vi hade med oss några. Det är lika bra att ha dem färdiga eftersom det går mycket blöjor!

Vår bebis kom tre veckor för tidigt och då hade vi inte allt klart i BB-väskan. Men väl på BB behövde vi heller inte så mycket, eftersom vår tid där blev ganska kort (stannade bara en natt). Det som vi ändå hade behov för var ullkläder (ull för att det håller barnet varmare såhär i vintertider) till bebisen i stl 44 (hon var 2900 g och 47cm när hon kom, alltså en liten fågelunge), mössa då de förlorar mycket av sin värme genom huvudet, ullstrumpor, babynest, en mjuk filt, mobilladdare, kamera (denna glömde vi hemma i all stress och den saknades verkligen!), AmningsBH och amningsinlägg, mjukiskläder, stora mjuka trosor, tofflor, deoderant och babyskydd. Vi tvättade inte håret på BB för vi stannade bara en natt och tvål finns där. Även stora bindor finns där, jag tog inte med mig egna för inga bindor du köper i butik är lika stora som de du får där. Lycka till! :)

Svar: Ja jag kan tänka mig att sjukhuset har större och bättre bindor. Usch tanken av att man blöder så pass efteråt skrämmer mig lite :O Det är lite nervigt att packa bb väskan faktiskt, speciellt åt sig själv, det har jag inte gjort än, bara åt bebis, men jag må ta mig i kragen och börja packa lite till oss själva också..¨
Huva storlek 44 är inte stort! Jag har inte så mycket kläder i 50-56 men jag hoppas att jag klarar mig på det jag har till bb iaf. Man vet ju inte hur stor bebbe man får heller. Hur mycket blöjor går det åt på ett dygn när de är nyfödda?
mittangsull.blogg.se

2015-02-23 @ 15:46:36
URL: http://johannaarntzen.se/



Ida Nilsson

I föräldragruppen sa vår BM att blöjor får man på förlossningen, även stora bindor eftersom man blöder såpass mycket och blöjor byts ju en hel del i början..

Svar: Okej, men det är på olika sjukhus va :)? Jag tar nog med mig i fall att, det skadar ju inte :)
mittangsull.blogg.se

2015-02-24 @ 11:17:39
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Det tror jag faktiskt inte. Kolla upp det med din förlossning :)

2015-02-24 @ 22:32:45
URL: http://idacnilssons.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?