Oh my god!

Okej, den här dagen glömmer jag aldrig. ALDRIG. För det FÖRSTA så tänkte jag GOSCH vad fin hon var över rygg och kors när jag tog in henne. Jisses, det har hänt något! Jag var väldigt förbryllad och beundrade hennes fina nya överlinje, det var som om någon hade spänt ut en lina över hennes rygg, och vad lätt hon hade att stretcha ut den ÄNNU mer, och då kan den hästen stretcha kan jag lova.
- Fan det här kommer nog gå bra idag. Tänkte jag högt för mig själv och liksom hoppade på tå inombords.
 
Ja, nog Fan gick det bra. Helvete vad hon lyfter upp mig ur sadeln, alltså den överlinjen hon arbetar med idag det går inte att beskriva, jag var så chockad över vad jag kände under sadeln. Herre min jävlar, är det här min häst?? Guuud så fint hon arbetade i skritten, låååånga jävla kliv, klockren takt, rörde igenom hela kroppen, mjuk och fin, extremt lyhörd och ryggen så uppe som jag aldrig känt den. Wow! Det är ju SÅ HÄR hon ska vara. FYFAN vad jag har haft rätt hela tiden. Nu blir det mycket svordomar men jag är så upp i hejsan, jävlar jävlar jävlar haha. Alltså, jag satt bara och log under hela turen, jag ville bara grina en skvätt. Traven ååååååh, galoppen aaaaah. Tölten var också fin trots att vi bara tog en kort kravlös sträcka. Jag red på lång tygel och lät henne få i fri form (om inte något låg) i alla gångarter. Ingen tygelkontakt alls överhuvud taget, varken vid stopp, varken vid att böja, flytta, korsa vägen... aaaah jävlar!! Och galoppfattningarna, ja du.. släng mig i väggen, jag behövde bara tänka galopp, det syntes inte ens att jag bad henne och hon galopperade typ på stället. Aah det var fantastiskt! Jag var helt.. mållös. Alltså.. går hon såhär nu och det fortsätter åt det hållet, ja då jävlar kommer det bli en rolig sommar. Och inte nog med det så var det en uuunderbar vårdag, bar och halvtorr mark, blå himmel, strålande sol, fågelkvitter och vämre! Första gången för i år jag rider utan jacka :)
 
Och något mer som var så underbart är att jag har inte bara fått tillbaka min häst rid och gångartsmässigt, utan hon är fruktansvärt lyhörd, otroligt känslig, jag behöver inte ha mycket hjälper på den hästen kan jag säga. Och nu inser jag, jag inser att det är inte jag som varit så jävla värdelös fast jag tränat och analyserat, och provat nya saker, och yada yada, det är så enkelt som så att jag har haft rätt hela tiden. Min häst har haft det besvärligt och det har inte bara påverkat henne fysisk utan även psykiskt. För nu VILL hon lyssna och det är liksom HON och JAG och ingenting annat i omgivningen, alltså hon har aldrig brytt sig om omgivningen förut heller, det var inte så jag menade, men den tillvaron vi hade idag tillsammans, det var som en dröm, och känslig och lyhörd har ju alltid den här hästen varit, otroligt bra på den fronten, men nu ÄNNU bättre, haha trodde inte det kunde bli bättre men tydligen ;) Hon är helt otroligt, ja.. men det är ju SÅHÄR vi är normalt tillsammans, jag har ju inte kännt igen varken henne eller vår situation över huvud taget på väldigt länge. Det känns lite som att all träning och allt kämpande jag gjort det senaste halvåret, det har inte varit förjäves, för jag KÄNNER att trots hennes "skada" så har hon ändå byggt upp en styrka och balans vilket nu ger ännu mer effekt när hon inte har besvärligt längre, jag kan inte tycka att vi backat, snarare nästan gått framåt i vissa delar.
 
Usch jag är så rädd att jag ska ta ut något i förskott. Tänk om det inte håller i sig. Jag hoppas. Hoppas hoppas, jag ska bli mer noggrann i min ridning och fortsätta med den stretch och massage jag gör varje dag, samt back on track och arnika. Då må det väl fan gå ^^
 
En sak är säker, oavsett om mer kunniga personer hjälper mig och min häst, så är det jag som känner henne bäst. Och det har jag ju verkligen fått bevis på när andra har sagt att det inte har varit något fel på henne, men jag har kännt i stort sett att det varit lurt ända sedan förra sommaren. Jag ska tro mer på mig själv, Gå mer på min magkänsla och inte lyssna FÖR mycket på andra.
 
MIN HÄST <3
 
 





Kommentarer
erica

Mys

2014-03-13 @ 16:23:28
URL: http://solliljans.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?