Tungt och värker

"Här kommer ett inlägg som skulle publiceras för ett par dagar sedan, men eftersom det inte gick att ladda upp bilder väntade jag med det. För övrigt känner jag mig bra om magen och kroppen (förutom huvudet) men själva graviditeten känns bra, inte så mycket foglossning de senaste dagarna, däremot förstoppning! Bebben rör omkring sig allt större, och det är så magiskt att få ligga och känna, jag bara ler stort :)"
 
Jag är en person som älskar att röra på mig och jag är ganska rask. Promenader är något jag tar ofta, och då både långa och i hyfsad takt. Jag älskar att vara i skogen både med hästar och hund. Om jag inte varit utomhus på hela dagen känns det jättekonstigt, jag är en aktiv utemänniska helt enkelt.
 
Jahaaa? Hur kommer det bli med det nu framöver då? Jag har krämpor och smärtor allt oftare. Jag kan inte gå något vidare långt för då känner jag av kramper direkt, dom behöver inte vara stora men ju mer jag rör på mig och kanske överanstränger mig ju ondare får jag. När vi var i stan häromdagen fick jag rejält ont faktiskt och var tvungen att sätta mig ner för att vila ett par gånger. Hela magen värkte, en känsla av gaser/växtvärk/trötthet blandat med håll på ena sidan, och så fort jag satte mig ner blev det sååå mycket skönare. Jag fick faktiskt lyssna på kroppen så gott jag kunde, men jag menar är man i stan för dagen för att  julhandla så är man.
 
Idag har jag haft ont i nedre delen av magen hela dagen, det trycker och värker och gör ondare om jag rör på mig. Det är inte så att jag har så ont att jag inte står ut, men värk har jag ju och nu börjar man verkligen känna sig gravid. Får ofta ont när jag nyser eller vänder hastigt på mig i sängen. Och läcker haha. Ja så idag har jag inte rört på mig något vidare mycket, det räckte med den lilla svängen till hästarna sedan ville jag bara hem och ta det lugnt. Det värker ju lite även när jag sitter/ligger ner, lite som en lätt mensvärk, men jag känner att det inte är så farligt, det står jag ut med. 
 
Är det foglossningen? Vanlig växtvärk? Jag veeet inte men jag tar det lugnt i alla fall och lyssnar till min kropp. Lite långttråkigt bara, jag vill ju vara ute och greja, speciellt nu när det är kallt och frostigt ute och där solen till och med kan titta fram ibland. Hoppas detta inte är något som håller i sig i resten av graviditeten, då döör jag av utråkighet :P På bilderna nedan kan ni se var det har värkt och tryckt, där jag håller om med händerna..
 
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Tove

Vilken fin liten kula du har fått nu! :) Känner igen det där med att det är rätt tråkigt att begränsas av sin kropp. Tycker att det är så tråkigt att vila! Men som du säger, det är det som hjälper och det är ju trots allt viktigt att lyssna på din kropp så du gör helt rätt :)

Svar: Ja man har väl inget val :) Hur mår du själv i kroppen? Känns det bra? :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-02 @ 19:55:42
URL: http://larssontove.blogg.se



Tove

Precis, det blir ju inte bättre om man ignorerar det :) Jag mår bra i kroppen just nu, känner ju av rygg, höfter och svanskota beroende på vad jag gör på dagarna men om jag "sköter mig" så tycker jag att jag mår riktigt bra :)

2014-12-03 @ 18:28:55
URL: http://larssontove.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?