Pang så vände det..

Vilka kontraster på dessa dagar alltså. I veckan under ett par dagar har liten varit väldigt lugn, nästan alldeles för lugn, ibland kunde det ta flera timmar innan jag kände en rörelse och när den väl kändes var den väldigt lugn. Oftast brukar det vara så att när liten kommer igång, då kommer h*n igång på riktigt och gör värsta vågorna på magen, men så har det inte varit dessa dagar. Så jag har gått och oroat mig såklart, och snacka om att man INTE kan tänka på annat eller glädjas åt annat, det finns inget lugn i hjärtat, fokus blir enbart på att känna efter liten och bara vänta på att allt ska bli normalt igen. Det är lite jobbigt faktiskt, man känner sig så hjälplös och tankarna om allt  bara snurrar. Ingenting är viktigare än liten just då. Sambon han är ju så lugn han, han har inte varit orolig en endaste gång under graviditeten, inte ens när jag ramlade och slog mig så vi fick fara ner på akuten. Samtidigt är det ju inte han som bär barnet och har kontakten varje dag. Just nu är det ju egentligen bara mitt ansvar på något sätt, det är JAG som måste sköta min kropp, det är JAG som måste vara noga med vad jag stoppar i mig och inte, det är JAG som måste lära känna bebisen och dess rörelser, det är jag som måste känna om allt är som det brukar vara, o.s.v. det är mycket upp till mig liksom och då kanske man atomatiskt blir lite oroligare och nojigare?
 
I alla fall så har ju detta med bebisens aktivitet vänt rakt åt andra hållet. Nu blir liten bara vildare och vildare, och som igårkväll trodde jag h*n skulle hoppa ur magen på mig.  Nu får man uppleva lite mer Wow och Oj! Jisses, en liten vilde det där. O andra sidan vet ju inte jag vad som är vilt och inte i fosterrörelser, men för mig blir det riktigt rörligt i magen, den far upp och ner överallt, man verkligen känner hur liten kravlar och bökar där inne, och ibland blir jag så brydd hur länge denna aktivitet pågår, man tänker sig att liten ska bli trött fort, men inte då, här är det i full gång alltså. Och när det äntligen vänder sådär, och till ett riktigt PANG också, då kan jag säga att hjärtat mår gott och man kan återgå till vardagen, andas och njuta av graviditeten, njuta av julen, njuta av familjen och leva vidare, räkna dagarna som vanligt och längta efter allt man längtar efter som vanligt. Och nu kan jag nog vara lugnare när liten får sina mindre aktiva dagar.
 
 
Vintern 2013





Kommentarer
Hanna Karlsson

Härlig vinterbild. Minns när jag var gravid med mitt första barn kände jag i stort sett aldrig några rörelser. Gissa om jag var nojig men ut kom en liten frisk pojke.

Svar: Jasså? Ja det är så olika med rörelser, en del är vilda och en del är lugna :) Jag har tydligen en liten rörlig en jag, som verkar ta semester nu och då. Grattis till din fina pojke, måste vara underbart <3
mittangsull.blogg.se

2014-12-21 @ 10:00:40
URL: http://hannafialotta.blogg.se/



Ida Nilsson

Jag kan känna samma sak under förmiddagarna, men varje kväll visar sig bebis för hela dagen. Sparkar, puffar och knökar runt där inne, en fantastisk känsla! Du är nog bara någon vecka längre än mig, jag är i v. 25 nu :)

Svar: Ja det är mysigt, man kan inte riktigt fatta att det faktiskt är en bebis där inne som sparkar runt.. helt otroligt! Ja jag går in i vecka 27 nu på julafton <3 :) Det börjar närma sig nu till målet tycker jag...huuh och förlossningen har jag börjat fundera mer på, hur känner och tänker du inför det?
mittangsull.blogg.se

2014-12-21 @ 13:07:38
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Och jag går in i 26 på fredag, så det skiljer bara drygt en vecka på oss, kul! Det har gått så snabbt det sista, jag har inte hunnit tänka på förlossningen alls. Jag har nog skjutit iväg de jobbigare delarna och fokuserat mer på det mindre jobbiga, som kläder och inredning. Det är svårt att förstå att det är så kort tid kvar tills lilla skatten är här! Ska nog snart börja tänka på allt, men jag behöver "semester" från det lite till, blir lite orolig! Hur går det för dig att jobba?

Svar: Ja veckorna har gått jättefort sedan man kom in i vecka 20 tycker jag :) Guud det ska bli så roligt att köpa alla bebis saker nu efter julafton!! Ja jag har inte heller velat tänka så mycket på förlossningen men den smyger liksom in i tankarna emellanåt, ska du läsa på om det? Jag jobbar inte just nu, eller extra om det behövs, men jag har pluggat till förskolelärare innan men blev sjuk och fick göra ett avbrott från studierna. Hur planerna ser ut i framtiden vet jag inte, jag orkar inte hoppa på skolan än på ett tag iaf då min vän (som jag studerade med) gick bort i cancer nu i höst, vilket tagit väldigt hårt på mig.. så.. ja vi får se.. just nu tänker jag bara på bebisen och planerar för henne/honom :) Men du jobbar såg jag? :) Vad jobbar du med?
mittangsull.blogg.se

2014-12-22 @ 10:17:36
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Jag har fått en bok av en vän som är megatjock, däri står allt man behöver veta om allt typ. Massvis om förlossningen tex. Så jag har väl tänkt läsa en del i den och kanske på nätet. Men det får vänta tills efter min 25 års dag (9 jan) i alla fall!
Åh jag beklagar, så sorgligt :( min sambo hade testikelcancer för 5 år sedan (han fick det när han var 23), men mår bra idag.
Jag är utbildad förskollärare faktiskt. Jobbar i en förskoleklass med 29 st elever. Det är krävande att arbeta med barn som gravid, men tanken är att försöka arbeta 100 % så länge jag håller ut och sedan gå ner till 75% (så min fritidstid försvinner och jag endast fokuserar på min klass och min planering).

Svar: Okej! Ja jag vet inte om jag törs läsa, måste nog rådfråga min barnmorska nästa gång vi ses, vill ju inte bli mer skrämd om ja säger så:P Ja det är hemskt jobbigt :( Hon blev bara 22 år. Usch vad hemskt men vilken tur att han är bra nu! Men det påverkade tydligen inte att kunna få barn :)? Jaha åh skönt att du har utbildningen klar, jag tycker den är så trög.
mittangsull.blogg.se

2014-12-22 @ 15:51:01
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Jag förstår att du har haft det jobbigt :(
Vi trodde väl det först, vi försökte i 1 och ett halvt år innan jag blev gravid. Men efter att jag slutat med mina mini-piller fick jag min mens 2 gånger på ett år. Så inte konstigt att det inte gick.. han kollade sig och det såg bättre ut än vad de trott, så vi började en utredning men hann inte så långt innan jag faktiskt blev gravid :)

Svar: Vad skönt att den där oron och arbetet är överstökat nu då :) Snart har ni er lilla bebis <3
mittangsull.blogg.se

2014-12-22 @ 22:15:37
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Ja men eller hur, det kommer gå jättejättesnabbt! :)

Svar: Ja :)! Hur har ni gjort med inköp av grejer och så då? Har ni handlat eller har ni väntat med det :)?
mittangsull.blogg.se

2014-12-29 @ 22:28:24
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Vi har handlat. Vi har nog tillräckligt med kläder för att klara den första tiden i alla fall. Vi har köpt skötbord, spjälsäng, byrå hade vi sedan innan. Sen har vi beställt både vagn och babyskydd som kommer i januari. Förvaring är hyfsat färdigt, även babysitter, babygym, filtar och snuttisar, allt tillhörande säng och skötbord samt lite annat fint till rummet. Känns skönt att vara ute i god tid, speciellt med tanke på att jag mådde dåligt i början och jag tänkte att håller det på såhär hela graviditeten kommer jag vara som en zombie mot slutet.. Men det är ju såklart lite småsaker kvar. Vi ska tapetsera barnrummet, köpa ombonad till vagn och sen lite annat smått och gott som skallerleksaker och några få klädesplagg till BB. Men skulle bebis komma ut tidigare som jag gjorde (3 veckor) så är vi ganska väl förberedda :) Har ni börjat?

Svar: Okej :) Ja men det låter ju som att ni har ordnat allt, har ni ställt i ordning det med? Ja vi var och köpte det mesta nu veckan som var. Och vi har även satt ihop säng och skötbord, finns bilder på bloggen :) Vagn har vi beställt och även babyskydd. Babygym och babysitter är på väg med posten! Det finns lite små saker att handla in men det är ingen brådska, det viktigaste är fixat :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-30 @ 19:48:29
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Ja vi har ställt iordning allt. Sen är ju inte säng bäddad, kläder, filtar osv tvättade och sådär men det får komma efter v 30 i alla fall :)
Åh så roligt, det finns ju inget mysigare än att kika runt och sen shoppa när man bestämt sig. Ska kika vad ni köpt! Finns massvis vad vi köpt på min blogg också :)

Svar: Kan man inte få se bilder där du ställt i ordning säng os.v. :)?
mittangsull.blogg.se

2014-12-30 @ 20:22:53
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Det kommer jag publicera senare tänkte jag så fort vi tapetserat pm. Så får man en annan helhet! :)

Svar: Okey :) Ni ska ha bebben i ett eget rum på en gång med andra ord :)? Spännande!
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 00:36:43
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Ida Nilsson

Ja det kommer vi att ha. Bebis rum kommer att vara komplett. Sen har jag ett babynest som vi kommer att ha stor användning för, inte minst under nätterna i sängen :)

Svar: Ja men precis :) babynest är nog ingen dum idé!
mittangsull.blogg.se

2015-01-02 @ 14:28:20
URL: http://idacnilssons.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?