Namndjungeln

Det här med namn alltså. Det är SÅ svårt att komma på ett ända bra pojknamn, det känns näst intill omöjligt. Nu vet ju inte vi vad det är för kön på bebben, men jag känner ändå att jag vill kolla runt lite efter både pojk- och flicknamn så man är liite förberedd. Jag har ju mitt favoritflicknamn som ligger längst upp på listan sedan finns det en del till namn på flicksidan som jag/vi kan tänka oss, men inte ett ända pojknamn. 
 
Sedan är ju jag en sån person som verkligen verkligen INTE vill döpa mitt barn till tant- eller gubbnamn som är så populärt nu mer. Där säger jag strängt nej! Och eneglska namn som en del väljer?? Vi bor ju ändå i Sverige, det känns bara löjligt och barnsligt att ge sitt barn ett sådant namn. Och så har vi dessa klassiska namn som min generation är mycket döpt till, de där vanliga namnen som Erik, Johan, Markus, Jenny, Sandra, Caroline osv. men dom är lite halvtråkiga. Och så har vi dessa udda namn och visst EN DEL kan vara fint, men många låter ju förfärligt och känns mer som hundnamn många gånger, såsom Milo, Ozzi, Miller, Kiara, Lindy, Tara o.s.v. 
 
Ja ni ser det är inte mycket som duger för fröken Linda. Det är betydligt lättare att finna namn till djur haha, men när det kommer till mitt barn, jag vill att det ska vara både sött för den lille samtidigt vill jag att det ska vara ett namn som passar när han eller hon blir äldre. Ett namn som gärna får vara unikt men som ändå är ett riktigt namn utan att få diskussioner. Jag har som sagt mina favorit flicknamn men det kan lika gärna bli en pojke och då är det kört, då blir han namnlös ;) Huga! Något ska vi nog komma på men finns det någon där ute som kanske kan ha lite pojknamntips?
 
 





Kommentarer
Monica

Conrad och Kasper!

Svar: Nej det var nog inget som klicka :) Men tack ändå!
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 20:43:45



Tove

Ah, det är SÅ svårt! Nu har vi ju äntligen hittat namn som känns bra, men håller verkligen med, särskilt pojknamn är otroligt svårt!! Något annat jag håller med om är engelska namn, haha, inte min favorittyp heller. Som Liam, Kevin, osv… Nej skitsvårt är det! Men det finns en del bra sidor där man kan få lite inspiration. Har du och din sambo testat namngeneratorn? www.namngeneratorn.se. Ni får på olika håll en massa namnförslag som ni antingen ger tummen upp eller ner och sedan får ni se om ni har valt några lika namn! :)

Svar: Ja eller hur, de flesta jag pratat med tycker att det är svårt att finna just ett pojknamn, undra varför det är just så? Ja jag har varit ute på massor såna där sidor :) Jag kanske är FÖR kräsen... kan vara så :O
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 20:50:30
URL: http://larssontove.blogg.se



Sanna

Hugo
Ebbe
Edvin
Odd
Jakob
Hannes
Swante
Simon
Harry
Elliot
Liam
Casper
Kaspar
Kevin

Jag själv fördrar ju lite "gubbnamn" så som Herman. :)

Svar: Tack för tipsen:D Ja det ÄR så svårt.. det är ju ändå ett namn som det jag kommer älska högst och ha i mitt liv forever så man vill ju välja ett namn som värmer hjärtat :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 21:22:44
URL: http://mittlattarejag.blogg.se



tessan

Tusen tack Linda, och tack för dom fina orden. vad gullig du är!! Jag hade jättegärna hjälpt dig med henne om vi bott närmre, det hade varit jätteroligt! Har ju alltid gillat henne.

På tal om pojknamn så gillar jag Kian och Anton :)

Svar: Ja jag tror du har varit perfekt att tagit hjälpt av:) Det är ju alltid smart och lättsammast om man har en som kan finnas med och hjälpa, man delar lite erfarenhet och tips och så.. sedan har ju du en sån erfarenhet av unghästar så det hade varit toppen, men så är det.. de bästa finns långt bort ;) Kian och Anton heter två av mina vänners/bekanta barn ^^
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 23:01:06
URL: http://thereseflodin.blogg.se



cia

Min bror heter Kåre och måste nog erkänna att det namnet gillar jag allra bäst.. Inte sådär "svensson" vanligt ;)

Svar: Haha ja unikt men jag tror inte Kåre värmer mitt hjärta tyvärr ;) Haha när jag ändå har dig på tråden.. känner du en Mikael Bojko? Tyckte jag såg nån gång att du var vän med honom på fb..
mittangsull.blogg.se

2014-12-10 @ 07:20:43
URL: http://jonassoncia.blogg.se/



Lina

Åååh vi har samma problem! Massa flicknamn hade vi, och inga pojknamn. Och så får vi TVÅ pojkar, haha.. Jag tror ärligt talat att de får heta B1 och B2 för jag har kollat alla listor på hela internet och tänkt och tänkt, men nej. Ludvig tycker vi är rätt fint. Så där har vi ett vi kan tänka oss..men den andra då? Svååårt :)

Svar: Åh ni skulle ha hittat ett matchande namn till Ludvig, vore ju skitfränt, Leo och Ludvig, typ. Lite gulligt ;) Men jag "lider" med dig haha som måste hitta TVÅ pojknamn, fast du kanske inte är lika kräsen som jag.. får vi hoppas haha :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-10 @ 10:15:12




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?