Det ska inte vara gulligt att skaffa barn

En del varningslampor lyser för mig när man hör att par som endast varit ilag i ett få par månader ska skaffa barn ihop och som dessutom hör till den yngre generationen. 
 
Att skaffa barn för mig är att ta ett stort steg fram i livet, i förhållandet och i sig själv. Man ska ha en trygg bas innan man skaffar barn tycker jag, med det innebär en hållande bra ekonomi, ett stadigt och bra förhållande där man haft god tid på sig att lära känna varandra och hunnit upplevt viktiga saker tillsammans, ha ett tryggt hem och viktigaste av allt, att vara mogen i sig själv. 
 
Jag som haft samma karl i snart åtta år vet hur lång tid det tar att bygga upp ett bra förhållande, hur lång tid det tar innan man faktiskt lär känna varandra och då menar jag inte efter ett år, utan efter ett par år. Att man tillsammans genom åren mognar, utvecklas och vill olika. Och själv förändras man otroligt mycket som person, speciellt kring den ålder jag är i, den där övergången från tonåring till vuxen. Jag är inte alls samma människa som jag var för tre- fyra år sedan, jag tänker annorlunda, vill annorlunda, är annorlunda och känner annorlunda för saker och ting. 
 
Det ska inte vara "gulligt" att skaffa barn, och det ska inte vara något man gör som "alla andra gör", och det ska speciellt inte vara ett kärleksbarn. Då har man gått ut på tunn is. Risken finns att man inte ger det kommande barnet en rättvis framtid pga att föräldrarna egentligen inte är mogen eller redo för det. Jag blir så ledsen för barnens skull när man ser hur deras unga föräldrar är ute och super sig redigt full "varenda helg" strular runt med andra, otro hit och otro dit, bråk och tjafs. Föräldrar som beter sig som unga och omogna tonåringar, byter partner fram och tillbaka... ja sånt ser man ju mycket utav och det är SÅ typiskt dessa människor som jag talar om, de där varningslamporna som slog på och som slog på utav en anledning. Det är tråkigt för barnen, vad är det och se upp till? I slutändan är det ju alltid dom som "far illa" kommer i kläm. 
 
Och jag behöver väl inte tala om att jag inte drar alla över en och samma kamm? Självklart finns dom under denna katregori som gör det jättebra. 
 
 
Lånad bild





Kommentarer
Agnetha

Nu är det väl så att dåliga föräldrar finns i alla samhällsklasser och åldrar ....... Att man "gjort allt man ska och har allt ordnat" är ingen garanti för att förhållandet håller barnets första år (skrämmande statistik säger att de flesta separerar!!) - eller att man blir bra och sunda föräldrar till sin guldklimp.

Svar: Jo så är det, men nu orkade inte jag skriva om hela världens dåliga föräldrar, då får man skriva tills man ligger i graven. Utan nu tog jag bara upp om den yngre generationen och där faktum är att det blivit en slags "trend" att skaffa barn väldigt tidigt och utan att faktiskt tänka igenom vad man ger sig in på. Det finns ju även unga skolflickor som går ihop och planerar att bli gravida och det är ju lite utav den här trenden jag pratar om: Gulligt att skaffa barn, kärleksbarn o.s.v. Sedan att det finns fyrtioåriga alkisar, trettioåriga barnmisshandlare o.s.v. det är inget jag hade intresse för att ta upp.:P
mittangsull.blogg.se

2014-12-19 @ 19:02:35



Agnetha

Fast känslan jag får när jag läser texten är "unga föräldrar utan ordnade förhållanden = katastrofföräldrar. Jag tycker du drar alla över en kam. Här är medelåldern ganska normalm- runt 30 vid första barnet. Sju mil inåt landet där jag kommer
ifrån finns den "skaffa barn tidigt trenden". Men jag tycker inte att det är likställt med att man blir en dålig förälder... man blir mindre flexibel och styr inte fritt vart man vill bo och plugga sen kanske ..... och självklart finns det nötter som inget begriper. x-p Men det är ju långtifrån alla....

Svar: Okej så ett par som är kring 19-20 år som varit ilag vi säger 3-4 månader kommer på att skaffa barn är "normalt" Jag tror du tolkar min text lite som du vill, 30 års ålder för mig är inte ungt. Och bara för att man är ung och skaffar barn behöver man inte bli en dålig förälder jag har vänner som var väldigt unga när de fick barn och är världens bästa föräldrar. Men nu menar jag att risken är högre när yngre, omogna par som inte varit tillsammans särskilt länge och som kanske inte ens har tänkt på den ekonomiska biten när man skaffar barn leder till något oseriöst, här kryllar det av dom och för många har det inte gått särskilt bra. Det ska inte vara gulligt att skaffa barn, min titel på inlägget har ju ett syfte och jag riktar mig till dessa unga människor som har just den tanken, inget iordningställt men vill ha ett barn för att det är gulligt. Och som jag skrev, jag pratade inte om alla utan jag ville ta upp dessa ungdomar som är den "typiska" "äh vi skaffar en unge".
mittangsull.blogg.se

2014-12-20 @ 03:41:26



Agnetha

ja jag kanske läser konstigt. :-/
Jag har två par 30+ med "små" barn i min närhet där det inte "går bra" heller. Men jag håller med dig. Skaffa barn ska ju inte vara som att dra hem en kattunge som man kan ge bort till grannen när man tröttnat. Vi menar nog samma sak!

Svar: Ja jag tror också vi menar samma sak, det är SÅ svårt att diskutera på internet :) Nej jag håller med, det är inget litet husdjur man skaffar, finns det något man har större ansvar över än ett barn egentligen? För mig är det väldigt stort och allvarligt att skaffa barn, och jag hoppas jag kan bli en sån bra förälder som möjligt till vårat :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-20 @ 16:56:07




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?