Hon kan vara ful också!

Kaera den lilla råttan var ful häromdagen. Jag har nämligen börjat leda henne framåt med träns med mig strax vid sidan (kallar man det för något speciellt?) jag tänker mig att det kan bli lättare för henne att förstå med mig på ryggen sedan. Första gången i provade detta var vi både i diken och åkrar, men ger man henne tid och är tydlig i det man gör så funkade det bra faktiskt. Det släppte mer och mer med andra ord. Andra gången gick det bättre, hon har fattat det här mycket tydligare och det var liksom inget snack om saken, dock ville hon INTE gå förbi stallet och vidare uppåt, utan hon skulle förmodligen in, varav jag är emellan henne och stallet och låter henne INTE trycka sig förbi mig, vilket var lite svårt för det går inte riktigt att säga till henne lika hårt som det gör med Fifa och Bitter, hon blir nästan ännu värre då, som om hon blir.. trängd?
 
Det blev en liten fight där och jag gav mig inte, till slut blev jag riktigt förbannad på henne och hejsan svejsan så stod hon på bakbenen och slog med fram. "Hästjävel" tänkte jag, sedan ner på backen igen och cool lugn. Det är inte så att hon stressar upp sig och ögonen rullar, utan hon är ganska lugn där emellan, men hon är lite utav en explosiv häst, det bara kommer utan förvarning och sånt kan vara lite lurigt tycker jag. Har jag pressat henne ännu mer nu har hon ställt sig på bakbenen igen, så det jag gick göra (efter att jag har skällt ut henne hehe) var att gå fram lugnt och sedan leda henne förbi stallet. Jag såg ingen mening med att låta henne gå först och göra om hela processen, rätt som det var kunde hon toutcha mig och det hade jag ingen lust med heller, man måste tänka två gånger med den här hästen, backa några steg men ändå ha kommandot. Så jag gick först och ledde henne, varav hon stanna ett par gånger men jag gav aldrig efter, fram skulle vi det var inget snack om saken. Till slut gav hon med sig och vi kunde träna på som vanligt.
 
Ibland får man verkligen släppa lite på kraven, för när hon hamnar i den där bubblan där hon känner sig pressad och trängd då funkar det inte att kräva på ännu mer, då måste jag backa lite i det vi gör och ge henne andrum, samtidigt som hon inte får lyckas med de dumheter hon gör vilket man kanske kan tycka att hon gjorde nu, men det är en balansgång det där, det är inte ofta hon ställer sig på bakbenen, det gör hon bara när vi tränar på något nytt och vi kommer i en slags oense situation, hon vill en sak samtidigt som hon blir lite skärrad när jag verkligen säger ifrån. Normalt har jag velat drämt till henne när hon fular sig sådär, för så gör man inte, och det har jag kunnat göra med Fifa, men med Kaera blir det nästan som "Hjäääälp nu dödar hon mig, jag måste försvara mig" samtidigt som vi måste komma förbi det där. Ja det är då inte lätt och det finns säkert många bättre knep att ta vid, men jag går på magkänsla och gör det jag kan helt enkelt. Fifa och hon är ju så olika varandra, Fifa som inte tar vid sig så hårt och Kaera som nästan tar vid sig för mycket. 
 
Så.. hon är inte så enkel som man tror, gör man verkligen fel kan det bli farligt och speciellt när hon tar till det där med stegringarna och sparkar med fram. Det är lite mer finkänslighet när man grejar med det stoet, för sto det är hon verkligen, hon har mycket egen vilja och humör det har hon, men hon är en väldigt snäll och trevlig häst bara det att mamma inte tycker när två fötter lättar :)
 
 





Kommentarer
Jenny

Ja ston är ju en art för sig ;) klokt att backa ett steg och ta det lugnt, det vinner ni nog på i längden.

2014-08-15 @ 14:04:58
URL: http://videungens.wordpress.com



Anonym

Är Du hemma igen :-)

2014-08-15 @ 14:14:34



Agnetha

Phuuu....
det är nästan bättre ibland med de
som exploderar direkt det blir för mycket eller
minsta svårt. Man blir lätt lurad.
Var försiktig. <3

2014-08-15 @ 20:58:43



Sanna

Förstår precis vad du menar med att man inte kan gå på dem mera i de lägena.

Glimur är lika dan, han kan man inte gå på hur som helst, utan man får ofta backa av men ändå behålla kommandot som du skriver. Han blir snabbt "sur" och i de lägena kan man inte gå på honom för då riskerar det att bli helt galet å fel. Man måste verkligen läsa av honom och Borgvald honom hårt men rättvist och känna av när det är läge och inte, för annars ger det ingenting.

Du är himla duktig Linda måste jag säga, så påhittig :)

2014-08-16 @ 09:26:41
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Sanna

Haha, Borgvald? Där blev det fel ;)

2014-08-16 @ 09:28:00
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Sanna

Vara hård men rättvis skulle de stå ju ;)

2014-08-16 @ 09:28:54
URL: http://Alfakrulls.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?