Power!

Idag gick det som sagt riktigt bra. Först och främst var hela överlinjen och bak till svansroten såå avslappnad och fin när jag hämtade in henne, shit, stretchningen och ridningen gör verkligen sitt! Så häftigt att se. Jag tog lite bilder med mobilen men det syns inte så bra. Ska filma överlinjen när jag stretchar någon gång så ska ni få se, men jag är helt övertygad om att jag får så mycket tillbaka pga all den stretch jag gör och med liniment och back on track. Jag är verkligen super noga på den fronten, jag stretchar henne till och med efter promenader och trickträning/lek. Hon rör sig så luftigt och lätt genom hela ryggen - hela kroppen, hon är verkligen jättefin. Och svansen lyfter hon upp en bit vid ridningen, vilket betyder att ryggen är lös, mjuk och rörlig. Jag har dessutom provat mig fram massivs med olika stretchpositioner så det kommer ett till inlägg om stretch igen framöver.
 
 
 
Vi red en sväng till plan idag då hon kändes så grymt fin nere på strandvägen. Körde lite trav, galopp och tölt. Galoppen lekte vi mest med idag, minivolter och upp upp, så himla fränt emellanåt, hon är så hemskt duktig! Och traven gick inte att klaga på, den var jättefin. Tölten den har verkligen gått i rätt riktning, nu händer det massor med min lilla häst. Vi körde mycket varvbyten, på stora och mindre volter. Hon har blivit så mycket jämnare, rollar inte lika mycket och rör sig mycket trevligare och vågar ta för sig, största skillnaden är att hon fått ett bättre självförtroende och glädje till tölten igen, så vi är på god väg! Haha hon är så söt, hon är ju verkligen hyperkänslig nu mer, minsta lilla misstag eller otydlighet från mig och hon svarar genast, man behöver inte göra så mycket för att det ska hända något, så jag skulle byta varv i tölten och räta mig mer mot innersidan men då ville hon helt lötsligt göra galopp minivolter igen (det har blivit en favorit hos fröken). Så jag måste vara försiktig och rida med små lätta hjälper.
 
Sista biten hem rejsade vi  och shit vad hon tog i, och snabbt gick det! Det var inte bara att hon sprang fort utan hon var så uppåt och tröck på ordentligt med mycket kraft, det kändes som mycket power med andra ord, jävlar vad fort det gick haha och jag, jag bara skrattade jag, underbart! Eftersom jag har bestämt mig för att inte skriva ett sånt där mega lång inlägg den här gången, även om det var ett superduper pass, så avslutar jag här :)
 
 
November 2013





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?