Hur gick det?

Ja jag kan inte påstå att jag red hem med ett leende. Mitt självförtroende har efter denna dag blivit sämre. Jag har bara haft ont i magen och kännt mig allmänt nedstämd. Hur jag ska få tillbaka självfötroendet vet jag inte, men just nu är den inte på topp. Det är inget fel på min häst, vi kämpar på så gott vi kan, men ibland behöver man lyftas lite. Jag har haft ett väldigt tufft år, en väldigt mörk höst och vinter, och även för alla inblandade. Det är inte alla som vet vad jag har gått/går igenom, jag vill att så lite människor som möjligt ska veta, och tro mig, det är inte många som vet, inte ens om personen finns väldigt nära i min omgivning.
 
Det ligger mycket mörker bakom min axel som ingen ser. Och pga denna jobbiga tid så behöver man ibland få höra att man är duktig, vad man har gjort bra, var man har utvecklats. Man behöver peppas lite extra för att komma tillbaka lite till ljuset igen och få motivation. Och jag som har grymt höga krav på mig själv, alltså nästan lite för mycket, ibland kan jag bli illamående och ibland kan jag känna att det är motigt att gå ut och rida, just för att jag har dessa höga krav på mig själv, det är sällan jag är nöjd med det jag gör.
 
Jag har fått tips på hur jag ska gå vidare med Fifa, men eftersom mitt självförtroende är lite neråt så kanske jag kommer ha svårt att rida med känsla ett tag framöver, jag känner mig inte duktig med andra ord, jag känner mig faktiskt ganska värdelös, varför? Ja det är en känsla i magen jag har bara, jag känner det i luften och överallt. Jag är inte tillräckligt duktig helt enkelt, har aldrig kännt så efter en ridlektion för oftast brukar man känna sig lycklig, motiverad och stolt - men det gör jag inte idag, jag känner mig.. liten och värdelös.
 
 
Nu blir det stan med sambon, lite bio och annat trevligt.





Kommentarer
erica

Ryck upp dig! Du är duktig, you know it! Fast jag förstår dig jag känner alltif sådär.. jag har jättedålig självkänsla du kanske ska gå haffikursen ned mig till hösten! Träna på nu, vi ska ju tävla.. som sagt vi kanske ska åka på ovalbana nåt?

2014-04-19 @ 14:30:51
URL: http://isbrudarna.blogg.se



leavanny.blogg.se

Fin häst!

Svar: Tack:)
mittangsull.blogg.se

2014-04-19 @ 16:55:58
URL: http://leavanny.blogg.se/



Erika Pettersson

Tråkigt att ditt självförtroende inte är på topp. :/
Hoppas att det vänder snart.

Svar: Hoppas jag med :´(
mittangsull.blogg.se

2014-04-19 @ 18:32:51
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Karin

Känner igen din känsla... Jobbigt när man hamnar där, men alla gör nog det någon gång... Får försöka att inte tänka så mycket, bara rida, vara ett med hästen. :) Det kan du! Hitta en tränare som kan pusha o trycka på rätt knappar, som gör att det blir roligt igen! Viktigt för dig att tänka så med... Att det viktigaste i ridningen är att det är kul... Allt annat får komma sen! Men den där prestations-nerven kommer ofta "i kläm". ;) lycka till!

Svar: Tack Karin :) Du har ju såklart rätt, men ibland är det så svårt att släppa på sina krav och bara flängrida, hur kommer man liksom ifrån det? Tips:P? Hehe jag är väldigt målmedveten, jag vill lyckas, jag vill komma framåt och roligt det har jag ju när det går bra med Fifan :)
mittangsull.blogg.se

2014-04-19 @ 21:40:27
URL: http://karinstarkenberg.blogg.se



Tove

Det är mänskligt att känna sådär ibland och har du haft en jobbig höst så är det ju självklart! Men du ska verkligen inte tycka att du är dålig, för det är du inte! Känner du att det går sämre med hästarna nu så kan det nog bero på att de känner av din sinnesstämning, hästar är väldigt smarta flockdjur ;)

Svar: Tack Tove! Ja du har rätt, de känner ju av mycket, nästan lite för mycket. Man kan inte dölja någonting. Ibland tror jag dom till och med känner och ser mer än vad man själv gör. Men det jag tror fattas nu är att någon säger vad vi är bra på, vad våra starka sidor är och vart vi har utvecklats. Det hade jag behövt få höra.
mittangsull.blogg.se

2014-04-19 @ 23:08:02
URL: http://raudur.blogg.se



Karin

Jadu... jag har varit/är som dig... vill framåt hela tiden, vill se resultat, att det händer grejer... sedan har jag haft otur med skadade hästar och blivit tvingad att ta det lugnt. Längtar så efter att få träna " som vanligt" samtidigt som det här lugna tempot också varit nyttigt. Att bara rida för att det är kul... att bara vara med hästarna... nu tränar vi målmedvetet fast på en lägre nivå eftersom det tar tid att bygga upp en häst. Så mitt tips är nog egentligen att minska på kraven. Lägg dina målbilder och krav på en lägre nivå ett tag... tex att kommande 2-3 månader fokusera på en glad häst = känslig för hjälperna, framåtbjudning, lösgjordhet väldigt basic (typ flytta för skänkeln osv). Du kan såklart lägga dig på lite högre/lägre nivå än vad jag gett som förslag då det såklart beror på vad ni jobbar med i vanliga fall... men om hon tänker framåt och lyssnar bra på hjälperna brukar resten falla på plats så småningom. :) Efter 2-3 månader bygger du på med några högre mål...men inte för fort fram. Backa om du får bakslag. Skulle det funka tror du? Jättesvårt att tipsa annars eftersom det ju är vi som ryttare som så gärna vill prestera... hästarna vill ju bara vara till lags. :) Kram på dig o kämpa på!

Svar: Jo jag förstår vad du menar. Hmm ja det svåraste just nu är väl den mentala biten. ATT försöka släppa lite mer på kraven, ATT försöka glädjas där vi är nu. För en som vill så mycket som mig, kanske lite för mycket är det sååå svårt att släppa på spärren, men jag måste träna lite på mig själv, samtidigt har vi trampat på samma ställe så länge det sista året så då känner man sig inte sugen att trampa lite till, men kanske om jag fann en passande bra tränare som kan puscha oss och trycka på rätt knappar, kanske skulle det vara lösningen, går ju alltid att prova, men som sagt du har ju ett väldigt bra och sunt tänk!
mittangsull.blogg.se

2014-04-22 @ 23:30:17
URL: http://karinstarkenberg.blogg.se



Tove

Om inte annat så har du ett fantastiskt band till din häst, det är inte många som lägger ner så mycket tid på att få en fin kontakt som du gör och man ser ju att det ger resultat! Jag har tittat på dina filmer när du leker med Fifa och blir helt varm i hjärtat, det är så många idag som verkar tänka mer på träning än på kommunikation som faktiskt (enligt mig) är det allra viktigaste! Var stolt över att du har en häst som litar på dig och faktiskt älskar dig :)

Svar: Tack Tove, vad go du är <3 Du har nog rätt, relationen till sin häst är nog prio ett, skulle man inte ha någon bra relation så skulle det väl kanske inte vara lika roligt, hur flott hästen än må vara. Samtidigt vill ju jag gärna ha allt, men jag kanske måste ligga lite lågt ett tag, fokusera mer på kommunikationen kanske. Tack för dina ord, dom värmde :)
mittangsull.blogg.se

2014-04-23 @ 20:35:42
URL: http://raudur.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?