Olalalala

Oooh nooo. Min cp dator tog bort mitt inlägg åh :( Det är alltid lika trist att skriva om ett inlägg, suck, aja får se hur mycket jag orkar skriva denna gång.
 
Min lilla lilla ponny gick så fruktansvärt bra idag, jisses hon häpnar mig ganska ofta den hästen. Tölten börjar bli riktigt riktigt fin, olalalaaa. Jobbade henne en hel del i en högre form idag, hon jobbade på skitfint i kort till mellantempo, lilla snuttan ooooh. Man kände verkligen hur hon lyfte mig upp i sadel, gungade på steget och arbetade sig framåt. Nu börjar hon få lite mer gung i tölten faktiskt, riktigt roligt och hon var så lös och fin som man kan bli. Hemskt roligt att hon kommer fram så lätt nu mer också, det som har varit en liten utmaning. När hon kommer fram menar jag att hon släpper fram nacken och jobbar framåt, inte bara uppåt. Hon har haft lätt till att korta sig i nacken och bli för kort, då får hon inte chansen att arbeta ärligt, tappar ryggen och låser liksom kroppen, hon får inte chansen att bli riktigt lösgjord, men så fort hon kommer fram och släpper kan man börja arbeta på ärligt och det är där paddlingen kommer fram. Så fram betyder inte högre fart eller energi. Hon jobbade såååå fint idag.
 
Jag och Lina brukar prata vårat eget språk, det är ju samma med mitt ord paddla, när Fifa paddlar fram i tölten, det är ju ett ord jag själv hittat på, det har jag bara kommit på utav känsla, för det känns verkligen som att man paddlar sig framåt när tölten blir så lösgjord och rörlig som den skall vara. Så jag kan förstå om folk missuppfattar mig ibland då jag pratar lite eget. Den "ökade" tölten funkade inte lika fint som den brukar, hon tappade ryggen ibland och blev lite för lång, sprang mest och glömde matte vilket resulterade att hon även tappade takten emellanåt, men bitvis var den fin och eftersom hon jobbat så sjuuukt fint innan så var jag ändå nöjd.
 
Traven den var så jävla fin idag så jag ville grina en skvätt. Det är sjukt vad den här hästen har kommit framåt, vad hon har utvecklats. Trava som hon typ inte kunde för ett år sedan och idag gungade hon på steget, lyfte ryggen rejält och den var alldeles ren och fin, huuuuva. Kunde ha tagit liiiite lugnare men huuh, så fin hon var. Galoppfattningarna var också fin, hon var något flack i höger varv och började även tappa rygg och takt i traven i övergångarna, men jag gav mig vid en hyfsad fattning, annars var det kanon. Skritten gick ju heller inte att klaga på, så himla lös och fin, lyhörd med gung i steget och bra steglängd, sög på bettet, skummade och var supernöjd.
 
Älskar min fulatse lilla häst!
 





Kommentarer
tanja

sv. ja nu är jag less på att bråka med henne. Det är en skrittbild haha:)

2013-05-09 @ 22:20:53
URL: http://fillstastallet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?