Från kaos till ...

Tölten har varit borta mer eller mindre. Eller alltså det klart hon töltar men jag menar den finaste tölten hon kan, DEN har varit borta, resten av gångarterna har varit helt okej i alla fall, och speciellt galoppen. Galoppen som varit helt borta börjar komma tillbaka så det är skönt.
 
Igår red jag ut en sväng, upp till kvigorna för det var betessläpp i rätta stora sommarhagen. Vägen dit gick både bra och dåligt. Galoppen var ju hur fin som helst! Oj pang säger det så tar hon ett steg fram i ridningen. Galoppen var superfin, nu var vägen mest uppåt faktiskt men plant på vissa ställen och hon höll galoppen jättefint även där. När jag skulle sakta ner till trav tog hon bara ner tempot och det blev kort lååångsam galopp... oookej kan du det?? Ahaapp haha amen då kör vi så. Nu ville hon ta mest vänster, det är den galopp som är lättast på volt men i det stora hela är höger finast när den kommer fram riktigt, men vänstern var riktigt riktigt fin och att hon kunde galoppera i sådan lugnt och fint tempo gjorde mig paff, annars är det ju full rulle hejsan tjohejsan.
 
Tölten var bajs, riktigt fy och usch jag blev desperat faktiskt, fattade inte varför jag inte fick till det. Hon bara sprang och sprang i tölten, inget flyt, inget paddlande eller den där vilande-steget-känslan, utan spring spring, ibland rollningar eller så kastade hon sig åt vänster hela tiden men skjuter över mig till höger sida, drev jag på tappade hon balansen, körde upp huvudet och bara toka, tog jag fram mina händer fick jag INTE det resultat jag ville ha, då spände hon sig bara och ville upp i galopp, det vara bara tokigt! Då börjar man ju känna lite press då tävling är om dryga en vecka.
 
Red hemmåt och hade väl mer eller mindre tänkt hålla mig i den riktningen, men.. ne tjurskalle jag kan inte ge upp och jag vet ju att hon kan. Tänk tänk Linda, hon brukar ju bli såhär emellanåt och hur brukar Lina göra? Vad brukar Lina säga? Jag går alltid tillbaka till träningarn och försöker se dom framför mig, för detta är ju inget nytt, det Fifa gör är att hon kortar sig i nacken och kommer inte fram riktigt och det kan ju ibland bli en utmaning. Tänk tänk tänk...hmm..okej.. jaa..ska testa då...pang bom efter en stund började hon arbeta på riktigt, kom fram, paddlade på började vila på steget, blev jämnare, kastade sig inte åt vänster, tappade inte balansen vid drivning och när jag äntligen tog fram mina händer kom hon fram mer och paddlade mer, yeeeeeeeeeeeees! Hoppa av hoppa av för tusan! Gick hela vägen hem med ett leende på läpparna.
 
Ja det är bara matte som måste tänka till och rida rätt. Tänk vilken skillnad det kan vara bara av förändrad ridning, från att gå så ojämnt, springit och otrevligt till att flyta på lösgjort i en dans :) Nu kunde hon till och med tölta på långa tyglar igen, DET gör hon bara när hon är helt lösgjord och har ett bra flyt. Det här inlägget hoppas jag att jag ska kunna gå tillbaka till och minnas, tänk om jag gett upp? Man ska inte alltid ge upp vid tuffa motgångar, man måste försöka klura och tänka till, våga prova, ha lite jävar anamma i sig. Lätt är det inte, och inte bara heller.. men det går. Jag vet ju att de dagar det går blä så är det ju för att jag inte rider helt rätt, sedan kan Fifa absolut ha sina dagar, dagar då hon är off eller på bitchhumör, men oftast går det att nå in på dom, man kanske bara måste ta till nya knep eller ändra sin ridning, det är ju helt klart tuffare och en större utmaning att rida när sin häst har en dålig dag, det är väl oftast där ryttarens kunskap brister..
 
Nu får du fan tänka till Linda och RIDA
 
Gaah dags för nya ridbilder tror jag! Juli 2012 :)
 
 





Kommentarer
hulda

hej vilken fin häst alltså. hoppas det löser sig med tölten med. såg att du hade en sida man kunde länka islandshästbloggar. Jag har med Islandshästar och bloggar om dom. om man kunde skriva upp sig på den listan med ^^

2013-05-25 @ 21:34:00
URL: http://www.huldaeinarsdottir.com



Tessan

Åh tack gumman!!!! Så galet overkligt. Våran första tävling :))
Så surt bara att alla kval e slut, hade vart så kul att försökt kvala sm med, bara för att :) hade 5.80 nu o smkval är 5.90 :)

2013-05-25 @ 23:26:51
URL: http://Thereseflodin.blogg.se



Tessan

Du har rätt, jag är så himla mycket lyckligare nu :-) han är så fantastiskt rolig att träna och allt. Man blir så glad varje dag.

Med rätt träning kommer Fifan med :-)

2013-05-26 @ 11:24:06
URL: http://Thereseflodin.blogg.se



hulda

hej igen Inlägget Vanvådade hästar och lyckan efter har vi bilder på henne från 2009 när hon kom till oss typ. :)

2013-05-26 @ 14:41:38
URL: http://www.huldaeinarsdottir.com



Cecilia från andra sidan sjön

Jaaa det hade jag om jag inte läst det för sent haha men kanske kan hänga med då ni ska tävla ?
Sv: Bilderna på Melenie är tagna hemma i köket bara :)

2013-05-26 @ 20:57:01
URL: http://sweetzizz.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?