Sjöfn frá Forsaeti

Den lilla fula ankungen som växte till en vacker svan? Kan det vara en passande rubrik? När Lina fick hem sin Sjöfn var det en del tränare som sa "gör dig av med hästen" kanske var den söta lilla bruna saken ingen imponerande syn till en början? Vad hände sedan? Sjöfn har haft det knackigt och bökigt med tölten och det är den gångarten som fortfarande är en utmaning, och Lina har kämpat i svett och tårar men aldrig gett upp. Jag har aldrig sett en häst röra och dansa sig så i tölten som den här bruna stoltheten gör idag, hon knycker och lättar fram så annorlunda att hon får mig att tappa hakan. Bilderna kan givetvis inte visa detta men de visar ju verkligen vilken enorm utveckling det här ekipaget gjort.
 
Med rätt ridning, rätt känsla, rätt inställning, rätt glöd, och kärlek, ja då kan det bli såhär som nedan. Lina har aldrig skickat iväg sin häst utan tränat helt själv. Hon brukar säga "Ingenting är omöjligt, kan Sjöfn så varför inte?" Och Sjöfn kan verkligen, nu har de fått sina A-klass poäng i femgång och satsar mot SM. Lina har gjort ett grymt jobb med sin häst, eller vad säger ni ;)?
 
Det är ca 3 år mellan bilderna
 
 
 
 
 
 
 
Lina är sjuuukt duktig på hästar. Hon har den där känslan och den där gåvan alla inte har, hon är som född till det här. Nu jävlar ska jag sätta fart på hennes karriär ;) Hon borde synas mer och träna flera. Hon är en sådan positiv, glad, smart och pedagogisk tränare och hon har hjälpt mig och Fifa sjukt mycket, bästa tränaren ever!
 
Fifa och Lina i somras
 
 





Kommentarer
Frida

Hade jag bott kvar där uppe skulle jag också vilja rida för henne. De få veckorna hon hade praktik i mitt stall där lärde jag mig nog en del saker bara av att titta på. Tror jag såg dom på någon tävling då i början, det har verkligen hänt saker och det ger en lite hopp med sin egna fula ankunge :)

2013-03-07 @ 11:39:51
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



rebecca

ojj du ser!! Det går bara man vill! :D

2013-03-07 @ 19:24:46
URL: http://rebmj.blogg.se



Titti

Man ser skillnaden verkligen. Vad roligt att det gått så bra!

2013-03-07 @ 19:43:23
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Jennifer

SV: Ja du är bra jäkla osocial! ;) Men jag är väl inte så mycket bättre själv tyvärr, vi är hästtjejer vi har annat som rör sig i våra huvuden och det är tiden med våra 4benta!
Är inte långt kvar förän vi kan låta våra 4fota fortsätta ha våran tid men att vi ändå kan umgås med varandra! För snart sitter vi där på våra pälsbollar och latchar runt i Erikslundsskogen ;)

2013-03-07 @ 20:26:28



Fia

Ååh, inte illa pinkat! Verkligen bra gjort! :D

Och säger det igen, hon är säkert lika glad över att ha dig som en vän som du är över att ha henne! Speciellt med allt snällt och fint du skriver om henne :) (Och peppningen med att få ut henne i världen, haha ^^)

2013-03-07 @ 22:02:55
URL: http://meistaraverk.blogg.se



Alexandra

Ser inte ut som samma häst.. Jätte fin! :')
Riktigt bra gjort!!

2013-03-07 @ 23:10:07
URL: http://alexaka.blogg.se



sophia

Mycket bra jobbat, det tar tid att hitta varandra och bygga upp en bra ridning och relation

2013-03-08 @ 10:25:54



Elinor

fast det där har ju inte så mkt med hästen att göra utan om att ryttaren har lärt sig rida den på rätt sätt med tiden. Bra jobbat absolut, men en duktig tränare hade kunnat göra samma jobb också. Det finns inga dåliga eller omöjliga hästar utan bara ryttare som kommit olika långt i sin utveckling. Det är ju samma när min tränare hoppar upp på min häst, plötsligt ser han väldigt mycket flottare ut just för att ryttaren vet hur den ska plocka fram det bästa ur hästen. Min häst har gått från 3 or till 7or på tölten och det har inte med att göra att han var dålig eller omöjlig på något sätt utan om att jag inte visste hur man gjorde för att plocka fram det. Jag vet att du hatar mig, men jag kunde inte låta bli att kommentera ändå.

2013-03-09 @ 15:53:07
URL: http://raggsockornas.blogg.se



Amanda

Wow, man kan knappt tro att det är samma häst! Vilket super jobb hon har gjort! :)

2013-03-11 @ 11:07:21
URL: http://kraftfranisland.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?