Plan påbörjad

Jag har som sagt fått backa några steg i träningen. Så nu kör vi mycket grunder, finna takt, länga steget, slappna av och finna rörelsen igen.
 
Jag gick med dosan till plan. Försöker lära henne att söka sig neråt med grimskaftet genom att typ skaka det neråt. Hon var så himla duktig, sökte sig neråt, frustade och längde på steget, musklerna dallrade med rörelserna, alldeles mjuk och fin.
 
Började med skritten i longering på plan. Lång och låg med långa steg, gjorde volten mindre och mindre. Hon trampade över och frustade nöjt. Kom till traven men lät henne gå på en stor volt. Takten blev bättre med tiden, höger varv är helt klart bäst även om det kan förekomma fyrtakt där då och då. Det är alltid inner fram och ytterbak som bryter diagonalen i båda varven, det handlar bara om någon tiondelssekund men orent är orent. Provade ta in galoppen och den var ju passtaktig hejsansvejsan, tror hon inte riktigt vågar ta för sig i det här underlaget heller och sedan är det ju jag som styr och stör där i mitten, en rundkorall vore guld värt.
 
Satte mig sedan upp och jag måste säga att traven var myyycket finare än gårdagens pass, härligt vi går ju åt rätt riktning iaf. Hon bytte varv utan att tappa, takten var bättre och hon lyssnade på mig vid minsta lilla, hon var ovanligt lyhörd med mig på ryggen idag faktiskt, allt kändes så lugnt på något vis.
.
 
Duktig häst!
 





Kommentarer
Frida

Skönt att den här metoder ger er bra resultatnu :)

2013-01-21 @ 22:33:52
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?