Jabbadabbadoooo!

Wiiiiieee haha är jag glad eller? Ja OM! Min häst är äääääckligt duktig, idag gick det jävligt bra på ridplan. Jag och Erica drog dit tillsammans med tjejorna.
 
Vägen mot plan jobbar jag Fifa väldigt lång och låg, nästan så hon har mulen i backen samtidigt som jag är noga med att hon länger på steget, vill jag att hon ska länga extra lägger jag bara an spöt, hon är väldigt lyhörd på det. Hon kändes redan här lös och fin och väldigt avslappnad. Jag får hela tiden vara noga med hennes vänsterbog som hon lätt skjuter ut, ibland ställer hon sig gärna mer åt höger om hon får välja själv, detta brukar släppa med mycket tjat från mig.
 
På plan började vi med traven. Hästjävel, vad duktig hon är! Jag släpper alltid stigbyglarna när jag ska trava, på så vis hamnar jag mer i sadeln, hänger bättre med rörelserna och slappnar av mer. Jag är noga med att hela min kropp rör sig, både axlar och höfter så jag är totalt avslappnad, det behöver Fifa för att själv kunna slappna av och våga ta för sig i traven. Hon brukar alltid börja lite hackigt och motigt med stressiga steg, idag började hon redan avslappnad, lång och låg, och gungade på steget, jättefin i varvbyten (som jag gör efter ett varv i varje varv) och travade på riktigt riktigt rent och fint. Lyckliga jag!
 
Jag hade fortfarande fötterna ur stigbyglarna och rullade in i galopp. Det gick verkligen jättebra, hon var även här lång och låg och riktigt avslappnad. Vänster var en aning passtaktig ibland men det gör inget, huvudsaken hon kunde bära mig i galoppen i vänster varv alls, och ändå var även vänster rund och fin i några steg emellanåt. Vi fokuserade mest på fattningar, hon gjorde det galant. Högerfattningarna var bara sååå bra! Ibland byter hon bakben mitt i galoppen så det känns som ett bakutslag, hon tappar liksom lite balans men det fixar hon själv till. Hon är verkligen jätteduktig.
 
Tölten tog vi sist och började även här lång och låg. Till en början var det inte så rörligt och hon rollade gärna i höger varv, men efter ett tag började det släppa och hon kom fram bättre och rörde mer på bogarna, lite mer paddelkänsla, duktiga gumman. Kortade sedan upp och drev på lite mer, hon klockade på jättejättebra! Testade sedan att öka tölten på långsträckan, jädrar vad hästen tar i ibland, hon var kalasduktig! Jag krävde faktiskt inte så mycket på den ökade tölten, jag ville mest leka fram den, det blev lite galoppbus efter några sträckor som beröm. Vid töltrakorna klockar hon som sagt på jättefint, jag blir alldeles till mig där uppe på hästryggen och även om det ibland är lite obalanserat, kommer in något rollsteg så spelar det ingen roll, hon gör det så sjukt bra efter igångsättningen och eftersom jag inte kräver speciellt mycket så. Varför ska det vara så perfekt jämt? Jag är asnöjd över min häst idag!
 
Sedan tävlade jag och Erica i rejsgalopp på vägen hem, jävlar jävlar vad snabb Fifa är och vad hon tar iiiiii. Shit man blir liiite skakis hahaha, hon är häftig :) Imorgon blir det nog vila, efter alla duktiga dagar hon gjort, sedan ska vi tydligen få 2 dm snöööö, uuuusch!
 
Mammas blöta fis från idag, lagomt fin i hullet tycker jag!
 





Kommentarer
Agnetha

Fiiiiina Fifa!! Kul att det går så bra! Sug i dig av det och ta fram som en ljusglimt när du behöver! <3

2012-10-15 @ 19:09:04
URL: http://Agnethasfundror.blogg.se



Rebecca - Min Fotoblogg

gu vilken sötnos :)

2012-10-16 @ 10:08:37
URL: http://www.rebeccatengstrom.blogg.se



Nina Liljedahl

Härligt, härligt!

Måste bara fråga, rider man aldrig lätt på islandshästar? Iså fall varför, kan det förstöra takten i traven eller så?

2012-10-16 @ 10:19:00
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Alexandra

Har mailat dig. :)

2012-10-17 @ 21:47:06
URL: http://alexaka.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?