En hästig dag! Bilder

Ridningen för Lina idag gick BLAHA. Första gången det gick riktigt dåligt med andra ord. Fifa ville inte jobba alls, hon tjurade, kastade sig åt sidan och kändes mest motvillig. Hon hade ingen bakbensaktivitet överhuvudtaget, kändes tung och bara flamsade framåt. Till en början trodde vi det var av ren lathet men sedan började vi fundera om Fifa kanske faktiskt sa något, hon var inte sig själv då hon inte ens hade viljan till att arbeta. Lina undrade hur det var med karleden sedan bootsen, så vi kikade. Jo hon har fortfarande skav kvar med skorpor OCH vi funderar på om det kan vara mugg? Jag är inte säker men skulle inte bli förvånad då hagen är en stor gyttjepöl. Så om hon kanske är så pass känslig pga det i karleden? För idag gick ingenting, det var något steg ibland som blev bra, men i helheten var det tummen ner. För ja menar det är en stor skillnad på när hon är lite tjurig men ändå villig än nu när hon verkligen säger ifrån och inte har någon vilja alls.

                                                                                   Jo då



                                                                                  Nja





Linas häst brukar snubbla (knäcka till) ibland under ridningen när hon har haft obehag och mugg i karleden, det stoet är väldigt känsligt av sig och ridningen brukar tydligen inte alls funka om karleden inte är fräsch och fin. Detta med knyckande/ snubbla till har jag märkt att Fifa gjort de två senaste gångerna när jag skrittat. Ibland har jag hoppat av för att kolla om hon inte har någon sten under fötterna, men icke. Så det låter ju väldigt likt Linas häst när den har haft mugg och obehag i karleden. Kan vara man vet aldrig. Nu är hon tvättad och smörjd, men vad hjälper det när hon ska ut i lerhagen igen liksom? Jobbig tid. Nej man måste vara lyhörd! Lyssna till din häst, vad vill den? Vad säger den? Jag vet att Fifa har humör och är väldigt smart att slingra sig undan jobb, men både Lina och jag var väldigt brydd och tyckte att det måste vara något slags obehag, Fifa var inte bekväm.

          

Men annars är Fifa glad och go, vägen till plan gick ju faktiskt riktigt bra och hon är ju pigg och framåt :) Hemma igen fick hon bli fotomodell samt träna att ha bett i munnen, snuffan min!



                       

                       

                       

                        

                        

Sedan fick hästarna komma ut en sväng i en provisorisk hage där det finns mycket grönt, jag brukar släppa dom där för vänjning av bete. Det är ju uppskattat vill jag lova. Idag förlängde jag tiden med en halvtimma, jag är så sjukt noga med övergången till bete, fång är jag livrädd för!



När de gått sin tid med gräset tog jag på Fifa körselen och tömmarna, sedan tömkörde jag henne på gården med en skramlig kratta som jag släpade bakom mig, hon brydde sig inte för fem öre. Tror det kommer gå kanonbra med inkörningen faktiskt, hon är så villig och orädd den hästen så det blir inga problem, längtar :)







                                 

                                                                               Linda






Kommentarer
Frida

Jag har insett nu att jag var lite dum som hoppade av min praktik i ett travstall innan jag fick lära mig hur man kör in en häst, hade varit roligt att göra med Guffi också :)



Hoppas det bara är obehag i karlederna och att det blir bra snart igen.

2012-05-12 @ 19:51:52
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Emma

Tror att det finns skaklar hos Mickes fyrhjulingar.

2012-05-12 @ 20:00:58



Clara

sv: haha älskar din blogg, rolig och med så fina bilder på härliga Fifa! och tack så mycket :3

Nej Paulina äger inte Saga, inte ännu men jag tror nog att det finns en god chans att det blir så i framtiden! Dom är så fina tillsammans :)

2012-05-12 @ 20:14:06
URL: http://claraequine.blogg.se/



Alexandra

Hoppas fifa blir bra snart igen, tur att du är så lyhörd. :-)

2012-05-12 @ 20:49:47
URL: http://barefootangel.blogg.se/



malin

SV: Ja där är han fin. Han har väldigt bra galopp när han vill, haha. hans starkaste gångart är nog skritten trots allt...

2012-05-12 @ 20:56:23
URL: http://malinsjolander.com



Hanna

Fina Fifa! Ja nog är det något hästarna vill förmedla när det inte stämmer, skönt att hon har en sån duktig matte som lyssnar och försöker fundera ut vad det beror på!

2012-05-12 @ 21:01:33
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



gullan86

<vad är det för frän skoning hon har fram? ser annorlunda ut?

har det något med hennes skadan att göra?

tyckte att bettet satt lite högt upp speciellt på första bilden?! känn med fingrarna så bettet ligger mitt emellan "beten" och de övre tänderna och inte stramar för mkt i mungipan/inte glappar och de skramlar med det för då är det ju för långt ner.

men kan störa om det sitter för högt med.

bra du har fasta ringar det är helt klar bäst:)



fin hon är tjejen, jobbigt hon inte går helt bra bara men hade kanske bara en dålig dag, låt henne vila någon dag/några dagar/en vecka för att se om det blir bättre.



kan du inte ha henne i en torrare hage om hon har problem med karlederna?

2012-05-12 @ 21:29:50
URL: http://gullan86.blogg.se/



Jenny

Nämen, snart har du ju en kör(islands)häst också! Vad spännande! Jag vill också! När Rósa sätts igång igen har jag funderat på att börja köra in henne, det verkar kul och det är ju bara bra om man har mer att variera ridningen med :)



Angående skavet så kan det ju faktiskst vara så att hon kände lite obehag av det och därför inte gick så bra som hon borde, men det kan ju också vara så att hon bara hade en dålig dag.

2012-05-12 @ 21:52:11
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Titti

Ser ju ut att gå fint det där :) Vi brukar knyta fast vattenslang isf skaklar i början,de tar på benen så de blir vana det.Ska man köra släde sedan tex så är ju skaklarna långt ner mot för på en rockard.Slangen kan de ju inte skada sig på om de skulle bli skraja heller.Knyter man den löst kan man lätt kliva på den så lossnar den åxå.

Vi har mugg på ardennrarna.Kan rekommendera equibona salva.Har funkar mycket bra för oss.

2012-05-13 @ 07:44:39
URL: http://livetpavischan.blogg.se/



Erica

Klart de kommer gå bra att köra in fifa. ni är s¨å duktiga så!

2012-05-13 @ 17:03:27
URL: http://minsvala.blogg.se/



Julia

Fotomodell-bilderna var riktigt fina!



Sv. Köp! Bra pris ju :)

2012-05-13 @ 21:52:03
URL: http://ohjuliet.blogg.se/



Jossan

Tycker ändå jag anar massor av framsteg hos er! Ibland behövs bakslag! Ni är så fina!! :D

2012-05-14 @ 00:32:12
URL: http://isbitarna.se



Evelin.

Sista bilden, D Ö R så söt! Syns att hon är en tjej med vilja! :)

2012-05-15 @ 19:10:00
URL: http://handwritten.webblogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?