Tömkörningskursen

Tömkörningskursen ikväll var helt ok. Ja glömde jag nämna att det var ikväll ;)? Jag tänker vara rak på sak och helt ärlig nu.

Fifa: Hon skötte sig galant. Lugn och snäll, framåt och lyhörd. Vi började med att bara gå runt i ridhuset bland de andra hästarna och hon var helt cool och mest nyfiken. I tömkörningen var hon till en början osäker på den nya människan och det nya stället, det blev en del backning eller så drog hon sig till mig. Efter ett tag släppte det och hon travade på riktigt fint emellanåt. Någon galopp hann vi inte med innan Fifa började bli trött. Nej jag är stolt över henne, riktigt duktig med tanke på att allt var nytt och första gången hon tränade traven.

Tränaren: Kunde nog sin sak, lugn och sansad, gjorde inget förhastat eller gick för fort fram. Hon ville främst få Fifa lugn och framåt. Dock tror jag inte vi klickade jag och tränaren. Hon var inte så pedagogisk som jag ville. Hård - jajamen och det skall dom vara, det skall inte vara något dalt, men det var lite väl för hårt för min smak. Jag behöver en glad tränare samtidigt som denne är ärlig och konstruktiv, jag som blir så osäker i sådana här situationer och behöver då lyftas men jag kände mer som att jag sjönk idag. Jag kände mig inte precis duktig någon gång och fick aldrig något hum om hur jag skulle göra. Det var mest tränaren som tömkörde och det var ju bra på sitt sätt, riktigt roligt att se en annan jobba sin häst, men jag lärde mig inte alls mycket idag vilket var synd. Så ne hon är säkert toppen för en annan men för mig kändes det inte riktigt som jag velat. Så kan det vara ibland och man går inte ihop med alla.

Jag: Jag fick som sagt inte tömköra så mycket men när jag väl gjorde det kändes det ju bättre än här hemma. Förmodligen för att tränaren redan "tränat ihop henne" men de där tömmarna var lite svår att hantera, ibland blev det glappt och jag fick inte riktigt hjälp med hur jag skulle bete mig, jag tappade liksom kontakten med Fifa och när jag aldrig riktigt fick någon pusch eller pedagogisk hjälp så blev jag osäker och skämdes nästan så då gick det ännu sämre. Men stundvis kunde även jag :) Men som sagt lärde mig inte så mycket idag.

Lastningen: Gick suuuperbra. Jag var så lycklig och jag berömde Fifa så mycket att jag nästan blev torr i halsen. Mycket mycket godis. Vi lastade inte ens från stallet för där var det en snöhög ivägen. Helt underbart. Det jag gjorde var att hon fick ta ett steg fram - massor med godis och beröm - ett till steg - meeer godis och beröm. Sedan var hon inne. Lyckliga jag! Ibland då bara rullar det på och då hade jag ändå inte den bästa inställningen till lastningen heller idag :P

Film på detta kommer!

                                                                              Linda






Kommentarer
Sanna

Det var ju synd att ni inte klickade riktigt.

Ibland är det ju så vid första tränings tillfället, kanske bilr de bättre nästa gång?

Om du ska testa påt igen?



Eller så får du leta vidare efter någon annan tränare, ELLER, stå på dig och fråga tränaren HELA tiden när du är Osäker, för det är ju DET som tränaren är där för, att LÄRA UT och LÄRA DIG att göra rätt! =)



Så våga fråga när du tycker de inte funkar, fråga, fråga fråga! =)



Tömkörde du henne med hackamoret idag?

Kram!



2012-03-07 @ 00:02:14
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Sassäh

Hoppas att du får en underbar dag! :):) KRAM.

http://nojjz.blogg.se/

2012-03-07 @ 08:44:30
URL: http://nojjz.blogg.se/



Nina Liljedahl

Vad trist att det inte kändes så bra med tömkörningstränaren :-(

Ska du testa fler gånger eller vill du hellre pröva någon annan?

2012-03-07 @ 09:17:05
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Frida

Tråkigt att det inte funkade med tränaren :/ Jag är också orolig för lastningen inför flytten, vet inte riktigt vad jag ska göra.

2012-03-07 @ 09:39:00
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Erika

Kul att Fifa var så duktig. :)

Men tråkigt att det inte klickade med tränaren, men jag är som dig behöver en som är rak på rak och hård men även ger liksom beröm och är pedagogisk.



Och de är tyvärr inte alla som är de.

och då klickar de ju inte.

men håll utkik om det finns någon annan som du kanske kan testa. :)

som kan hjälpa dig vidare.



2012-03-07 @ 11:13:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Sanna

Aha, ja då förstår jag.

Får man inte svar på sina frågor så ska man nog leta vidare :)

Hoppas du hittar någon annan :)



Ridit henne något mera?

//Sanna :)

2012-03-07 @ 11:33:39
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Hanna o Goliath

Det skulle ju kunna vara värt att testa en gång till och säga till tränaren hur du skulle vilja att hon gör för att det ska funka för dig. Är hon av den "rätta sorten" så tar hon förhoppningsvis kritiken på ett bra sätt eftersom man som tränare oftast vill hjälpa sina elever och inte bara stila själv. Kul att höra att Fifa skötte sig så bra!

2012-03-07 @ 12:52:30
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Titti

Håller med alla ovanstående här ;) Tycker du kämpar på duktigt jag! Du kan ju komma och visa mig sen :D

2012-03-07 @ 15:23:25
URL: http://livetpavischan.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?